St Michel -ravit

16.07.2023

Ravit Mikkelissä klo 13. Katso lisätiedot
Ponilähdöt klo 12.00 ja 12.30, ensimmäinen lähtö klo 13.07.

7 oikein -lehden ohjelmasivut

St Michel -käsiohjelma

 

Pelivihjeet

TOTO75-VARMAVALINNAT

Sunnuntain Toto75-kierroksen ensimmäisenä läpivarmana toimii kolmannen kohteen 15 GLOBAL BEWARE. Se on omimmillaan nimenomaan näillä tavallista pidemmillä matkoilla. Global Beware on kilpaillut tänä vuonna Suomessa kolmen kierroksen matkoilla neljästi ja on voittanut ne kaikki. Alla oleviin heikkoihin sijoituksiin ei kannata tuijottaa, sillä ne ovat olleet tasoltaan todellisia kanuunalähtöjä, eivätkä juoksunkululliset asiatkaan ole onnistuneet. Toinen läpivarma löytyy kuudentena kohteena ajettavasta St Michel –ajosta. Loistavalla statistiikalla kilpaileva 6 HAIL MARY on tämän vuoden Elitloppet-finalisti ja kohoaa melko selväksi suosikiksi. Kierros käynnistyy viisivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalilla. 1 HENTUN LIISA on pilannut tänä vuonna jatkuvasti laukkoihin, mutta viimeksi Mikkelissä nähtiin oikeaa osaamista. Mikäli Hentun Liisa ravaa nytkin, ovat takamatkan kovat pojatkin 14 REKILAMMEN SAULI ja 10 WERTTI tiukan tehtävän edessä. Hentun Liisa on pikkulapun kolmas varma.

 

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 1 + 14,10 (13,9)

T75-2: 5,10 + 11,3,6 (1,7)

T75-3: 15 (2,10)

T75-4: 4,1 (8,6)

T75-5: 2,9,8,3,10,1 (11,4)

T75-6: 6 (5,7)

T75-7: 8,1,7,9,11 + 10,2,3,5,4,6,12

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 6 euroa.

Suuri systeemi 2160 riviä, hinta 108 euroa.

 

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

 

Lähtö 1. | Toto4-1

RANKING

A) 5-2

B) 1-3-4

ARCTIC EMERALD – EXPLOSIVE COMBO – LIL JOLINDO – MAS INDY

Toto4-kierroksen käynnistävä St Michel Junior on rajattu 2-vuotiaille lämminverisille, ja kaikki mukaan ilmoittautuneet valjakot käynnistävät uransa tästä startista. Rankingin kärkipaikat menevät Pekka Korven laatutallin valjakoille. Vermossa ravatussa koelähdössä 2 EXPLOSIVE COMBO juoksi keulassa ja tallikaveri 5 ARCTIC EMERALD kiersi alkumatkasta sen rinnalle. Kaksikko tuli yhtä matkaa maaliin ja meno näytti kummankin kohdalta tasapainoiselta ja hyvältä. 3 MAS INDY otti omassa koelähdössä alkumatkan maltillisesti, mutta kiristi toisella kierroksella selkeästi tempoa. Loppuaika saattaa hieman hämätä.

 

Lähtö 2. | Toto4-2

RANKING

A) 8-2

B) 3-7-4-9-11-5-1-6

C) 12-10

GIANT BRODDE – STONEISLE UCCO – STONEISLE TEXAS – PEAK C.R.SEVEN

Salamakypärät-lähdössä Tuukka Variksen ohjastama 8 GIANT BRODDE on lähdön lahjakkain hevonen. Oriin toistaiseksi paras meriitti on toukokuinen Kuopion SHKL Cupin finaalin kakkossija. Giant Brodde on suosikki, mutta toki lähtöpaikka on huono ja lisäksi ikä sekä rutiini ovat muita pienempiä. Suosikin kaveriksi mukaan A-ryhmään kipuava 2 STONEISLE UCCO hakee uransa viidettä voittoa. Ori on starttaillut varsin tasokkaissa tehtävissä suorittaen startista toiseen kelpo tasolla. Hyvältä lähtöpaikalta loistosaumat menestykseen. Suuremmalle Toto4-kuitille nostetaan kuitenkin yhteensä kymmenen valjakkoa, eli koko B-ryhmä kokonaisuudessaan. Nähdäksemme tässä koitoksessa on ainekset suuremmallekin yllätykselle.

