St Michel -ravit, Suurmestaruus

15.07.2023

Ravit Mikkelissä klo 13. Katso lisätiedot
Ponilähdöt klo 12.00 ja 12.30, ensimmäinen lähtö klo 13.07.

7 oikein -lehden ohjelmasivut

St Michel -käsiohjelma

 

Pelivihjeet:

TOTO75-VARMAVALINNAT

Lauantain Toto75-kierroksella päävoittoluokkaan lisätään 70 000 euroa bonusrahaa, ja voitto-osuus voikin nousta korkeaksi, sillä mitään täysin selkeää varmaehdokasta ei ole tarjolla. Toinen kohde on viidentoista hevosen autolähtö, ja siinä lähestulkoon jokaisella on realistinen menestymismahdollisuus. Isoon revitykseen ei joka tapauksessa olisi kuitenkaan ollut rahkeita, joten rankingin ykköshevosta kokeillaan ideavarmana tässä kierroksen tasaisimmassa kohteessa. Kyseessä on 7 TRAILBLAZER. Uralla on vain yksi voitto, mutta se tuli viime vuonna komeasti Kriteriumin karsinnasta. Tämän vuoden suoritukset ovat olleet lupaavia. Viimeksi Vermon Derby-sarjassa Trailblazer kierteli vahvasti mukaan voittomatsiin, kunnes laukkasi loppusuoralla. Seiskaradalta juoksusta ei tule nytkään helppoa, mutta juoksun yhtään luontuessa väkivahva ori pystyy ottelemaan voitosta. Kolme kohdetta pelataan kiinteästi kahdella rastilla. Erityisesti avauskohteessa luotto kaksikkoon 4 VAPPUÄIJÄ ja 1 CORE on vahva.

 

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 4,1 (5,6)

T75-2: 7 (6,10)

T75-3: 4 + 1,2,11,7,3 (5,10)

T75-4: 6,4 (11,1)

T75-5: 5,9,4 + 6,1,3,10 (11,7)

T75-6: 2,10,4,3,1 + 11,8,12 (7,5)

T75-7: 1,4 (3,2)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 6 euroa.

Suuri systeemi 2688 riviä, hinta 134,40 euroa.

 

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

 

Lähtö 1.

RANKING

A) 9-11-2-10

B) 3-8-7-6

C) 5-4-1-12

SPANG STÖVERN – VÄSKINGE INGVAR – NEITI SÄVEL – VILKKEEN VILLI

Vauhtiviikonlopun käynnistävässä 3-vuotiaille kylmäverisille rajatussa PikkuSuurmestaruudessa riittää haastetta, sillä vain yksi viivalla olevista kilpailijoista on saanut uransa avattua. 11 VÄSKINGE INGVAR otti tuossa Oulun startissa johtopaikalta tasaisesti vauhtia kiihdyttäen varman voiton, päätöspuolikas kellotettiin 33,5-lukemiin. Sen ohi rankingin kärkeen kipuaa koelähdössä oikein positiivisen kuvan itsestään jättänyt ja tässä debyytissä Antti Teivaisen rattailleen saava 9 SPANG STÖVERN. Edellä mainitut pelattaneen selvään pohjapariin, ja tästä kaksikosta pitääkin lähteä liikkeelle. Hannu Torvisen ohjastama 2 NEITI SÄVEL voi kuitenkin olla paalulta lähdön jokerikortti, sillä se lopetti koelähdössä vauhdikkaasti hyvällä tyylillä. Kilpakumppanin poisjäännin myötä Neiti Sävel pääsee starttaamaan yksin paalulta. 11 VILKKEEN VILLI kipua myös mukaan parhaaseen A-ryhmään.

 

Lähtö 2. | Toto4-1

RANKING

A) 1

B) 2-5-7-3-4-8-6

C) 10-9

NARZARIO – GAMBLING FACE – TARGET KRONOS – MAINIO

Montéuransa hyvin aloittanut 1 NARZARIO valtaa Montén Suomen Mestaruudessa asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Tornion voitto irtosi keulapaikalta ylivoimaiseen tapaan. Viimeksi Kaustisella ruuna joutui tekemään hieman itsekin juoksuaan, mutta voitti edelleen väljään tyyliin. Alustavan infon perusteella tässä startissa on tarkoituksena riisua kaikki kengät. Näistä asemista on helppo liputtaa suoraviivaisen keulajuoksun puolesta, ja haastajat joutuvat toden teolla venymään, mikäli aikovat lopussa vahvasta suosikista ohi päästä. Haastajaporukan käynnistävä 2 GAMBLING FACE on taulun kertomalla tavalla tottunut ravatessaan menestymään tässä lajissa. Lahden tuore voitto irtosi 2. ulkoa näytöstyyliin 500 metrin kirillä. Maarianhaminassa kärrylähdössä voittokantaan palannut 5 TARGET KRONOS on tehnyt tänä vuonna jo yli 20.000 euron tilin radoilta. Vahva totokandidaatti.

