St Michel -ravit, Suurmestaruus

16.07.2022

Ravit Mikkelissä klo 13, ponilähdöt jo klo 12.00 ja 12.30.

Lisätiedot

Käsiohjelma

 

TOTO75-VARMAVALINNAT

Lauantain Toto75-systeemien läpivarmoiksi valitaan avauskohteen 4 VILKKEEN VELMU sekä kolmannen kohteen 10 MAGICAL PRINCESS. Vilkkeen Velmun kohdalla ajatuksena on, että ori pääsisi etenemään johtopaikalle, ja silloin nouseva 7-vuotias olisi kyllä pikamatkalla todella vaikea kukistettava. Magical Princess taas on joutunut lyhyen matkan ryhmäajossa takarivin lähtöpaikalle, joten juoksunkulusta ei tule yhtä suoraviivaista. Tuore Suur-Hollola-ajon kakkonen on kuitenkin tähän porukkaan hevosena niin ylivertainen, että se on takarivistäkin ainoa voittajasuosikki. Pienessä systeemissä kolmantena tukipilarina toimii vielä viidennen kohteen 7 LUMETTAJA, joka on tänä vuonna ollut todella vahvassa kehityssuunnassa. Viimekertainen Vermon voitto loistotuloksella tuli todella näyttävällä 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Lopulta voittomarginaali kakkoseksi sijoittuneeseen oli kilometriajassa tasan sekunti. Yksi varmavaihtoehto olisi ollut keulapsyykillä myös kuudennen kohteen 4 ITHINKIAMA GENIUS.

 

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 4 (5,8)

T75-2: 7,10,6,11,3 + 1,8,13 (4,9)

T75-3: 10 (4,1)

T75-4: 3,6,4,5 + 2,7 (1,8)

T75-5: 7 + 8,1,12 (10,4)

T75-6: 4,2,6 (3,1)

T75-7: 8,7,3 + 1 (6,4)

 

Pieni systeemi 180 riviä, hinta 9 euroa.

Suuri systeemi 2304 riviä, hinta 115,20 euroa.

 

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

 

Lähtö 1.

 

RANKING

A) 6-7

B) 2-8-4-1-3

C) 5

HIERRO BOKO – JANIS JOPLIN BOKO – TARGET KRONOS – GAMBLING FACE

 

Superviikonloppu käynnistyy lämminveristen montén SM-finaalilla. Siinä A-ryhmä muodostuu kahdesta kovakuntoisesta Hannu Korven valmennettavasta, joilla on viime suoritusten perusteella loistomahdollisuus kaksoisvoittoon. 6 HIERRO BOKO on aloittanut Korven valmennuksesta kahdella niin vakuuttavalla montévoitolla, että Janita Antti-Roikon ajokki on suosikki Suomen mestariksi. Kova voitontavoittelija on kuitenkin myös Maija Forsin ratsastama tallikaveri 7 JANIS JOPLIN BOKO, joka sekin on suorittanut viime starteissaan kaiken aikaa loistavasti. Janis Joplin Boko ei kyennyt vastaamaan Lahdessa Hierro Bokon loppukiriin, mutta Janis Joplin Boko sai kyllä raskaamman juoksunkin, sillä tamma taivalsi toisesta kaarteesta alkaen johtavan rinnalla, ja Hierro Boko pääsi iskemään tämän takaa päätöspuolikkaan alussa. Maija Fors ajoi Hierro Bokon viimeisimmän voiton, joten Fors tuntee kovimman vastustajansa hyvin. Siitä huolimatta Hierro Boko on ykkösrankkaus ja Janis Joplin Boko kakkosrankkaus. Muiden voittoa voisi pitää jo jopa pienimuotoisena yllätyksenä, sen verran kovia suorituksia kaksi edellä mainittua on tehnyt. 2 TARGET KRONOS päässee mielipaikalleen keulaan ja aloittaa B-ryhmän. Target Kronos hävisi Lahdessa 2. päivä tätä kuuta johtopaikalta vain nimenomaan Hierro Bokolle sekä Janis Joplin Bokolle. 8 GAMBLING FACE on joukon vähärahaisin, mutta sijat 3-4 ovat täysin mahdollisia. 4 VAN KRONOS on Hannu Korven kolmas valttikortti tähän lähtöön, eikä Korven valmennettavien kolmoisvoittokaan ole millään lailla poissuljettua. Van Kronoksen kohdalla osakkeita kuitenkin laski se, että Target Kronos pääsi sisäpuolelle. Lisäksi vaikuttaisi siltä, ettei Van Kronos ole enää samanlaisessa hurmostilassa kuin tänä vuonna parhaimmillaan.

 

Lähtö 2.

 

RANKING

A) 3

B) 4-2-6-5

C) 7-1

VALE-ELLI – LILLE GUBBEN – AIKA-SÄKÄRI – SUONSILMÄN REINO

 

Toisessa lähdössä viivalla ovat uransa aloittavat 3-vuotiaat; kuusi suomenhevosta sekä yksi kylmäverinen. Voimasuhteiden arvioiminen pelkän koelähdön perusteella ei ole helppoa, mutta suosikki on kyllä helppo nimetä, sillä sen verran vakuuttava Pauli Raivion valmentama 3 VALE-ELLI omassa koelähdössään oli. Lähinnä kiinnostaa kuinka kovaan tulokseen vauhdikas Ellin Sisun poika tässä uran avauksessaan pystyy. B-ryhmän aloittaa lähdön ainoa kylmäverinen 4 LILLE GUBBEN. Se suoritti koelähdön kuukausi sitten 38,2-tuloksella, ja vaikutti, ettei läheskään kaikki ollut pelissä. 2 AIKA-SÄKÄRI voi olla lähdön jokerikortti. Se kulki toukokuisessa koelähdössään päätöspuolikkaan yhdessä Taarin Tähden kanssa 34,5-vauhdilla. Kahden kuukauden aikana on voinut tapahtua edelleen kehitystä, ja Säihkeen Säpinän poika voi kyetä tässä yllättävän kovaan tulokseen. 6 SUONSILMÄN REINO suoritti koelähtönsä hyvällä ravilla, ja nyt Jarmo Saarela ottaa Kokevan pojan ohjat käsiinsä. Myös 5 NOPSA EELIS lukeutuu pelihevosiin, sillä Eero Laitisen valmentamat 3-vuotiaat ovat tavanneet kulkea heti hyvin. Suosikille Nopsa Eeliksen ei pitäisi kuitenkaan millään riittää, sillä Tureliuksen poika oli mukana samassa Mikkelin koelähdössä.

