Toto4-ravit - Kauden avaus

04.03.2018

Kauden avausravit klo 13.

7Oikein lehden käsiohjelmasivut

Ravintolaan vapaa pääsy, katso menu

Rekiajelua klo 13-15 ja lapsille liukumäki

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,6,7 + 8 (4,1)
T4-2: 4,3,9 + 11,10 (8,5)
T4-3: 9,10,3 + 2,1 (5,11)
T4-4: 8 (7,1)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 100 riviä, hinta 20 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4 | Toto4-1

Mikkelin ravikauden käynnistävässä kylmäveristen tasoitusajossa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä ja sen myötä myöskin kapeammalta vihjekuitilta. Rankingin kärkeen kipuava 5 ANTIN ONNI alisuoritti läpi viime kauden, eivätkä oriin esitykset oikein missään vaiheessa vastanneet kunnolla odotuksia. Tapio Perttusen valmennettava palasi Porissa pitkältä tauolta ja suoritti ihan kohtalaisen mukavalla tasolla, vaikka ei vielä totosijoista sinänsä pystynytkään taistelemaan. Startti kropassa ori terävöitynee ja kykyjä siltä kyllä löytyy viime vuotta parempaan. Esitystä seurataan mielenkiinnolla. 6 HUMIRO on juossut elämänsä aikana yhden startin ilman kenkiä ja tuota kisaa tuskin sen enempää Janne Haapiainen kuin koko raveja seuraava suomalainen ravikansakaan hetkeen unohtaa. Derbyfinaalin voitto lihotti tilipussia 45.000 eurolla. Lappeessa ori jäi sisäratajuoksun päätteeksi pussiin. 7 JOTTEI laukkasi Lappeessa kovassa Toto76-lähdössä heti alussa mutta suoritti sitten ihan kelpo tasolla. Niina Kivimäen valmennettava on vapaalta radalta parhaimmillaan ja Hannu Torvinen suunnannee heti startista määrätietoisesti eteenpäin.

Lähtö 5 | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa suurin mielenkiinto taitaa kohdistua lähdön suosikkina matkaan starttaavaan numeroon 4 LESSONS IN LOVE. Sekavasta taulusta huolimatta Ari Lappalaisen valmennettava ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Tamma voitti viime vuonna neljä kertaa ja osoitti kyllä sekä kykynsä että voitontahtonsa. Viime kuukaudet ovat olleet vaikeita ja onnistumiset ovat nyt tiukassa, tuskin hevosen kyvyt ovat kuitenkaan täysin kadonneet. Viimeksi Killerillä Lessons In Love avasi keulaan mutta jäi painamaan, se veti selkeällä erolla muihin ja kangistui sitten viimeisellä takasuoralla. Mikäli Jani Ruotsalaisen ajokki vain rauhoittuisi keulassa, se pystyisi vetämään tätä lähtöä maaliin saakka. Ykköshaastajaksi kipuava 3 ERICA LUCA on suorittanut tasaisesti startista toiseen. Seppo Suurosen valmennettavan edellisestä voitosta on kulunut jo tovi mutta tässä tehtävässä ykkössijaan on ihan kelpo saumat. Aika näyttää, onko päivän starttivälistä etua vai haittaa. Pieneltä tauolta palaava 9 DOOLIN DALTON kohtaa sopivan vastuksen ja pystyy heti menestymään. B-ryhmän käynnistävä 11 AESTER VON BENTZ on selkeästi tauluaan vaarallisempi. Sami Alamaan valmennettava on starttaillut Vermon kovissa lähdöissä suorittaen ihan kelpo tasolla. Näistä asemista juoksunkulku taitaa nousta ratkaisevaan rooliin mutta tässä porukassa Aester Von Bentz pystyy varmasti itsekin tekemään juoksuaan.