 

Lähtö 3. | Toto4-3

RANKING

A) 6

B) 9-7-2-8-1-4-12-11-10-5-3

BIRGER – WILMAN PIIKA – RIKSUN KINGI – HUIMANNI

Toto4-varmana toimiva 6 BIRGER on kilpaillut tänä vuonna kahdeksan kertaa ja on yltänyt aina totoon. Taulussa näkyvistä voitoistaan ensimmäisen ruuna otti varmaan tapaan keulasta, ja jälkimmäisen puolestaan vahvalla kirillä parijonosta. Ruunalle sopii juoksupaikka johtavan rinnallakin, kuten viimeksi Joensuussa nähtiin. Kyseessä on ravi- ja suoritusvarma hevonen, joka pystyy taistelemaan tässä sopivassa tehtävässä voitosta monella erilaisella juoksunkululla. 9 WILMAN PIIKA on starttaillut viime aikoina tasokkaissa lauantailähdöissä, tuoreimpana Lahden Tammadivisioonafinaali, mistä irtosi asiallisella esityksellä nelosrahat. 7 RIKSUN KINGI on ottanut urallaan jo kymmenen voittoa, mutta taulun kertomalla tavalla laukat ovat olleet viime aikoina turhan pinnassa. Kauden avausvoittoaan hakeva 2 HUIMANNI on hyvältä lähtöpaikaltaan perushevosia.

 

Lähtö 4. | Toto4-4, Troikka

RANKING

A) 5-4-7

B) 3-8-2-6-1-10-9

C) 11-12

READY BOSS – ARCHIBALD – WOLAND FRIDO – LAMAR WEB

Viimeksi ensimmäistä kertaa urallaan ilman kaikkia kenkiä starttiviivalle tullut 5 READY BOSS sooloili keulasta niin vakuuttavaan voittoon, että ruuna ansaitsee aivan ehdottomasti asemat rankingin kärjestä. Alustavan infon mukaan tälläkin kerralla kaikki kengät riisutaan, ja suoritustason pysyessä viime startissa nähdyllä tasolla, on Marja Haakanan valmennettava varmasti vaikeasti kukistettavissa. Suosikin sisäpuolelta matkaan starttaava 4 ARCHIBALD avaa myös auton takaa todella kovaa, ruuna on juossut kolmessa edellisessä startissa johtopaikalla. A-ryhmään ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta mukaan punnertava 7 WOLAND FRIDO pystyy myös reippaaseen avaukseen, ja eiköhän Mikkelin mailille tyypillisellä tavalla muutkin eturivilaiset lataa alkuun. Aika näyttää, päästäänkö juoksuasetelmista nopeasti sopuun, vai karkaako kiihdytys lapasesta.

 

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING

A) 1-14-10

B) 13-9-7-2-11-8-6

C) 4-15-5-3-12

HENTUN LIISA – REKILAMMEN SAULI – WERTTI – N.P. ONNI

Toto75-kierros käynnistyy viisivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalilla. Uransa alkuun 11/14 voittoa ottanut 1 HENTUN LIISA malttoi kuuden peräkkäisen laukkastartin jälkeen viimeksi Mikkelissä taas ravata, ja tuloksena oli vakuuttava voitto. Tämä ei sinänsä varmastikaan yllättänyt ketään, Teemu Okkolinin suojatti on urallaan pysynyt 11 startissa oikealla askellajilla, ja voittanut niistä jokaisen. Mikäli kapeimman vihjesysteemin kolmantena tukipilarina toimiva Hentun Liisa ravaa nytkin, ovat takamatkan kovat pojatkin 14 REKILAMMEN SAULI ja 10 WERTTI tiukan tehtävän edessä. Rekilammen Sauli voitti viimeksi Vermossa Tawastsjernan Muistoajon väkivahvalla suorituksella johtavan rinnalta, ja tämän ykkössijan myötä kauden kokonaisansiot nousivat jo yli 25.000 euroon. Huippulahjakkuus Wertti on käynnistänyt vuoden kolmella peräkkäisellä voitolla, ja tilipussi on karttunut näistä starteista 11.000 euroa. Jani Ruotsalaisen valmennettavalle on edessä todella mielenkiintoinen kausi.

