Ravit Savonlinnassa

07.08.2021

Ravit Savonlinnassa klo 12, ponilähtö jo klo 11.40

Huom! Savonlinnassa Hannolanpellon radalla kapean radan säännöt:
- ryhmäajoissa eturivistä nrot 1-6, takarivistä 7-9
- volttilähdöissä ei juoksuratoja - eturivistä nrot 1-4, takarivistä 5-8

7 oikein -lehden ohjelmasivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1 + 4,7 (5,9)
T4-2: 4,9 + 3,8,6,2 (1,5)
T4-3: 1,8,3 + 7,2 (4,5) 
T4-4: 1 (7,6)

Pieni systeemi 6 riviä, panos 2 euroa, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 90 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 18 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. klo 13:15 | Toto4-1
Auto-Kilta Oy

Lämminveriset ryhmäajo 2040 m 
enintään 9000 e. P. 800 e.

RANKING
A) 1 B) 4,7 C) 5,9,8,2,3,6

Toto4-kierroksen avauskohteessa suosikkina matkaan starttaava 1 TAZER otti tiistaina Kuopiossa jo kolmannen voiton tauluunsa, ja ruuna alleviivasi tuolla esityksellä niin kuntoaan, kuin kykyjäänkin. Voitto irtosi hieman raskaissa olosuhteissa vahvalla 600 metrin kirillä 3. ulkoparista. Jani Ruotsalainen kommentoi suojattiaan tämän startin alla ymmärrettävästi varsin positiiviseen tapaan. Ruotsalaisen mukaan ruuna on rauhoittunut ja lähtöpaikkaa hän pitää mainiona. Vastus on myös sopivaa kaliiberia ja omalla tasolla suorittaessaan haastajat ovat kyllä kovan tehtävän edessä. Näistä haastajista B-ryhmän kärkeen kipuava numero 4 NOTORIOUS NOVA on tehnyt viime aikoina startista toiseen kelpo työtä. Vaikka edellisestä voitosta onkin kulunut viikkoa vaille kaksi vuotta aikaa, tarjoamme Henri Pehkosen suojatille paikan suuremmasta vihjesysteemistä. Toki voittaminen taitaa vaatia suosikille tavalla tai toisella epäonnea. Myös 7 MINBRISK huomioidaan. Savonlinnassa autolähdössä eturivissä on vain kuusi valjakkoa, eli Sami Vehviläinen pääsee ajokkinsa kanssa matkaan takarivistä sisäradalta suosikin takaa.

Lähtö 5. klo 13:35 | Toto4-2
Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö Oy 

Lämminveriset ryhmäajo 2040 m 
enintään 18 000 e. P. 900 e.

RANKING
A) 4,9 B) 3,8,6,2 C) 1,5,7

Rankingin kärkeen kipuava 4 BLUE CATES on uran 13/24 totosijan kertomalla tavalla tottunut menestymään. Toissakerralla Mikkelissä oriilta otettiin ensimmäistä kertaa startissa kaikki kengät pois, ja tuloksena oli kovassa porukassa kelpo suorituksella irronnut vitossija. Viimeksi Seinäjoella samainen kengättömyys puolestaan siivitti osaltaan uran ensimmäiseen hylkäykseen.  Balanssista riippumatta Pekka Vehviläisen rattailleen saava ori on tässä sopivassa tehtävässä yksi kuumimmista suosikeista. Vahvana jyränä ensisijaisesti tunnettu 9 HELLO KENT oli yksi Mikkelin vauhtiviikonloppuna ennätystään petranneista hevosista. Olli Innanen on suojattinsa kanssa tottunut takarivin lähtöpaikkoihin. Tämän startin jälkeen kuusi tuoreinta lähtörataa 9-9-9-10-11-9. Taulussa näkyy kaksi ysiradalta otettua voittoa. Ei kahta ilman kolmatta? Toki Savonlinnan säännöillä ysiradan luonne muuttuu, kun paikka vaihtuu sisältä takarivin uloimmaksi paikaksi. 3 LET'S GO LEGACY avaa hyvin ja Ville Pohjola saanee ajokkinsa kanssa asemat kärkiporukasta. Kyseessä on suosikin tallikaveri. 6 BIG CHIP ja 8 ADRASTHEE ovat hyviä hevosia tähän lähtöön. Adrasthee starttaa siis kasinumerolla takarivistä. Kilpauransa jo 2-vuotiaana Suomessa aloittanut 2 SOLAR WIND on osoittanut uransa aikana ihan kelpo kykyjä, mutta toki hevoselta on lupa jonkinlaista kapasiteettia odottaakin, kun edellisten valmentajien listalta löytyvät nimet Roni Paldan, Marjo Kivimaa, Mika Forss ja Timo Korvenheimo. Uran toistaiseksi ainoan voittonsa tamma otti viime vuoden syyskuussa Hagmyrenissä. Kimmo Taipale kommentoi 7 oikein -lehdessä suojattiaan positiiviseen tapaan. Solar Wind oli tehnyt Teivossa lupaavan 16,0-vauhtisen viimeistelyhitin, ja Taipaleen mukaan kaiken pitäisi olla tauolta paluun alla kunnossa. Rattailla elävä legenda Risto ”Pappa” Airaksinen ja loistava lähtöpaikka takaavat mielenkiintoiset lähtökohdat lauantain kisaan. 

