St Michel -ravit

17.07.2022

Ravit Mikkelissä klo 13, ponilähdöt jo klo 12.00 ja 12.30.

Lisätiedot

Käsiohjelma

 

TOTO75-VARMAVALINNAT

Sunnuntain Toto75-pelistä löytyy neljä selkeää varmaehdokasta. Avauskohteessa 11 V.G. VOITTO tuskin on lyötävissä, mikäli keskittyy olennaiseen. Sen verran vakuuttaa viisivuotislahjakkuuden meno on viime starteissa ollut. Neljännen kohteen 3 CARAMEL CLUB voitti Härmässä avoimen tammalähdön niin huikealla kirillä, että suomalaiset ikätoverit ovat Alessandro Gocciadoron suojatin käsissä helisemässä. Päätöskohteessa 3 FERNANDO VIXI tähtää tiukasti keulapaikalle, mistä olisi erittäin vaikea voitettava. Kuudentena kohteena ajettavassa St Michelissä 3 MISTER HERCULES on selvä suosikki, mutta suuressa systeemissä rinnalle nostetaan kuitenkin pari varmistusta.


TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 11 (14,15)

T75-2: 8,10,2,4,9,1,5,6,3,7

T75-3: 9,12,16,13,11,14 + 15,10,7,4,2 (8,1)

T75-4: 3 (4,1)

T75-5: 6,2,10 + 7,11,12 (9,8)

T75-6: 3 + 7,4 (5,1)

T75-7: 3 (1,8)

 

Pieni systeemi 180 riviä, hinta 9 euroa.

Suuri systeemi 1980 riviä, hinta 99 euroa.

 

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

 

Lähtö 1.

 

RANKING

A) 4-6-8-1-7

B) 3-2-11-9-10

C) 5

VENNELMON VÄLKKY – ESSIN SÄVÄYS – KOIVIKON MIISU – SISU-SYKE

 

Sunnuntain avauslähdössä suosikiksi nostetaan kotiradan 4 VENNELMON VÄLKKY. Kyseessä on Vennelmon Välkyn uran ensimmäinen pikamatkan kilpailu, mutta vastus vaikuttaa kokonaisuudessaan sopivalta. Vennelmon Välkky on suoritusvarma menijä, joka suoritti keskiviikkona Vermossakin täysin tasollaan. 6 ESSIN SÄVÄYS ei ole uhannut alla olevissa starteissa terävintä kärkeä, mutta Hannu Torvinen on menestynyt tammalla hyvin, eikä tämänkertainen lähtö ole tasoltaan sieltä kaikkein kovimmasta päästä. 8 KOIVIKON MIISU on huonolla lähtöpaikalla, mutta muuten vastus vaikuttaa sopivalta. 1 SISU-SYKE voi olla lähdön jokerikortti. Se havitteli Kajaanissa 2. sisältä kirikaistoille loppusuoralle tultaessa, mutta lannistui samassa pahoin. Kannattaa kuitenkin noteerata, että kyseessä oli ensimmäinen startti neljän kuukauden tauolta. Nyt Sisu-Sykkeellä on startti kropassa, ja asetelmat ovat pikamatkalle mielenkiintoiset. 7 KOIVUN TUISKU tekee tasaisen varmaa työtä ja havittelee tiukasti paluuta totokantaan. B-ryhmän avaava 3 LAHJOTTU joutui taivaltamaan viimeksi Vermossa johtavan rinnalla. 2 R.R. KISU on vauhdikas tamma, mutta alla on pitkä tauko, eikä sarjakaan ole rahallisesti edullinen. Kysymysmerkkejä siis riittää.

 

Lähtö 2.

 

RANKING

A) 8

B) 11-5-2-3-10-9-6-12-4

C) 7-1

MANDI MORE – MAS FLASH – ONE QUICK – PLATONIC

 

Salamakypärät-lähdössä Jere Hurmeen ajama 8 MANDI MORE on selvä suosikki. Lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen, mutta kahteen viime starttiin nähden lähtörata kuitenkin paranee selvästi. Vaikka Mandi Moren voittokulku katkesi viimeksi Vermossa, oli suoritus mainio. Mandi More lähti etenemään piippuhyllyn lähtöpaikalta heti kolmatta rataa pitkin kohti kärkeä ja eteni johtavan rinnalle runsaat 1400 jäljellä. Siitä Mandi More kävi tiukan voittomatsin yhdessä runsaat 1400 jäljellä kärkeen siirtyneen Condesan kanssa. Voisi kuvitella, että eteenpäin ajamalla johtopaikka on suosikille tarjolla. Mandi More olisi kuitenkin voitossa kiinni johtavan rinnaltakin. Christa Packalenin valmennettavat hakevat tästä lähdöstä tiukasti kaksoisvoittoa, sillä Mandi Moren tavoin myös selkeä kakkosrankkaus 11 MAS FLASH tulee Packalenin valmennustallista. MAS Flashin alla olevan Loviisan epäonnistumisen uransa aloittaneella kuskilla saa sivuuttaa kokonaan. Kauden kahden aloitusstartin perusteella MAS Flash pystyy näistäkin asetelmista menestymään. 5 ONE QUICK spurttasi Joensuussa loppumetreillä ykköseksi nappireissulla 2. ulkoa. Mandi Moren kukistaminen on vaikeaa, mutta muista sijoista One Quick pystynee kamppailemaan. 2 PLATONIC ja 3 OVERDOSE ratkonevat alussa keulapaikan kohtalon, ja jatkossa tosiaan Mandi Moren selän luulisi molemmille kelpaavan. Sekä kuntonsa löytänyt Platonic että jälleen uusista käsistä aloittava Overdose olisi Mandi Moren takaa täysin mahdollinen kaksarihevonen. 10 COPPER CLOUD oli viime Kajaanin startissa johtavan rinnalta sitkeä kolmas. Vaikka vastus kovenee, ei totosijaa voisi pitää yllätyksenä.

