St Michel -ravien 40-vuotinen historia kansien väliin

12.11.2020

Ensi heinäkuussa tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta ensimmäisen St Michel -ajon järjestämisestä Mikkelin raviradalla. Juhlavuoden kunniaksi ravitapahtuman kunniakas ja värikäs historia saatetaan kirjaksi, jonka tekemisestä vastaa arvostettu ravitoimittaja Ville Toivonen.

”St Michelin menestyksekkääseen historiaan sisältyy paljon mehukkaita juttuja, ehkä jopa joitain paljastuksia, joita halutaan nyt dokumentoida. Ville Toivonen on mielestämme oiva valinta tekijäksi lajin armoitettuna tuntijana ja hyvänä kirjoittajana. Juhani Länsiluoto on luvannut avata hienon kuva-arkistonsa käyttöömme”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen iloitsee.

Tiainen muistuttaa, että St Michel on erityisesti Jaakko Laitisen luomus. Tapahtuma ei myöskään olisi mitään ilman yleisöä, ja vuosien varrella Mikkelissä vierailleetkin pyritään saamaan ääneen ensi kesänä julkaistavassa kirjassa.

”Olen todella iloinen päästessäni kirjoittamaan harvinaislaatuisen tapahtuman tarinan. St Michel on poikkeuksellinen urheilujuhla ja kansanjuhla, joka on tarjonnut suomalaisille raviystäville huikeita elämyksiä. Kilpailu itse sekä hevoset ja ihmiset sen ympärillä ovat ehdottomasti kirjansa ansainneet”, Ville Toivonen painottaa.

  Takaisin listaukseen