Ravit

13.11.2023

Ravit Mikkelissä klo 18

Etelä-Savon hevosenomistajien paikallisravilähtö klo 17.00, koelähtö klo 17.20, ponilähtö klo 17.40,
1. lähtö klo 18.07.

Verryttelyajat 9 minuuttia. Lähtöjen 6-9 välillä ei ole verryttelyaikoja, vaan kyseisten lähtöjen hevoset lämmitellään radalla viimeistään pidennetyllä verryttelyajalla ennen 6. lähtöä.

7 oikein -lehden sivut

 

TOIMIHENKILÖT ma 13.11.2023

Kilpailun valvoja Ismo Kovanen
Kilpailutuomarit Janne Jääskeläinen, Marita Lahtinen, Eini Nevalainen, Tuomo Ylisaari
Valvontakamerat Jarno Romo
Maalikamera Tanja Markkanen
Päälähettäjä Tanja Säynevirta
Lähettäjät Eero Hyötyläinen, Mika Liukkonen, Marja Sairinen, Jorma Vesalainen
Lähdönjärjestäjät Usko Särkkä, Riikka Konttinen
Valjakkotarkkailijat ja tunnistajat Jorma Illi, Janina Aronen
Varikkoalueen valvoja Timo Pursiainen
Sisäänkirjoitus Jenni Martikainen, Marika Wallin-Heimonen
Eläinlääkäri Lotta Närhinen
Eläinlääkärin avustajat Sari Kivelä, Julia Kiukas, Elviira Ojala
Hyvinvointitarkastukset Jorma Illi, Sari Kivelä
Loimitus ja seremoniat Minna Koistinen, Marko Myyryläinen
Kengittäjät Veli-Matti Pursiainen, puh 044 929 8161
Kuulutus ja selostus Juha Jokinen
Voittajahaastattelut Lauri Hyvönen
Lähtöauton kuljettaja  Ari Roikonen
Tasoituksenlaatija Henri Talonpoika
Ensiapu Etelä-Savon Pelastuslaitos
Ratamestari Seppo Romo, puh 0440 651 561
Lähdönvoittajakuvat Terhi Piispa-Helisten

 

RAVINTOLAKATSOMON MENU - jouluinen ravibuffa

Raikasta vihersalaattia (M, G)
Rosollia (M, G)
Sienisalaattia (L, G)
Kinkkua ja konjakkisinappia (M, G)
Vinegretteä (M, G)
Joululimppua ja levitettä

Porkkanalaatikkoa (L, G)
Lanttulaatikkoa (L, G)
Höyrytettyä perunaa (L, G)
Karjalanpaistia (L, G)

Piparkakkuja (L)
Kahvi, tee

19 €/hlö, lapset 4-12 v. -50%

Ravintolakatsomon tiedustelut ja pöytävaraukset Raflaamosta tai Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta arkisin klo 8-17, p. +358 10 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) sales.suur-savo@sok.fi.

 

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 6-9

T4-1: 2,5 + 9,4,1,11 (12,6) 
T4-2: 11 (1,7)
T4-3: 12,2 (10,4)
T4-4: 8,10,5,7 + 3,9,12,1 (2,11)

Pieni systeemi 16 riviä, panos 1 euro, hinta 16 euroa.
Suuri systeemi 96 riviä, panos 1 euro, hinta 96 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Toto4-1 | 6. lähtö klo 19:55 
Lämminveriset ryhmäajo 2600 m 
MTK Mikkeli ry 
vähint. 15 001 e. enintään 35 000 e. P. 2000 e.