 

Lähtö 3.

 

RANKING

A) 2

B) 8-5-3-4-9-6-11-7-10-1

BRAMEE – VAUHTI TEPPO – FRANSTER – RANTANIEMELÄN SAVU

 

Kolmannessa lähdössä 2 BRAMEE kohoaa suursuosikiksi. Ruuna taisteli kesäkuun Vermon keulavoitoissaan kovaa Helmen Humua vastaan niin mallikkaasti, että suoritustason säilyessä entisenlaisena kolmas peräkkäinen keulavoitto on tukevasti hyppysissä. 8 VAUHTI TEPPO on pilannut viime starteissa ihmeen paljon laukkoihin. Myös lauantain Kaustisen Toto75-lähdössä Vauhti Teppo laukkasi lähtösuoralla, mutta tykitti vielä kirisuoralla vauhdikkaasti kakkoseksi. 5 FRANSTER laukkasi keskiviikkona Vermossa heti lähdössä pitkäksi, mutta autolähdössä laukkariskiä ei luulisi olevan. Voi hyvin olla, että Teemu Okkolin lähtee pitämään pikamatkalla johtavan rinnalle tempoa yllä. Franster on parhaimmillaan nimenomaan vapaalta radalta. Keulapaikka olisi toki paras vaihtoehto, mutta sinne ei pitäisi olla Brameen ulkopuolelta mitään asiaa. 3 RANTANIEMELÄN SAVU ja 4 REHTORIN SALLI kärkkyvät asemia kärjen takaa, minkä jälkeen pystyvät ottelemaan totosijoista. Rantaniemelän Savun kohdalla on huomattava, että se hävisi viimeksi Kaustisella laukanneelle Vauhti Tepolle. 9 HYMYNPILKE pujotteli Kaustisella 3. sisältä mukavasti kolmanneksi ja sai samalla neljän kuukauden tauolta startin kroppaansa.

 

Lähtö 4. | Troikka

 

RANKING

A) 4-2-9-6

B) 3-1-10-5-7

C) 11-8

GLOBAL BRING IT ON – BIG CHIP – ARNIE’S EMILIE – LIGHT UP

 

Maailmanmatkaajien ohjastajakilpailu on samalla sunnuntain ensimmäinen troikkalähtö. 4 GLOBAL BRING IT ON ei ole vielä tänä vuonna onnistunut voittamaan ja kaksi viimeisintä kilpailua on pilaantunut hylkäykseen pitkästä laukasta. Nyt Isto Kuisman valmennettavalla on kuitenkin täydet saumat kauden avausvoittoonsa, sillä porukka on Global Bring It Onille oikein sopiva, eikä Örjan Kihlström ohjastajana ainakaan mahdollisuuksia heikennä. 2 BIG CHIP on vauhdikas avaaja, jolle pikamatka ja kakkosrata on mainio yhdistelmä. Kun tähän vielä liitetään ohjastajaksi Antti Teivainen, on koko matkan johtokin täysin mahdollinen. 9 ARNIE’S EMILIE oli juhannuksena Härmässä 2. radalta ilman selkää hyvä kakkonen vain keulasta hallinneelle Stonecapes Ulricalle häviten. Viime hetken vire kannattaa tarkistaa vielä lauantain välistartista. Joka tapauksessa tämä sunnuntain lähtö on lauantain lähtöä helpompi. 6 LIGHT UP ei löytänyt viimeksi Vermossa vapaata väylää 3. sisältä. Jossiteltavaa jäi selvästi. Antti Pihlström on ajanut tällä viikolla jo kaksi totosijaa ja tästä voi ihan hyvin tulla viikon kolmas, edes voitto ei tulisi yllätyksenä. 3 CLASSIC PRIMAVERA ja 1 ONE WHO RUN ovat hyvillä paikoilla, mikä nostaa osakkeita. One Who Runin kohdalla vire on arvoitus, mutta parhaimmillaan ruuna pystyisi näistä asetelmista kärkitaistoon. 10 OLYMPIC BLUE CHIP kokee tuntuvan kuskinvahvistuksen.