 

Lähtö 3. | Toto4-2

RANKING

A) 5

B) 2-9-1-4-8-6-12

C) 11-3-7-10

QUEEN OF GOLD – CARELIAN SURPRISE – RANCH WHODIDWHAT – PIMP MY WURST

Yksin asemat parhaasta A-ryhmästä valtaava 5 QUEEN OF GOLD kilpailee taulun kertomalla tavalla aivan jäätävässä iskussa. Tamma on ottanut taulussa näkyvät voittonsa johtopaikalta todella vakuuttavalla tyylillä. Vaikka sarjat ovatkin nousseet ripeään tahtiin, kantaa hevonen kyllä rahansa. Rattailla istuvan Elina Leinosen ohjastajastatistiikka on tämän vuoden osalta todella komeaa luettavaa, yhteensä 16 starttia totosijoin 5-4-0 ja rahaa näistä yhteensä 9.750 euroa. Onnistumisten myötä itseluottamus on taatusti huipussaan, toki tässä lienee edessä toistaiseksi yksi uran mieleenpainuvimmista starteista. Liputtamme suoraviivaisen keulajuoksun puolesta ja uskomme pelin vetävän maaliin saakka.

2 CARELIAN SURPRISE avaa kovaa ja tavoittelee paikkaa johtavan takana. 9 RANCH WHODIDWHAT aloitti pitkältä tauolta tyylikkäällä voitolla ja on kova haastaja takarivistäkin. 1 PIMP MY WURST on loistopaikkansa ansiosta nelosrankkaus.

 

Lähtö 4. | Toto4-3

RANKING

A) 11-8-6-1-5-9

B) 10-12-2-4-13

C) 7-3

FRANSELMI – ALMAN NINETTE – VARJOSI – TÄHTINEITO

11 FRANSELMI on saanut talvitauon jälkeen tasaisesta starttirytmistä kiinni. Viimeksi Lahdessa tamma oli valmis palaamaan voittokantaan vahvan suorituksen päätteeksi, taakse jäivät mm. takamatkoilta startanneet Viestinviejä ja Suven Sametti. Franselmin kohdalla kiihdytysvaihe on kriittinen, mutta alun selvittäessään väkivahva tamma on takamatkaltakin vahva menestyjäkandidaatti. Valtakunnan kiistaton ykköskuski Santtu Raitala ohjastaa nyt Franselmia ensimmäistä kertaa. Tasaisen vahvassa kunnossa kilpaileva 8 ALMAN NINETTE pystyy tekemään töitäkin menestyksensä eteen. Ravin maistuminen lienee kuitenkin edellytys kärkipään sijoituksille. 6 VARJOSI ei välttämättä pysty parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntämään juoksuradan paikkaa. Tamma kuitenkin osaa voittamisen jalon taidon, ja se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. 1 TÄHTINEITO on loistopaikalta tasaisessa lähdössä perushevosia.

 

Lähtö 5. | Toto4-4, Troikka

RANKING

A) 4

B) 2-5-3-9-1-7-8-12-6-11-10

LAKE’S CERAFINA – CHARLENE HALM – KEMAS LADY – STAR ANGUS

Vahvana suosikkina matkaan starttaava 4 LAKE’S CERAFINA vakuutti alla olevassa Mikkelin voitossaan. Tamma taivalsi tuossa startissa toista rataa ilman vetoapua, iski johtohevosen kimppuun 600 jäljellä ja jyräsi selvään voittoon hienolla tuloksella. Kaikki näytti todella helpolta, ja hevosen olemus oli kaikin puolin jäätävää tasoa. Tamman on tarkoitus ennakkoinfon mukaan jatkaa jenkkikärryillä ja ilman kenkiä, joten nytkin voidaan nähdä yhtä kova suoritus. Tämä tietäisi muille viivalla oleville todella haastavaa iltapäiväpuhdetta. 2 CHARLENE HALM ei ole viime aikoina ollut oikein Hippoksen arvontakoneen suosiossa. Toissa kerralla Lahdessa hyvältä paikalta startatessaan tamma hallitsi tapahtumia keulasta varmaan tapaan 13,5-vauhtisesta avauskierroksesta huolimatta. 5 KEMAS LADY on tehnyt viime aikoina kerta toisensa jälkeen todella vahvoja esityksiä. Tamma kirjauttanee tässä uudet komeat ennätyslukemat.