 

Lähtö 3.

 

RANKING

A) 2

B) 3-11-7-9-10-8-6-5-12-4-1

MAHAR MONEY – YPÄJÄ O’HANNAH – HAPPY BOOST – FLOSSING ARTIST

 

Päivän kolmannessa lähdössä 2 MAHAR MONEY on loistopaikaltaan selvä ykköshevonen. Anne Kankaan valmennettava palasi viimeksi Vermossa tauolta hyvässä vireessä. Mahar Money siirtyi 6. sisältä kierros ennen maalia 5. ulos, mistä lähti kiertämään selässä 3. rataa 900 jäljellä. Tamma jatkoi ilman selkää 600 jäljellä ja nousi hyvätasoisessa lähdössä vaikeista asemista mukavasti viidenneksi. Olemuskin miellytti. Nyt keulavoitto on tiukasti haarukassa. 3 YPÄJÄ O’HANNAH voi päästä Mahar Moneyn taakse 2. sisälle ja kohoaa tällä ajatuksella selkeäksi kakkoshevoseksi. Viimeksi Härmässä Ypäjä O’hannah hyödynsi kärjen reippaan tempon ja nousi ykköseksi taustalta 600 metrin kirillä. Kengät on nytkin tarkoitus riisua, ja siitä tuntui olevan selvästi apua. 11 HAPPY BOOST on kovassa kunnossa, ja viimeksi Loviisassa tamma tuskin olisi voinut välttyä voitolta ilman pahaa laukkaansa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä – sen verran ylivertaisen suorituksen kyseiseen Loviisan lähtöön Happy Boost laukkansa jälkeen teki. Lyhyt ryhmä ja rata yksitoista ei ole Mikkelin vauhtiviikonloppuun mikään toiveyhdistelmä, mutta vastaavasti Santtu Raitala tamman ohjissa on todella kovan luokan vahvistus. 7 FLOSSING ARTIST on kohonnut oivaan vireeseen ja metsästää juoksun luontuessa tiukasti kärkisijoja. Näistä asetelmista Ypäjä O’hannahilla sekä erityisesti Mahar Moneylla on kuitenkin etulyöntiasema. 9 OLWING voitti Jämsässä hurjasti tämänkertaista helpomman lähdön. Vauhdikkaan ruunan kannalta optimitilanne olisi, mikäli lähtö menisi niin nappiin, että se onnistuisi seuraamaan Mahar Moneyn vanavedessä 2. sisälle. Silloin kaksarisijoitus olisi täysin mahdollinen. 10 GAMBLER SISU jäi Lahdessa pussiin 3. sisälle. Sinänsä porukka on ihan sopiva, mutta kaarreongelmien vuoksi ulkoratojen kiertely tuo omat haasteensa, joten lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita.

 

Lähtö 4.

 

RANKING

A) 4-12-6-7-2

B) 11-9-10-1-5-3

C) 13-8-14

WILMAN PIIKA – VIESTINVIEJÄ – SUVELAN ROIHU – CAMRIINA

 

Neljäs lähtö ei ole mikään helppo pelipähkinä. 4 WILMAN PIIKA nousee hyvistä asetelmista suosikiksi, sillä kyseessä on vauhdikas menijä, jolla voi ajaa tarpeen vaatiessa niin keulasta kuin selästä. Viimeksi Kuopiossa Iikka Nurmonen puolusti ensin Wilman Piikalla johtopaikan, mutta tyytyi johtavan selkään ennen avauspuolikkaan täyttymistä. Tilanne eli jatkossakin ja lopullinen juoksupaikka oli 3. ulkona. Sieltä Wilman Piika nousi selässä 3. radalle 500 jäljellä ja spurttasi lopussa helppoon voittoon. Jo alkukaudella hienosti kulkenut 12 VIESTINVIEJÄ on kohonnut pienen suvantovaiheen jälkeen uudelleen huippukuntoon. Viimeksi Lahdessa edellä maaliin saapui ainoastaan hallitseva ravikuningatar Suven Sametti. 6 SUVELAN ROIHU jäi Pilvenmäki Specialin karsinnassa pussiin. Kunto lienee edelleen ennallaan, ja ruuna kykenee tekemään haalarihommiakin. 7 CAMRIINA on menestynyt tänä vuonna Ville Tonttilan ajamana kovalla prosentilla. Molemmat tauon jälkeiset kilpailutkin maamme pääradalla ovat päättyneet totosijaan. Carita Ukkolan valmennettava on vakava voitontavoittelija. 2 VARMA-VILIMA on lähdön viides A-hevonen. Se sijoittui viimeksi Lahdessa Suven Sametin voittamassa Suur-Hollola-ajon tammatähdessä 2. radalta ilman selkää neljänneksi. Silloin kakkoseksi sijoittunut Viestinviejä lähti matkaan 20 metriä Varma-Viliman takaa, kun nyt välimatkaa lähdössä on 40 metriä. B-ryhmän aloittaa viime lauantaina Kaustisen Toto75-lähdössä 2. sisältä neljänneksi yltänyt 11 HISSUN PAMELA. 9 POSOKKA hävisi viimeksi Vermossa vain Camriinalle. 10 VALKIA voi olla lähdön yllättäjä, mikäli juoksu menee nappiin ja tamman kilpailumotivaatio on kohdallaan.

 

Lähtö 5. | Troikka

 

RANKING

A) 2

B) 4-3-7-6-1-9-10-5-8-11-12

EL INDEED – FEELING CLASSY – SELF TAUGHT BEAUTY – WAR PAINT

 