Lähtö 6 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkikaksikko tuntuu erottuvan aika lailla selkeästikin muusta porukasta. Rankingin kärkeen kipuava 9 ARIITTA on todella lahjakas tamma ja sen kohdalla tulevia startteja kannattaa kyllä seurata erityisellä mielenkiinnolla. Seppo Suurosella oli suojatistaan odotuksia jo viime syksynä Villinmiehen Tammakilvassa mutta sairastelut verottivat tamman iskukykyä, eikä finaalipaikkaa suurempaan menestykseen ollut lopulta rahkeita. Ariitta palasi Killerillä pitkältä tauolta, joka näkyi sitten vielä selkeästi otteissa. Ariitta jäi tuossa startissa 2. ulkoparista päätöskierroksen alkaessa taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, mutta ei sitten pystynyt lopussa punnertamaan ohi keulasta voittaneesta Vivaltsusta. Startti kropassa Ariitta varmasti terävöityy. Ykköshaastaja 10 HYVÄNNÄKÖINEN palasi viimeksi Lahdessa voittajakehään tehtyään kiihdytyksessä tulleen laukan jälkeen oikein hyvän juoksun. Se eteni laukan jälkeen 2. kaarteessa johtavan rinnalle, mistä Juha Utalan valmennettava punnersi sitten lopussa oikein varmaan voittoon, viimeiset 1700 metriä se kulki 1,30-kyytiä. 3 ELLIINA teki oikein vahvan viime kauden. Mikko Hämäläisen valmennettava on kuitenkin muutaman kuukauden tauolta väistämättä arvoitus. Lämmitys antaa lisäinfoa päivän vireestä. Suureen systeemiin kelpuutetaan vielä mukaan numerot 2 KIIEKSEN TULI ja 1 SADESÄLLI.
 
Lähtö 7 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon päättävässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa päätöskohteessa juoksunkulku noussee keskeiseen rooliin tulojärjestyksen osalta. Todella haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 8 HOT BEER on rankingin itseoikeutettu kärkinimi ja se kunnian toimia rivien tukipilarina. Terhi Vanhalan valmennettava on löytänyt parin viime kuukauden aikana tekemiseensä aivan uuden tason ja mikäli vire jatkuu, tulee ruuna tekemään tänä vuonna kilparadoilta kelpo tilin. Volttilähdössä sisäradan syövereistä voi toki ongelmia tulla mutta mikäli Teemu Keskitalo vain löytää ajokkinsa kanssa väylät vapaille vesille on Hot Beer varmasti tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Juoksuradalta starttaava 7 SUN CAPITANO on tauluaan vaarallisempi. Se palasi Killerillä kelpo vireessä tauolta kestäen keulasta kovan Exeburancen voittamassa lähdössä kolmanneksi. Mikäli Esa Holopainen pääsee ajokkinsa kanssa keulaan eikä Hot Beer pääse sisäradan syövereistä vapaille vesille, pystyy Sun Capitano hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. 

PÄIVÄN DUO

9,10,3
8

Yhteensä 3 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

8
1,2,3,4,7
1,2,3,4,7

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa. 

TROIKKA LÄHTÖ 9

6,9,11
6,9,11
4,6,9,11,12,15

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 10 B) 2,8,3,6,4,11,7,1,5
WISH UPON A BLACK - CALLELA EDISON - FERRIS WEB - ELEGANT LEGACY

