Ravit

03.10.2023

Ravit Mikkelissä klo 18. Koelähtö klo 17.20, ponilähtö klo 17.40, ensimmäinen lähtö klo 18.07.

Verryttelyajat 9 minuuttia. Viimeinen verryttelyaika 6. lähdön jälkeen.

7 oikein -lehden sivut

 

Toimihenkilöt ti 3.10.2023 raveissa

Kilpailun valvoja Ismo Kovanen
Kilpailutuomarit Janne Jääskeläinen, Marita Lahtinen, Eini Nevalainen, Tuomo Ylisaari
Valvontakamerat Jarno Romo
Päälähettäjä Tanja Säynevirta
Lähettäjät Eero Hyötyläinen, Mika Liukkonen, Marja Sairinen, Jorma Vesalainen
Lähdönjärjestäjät Usko Särkkä, Riikka Konttinen
Valjakkotarkkailijat ja tunnistajat Jorma Illi, Minna Koistinen
Varikkoalueen valvoja Timo Pursiainen
Sisäänkirjoitus Heidi Jääskeläinen, Jenni Martikainen
Eläinlääkäri Lotta Närhinen
Eläinlääkärin avustajat Heini Härkönen, Johanna Tervakangas, Ani Virkki-Damski
Hyvinvointitarkastajat Jorma Illi, Johanna Tervakangas
Kengittäjä Veli-Matti Pursiainen, puh 044 929 8161
Kuulutus ja selostus Juha Jokinen
Voittajahaastattelut Lauri Hyvönen
Lähtöauton kuljettaja Ari Roikonen
Tasoituksenlaatija Henri Talonpoika
Ensiapu Etelä-Savon Pelastuslaitos
Ratamestari Seppo Romo, puh 0440 651 561
Lähdönvoittajakuvat Terhi Piispa-Helisten

 

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

Vihjeet julkaistaan tiistaina klo 10.


OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Ari Moilanen

L5/5 VIRKUN VIKKELÄ: Tamma on vähän hätäinen lähtöpuuhissa. Oli Forssassa vähän häiriötäkin laukkatilanteessa. Ihan kunnossa hevonen kilpailee. Laukattomalla suorituksella se voisi vähän pärjätäkin.

L7/4 NEMEA KAKA: Ihan hyviä juoksuja on hevonen tehnyt. Kelpo tamma olemassaan. Se lähtee reippaasti ja eteenpäin koitetaan. Ihan hyvä sauma on kärkisijoille.

L7/5 SKY MUSCLE: Päästiin Kouvolassa voltin vitoselta keulaan. Matkavauhti oli tasaisen reipas ja hevonen voitti varmaan tapaan. Se pääsee lujaa liikkeelle. Hyvä hevonen tähän lähtöön. 

L9/1 VARSANIEMEN FRIITU: Hevonen on parantanut otteitaan. Tamma teki Kouvolassa ihan hyvän lopetuksen. Voittaja oli jo karussa, mutta aivan asiallisesti tämä polki maaliin.

Ville Tonttila

L3/8 IN SHINY STAR; Tämä on hyvä hevonen. Mikkelissä se kulki laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 15-kyytiä läpi. Ruuna voitti sitten Kouvolassa tosi helposti. Päästiin keulaan ekalla takasuoralla, eikä hevosta tarvinnut yhtään patistaa.

L3/9 LAKE´S DOLLAR: Ruuna aloitti voitolla Orimattilan paikallisraveissa. Hyvän kuvan se heti jätti. Hevonen teki selästä kovan lopetuksen. Kouvolassa se joutui sitten tekemään täyden päivätyön. Jos tätä kaksikkoa vertaa, on In Shiny Star ainakin tässä vaiheessa vielä hieman edellä.

L4/6 ONASSIS FORTIS: Tämä on ihan hyvä varsa. Ainakin tähän saakka ollut ravivarma. Koitetaan vähän keventää varustusta. Otetaan painoputsit edestä pois. Kevyemmän kengityksen myötä haetaan lisää vauhtia. Muutama hyvä on vastassa, mutta on tämä yksi mahdollisista.