 

Lähtö 6. | Toto75-1

RANKING

A) 4-1

B) 5-6-9-3-8

C) 7-2

VAPPUÄIJÄ – CORE – LUMETTAJA – SUVELAN RINSSI

Toto75-kierroksen avauskohteessa A-ryhmän valtaava suosikkikaksikko on vahvoilla, ja uskomme toisen näistä kaartavan lähdön jälkeen voittajaesittelyyn. 4 VAPPUÄIJÄ on tullut vaikeamman jakson jälkeen ryminällä takaisin huipulle. Antti Ojanperän valmennettava osoitti jo toukokuisessa Mikkelin tauolta paluussa vahvaa iskukykyä, ja nousuvire on ollut suorastaan käsin kosketeltavissa viime starteissa. Toissa kerralla Härmässä ori tehtaili uudet ennätyslukemat keulajuoksun päätteeksi. Viimeksi Jämsässä kiihdytyksessä tullut laukka vaikeutti tehtävää. Vappuäijä alleviivasi kuitenkin niin kuntoaan kuin kapasiteettiaankin tykittämällä kaukaa takapareista lähdön voittaneen Sheikin tuntumaan kakkosrahoille. Suoraviivainen keulajuoksu saattaa hyvinkin palauttaa oriin voittokantaan. 1 CORE on vahva haastaja. Se tuskin mitenkään pystyy torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevaa uhkaa, ja Esa Holopaisen ensisijainen tehtävä on todennäköisesti löytää väylät toiselle radalle. Tämän onnistuessa vahvaa kautta tekevä ja kovan kapasiteetin omaava ori taistelee voitosta.

 

Lähtö 7. | Toto75-2

RANKING

A) 7

B) 6-10-9-11-14-4-13-5-12-2-3-8-1

C) 15

TRAILBLAZER – SAHARA DANGEROUS – EAST WARD – YUVARAJAH

Toinen Toto75-kohde on viidentoista hevosen autolähtö, ja siinä lähestulkoon jokaisella on realistinen menestymismahdollisuus. Isoon revitykseen ei Toto75-pelissä olisi kuitenkaan ollut rahkeita, joten rankingin ykköshevosta kokeillaan ideavarmana tässä kierroksen tasaisimmassa kohteessa. Kyseessä on 7 TRAILBLAZER. Uralla on vain yksi voitto, mutta se tuli viime vuonna komeasti Kriteriumin karsinnasta. Tämän vuoden suoritukset ovat olleet lupaavia. Viimeksi Vermon Derby-sarjassa Trailblazer kierteli vahvasti mukaan voittomatsiin, kunnes laukkasi loppusuoralla. Seiskaradalta juoksusta ei tule nytkään helppoa, mutta juoksun yhtään luontuessa väkivahva ori pystyy ottelemaan voitosta. Mikäli rivien rakentamisessa päätyy toisenlaiseen rakenteeseen, kannattaa tässä lähdössä rastata leveällä otteella. Voittajan löytyminen syvemmältäkään haastajaryhmän syövereistä ei yllättäisi millään tavalla.

 

Lähtö 8. | Toto75-3, Troikka

RANKING

A) 4

B) 1-2-11-7-3-5-10-12-8-6-9

MANDELA ZON – IDOMENIO SISU – TAPIRO JET – ASTRUM

Aina hyväksi tiedetty 4 MANDELA ZON on tämän vuoden aikana toden teolla lunastanut itseensä kohdistuneet kovat odotukset, jälki on ollut aivan huikea. Yhteensä 13/21 voittoa, 18/21 kaksarisijaa ja muhkeat 72.586 euron tienestit. Ori on jäänyt vain kolmesti ulos kaksarista, ja uran voittosumma on tuplaantunut aikaisessa vaiheessa vuotta. Kyseessä on ravi- ja suoritusvarma hevonen, se nauttii kilpailemisesta, ja kestää varsin tiheän starttirytmin. Tasokkaasta vastuksesta huolimatta selkeä suosikkiasema on oikea lähtökohta. 1 IDOMENIO SISU avaa auton takaa kovaa, tästä huolimatta keulapaikan puolustaminen ilman kaikkia kenkiä auton takaa raketin lailla kiihdyttävää numeroa 3 DELIGHTFUL MOMENT vastaan tulisi yllätyksenä. Mikäli Hannu Torvinen ajokkinsa kanssa alussa ohi pyyhkäisee, Mika Forssin rattailleen saava ori tarvinnee tuuriakin voittaakseen lähdön. 2 TAPIRO JET on hyvältä lähtöpaikaltaan perushevosia. 11 ASTRUM puolestaan tarvitsee näistä asemista juoksunkulun suhteen suosiollisia asioita tapahtuvaksi noustakseen voittoon saakka. Kapasiteettinsa ja vireensä puolesta se pystyy toki paljon

 

