St Michel -ravit

18.07.2021

St Michel -ravit Mikkelissä klo 13, ponilähdöt jo klo 12.00 ja 12.30.

Käsiohjelma

St Michel -ajo, Eugen Pylvänäisen muistoajo, Varsakunkku-finaali, St Michel Stayer, Tammatähti

 

VIHJEET SUNNUNTAIN RAVEIHIN

 

TOTO75-VARMAVALINNAT

Sunnuntain Toto75-kierroksen varmin voittaja löytyy ilman muuta päälähdöstä eli kuudentena kohteena ajettavasta St Michelistä. Vaikka 7 FACE TIME BOURBON ei ollut lähtörata-arvonnassa onnekas, ei maailman absoluuttiselta huipulta voi silti odottaa kuin voittoa. Kierros käynnistyy 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalilla ja siinä kierroksen pankin rinnalle ideavarmaksi nostetaan 13 SUVELAN RINSSI. Teemu Okkolinin suojatti kilpailee tällä hetkellä niin mainiossa kehityssuunnassa, että kunnon onnistuminen suorastaan roikkuu ilmassa – ehkäpä sellainen tulee nyt. Tuntuisi, että Suvelan Rinssi on jonkin verran varmistunutkin, vaikka toki laukkariski on edelleen konkreettinen.

 

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 13 (9,7)

T75-2: 1,2,12,11 + 3,4 (8,6)

T75-3: 9,11 (13,5)

T75-4: 1,3,10 + 7 (2,4)

T75-5: 4,11,6 + 3,10,7 (5,2)

T75-6: 7 (4,3)

T75-7: 8,7,4,10 + 2,9,6,1,12 (5,3)

Pieni systeemi 288 riviä, hinta 14,40 euroa.

Suuri systeemi 2592 riviä, hinta 129,60 euroa.

 

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

 

Lähtö 1

RANKING

A) 1

B) 2-3-4-6-5

SHACKHILLS TWISTER – PLANBEE – UNIQUE SUNRISE – AMILLE ANNABEL

Sunnuntain käynnistävä lämminveristen avoin kolmevuotislähtö on kerännyt viivalle vain kuusi osallistujaa. Mukana on kuitenkin mielenkiintoisia varsoja. 1 SHACKHILLS TWISTER on ehtinyt osoittamaan hyvän kapasiteettinsa ja ruuna on myös esitellyt hyvää lähtönopeuttakin. Mikäli askeleet osuvat lankulle ja Shackhills Twister pystyy pitämään ykkösradalta johtopaikan, tulee sen ohittaminen olemaan jatkossakin hankalaa. Lahden Hambossa peli pilaantui laukkaan ensimmäisessä kaarteessa 3. ulkoa, mutta ruuna ylsi vielä viimeiselle rahasijalle kulkemalla viimeiset 1700 metriä 13,4-vauhdilla. 2 PLANBEE voitti tuon kyseisen Lahden Hambon ja 3 UNIQUE SUNRISE sijoittui samaisessa rintamassa voittomatsissa kolmanneksi. Planbee siirtyi 3. sisältä 3. ulos 700 jäljellä, eteni kärjen rinnalle 300 jäljellä ja väänsi niukan voiton ennen Mr Stahlia sekä Unique Sunrisea. Unique Sunrise avasi lujaa 2. sisälle, pääsi loppukaarteessa väsyvän Zolamanin takaa 2. ulos, hakeutui loppusuoran alussa 4. radalle ja kiri siis mukaan kärkirintamaan. Mikäli Shackhills Twister pystyy pitämään keulapaikan, on Planbee vahvasti ehdolla sen taakse. 4 AMILLE ANNABEL on lähdön ainoa tamma. Se ylsi Lahden Tammahambossa oikein mukavasti viidenneksi. Kovia oriita ja ruunia vastaan voittaminen ei ole helppoa, vaikka kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin. 6 THE GREAT KEMP esitti 2-vuotiaana hyvää kapasiteettia, mutta tämä 3-vuotiskausi ei ole päässyt vielä kunnolla vauhtiin. Kahden kuukauden tauolta palaava ruuna on lähdön suurin arvoitus. 5 STICK MATCH laukkasi Lahden Hambossa ensimmäisessä kaarteessa pitkäksi. Myös Stick Match on hyvä 3-vuotias, mutta tällä kertaa voitto on kuitenkin tiukassa.

 

Lähtö 2

RANKING

A) 8-3-9-1-7-5

B) 10-6-4-12

C) 2-11

DAMIAN – HE’S A HORSE – WIZARD WAYNE – EASY TO LOVE

Salamakypärät-lähdössä pakka on varsin auki. A-ryhmään nostetaan lopulta peräti kuusi valjakkoa. 8 DAMIAN vakuutti Mikkelin keulavoitossaan, mutta sen jälkeen on tullut laukkoja. Laukkojen lomassa Damian on kuitenkin osoittanut vireen säilyneen hyvänä. Mikäli Oona Halme onnistuu taiteilemaan Damianilla ravia, on vahva ori huonosta lähtöpaikasta huolimatta oikein varteenotettava voitontavoittelija. 3 HE’S A HORSE on intoutunut hyvään kesäkuntoon. He’s A Horse on vauhdikas avaaja, joten kolmosradalta Jere Hurmeen ajokilla on hyvät mahdollisuudet onnistuneeseen juoksuun. 9 WIZARD WAYNE on lähdön jokerikortti, sillä kyseessä on merkittävästi tauluaan parempi hevonen. Kauden avauksessa peli pilaantui ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan, mutta jatkossa ruuna kulki kyllä kulisseissa varsin mallikkaasti. 1 EASY TO LOVE hävisi Seinäjoella Kasvattajakruunu-alkuerässä vain Speedy Norwegianille sekä Sahara Flamesille. Lähtöpaikkakin on mainio. 7 LA DONNA PERFETTA aloitti Kimmo Taipaleen valmennuksesta Jämsän kaksipäiväisissä raveissa, mutta taival alkoi epäonnisesti, sillä lauantaina tuli häiriölaukka ja sunnuntaina oli ongelmia varusteiden kanssa. La Donna Perfetta on kuitenkin kerännyt rutiinia jo aika kovistakin lähdöistä. Kimmo Taipaleen toisella valmennettavalla 5 QUEENSTYLE sujui Jämsässä paljon paremmin, sillä se sijoittui lauantaisessa tauoltapaluussaan 3. sisältä kolmanneksi. 10 WERA WINNER on nopea tamma, mutta putoaa takarivistä B-ryhmään, koska ei ole kiertäjätyyppiä. Viimekertainen Seinäjoen kakkossija tuli 2. sisältä. 6 NAJIM on nostanut viime starteissa tasoaan, mutta nyt vastus kovenee tuntuvasti. 4 GRACELYN ei ole kiihdytysvaiheessa helppo ajettava.