Lähtö 2.
A) 2,3,4 B) 7,5,6,1,8
SISSIN SISU - VIKSLENA - SADEUKKO - SEPORI

Lähtö 3.
A) 7,4,6 B) 15,16,5,2,9,10,13,3,1,14,12,9,8
SILLANKORVAN TOIVO - VOXELI - CAMASSITAR - LALAKA ROLS

Lähtö 4.
A) 5,6,7 B) 8,4,1,3
ANTIN ONNI - HUMIRO - JOTTEI - BALETIN SALAMA

Lähtö 5.
A) 4,3,9 B) 11,10,8,5,12,1,2 C) 7,6
LESSONS IN LOVE - ERICA LUCA - DOOLIN DALTON - AESTER VON BENTZ

Lähtö 6.
A) 9,10,3 B) 2,1,5,11,7,12,8,6,4
ARIITTA - HYVÄNNÄKÖINEN - ELLIINA - KIIEKSEN TULI

Lähtö 7.
A) 8 B) 7,1,2,4,3,13,9,12,14,15,6,10,5
HOT BEER - SUN CAPITANO - DOUBLEDIP - GANADOR  

Lähtö 8.
A) 7,6,13 B) 2,5,14,8,3,10,11,9,15,12,16,1
WINTER HAZARD A - DIAMOND DIRECTOR - MARKUS VANE - QUITE NAUGHTY

Lähtö 9.
A) 9,6,11 B) 12,4,15,7,8,10,5,3,1,13,2,16
BARTHOLOMEW - EL CRISTO - BOSS AMIRAAL - ANNE DE BLEND 

Lähtö 10.
A) 1,6,10 B) 12,7,4,5,2,11,3,9,8
THREE DEE NODO - WILD RAMONA - VINTAGE GENTLEMAN - PERFECT LEADER

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

EMMA VÄRE

L1/2 CALLELA EDISON: Ruunaa ei oltu erityisemmin viritelty Jokimaan starttiin. Nyt hevonen on ollut pirteän tuntuinen ja perjantain viimeistelyissä se oli oikein hyvä. Ruuna lähtee hyvin ja keulajuoksu on todennäköinen, mutta kuski saa päättää taktiikan. Odottelen valmennettavaani kolmen sakkiin.  

JUHA UTALA

L4/8 BALETIN SALAMA: Ruuna sai Lappeessa startin alle tauon jälkeen ja hevonen varmastikin parantaa jonkin verran. Lähtö on nyt sopivampi ja kärkisijat ovat mahdollisia, mutta tämä on hieman hankala hevonen ja vaikea veikattava.

L6/10 HYVÄNNÄKÖINEN: Tamma on tehnyt hyvät juoksut viime starteissaan. Hevonen jatkaa hyvässä kunnossa ja odottelen ajokkiani voittotaistoon.

L7/1 DOUBLEDIP: Ruunalla ei ole ajettu kovin kovaa harjoituksissa, eikä hevonen ole vielä aivan terävimmillään. Lähtöpaikka on hyvä ja suunnitelmissa on keulajuoksu. Ruunalla on sarjoihinsa hyvä luokka ja odottelen ajokkiani totoon.  

ARI LAPPALAINEN

L5/4 LESSONS IN LOVE: Tamma on parempaan suuntaan menossa. Killerillä hevonen jäi painamaan keulassa liiaksi ohjille, mutta tuli asiallisesti maaliin asti. Tamma avaa kovaa ja keulajuoksu on mahdollinen, mutta Jani (Ruotsalainen) on saa päättää taktiikan. Odottelen tammaa kärkikamppailuun.

L8/6 DIAMOND DIRECTOR: Tamma on vielä hieman varsamainen. Juoksuradan paikan pitäisi sopia hyvin. Tammalla on ensimmäiseen kaarteeseen mennessä melkoisen suuri laukkariski olemassa, mutta sen jälkeen ei suurempaa laukan vaaraa pitäisi olla. Ravia mennessään tamma on mahdollinen menestyjä.

VILLE TONTTILA

L7/13 SCARLET DARBAN: Tamma on tehnyt hyviä kirejä. Hevonen on tästä valmiiksi sisäradalla ja lähtöpaikka sopii hyvin. Yritetään nousta mahdollisimman korkealle.

L9/9 BARTHOLOMEW: Ruuna teki Jokimaalla laukasta huolimatta ajallisesti hyvän tuloksen. Hevosta on hieman hoidettu viime startin jälkeen ja sen pitäisi olla nyt varmempi. Lähtö on edelliskertoja sopivampi ja odottelen ajokkiani kärkikamppailuun. 

JUHA KORTEKALLIO

L2/3 VIKSLENA: Tamma saa vielä lauantaina startin alle ja hevosen pitäisi olla sen ansiosta rauhallisempi sunnuntaina. Tamma kilpailee hyvässä kunnossa ja on mielestäni mahdollinen menestyjä.  

L9/8 SWEET MICCE: Ruuna on mennyt tasaisesti viime starteissaan. Kärkisijat tulisivat yllätyksenä ja olisin tyytyväinen rahasijaan. 
 


  Takaisin listaukseen