Päivän ensimmäisessä troikkalähdössä suosikin paineet kasataan 2 EL INDEED harteille. EL Indeed kiersi viimeksi Lahdessa alun kolmatta rataa, kunnes pääsi etenemään 2. radalle ilman selkää 1500 jäljellä. Hannu Torvinen tyytyi kolmatta rataa iskeneen Self Taught Beautyn selkään kierros ennen maalia ja jäi siihen 600 jäljellä, kun takaa hyökättiin. Tämän jälkeen kiriväylät pysyivät loppuun asti ummessa, ja pateja jäi runsaasti käyttämättä. Loistavalta kakkosradan lähtöpaikalta on hyvä tarkkailla alun kärkitaistelua ja iskeä sitten kirivaiheessa. 4 FEELING CLASSY on kohonnut ihan elämänsä iskuun. Ensiksi Teivossa Feeling Classy pystyi ainoana seuraamaan keulasta voittanutta Qiulius On Stagea, ja viimeksi Vermossa tamma kamppaili johtavan rinnalta väkevästi kakkoseksi. Mikäli Feeling Classy onnistuu pääsemään keulapaikalle, on se suosikin ykköshaastaja. 3 SELF TAUGHT BEAUTY on kuitenkin niin nopea avaaja, että Jukka Torvinen päässee valitsemaan askelten osuessa lankulle haluamansa taktiikan. Viimeksi Lahdessa Self Taught Beauty väsyi kirivaiheessa selvästi iskettyään kierros ennen maalia 3. ulkoa johtavan rinnalle. Ei kierteleminen ole kuitenkaan ennenkään ollut Self Taught Beautyn paras ominaisuus, vaan nimenomaan kärkipäästä nopea tamma on parhaimmillaan. 7 WAR PAINT on aloittanut Janita Antti-Roikon käsistä kahdella voitolla ja voi pystyä nytkin paljon. 6 CELERITAS SAVAGE voitti viimeksi Lahdessa Toto75-lähdön nappireissulla 2. sisältä. Nyt juoksusta tulee vaativampi, mutta kunto on huipussaan. 1 PEACHONTHEBEACH pääsee matkaan huippupaikalta. Pelihevosia ovat lisäksi ainakin Härmässä 2. radalta ilman selkää vain keulasta voittaneelle Stonecapes Ulricalle hävinnyt 9 ARNIE’S EMILIE sekä viimeksi Vermossa vain Let’s Get It Upille Tommi Kylliäisen kirivaiheen fiksun ajon ansiosta hävinnyt 10 BETULLA C.R..

 

Lähtö 6. | Toto75-1

 

RANKING

A) 4

B) 5-8-6-1-3-11-9-12-10-2-7

VILKKEEN VELMU – SÄIHKEEN SÄHINÄ – WAUHTI – KOVERI

 

Toto75-pelin avauskohteesta löytyy heti systeemien ensimmäinen tukipilari. 4 VILKKEEN VELMU tähtää tiukasti johtopaikalle, mistä vahvasti kehityskelpoinen 7-vuotias olisi todella vaikea ohitettava. Vilkkeen Velmu voitti Härmässä Toto75-lähdön suoraan runsaan kahden ja puolen kuukauden tauolta. Teemu Okkolin ajoi eturivin uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta määrätietoisesti eteenpäin, ja Jarmo Saarela katsoi Aatsin kyydissä paremmaksi tyytyä tämän selkään 400 juostuna. Lopussa Vilkkeen Velmu piti pintansa selästään lujaa spurtannutta Aatsia vastaan, vaikka ravin kanssa oli päätössatasella ongelmia. Viimeksi Lahdessa Vilkkeen Velmu joutui kirivaiheessa hieman antautumaan, mutta hevosta ei voi moittia, sillä juoksupaikka 2. radalla ilman selkää oli erittäin epäkiitollinen juoksupaikka, kun Aatsi latoi keulapaikalta uudet hurjat SE-lukemat. 5 SÄIHKEEN SÄHINÄ on Vilkkeen Velmun tavoin erittäin kehityskelpoinen 7-vuotias. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin Vilkkeen Velmun puolella, samoin starttiväli on Vilkkeen Velmulla paljon optimaalisempi. Säihkeen Sähinä ei itse asiassa ole kilpaillut koko vuonna kuin kahdesti. Kuukauden takaisessa Kouvolan kisassa ori oli 3. ulkoa 900 metrin kirillä hyvä kolmas vain Kujanpään Jyräykselle sekä Sheikille häviten. 8 WAUHTI on niin vauhdikas tapaus, että voi päästä kasiradaltakin hyviin asemiin. Ruuna on aloittanut tänä vuonna pitkän taukonsa jälkeen hyvillä ja nousujohteisilla suorituksilla. 6 KOVERI kohdalla uusi kuski voi sytyttää, sillä Ahti Antti-Roiko on ohjastanut oriin uran kaikki muut aiemmat kilpailut paitsi alla olevan Arto Laurukaisen ajaman paikallisravivoiton sekä vuonna 2020 joulukuussa Rovaniemellä Antti Teivaisen ajaman kakkossijan. 1 MYRSKYRI ei ole ollut tänä vuonna parhaimmillaan, mutta ruuna voi saada unelmajuoksun Vilkkeen Velmun takana 2. sisällä, jolloin totosija olisi mielimatkalla hyvinkin mahdollinen.

 

Lähtö 7. | Toto75-2

 

RANKING

A) 7-10-6-11-3

B) 1-8-13-4-9-14-15-2-12-5

ROBERTINO US – ALL STAR MINT – KIIKKU’S TROOPER – LISTAS MINTTU

 

Viidentoista hevosen autolähdöt ovat yleensä aika haastavia arvioitavia, eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. A-ryhmään kelpuutetaan kaikkiaan viisi valjakkoa. 7 ROBERTINO US kohoaa niukaksi ykkösrankiksi sillä ajatuksella, josko ruuna onnistuisi etenemään seiskaradaltakin johtopaikalle. Viimeksi Lahdessa Robertino US voitti johtopaikalta varmasti ennen nytkin vastassa olevia Kiikku’s Trooperia sekä All Star Mintiä. Vahva menijä voi pärjätä muiltakin juoksupaikoilta, mutta ehdottomasti keulaan pääsy olisi paras vaihtoehto. 10 ALL STAR MINT on tosi kirikykyinen hevonen, mutta Mikkelissä kovin kaukaa takapareista on vaikea ehtiä ykköseksi, vaikka kunto on huipussaan. Alla oleva Jämsän voitto tuli keulasta. 6 KIIKKU’S TROOPER kiertyi viimeksi Lahdessa 5. ulkoa johtavan rinnalle 1400 jäljellä ja kiritti 11-vauhtisella päätöspuolikkaalla hyvin Robertino US:ää. All Star Mint tykitti samaisessa lähdössä 5. ulkoa loppusuoraa todella lujaa ja ehti kolmanneksi. Tuskinpa Hannu Torvinen karttaa Kiikku’s Trooperin kyydissä nytkään paikkaa johtavan rinnalla. 11 LISTAS MINTTU puursi viimeksi Vermossa 4. ulkoa positiivisen kierroksen mittaisen kirin, mikä riitti neljänteen sijaan. Kenkien riisuminen toisi lisävauhtia, mutta ainakin ennakkografiikan mukaan kengät on nytkin tarkoitus jättää jalkaan. 3 HEROS DU MONDE väsyi viimeksi jo kierros ennen maalia. Kaikki ei tainnut olla kunnossa, sillä normaalisti kyseessä on vahva menijä. Lahdessa 9. päivä kesäkuuta ori esitti yllättävän kovaa lähtönopeuttakin ja piti ykkösradalta johtopaikan 09,5-vauhtisessa avauksessa. Ville Tonttilan ajokkia ei kannata unohtaa yhden huonon startin perusteella. 1 HERTUS ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa ja sen jälkeen juoksunkulun suhteen voi tulla ongelmia. Lähtö on tasoltaankin uran voittojuoksuja kovempi. 8 GRANDE DRAGON ja 13 CAPERCAILLIE COCK ovat merkkejä revitykseen, mutta lähtöpaikat tuovat omat haasteensa.

