Ravit Savonlinnassa

13.08.2022

Ravit Savonlinnassa Hannolanpellon radalla klo 12, ponilähtö jo klo 11.40.

7 oikein -lehden sivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1 + 5,7,3 (2,4)
T4-2: 3,5,8 (7,6)
T4-3: 6 + 1,7,2 (5,4)
T4-4: 6 (5,7)

Pieni systeemi 3 riviä, panos 3 euroa, hinta 9 euroa.
Suuri systeemi 48 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 9,6 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

klo 13:20 Lähtö 4. | Toto4-1
Itä-Suomen Kylmälaitepalvelu Oy
 
Suomenhevoset ryhmäajo 2040 m 
enintään 18 000 e. P. 900 e.

RANKING
A) 1 B) 5,7,3 C) 2,4,6

Toto4-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen kipuava numero 1 FRANSUA tekee vahvaa kautta. Tämän vuoden 12 starttia ovat tuottaneet totosijat 5-2-1, voittosumma on tuplaantunut, ja tehtävät koventuvat kaiken aikaa. Ossi Malisen valmennettava on kuitenkin vastannut hienosti haasteeseen. Tuoreimmassa startissaan Joensuussa se eteni Toto75-lähdössä avauskierroksen loppupuolella keulaan, mistä ruuna taisteli sitten hienosti kakkosrahoille. Vaikka epäonnistumisen riskiä ei ole perusteltua koskaan liioitella, on laukkariski varsin konkreettinen. Tämän vuoden 6/12 startissaan Fransua on laukannut, näistä totosijat 0-1-1. Tämän myötä ravi on siis maistunut kuudesti, näistä starteista totosijat 5-1-0. Ravin maistuessa Jarkko Kervisen ajokki on varmastikin vaikeasti kukistettavissa. 5 RAPSODI oli mukana tuossa yllä mainitussa Joensuun Toto75-lähdössä startaten 20 metriä Fransuan takaa. Ori teki takapareista vahvan kierroksen mittaisen kirin ulkoradoilla tullen hyvällä tyylillä perille saakka. Lieksassa se hallitsi merkittävästi helpommassa tehtävässä tapahtumia keulasta varmaan tapaan maaliin saakka. Pitkän tauon jälkeen pari starttia kroppaansa saanut 3 R.R. KISU kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Kyvyt riittävät tässä tehtävässä taatusti pitkälle. 7 PARAPARA on peruskapasiteetiltaan merkittävästi tämän hetkistä tauluaan kyvykkäämpi menijä. Esitystä seurataan mielenkiinnolla.

klo 13:40 Lähtö 5. | Toto4-2
OP Suur-Savo 

Lämminveriset ryhmäajo 2040 m 
enintään 17 000 e. P. 900 e.

RANKING
A) 3,5,8 B) 7,6,1,2,4 

Suosikkikolmikko tuntuu erottuvan muusta porukasta edukseen. 3 BETULLA C.R. hakee edelleen uran avausvoittoa. Tamma on starttaillut kesän mittaan varsin tasokkaissakin tehtävissä suorittaen ihan kelpo tasolla. Alustavan infon perusteella tämä startti ajetaan kengät jalassa ja normikärryistä, aika näyttää, kuinka nämä muutokset vaikuttavat tamman suoritustasoon. Vastus on kuitenkin sopivaa tasoa, ja tarjoammekin Marja Haakanan valmennettavalle paikan rankingin kärjestä. 5 HELLO KENT ei ole vielä tämän vuoden starteissa pystynyt suorittamaan edelliskausina nähdyllä tasolla. Kapasiteettinsa puolesta Olli Innasen suojatti on kuitenkin lähdön parhaimmistoa, ja alla olevasta pidemmästä starttivälistä huolimatta yksi kuumimmista suosikeista. Innasen mukaan pieni tauko johtuu siitä, että ruunaa on toistuvasti karsittu starteista, eikä se ole päässyt mukaan viivalle. Kunnon pitäisi olla kohdallaan. 8 ANYTHING GOES tekee kisasta toiseen tasaisen hyvää työtä tasollaan, ja ruunan vuosiansiot ovat porukan parhaat. Jarkko Kervisen rattailleen saava ruuna huomioidaan uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta peleissä. Haastajista mainittakoon, että numeron 1 NOTORIOUS NOVA rattailla Maiju Piippo ajaa uransa neljännen startin.

klo 14:00 Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
Enonkosken Kunta

Suomenhevoset tasoitusajo 2040 m 
p. 30 000 e + 20 m/ 30 000 e. pt. 40 m. P. 1000 e.