RANKING
A) 2,5 B) 9,4,1,11 C) 12,6,10,8,7

2 OTTO ERICH omaa kovan kapasiteetin, mutta uran varrella on vastustellut melkoisesti. Jani Oinosen valmennettava on päässyt uransa aikana starttiviivalle vastaa 14 kertaa, ja ruuna onkin selkeästi porukan rutinoimattomin menijä. Viimeksi Seinäjoella nähtiin vakuuttava paluu yli vuoden tauolta. Ruuna starttasi sisäradalta matkaan, mistä se hakeutui nopeasti toiselle radalle, ja eteni sitten ensimmäisen takasuoran auetessa keulaan. Tämän jälkeen Otto Erich teki oikein positiivisen esityksen, vaikka Xenon Leader lopussa ohi tulikin. Alla ollut pitkä tauko huomioiden startti vei hevosta takuulla eteenpäin, ja loistopaikalta sillä on hyvät saumat palata tässä voittokantaan. Lähtöpaikka valmiiksi toisella radalla tarjoaa juoksunkulun suhteen erilaisia mahdollisuuksia. 5 SMOKIN BOY palasi viimeksi Vermossa yli kahden kuukauden tauolta. Keliolosuhteet olivat haitanneet viime treenejä, eikä Teuvo Nikulainen odottanut tuosta startista suojatiltaan menestystä. Lähtökohtiin nähden ruuna teki kuitenkin kelpo suorituksen, ja parantaa tuo startti kropassa varmasti melkoisesti. Juostava keskipitkä matka suosii jaksavaa menijä. 9 KIIKKU'S CASHIER on kapasiteetiltaan ilman muuta lähdön parhaimmistoa, mutta tamman suoritustaso tuntuu ailahtelevan melkoisesti. Lahdessa 5.10. se kiri vahvalla suorituksella voittoon, mutta ei ole tuoreimmissa kisoissa ollut ehkä aivan samalla tasolla. Juha Utala jatkaa viime startin tavoin Christa Packalénin valmennettavan rattailla.  11 HERCULES STAR on saanut tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa, mutta esitykset ovat olleet toistaiseksi hieman tasapaksuja. Veera Vekola oli viime viikolla ottanut ruunaan harjoitusraveissa tuntumaa, ja kuskin mukaan hevonen tarvitsee vielä lisää startteja ollakseen parhaimmillaan.

Toto4-2, Troikka | 7. lähtö klo 20:10 
Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m 
Bistro Holvi, Haastajadivisioonakarsinta 
enintään 30 000 e. Etus. Suom. synt. P. 2500 e.

RANKING
A) 11 B) 1,7,12,5,4 C) 3,9,2,10,6,8

11 VIULAN VOITTO omaa hyvän kapasiteetin, kuten uran 12/27 voittoa alleviivaa. Kyvykäs ori palasi viimeksi Turussa neljän kuukauden tauolta, ja palasi saman tien vakuuttavalla tavalla voittokantaan. Petri Mäkinen kommentoi tuon startin alla 7 oikein -lehdessä, että kesän laukkastarttien jälkeen jalkoja oli hoidettu, ja hevonen oli tuntunut treeneissä hyvältä. Radallakin oli käyty auton takana, ja samalla ajettu 35-vauhtinen hiitti. Vaikka näistä lähtökohdista oli lupa odottaa täysipainoista suoritusta, ylitti Violan Voiton suoritus kyllä nuo odotukset. Ori juoksi toista rataa ilman vetoapua näyttäen todella hyvältä, ja voitto irtosi lopulta vakuuttavaan tapaan. Takarivin lähtöpaikka tuo omat haasteet mukanaan, mutta se ei ole tämän hevosen kohdalla este menestykselle. Petri Mäkinen tarjoaa suojatilleen taatusti mahdollisuuden, ja Violan Voitto pystyy tälläkin kerralla tekemään töitä menestyksensä eteen. Ehjällä juoksulla se tuskin tässä parempana kohtaa, mutta uran ensimmäinen autolähtö ei ainakaan pienennä laukkariskiä. 1 KUUSELAN WINNERI kiri viimeksi Seinäjoella hyvän reissun päätteeksi varmaan voittoon. Sisäradan lähtöpaikka lienee kuitenkin ennemmin uhka, kuin mahdollisuus. On kuitenkin lähdön parhaimmistoa, ja onnistuessaan mukana kärkitaistossa. 7 MYRSKYPOJU on tehnyt vahvaa työtä viime starteissaan. Viimeksi Kouvolassa 700 metrin vauhdikas kiri kantoi varmaan voittoon. Vaikka hevoset eivät tiedä rahojaan, kohtaa ruuna melkoisessa ylisarjassa itseään rutinoituneempia menijöitä. Silti mukana totomatsissa. 12 TARAORI starttaa Derbyn ja Pilvenmäki Specialin jälkeen rahasarjassa, mutta kovaa avaava ruuna ei todellakaan ollut Hippoksen arvontakoneen suosiossa. Vastus on sopivaa tasoa, mutta piippuhyllyn lähtöpaikalta kovakaan suoritus ei automaattisesti kanna voittomatsiin. Santtu Raitala istuu tällä kerralla ruunan rattaille.