 

Lähtö 8. | Toto75-3, Troikka

 

RANKING

A) 10

B) 4-1-2-5-7-9-8-6-3-12-11

MAGICAL PRINCESS – ICE WINE – HER ROYAL HIGHNESS – ADANNA

 

St Michel Tammatähdessä tuore Suur-Hollola-ajon kakkonen 10 MAGICAL PRINCESS arvottiin takariviin, mikä tietysti mutkistaa selvästi lähdön voittamista. Magical Princess on kuitenkin tähän tammalähtöön niin kova hevonen, että on asetelmista huolimatta lähdön ainoa voittajasuosikki. 4 ICE WINE aloittaa B-ryhmän. Ice Wine voi hyvinkin onnistua kurottamaan kiihdytyksessä keulapaikalle, ja sen jälkeen tamma olisi normaalina suosikin ykköshaastaja. Kuukausi sitten Kouvolassa Ice Wine väsyi alkurevittelyjen päätteeksi selvästi, mutta tuohon juoksuun ei kannata tuijottaa, sillä terveystilanteestakin löytyi sanomista. 1 HER ROYAL HIGHNESS otti Suur-Hollola-ajon välierässä ensimmäisessä kaarteessa harmittavan laukan, sillä tamma oli saanut puolustettua takarivistä keulasta voittaneen Run For Royaltyn selän, ja edellisstarttien tasoisella suorituksella finaalipaikka olisi ollut ravilla tiukasti haarukassa. 2 ADANNA on kärsinyt viime aikoina huonoista lähtöpaikoista. Emma Väreen valmennettava on huomattavasti tauluaan paremmassa iskussa. Näistä asetelmista kaksarisijoituskin on nappionnistumisella täysin mahdollinen. 5 TOUR KNIGHT nappasi Kouvolan sekä Härmän avoimista tammalähdöistä kunniakkaat nelossijat. Kunto on kohdallaan, mutta vastus on nytkin laadukas, ja sisäpuolella on pelkästään nopeita avaajia. 7 AVA DI EMELIN juoksee näillä näkymin uran viimeisen starttinsa. Tamma on kantavana Fabulous Woodista. Hannu-Pekka Korven suojatti hävisi Kaustisen Isla-ajossa johtopaikalta vain tosi kovalle Kurri Jari Bokolle, joten viisivuotias tamma on lopettamassa uransa hienossa vireessä. Lähtöpaikan vuoksi menestyminen tässä jäähyväisstartissa ei ole kuitenkaan helppoa.

 

Lähtö 9. | Toto75-4, Toto4-1

 

RANKING

A) 3-6-4-5

B) 2-7-1

C) 8-9

JASON’S CAMDEN – AMERICAN HERO – TAPIRO JET – EXCLUSIVE MATTER

 

Toto4-pelin avauskohteessa 3 JASON’S CAMDEN havittelee tiukasti paluuta voittokantaan. Viimeksi Kaustisella ruuna avasi ykkösradalta vauhdikkaasti, muttei kuitenkaan aivan onnistunut torjumaan rinnaltaan kiihdyttänyttä M.S. Triple J.:tä ja jäi 2. sisälle. Sieltä kiriväylät aukenivat vasta loppumetreillä, eikä neljättä sijaa parempaan ollut enää mahdollisuuksia. Nyt luvassa voi olla hyvä selkäjuoksu kärjen tuntumassa, minkä jälkeen Olli Koivusen ajokki pystyy terävään loppukiriin. 6 AMERICAN HERO sijoittui Suur-Hollola-ajossa komeasti viidenneksi. Ruuna sai 2. radalla selän eteensä 400 juostuna ja puursi sitten viimeiset 700 metriä rehdisti kolmatta rataa pitkin ilman selkää. American Hero on nopea avaaja, mutta voi hyvin olla, että tässä lähdössä on luvassa haalarihommia johtavan rinnalla. 4 TAPIRO JET kiri Kaustisen Festivaali-ajossa 4. ulkoa hienosti kakkoseksi vain ruotsalaisvieras From The Minelle häviten. Kovaan kuntoon kohonnut ori on vakava voitontavoittelija. Myös Suomessa voitolla debytoinut 5 EXCLUSIVE MATTER nostetaan mukaan A-ryhmään. 2 M.S. TRIPLE J. kesti Kaustisen Festivaali-ajossa johtopaikalta viidenneksi. Ori avasi niin lujaa, että sillä päässee nytkin valitsemaan, että ajaako keulasta vai selästä. Mikkelin vauhtiradalla keulataktiikka voi hyvinkin tulla taas kyseeseen. Voittoa ajatellen puristusta saisi kuitenkin näissä lähdöissä löytyä hieman lisää, joten muu totosija on selvästi voittoa todennäköisempi. Myös Suur-Hollola-ajossa kuudenneksi sijoittunut 7 ARCTIC LOVER lukeutuu pelihevosiin. Santtu Raitala jatkaa vahvistuksena ohjissa.