 

Lähtö 5. | Toto75-1

 

RANKING

A) 11

B) 14-15-12-3-6-16-10-7-1-2

C) 13-8-5-9-4

V.G. VOITTO – PRO – FRANSSON – VIESKOFF

 

Toto75-kierros käynnistyy 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalilla. Suosikki on helppo nimetä. 11 V.G. VOITTO on ollut viime starteissaan niin vakuuttava, että oriin keskittyessä olennaiseen muiden tehtäväksi jää otella vain hyvistä kakkosrahoista. 14 PRO aloittaa B-ryhmän. Viime vuonna paalulta Porin Satakunta-ajon voittanut ori on osoittanut tänä vuonna riittävänsä ikätovereitaan vastaan hyvin samaltakin viivalta. Viimeksi Härmässä ennätys parani uusille sekuntiluvuille ja edellä maaliin saapuivat vain tosi kovat V.G. Voitto sekä Oppgårdsdrängen. Viime vuonna Kriteriumissa V.G. Voiton jälkeen kakkoseksi sijoittunut 15 FRANSSON hävisi viimeksi Vermon Tawaststjernan Muistoajossakin vain V.G. Voitolle. 12 VIESKOFF on lukeutunut ikäluokan kärkinimiin uransa alusta alkaen. Vermon Tawaststjernan Muistoajossa Vieskoff oli hyvä kolmas, mutta V.G. Voitto ja Fransson olivat selityksittä parempia. Paalun tammoista lähinnä 3 ONNEN HÄIVÄ ja 6 SARIKAN voivat osallistua totokamppailuun. Kuopion Varsakunkku-karsinnassa Onnen Häivä pystyi voittamaan Sarikanin lähtösuoran laukastakin huolimatta. Tosin, Sarikanilla tähtäin on tainnut olla tässä lähdössä vielä Onnen Häivää enemmän. 16 MATTEUS KEVÄTÖN on hyvässä kehityssuunnassa, mutta tässä tehtävässä totosija olisi kuitenkin pikkuyllätys.

 

Lähtö 6. | Toto75-2

 

RANKING

A) 8

B) 10-2-4-9-1-5-6-3-7

SARMÖÖRI – JOSTOIS – VOKKENI – TUTUN TILTU

 

Toto75-pelin toisessa kohteessa A-hevoseksi kohoaa 8 SARMÖÖRI. Kausi käynnistyi kolmella totosijalla, mutta viimeksi Jämsässä tiukka ensimmäinen kaarre teki tepposet ja ori laukkasi johtopaikalta pitkäksi. Mikkelissä kaarteiden profiili on huomattavasti parempi, eikä kovassakaan vauhdissa pitäisi olla laukkariskiä. Eiköhän Esa Holopainen lataa kasiradaltakin täysillä starttiin ja tavoittele keulapaikkaa, mistä Sarmööri pystyisi pitämään pikamatkalla kovaa tempoa. 10 JOSTOIS kiri viimeksi Lahdessa hienosti kakkoseksi vain kovalle Vauhtikselle häviten. Kunto vaikuttaisi olevan huipussaan, mutta Sarmöörilla on eturivin ansiosta etulyöntiasema. 2 VOKKENI on tänä vuonna vähän hakenut kuntoaan. Toissakertainen Lappeenrannan neljäs sija 3. sisältä tuli kuitenkin ihan positiivisella suorituksella. Vokkeni on nopea avaaja, mutta saa nähdä, pystyykö se kuitenkin torjumaan Sarmööria kiihdytyksessä. 4 TUTUN TILTU on todellinen starttiraketti, ja se ottanee ensimmäiset keulat. Jatkossa hyvä selkä kuitenkin kelvannee. Sarmöörin takana 2. sisällä olisi optimaalinen juoksupaikka, ja sieltä totosijaan olisi mielimatkalla hyvät mahdollisuudet. Lähtö ei ole nyt läheskään niin kova kuin viimeksi Vermossa, jossa vastassa oli Lumettajan, Synerin sekä Vonkarin kaltaisia menijöitä. 9 VOLSUMA on huippukunnossa, mutta pikamatkalla takarivistä tamma ei ole ihan kuumimpia suosikkeja. Totosija ei kuitenkaan missään tapauksessa yllättäisi. Kokonaisuudessaan tämä lähtö on varsin tasainen. Viimeksi Kaustisella vahvaa nousuvirettä esittänyt 1 HARJUJEN ROOMEO, tauluaan parempi 5 PERUSLIKSA sekä Seinäjoen välistartissaan kolmanneksi sijoittunut 6 TUTUKS ovat kaikki hyviä haastajia.

 

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

 

RANKING

A) 9-12-16-13-11-14

B) 15-10-7-4-2-8-1

C) 5-3-6

UNIQUE CREATION – MARTIN DE BOS – CONSALVO – WHOLE LOTTA LOVE

 