Juho Ihamuotila

L4/1 THINK BIG: Varsa menee vähän käsijarru päällä. Ei se ota vielä kilpailemista oikealla tavalla, vaikka hyviä aikoja onkin mennyt. Turussa ruuna oli 50% lähdöstä ihan muissa maailmoissa. Starttien myötä tulee rutiinia ja eiköhän hevonen ala ymmärtää kokonaisuutta paremmin. Tämä voisi mielestäni riittää Kymenlaakso-ajossa finaaliin asti. Katsotaan, mitä Antti saa varsalla aikaiseksi. Yksi autolähtö on ajettu ja tuolloin oli takarivi. Vaikea arvioida lähtönopeutta siivekkeiden takaa. Tasaisen reipas tempo sopii ruunalle parhaiten, kuten myös vapaa rata.

L7/12 LEEMARK´S ICY: Tälle on osunut koko ajan huonoja lähtöratoja. Turussa lähtö uusittiin ja hevonen jäi aika virkeäksi. Hyväksytyssä jouduttiin sitten toisen radan veturiksi, mikä ei ole lainkaan tämän paikka. Tuon startin saa hiukan unohtaa. Lahden esitys oli hyvä. Lähtöasetelmat hankaloittavat paljon. Ihan tuurissaan on pärjääminen.

Teuvo Nikulainen

L5/3 SAVON SOKERI: Maili ei matkana ole tälle ihanteellinen. Saadaan tästä startti ja pidetään kilpailurytmiä yllä. Ei menestyspaineita. En satsaa alkuun ja ajetaan suht nätisti.

L8/1 IOSCO DU LYS: Kuski ajoi Kajaanissa kehnosti. Hakeuduin sisälle ja istuttiin pussissa. Pudottiin loppumatkasta aivan hännille ja hevonen laukkasi. Tämä ei ole nopeimpia avaajia ja ykkösrata saattaa hankaloittaa hommaa. Matka sen sijaan käy mainiosti.

Niko Jokela

L1/1 JOKINIEMEN HILIMA: Vastusta riittää tässä. Varsinkin yksi on kova lyötävä kaikille. Tämä on hyväravinen varsa. Tamma myös käyttäytyi hyvin viimeksi. Ehjä juoksu ja finaalipaikka ovat ykköstavoitteet. Kehittyvän oloinen alokas.

L6/7 EDIMA: Tamma teki hyvän juoksun Oulussa. Asetelmat olivat toivottomat sijoituksellisesti parempaan. Ihan vähän hevonen katkesi lopussa. Onnistuneella reissulla tämä kirii palan lujaa.

Jani Hartikainen

L7/2 HOHO HAHA SISU: Lähtöpaikka toki miellyttää. Puoli reippaasti tämä pääsee liikkeelle. On ori muutaman kerran menettänytkin keulan. Johtopaikalta se on tehnyt ylivoimaisesti parhaat juoksut ja olisi selkeästi parhaimmillaan. Uskoisin kengittä jatkettavan. Kelejä on vielä ja hevosen kaviot hyvällä mallilla. Aika paljon ori hyötyy kenkien riisumisesta.

Christa Packalen

L3/10 BORRACHERA: Ruuna otti Forssassa vähän hassun laukan varsamaisuuttaan. Ei hevonen siinä lyhyessä hypyssä menettänyt mitään. Olin aivan tyytyväinen uran avaukseen ja samaa sanoi Hannukin. Juoksunkulku meni mönkään ja ruuna oli pitkään pussissa. Tilaa saatuaan se kiri ihan asiallisesti loppua.
 

RAVINTOLAN MENU 3.10.2023

Raikasta vihersalaattia (m, G)
Kurkkua ja marinoitua ohraa (M)
Marinoituja juureksia (M, G)
Coleslawia (L)
Fetajuustoa (L, G)
Vinegretteä (M, G)
Patonkia ja levitettä (L)

Perunasosetta (L, G)
Ylikypsää possua timjamilla maustetussa liemessä (M, G)
Uuunijuureksia (L, G)

Marjapiirakkaa (VL)
Kahvia ja tee

19 €/hlö, lapset 4-12 v. -50%

Ravintolakatsomon tiedustelut ja pöytävaraukset Raflaamosta tai Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta arkisin klo 8-17, p. +358 10 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) sales.suur-savo@sok.fi.

  Takaisin listaukseen