Toto4-3 | 8. lähtö klo 20:25 
Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m 
Pelaser, Tammalähtö
p. 75 000e. pt. 20 m. Etus. Suom. synt. P. 2500 e.

RANKING
A) 12,2 B) 10,4,11,9,8,3 C) 1,7,6,5

Kylmäveristen tammalähdössä suosikkina matkaan starttaava 12 SUVEN SAMETTI ei pystynyt toissakerralla Lappeenrannassa uhkaamaan keulasta tapahtumia hallinneen Lumi-Oosan voittoa, vaikka tekikin rehdin pitkän kirin parijonosta. Viimeksi Turussa tämän edellä mainitun kaksikon välinen marssijärjestys muuttui, Suven Sametti voitti vuorostaan keulasta, ja Lumi-Oosa oli johtavan rinnalta rehti kakkonen. Vaikka ykköshaastajan onnistuessa voittoa ei voi varmaksi julistaa, on Tapio Perttusen valmennettava itseoikeutettu vahva suosikki. Kaveriksi parhaaseen A-ryhmään punnertava 2 DISAIN saa teoriassa paalun lähtöpaikan myötä vahvan edun takamatkalaisiin, mutta käytännössä tämä etu ei välttämättä konkretisoidu laukkariskistä johtuen. Kykyjensä puolesta Jouko Tarvaisen suojatti ei etumatkaa avoimen tason tammoihin nähden erityisesti keulaan päästessään tarvitse, kapasiteettinsa se on osoittanut moneen otteeseen. Mikäli uskoo Disainin käynnistyvän voltin kakkosradalta ravilla, on täysin perusteltua liputtaa jopa keulavoiton puolesta. Laukka ei saa kuitenkaan tulla yllätyksenä, vaikka tamma onkin iän myötä kiistatta rauhoittunut. Kouvolan kuningatarkisassa erittäin positiivisesti yllättänyt 10 VENNELMON VARMA käynnistää haastajaporukan.

Toto4-4, Troikka | 9. lähtö klo 20:40 
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
Hinaus Liikanen, Nousijadivisioonakarsinta 
enintään 15 000 e. P. 2500 e.

RANKING
A) 8,10,5,7 B) 3,9,12,1 C) 2,11,4,6

8 AWAY on nostanut hurjasti tasoaan siirryttyään Kennet Särsin valmennukseen. Kesäkuussa debyytti uusista käsistä, kahdesta ensimmäisestä startista ei vielä menestystä. Tuon jälkeen 11 starttia statistiikalla 6-1-1 ja rahaa yli 9.200 euroa. Toissakerralla Forssassa kengitysbalanssin kanssa oli haastetta ja juoksu meni todella raskaaksi, tuolle epäonnistumiselle ei kannata antaa liikaa painoarvoa. Taulun kertomalla tavalla muuten jäätävää suorittamista startista toiseen, ja rattailla istuva Veera Vekola tuntee ajokkinsa vahvuudet. Away ei viihdy tällä hetkellä selässä lainkaan, tiedossa siis varmasti tänäänkin aktiivinen taktiikka, vapaata rataa ajetaan. Away on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta suosikki. 10 BRAD ORDEN teki Lahdessa 14.10. JTT-finaalissa piippuhyllyn lähtöpaikalta hyvän esityksen, mutta sekä Turussa, että Kouvolassa laukat pilasivat pelin. Vastus on nyt ruunan kykyihin nähden sopivaa tasoa, ja kunhan ravi vain maistuu, punnertaa Juha Utala suojatti päätöskierroksella mukaan voittomatsiin. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 STUNNING SPARK avaa kovaa, ja Antti Teivaisen ajokki vaikuttaisi näistä asemista todennäköisimmältä keulahevoselta. Ruuna on saanut pitkän tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa, ja tuoreimmat esitykset todistavat kunnon jo löytyneen. 7 AFTERGLOW on voittanut puolet juoksemistaan starteista. Viimeksi Lappeenrannassa tamma eteni ensimmäisen kaarteen loppupuolella keulaan, mistä se hallitsee tapahtumia maaliin saakka varmoin ottein. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kiihdytykseen varmastikin panostetaan, ja ajetaan määrätietoisesti eteenpäin. 1 NEXT TO WHEELS palasi Oulussa suosiollisen vauhdinjaon siivittämänä voittokantaan, toki hevosen suoritus itsessään oli myös hyvää tasoa. Sisäradan lähtöpaikka ei kuitenkaan taatusti ollut toivelistan kärjessä.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 8-9