St Michel Stayerissä riittää jälleen kerran tasoa, ja realistisia voittajaehdokkaita löytyy useita. 9 UNIQUE CREATION aloittaa rankingin. Pitkä matka sopii vahvalle menijälle hyvin, ja mikäli kiihdytysvaihe voltin viitosradalta sujuu kunnialla, pystyy Tapio Perttusen suojatti paljoon. Etuna on, että Unique Creation pääsee liikkeelle 20 metriä kovimpien kilpakumppaniensa edeltä. Viimeksi Lahdessa Unique Creation kiertyi 3. ulkoa johtavan Piteraqin rinnalle 1500 jäljellä ja kiritti keulavoittajaa kovavauhtisessa lähdössä oikein hyvin. 12 MARTIN DE BOS omaa kovan kapasiteetin ja nostetaan kovista 40 metrin takamatkalaisista niukasti ensimmäiseksi. 16 CONSALVO haki välillä itseään, mutta viimekertaisen Lahden voittojuoksun perusteella jyvä on taas löytynyt. Jo edellisen Kouvolan kilpailun loppuveto oli lupauksia herättävä. On tosi mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen 5-vuotias Ready Cashin poika tässä pystyy. 13 WHOLE LOTTA LOVE on jäänyt molemmissa alla olevissa Suomen starteissaan johtavan rinnalle. Nyt juoksusta tulee erilainen, eikä hevosta kannata missään nimessä unohtaa. 11 ASHLEY FACE oli Consalvon voittamassa Lahden 5-vuotislähdössä johtavan rinnalta todella urhea kolmas. 14 MAIN STAGE eteni Härmässä johtopaikalle kaksi kierrosta ennen maalia ja hallitsi oikein varmaan tyyliin ennen tallikavereitaan Gogobet Sisua sekä Exaudio Viciä. Nimenomaan nämä pitkät matkat ovat Main Stagen mieleen, mutta sarja ei ole nyt rahallisesti edullinen, eikä tehtävä ole helppo. Myöskään Main Stagen tallikaveri 15 EXAUDIO VICI ei ole hyvin sarjassa sisällä, ja näin kovassa lähdössä ruuna lipsahtaa nousuvireestä huolimatta B-ryhmän puolelle. 10 UCCIO kohdalla tähän lähtöön on ennakkokommenttien perusteella tähdätty tosissaan. Totosija ei yllättäisi, mutta se edellyttää kyllä kovassa lähdössä nappionnistumista. Myös 7 QUICK DIABLO, 4 HE’S A KEEPER ja 2 MR REDDINGTON voivat huippuonnistumisella otella totosijoista.

 

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

 

RANKING

A) 3

B) 4-1-7-5-2-6

CARAMEL CLUB – MAGIC MADONNA – PLANBEE – NINEELEVEN

 

Sunnuntain Toto4-peli käynnistyy perinteikkäällä 4-vuotiaiden lämminveristen Eugen Pylvänäisen muistoajolla. Siinä suomalaiset joutuvat venymään, mikäli mielivät lähdön voittaa. Sen verran vakuuttava 3 CARAMEL CLUB oli voittaessaan Härmässä avoimen tammalähdön. Caramel Club siirtyi 5. ulkoa 3. radalle 700 jäljellä ja sai pian Club Nord Elitin eteensä. Selkä ei oikein edennyt, joten Caramel Club iski 4. rataa 400 jäljellä. Sen jälkeen maisema vaihtui ja 4-vuotias tamma eteni näyttävästi ykköseksi ennen Endless Storya sekä Goodygoodytwoshoesia. Mikäli Alessandro Gocciadoron suojatti jatkaa samassa vireessä ja kulkee ravia, on suosikin kukistaminen perin hankalaa. Viimeksi Lahdessa Dusktodawn Boogien käsittelyssä keulapaikalta kuudenneksi taipunut 4 MAGIC MADONNA on ehdottomasti ykköshaastaja, sillä nopea avaaja on lähdön todennäköisin keulahevonen. Viime juoksun taipumiseen oli syitäkin, sillä tammalla oli jonkinlaisia aineenvaihduntaongelmia. Suosikin kukistaminen on kuitenkin vaikeaa, joskin Solvallassa 29. päivä toukokuuta Magic Madonna sijoittui neljänneksi ennen samalla ajalla viidenneksi jäänyttä Caramel Clubia. Viime vuonna Kriteriumin voittanut 1 PLANBEE ei ole yltänyt tänä vuonna vielä kertaakaan totosijoille. Näistä asetelmista kauden ensimmäiseen totosijaan on kuitenkin täydet mahdollisuudet. Myös 7 NINEELEVEN kohdalla kauden saldo on toistaiseksi hevosen kykyihin nähden vaatimaton. 5 BEE COMBO ei ole mielimatkallaan. Oikein reipasvauhtinen juoksu olisi vahvan puurtajan mieleen.

 

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

 

RANKING

A) 6-2

B) 10-7-11-12-9-8-5

C) 3-4-1

CIIRAN TÄHTI – LIISAN TULILINTU – SUVEN SAMETTI – VARJONOVA

 