Lähtö 9. | Toto75-4, Toto5-1

RANKING

A) 6-4-11-1

B) 2-3-9-5-7

C) 10-12-8

EL INDEED – ENDLESS STORY – WILLOW PRIDE – CREAM CANDY

St Michel Tammatähden suosikkinamme matkaan starttaava 6 EL INDEED on valintamme haastavan Toto5-kierroksen tukipilariksi. Maaliskuisen Vermon voiton jälkeen Elina Laakkosen suojatti on kilpaillut kovissa tehtävissä suorittaen startista toiseen hyvällä tasolla. Lahdessa 15.4. Magical Princessin voittama Suur-Hollolan Best Lady, ja viimeiset 400 metriä parijonosta alta kymppiä. Viikkoa myöhemmin vuorossa Seinäjoki Race, missä rima oli todella korkealla. Suorituksessa ei moitittavaa. Kouvolassa kesäkuussa Jouni Kaikko Memorial, ja tälläkin kerralla alla ollut sairastauko huomioiden puhtaat paperit, vaikka totosijat jäivät haaveeksi. Viimeksi Härmässä takapareista vahva 800 metrin kiri vain kovalle Don't Say Garille häviten. Lähtöpaikka on varsin ulkona, mutta 11 WILLOW PRIDE oli vielä huonommin Hippoksen arvontakoneen suosiossa. 4 ENDLESS STORY on tehnyt tasaisen varmaa nousua kohti tammahuippua. Tämän ja viime vuoden aikana yhteensä 10/28 voittoa ja 16/28 totosijaa, sekä lähes 63.000 euron tienestit. Kovaa avaava 1 CREAM CANDY lienee lähdön todennäköisin keulahevonen.

 

Lähtö 10. | Toto75-5, Toto5-2, Troikka

RANKING

A) 5-9-4

B) 6-1-3-10-11-7-2-12-8

JETSTREAM RAPIDA – XET DIABLO – BUGS BUNNY BUZZ – BWT FALCON

Rankingin kärkeen kipuva 5 JETSTREAM RAPIDA on tehnyt Heppa-järjestelmän mukaan neljä starttia Antti Ojanperän valmennuksesta, näistä ensimmäiset kaksi syyskuussa 2022, sekä nyt tuoreimmat startit Kaustisella. Tuloksena kaksi voittoa, ja vastaavasti kaksi laukkojen pilaamaa kisaa. Aika näyttää, pystyykö ruuna pitämään voittoprosenttinsa Ojanperän valmennuksessa jatkossakin yhtä kovana, tai jäävätkö laukat vähäisempään rooliin. Kaksi peräkkäistä keulavoittoa ottanut Jetstream Rapida näytti viimeksikin olevan menossa kohti keulavoittoa, kunnes ravi hajosi loppukaarteessa ja ruuna laukkasi johtopaikkaa puolustaessaan viimeisessä kaarteessa. Kysymysmerkkejä on nyt ilmassa, mutta ruunan keulavoitosta lähdetään silti liikkeelle. 9 XET DIABLO on saanut talvitauon jälkeen tasaisesta starttirytmistä kiinni, eikä suorituksissa ole ollut moittimista laukkoja lukuun ottamatta. Antti Teivainen on mielenkiintoinen valinta rattaille, eikä takarivin paikka ole välttämättä este menestykselle, varsinkaan jos kiihdytyksessä ei päästä nopeasti sopuun juoksupaikoista. 4 BUGS BUNNY BUZZ eteni viimeksi viimeisellä takasuoralla keulassa juosseen Jetstream Rapidan rinnalle, ja jatkoi tämän laukattua varmaan voittoon. Aika näyttää, saako suosikki odotustemme mukaisesti nopean revanssin. Startin kroppaansa saanut kyvykäs 6 BWT FALCON on mielenkiintoinen seurattava.

 

Lähtö 11. | Toto75-6, Toto5-3, Duo-1

RANKING

A) 2-10-4-3-1

B) 11-8-12-7-5-6-9

BOLT KRONOS – RALLSTON – GOODYGOODYTWOSHOES – ALL STAR MINT

Tasaisessa koitoksessa niukaksi suosikiksi kipuava 2 BOLT KRONOS ei voinut viimeksi Lahdessa mitään keulasta vakuuttaneelle BWT Gazeaulle, mutta jyräsi 4. ulkoa kakkoseksi rehdillä 900 metrin kirillä. Nyt kun lähtöpaikka on paras mahdollinen ja starttivälikin selvästi viime kertaa optimaalisempi, on kauden toiseen voittoon hyvät mahdollisuudet. 10 RALLSTON on Mikkelin mailille haastavasta takarivin lähtöpaikasta huolimatta kuumimpia pelihevosia. Eiköhän alkumatkasta painella sen verran reipasta, että parijonostakin saa mahdollisuuden. 4 GOODYGOODYTWOSHOES starttaa puolestaan kahden takarivistä käynnistyneen kisan jälkeen selkeästi paremmalta paikalta. Näistä asemista tamma pystyy juoksun onnistuessa taistelemaan voitosta. 3 ALL STAR MINT on kilpaillut jo jonkin aikaa tauluaan on paremmassa vireessä. Jämsässä asiallinen kiri, mutta ehkä aivan lopullinen puristus jäi sitten kuitenkin uupumaan. Jukka torvinen jatkaa viime vuonna peräti 17 kertaa voittaneen ruunan rattailla. 1 WERNER ORS pyrkii taatusti kaikin voimin torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan. Tämän onnistuessa keulasta varmastikin päästellään. Ruuna voitti kesäkuussa Vermossa uudella ennätysajalla, jota sillä on varmasti hyvät mahdollisuudet parantaa tässä.