12,2
8

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

11
1,5,7,12
1,3,4,5,7,9,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

8
3,5,7,10
1,3,5,7,9,10,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Veera Vekola

L6/11 HERCULES STAR: Tuttu hevonen. Ajoin tällä viime vuonna paljon. Käytiin keskiviikkona harjoitusraveissa. Ehkei ruuna ollut vielä aivan terävimmillään. Se vaatinee startteja alle. Rahasija on sopiva tavoite.

L9/8 AWAY: Ruuna teki tosi riskin esityksen Kaustisella.  Hirveästi ei ole vielä satsattu auton takaa. Sama homma lienee nytkin. Odotetaan muiden löytävän paikkansa ja tehdään me sitten omat ratkaisumme. Tämä jaksaa kyllä polkea ja paikka toisella ilman vetoapua kävisi meille. Vapaalta radalta hevonen on suorittanut parhaiten.
Tosi laadukkaasta menijästä on kyse. Luotan siihen aika paljon näistäkin asetelmista.

L9/12 SUBLIME SOA: Myös tälle on osunut huono lähtörata. Tamma teki ajamassani startissa Kuopiossa tosi vahvan suorituksen. Ladattiin alkuun ja hevonen jäi vähän painamaan. Silti se voitti aika ylivoimaisesti. On tälläkin omat saumansa.

Ari Moilanen

L1/2 UNNA POINTTI: Tampereella ajetussa tuoreimmassa kisassa tuli laukka loppusuoran alkuun. Tosi epävarma tämä on. Hevonen lämmittää paremmin, kuin sitten suorittaa itse kilpailussa. Kovia on taas vastassa.

L4/6 TRACK MAX: Hevonen on mennyt ihan hyvin. Se palasi pikku paussilta ja voitti Jukan ajamana viimeksi. Ruuna sai tuosta startin alle ja se voi vielä parantaakin. Hevonen avaa hyvin auton takaa ja eteenpäin lähdetään koittamaan.

L7/3 HARLAMOV: Starttiväliä on hieman alla. Ori on mennyt paremmin, kun kisojen väli on suht lyhyt. Hiukan tuo on venähtänyt.

L9/9 MOONSTONE: Hevonen oli Kouvolassa johtavan takaa viides. Valmentajankin mukaan ruunan esitykset vähän heittelee. Ainakaan tällä ei ollut perjantaina paras päivänsä.

Juha Utala

L2/6 PEACE OF KNOWLEDGE: Kolmivuotias oli viimeksi ekan kerran jo sinnepäin. Se ei ole vielä oikein osannut kilpailla porukassa. Kurakelistä tämä ei hirveästi tykkää. Tuoreimman esityksen perusteella ruuna voisi taistella kärkisijoista tässä. Ei hevonen ollut Lahdessa ihan tyhjä maalissa. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Normaalikelillä se mennee ainakin tuon 18-tuloksen. Juoksurata käy hyvin nopealle ruunalle.

L6/9 KIIKKU´S CASHIER: Vermossa mentiin vähän turhan hiljaa ja hevonen painoi itseään tyhjäksi. Kunto on ok mallilla. Vauhtijuoksu käy tälle parhaiten. Hyvällä reissulla tamma välillä väläyttelee korkeallekin.

