Rysky suosikkina lauantain Toto75-avaukseen - ”Luotto hevoseen on kova”

18.02.2021

Mikkelin lauantairavien 6. lähdössä iskee vastakkain monta kovaa suomenhevosnousukasta, joista suosikiksi noussee savonlinnalaisori Rysky. Ulkorata auton takana on monelle huono lähtöpaikka, mutta ei Ryskylle.

- Lähtörata on oikeastaan hyvä, siitä ei joudu heti toisten puristuksiin, kun hevonen on vielä vähän hätäinen alussa, valmentaja Kari Innanen näkee.

Volttilähdöissä tulleet laukat menevät treenarin mukaan vielä hevosen kokemattomuuden piikkiin. Tammikuun lopussa Vermossa Rysky paikkasi alkulaukkansa vahvasti nousemalla lopussa vielä kärjen rinnalle.

- Vähän sillä on nyt taukoa, mutta ei siitä pitäisi mitään ylimääräistä painetta tulla. Kotona ajetaan rauhallisesti ja innokas se keskiviikkona oli kun ajoin. Hyvin miettein tullaan lauantain kisaan. Luotto hevoseen on kova ja odotan sen ottelevan voitosta, jos se ravaa ja juoksu onnistuu.

Juoksupaikoilla ei tosin ole ollut suurta merkitystä vahvan menijän kohdalla.

- Samulin (Innanen) mukaan se on paras johtavan rinnalta, kun keulasta se on vähän laiska.

 

Rysky ehti herättää huomiota tammikuussa karkaamalla toissa kerran kilpailua seuranneena päivänä tallikaverinsa kanssa heikoille jäille, mutta molemmat selvisivät reissusta kuin ihmeen kaupalla kuivina ja naarmuitta.

- Tulihan siinä reilun parin tunnin reissulla ainakin hyvät palauttelut, Innanen naurahtaa.

Vaikka vasta lokakuussa kunnolla urallaan vauhtiin päässeen 6-vuotiaan voittosumma onkin kasvanut nopeasti, eivät sarjat ole tulossa vielä vastaan.

- Kyllä sillä kyvyt riittää pitkälle. Ajatuksena on, että talvi ajellaan kilpaa ja pidetään sitten keväällä ja kesällä taukoa. Annetaan sen kehittyä rauhassa, valmentaja kaavailee.

  Takaisin listaukseen