 

Lähtö 3

RANKING

A) 6-4

B) 8-10-7-3-11-1-9-5

C) 2

RUNONEITO – PÄIVÄN POKERI – PERUSLIKSA – TUTUN TILTU

Kolmannen lähdön suosikki 6 RUNONEITO on alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta parhaimmillaan tätä pidemmillä matkoilla, mutta varsinkin Vermon avoimen tammalähdön neljäs sija 16.6. todisti, että kyllä lyhyt matkakin sujuu hyvin. Tamman lähtönopeus ei ainakaan omin avuin riitä keulapaikalle, mutta tässä porukassa paikka johtavan rinnallakin olisi mainio. 4 PÄIVÄN POKERI tähtää alussa tiukasti johtopaikalle, ja pikamatkalla keulataktiikka voi varsin sopivassa tehtävässä tulla hyvinkin kyseeseen. Sekään ei tosin olisi ihme, mikäli johtopaikka olisi Runoneidolle suosiolla tarjolla, mikäli tämä onnistuu tulemaan nopeasti keulapaikkaa kyselemään. 8 PERUSLIKSA ei ole missään nimessä pikamatkalla parhaimmillaan, mutta kunto on hyvä, eikä vastus ole kovinta mahdollista tasoa. Mielimatkallaan kilpaileva 10 TUTUN TILTU kärsii nopeana avaajana aika lailla takarivin lähtöpaikastaan, joskin nopeiden avaajien takaa tamma päässee aivan mukaviin asemiin. Tämä lähtö olisi kuitenkin ollut kiva ajaa keulastakin, ja se ei nyt taida onnistua. 7 MARMARDU on oikein kyvykäs tamma, mutta valitettavan epävarma. Pikamatkan kovissa vauhdeissa laukkariski sen kuin kasvaa. Keskiviikkona Vermossa Marmardu näytti parhaita puoliaan häviten pitkällä matkalla vain Hetviinalle. 3 VIKSU VILIVEI vaikuttaa nousuvireiseltä ja hyvistä asetelmista totosija ei ole pikamatkalla täysin poissuljettu. 11 HILIPEE parantelee asemiaan kirivaiheessa, mutta ihan kärkeen voi tulla liian kiire. 1 KAAPPI on tauluaan paremmassa kunnossa, mutta ori ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mikä voi tietää ongelmia.

 

Lähtö 4 | Troikka

RANKING

A) 1

B) 5-3-2-8-9-6-7-12-4-10

C) 11

FEDERAL HILL – OLLE ROC – BIG CHIP – RANCH QLUISA

Sunnuntain ensimmäisessä troikkalähdössä on vain yksi suosikki. 1 FEDERAL HILL on aloittanut Pekka Korven käsistä hyvillä ja ennen kaikkea nousujohteisilla suorituksilla. Viimeksi Vermossa Federal Hill eteni johtopaikalle 1700 metriä ennen maalia ja tyylitteli jatkossa oikein helppoon voittoon. Päätöskierros sujui ilmavasti 11,9-vauhdilla, ja missään tapauksessa kaikki ei ollut vielä pelissä. Saa nähdä, pystyykö Federal Hill keulapaikan puolustamaan. Joka tapauksessa pussituksen välttäessään Federal Hill tuskin kohtaa tässä parempaansa. 5 OLLE ROC on tehnyt Seppo Juurisen käsistä pelkästään hyviä suorituksia. Niin hyviä, että kyllä voittokin johonkin kohtaan olisi täysin ansaittua. Nyt Federal Hill vaikuttaa kylläkin vastustajana liian kovalta. Viimeksi Forssassa Olle Roc hehkutti kärkeen ensimmäisen kaarteen alussa, mutta tyytyi suosikki Robert Maguiren selkään 1200 jäljellä. Mikäli kirivaihe olisi mennyt sujuvasti, olisi voitto ollut lähellä. 3 BIG CHIP siirtyi viimeksi Mikkelissä 4. sisältä 3. ulos 600 jäljellä, lähti kiriin 300 jäljellä ja tykitti hallittuun voittoon. Mikäli kengät pois ja Antti Teivainen kuskina tuottaa edelleen saman efektin kuin viimeksi, ottelee Big Chip jälleen hyvistä sijoituksista. 2 RANCH QLUISA pääsee matkaan loistopaikalta ja on yksi perushevosista. Kuukausi sitten Kouvolassa Ranch Qluisa hallitsi johtopaikalta varmaan tyyliin, mutta lähtö oli kyllä silloin paljon tämänkertaista helpompi. 8 ONE WHO RUN kohtaa nyt kovemman vastuksen kuin viimekertaisessa Lappeenrannan keulavoitossaan, ja lähtöpaikkakin on merkittävästi huonompi. Mikäli Federal Hill pystyy puolustamaan johtopaikan, niin silloin todennäköisesti sisärata vetää ja menestyminen ei ole todennäköistä. Osakkeita nostaisi selvästi, mikäli Federal Hill ei pystyisi pitämään johtopaikkaa.