Kylmäveristen St Michel –tammatähdessä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. 2 LIISAN TULILINTU tähtää pikamatkalla tiukasti koko matkan johtoon kuten Härmän Nordic Queenissa. 6 CIIRAN TÄHTI on kuitenkin niin kovavireinen tamma, että se nostetaan rankingin niukaksi ykköshevoseksi. Kyseisessä Härmän Nordic Queenissa takarivistä matkaan lähtenyt Ciiran Tähti oli kärkirintamassa hyvä kolmas 800 metrin kirillä 3. ulkoa. Tässä lähdössä Ciiran Tähti juossee joko johtavan rinnalla tai 2. ulkona. Härmän jälkeen Ciiran Tähti on napannut kaksi voittoa. 10 SUVEN SAMETTI on kolmas kova voitontavoittelija, mutta takarivistä hallitseva ravikuningatar jätetään kuitenkin B-ryhmän puolelle. Härmässä Suven Sametti joutui lähtemään liikkeelle vieläkin huonommista asemista, eikä suorituksessa todellakaan ollut mitään moitittavaa, vaikka Suven Sametti joutui tyytymään kuudenteen sijaan. 7 VARJONOVA teki viime startissaan Lahdessa ehkäpä koko uransa toistaiseksi kovimman suorituksen. Tamma kiersi koko ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa, ennen kuin pääsi etenemään johtavan rinnalle. Vaativasta juoksunkulusta huolimatta Varjonova tsemppasi täydellä matkalla hienosti kolmanneksi vain Ciiran Tähdelle sekä Taksvenlalle häviten. Lähtöpaikka mutkistaa tilannetta, sillä tässäkin on iso riski joutua taivaltamaan johtavan rinnalla. Viime startin kaltaisena Varjonova pystyisi kuitenkin taistelemaan siltäkin juoksupaikalta totosijoista. 11 TAKSVENLA kilpailee vahvassa nousuvireessä ja kuntohuippu tuntuisi osuvan Forssan Kuningatarkilpailuun täysin kohdalleen, kunhan vain tamma selviytyy kilpailuun mukaan. Hyvältä lähtöpaikalta Taksvenla olisi ollut vakava voitontavoittelijakin, mutta näistä asetelmista sijoitus kärjen tuntumassa olisi jo hyvä saavutus. Myös 12 N.P. LIITOTÄHTI kärsii huonosta lähtöpaikasta. Kunto on kuitenkin huipussaan, sillä Kimmo Taipaleen valmennettava kamppaili Jämsän Ämmän ajossa johtavan rinnalta Lakan Leijan sekä Taksvenlan jälkeen kolmanneksi. 9 HULLUDUUNARI ylsi Jämsässä johtavan takaa neljänneksi. Ihan kärkisijat ovat tiukassa.

 

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Duo-1, Troikka

 

RANKING

A) 3

B) 7-4-5-1-2-6-8

MISTER HERCULES – ZEUDI AMG – NEXT DIRECTION – GLOBAL WITHDRAWL

 

Vuoden 2022 St Michel –ajossa suosikin paineet niskaansa saa 3 MISTER HERCULES. Daniel Redenin valmentama ja Örjan Kihlströmin ohjastama 5-vuotias Trixtonin poika on voittanut tämän kauden viidestä kilpailustaan neljä. Yhdessä laukat pilasivat pelin. Mister Hercules on näistä asetelmista lähdön todennäköisin keulahevonen. 7 ZEUDI AMG on huonolla lähtöpaikalla, mutta seitsemänvuotias tamma on parantanut tänä vuonna Alessandro Gocciadoron valmennukseen siirryttyään niin paljon, ettei ole näistäkään asetelmista ollenkaan vaaraton. 4 NEXT DIRECTION oli mainio voittaessaan kesäkuussa Jyväskylässä Killerin Eliitin johtavan rinnalta uudella rataennätyksellä. Tähän starttiin on tähdätty, ja viime lauantainen Kaustisen kilpailu ajettiin nimenomaan viimeistelevänä starttina tätä kilpailua ajatellen. Nyt nähtäneen taas kunnon rähinää, ja taktiikkakin lienee aggressiivinen. 5 GLOBAL WITHDRAWL lienee koko lähdön nopein avaaja. Saa nähdä, lataako Santtu Raitala viitosradaltakin starttiin ”all in”-meiningillä. 1 RUN FOR ROYALTY voitti Suur-Hollola-ajon keulasta. Nyt lähdön taso on vielä kovempi, eikä keulapaikan puolustaminenkaan välttämättä onnistu, vaikka kuski niin haluaisikin. 2 ESPRIT SISU sijoittui huhtikuussa Seinäjoki Racessa johtopaikalta Willow Priden jälkeen kakkoseksi. Sen jälkeen iskukyky ei ole ainakaan heikentynyt, mutta silti kaksarisijoitus edellyttää nappionnistumista. 6 MAKETHEMARK ja 8 CHAPUY jäävät huonoilta paikoiltaan rankingin hännille.

