Ravit & perhepäivä

04.09.2022

Ravit Mikkelissä klo 13. Ponilähdöt jo klo 12.20 ja 12.40. (päivän koko oheisohjelma)

7 oikein-lehden sivut

 

Perhepäivän brunssi ravintolakatsomossa:

Talon alkoholiton alkumalja
Vihersalaattia (M, G)
Juustoinen hedelmäsalaatti (L)
Savulohi-perunasalaatti (L, G)
Paahtopaistia ja marjamelbaa (M, G)
Kananmunia (M, G)

Lihapullia (M, G)
Nakkeja (M, G)
Riisipiirakoita (L)
Kermaisen pehmeää munakokkelia (L, G)

Leipälajitelma (L)

Marjakiisseliä (M, G)
Smoothie (M, G)
Kahvi, tee

Aikuiset 19 €/hlö, alle 12 v puoleen hintaan ja alle 4 v maksutta.

Ravintolavaraukset: https://www.raflaamo.fi/fi/mikkeli/mikkelin-raviradan-ravintolat tai Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta p. +358 10 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) sales.suur-savo@sok.fi.

 

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 12,10 (3,7)
T4-2: 9,11 + 4,2,10,1 (6,7)
T4-3: 5 (7,9)
T4-4: 5,3 + 4,6,8,1 (12,7)

Pieni systeemi 8 riviä, panos 1 euro, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 72 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 14,4 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. klo 14:10 | Toto4-1
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m
Jaettava sarja vähint. 3001 e. enintään 55 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 12,10 B) 3,7,4,5,9,6 C) 2,1,11,8

Sarjamäärityksestä johtuen parhaat hevoset starttaavat matkaan haastavilta paikoilta, mutta erottuvat silti varsin selkeän tuntuisesti haastajista edukseen. 12 ALLADIN BRO palailee kilparadoille suunnitellusti vietetyn kesätauon jälkeen. Jutta Ihalainen kommentoi 7 oikein -lehdessä, että hevosta on rakennettu määrätietoisesti talvea ajatellen. Kolmen kuukauden tauosta huolimatta paikallisravien voitto irtosi valmentajan itsensä ajamana hyvällä tyylillä. Startti vei hevosta taatusti eteenpäin, ja nyt rattaille istuu vahvistukseksi Jukka Torvinen. Merkki on heti siinä mielessä päällä, että etukengät riisutaan, ja jenkkikärryt lyödään perään. Alladin Bro pystyy tekemään töitä menestyksensä eteen, eikä piippuhyllyn lähtöpaikka ole tässä sopivassa tehtävässä este menestykselle. 10 ERIK FLASH ja Heimo Hämäläinen muodostavat monen raviharrastajan symppisvaljakon. Vaikka ruuna onkin ennemmin vahva kuin nopea, on se kesäkeleilläkin tehnyt startista toiseen hyvää työtä napsien sijoituksia kärjen tuntumassa. Tuoreimmassa Mikkelin startissa Erik Flash tsemppasi asiallisesti perille saakka juostuaan toista rataa ilman vetoapua All Star Mintin voittamassa lähdössä. On mielenkiintoista nähdä, kumpi A-ryhmäläisistä kääntää parijonosta ensimmäisenä reissuun ulkoradoille.

Lähtö 5. klo 14:30 | Toto4-2
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m
Jaettava sarja vähint. 3001 e. enintään 55 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 9,11 B) 4,2,10,1 C) 6,7,5,3,8,12

Myös toisessa Toto5-kohteessa rankingin kärkinimet starttaavat matkaan takarivistä. Vahvassa vireessä kilpaileva 9 LOTTERIA MARACAT on ottanut tällä kaudella jo 6/10 totosijaa, mutta silti vuoden avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään. Ruuna on tehnyt tauon jälkeisissä tuoreimmissa starteissa hyvät esitykset, ja se kiistatta ansaitsisi jo voittokantaan paluun. Viimeksi Ylivieskassa ruuna matkasi johtavan takana. Loppukaarteen alussa vaikutti siltä, että keulassa juossut ja ulkoa vahvasti kirinyt karkaavat voittotaisteluun, mutta hetkeä myöhemmin ne molemmat laukkasivat. Tapio Perttunen peri ajokkinsa kanssa keulapaikan, minkä jälkeen Lotteria Maracat tuli maaliin saakka todella hyvällä tyylillä, vaikka Light Up viime metreillä ykköseksi runttasikin. Päätöspuolikas kellotettiin 11,5-lukemiin, eli vauhtiakin löytyy. Tuon startin ruuna juoksi kengät jalassa, mutta alustavan infon mukaan tällä kerralla takakengät taas riisutaan. 11 RAWIT on saanut tämän vuoden starteista kasaan muhkeat 8.580 euron tienestit. Viimeksi Vermossa kyseessä oli 10.000 euron ykköspalkinnolla ajettu Shackhills Twisterin voittama Derbykarsinta, missä Rawit teki kovassa porukassa hyvän startin. Nyt vastus on aivan eri kaliiberia, ja Pia Huusarin valmennettavalta on lupa odottaa näistäkin asemista voittomatsiin osallistumista. Uusista käsistä debytoiva 4 ADORABLE PRINCESS avaa kovaa, ja saattaa hyvinkin napata kiihdytyksessä keulat.