Lähtö 6. klo 13:55 | Toto4-3, Päivän Duo-1
Enonkosken kunta

Suomenhevoset tasoitusajo 2040 m 
p. 30 000 e + 20 m/ 30 000 e. pt. 40 m. P. 1000 e.

RANKING
A) 1,8,3 B) 7,2,4,5 C) 6

Päivän Duon avauskohteessa kolme valjakkoa saa asemat kapeimmasta Toto4-virityksestä. Viime vuoden voitokkaimmaksi hevoseksi 15 ykkössijan myötä taistellut 8 SORRETUN VOIMA on tänä vuonna voittanut vasta kertaalleen. Mari Koikkalaisen valmennettava on tehnyt tasaisen varmaa työtä, mutta viime vuoteen verrattuna pari pykälää tuntuu kuitenkin olevan kateissa. Viimeksi Lappeessa se starttasi 20 metrin pakilta selkeänä suosikkina nytkin vastassa olevaa numeroa 1 RUOPAS vastaan, mutta joutui tunnustamaan Antti Tupamäen keulasta varmaan tapaan voittaneen suojatin selityksittä noista asetelmista paremmakseen. Mikäli vahvaan vireeseen kohonnut Ruopas keskittyy tälläkin kerralla ravaamaan, saattaa se tälläkin kerralla hallita tapahtumia lähdöstä maaliin. Rankingissa Ruopas punnertaa viime startissa nähdyn perusteella ykkösnimeksi. 3 VAROITUS on ideanostomme mukaan parhaaseen A-ryhmään. Jouni Heimalan suojatti on jo pitkään kilpaillut voittoihinkin oikeuttavassa iskussa, mutta toistaiseksi palaset eivät ole loksahtaneet riittävällä tavalla kohdalleen. Kunto ja kyvyt riittävät kyllä pitkälle.

Lähtö 7. klo 14:15 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy

Lämminveriset tasoitusajo 2040 m 
p. 40 000e. pt. 20 m. P. 1000 e.

RANKING
A) 1 B) 7,6,8,3,5,10,9,2,4 

Toto4-kierroksen päätöskohde on tasokas lämminveristen tasoitusajo, missä tarjoamme hyvistä haastajista huolimatta luottamuksemme rankingin kärkeen kipuavalle numerolle 1 RALLSTON. Varsin kovalla statistiikalla kilpaileva ori on voittanut 13/30 uransa starteista, eivätkä sarjat ole vielä lähitulevaisuudessakaan nousemassa Jani Ruotsalaisen suojatin kohdalla pystyyn. Tuoreimmat Vieremän ja Lappeen voitot irtosivat varmaan tapaan keulasta, ja vaikka ulkopuolelta painetta varmasti tuleekin, on Rallston selkeähkö suosikkimme juoksemaan keulassa. Tarvittaessa se pystyy kyllä voittamaan muillakin juoksunkuluilla. B-ryhmän käynnistävä 7 UOMO SHOW on rutinoitunut kilpailija ja Tuomas Pakkasen suojatille Savonlinnan kisa on jo kauden 20. startti. Taulu on saatu hieman pienemmillä paikkakunnilla hyvään kuntoon. Viimeiset viisi starttia ovat tuottaneet totosijat 3-2-0 ja tilipussiin täytettä 4.600 euron verran. Kaksi tuoreinta voittoa Uomo Show on ottanut keulasta. Savonlinnassa juoksuradat eivät ole käytössä, ja voltin kutosrata tarkoittaa takarivin lähtöpaikkaa. 6 IL FUNNY LI on suosikkimme tavoin kyvykäs ja varsin suoritusvarma hevonen, tätä alleviivaa statistiikasta poimittava 27/50 totosijaa uran starteista. Vire suoraan tauolta on kuitenkin väistämättä pieni arvoitus. 8 MAKEMAKE on olemassaan tasapaksua tauluaan parempi, mutta sekin palaa tauolta. 