 

Lähtö 12. | Toto75-7, Toto5-4, Duo-2, Troikka

RANKING

A) 1-4-3

B) 2-8-5-6

C) 9-10-7

EVARTTI – PARVELAN RETU – H.V. TUURI – CAIJUS

Jälleen kerran todella mielenkiintoinen Suurmestaruusajo. Suorastaan ilmiömäinen kolminkertainen ravikuningas 1 EVARTTI ilahdutti suomalaisyleisöä toukokuussa Solvallassa Elitkampenissa, ja hurmasi tuoreimmassaan, eli Lahden Suur-Hollola-ajon voitossaan. Santtu Raitalan vakioajokki kohoaa lähtöasetelmien ansiosta rankingin ykkösnimeksi. 3 H.V. TUURI on palannut voitoitta sujuneen viime kauden jälkeen absoluuttiselle huipulle. Toissakerralla Bjerkessä irtosi kesän ensimmäinen arvovoitto tasokkaasta kylmäverilähdöstä, ja juhannuksena ori oli Härmässä kiistaton Nordic King. Iikka Nurmonen lataa taatusti kiihdytykseen täydet, mutta sisäradalta starttaavan suosikin ohittaminen tulee näistä asemista olemaan vähintäänkin vaikeaa. Ossi Nurmosen suojatti voitti Suurmestariuuden vuonna 2021. 4 PARVELAN RETU on kärsinyt edellä mainituille, joko toiselle tai molemmille, tuoreita tappioita Solvallassa, Härmässä ja viimeksi Lahdessa. Viime vuonna Suurmestariuuden voittoa juhlineen lahjakkuuden ykkössija ei tule kuitenkaan koskaan yllätyksenä. Varmaan on, että koko tiimi uhkuu revanssihenkeä.

 

Lähtö 13. | Toto5-5, Troikka

RANKING

A) 5-8-1

B) 6-4-10-12-3-9-7-11-2

KUUSELAN WILTTERI – DISAIN – MINSKAUS – RANTANIEMELÄN SAVU

Lauantain ravit päättävässä lähdössä A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. 5 KUUSELAN WILTTERI tuntuu olevan vapaalta radalta parhaimmillaan. Kaikki taulussa näkyvät voitot ori otti johtopaikalta vakuuttavaan tyyliin, ja viimeksi Vermossa se punnersi pääosan matkasta rehdisti toista rataa ilman vetoapua. Keulapaikalle pääseminen auttaisi asiaa, mutta helppoa se ei taida olla. 8 DISAIN avaa nimittäin auton takaa niin kovaa, että se on eturivin uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta suosikkimme etenemään keulaan. Viimeksi Mikkelissä Jouko Tarvainen tyytyi paikkaan keulassa juosseen Sarmöörin takana, ja kuittasi sitten maalisuoralla tästä ohi varmaan voittoon. Merkittävästi tauluaan vaarallisempi 1 MINSKAUS saa myös asemat parhaasta A-ryhmästä. Näistä edellä mainituista Kuuselan Wiltteri on ehdottomasti sekä ravi- että suoritusvarmin, mutta luonteikkaat tammat Minskaus ja Disain ovat biorytmien ollessa kohdallaan nekin todella kovia. Mikäli Minskaus ravaa, on se mielimatkallaan loistopaikalta huippuvaarallinen.

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 2-5

T4-1: 1 + 2,5 (7,3)

T4-2: 5 (2,9)

T4-3: 11,8,6,1,5,9 + 10,12,2,4,13 (7,3)

T4-4: 4,2,5,3,9,1,7 + 8,12 (6,11)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 8,40 euroa.

Suuri systeemi 297 riviä, hinta 59,40 euroa.

 

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 9-13

T5-1: 6 + 4 (11,1)

T5-2: 5,9,4 + 6,1,3,10 (11,7)

T5-3: 2,10,4,3,1 + 11,8,12 (7,5)

T5-4: 1,4 (3,2)

T5-5: 5,8,1 (6,4)

Pieni systeemi 90 riviä, hinta 9 euroa.

Suuri systeemi 672 riviä, hinta 67,20 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 11-12

2,10,4,3,1

1,4

Yhteensä 10 yhdistelmää.

 

TROIKKA LÄHTÖ 5

4

2,5,3,9,1,7,8,12

2,5,3,9,1,7,8,12

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 8

4

1,2,11,7,3

kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 10

5,9

5,9,4,6,1,3,10

5,9,4,6,1,3,10,11,7

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 12

1,4

1,4

3,2,8,5,6

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 13

5,8,1

5,8,1,6,4,10

5,8,1,6,4,10,12,3

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

 

Ari Moilanen

 

L3/1 PIMP MY WURST: Porissa ajamani lähtö oli tasokas, eikä hevonen vain siellä riittänyt. Jämsässä se sitten voitti johtavan rinnalta. Kunto on ok mallilla. Paperilla Mikkelin lähtökin näyttää aika kovalta. Kohtalainen avaaja voisi näistä asetelmista peesailla toton tuntumaan.