 

Lähtö 5 | Toto75-1

RANKING

A) 13-9-7-12

B) 14-1-3-8-6

C) 2-5-11-4-10

SUVELAN RINSSI – VILLE KALLE – MAURIZO – ELAN

Toto75-kierros käynnistyy 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalilla, ja siinä ideasuosikiksi nostetaan 13 SUVELAN RINSSI. Teemu Okkolinin suojatin kehityskäyrä on tällä hetkellä vahvassa noususuunnassa ja myös varmistumista tuntuisi hieman tapahtuneen, vaikka laukkariski on edelleen konkreettinen. Alla on pelkästään hyviä suorituksia. Lahden Suur-Hollola-ajon karsinnassa Suvelan Rinssi hävisi ainoastaan Stallonelle sekä Lissun Eerikille. Sen jälkeen Vermon Tawaststjernan Muistoajossa Suvelan Rinssi laukkasi vajaa kierros ennen maalia, kun lähti ajamaan toista rataa pitkin kohti kärkeä. Ravilla Fransin poika olisi ollut todella mielenkiintoinen, sillä loppumatka sujui hurjaa kyytiä (viim. 500 m 19,9). Suur-Hollola-ajon finaalissa Suvelan Rinssi sijoittui kuudenneksi, vaikkei kirivaihe mennyt edes sujuvasti. Viimekertaisessa Mikkelin Varsakunkku-karsinnassa Suvelan Rinssi ei pystynyt pitämään ykkösradalta keulapaikkaa tallikaveriaan Säfööriä vastaan ja tämän väsyessä eteen terävin kärki pääsi karkaamaan. Kaiken luontuessa Suvelan Rinssi ei ole helppo kukistettava, sillä vahva menijä kykenee kyllä haalarihommiinkin. 9 VILLE KALLE iski Mikkelissä 3. ulkoa kärkiparin rinnalle runsas kierros ennen maalia. Ville Kalle pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle 500 jäljellä ja hankki loppusuoralla varmasti otteen samassa tilanteessa johtavan rinnalta kärkeen siirtyneestä Kinderistä. Vaikka Ville Kallekin kilpailee nousuvireessä, on Suvelan Rinssi aivan yhtä hyvässä kunnossa. 7 MAURIZO on pilannut tällä kaudella jatkuvasti laukkoihin. Toissakerralla Härmässäkin Maurizo laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja jäi selvästi. Mikäli vain Maurizo malttaa ravata, se on oikein vakava voitontavoittelija. 12 ELAN ei pystynyt kamppailemaan Mikkelissä kärkisijoista 2. ulkoa ja sen juoksun perusteella ruuna ei kuuluisi A-ryhmään. Kauden aloitusstartti Kouvolassa oli kuitenkin lupaavampi, ja muutenkin kyseessä on hyvä hevonen. 14 SÄIHKEEN SÄVÄYS kilpailee vahvassa kehityssuunnassa, mutta takamatkan takarivistä ihan voittomatsiin asti nouseminen on kuitenkin tiukassa. 1 MARGARIDA on paalun tammoista kovin, mutta parhaita oriita ja ruunia vastaan sen on silti vaikea riittää 20 metriä edeltäkään. 3 SUVELAN UNELMA hävisi viimeksi Lahdessa kovalla ennätystuloksellaan vain Ciiran Tähdelle sekä Suven Sametille.

 

Lähtö 6 | Toto75-2

RANKING

A) 1-2-12-11

B) 3-4-8-6-9-7-10-5

SAMURAI COMERY – BRISENDA – GERRIS TRIX – BORIN T.N.

Toto75-pelin toisessa kohteessa A-ryhmään kohoaa neljä hevosta. T75-peliä ajatellen A-ryhmän kombinaatio on hyvä, sillä mukana on kaksi mainiolta paikalta matkaan kiihdyttävää keulapään hevosta ja sitten hurjan ylivauhdin sattuessa kaksi takarivin kovaa hevosta. 1 SAMURAI COMERY ja 2 BRISENDA kohoavat kärkeen piikki-selkä –ajatuksella. Tämän asian suhteen juoksujärjestyksellä tämän kaksikon kesken ei ole suurta merkitystä. Tärkeintä on, ettei alkuvauhti mene ylikovaksi. Molemmilla on allaan hyviä suorituksia. Samurai Comery matkasi Lahden avoimessa 5-vuotislähdössä 5. sisällä. Ruuna sai taustalla seitsemänneltä sijalta kiritilaa 400 jäljellä ja kiri 12,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla takajoukoista oikein hyvin neljänneksi. Brisenda taas ei aivan onnistunut avaamaan Härmän avoimessa tammalähdössä keulaan, vaan jäi 2. radan vetojuhdaksi. Viides sija oli juoksupaikka ja alun revitys huomioiden täysin kunniakas saavutus. Sisäratajuoksulla Brisenda on ehdottomasti parhaimmillaan ja pystyy koviin suorituksiin. 12 GERRIS TRIX ja 11 BORIN T.N. ovat lähtökohtaisesti synkillä lähtöpaikoilla, mutta mikäli avauksesta tulisi oikein hurja, saisi myös tämä kaksikko mahdollisuutensa. Gerris Trix kiri viime Mikkelin vierailullaan loppua vahvasti, muttei aivan ehtinyt ohi karkumatkalla olleesta kaksikosta Lady Luck ja Pippi Roc. Startti kropassa suoritustaso lienee nyt vieläkin parempi. Borin T.N. ei kääntänyt Lahdessa 2. ulkoa kiriin 700 jäljellä ja tämän jälkeen mahdollisuutta kärkitaistoon ei enää tullut. Ruuna tuli maaliin niin sanotusti miljoonan näköisenä. 3 WERNER ORS on hyvässä kunnossa ja myös nopea avaaja, mutta tuskin kuitenkaan niin nopea, että pääsee ohi sisäpuolen hevosista. 4 KITZUNE G.G. sai Kaustisella kuukauden paussilta startin alle, ja nyt vielä Antti Teivainen kohoaa tamman ohjiin. Totosija ei yllättäisi. 8 DELIGHTFUL MOMENT lienee lähdön nopein avaaja, mutta saa sitten nähdä, että lataako Hannu Torvinen kasiradaltakin aivan täysillä. Mikäli lataa, menee avaus äkkiä ylikovaksi ja myös Gerris Trix sekä Borin T.N. saavat mahdollisuutensa. Tuskinpa Delightful Momentia nimittäin kuitenkaan keulapaikalle asti päästetään.