 

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Duo-2, Troikka

 

RANKING

A) 3

B) 1-8-9-12-10-6-4-11-5

C) 7-2

FERNANDO VIXI – O.P.ROC – WHOGONOW – GERRIS TRIX

 

Viikonlopun päätöslähdössä vihjaajalla on vahva luotto 3 FERNANDO VIXI voittoon. Oletuksena on, että Fernando Vixi täräyttää keulapaikalle, minkä jälkeen ei ole pikamatkalla hevin lyötävissä. Fernando Vixi kilpailee huippuiskussa alla olevasta huonosta sijoituksesta huolimatta. Lahden heikko sijoitus johtuu vain ja ainoastaan siitä, että keulassa juossut Marcos Gallon väsyi seiskaradalta vauhdikkaasti johtavan selkään avanneen Fernando Vixin eteen. 1 O.P.ROC avaa sekin lujaa, mutta tuskinpa Tommi Kylliäisellä on edes halukkuutta Fernando Vixille vastata, koskapa juoksupaikka sen takana olisi loistava. Fernando Vixin selästä kakkossija olisi vahvasti haarukassa. Mikkelissä 14. päivä kesäkuuta O.P.Rocilla ajettiin 09,5-vauhtisessa avauksessa johtopaikalta ja tuloksena oli Bolt Kronoksen sekä Curakaon jälkeinen kolmossija. 8 WHOGONOW sitkisteli Härmässä 2. radalta ilman selkää kolmanneksi. Kyseessä on hyväkapasiteettinen hevonen, joka varmasti parantaa saadessaan startteja kroppaansa. Lähtöasetelmien vuoksi Fernando Vixin kukistaminen on kuitenkin äärimmäisen hankalaa. 9 GERRIS TRIX voitti kesäkuussa Kouvolassa pikamatkan runsaan 500 metrin kirillä 3. ulkoa. Silloin päätöspuolikas oli kuitenkin vain 16-vauhtinen, mikä helpotti tilannetta. Mikäli Fernando Vixi pääsee odotusten mukaisesti johtopaikalle, ei sen kukistaminen tule todellakaan olemaan helppoa. 12 COVER PRINCE sijoittui Lahdessa 3. sisältä ennätystuloksellaan neljänneksi. Nyt asetelmat ovat haastavat. Lahdessa voittanut 10 BEAN DREAM viimeistelee kuntoaan vielä lauantaina avoimessa tammalähdössä. 6 CURAKAO ja 4 OLLE ROC ovat mielimatkallaan. Jompikumpi voi päästä 3. sisälle, mistä totosaumat olisivat realistiset.

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 8-11

T4-1: 3 (4,1)

T4-2: 6,2,10 + 7,11,12 (9,8)

T4-3: 3,7,4 + 5,1,2,6,8

T4-4: 3 (1,8)

 

Pieni systeemi 9 riviä, hinta 1,80 euroa.

Suuri systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 10-11

3

3

 

Yhteensä 1 yhdistelmä.

 

TROIKKA LÄHTÖ 4

4

2,9,6,3,1

2,9,6,3,1,10,5,7

 

Yhteensä 35 yhdistelmää, hinta 17,50 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 7

9

12,16,13,11,14

12,16,13,11,14,15,10,7,4,2,8,1

 

Yhteensä 55 yhdistelmää, hinta 27,50 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 9

6

2,10,7,11,12

2,10,7,11,12,9,8,5

 

Yhteensä 35 yhdistelmää, hinta 17,50 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 10

3

7,4,5,1,2

kaikki

 

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 11

3

1

8,9,12,10,6,4,11,5

 

Yhteensä 8 yhdistelmää, hinta 4 euroa.

 

VEIKKAUKSEN ASIANTUNTIJAVIHJEET

 

Lähtö 1

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/1,2,3,6,7,8,11 1 € | Yhteensä 7 €

Sunnuntai käynnistyy tasaisella lähdöllä. Kotiradan 4 Vennelmon Välkky on tehnyt suoritusvarmaa työtä ja kohoaa pelivalinnaksi. Kyseessä on tosin Vennelmon Välkyn uran ensimmäinen mailin kisa. Huippukuskien ajamat 6 Essin Säväys ja 8 Koivikon Miisu tulevat rankingissa seuraavina.

 

Lähtö 2

Asiantuntijan vihje: Kaksari 8-11 5 € | Yhteensä 5 €

Salamakypärät-lähdössä Christa Packalenin valmennustallista tulee kaksi kovaa hevosta, jotka ostetaan suoraan pariin. 8 Mandi More on ollut taukonsa jälkeen niin vakuuttava, että vain haaveri voi estää menestyksen. 11 MAS Flash on vahva lopuntulija, joka voi ehtiä takarivistäkin kaksariin.

 

Lähtö 3

Asiantuntijan vihje: Kaksari 2/5,8 2 € | Yhteensä 4 €

2 Bramee nappasi kesäkuussa kaksi Vermon keulavoittoa, ja vastaavalla suoritustasolla nopea avaaja ei ole nytkään ohitettavissa. Kaksariin ostetaan kahta paria. 8 Vauhti Teppo kiri Kaustisen 75-lähdössä kakkoseksi, vaikka laukkasi lähtösuoralla. 5 Franster voi pitää johtavan rinnalla tempoa yllä.

 

Lähtö 4

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/1,2,3,6,9 1 € | Yhteensä 5 €

4 Global Bring It On on pilannut viime juoksunsa laukkoihin, mutta nyt Örjan Kihlström pyrkii palauttamaan tamman sopivassa lähdössä raiteilleen. 2 Big Chip on todennäköinen keulahevonen. 9 Arnie’s Emilie nappasi Härmän kakkossijansa 2. radalta ilman selkää. 6 Light Up jäi viimeksi pussiin.