L4/6 VARJOSI: Tamma kilpailee kelpo kunnossa, mutta on se edelleen epävarma. Jos hevonen polkee ravia, pystyy se hyvään tulokseen. Varjosi ei juurikaan hitaana avaajana hyödy juoksuradan lähtöpaikasta. Asetelma voi jopa haitata hommaa.

L7/7 TRAILBLAZER: Ajoin hevosella pari lähtöä alkukesästä. Lahdessa ori teki laukan jälkeen aivan järkyttävän hienon esityksen. Se jäi tosi paljon laukassaan. Lappeessakin hevonen oli ihan hyvä. Juoksu meni hankalaksi ja voittaja pääsi karkuun. Päivän virettä en osaa tarkemmin kommentoida.

L7/8 STONECAPES VIOLET: Tamma on nyt kilpaillut kahdesti paussin jälkeen. Tämä on ollut aina tauon jälkeen hieman nihkeä. On kestänyt hetken, jotta homma lähtee käyntiin. Hevosena kyllä riittävä, jos se menee miten pystyy.

L7/13 MONIMAN: Ori teki Härmässä oikein hyvän esityksen. Lähtöasetelmat vaikeuttavat tehtävää.

L8/7 PICCADILLY: Tämä pääsee lujaa liikkeelle. Mikkelissä on välillä melkeinpä etu, jos lähtörata on hieman ulompana. Ei Piccadilly ole ihan pihalla tässäkään kisassa. Kelpo hevonen on kyseessä.

L8/11 ASTRUM: Ajamani Suur-Hollolan karsinnan esitys oli hyvä. Hevonen polki hyvin kolmanneksi. Ei finaalinkaan suoritusta voi moittia. Asetelmat oli vain toivottomat.

L9/11 WILLOW PRIDE: Tamma joutui karsinnassa taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Se jäi vielä hieman painamaan ja tuo oli sitten pois lopusta. Lähtöpaikka hankaloittaa. Ei tätä silti kannata täysin unohtaa peleistä.

L11/2 BOLT KRONOS: Ori teki Lahdessa positiivisen esityksen kiriessään mainiosti kakkoseksi. Paikka puoltaa nopeaa avaajaa. Vaikka alla oli vähän taukoa, ei tuo näkynyt suorituksessa.

L11/7 PRINCE PALEMA: Hevonen oli Härmässä mukana kovassa lähdössä. Mallikkaan kirin se teki takaa. Myös tämä pääsee lujaa liikkeelle. Yritetään reippaasti matkaan.

L12/2 CAIJUS: Lahden suoritus oli hyvä. Edelle jäi vain kaksi parasta suomenhevosta.

L12/7 PYÖRYLÄN PARONI: Ruuna oli johtavan takaa viides. Vikat 100-150 metriä on olleet vähän vaikeita.

 

Teemu Okkolin

 

L1/10 VILKKEEN VILLI: Juoksijavarsa. Tosi mielenkiintoinen hevonen. Ori menee hyvällä tyylillä ja koelähdössä jäi sekunteja varaa. Tosi väljästi se meni. Fiksu kaveri kaikin puolin ja ihan toiveikkain mielin lähdetään uran avaukseen. Mieluummin olisin ottanut lähtöpaikan vapaalta radalta. Monenlaista hässäkkää voi olla alussa. Menestys ei yllättäisi.

L6/6 SUVELAN RINSSI: Hyvät startit ori on tehnyt. Kaustisella oli tosi kova lähtö. Ei hevonen ollut siinä huono, mutta hieman Lahden kisa näkyi jaloissa pitkällä matkalla. Ori jatkaa kunnossa. Mailia ei ole montaa kertaa ajettu. Ennätykset paukkunevat kyllä. Nyt hevonen kilpailee omiaan vastaan. Kovavauhtinen reissu suosisi meitä. Tämä tulee perille asti.

L7/5 ROCKTOWN JUDGE: Ruuna kilpailee ihan ok kunnossa. Aika erikoinen hevonen luonteeltaan. Suoritukset ailahtelee paljon. Eturivistä pitää lähteä laskemaan eteenpäin. Sisäradalle olisi hyvä päästä.

L13/10 MYLLYN VILI: Ori kilpailee nousukunnossa. Toissa kerralla Vermossa se oli tosi hyvä pitkällä matkalla. Keskiviikkona tuli alkumatkasta laukkaa ja hevonen polkaisi siinä hieman päkiälleen. Osallistuminen Mikkelin lähtöön on vielä hieman auki.

 

Tapio Mäki-Tulokas

 

L3/9 RANCH WHODIDWHAT: Tamma palasi Forssassa pitkältä tauolta. Siinä oli talvella ongelmia ähkyn muodossa ja keväällä hevonen sairasteli. Aikaa kului, mutta nyt se on taas terve. Olin tyytyväinen paluuesitykseen. Tamma oli ehkä yllättävänkin hyvä heti. Maili ja takarivi. Ihan voitto voi olla tiukassa. Hyvällä sijalla hevonen pystyy olemaan. Kenkien riisumista vielä vähän harkitsen.