 

Lähtö 7 | Toto75-3, Troikka

RANKING

A) 9-11

B) 13-5-6-2-10-12-15-14-4

C) 1-7-8-3

MAIN STAGE – SUPER SCHISSEL – DON WILLIAMS – OTHELLOS MAGI

St Michel Stayerissä riittää tasoa. 9 MAIN STAGE kohoaa suosikiksi, koska pääsee matkaan 20 metriä kovimpien kilpakumppaniensa edeltä. Main Stage on esittänyt alla olevissa pitkän matkan voitoissaan sen verran jykevää virettä, että eiköhän kaikilta paalun hevosilta keulapaikka ole suosiolla haettavissa. Viimeksi Kaustisella Main Stage hallitsi johtopaikalta eleettömästi ja tätä edeltäneessä Härmän voitossa ori jyräsi ykköseksi huolimatta juoksupaikasta 2. radalla ilman selkää. Main Stage viihtyy näillä pitkillä matkoilla ja olisi johtopaikalta todella vaikea kukistettava. 11 SUPER SCHISSEL on aloittanut Iikka Nurmosen käsistä hyvillä suorituksilla. Jo Kouvolassa hevonen näytti hyvältä, mutta jäi 2. sisälle umpipussiin. Vermossa Nurmonen ei jättänyt sitten mitään sattuman varaan, vaan ajoi takamatkalta määrätietoisesti johtopaikalle jo 2400 metriä ennen maalia. Sen jälkeen homma oli koko ajan Super Schisselin kontrollissa, eikä Don Williams kyennyt edes haastamaan. Näistä asetelmista Main Stagella on etulyöntiasema, mutta Super Schissel on sen hyvä ykköshaastaja. 13 DON WILLIAMS voitti viime vuonna tämän St Michel Stayerin SE-tuloksella 12,9. Nyt vastassa on kuitenkin kaksi niin kovakuntoista hevosta, että Don Williams putoaa näiden puristuksessa vasta rankingin kolmanneksi ja jää harvinaislaatuisesti B-ryhmään. Don Williams ei saanut viimeksi Vermossa Super Schisselistä tämän rinnalta mitään otetta. Don Williams on aika kankea kiihdyttäjä ja se saanee suosikkikolmikosta selvästi haastavimman juoksun. Tämän jälkeen kaksarisijan nappaaminen ei ole todellakaan helppo juttu. 5 OTHELLOS MAGI paikkasi Joensuun pitkällä matkalla ensimmäisen kaarteen laukkansa mallikkaasti. 6 OILSHEIK kohdalla juoksu meni viimeksi Kaustisella totaalisesti pieleen, eikä keskeyttämiseen kannata kiinnittää huomiota. Nyt juoksu voi mennä ihan nappiin, sillä ideaalitilanteessa Oilsheik onnistuu valtaamaan alussa johtopaikan ja saa sitten jatkossa Main Stagen eteensä. Ainakaan tällaisella juoksunkululla totosijakaan ei yllättäisi. 2 FULL PICTURE, 10 BIG HEADACHE ja 12 SAHARA SANDSTORM ovat myös hevosia, jotka onnistuessaan voivat otella ainakin viimeisestä totosijasta.

 

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING

A) 1-3-10

B) 7-2-4-6-8-5-9

MAGICAL PRINCESS – AN-DORRA – HEDE DARLING – BUBBLE EFFE

Sunnuntain Toto4-peli käynnistyy perinteikkäällä 4-vuotiaiden lämminveristen Eugen Pylvänäisen muistoajolla. Siinä 1 MAGICAL PRINCESS pyrkii jatkamaan hyvältä paikalta voittokulkuaan. Magical Princessin voittokulku alkoi toukokuussa Kuopiossa, missä tamma voitti niin Kuopio Stakesin karsinnan kuin finaalin. Nyt alla on jo kuusi peräkkäistä voittoa ja sen verran vakuuttavaa meno on ollut, että tiukasta vastuksesta huolimatta voittokulku voi saada jatkoa. Pekka Korven tarkoituksena on tietysti pyrkiä hallitsemaan ykkösradalta tilannetta alusta loppuun. Vastassa on kuitenkin jälleen myös Magical Princessin tuttu ja raudanluja kilpakumppani 3 AN-DORRA. Vielä Kuopio Stakesissa An-Dorra kamppaili Magical Princessin rinnaltakin tasapäin voitosta ja tiukassa kamppailussa molemmat tekivät myös edelleen voimassa olevat kovat ennätyksensä. Välillä An-Dorra ei ollut täysin omalla tasollaan, mutta Lahden Suur-Hollola-ajon finaalissa 4-vuotias tamma kiri taustalta niin upeasti neljänneksi, että Jarmo Saarelan ajokkiin pitää suhtautua ehdottomasti vakavasti. Ranskasta saapuva 10 HEDE DARLING joutui takariviin, mikä tietysti mutkistaa asioita, mutta kyseessä on kuitenkin sen tason hevonen, että ori on siitä huolimatta nostettava ehdottomasti mukaan A-ryhmään. 7 BUBBLE EFFE on Alessandro Gocciadoron valttikortti tähän kisaan. Ori on hyvä haastaja, mutta koko lähdön voittaminen edellyttää vielä pientä tasonnostoa. 2 BETTY ROOF tähtää Magical Princessin taakse 2. sisälle, mistä edes totosijalle roikkuminen ei olisi mahdottomuus.