Lähtö 9. klo 14:50 | Troikka
Laamavuori Infra Oy 

Suomenhevoset tasoitusajo 2040 m 
p. 3500e, 20 m/ 6500e, 40 m/ 12 000e. enintään 12 000 e P. 800 e.

RANKING
A) 4 B) 9,10,1,2,5,6,7 C) 11,3,8

Seppo Suurosen valmennuksesta hurjasti tasoaan nostanut 4 PIHLAJAN VELLAMO hakee neljättä peräkkäistä voittoa. Tamma on juossut kaikissa tämän vuoden neljässä startissa keulassa, ja Esa Holopainen suuntaa varmasti tälläkin kerralla ajokkinsa kanssa kohti johtopaikkaa. Hyvä troikkapiikki.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

1,8,3
1

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
6,7
3,5,6,7,8,9,10

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
1,9,10
1,2,5,6,7,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jani Ruotsalainen

L2/2 TEPPANA: Pikkasen tasainen hevonen oli Jämsässä. Se kyllä ravasi hyvin, vaikka avasikin peitsin kautta. Ryhmälähtö käy tälle paremmin.

L3/2 AIHEEN AARRE: Sellainen pikkujuoksija tämä on. Hyvin raakile varsa oli vielä, kun ajoin sitä Lieksassa. Kunhan hevonen saa treenikilometrejä alle, eiköhän se petraa.

L4/1 TAZER: Ruuna on rauhoittunut ja tulosta syntyy. Vire on hyvä ja lähtöpaikka mainio. Aika sopivan oloinen porukkakin vaikuttaisi olevan. Pärjäämistä pitää odottaa.

L4/6 JERE VON BENTZ: Kajaanin esitys oli ihan ok. Vähän ahtaassa paikassa tuli loppusuoralla hyppy.

L5/5 WINDS OF CHANGE: Lahdessa oli tosi kova lähtö. Tämän kanssa on aina hieman kiinni päivän huumorista. Kunto on asiallinen.

L6/8 SORRETUN VOIMA: Hevonen teki hyvän startin Lappeessa. Ehkä ruuna oli pikkasen terävämpi Vieremällä. Vahvassa vireessä se kilpailee.

L7/1 RALLSTON: Hyvä lähtörata on osunut. Tuossa saa voltata isoa ympyrää. Vire on mallillaan. Tästä saadaan startti alle kohti ensi viikonlopun Ylivieskan T75-kisoja. Toki normaalisti kilpaillaan, mutta jos aivan hullutteluksi menee, siihen tuskin lähdetään mukaan.

L7/10 REBEL RAPID: Kunto on tosi hyvällä mallilla. Paljon on ollut huonoja lähtöpaikkoja kovissa porukoissa. Vire on oikein hyvä. En jättäisi hevosta huomioimatta takamatkaltakaan.

L8/6 HUIHARI: Yllättävän kova lähtö tuli kasaan. Varsa on koko ajan parantanut starttien myötä. Uskoisin, että se menee edelleen eteenpäin kohti syksyä. Vire on hyvä.

Jarkko Kervinen

L2/3 MELLAKKA: Ajoin oriin paluustartin Kuopiossa. Siinä oli alla pitkä sairaustauko. Lähtölaukan jälkeen lopussa tuli vähän väsy. Ennakkoajatus olikin ekaan kisaan ajaa nätti reissu. Eiköhän hevonen paranna, kun saa startteja kroppaansa.