Lähtö 6. klo 14:50 | Toto4-3
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m
Jaettava sarja vähint. 3001 e. enintään 55 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 5 B) 7,9,8,6,10 C) 1,2,3,4,11,12

Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 LIGHTNING LUCA otti taulussa näkyvät voittonsa sopivissa tehtävissä varmaan tapaan keulasta. Tuore Kuopion startti meni enemmän tai vähemmän hiitin ajeluksi. Lightning Luca starttasi takarivistä, ja kun avauspuolikas paineltiin 11,0-lukemiin ja avauskierroskin oli kärjelle 14,0-kyytiä, oli Tino Paldan päätöskierroksen käynnistyessä ajokkinsa kanssa kaukana kärjestä. Hevonen tuntui toista rataa pitkin juostessaan menevän kaarteissa hieman vinoksi, ja kaiken kruunasi se, että loppukaarteessa valjakko ajautui taustalla väsyvien taakse. Kiriväylät eivät tämän jälkeen enää auenneet. Tällä kerralla rattaille istuva Esa Holopainen lataa hyvällä avaajalla varmasti vahvasti alkuun, ja nähdäksemme Lightning Luca etenee keulaan. Tällä psyykkauksella vuoden viidettä voittoaan tavoitteleva ruuna valikoituu vihjesysteemien tukipilariksi.

Lähtö 7. klo 15:10 | Toto4-4, Troikka 
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m
Jaettava sarja vähint. 3001 e. enintään 55 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 5,3 B) 4,6,8,1 C) 12,7,10,9,11

5 GOLD ARROW WEB otti toukokuussa Mikkelissä kauden toistaiseksi ainoan voittonsa uudella ennätysajalla saatuaan nappireissun johtavan takana. Tuon jälkeen edessä oli parin kuukauden paussi, eikä ensimmäisissä tauon jälkeisissä esityksissä ollut vielä viimeistä terävyyttä. Startit veivät ruunaa kuitenkin eteenpäin, ja viimeksi Gold Arrow Web oli keulasta jenkkikärryillä ja ilman takakenkiä hyvä kakkonen vain Adrastheelle häviten. Nyt Antti Teivainen istuu rattaille, mutta alustavan infon mukaan kenkiä ei riisuta, ja startti ajetaan normikärryillä. 3 BETULLA C.R. otti elokuussa uran avausvoittonsa Mikkelin raveiksi merkatuissa mutta Savonlinnassa Hannolanpellon radalla ajetuissa kisoissa. Tuossa startissa rattailla istunut Sami Vehviläinen eteni ajokkinsa kanssa ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalta keulaan, minkä jälkeen matkavauhti rauhoittui varsin maltilliseksi. Tämän jälkeen Marja Haakanan valmennettava hallitsi tapahtumia varmaan tapaan maaliin saakka. Tuossa startissa Betulla C.R. meni kengät jalassa ja normikärryistä, mutta alustavan infon mukaan tamma saa tässä startissa taas tuoreimpienkin kisojen tapaan jenkkikärryt peräänsä. Sekä Killerillä että Lappeessa tamma teki asialliset esitykset tasapaksuista sijoituksista huolimatta. 6 TIPPY GRAIN palaa tauolta, ja vaatii varmastikin startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan. Varsin passiivinen taktiikka ei yllättäisi.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

5
5,3

Yhteensä 2 yhdistelmää

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,5
3,4,5,6
1,3,4,5,6,8

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
1,7,8,9,10
1,7,8,9,10

Yhteensä 25 yhdistelmää, hinta 12,5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Janne Räisänen

L3/10 TRAPASSO: Ajamassani Mikkelin paluustartissa oli aika sopiva porukka vastassa. Siinä ei vielä tarvinnut mennä erityisen kovaa. Helposti hevonen meni noita vauhteja ja sellainen kuva jäi, että varaa olisi ollut kovempaankin tulokseen.

L4/11 WINZET: Tuorein paikalliskilpailu ajettiin Kuopion radalla. Ihan mukavassa kunnossa ruuna kilpailee ja tekee kohtalaisia esityksiä. Lähtöpaikka on kehno ja vastus vähän kovempi. Tuurejakin tarvitaan.