 

Lähtö 9 | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING

A) 4-11-6

B) 3-10-7-5-2-12-1-9-8

CIIRAN TÄHTI – LIISAN TULILINTU – LAKAN LEIJA – TAKSVENLA

Kylmäveristen St Michel –tammatähdessä A-ryhmään kohoaa kolme hevosta, jotka kaikki lukeutuvat tulevassa Kuningatarkilpailussa Hetviinan kovimpiin haastajiin. 4 CIIRAN TÄHTI on tehnyt tänä vuonna 7-vuotiaana kovan nousun tammahuipulle. Ciiran Tähti on aina tiedetty kyvykkääksi, mutta vielä viime kaudella tamma oli kovin epävarma ja laukkoja tuli paljon. Tänä vuonna on kuitenkin ollut toinen ääni kellossa, sillä kauden avauskilpailun jälkeen Ciiran Tähti on nyt kulkenut jo kahdeksan kertaa peräkkäin ravilla. Tulos on ollut sen mukaista, sillä voittoja on tullut neljä, kakkossijoja yksi ja kolmossijoja kaksi. Ciiran Tähti voitti keskiviikkona Vermossa A.V. Marttilan Tammasarjan pitkällä matkalla ja saa nähdä, onnistuuko se nyt voittamaan samalla viikolla vielä pikamatkallakin. 11 LIISAN TULILINTU omaa valtavan kapasiteetin ja pärjää tammalähdöissä aina onnistuessaan. Edessä on sellaiset avaajat, että Liisan Tulilintu voi päästä takarivistäkin hyviin asemiin. 6 LAKAN LEIJA on sitten lähdön kolmas A-hevonen. Se ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta neljä starttia on tuonut yhtä monta totosijaa. Jo viime kaudella kärkitammojen kastiin kohonnut tamma kilpailee nousuvireessä. Nousuvireessä kilpailee myös 3 TAKSVENLA, joka sijoittui viimeksi Seinäjoella 20 metriä edeltä lähteneen Liinan Liekin jälkeen kakkoseksi kukistaen samalta paalulta startanneen Lakan Leijan. Mikäli Taksvenla käynnistyy ravilla, se päässee kolmosradalta hyviin asemiin. 10 R.R. VALSSITAR voitti Lahdessa tammalähdön keulapaikalta. R.R. Valssitar viihtyy näillä pikamatkoilla, mutta takarivistä voiton uusiminen edellyttää todellista nappionnistumista. 7 MINSKAUS oli Lahden tammalähdössä sijoitustaan parempi, sillä juoksu ei luontunut sen enempää alussa kuin lopussakaan. Juoksun onnistuessa Minskaus voi olla mahdollinen yllättäjä, mutta toki lähtöpaikka on sellainen, että juoksu voi mennä pieleenkin.

 

Lähtö 10 | Toto75-6, Toto4-3, Duo-1, Troikka

RANKING

A) 7

B) 4-3-5-1-2-6-8

FACE TIME BOURBON – NEXT DIRECTION – SEISMIC WAVE – BILLIE DE MONTFORT

Viikonloppu vilisee huippulähtöjä, mutta St Michel –ajo on tietysti se koko viikonlopun kohokohta. 7 FACE TIME BOURBON on niin hurja hevonen, että huonosta lähtöpaikasta huolimatta se on ilman muuta lähdön ainoa voittajasuosikki. Ainakin näin etukäteen enemmän mielenkiintoa aiheuttaa spekulointi voittoajasta. Kilometrin ratojen absoluuttinen maailmanennätys on 07,7, joten tämän rikkominen edellyttää tietysti todellista kanuunasuoritusta. Kilpailuennätys on Next Directionin viime vuonna tekemä 08,9, ja sen rikkomisesta maksetaan 10 000 euroa ekstraa. Normaalioloissa ainakin tämän luulisi alittuvan. Kovan suosikin jälkeen tulee sitten kolmen hevosen ryhmä. Viime vuoden voittaja kilpailuennätyksellä 08,9 4 NEXT DIRECTION on parhaimmillaan niin nopea avaaja, että voi hyvinkin ladata alussa keulapaikalle. Sen jälkeen Suomen valttikortilla olisi hyvät totosaumat. Next Directionin suoritus Kouvolan Kymi Grand Prixissä ei ollut viidenneksi taipumisesta huolimatta lainkaan huono, sillä alun keulaan revittely ja sen jälkeen uusi kova spurtti jo kolmannella puolikkaalla olisi ollut kovaa keittoa kenelle tahansa. Nyt kilpaillaan pikamatkalla, millä hurjakaan avaus ei maksa yhtä paljon. 3 SEISMIC WAVE hyökkäsi Kymi Grand Prixissä 5. ulkoa 700 jäljellä ja kiri Ce Bello Romainin sekä Delia du Pommeraux’n jälkeen hienosti kolmanneksi. Nyt lähtöasetelmat ovat huomattavasti paremmat. 5 BILLIE DE MONTFORT voitti Kouvolan Kymi GP-päivänä avoimen tammalähdön pintakaasulla. On täysin mahdollista, että lähdön ainoa tamma sinetöi Sebastien Guaraton talliin kaksoisvoiton. Next Direction, Seismic Wave ja Billie de Montfort on näistä asetelmista erittäin tasainen kolmikko. 1 VITRUVIO ja 2 EVALUATE pääsevät matkaan loistopaikoilta, mutta kumpikaan ei ole esittänyt viime aikoina huippuvirettä, joten kaksarisijoitus on tiukassa. 6 RUN FOR ROYALTY ja 8 GRAINFIELD AIDEN kohtaavat jo muutenkin hurjan vastuksen, ja kun vielä lähtöpaikatkin ovat huonot, niin vaikeaa on.