 

Lähtö 5

Asiantuntijan vihje: Toto75 11/kaikki/9,11,12,13,14,16/3/2,6,10/3/3 0,05 € | Yhteensä 9 €

Toto75-systeemi rakennetaan peräti neljän tukipilarin varaan, ja vastaavasti toiseen kohteeseen kalastellaan jymy-yllätystä läpilyönnin voimin. Rivi käynnistyy heti varmalla. Mikäli hirmukuntoinen 11 V.G. Voitto keskittyy olennaiseen ja tekee täyttä totta, se ei ole lyötävissä.

 

Lähtö 6

Asiantuntijan vihje: Kaksari 8/2,4,10 1 € | Yhteensä 3 €

8 Sarmööri tähtää ulkoakin johtopaikalle, ja mikäli Esa Holopaisen ajokki sinne pääsee, on kaksarisija pikamatkalla erittäin todennäköinen. 10 Josveis on takarivistäkin ykköshaastaja. Ruuna on kohonnut loistoiskuun. 4 Tutun Tiltu on starttiraketti, joka voi saada unelmajuoksun 2. sisällä.

 

Lähtö 7

Asiantuntijan vihje: Kaksari 9/11,12,13,14,16 1 € | Yhteensä 5 €

St Michel Stayer on kovatasoinen sekä erittäin mielenkiintoinen lähtö, josta löytyy monta realistista voitontavoittelijaa. 9 Unique Creation pääsee liikkeelle 20 metriä kovimpien kilpakumppaniensa etupuolelta ja riittänee pitkälle, mikäli selvittää voltin viitosradan kunnialla.

 

Lähtö 8

Asiantuntijan vihje: Toto4 3/2,6,10/3,4,7/3 1 € | Yhteensä 9 €

Toto4-kohteet vaikuttavat selväpiirteisiltä. Avauskohteessa 3 Caramel Club on Härmän voiton perusteella täysin ylikylä, ja ravilla sen tappioon on vaikea uskoa. Päätöskohteessa taas asetelmat ovat niin vahvasti 3 Fernando Vixi puolella, että keulavoitto on tukevasti hyppysissä. Välilähdöt kolmella.

 

Lähtö 9

Asiantuntijan vihje: Kaksari 6/2,7,10,11,12 1 € | Yhteensä 5 €

6 Ciiran Tähti on kärsinyt viime aikoina huonosta lähtöratatuurista, mutta on menestynyt silti hyvin. Kyseessä on monipuolinen hevonen, jolle käyvät kaikki matkat sekä juoksupaikat. 2 Liisan Tulilintu juoksee ravilla keulassa, mutta silti Ciiran Tähti on vihjaajan niukka ykkösrankkaus ennen sitä.

 

Lähtö 10

Asiantuntijan vihje: Voittaja 3 5 € | Yhteensä 5 €

Vuoden 2022 St Michelissä A-hevoseksi kohoaa Örjan Kihlströmin ajama sekä Daniel Redenin valmentama 3 Mister Hercules. Tämän kauden viisi kilpailua on tuonut neljä voittoa, ja alla on tuore näyttö mainiosta vireestä. Keulapaikka lienee lähdön onnistuessa tähtäimessä.

 

Lähtö 11

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1-3 5 € | Yhteensä 5 €

Viikonlopun viimeiseen lähtöön isketään suoraa paria piikki-selkä –ajatuksella. 3 Fernando Vixi täräyttänee keulaan, mistä on nykyvireessä todella vaikea kukistettava. Viimekertainen heikko sijoitus johtuu ainoastaan pussiin juuttumisesta. 1 O.P.Roc on johtavan takaa kiinni kakkossijassa.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

 

 

Ari Moilanen

 

L1/10 JILIAN LAX: Ruuna tekee tasaista työtä. Rahasijaa lähdetään tavoittelemaan. Petrata pitäisi ihan kärkipään sijoituksiin.

 

L5/11 V.G VOITTO: Ori on tehnyt selvää jälkeä. Se on myös mennyt aika varmasti viime kilpailuissa. Voltti ei ole tälle paras lähetystapa. Ravilla hevonen ottelee edelleen ihan kärjessä.

 

L7/16 CONSALVO: Hevonen oli hyvä jo Kouvolassa. Siellä päästiin vasta maalisuoran alussa kireihin. Lahdessa ori kiersi helposti porukan. Pakkia on ja ylipitkä matka. On tuossa juoksemista. Hevonen alkaa olla omalla tasollaan. Ei sitä voi unohtaakaan peleistä. Alku on otettava tarkasti.

 

L9/12 N.P. LIITOTÄHTI: Hevonen on ollut oikein hyvä. Jämsässä se otti totosijan toiselta ilman vetoapua. Lähtörata on jälleen heikko. Koitetaan ajaa nätisti. Mikkelissä rata 12 on aika toivoton paikka.

 

L11/6 CURAKAO: Ruuna lähtee lujaa. Vastus on tosi laadukas. Koitetaan saada hyvä reissu ja rahasija.

 

Tuomas Pakkanen

 

L3/9 HYMYNPILKE: Ennen Kaustisen kisaa oli pitkä tauko. Hevonen oli vielä vähän tukkoinen. Eiköhän startti vienyt tuon suhteen hommaa eteenpäin. Aivan asiallisen juoksun ruuna silti teki. Maili käy tälle hyvin.