 

Lähtö 10. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

 

RANKING

A) 7

B) 8-1-12-10-4-11-6-9

C) 3-2-5

LUMETTAJA – HIPSUN POJU – SYNERI – SIPISEE

 

Ravien kymmenennessä lähdössä 7 LUMETTAJA kohoaa selväksi suosikiksi. Vahvaa kautta tekevä seitsemänvuotias tuntuisi vain kehittyvän kaiken aikaa. Viimeksi Vermossa Lumettaja iski 3. ulkoa 700 jäljellä ja kiri näyttävästi ylivoimaiseen voittoon uudella komealla ennätystuloksella. Lumettaja on monipuolinen hevonen, jolle käyvät kaikki juoksupaikat. 8 HIPSUN POJU ja 1 SYNERI pyrkivät tiukimmin haastamaan. Lumettajan tavoin myös Hipsun Poju on vahvassa kehityssuunnassa kilpaileva seitsemänvuotias. Alla oleva Härmän Toto75-voitto tuli oikein varmaan tyyliin. Syneri ei pystynyt pitämään viimeksi Vermossa johtopaikalta Lumettajaa takanaan, mutta sen sijaan voitokas Vonkari joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Väliajat kyseisessä Vermon kisassa olivat 19,6-21,6-21,7. Kyseessä oli vasta Synerin kauden kolmas kilpailu peräti vuoden tauon jälkeen, joten eiköhän kuntokäyrä osoita edelleen ylöspäin. Ravilla Syneri tavoittelee nytkin johtopaikkaa. 12 SIPISEE joutuu lähtemään synkältä lähtöpaikalta, mutta kuntonsa puolesta 6-vuotias ori on kyllä mahdollinen menestyjä. Sipisee ei päässyt tulemaan Suur-Hollola-ajossa vapaasti, jolloin olisi hyvinkin voinut kuitata Parvelan Retun, Evartin sekä Vixelin jälkeisen nelossijan. 10 SUVELAN RINSSI on vahvasti kehityskelpoinen 6-vuotias, mutta pikamatka yhdistettynä takarivin lähtöpaikkaan tekee sen, ettei ori ole nyt ihan kuumimpia suosikkeja. 4 VILIVILLIS on todella nopea avaaja ja ratkonee alussa keulapaikan kohtalon yhdessä Synerin kanssa.

 

Lähtö 11. | Toto75-6, Toto4-3, Duo-1

 

RANKING

A) 4

B) 2-6-3-1-5-9-7-12-10-11-8

ITHINKIAMA GENIUS – CREDIT TO LOVE – ZOGO MATCH – STONECAPES PICASSO

 

Duon avauskohteessa suosikiksi kohoaa keulapsyykillä 4 ITHINKIAMA GENIUS. Jani Oinosen valmennettava oli viimekertaisessa Lahden keulavoitossaan niin vakuuttava, että vaikea Veli-Pekka Toivasen ajokkia olisi keulapaikalta ohittaa. Väliajat olivat 10,5-14,0-(12,5)-08,0, ja voitto irtosi suvereeniin tyyliin ennen torstaina Porissa avoimen tammalähdön voittanutta Isabel B.R.:ää. 2 CREDIT TO LOVE vakuutti sekin alla olevassa Härmän voitossaan. Credit To Love marssi kolmatta rataa pitkin toisen radan vetojuhdaksi ensimmäisen kaarteen lopussa. Ruuna eteni johtohevosen rinnalle 700 jäljellä ja kamppaili vaativasta juoksusta huolimatta mainiosti niukkaan voittoon. Kakkosradan paikalta on mainio lähteä rakentamaan juoksua. Tällä kertaa kengät on kuitenkin etukäteisgrafiikan mukaan tarkoitus jättää taas jalkaan, mikä voi viedä pienen silauksen, mutta toki kyseessä on erittäin voitokas hevonen. 6 ZOGO MATCH kamppaili viimeksi Credit To Loven kanssa tasapäin voitosta 300 metrin kirillä 2. ulkoa. Kyseessä oli vasta kolmas kilpailu pitkän tauon jälkeen, joten eiköhän kuntokäyrä osoita edelleen ylöspäin. 3 STONECAPES PICASSO voi saada nappireissun Ithinkiama Geniuksen takana 2. sisällä, joten totosijaan on tauosta huolimatta hyvät mahdollisuudet. 1 QVIDJA’S FIRST oli Lahdessa vastaavalta lähtöpaikalta varsin hyvä neljäs. Silloin lopullinen juoksupaikka oli 2. ulkona. Piteraq, Unique Creation ja Special Major olivat vain yksinkertaisesti parempia. 5 CALLELA IKAROS kilpailee nousuvireessä ja lukeutuu myös pelihevosiin.

 

Lähtö 12. | Toto75-7, Toto4-4, Duo-2, Troikka

 

RANKING

A) 8-7-3

B) 1-6-4-2-9-5-10

PARVELAN RETU – EVARTTI – VÄLKYN TUISKU – H.V. TUURI

 

Hienotasoisessa Suurmestaruusajossa 8 PARVELAN RETU on itseoikeutettu suosikki. Ori tekee jatkuvasti juoksuistaan itse vaikeita, mutta sen jälkeen suoritukset ovat sitten olleet sitäkin näyttävämpiä. Esimerkiksi viimekertainen Lahden Suur-Hollola-ajon voittojuoksu pahan lähtölaukan jälkeen oli suorastaan käsittämättömän hyvä. Normaalitapauksessa Parvelan Retu voittaa kasiradaltakin, mutta hurjakuntoista menijää ei kuitenkaan nosteta vihjesysteemeihin tukipilariksi. 7 EVARTTI on sekin esiintynyt viime aikoina edukseen, ja varsinkin Härmän Nordic Kingin kirivoitto oli komeaa katseltavaa. Keulassa juossut Odd Herakles oli täysin aseeton. Myös 3 VÄLKYN TUISKU nostetaan mukaan A-ryhmään. Se seuraili Härmän Nordic Kingissä johtavan takaa hyvin kolmanneksi, ja viimekertaisessa Jämsän keulavoitossa Kimmo Taipale keskittyi vain pitämään takanaan liftannutta Aatsia pussissa. Viimeistä kauttaan kilpaileva Välkyn Tuisku on kohonnut niin kovaan iskuun, ettei olisi mikään ihme, vaikka ori pitäisi johtopaikalta pintansa maaliin asti. Keulaan pääsy ei tosin ole pelkästään omissa käsissä. 1 H.V. TUURI sijoittui Lahden Suur-Hollola-ajossa kolmen kuukauden tauolta viidenneksi. Ori pystynee pitämään halutessaan keulapaikan, mutta kun tähtäin lienee kuninkuusraveissa ja kyseessä on vasta toinen tauon jälkeinen startti, voi selkäjuoksu hyvinkin tulla tässä kilpailussa kyseeseen. Saa nähdä, mikä on Iikka Nurmosen valinta. 6 ULJAS SUOMALAINEN on pilannut viime starteissaan laukkoihin, mutta kunto on kyllä hyvällä tolalla, ja ravilla sijoitus kärjen tuntumassa on mahdollinen. Toissakerralla Lahdessa SE-tuloksella vakuuttavasti voittanut ja viimeksi Jämsässä Välkyn Tuiskun taakse pussiin jäänyt 4 AATSI on elämänsä iskussa, mutta silti näin kovan lähdön voitto tulisi yllätyksenä. 2 VIXELI ei riittänyt Suur-Hollola-ajossa Parvelan Retulle ja Evartille, ja kun pikamatka ei ole Vixelin bravuuri, niin vaikea oriin nytkään on yltää aivan ykköseksi asti.