 

Lähtö 11 | Toto75-7, Toto4-4, Duo-2, Troikka

RANKING

A) 8-7-4-10

B) 2-9-6-1-12-5-3-11

SARMÖÖRI – VALERIANA – AAMOS HEM – WALENE

Viikonlopun päätöslähdössä(kin) pidettäneen kovaa tempoa yllä heti alusta alkaen. Siitä pitänee huolen 8 SARMÖÖRI, jolla on tavattu aina ajaa suoraviivaisesti vauhdilla eteenpäin. Nyt kun vielä kuntokin on kohonnut hyvälle tolalle, ei taktiikan muutokseen ole aihetta. Voi olla, ettei keulaan ole asiaa, mutta on täysin mahdollista, että Sarmööri jaksaa kamppailla nykyvireessään johtavan rinnaltakin kärkisijoista. 7 VALERIANA on huonosti sarjassa sisällä, mutta alla on uran paras suoritus ja mikäli suoritustaso jatkuu yhtä hyvänä, on tässä luvassa melkoinen ennätysparannus. 4 AAMOS HEM on suorittanut läpi kauden mukavasti. Mikäli kuukauden starttiväli ei vaikuta negatiivisesti, pystyy Aamos Hem ottelemaan kärkisijoista. 10 WALENE joutuu lähtemään liikkeelle takarivistä, mutta todennäköisesti vauhdinjako on sellainen, että päätöspuolikas on selvästi lähdön hitain. Niinpä Walenellakin on asetelmista huolimatta täydet voittosaumat. 2 HYVITYKSEN PYRY ottanee hyvältä paikaltaan ainakin ensimmäiset keulat. Rajua prässiä on todennäköisesti kuitenkin luvassa, joten saa nähdä, että valitseeko Jukka-Pekka Kauhanen keula- vai selkätaktiikan. Hyvityksen Pyry on ehdottomasti mielimatkallaan, mutta voittoa ajatellen tempo voi kuitenkin olla liian kovaa. 9 VILLIHEILI toivoo kovaa ylivauhtia. 6 VUARAN VELEHOTAR, 1 AIHEEN JUHANNUS ja 12 VAUHTI TEPPO ovat nekin ajoissa huomion arvoisia.

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 8-11

T4-1: 1,3,10 + 7 (2,4)

T4-2: 4,11,6 + 3,10,7 (5,2)

T4-3: 7 (4,3)

T4-4: 8,7,4,10 + 2,9,6,1,12 (5,3)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.

Suuri systeemi 216 riviä, hinta 43,20 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 10-11

7

8,7

Yhteensä 2 yhdistelmää.

 

TROIKKA LÄHTÖ 4

1

5,3,2,8

5,3,2,8,9,6

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 7

9,11

9,11

13,5,6,2,10,12

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 9

4

11,6,3,10,7

kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 10

7

4,3,5

4,3,5

Yhteensä 6 yhdistelmää, hinta 3 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 11

8

7,4,10,2,9,6,1,12

7,4,10,2,9,6,1,12

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa.

 

VEIKKAUKSEN ASIANTUNTIJAVIHJEET

 

Lähtö 1

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1-2 5 € | Yhteensä 5 €

Vaikka viivalla on vain kuusi hevosta, ratkaisee heti lähtökiihdytys paljon. 1 Shackhills Twister pystyy avaamaan askelten osuessa lankulle reippaasti, ja keulapaikalta ruuna olisi normaalina kiinni voitossa. Tämän jälkeen tuore Hambon sankari 2 Planbee olisi selästä vahva kaksariehdokas.

 

Lähtö 2

Asiantuntijan vihje: Kaksari 8/1,3,5,7,9 1 € | Yhteensä 5 €

Salamakypärät-lähdössä pakka on varsin avoin. 8 Damian on pilannut viime juoksunsa laukkoihin, mutta mikäli Oona Halme onnistuu taiteilemaan vahvalla menijällä koko matkan ravia, on Marko Heikarin valmennettavalla kasiradaltakin hyvät menestyssaumat. Mikkelin kesäkuun voitto oli ylivoimainen.

 

Lähtö 3

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4-6 5 € | Yhteensä 5 €

6 Runoneito on parhaimmillaan tätä pidemmillä matkoilla, mutta sopivassa tehtävässä huippukuntoinen tamma on ravatessaan silti vahvoilla. Paikka johtavan rinnallakin kävisi hyvin. 4 Päivän Pokeri on vastaavasti mielimatkallaan, ja johtopaikka lienee tarjolla korkeintaan Runoneidolle.

 

Lähtö 4

Asiantuntijan vihje: Troikka 1/2,3,5,8/2,3,5,6,8,9 0,50 € | Yhteensä 10 €

1 Federal Hill tekee tällä hetkellä vahvaa nousua kohti kovempia sarjoja. Se tyylitteli viimeksi Vermossa kirikierroksen ylhäisessä yksinäisyydessään 11,9-kyytiä. Mikäli ykkösradan paikka ei muodostu loukuksi, ei Pekka Korven suojatin pitäisi olla mitenkään lyötävissä.

 

Lähtö 5

Asiantuntijan vihje: Toto75 13/1,2,11,12/9,11/1,3,10/4,6,11/7/4,7,8,10 0,05 € | Yhteensä 14,40 €

Toto75-kierroksen todennäköisin voittaja on ilman muuta kuudennen kohteen 7 Face Time Bourbon. Sen rinnalle ideavarmaksi nostetaan avauskohteen 13 Suvelan Rinssi. Teemu Okkolinin suojatti on esittänyt viime aikoina väkevää nousuvirettä ja kunnon onnistuminen suorastaan roikkuu ilmassa.

 

Lähtö 6

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1-2 5 € | Yhteensä 5 €

Mikäli 1 Samurai Comery ja 2 Brisenda onnistuvat hankkimaan piikki-selkä –asetelmat ilman aivan hurjaa ylivauhtia, voi kaksikko pitää asemistaan kiinni maaliin asti. 8 Delightful Moment on eturivin nopein avaaja, mutta sen paikka on niin ulkona, ettei kaksikon ohittaminen alussa ole helppoa.

 

Lähtö 7

Asiantuntijan vihje: Kaksari 9-11 5 € | Yhteensä 5 €

13 Don Williams voitti viime vuonna tämän St Michel Stayerin SE-tuloksella 12,9. Siitä huolimatta ori jää tällä kertaa vain haastajan asemaan, sillä myös 9 Main Stage ja 11 Super Schissel ovat piinkovia pitkän matkan hevosia ja ne saanevat Don Williamsia suotuisamman juoksun.