 

Lähtö 6. | Toto75-2, Troikka

RANKING

A) 5-10

B) 11-3-6-1-7-2-12-8-9-4

FARFALLONE – GOOLAGONG ZET – HOHO HAHA SISU – FEELS LIKE FLYING

Rankingin kärkipaikalle kipuava 5 FARFALLONE on luonteikas tapaus, joka onnistuu kykyihinsä nähden turhan harvoin. Pikamatkalla energisellä ruunalla voi kuitenkin ajaa suoraviivaisella taktiikalla, kuten Porin toukokuinen voitto todisti. Tuossa startissa avauspuolikas kellotettiin 08,0-lukemiin, mutta tästä huolimatta ruuna kesti johtopaikalta varmaan voittoon. Varsinkin keulaan päästessään Farfallone olisi vahvoilla. Laukkariski on toki konkreettinen. 10 GOOLAGONG ZET kipuaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta suosikin kaveriksi parhaaseen A-ryhmään. Lahdessa laukkaan pilannut tamma joutuu usein hyvänä avaajana käyttämään voimiaan kiihdytykseen, mutta näistä asemista paukut säästyvät kirivaiheeseen. Miika Tenhusen valmennettava on tauluaan vaarallisempi, ja pakkorasti kapeimmillekin Toto75-virityksille. 11 HOHO HAHA SISU on ottanut tuoreimmat voitot aika lailla naureskellen keulasta. Nyt tiedossa on merkittävästi haastavampi juoksunkulku. Kentän kääntyminen on kuitenkin varsin realistinen lähtökohta. 3 FEELS LIKE FLYING saanee hyvät asemat kärkiporukasta.

 

Lähtö 7. | Toto75-3, Toto5-1

RANKING

A) 15

B) 2-10-7-5-4-13-3-6-11-1-12-16-9-8-14

GLOBAL BEWARE – SANDS GANGSTER – MORRIS – FULL PICTURE

Sunnuntain Toto75-kierroksen ensimmäisenä läpivarmana toimii kolmannen kohteen 15 GLOBAL BEWARE. Se on omimmillaan nimenomaan näillä tavallista pidemmillä matkoilla. Global Beware on kilpaillut tänä vuonna Suomessa kolmen kierroksen matkoilla neljästi ja on voittanut ne kaikki. Alla oleviin heikkoihin sijoituksiin ei kannata tuijottaa, sillä ne ovat olleet tasoltaan todellisia kanuunalähtöjä, eivätkä juoksunkululliset asiatkaan ole onnistuneet. 2 SANDS GANGSTER hallitsi viimeksi Vermossa vastaavalla 3100 metrin matkalla tapahtumia keulasta varmaan tapaan. Hieman pidempi starttiväli johtuu valmentaja Tero Pohjolaisen mukaan siitä, että tähän starttiin on tähdätty, ja haluttiin varmistaa pääsy paalulle. Ori lähtee vetämään joukkoa. 10 MORRIS ei ollut viimeksi ehkä aivan parhaimmillaan, mutta silti ori oli sijoitustaan parempi. Valmentaja Kari Savolainen vaihtuu rattailla Örjan Kihlströmiin, keskimääräistä suuremmasta vahvistuksesta rattailla siis kyse.

 

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto5-2

RANKING

A) 4-1

B) 8-6-9-3

C) 5-7-2

DON’T SAY GAR – – S.I.P. – BLACKBEARD

Eugen Pylvänäisen muistoajossa suosikkikaksikko valtaa asemat A-ryhmästä, ne tuntuvat erottuvan varsin selkeästikin edukseen muusta porukasta. Alessandro Gocciadoron aivan huikeaa menestyskulkua niittävästä laatutallista tuleva 4 DON’T SAY GAR starttaa matkaan suosikkinamme. Se oli todella vakuuttava voittaessaan Härmän avoimen tammalähdön kirittyään viimeiset 800 metriä 09,4-kyytiä. Aika näyttää, pyritäänkö tällä kerralla lataamaan vahvemmin kiihdytykseen. 1 CORAZON COMBO moitti viimeksi Lahdessa olosuhteita, mutta ei tuota suoritusta sinänsä moittimaan voi ryhtyä. Näistä asemista Pekka Korven suojatti on luonnollisesti suosikki juoksemaan keulassa. 8 S.I.P. jää tämän kauden suoritustensa perusteella haastajaksi.