L7/6 SAHARA DANGEROUS: Hyvin on ruuna mennyt. Ei tuoreinta kisaakaan voi yhtään moittia, vaikka se toiseksi jäikin. Tempo oli nykivää ja matkalla tuli väliprässejä. Rehdisti ruuna taisteli maaliin asti. Hyvältä se on tuntunut kotona. Jos juoksu jollain lailla onnistuu, pystyy tämä olemaan kärkikamppailussa.

L11/11 MAGAZINE MATCH: Lähtöpaikka vie suurimmat toiveet. Aivan älytön ylivauhti voisi avata meillekin mahdollisuuksia. Hevonen on nousukunnossa. Jossain kohtaa se paremmalta lähtöradalta onnistuukin pian.

 

Hannu-Pekka Korpi

 

L8/10 EAST WARD: Ruuna on ollut pari viikkoa tässä meillä. Hirveästi ei ole ollut aikaa vielä touhuta sen kanssa. Tuntuu kyllä laatuhevoselta. Ajoi maanantaina hiitin ja aivan asiallisesti ruuna meni. Pientä hienosäätöä tehdään. Eka startti mennään aika perusvehkeillä. Haetaan varusteita ja muuta kohdilleen. Tarkemmin on vaikea arvioida, mutta kyllä minulla on heti kohtalaiset odotukset.

L8/9 ARCTIC LOVER: Ehkä voi sanoa, että ori on tauluaan paremmassa kunnossa. Pikkasen on kuitenkin puuttunut. Suur-Hollolaan panostettiin tosissaan ja hevonen oli aika lailla paineissaan. Ehkä satsattiin liikaakin. Esitys oli kohtalainen. Ei kuitenkaan tämän aivan parasta.

 

Emma Väre

 

L7/9 YUVARAJAH: Ihan hyvin miettein lähdetään kisaamaan. Hevosella on ollut huonoja lähtöpaikkoja ja juoksut on menneet hankaliksi. Nyt on kohtalaiset asetelmat. Matka käy tälle hyvin. Näillä näkymin ei varustemuutoksia.

L9/1 CREAM CANDY: Saatiin arvonnassa tammalle aivan toivepaikka. Hevonen sai monta kovaa starttia ja annettiin sen ladata hieman akkuja. Samalla tammaa hieman huollettiin. Tämä avaa tosi lujaa ja keulasta olisi tarkoitus ajaa. Uskon hevoseen aika paljon näistä lähtökohdista.

 

ASIANTUNTIJAVIHJEET

 

Lähtö 1

Asiantuntijan vihje: Kaksari 2/3,8,9,10,11 1 € | Yhteensä 5 €

Kolmevuotislähdössä kylmäveriset 9 Spang Stövern ja 11 Väskinge Ingvar pelattaneen selvään pohjapariin, ja tästä kaksikosta pitääkin lähteä liikkeelle. Hannu Torvisen ohjastama 2 Neiti Sävel voi kuitenkin olla paalulta lähdön jokerikortti, sillä se lopetti koelähdössä vauhdikkaasti hyvällä tyylillä.

 

Lähtö 2

Asiantuntijan vihje: Toto4 1/5/1,5,6,8,9,11/1,2,3,4,5,7,9 0,20 € | Yhteensä 8,40 €

Toto4-systeemi käynnistetään kahdella varmalla. 1 Narzario on aloittanut montéuransa niin hyvin, että kohoaa huippupaikalta SM-finaalin suosikiksi. Kengätkin on tarkoitus riisua. Toisessa kohteessa 5 Queen Of Gold tavoittelee kiihdytysvaiheen onnistuessa tiukasti keulavoittoa.

 

Lähtö 3

Asiantuntijan vihje: Kaksari 5/1,2,4,8,9 1 € | Yhteensä 5 €

5 Queen Of Gold tavoittelee kiihdytysvaiheen onnistuessa tiukasti keulavoittoa. 2 Carelian Surprise on ykköspari piikki-selkä –ajatuksella. 9 Ranch Whodidwhat aloitti pitkältä tauolta tyylikkäällä voitolla ja on kova haastaja takarivistäkin. 1 Pimp My Wurst on loistopaikkansa ansiosta nelosrankkaus.

 

Lähtö 4

Asiantuntijan vihje: Kaksari 11/1,5,6,8,9 1 € | Yhteensä 5 €

11 Franselmi kohdalla kiihdytysvaihe on kriittinen, mutta alun selvittäessään väkivahva tamma on takamatkaltakin vahva menestyjäkandidaatti. Viimeksi Lahdessa taakse jäivät takamatkoilta startanneet Viestinviejä ja Suven Sametti. Santtu Raitala ohjastaa nyt Franselmia ensimmäistä kertaa.