 

Lähtö 8

Asiantuntijan vihje: Kaksari 1/3,10 3 € | Yhteensä 6 €

1 Magical Princess kilpailee hienossa voittoputkessa, ja ykkösradan lähtöpaikalta tähtäimessä on tietysti koko matkan johto. Viimeksi Suur-Hollola-ajossa todella upeasti neljänneksi kirinyt 3 An-Dorra sekä Ranskasta saapuva 10 Hede Darling ovat tosi kovia haastajia.

 

Lähtö 9

Asiantuntijan vihje: Kaksari 4/3,6,7,10,11 1 € | Yhteensä 5 €

4 Ciiran Tähti laukkaili vielä viime vuonna paljon, mutta tämän kauden ensimmäisen kilpailun jälkeen ravi on maittanut ja samalla kehityssuunta on ollut muutenkin vahvasti ylöspäin. Ciiran Tähti on monipuolinen hevonen, jolle käyvät kaikki juoksupaikat. 11 Liisan Tulilintu on aina mielenkiintoinen.

 

Lähtö 10

Asiantuntijan vihje: Troikka 7/3,4,5/3,4,5 1 € | Yhteensä 6 €

Erittäin voitokas kohuhevonen 7 Face Time Bourbon ei ollut rata-arvonnassa onnekas, mutta silti Eric Raffinin ajokki on St Michel –ajon ainoa voittajasuosikki. Viime vuoden voittaja 4 Next Direction tähtää alussa tiukasti johtopaikalle, minkä jälkeen omaisi hyvät totosaumat.

 

Lähtö 11

Asiantuntijan vihje: Kaksari 8/2,4,6,7,9,10 1 € | Yhteensä 6 €

8 Sarmööri haki välillä itseään, mutta nyt kunto on taas löytynyt. Juhani Heikkinen laskee menemään Sarmöörilla aina suoraviivaisella taktiikalla, joten ori juossee joko keulassa tai johtavan rinnalla, ja nykyvireessä reippaan temponkaan ei pitäisi olla pikamatkalla ongelma.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

 

Ari Moilanen

L1/6 THE GREAT KEMP: Ajoin varsalla kaksivuotiaana. En osaa sanoa tarkempaa päivän tilanteesta. Odotukset tämän kohdalla on ehkä olleet suuremmatkin kuin on toistaiseksi nähty.

L2/6 NAJIM: Loviisan suoritus oli ok. Nyt vastusta lienee selvästi enemmän ja pärjääminen voi olla tiukassa.

L2/9 WIZARD WAYNE: Ruuna ei meinannutkaan lähteä ravia kauden avauksessaan Jokimaalla. Tuon kisan perusteella ei ole ihmeempää kerrottavaa.

L5/3 SUVELAN UNELMA: Hevonen tekee tasaista jälkeä. Lahdessa se oli kolmas kelpo esityksellä. Voisi tamma venyä toton kulmille tässäkin. Ihan kärkisijoitus olisi kyllä jonkinlainen yllätys.

L5/9 VILLE KALLE: Onnistuttiin kunnolla viimeinkin Mikkelissä. Hevonenkin on kyllä mennyt koko ajan eteenpäin. Porissa ajoin tällä kerran volttilähdön ja laukka tuli heti alkuun. Onhan 20 metrin pakilla aina merkityksensä, mutta ihan pärjäävä hevonen tämä on tähän lähtöön.

L7/13 DON WILLIAMS: Ruuna oli edelleen mainio Jämsässä Jukan ajaessa. Vahvassa vireessä hevonen jatkaa. Uskon, että päästään ravilla liikenteeseen. Pakkohan tähän on luottaa paljon.

L9/10 R.R. VALSSITAR: Hevonen voitti Lahdessa tammalähdön johtopaikalta. Se on mielestäni silti ehkä vielä parempi selästä. Ei me ihan ulkona olla tässä.

L10/6 RUN FOR ROYALTY: Ihan ok juoksun ori teki viimeksi. Niukasti hävittiin kärkikaksikolle. Nyt on hurjat vastassa.

L11/7 VALERIANA: Tamma on tehnyt hyviä esityksiä. Härmän kisan se voitti tyylipuhtaasti. Hevonen lähtee liukkaasti liikenteeseen ihan omasta halustaan. Jos se jatkaa vastaavalla tasolla, uskon maililla kovaan noteeraukseen.

 

Jukka-Pekka Kauhanen

L3/9 ARON VIIMA: Hankasalmen esitys oli asiallinen. Siinä jäi hiukan varaakin, kun ei päästy lopussa tulemaan täysin vapaasti. Positiivisen startin ruuna teki. Se on ollut joskus vähän ylimeneväinen, mutta viimeksi hevonen oli tosi hienosti ajettavissa.

L5/14 SÄIHKEEN SÄVÄYS: Ori oli Mikkelissä tekemässä tosi hyvää esitystä. Harmittavasti se kompastui laukalle vähän ennen maalia. Yllättävänkin lähellä oltiin "isoja kovia". Oulussa hevonen oli ihan ok. Halusin ajaa tuon kisan väliin, kun ori on hiukan tukevassa kunnossa. Lähdetään viivalle haastaja-asenteella. Jos juoksu menee oikein nappiin, on meillä mahdollisuudet olla mukana kärkikahinoissa tai ainakin tuntumassa.

L9/9 JULIANNE DAHLIA: Lähtöpaikka on aivan hyvä tähän kohtaan. Lahdessa auto kiihdytti turhan äkisti alta pois ja hyppy tuli. Viimeiset puolitoista kierrosta hevonen polki 1.22-vauhtia. Uskon sen pystyvän Mikkelissä hyvään tulokseen, mihin se sitten riittääkin.

L11/2 HYVITYKSEN PYRY: Vähän vaikea vinkattava. Hevonen meni Kajaanissa kaksi starttia hyvin, mutta ei suorittanut viimeksi Oulussa tasollaan. Jos ruuna on vastaava kuin Kajaanissa, pystyy se menemään aika kovaa mailin läpi.