RANKING
A) 6 B) 1,7,2 C) 5,4,3

Vahvaa kautta tekevä 6 SIPISEE valtaa asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Olli-Pekka Hämäläisen suojatti on tottunut starttailemaan kivikovissa tehtävissä, ja kauden 19.475 euroon kohoavat ansiot alleviivaavat hevosen kapasiteettia. Lahdessa 3.7. kyseessä oli Parvelan Retun voittama Kylmäveristen Suur-Hollola, missä Sipisee teki sisäratareissun päätteeksi hyvällä suorituksella uudet ennätyslukemansa. Mikkelissä 16.7. nähtiin vahva laukan paikkaus, kun ori kulki viimeiset 400 metriä 23-kyytiä nousten taustalta totoon. Toissakerralla Joensuussa Kuusivuotiskunkussa pitkä reilun kierroksen mittainen vahva kiri kantoi porukan hänniltä kolmosrahoille. Forssassa Sipisee oli puolestaan keulajuoksulla hyvä kolmas Toto75-lähdössä. Vastusta väheksymättä Olli-Pekka Hämäläisen suojatti omaa hyvät saumat kauden toiseen voittoon.

klo 14:20 Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Hankkija

Lämminveriset tasoitusajo 2040 m 
p. 40 000e. pt. 20 m. P. 1000 e.

RANKING
A) 6 B) 5,7,2,4,8,1 C) 9

6 REBEL RAPID on ollut kesän starteissa suorastaan jäätävän hyvä. Mikkelissä 16.7. fysiikan lait tulivat ylikovan matkavauhdin jälkeen vastaan, ja ruuna taipui johtavan rinnalta. Viimeksi Rebel Rapid löi pöytään uudet kovat ennätyslukemat hallittuaan tapahtumia keulasta loppujen lopuksi aika väljään tyyliin. Aatto Silventoisen valmennettava on tehnyt vuodesta toiseen hyvää tiliä, ja sarjat ovat nousseet tasaista tahtia. Kesän starttien perusteella uskallan kuitenkin väittää hevosen kilpailevan tällä hetkellä elämänsä kunnossa. Kuskinvaihdoksesta huolimatta kova ammattimies istuu rattaille, eikä volttilähtö tule tuottamaan kokeneelle konkarille ongelmia, sen enempää siis hevoselle, kuin kuskillekaan. Vahvan suosikin varmistaminen peleissä ei suoraan sanottuna kiehdo tässä tehtävässä lainkaan.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

6
6

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

6
2,4,5,7
1,2,4,5,7,8

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

klo 14:55 Lähtö 9. | Troikka 
Metsäkone Urakointi Huttunen Oy

Lämminveriset tasoitusajo 2040 m 
p. 3500 e + 20 m/ 5500 e. enintään 9000 e P. 800 e.

Ravien toisessa troikka lähdössä liputan numeron 1 WHY CANE keulavoiton puolesta. Mikäli kahdessa tuoreimmassa startissa hyvää virettä esittänyt tamma laukkaa, on lähtö voiton suhteen aika lailla täysin auki.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
2,4,5,6,7
2,4,5,6,7

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jarkko Kervinen

L1/5 TURJAS ROLS: Ajamassani koelähdössä Joensuussa ruuna meni ekan tuhannen ihan juosten. Loppumatkasta tuli ajatuskatkoja ja työnteko päättyi. Vielä on hevosella kehittymistä.

L4/1 FRANSUA: Ruuna on mennyt mukavasti. Sisäradan paikka ykkösellä ei ehkä ole paras mahdollinen. Siinä on ulkopuolella muutama nopea avaaja. Onhan tuossa pari kierrosta aikaa päästä ulos. Hyvillä mielin kisaan lähdetään. Odotan hevosta juoksun onnistuessa kärkisijoille.

L4/3 R.R. KISU: Mikkelin paluukilpailussa tuli laukka. Kuopiossa tamma sitten jo polkikin ravia ja teki ihan hyväksyttävän esityksen. Starttien myötä se menee edelleen eteenpäin.

L5/8 ANYTHING GOES: Olen ajanut kerran aikaisemmin ruunalla kilpaa. Sellainen tasainen puurtaja se on.

L8/5 CALVARIA: Oli tarjolla käypäinen lähtö ja ilmoitin varsan viivalle. Tuntuisi, että se menee pikkuhiljaa eteenpäin. Vastaavalla ajalla kuin Kuopiossa pitäisi Savonlinnan kapealla radalla olla ainakin kärkinelikossa.

Janne Räisänen

L1/7 KAHAKKA: Ori avasi nelivuotiskautensa Juvalla ja meni heti alta 1.40-tuloksen. Ihan hyvän oloinen varsa. Alku on sillä vähän haastava mutta jos hevonen sen selvittää, pystyy se jonkun verran parantamaan Juvan ajasta.