 

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto5-3, Troikka

RANKING

A) 2-9-8-3-10-1

B) 11-4

C) 12-5-6-7

SIRPSAKKA – LAKAN LEIJA – LUMI-OOSA – HULLUDUUNARI

St Michel Tammatähdessä nähtäneen tasainen ja mielenkiintoinen taistelu voitosta, tarjoamme peräti kuudelle valjakolle asemat A-ryhmästä. 2 SIRPSAKKA on ottanut alla olevat voittonsa oikein varmaan tyyliin. Pikamatka ei ole tamman bravuuri, mutta kunto on siis kohdallaan ja loistavien lähtöasetelmien ansiosta Satu Juntusen suojatti kohoaa rankingin ykkösnimeksi. 9 LAKAN LEIJA otti Jämsässä kauden avausvoittonsa punnerrettuaan lopussa varmasti ohi keulassa juosseesta Virin Varpusta. Kuntohuippu alkaa löytymään kauden pääkisan lähestyessä. 8 LUMI-OOSA jatkoi Jämsässä kanuunatason suorittamista kirimällä 4. ulkoa edellä mainittujen jälkeen kolmosrahoille. 3 HULLUDUUNARI ei pystynyt viimeksi Lahdessa suorittamaan omalla tasollaan, mutta startin jälkeen tehdyssä tähystyksessä ja oriista otetuista verikokeissa ei löytynyt moitittavaa. Ilmeisesti hevonen stressasi haastavia keliolosuhteita, ilmahan ei ollut tuolloin kuin morsian. 10 HETVIINA on tähän starttiin hurjan mielenkiintoinen seurattava. Esitys suoraan pitkältä tauolta oli todella positiivinen, ja kaiken järjen mukaan tamma parantaa startti kropassa. 1 LURAUS on loistopaikalta mahdollinen yllättäjä.

 

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto5-4, Duo-1, Troikka

RANKING

A) 6

B) 5-7-2-4-3

C) 1-8

HAIL MARY – HIERRO BOKO – BENGURION JET – HENRY FLYER SISU

Toinen Toto75-läpivarma löytyy kuudentena kohteena ajettavasta St Michel -ajosta. Loistavalla statistiikalla kilpaileva 6 HAIL MARY kohoaa melko selväksi suosikiksi. Elitloppet-viikonloppuun ladattiin luonnollisesti kovat odotukset, mutta menestys jäi lopulta haaveeksi. Finaalipaikka irtosi karsinnan nelossijalla, mikä tarkoitti automaattisesti haastavaa lähtöpaikkaa itse pääkisaan. Seiskaradalta oli finaalissa pakiteltava hännille, minkä jälkeen katseet käytännössä pystyikin kääntämään jo tuleviin kisoihin. Viimeksi Östersundissa nähtiin erittäin vakuuttava paluu voittokantaan, ja kaiken pitäisi olla kunnossa tätä tehtävää ajatellen. Ori avaa auton takaa hyvin, mutta keulaan pääsy ei taida olla omissa käsissä. Tarvittaessa Hail Maryn kapasiteetti riittää kuitenkin tämän lähdön voittoon johtavan rinnaltakin. 5 HIERRO BOKO on maistuva nosto haastajaporukan kärkeen. Ylistyssanat loppuvat nopeasti kesken ruunan tämän vuoden esityksiä arvioitaessa. Pystyykö Santtu Raitala yllättämään ajokkinsa kanssa sisäpuolelta matkaan kiihdyttävät? Tuskin, ainakin 4 MELLBY JINX avannee kovempaa. 7 BENGURION JET säästänee ulkona olevalta lähtöpaikalta paukut kirivaiheeseen. 2 HENRY FLYER SISU teki Härmässä hyvän juoksun.