 

Veli-Pekka Toivanen

L7/5 OTHELLOS MAGI: Hevonen vähän kompuroi Joensuussa ekaan kurviin mentäessä. Se teki aivan mahtavan suorituksen tuon jälkeen. Jyväskylässä edelliskerralla ruuna nujersi keulassa juosseen hyvän vastustajan ja tuli varmasti lopussa ohi. Ehjällä suorituksella ihan kärkihevosia tässä. Tämä lähtee suht hitaasti voltista. En usko vitosradan tuottavan suurempia ongelmia.

L7/15 ELLIOT WEB: Ruuna suorittaa tasaisesti. Se vaatii nykyään jo suojareissua tullakseen kunnolla perille. Kova on tehtävä Mikkelissä.

L11/10 WALENE: Todella kovaan kuntoon on tamma virinnyt. Joensuussa se lopetti keulasta 23,5-vauhtia ja irtosi tosi herkästi. Mielestäni tämä kuuluu ehdottomasti mukaan lapuille.

 

Jukka-Pekka Hukkanen

L1/2 PLANBEE: Ehkä ruunan alku-uran esitykset tulivat hieman yllätyksenä. Koko ajan varsa on mennyt eteenpäin. Nopea hevonen pääsee kyllä liikkeelle. Ei sitä vielä ole tosissaan hätistelty kiihdytyksessä. Voi olla, että kokeillaan ainakin ilman takakenkiä. Testataan vähän balanssia Kriteriumia varten. Hyvää suoritusta odotan Mikkelistä. Ei tämä toki ole uran tärkein startti.

L4/2 RANCH QLUISA: Hyvä lähtörata on osunut tällekin. Tammalla oli kaviopaise tässä välissä ja aloitellaan taas. Maili käy matkana mainiosti. Asiallinen avaaja olisi johtopaikalta parhaimmillaan. Jos sinne pääsee, saattaa keulajuoksu hyvinkin olla taktiikkana. Kuskihan sen lopulta päättää. Ilman takakenkiä mennään. Ei tuolla ole valtavaa merkitystä.

 

Harri Kotilainen

L9/11 LIISAN TULILINTU: Härmässä tuli laukka ensimmäiseen kaarteeseen. Vauhti oli kovaa ja sisäpuolelta vastattiin. Matkattiin sitten takajoukoissa. Ei siinä enää ollut isompaa yritystä. Tultiin toisten mukana maaliin. Uskon, että hevosen vire on edelleen hyvä. Toki takapareista on hankala tulla ihan kärkeen. Ylivauhti antaisi jonkinlaisia saumoja. Kiripätkää tältä kyllä löytyy.

L11/12 VAUHTI TEPPO: En ollut tyytyväinen ruunan suoritukseen tiistaina Suonenjoella. Kengitystä kevennettiin edelliskilpailusta ja epävarmuutta oli otteissa tosi paljon. Muutellaan jälleen hieman balanssia. Hyvä hevonen tämä on. Näistä lähtöasetelmista vaadittaisiin hurjasti tuureja ihan kärkisijoille. Kunhan saadaan pikku palaset kohdilleen, pärjää tämä kyllä tulevaisuudessa.

 

Antti Kinnunen

L3/7 MARMARDU: Tamma oli Vermossa mainio kakkonen. Vain Hetviina jäi edelle. Hetken jo kuvittelin, että haastetaan voittaja. Vähän epävarmaksi hevonen meni lopussa, eikä sitä pystynyt täysin ajamaan viime metreillä. Täysissä voimissa tultiin maaliin. Tehdään Mikkeliin pieniä varustemuutoksia, jotta hevonen vielä hiukan varmistuisi. Suunta on ainakin oikea.

L5/1 MARGARIDA: Tammoja vastaan on pärjätty mukavasti. Ei 20 metrin etumatka ole loppujen lopuksi kovin iso. Toivotaan tasaista juoksua. Ykkösradalta voisi keulareissukin olla mahdollinen. Ainakin ekat keulat toivottavasti saadaan.

 

Isto Kuisma

L4/6 AMOUR AMIKO: Ruunalla on nyt pari starttia alla tauon jälkeen. Systeemeitä on muutettu paljon. Jukan ajama Lappeen juoksu oli ihan asiallinen. Viimeksi sijoituskin oli ok. Matkavauhti oli kyllä tosi rauhallinen. Käteen hevonen tuntui varsin hyvältä. Tähän kohtaan rahasija jo tyydyttäisi.

L6/8 DELIGHTFUL MOMENT: Ulos on hevonen arvottu. Silti saattaisi olla järkevin taktiikka lähteä tuoltakin ajamaan eteenpäin. Tämä pystyy kyllä menemään mailin lujaa. Suur-Hollolan välierässä ei finaalipaikkakaan jäänyt kauas. Siinä tultiin loppumatka aivan hurjaa kyytiä ja ruunalla loppui vähän vauhtivarat kesken. Aivan hyvä suoritus mielestäni. Hevonen on saanut nyt hiukan hengähtää. Se voi olla näistäkin asetelmista jopa viikonlopun paras saumamme.

 

Terho Rautiainen

L5/4 VARMA-VILIMA: Hurja on porukka. Jos hevonen olisi siinä puolivälin paikkeilla, voisi olla jo tosi tyytyväinen.

L9/1 ELIAS JUONETAR: Alla on pari huonompaa starttia. Tammalla on ollut hieman hengitysongelmia. Onneksi tuo puoli alkaa olla ohi. Viileämpi keli olisi sille iso plussa. Lähtöpaikka miellyttää.

 

Hannu Hietanen

L5/5 VILLIHAAVE: Hevonen pystyy yhä parantamaan, kun se saa startteja alle. Lähtö on toki hurjan kova. Uskoisin sen pääsevän ravilla liikkeelle. Jos oltaisiin toton tuntumassa, olisi mennyt mahdottoman hyvin. Korotetulle rahasijallekin on täysi työ.

 

Vihjeet Jouni Toroska, kommentit Mikko Kuikka.

 

  Takaisin listaukseen