L4/4 JAAJO: Alku oli Lieksassa hieman rytmin hakemista. Ihan hyvin ori polki sitten loppumatkan vauhtiin päästyään.

L4/7 PARAPARA: Olen tällä joskus ajanut. Päivän virettä en osaa kommentoida.

L6/1 POSOKKA: Kerran ajoin tammaa Joensuussa. Hyvinhän se on mennyt. Lähtöpaikka miellyttää. Sipisee on kova vastustaja ja vaikea voitettava, mutta seuraavista sijoista uskon tämän pystyvän taistelemaan. Eiköhän näistä asetelmista päästä mukavasti liikkeelle.

L6/5 TUTUN TILTU: Ihan pääsevä menijä. Huumoripuolella on usein lopussa hankalampaa. Välillä tamma tekee vähän parempiakin juoksuja.

L8/1 TRAPASSO: En tunne hevosta.

L9/2 BLITZKRIEG: Tällä olen joskus ajanut. Päivän kunto on minulle kysymysmerkki.

Timo Toiviainen

L7/5 ADRIENNE´S AMI: Ori oli tosi hyvä viimeksi. Ei mitään negatiivista raportoitavaa. Ykkönen voltista sopii tälle mainiosti. Jos hevonen lähtee ravia, pääsee se mukavasti liikkeelle. Sarjahan ei ole sattuva. Takamatka on muutaman tuhannen euron takia. Odotan silti ehjällä suorituksella totosijaa.

L9/5 DYNAMIKE SAVOY: Laukat sotkevat pahasti hommaa. Harjoituksissa ei hyppyjä tule, mutta startissa on laukka sitten tosi pinnassa. Hyppy voi tulla missä vaan. Ravilla ori pystyisi menestymään. Talvella se oli varmempi, mutta kesäkeleillä on hankalampaa.

L9/7 PROUD MATCH: Toissa kerran esitys Lappeen paluustartissa oli odotetun tasainen. Oletin hevosen parantavan seuraavaan. Siinä mentiin matkalla niin hiljaa, ettei tasavauhtinen ruuna kerennyt lopussa korkeammalle. Jos juoksu onnistuu, pystyy hevonen hätyyttelemään totosijoja.

Pekka Vehviläinen

L2/6 WHYNOT ME: Ruuna kilpailee ihan hyvässä kunnossa. Monte tuntuu sujuvan kivasti. Pieksämäellä tuli pari haparointia ja aivan kärkisija paloi siinä. Toki nyt on hyviä vastassa. Kyllä hevonen voisi ehjällä suorituksella silti olla totosijalla tai ainakin toton tuntumassa.

L7/8 UCONN GRIF: Tuoreimmassa kilpailussaan Pieksämäellä hevonen johti lähtöä ja tuli korvat kiinni maaliin. Oikein helppo voitto. Ruuna on kohonnut tosi hyvään vireeseen. Lapualla oli ongelmia kaarteissa. Mikäli hevonen selvittää Savonlinnan kurvit kunnolla, on meillä mahdollisuutemme. Kyseessä on aivan asiallinen menijä näihin lähtöihin.

L8/10: MOMENTUM: Edellisen kerran kun ajoin tätä Kuopiossa, kaikki ei ollut kunnossa. Pidän hevosta nähtyä parempana tapauksena.

Olli Innanen

L5/5 HELLO KENT: Taukoa on tullut, kun ruunaa on karsittu lähdöistä. Mielestäni se on ollut koko ajan asiallisessa kunnossa ja uskoisin hevosen taistelevan tässä porukassa totosijoista.

L10/1 KIHOTTO: Pitkä tauko on alla. Hevosella oli hiukan kavio-ongelmaa, mutta ei se ole suuremmin estänyt harjoittelua. Päivän kunto on nähdäkseni hyvä ja lähtöpaikka miellyttää. Nyt kun paikat on kohdallaan, ravaa ruuna ehkä paremmin kuin koskaan. En hirveästi pelkää laukkaa. Toki jos vauhdit menee aivan hurjiksi, voi hyppykin tulla.

Anne Pitkänen

L8/2 GO SWEDEN: Ruuna treenaa ihan hyvin. Se on ollut tässä meillä reilun kuukauden. Toki vielä nuori ja kokematon tapaus. Muutama hiitti on ajettu ja mukavasti varsa vastailee kaverille. Se saapui ammattitallilta ja eiköhän porukassakin ole ajettu. Hevonen ravaa asiallisesti, enkä usko voltin kakkosen tuottavan ongelmia. Haetaan pikkuhiljaa rutiinia ja saadaan homma alkuun.

 

 

  Takaisin listaukseen