 

Lähtö 13. | Troikka

 

RANKING

A) 1-4-2-7-5-11-9-12

B) 8-6-3-10

BRIBES – CALL IT FIGHTER – GIANNA SISU – VOLCANO

 

Lauantai päättyy varsin kimuranttiin pelipähkinään. 1 BRIBES olkoon niukka suosikki. Viime kilpailujen suoritustaso on tähän lähtöön riittävä, mutta ykkösradan lähtöpaikka on samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus. 4 CALL IT FIGHTER on todella voitokas hevonen, sillä uran yksitoista kilpailua on tuonut peräti kymmenen voittoa. Rima on nyt kuitenkin hieman korkeammalla kuin yleensä, joten on mielenkiintoista nähdä, riittääkö voitokas menijä ykköseksi tässäkin. 2 GIANNA SISU esitteli parhaitaan puoliaan Mikkelissä kuukausi sitten ja eteni ykköseksi 900 metrin kirillä 3. ulkoa. Tällä kertaa lähtöasetelmatkin ovat mainiot. 7 VOLCANO on voittanut yli puolet uransa kilpailuista ja on nytkin perushevosia. 5 FREE FROM FINES on menestynyt viime starteissa takarivistäkin ja on syytä huomioida ajoissa. 11 SUPER TOPAZ on paljon tauluaan kovakuntoisempi ja hyvältä lähtöpaikalta tamma olisi voinut olla jopa lähdön ykkösrankkaus. Näistäkin asetelmista kaikki on mahdollista. 9 MUSKA palaa tauolta, mutta tamma on tottunut menestymään. Myös viime starteissaan ennätyslukemia kulkenut 12 SOME COME mahtuu Hannu Torvisen ajamana mukaan A-ryhmään, vaikka lähtöpaikka on tympeä.

 

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 9-12

T4-1: 3,6,4,5 + 2,7 (1,8)

T4-2: 7 + 8,1,12 (10,4)

T4-3: 4,2,6 (3,1)

T4-4: 8,7,3 + 1 (6,4)

 

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.

Suuri systeemi 288 riviä, hinta 57,60 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 11-12

4

8,7,3

 

Yhteensä 3 yhdistelmää.

 

TROIKKA LÄHTÖ 5

2

4,3,7,6,1,9,10

kaikki

 

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 8

10

4,1,2

kaikki

 

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 10

7

8,1,12

8,1,12,10,4,11,6,9

 

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,50 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 12

8,7,3

8,7,3,1,6

8,7,3,1,6,4,2

 

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 13

1

4,2,7,5,11,9,12

kaikki

 

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

 

VEIKKAUKSEN ASIANTUNTIJAVIHJEET

 

Lähtö 1

Asiantuntijan vihje: Kaksari 6-7 5 € | Yhteensä 5 €

Lämminveristen montén SM-finaalissa Hannu Korven tallin kaksikolla 6 Hierro Boko ja 7 Janis Joplin Boko on niin kovat tuoreet kuntonäytöt, että Korvella on loistotilaisuus juhlia valmentajana Suomen mestaruuden kaksoisvoittoa. Vielä kiihdytysvaiheessa kaksikko ei kylläkään taistele keulapaikasta.

 

Lähtö 2

Asiantuntijan vihje: Kaksari 3/2,4 2 € | Yhteensä 4 €

Kaikki 3-vuotiaat aloittavat tässä uransa. 3 Vale-Elli suoritti niin vakuuttavan koelähdön, että ori tulee olemaan ansaitusti suursuosikki. Kaksariin ostetaan lähdön ainoa kylmäverinen 4 Lille Gubben sekä koelähdössä itsestään merkittävästi tulosta paremman vaikutelman jättänyt 2 Aika-Säkäri.

 

Lähtö 3

Asiantuntijan vihje: Kaksari 2/3,7,9,10,11 1 € | Yhteensä 5 €

2 Mahar Money aloitti Vermossa kautensa yli puolen vuoden tauolta lupaavasti ja nousi hyvätasoisessa lähdössä aivan joukon hänniltä 900 metrin kirillä viidenneksi. Olemuskin miellytti. Nyt tammalla on hyvät saumat päästä keulapaikalle. 3 Ypäjä O’hannah on ykköspari piikki-selkä –ajatuksella.

 

Lähtö 4

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/2,6,7,10,12 1 € | Yhteensä 5 €

4 Wilman Piika on nopea tamma, jolla voi ajaa tilanteen mukaan joko keulasta tai selästä. Myös 12 Viestinviejä, 6 Suvelan Roihu, 7 Camriina ja 2 Varma-Vilima kuuluvat mukaan A-ryhmään. 10 Valkia voi olla ihan pelaamaton, ja se nostetaan mukaan jymypommihakuna. Kyseessä on mielialahevonen.

 

Lähtö 5

Asiantuntijan vihje: Kaksari 2/1,3,4,6,7,9,10 1 € | Yhteensä 7 €

Vaikka Elina Laakkosen valmentaman 2 EL INDEED totoputki katkesi viimeksi Lahdessa, ei asiasta tarvitse olla huolissaan. Tamma jäi nimittäin hyvävoimaisena pussiin. Kakkosradalta on loistava lähteä rakentamaan juoksua ja ottaa alku hurjassa avauksessa hieman tarkkaillen.

 

Lähtö 6

Asiantuntijan vihje: Toto75 4/3,6,7,10,11/10/3,4,5,6/7/2,4,6/3,7,8 0,05 € | Yhteensä 9 €

Toto75-vihje sisältää kolme varmaa. Avauskohteen 4 Vilkkeen Velmu kohdalla oletuksena on keulajuoksu. Kolmannessa kohteessa 10 Magical Princess on yksinkertaisesti ylikylä. Toki lähtöpaikka tuo oman mausteensa. Viidennen kohteen 7 Lumettaja on elämänsä iskussa, eikä ole tarkka juoksusta.