L9/10 BRAD ORDEN: Pari kertaa on tullut hyppy. Hevonen jatkaa kelpo kunnossa. En osaa erityisemmin pelätä laukkaa tässä kohtaa. Jaksaa ruuna kohtalaisesti kiertääkin. Tuollainen 15-tulos on aika perussuoritus tälle.

Jani Oinonen

L6/2 OTTO ERICH: Ruuna palasi Seinäjoella pitkältä tauolta. Syynä oli hankkarivamma. Olin ihan tyytyväinen hevosen esitykseen. Pikkasen se meni hapoille lopussa. Jalka kesti ainakin tuon kisan hyvin. Balanssia muutettiin aika radikaalisti. Kevennettiin. Positiivinen esitys. Tämä oli nelivuotiaana meillä ja palasi nyt takaisin. Suht reippaasti ruuna avasi Seinäjoella. Lähtöpaikka on toki hyvä joka tapauksessa. Luulisin matkan käyvän vahvan oloiselle hevoselle. Kelit on vaihdelleet ja kotiviimeistelyt on jääneet hieman vajaiksi. Tosin lienee niin monella muullakin. Aivan hyvä odotukset.

Petri Mäkinen

L7/11 VIULAN VOITTO: Hevonen meni mukavasti paluukilpailussa Turussa. Helpon tuntuisesti ja ori oli myös varman oloinen. Ei tämän kohdalla koskaan hyvä suoritus yllätä, kun kaikki on kohdillaan. Porin kisathan peruttiin tästä välistä. Vastineeksi ajoin sitten seuraavana päivänä sunnuntaina hiitin, ja tuon jälkeen on jälleen menty suht nätisti treeneissä. Tämä on hevosen ensimmäinen autolähtö ja takarivin paikka voi olla hyväkin. On me kertaalleen käyty autolähtöä pruuvaamassa, Jokimaalla loppukesästä. Aivan asiallisesti tuo sujui. Selästähän tällä on ajettu paljon ja harvoin ori on ollut väsynyt maalissa voittokilpailuissaan. Odotukset on ennakkoon ihan positiiviset.

Vesa Lipsanen

L7/4 HOTTINE: Monenlaista ongelmaa on ollut. Lista on pitkä. Kun yhdestä on selvitty, on uutta tullut. Huonoa tuuriakin on ollut. Ei hevonen voi mitenkään olla lähellä huippukuntoa. Jos paikat kestää, starttien myötä ruuna sitten parantaa. Laukat ennen taukoja johtuu noista ongelmista. Ei tämä muuten ole laukkuri. Varmaravinen hevonen olemassaan. Se määrittää itse paljon taktiikkaa alussa. Aika meneväinen tapaus. Lähtötilanteessa on ruunan annettavan mennä. Kysymysmerkkejä on ilmassa ja paljon.

Jussi Suominen

L8/3 SUVELAN UNELMA: Ihan ok tasolla on tamma suorittanut tauon jälkeen. Vähän seuraillut ja aivan viimeinen puristus on jäänyt puuttumaan. Sen kun hevonen löytää, pystyy se voittoihinkin. Vastus on kyllä Mikkelissä kivenkova. Lähtöpaikan myötä luvassa lienee jälleen kiva reissu kärjen tuntumassa. Ihan voittaminen voi olla hankalaa. Toton tuntumaan on odotukset. Starttien myötä hevonen voi vähän petratakin.

Teuvo Nikulainen

L6/5 SMOKIN BOY: Ihan ok paluustartin hevonen teki. Kiritilaa ei kunnolla auennut ja korvat kiinni ruuna tuli maaliin. Kaikki on mennyt kotona hyvin kisan jälkeen. Aika toivotulla tavalla on päästy viimeistelemään. Koskaan tällä ei ole vielä satsattu lähtöön ja näin lienee Mikkelissäkin. Vähän kuuman sorttinen tapaus ja on päädytty tuohon taktiikkaan. Matka käy tälle mainiosti. Uskon ja toivon hevosen menevän vielä eteenpäin tuore startti kropassaan. Ainakin toton tuntumaan on odotukset.
 

  Takaisin listaukseen