 

Lähtö 5

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/1,2,3,5,7,8,9,12 1 € | Yhteensä 8 €

4 Lake’s Cerafina vakuutti alla olevassa Mikkelin voitossaan. Tamma taivalsi 2. rataa ilman selkää, iski johtohevosen kimppuun 600 jäljellä ja jyräsi selvään voittoon hienolla tuloksella. Tamman on tarkoitus jatkaa jenkkikärryillä ja ilman kenkiä, joten nytkin voidaan nähdä yhtä kova suoritus.

 

Lähtö 6

Asiantuntijan vihje: Toto75 1,4/7/4/4,6/1,4,5,6,9/1,2,3,4,10/1,4 0,05 € | Yhteensä 10 €

Toto75-ideavarmana toimii toisen kohteen 7 Trailblazer, jolla on onnistuessaan hyvät saumat kauden avausvoittoonsa. Toinen tukipilari on kolmannen kohteen 4 Mandela Zon, joka on voittanut tänä vuonna jo hulppeat kolmetoista kertaa. Ensimmäinen ja viimeinen kohde pelataan vahvalla suosikkikaksikolla.

 

Lähtö 7

Asiantuntijan vihje: Kaksari 7/4,6,9,10,11,13,14 1 € | Yhteensä 7 €

Toto75-vihjesysteemeissä ideavarmana toimiva 7 Trailblazer on luonnollisesti valinta myös kaksaripelikohteeksi. B-ryhmän aloittavat 6 Sahara Dangerous, 10 East Ward, 9 Yuvarajah ja 11 All or Nothing ovat kaikki Trailblazerin tavoin neljävuotiaita. Näistä East Ward debytoi Suomessa.

 

Lähtö 8

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/1,2,3,7,11 1 € | Yhteensä 5 €

Lähtö on laadukas, mutta tänä vuonna jo kolmetoista kertaa voittanut 4 Mandela Zon on hyvältä lähtöpaikalta silti selkeä A-hevonen. Ori on osoittanut kilpailukykynsä todella kovissakin lähdöissä. Kaksariin ostetaan viittä paria, joista 3 Delightful Moment on lähdön todennäköisin keulahevonen.

 

Lähtö 9

Asiantuntijan vihje: Toto5 6/4,5,9/1,2,3,4,10/1,4/1,5,8 0,10 € | Yhteensä 9 €

Toto5-peliin on todella vaikea löytää varmaa. Lopulta valinta kohdistuu avauskohteen ykkösrankkaukseen. 6 EL Indeed hävisi viimeksi Härmässä vain todella kovalle Don’t Say Garille. Paikka on vähän ulkona, mutta on se kuitenkin paljon parempi kuin 11 Willow Pridella.

 

Lähtö 10

Asiantuntijan vihje: Kaksari 5/1,3,4,6,9,10 1 € | Yhteensä 6 €

Kaksi peräkkäistä keulavoittoa ottanut 5 Jetstream Rapida näytti viimeksikin olevan menossa kohti keulavoittoa, kunnes ravi hajosi loppukaarteessa ja ruuna laukkasi johtopaikkaa puolustaessaan 300 jäljellä. Kysymysmerkkejä on nyt ilmassa, mutta ruunan keulavoitosta lähdetään silti liikkeelle.

 

Lähtö 11

Asiantuntijan vihje: Kaksari 2/1,3,4,8,10,11,12 1 € | Yhteensä 7 €

2 Bolt Kronos ei voinut viimeksi Lahdessa mitään keulasta vakuuttaneelle BWT Gazeaulle, mutta jyräsi 4. ulkoa kakkoseksi rehdillä 900 metrin kirillä. Nyt kun lähtöpaikka on paras mahdollinen ja starttivälikin selvästi viime kertaa optimaalisempi, on kauden toiseen voittoon hyvät mahdollisuudet.

 

Lähtö 12

Asiantuntijan vihje: Voittaja 1 5 € | Yhteensä 5 €

Jälleen kerran todella mielenkiintoinen Suurmestaruusajo. 1 Evartti ja 4 Parvelan Retu on tuttu taistelupari, jota vielä höystää niin Härmässä kuin Bjerkessä voittanut 3 H.V. Tuuri. Evartti hurmasi Lahden Suur-Hollola-ajon voitossaan ja kohoaa lähtöasetelmien ansiosta rankingin ykkösnimeksi.

 

Lähtö 13

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1/4,5,6,8,10 1 € | Yhteensä 5 €

A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. Näistä 5 Kuuselan Wiltteri on ehdottomasti sekä ravi- että suoritusvarmin, mutta luonteikkaat tammat 1 Minskaus ja 8 Disain ovat biorytmien ollessa kohdallaan nekin todella kovia. Mikäli Minskaus ravaa, on se mielimatkallaan loistopaikalta huippuvaarallinen.

 

vihjeet: Jouni Toroska & Jani Lahikainen

 

  Takaisin listaukseen