L2/5 ESO EPORI: Ruuna teki Joensuussa ihan hyvän juoksun ylipitkällä matkalla. Se on varmistunut paljon otteissaan. Ruvennut menemään ravia. Mukavassa kunnossa hevonen kilpailee.

L4/8 NETTIER: Joensuussa tamma ei oikein taittunut voltissa ja hyppy tuli kovassa porukassa. Autolähtö käy tälle paremmin. Kunto on aivan ok mallilla. Kapealla radalla vain kuusi hevosta mahtuu eturiviin. Eli takarivin paikka on tällä. Tuskin ihan voitosta kannattaa puhua, kun Tazerkin on viivalla. Seuraavista sijoista hevonen pystyy kamppailemaan.

L5/7 GIOVANNI DE VELUWE: Lieksassa saatiin nätti reissu. Hevonen on ollut koko ajan pikkasen vaille tuloillaan. Ihan siedettävästi se on suorittanut. Takarivihän on tälläkin.

L8/1 VIIRIN VILKAS: Hyvät juoksut ruuna on tehnyt. Aika kovia on vastassa. Pystyy tämäkin parantamaan ennätystään, ehkä jonnekin 1.34-lukemiin. Tuskin se riittää tässä aivan kärkisijoille.

L8/9 PIRTTILÄN ROOSA: Kuopiossa tiistaina tuli pikku pomppu ekaan kurviin. Matkattiin sitten 2. ulkona, mistä varsa esitti kelpo kirin kakkoseksi. Ihan tasapäin oteltiin voitosta. Kymmenisen senttiä hävittiin.

Antti Tupamäki

L6/1 RUOPAS: Viimeksi Lappeessa ori oli vallankin hyvä. Ei tässä välissä ole paljon ajettu. Uskoisin, että hevonen jatkaa vastaavassa kunnossa. Se pystyy hyödyntämään ykkösradan paikkansa. Jos alusta on kova, se ei ole tälle eduksi.

L8/2 ELLIOT: Ruuna on ollut vähän nihkeän tuntuinen. Tallissa on ollut muutama hevonen kipeänä. Katsotaan vielä, onko tämä lauantaina mukana. On lähtökin kyllä varsin kova. Tiukkaa voi tehdä riittää.

L9/1 MIRAN KRISTER: Hevonen oli hyvä Pihtiputaalla. Oikeastaan ensimmäinen parempi startti siltä. Jos sisärataa pääsisi ajamaan, voisi ori vieläkin petrata. Kohtapuoliin se voisi polkea lähelle 1.30-tulosta.

L10/1 MIDNITE MAXIMIN: Ruuna on jäänyt molemmissa kisoissaan pussiin. Viimeksi porukka ei ollut erityisen tasokas. Hevonen olisi kyllä pärjännyt siinä tilaa saadessaan. Edelliskerralla se pääsi vapaille vesille loppukurvissa ja polki rehdisti perille.

Tuomas Pakkanen

L3/8 VILLIPIIKKI: Hyvässä kunnossa tämä on. Pärjäävä hevonen ja vahvasti tuloillaan. Vähän vielä on hakemista kilpailurutiinin kanssa.

L5/6 BIG CHIP: Kajaanissa oli vähän pitkä matka ruunalle. Tämä lähtee hyvin liikkeelle ja aktiivisesti on tarkoitus ajaa lauantaina.

L7/7 UOMO SHOW: Hevonen kilpailee mainiossa kunnossa. Ykkösradan Rallston on toki vaikea voitettava. Muista sijoista otellaan tiukasti.

L7/8 MAKEMAKE: Ruuna oli Kuopiossa vähän tasainen ja se jäikin sitten tauolle. Ei tämä huono hevonen ole. Aivan hyviä juoksuja se on tehnyt.

Risto Airaksinen

L5/2 SOLAR WIND: Tästä en tiedä kyllä kertoa mitään.

L7/9 GOMEZ: Kovin saamaton ruuna oli Jokimaalla. Olihan siinä tietysti taukoa alla. Hevosta on treenattu Anything For Youn kanssa ja harjoitusotteet on olleet aivan asiallisia. Pääasia, että ruuna ravasi hyvin kurvit. Tuon kanssa on ollut joskus ongelmia. Luultavasti hevonen menee starttien myötä eteenpäin.


 

  Takaisin listaukseen