 

L4/8 BELLA FOLLO: Ulkona on lähtöpaikka. Maililla on vaikea pärjätä näistä asetelmista. Vireessä ei sinänsä ole vikaa.

 

L9/3 MINSKAUS: Kaksi starttia on nyt alla tauon jälkeen. Vähän nousukuntoa on ollut nähtävissä. Alkukesästä hevonen ei löytänyt parasta tasoaan. Vaikka Jyväskylässä sijoitus pitkältä takamatkalta ei ollut kummoinen, ei esitystä voi hirveästi moittiakaan. Yritetään päästä Liisan Tulilinnun taakse. Neljän sakkiin on mahdollisuuksia.

 

L11/11 EPIC: Ei lähtöasetelmat nyt herkullisetkaan ole. Hevonen on ihan hyvässä kunnossa. Tulosrivistö ei kerro kaikkea. Jossain tämä kohta yllättääkin.

 

Ossi Nurmonen

 

L7/12 MARTIN DE BOS: Ori teki Bodenissa hirmu juoksun alkulaukan jälkeen. Se jäi siinä varmaankin 40 metriä. Hevonen otti sakin kiinni ja kun kuski vetäisi loppukurvissa tupot pois, menetti ori hieman rytmiään. Tämä on kansainvälisen luokan menijä. Ykkösrata on ehkä ihan hyvä, kun edessä ei ole suoraan ketään. Vähän arka tapaus. Iikka ajaa sitä nyt ensimmäistä kertaa. Kokeillaan pitkää matkaa. Kapasiteetti on tosiaan huima ja ori pystyy voittoon asti. Kuukauden starttiväli juontuu siitä, ettei ole ollut sopivia sarjoja tarjolla.

 

L9/4 VILLIHEILI: Lähdetään metsästämään tammalle ennätysaikaa. Se pystynee menemään 1.24-tuloksen, ehkä hieman allekin. Hevonen on hyvällä mallilla. Vastus on kova ja ollaan tyytyväisiä sijoitukseen kuuden porukassa.

 

Isto Kuisma

 

L4/4 GLOBAL BRING IT ON: Epäonnea on ollut turhankin paljon. Molemmissa viime starteissa on tullut laukka ulkopuolisen häiriön myötä. Kummallakin kerralla on jouduttu ottamaan kiinni ja väistämään kaveria. Muuten olisi kolissut. Kiva lähtöpaikka on osunut mailille. Kyseessä on hyvä hevonen, joka nousee sarjoissaan. Odotan ilman muuta menestystä. Kengitys ratkeaa paikan päällä rataolosuhteen mukaan. Ei tuolla ole valtavaa merkitystä. Jos kenkää on alla, aivan kevyttä alumiinia.

 

L7/1 AMOUR AMIKO: Tulosrivi ei ole kummoinen. Kaustisella hevonen alkoi kuskin mukaan olla hyvän oloinen. Jos aikaisemmin olisi auennut latua, olisi sijoitus ollut monta pykälää korkeampi. Odotan, että ruuna rupeaa kohta pärjäämään. Mikäli juoksu onnistuu, ei matkan pitäisi olla ongelma. Lähtöpaikka on mainio. Näistä asetelmista voidaan saada ihan hyväkin sijoitus.

 

Harri Kotilainen

 

L3/10 KASTURO: Ruuna suorittaa tasaisesti. Matka on sille vähän lyhyt. Vauhti ei tahdo aivan riittää. Hevonen kyllä sitten säilyttää hyvin vauhtinsa perille saakka. Raskaat olosuhteet ja raju ylivauhti avaisivat hieman mahdollisuuksia meillekin.

 

L9/2 LIISAN TULILINTU: Tamma siemennettiin Härmän startin jälkeen. Se on nyt kantavana. Pidettiin samalla pikku huili. Toivottavasti tilanne hiukan rauhoittaisi aika kuumaa tammaa. Tuskin vireessä on tapahtunut muutoksia. Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Paikka käy mainiosti, samoin maili passaa. Pahimmat vastustajat on arvottu hankalammille lähtöradoille. Ei riisuta kenkiä. Ei balanssien ero ole valtavan iso varsinkaan lyhyellä matkalla.

 

Pauli Raivio

 

L5/16 MATTEUS KEVÄTÖN: Ori hyötyy jonkin verran juoksuradan paikastaan. Paljon on tammoja paalulla. Hiukan voi olla tulppa edessä. Korotettu rahasijakin saattaa olla tiukassa. Palkinnothan on tosi hyvät. Hevonen meni viimeksi ennätyksensä ja valiojuoksijaksi. Vire on kohdallaan.

 

Teemu Okkolin

 

L3/5 FRANSTER: Vermossa keskiviikkona tuli voltista laukka heti lähtöön. Hevonen jatkaa kunnossa. Bramee lienee iso suosikki ja varmasti haasteellinen voitettava. Hyvää sijoitusta odottelen omaltani.

 

vihjeet Jouni Toroska, kommentit Mikko Kuikka

  Takaisin listaukseen