 

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto5-5, Duo-2, Troikka

RANKING

A) 8-1-7-9-11

B) 10-2-3-5-4-6-12

VASTATUULI – HURMAN VIESKER – LUMI-RAMI – SISU-SYKE

8 VASTATUULI on rakentanut kolmen voiton voittoputken. Antti Tupamäki on kommentoinut suojattinsa löytäneen vastaavan vireen, kuin viime kesän menestyskulun aikaan. Asioiden luontuessa voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa, mutta toki pikamatka yhdistettynä kasiradan lähtöpaikkaan aiheuttaa omat haasteensa. 1 HURMAN VIESKER olisi ravilla todella mielenkiintoinen. Taulun kertomalla tavalla laukat ovat kuitenkin olleet viime aikoina pinnassa, eikä sisäradalta alkuun lataaminen taida ainakaan laukkariskiä pienentää. 7 LUMI-RAMI on ottanut urallaan 18/31 kaksarisijaa. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta menestys ei yllättäisi tälläkään kerralla. 9 SISU-SYKE palaa Joensuun kokeilun jälkeen vanhaan balanssiin, ilman kenkiä meno oli läpi matkan epävarmaa. 11 SARMÖÖRI kilpailee kunnossa, mutta kauden avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään. Näistä asemista juoksun kulku määrittelee menestysmahdollisuudet.

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 1-4

T4-1: 5,2 (1,3)

T4-2: 8,2 + 3,7,4,9,11,5,1,6 (12,10)

T4-3: 6 (9,7)

T4-4: 5,4,7 + 3,8,2,6,1 (10,9)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa.

Suuri systeemi 160 riviä, hinta 32 euroa.

 

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 7-11

T5-1: 15 (2,10)

T5-2: 4,1 + 8,6 (9,3)

T5-3: 2,9,8,3,10,1 + 11 (4,12)

T5-4: 6 (5,7)

T5-5: 8,1,7,9,11 + 10,2,3,5,4,6,12

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 6 euroa.

Suuri systeemi 336 riviä, hinta 33,60 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 10-11

6

8

Yhteensä 1 yhdistelmä.

 

TROIKKA LÄHTÖ 4

5,4

5,4,7,3,8,2,6,1

5,4,7,3,8,2,6,1

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 6

5

10,11,3,6,1,7

kaikki

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 9

2

9,8,3,10,1

9,8,3,10,1,11,4

 

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 10

6

5,7

5,7,2,4,3

 

Yhteensä 8 yhdistelmää, hinta 4 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 11

8

1,7,9,11,10,2

kaikki

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

 

Ari Moilanen

L3/7 RIKSUN KINGI: Paljon on laukkoja tullut hevoselle. Ori on vähän liian terävänä alussa. Kunto on ihan kelpo mallilla. Siitä homma ei ole kiinni. Auton takaa tämä pääsee hieman helpommin liikkeelle.

L4/5 READY BOSS: Hevonen teki tosi hienon esityksen viimeksi. Ruuna voitti 13-ajalla ja se olisi pystynyt tarvittaessa vielä parempaankin. Suoritus oli erityisen hyvä. Laukkamerkintä johtuu pienestä haparoinnista matkalla. Tuolla ei ollut juurikaan merkitystä. Ruuna lähti tosi kovaa liikkeelle.

L6/2 GAMBLER SISU: Kaava on selkeä. Jos laukkaa ei tule, hevonen tapaa menestyä. Epävarmuutta on edelleen.

L8/6 BLACKBEARD: Hurjan vastuksen ori kohtaa. Rahasija olisi hyvä saavutus.

L9/6 LISSUN ASSI: Päästiin tulemaan hyvin viimeksi Vermossa ja hevonen oli kelpo kakkonen. Jos juoksu onnistuu, ei se ole ulkona tässäkään.

 

Teemu Okkolin

L5/1 HENTUN LIISA: Tamman kapasiteetti on kova. Viime startissa putosi iso kivi sydämeltä, kun hevonen meni ravia ja palasi voittokantaan. Kunnossa se on ollut jo pitkään. Jos tamma malttaa ravata, se lähtee reippaasti liikkeelle. Mielestäni hevonen pystyy antamaan vastuksen kelle tahansa tässä.