 

Lähtö 7

Asiantuntijan vihje: Kaksari 7/1,3,6,10,11 1 € | Yhteensä 5 €

Viidentoista hevosen autolähdöt ovat usein arvoituksellisia. 7 Robertino US on niukka ykkösrankkaus. Se hallitsi viimeksi Lahdessa johtopaikalta varmasti. Keulaan pääsy olisi nytkin ehdottomasti mieluisin vaihtoehto, mutta vahva ja nousukuntoinen ruuna voi pärjätä muiltakin juoksupaikoilta.

 

Lähtö 8

Asiantuntijan vihje: Kaksari 10/1,2,4 2 € | Yhteensä 6 €

Suur-Hollola-ajossa toiseksi sijoittunut 10 Magical Princess on niin hurja tamma, että se on takarivistäkin ainoa suosikki. Paripeliin kelpuutetaan kolme hyvien lähtöpaikkojen tammaa. Näistä 4 Ice Wine tähtää johtopaikalle, ja 2 Adanna on ehdottomasti tauluaan vaarallisempi.

 

Lähtö 9

Asiantuntijan vihje: Toto4 3,4,5,6/7/2,4,6/3,7,8 0,20 € | Yhteensä 7,20 €

Toto4-systeemin tukipilari on toisen kohteen 7 Lumettaja. Avauskohteessa nähtäneen tulinen kiihdytys. 2 M.S. Triple J. on hyvältä paikalta todennäköisin keulahevonen, mutta silti voitto voi olla tasokkaassa lähdössä tiukassa. 3 Jason’s Camden ja 6 American Hero aloittavat rankingin.

 

Lähtö 10

Asiantuntijan vihje: Troikka 7/1,8,12/1,4,6,8,10,11,12 0,50 € | Yhteensä 9 €

Hurjaan vireeseen kohonnut 7 Lumettaja toimii vihjesysteemien tukipilarina kautta linjan. 8 Hipsun Poju ja 1 Syneri ovat nopeita avaajia, joille pikamatka sopii. 4 Vilivillis on tosin myös starttiraketti. 12 Sipisee on synkällä paikalla, mutta oriille jäi Suur-Hollola-ajossa jossiteltavaa.

 

Lähtö 11

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/1,2,3,5,6 1 € | Yhteensä 5 €

4 Ithinkiama Genius oli Lahden keulavoitossaan niin vakuuttava, että johtopaikalta ori olisi nytkin vaikea kukistettava, vaikka vastus kovenee entisestään. Ori saavutti viimeksi kovan täyden matkan tuloksen 12,2 ja lopetti hurjasti 08-kyytiä. 2 Credit To Love ja 6 Zogo Match ovat hyviä haastajia.

 

Lähtö 12

Asiantuntijan vihje: Voittaja 3 3 € | Yhteensä 3 €

8 Parvelan Retu ja 7 Evartti ovat toki 3 Välkyn Tuiskua todennäköisempiä voittajia, mutta Välkyn Tuisku voi jäädä kertoimissa liikaa suosikkikaksikon varjoon. Kyllä Välkyn Tuiskukin kykenee Mikkelissä pikamatkalla johtopaikalta kovaan suoritukseen, eikä suosikeilla ole kauheasti varaa epäonnistua.

 

Lähtö 13

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1/2,4,5,7,9,11,12 1 € | Yhteensä 7 €

Etukäteen koko ravien tasaisin lähtö, missä mukana ei ole yhtään statistia. 1 Bribes tulee Jani Oinosen laatutallista ja kilpailee hyvässä kunnossa, mutta ei ole mitenkään varmaa, miten juoksu lähtee ykkösradalta luontumaan. Ilman pussitusta ruunalla on hyvät menestyssaumat.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

 

Ari Moilanen

 

L3/10 GAMBLER SISU: Ruuna palasi Lahdessa pikku paussilta. Ravaaminen on sillä vähän hankalaa. Ei pystytty nousemaan sisäradalta toiselle. Siinä olisi luultavasti tullut laukka. Rahasija tyydyttäisi tässä.

 

L5/5 DAZZLING PRESS: Saatiin Teivossa ihan ok selkäreissu. Loppu oli vaikeaa. Paljon pitäisi parantaa.

 

L5/6 CELERITAS SAVAGE: Päästiin viimeksi kääntämään johtavan takaa suoran alussa. Helposti hevonen kiri voittoon. Se on tehnyt kelpo juoksut kahdessa viime kisassa. Ihan hyvässä vireessä tamma kilpailee.

 

L8/4 ICE WINE: Tammalla on vähän starttiväliä alla. Viime kilpailusuoritus oli tosi vaisu. Kuulemma jotain limaa oli tullut ja pidettiin pikku paussi. Vähän vaikea veikattava tähän kohtaan. Kovat hevoset on vastassa.

 

L9/2 M.S. TRIPLE J.: Ori voitti Mikkelissä johtavan rinnalta. Kaustisella se oli johtopaikalta viides. Ihan ok esitys. Hevonen lähtee kovaa ja saanee hyvän reissun. Jonnekin sijoille 3-5.

 

L9/6 AMERICAN HERO: Suur-Hollolan esitykset olivat oikein hyviä. Vastus ei ole tällä kertaa aivan samaa tasoa. Uskoisin ruunan taistelevan ihan kärjessä. Paikka on aivan hyvä, kun päästään kiihdyttämään keskeltä rataa. Eteenpäin on tarkoitus lähteä heti laskemaan.

 

L12/10 KUJANPÄÄN JYRÄYS: Ihan hyvässä vireessä ori kilpailee. Huono lähtöpaikka on jälleen. Tämä avaisi lujaa. Tarkoitus on nyt kilpailla kokonaan ilman kenkiä. Aiemmin hevonen on pärjännyt mukavasti sillä balanssilla. Paremmalta lähtöpaikalta uskoisin sen olevan ihan kärkihevosia. Jämsässä ori oli toiselta ilman vetoapua aivan hyvä neljäs.

 

Tuomas Pakkanen

 

L2/4 LILLE GUBBEN: Ori teki ihan hyvän ajan koelähdössä. On se vielä vähän varsamainen. Toivotaan, että menee ravia. Sellaiset 1-2 sekuntia ajasta voisi lähteä maililla.

 

L4/10 VALKIA: Hevonen teki Hankasalmella tasaisen juoksun sisällä. Se piti vauhtinsa ihan mukavasti. Kun tempo kiihtyi, ei hevonen pystynyt vastaamaan siihen.

 

L4/11 HISSUN PAMELA: Tamma teki sellaisen suht asiallisen esityksen viimeksi. Pientä nousukuntoa on ilmassa. Mielestäni sen pitäisi yltää tässä neljän sakkiin. Juoksuradasta on ehkä hiukan etua. Ei tämä lähde hirmu kovaa.