L5/10 GROVE´S PANCY POOF: Tämä tarvitsee aika tarkan juoksun. Sopivalla reissulla tamma lopettaa vikan puolikkaan ihan terävästi.

L7/10 I FEEL ON FIRE: Joensuussa tuli laukka. Hevosella on ollut varusteiden kanssa epäonneakin. Aivan näppärässä kunnossa se kilpailee. Takarivi vaikeuttaa tehtävää. Voi ruuna silti saada pikku menestystä. 

L8/7 VIRRAN VÄLKE: Ajoin hevosta Kuopiossa ensimmäistä kertaa. Varsin mukava tuttavuus. Kivasti tamma meni. Matkalla jouduttiin pariin otteeseen tekemään väistöliikkeitä. Pääsevän tuntuinen tapaus. Hyvä aihio. Hevonen pystyy edelleen parantamaan.

L10/7 BLITZKRIEG: Ravi ei oikein sujunut viimeksi. Toivon mukaan tuo puoli on saatu paremmalle mallille. Valmentaja oli aivan positiivisin miettein ennen viime starttia.

Ville Tonttila

L3/3 NAPOLEON FORTIS: Ruuna oli viimeksi vähän pettymys. Varsa on ollut ihan hyvän tuntuinen, mutta viimeksi tuli väsy. Hiukan arvoitus tuon startin jälkeen. Lahdessa edellisellä kerralla hevonen meni hyvin.

L4/9 HURRY SUNDOWN: Viimeksi ajaessani hevosta Mikkelissä meillä oli hankala lähtöpaikka ja matkattiin takajoukoissa. Vauhdit ei vain oikein riittäneet. Ysirata käy ruunalle hyvin.

L6/9 SECOND OPINION: Odotuksia on ollut, että ruuna menisi paremminkin. Viimeksi oli Derbykarsinta, eikä sen siinä kuulunutkaan pärjätä. Pysyttiin kuitenkin porukassa mukana ja aika oli aivan hyvä. Ihan juoksijahevonen on kyseessä. Mielestäni sen pitäisi pärjätä Mikkelissä.

Petri Ripatti

L3/8 ALL IMPORTANT: Hevonen palasi Kuopiossa tauolta. Siinä tuli vähän varsamainen laukka heti alkuun. Tamma kulki raville selvittyään kierroksen verran turhankin lujaa. Kärki kiristi tempoa loppumatkasta ja varsa hävisi reilusti pärjänneille. Uskoisin sen pystyvän ehjällä suorituksella totosijalle.

L4/7 GET INVOLVED: Ruuna oli pettymys Lappeessa. Hevonen tuntui jo lämmityksen jälkeen hieman siltä, ettei ole välttämättä sen paras päivä. Kova helle saattoi osaltaan vaikuttaa. Vetoa ei irronnut normaaliin tapaan. Mitään vikaa ei löytynyt. Ajetaan tämä kisa ja katsotaan tilanne.

L7/2 MINBRISK: Hevonen ei ollut vastaavan tuntuinen kuin ennen taukoa. Se ei kovin usein laukkaile. Kun avasin korvat ja vähän käskin, jalat meni solmuun. Suht varovaisin odotuksin lähdetään viivalle. Tämä pystyy avaamaan kovaakin.

Roi Iltanen (Pia Huusarin talli)

L5/11 RAWIT: Tuorein kisa on Derbykarsinta. Porukka oli tosi kova, mutta hyvin ruuna suoritti Vermossa. Se tuli lujaa loppua neljänneksi. Hevonen on parantanut otteitaan ja se pystyy kyllä pärjäämään omissa rahasarjoissaan.

L6/7 PEAK LIGHTNING: Taukoa on alla. Tämä on hidas avaaja ja lähtörata vaikeuttaa hommaa. Toivotaan paluukisaan ehjää ja kelvollista suoritusta. Lähdetään siitä sitten jatkamaan eteenpäin.

Nina Pettersson-Perklen

L4/2 KNOWWHENTOHOLD´EM: Hevonen palaa vuoden tauolta. Siltä leikattiin etujalat ja kuntoutukseen meni pitkä aika. Treeneissä ruuna tuntuu paljon paremmalta kuin ennen paussia. Ravi käy mukavasti. Aika varovaisin miettein aloitellaan taas. Toivotaan asiallista suoritusta. Hevonen voi vaatia pari starttia kroppaan ollakseen terävimmillään.

L6/2 MOONLIGHT MASTER: Pieni tauko tuli, kun ruuna oli kipeä. Se saisi ruveta parantamaan esityksiään. Paikka on toki hyvä, mutta matalalla profiililla tullaan viivalle.

  Takaisin listaukseen