L9/1 LURAUS: Hyvä arpaonni on meillä ollut sunnuntaina, ja tämäkin on saanut ykkösradan paikan. Hevonen pystyy avaamaan lujaakin ja koitetaan satsata kiihdytykseen. Tamma jatkaa kunnossa. En yllättyisi, vaikka se nähtäisiin tässä mukana ihan kahinoissakin.

 

Tero Pohjolainen

L7/2 SANDS GANGSTER: Ainakin Vermossa pitkä matka sujui mainiosti. Mikkelissä oli tiedossa tämä oikein sopiva sarja, jossa päästään laskemaan paalulta. Starttiväliä tuli, kun päätettiin hieman säästellä hevosta tähän. Ei mitään ihmeempää tuossa. En pelkää voltin kakkosta eikä pelkää kuskikaan, mitä asiasta juteltiin. Todennäköisesti jatketaan isopalkintoisessa kisassa ilman kenkiä. Kaiken pitäisi olla hevosella mallillaan.

 

Kari Savolainen

L7/10 MORRIS: Matkan pitäisi käydä oikein hyvin. Hevosessa ei ollut Lahdessa ihan sellaista lyöntiä, kuin olisi tarvittu. Johtavan takaa olisin ollut toinen maalissa. Tämä ei ole koskaan sadekelillä ollut terävimmillään. Ehkä nuoruuden hengitysongelmat näkyvät siinä. Elämänsä kunnossa oriin pitäisi olla. Vermon esityshän oli ilmiömäisen hyvä. Jos voittaa haluaa, pitäisi luultavasti päästä keulaan asti. Örjanin tulisi onnistua kiihdytyksen ajoituksessa täydellisesti. Tämä pystyy kyllä lähtemään tosi kovaa voltista. Harkitsen etukenkien riisumista. Toisaalta nytkin alla on olemattoman ohuet alumiinit, joten ei tuolla ehkä ole ratkaisevaa merkitystä.

 

Hannu-Pekka Korpi

L8/9 LA CAN FRANCE: Hevonen on mainiossa tikissä. Arvelisin, että elämänsä parhaassa kunnossa. Maili sopii tälle hyvin. Uskoisin oriin pystyvän pitämään Pekan selän kiihdytyksessä. Toki tässä porukassa olisin tyytyväinen rahasijaan. Se on näistä asetelmista mahdollinen. Muutama liian kova on vastassa. Taistellaan sijoista 4-5.

 

ASIANTUNTIJAVIHJEET

 

Lähtö 1

Asiantuntijan vihje: Toto4 2,5/2,3,4,5,7,8,9,11/6/4,5,7 0,20 € | Yhteensä 9,60 €

Toto4-varmana toimiva kolmannen kohteen 6 Birger on kilpaillut tänä vuonna kahdeksan kertaa ja on yltänyt aina totoon. Ruunalle sopii juoksupaikka johtavan rinnallakin. Avauskohteena ajettavassa kaksivuotislähdössä Pekka Korven kaksikko 5 Arctic Emerald ja 2 Explosive Combo on vahvoilla.

 

Lähtö 2

Asiantuntijan vihje: Kaksari 8/2,3,4,5,7,9,11 1 € | Yhteensä 7 €

Salamakypärät-lähdössä Tuukka Variksen ohjastama 8 Giant Brodde on lähdön lahjakkain hevonen. Oriin toistaiseksi paras meriitti on toukokuinen Kuopion SHKL Cupin finaalin kakkossija. Giant Brodde on suosikki, mutta toki lähtöpaikka on huono ja lisäksi ikä sekä rutiini ovat muita pienempiä.

 

Lähtö 3

Asiantuntijan vihje: Kaksari 6/1,2,4,7,8,9,12 1 € | Yhteensä 7 €

6 Birger on kilpaillut tänä vuonna kahdeksan kertaa ja on yltänyt aina totoon. Starteista kaksi on sunnuntaina ohjastavan Mikko Valtosen käsialaa, ja tuloksena on ollut voitto sekä kakkossija. Birger on monipuolinen hevonen, jolle käyvät kaikki matkat sekä kaikki juoksupaikat.