 

L6/3 HISSUN TURBO: Joensuun suoritus pikku tauolta oli ihan hyvä. Hevosen pitäisi olla nousuvireessä. Tuskin se kiihdytyksessä pääsee keulaan asti. Eturivi on kuitenkin plussaa. Toton tuntumaan on odotukset.

 

L7/2 HORSETAIL´S O´NEIL: Kurkun kanssa oli vähän ongelmia. Jouduttiin antamaan lääkekuuri. Ajettiin tarkoituksella tarkka juoksu Kajaanissa. Hevonen oli aivan asiallinen. Näistä asetelmista se saanee hyvän reissun. Ihan voittaakseen kaiken pitää mennä nappiin.

 

L11/5 CALLELA ICAROS: Ruuna teki viimeksi kovan esityksen ylipitkällä matkalla. Vastusta on, mutta uskon sen pystyvän menestymään tässäkin. Keulapaikalle saakka ei ehkä vauhti riitä. Ajetaan sitten jostain muualta.

 

Isto Kuisma

 

L3/7 FLOSSING ARTIST: Kaustisella tuli laukka ekaan kurviin. Tämä on pikkasen herkkä tapaus ajaa. Ehkä kuski ja hevonen ei olleet vielä löytäneet yhteistä säveltä. Lasketaan työtapaturmaksi. Ihan ok juoksun tamma sitten teki ja tuli asiallisesti loppua. Kisan jälkeen se on tuntunut aivan omalta itseltään. Hevonen on ollut vähän tasavauhtinen, mutta nopeutta tuntuisi tulleen jonkin verran lisää.

 

L5/11 PROUD MS CANTAB: Hevosta hoidettiin pikku tauon aikana. Sen piti juosta välissä Teivossa, mutta jo lämmityksessä tunsi, että kaikki ei ole mallillaan. Jäätiin pois ja suunta oli klinikalle. Tamma treenaa ihan kivasti. Takarivi on iso miinus. Juoksunkulku ratkaisee sijoituksen.

 

L8/3 BEAN DREAM: Tamma meni Lahden voittostartissa asiallisesti ja hyvällä tyylillä. Pulssi kisan jälkeen kertoi, että suht helpolla oli hevonen päässyt. Vaikka voittosumma on tähän lähtöön pieni, ei sijoitus neljän joukossa yllättäisi juoksun onnistuessa. Tamma on nopea avaaja.

 

L9/8 DELIGHTFUL MOMENT: Maili sopisi tälle hyvin, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa kovasti. Suur-Hollolan alkuerässä hevonen teki hyvän juoksun. Välierässä meni sitten kaikki pieleen. Ruuna pullasi itsensä tyhjäksi toisella ilman vetoapua.

 

L13/2 GIANNA SISU: Mikkelin voittostartin jälkeen pidettiin tarkoituksella huoltotauko. Hyvää työtä hevonen on tehnyt. Arvonnassa osui kiva lähtöpaikka. Kyllä tamman pitäisi olla kärkihevosia. Kaikki on mennyt hyvin tässä välissä.

 

Ossi Nurmonen

 

L4/4 WILMAN PIIKA: Vire on mallillaan. Tämä on tosi lahjakas hevonen sarjoihinsa. Pärjäämistä pitää odottaa. Lähtörata ei tuo ongelmia. Kengät on jalassa.

 

L12/1 H.V. TUURI: Ori palasi tauolta Lahdessa. Olin tosi tyytyväinen suoritukseen. Hevonen teki yllättävänkin hyvän esityksen ja tuli juosten maaliin. Aikakin oli hyvä. Ori tuntuisi ottaneen startin oikealla tavalla. Mielenkiintoinen lähtö. Totosija ei yllättäisi lainkaan.

 

Teemu Okkolin

 

L6/4 VILKKEEN VELMU: Pari starttia on nyt alla tauon jälkeen. Hevonen oli tosi hyvä viimeksikin, vaikka jäi viidenneksi toiselta ilman vetoapua. Vihdoin on parempi lähtörata. Kasipaikkaa on riittänyt. Yritetään reippaasti liikkeelle. Kaiken pitäisi olla oriilla hyvin. Eiköhän maili mene aika joutuisasti. Odotukset on ihan kärkikamppailuun. Voittokaan ei yllättäisi.

 

L10/10 SUVELAN RINSSI: Vaikka ori oli Kaustisella neljäs maalissa, ei se ollut missään nimessä huono. Vika tuhat oli 23,5-vauhtinen. En rupea hevosta moittimaan. Maili ei ole tämän bravuurimatka ja kymppirata hankaloittaa. Kärjen ylivauhti olisi meille iso plussa. Ori tulee aina vahvasti perille asti.

 

Hannu-Pekka Korpi

 

L8/7 AVA DI EMELIN: Tämä on kauden viimeinen startti. Kaustisen pärjäämisen myötä kausi päätyi positiiviselle puolelle. Kaikki mitä tästä saadaan on pelkkää plussaa. Tamma pääsee hyvillä mielin mammalomalle. Seiskarata on näissä lähdöissä Mikkelissä aika tekemätön paikka ihan kärkisijojen kannalta.

 

L9/7 ARCTIC LOVER: Ori teki Lahden finaalissa ehkä uransa parhaan suorituksen. Hevonen oli huipputikissä oikeaan aikaan. Kuskin mukaan jäi jopa hieman jossiteltavaa. Jo karsinnassa ori tuli tosi lujaa maaliin. Lähtöasetelmien myötä mennään nyt kengät jalassa. Sama seiskapaikka on osunut tällekin. Hevonen ei ole mikään starttiraketti. Raju ylivauhti avaisi meillekin saumoja.

 

Pauli Raivio

 

L2/3 VALE-ELLI: Ei kova koelähtöaika tullut millään lailla yllätyksenä. Oikein lahjakas varsa on kyseessä. Hiukan lapsellinen vielä, mutta niinhän sen kuuluukin olla. Kahdet harjoitusravit ja koelähtö on nyt takana. Ori on toiminut koko ajan ihan kiitettävästi. Henri on kokenut kuski ja tuskin on ongelma, vaikka vieras ajokki onkin. Tuntuu toki hurjalta, mutta tarvittaessa varsa pystyy parantamaan koelähdön ajasta.

 

 

vihjeet Jouni Toroska, kommentit Mikko Kuikka

 

  Takaisin listaukseen