 

Lähtö 4

Asiantuntijan vihje: Kaksari 5/1,2,3,4,6,7,8 1 € | Yhteensä 7 €

A-ryhmään kohoaa kolmikko 5 Ready Boss, 4 Archibald ja 7 Woland Frido. Näistä kaikki pääsevät reippaasti liikkeelle. Ready Boss sooloili viimeksi Mikkelissä niin vakuuttavaan voittoon, että kohoaa rankingin ykkösnimeksi. Viime startin tavoin kengät on taas tarkoitus riisua.

 

Lähtö 5

Asiantuntijan vihje: Toto75 1/5,10/15/1,4/1,2,3,8,9,10/6/kaikki 0,05 € | Yhteensä 14,40 €

Toto75-systeemi rakentuu kolmen tukipilarin varaan. Mikäli 1 Hentun Liisa ravaa viime kerran tavoin koko matkan, voi se hallita tammahyvityksen turvin Varsakunkku-finaalia lähdöstä maaliin. St Michel Stayerissä 15 Global Beware ja St Michel –ajossa 6 Hail Mary ovat ainoita A-hevosia.

 

Lähtö 6

Asiantuntijan vihje: Kaksari 5/1,3,6,7,10,11 1 € | Yhteensä 6 €

5 Farfallone on luonteikas tapaus, joka onnistuu kykyihinsä nähden turhan harvoin. Pikamatkalla energisellä ruunalla voi kuitenkin ajaa suoraviivaisella taktiikalla, kuten Porin toukokuinen voitto todisti. Varsinkin keulaan päästessään ruuna olisi vahvoilla. Laukkariski on toki konkreettinen.

 

Lähtö 7

Asiantuntijan vihje: Toto5 15/1,4/1,2,3,8,9,10/6/1,2,7,8,9,10,11 0,10 € | Yhteensä 8,40 €

Toto5-peli käynnistyy St Michel Stayerillä. Siinä 15 Global Beware hakee jo kauden kahdeksatta voittoaan. Global Beware on kilpaillut tänä vuonna Suomessa kolmen kierroksen matkalla neljästi ja on voittanut ne kaikki. Toinen tukipilari on St Michel –ajon suosikki 6 Hail Mary.

 

Lähtö 8

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1-4 5 € | Yhteensä 5 €

Eugen Pylvänäisen muistoajossa isketään suoraa paria. 4 Don’t Say Gar oli todella vakuuttava voittaessaan Härmän avoimen tammalähdön. 1 Corazon Combo moitti viimeksi Lahdessa olosuhteita. Eiköhän nyt nähdä taas oikeaa osaamista. 8 S.I.P. jää tämän kauden suoritustensa perusteella haastajaksi.

 

Lähtö 9

Asiantuntijan vihje: Kaksari 2/1,3,8,9,10 1 € | Yhteensä 5 €

2 Sirpsakka on ottanut alla olevat voittonsa oikein varmaan tyyliin. Pikamatka ei ole tamman bravuuri, mutta kunto on siis kohdallaan ja loistavien lähtöasetelmien ansiosta Satu Juntusen suojatti kohoaa rankingin ykkösnimeksi. Kaikkiaan lähdöstä löytyy kuitenkin peräti kuusi A-hevosta.

 

Lähtö 10

Asiantuntijan vihje: Voittaja 6 5 € | Yhteensä 5 €

Vuoden 2023 St Michelissä A-hevoseksi kohoaa Örjan Kihlströmin ajama sekä Daniel Redenin valmentama 6 Hail Mary. Kauden viisi kilpailua on tuonut kolme voittoa. Kyseessä on tämän vuoden Elitloppet-finalisti, jolla on allaan komea voittojuoksu. Hail Mary on lähdön kovakapasiteettisin.

 

Lähtö 11

Asiantuntijan vihje: Kaksari 8/1,2,7,9,10,11 1 € | Yhteensä 6 €

8 Vastatuuli on rakentanut kolmen voiton voittoputken. Asioiden luontuessa voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa, mutta toki pikamatka yhdistettynä kasiradan lähtöpaikkaan aiheuttaa omat haasteensa. 1 Hurman Viesker olisi ravilla todella mielenkiintoinen.

 

vihjeet: Jouni Toroska & Jani Lahikainen

 

  Takaisin listaukseen