Ravit

28.06.2023

Ravit Mikkelissä klo 18

Koelähtö klo 17.20, ponilähtö klo 17.40, kepparilähtö klo 18.00, 1. lähtö klo 18.15.

Verryttelyajat 9 minuuttia, viimeinen verryttelyaika 7. lähdön jälkeen.

7 oikein -lehden sivut

Toimihenkilöt ke 28.6.2023 raveissa

Kilpailun valvoja Tuomo Ylisaari
Kilpailutuomarit Janne Jääskeläinen, Ismo Kovanen, Marita Lahtinen, Eini Nevalainen
Valvontakamerat Jarno Romo
Maalikamera Tanja Markkanen
Päälähettäjä Tanja Säynevirta
Lähettäjät Eero Hyötyläinen, Mika Liukkonen, Marja Sairinen, Jorma Vesalainen
Lähdönjärjestäjät Usko Särkkä, Riikka Konttinen
Valjakkotarkkailijat ja tunnistajat Jorma Illi, Heidi Jääskeläinen
Varikkoalueen valvoja Timo Pursiainen
Sisäänkirjoitus Emmi Heikkinen, Mervi Hyötyläinen
Eläinlääkäri Lotta Närhinen
Eläinlääkärin avustajat Heini Härkönen, Eija Kajander, Sari Kivelä, Tiina Kosonen, Anni Norola
Hyvinvointitarkastajat Jorma Illi, Sari Kivelä, Anni Norola
Kengittäjä Veli-Matti Pursiainen, puh 044 929 8161
Loimitus ja seremoniat Minna Koistinen, Jenna Poteri
Kuulutus ja selostus Juha Jokinen
Voittajahaastattelut Lauri Hyvönen
Lähtöauton kuljettaja Ari Roikonen
Tasoituksenlaatija Henri Talonpoika
Ensiapu Etelä-Savon Pelastuslaitos
Ratamestari Seppo Romo, puh 0440 651 561
Lähdönvoittajakuvat Terhi Piispa-Helisten

RAVINTOLAN MENU Tex Mex Buffa

Raikasta vihersalaattia (M,G)
Kurkkua (M,G)
Kirsikkatomaattia ja punasipulia (M,G)
Marinoituja kasviksia (M,G)
Nacholastuja (L)
Guacamolea (M,G)
Salsakastiketta (M,G)
Cheddarkastiketta (L,G)
Creme Fraichea (L,G)
Siemensekoitus (M,G)
Vinegretteä (M,G)
Patonkia ja levitettä

Tortillalettuja
Riisiä
Broileritäyte (L,G)
Pulled Pork täyte (L,G)
Täyte pavuista ja tomaateista (L,G)
Paprika-punasipulipaistosta (M,G)

Vadelmaista pannacottaa (L,G)
Kahvi, tee

19 €/hlö, lapset 4-12 v. -50%

Ravintolakatsomon tiedustelut ja pöytävaraukset Raflaamosta tai Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta arkisin klo 8-17, p. +358 10 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) sales.suur-savo@sok.fi

 

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,12,7 + 4,2,8,6,5 (10,11)
T4-2: 4,3,1,11 (6,9)
T4-3: 8,5 + 1 (7,6)
T4-4: 6 (5,1)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 96 riviä, hinta 19,2 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Toto4-1 | 6. lähtö klo 20:00 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
Jaettava sarja 
vähint. 7000 e. enintään 50 000 e. P. 800 e.

RANKING
A 3,12,7 B 4,2,8,6,5,10,11,9,1

3 MARRES DIVA on tähän starttiin erityisen mielenkiintoinen seurattava, ja tarjoankin sille asemat rankingin kärjestä. Vermossa 7.6. enintään 45.000 voittaneille rajattu koitos, eli melkoinen ylisarja. Tamma avasi kovaa ja lopullinen juoksupaikka löytyi 3. sisältä. Kärkipari teki muihin viimeisellä takasuoralla eroa, Marres Diva piti kuitenkin hyvin vauhtinsa ja kiri sitten maalisuoralla varmaan tapaan ohi edessään juosseesta Zumumanista. Oikein positiivinen suoritus. Viimeksi Turussa tamma juoksi toista rataa parijonon hännillä, mistä se käänteli viimeisen takasuoran alkupuolella selässä kirikaistoille. Kiihtyvässä vauhdissa haastava tehtävä, päätöspuolikas kellotettiin kärjelle 12,0-lukemiin. Loppukaarteessa selkä ei vetänyt enää lainkaan ja tamma jäi taustalle. Jätetään tuo startti sijoituksineen nyt omaan arvoonsa. Alustavan infon mukaan kaikki kengät riisutaan ensimmäistä kertaa Suomessa, ja Iikka Nurmonen vahvistaa rattailla. Alkuun taatusti ladataan, eikä keulapaikasta taideta luopua, mikäli sinne päästään. 12 ROBERTINO US on hevosena ilman muuta lähdön absoluuttista parhaimmistoa. Kesäkeleillä Mikkelin mailin voittaminen piippuhyllyn lähtöpaikalta on kuitenkin harvemmin täysin omissa käsissä. Jyväskylässä tauolta paluu pilaantui ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä tulleeseen laukkaan. 7 VEX ANT HOPE on tehnyt vaisumman jakson jälkeen tuoreimmissa starteissa ihan tasokkaissa porukoissa hyvät suoritukset. Lappeenrannassa ruuna juoksi keulasta voittaneen takana, ja seuraili ihan kelpo tyyliin. Kouvolassa montelähdössä juoksupaikka puolestaan johtavan rinnalla, ja suorituksesta puhtaat paperit. Ulkona olevalta lähtöpaikalta juoksunkulku saattaa kuitenkin mennä haastavaksi. 8 BIG CHIP on merkittävästi tauluaan vaarallisempi, mutta näistä asemista täysin juoksunkulun armoilla. Esitystä kannattaa kuitenkin seurata jatkoa ajatellen. Alustavan infon mukaan kaikki kengät riisutaan.

Toto4-2, Troikka | 7. lähtö klo 20:20 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
Sulkavan Suursoudut
Jaettava sarja 
vähint. 7000 e. enintään 50 000 e. P. 800 e. 

RANKING
A 4,3,1,11 B 6,9,10,5,12,2,7,8 C

Kuuselan Wiltterin varsin tuoreet Vermon peräkkäiset ykkössijat olivat ohjastaja Jani Ripatin ensimmäiset voitot maan pääradalla. Itseluottamus lienee rattailla tämän myötä huipussaan miehen istuessa toisen kerran peräkkäin numeron 4 ENJOY'S LEON rattaille. Kouvolassa matkaan startattiin piippuhyllyn lähtöpaikalta, ja esitys jäi sisäratareissun päätteeksi varsin tasapaksuksi. Alla oli kuitenkin pitkä tauko, ja startti kropassa kykynsä osoittanut mutta myös haastavaksi tapaukseksi tiedetty ruuna varmasti parantaa. Mikäli kuskin ja hevosen välinen yhteistyö toimii myös eturivistä matkaan lähdettäessä, keulajuoksuun on hyvät saumat. Aika sitten näyttää, mennäänkö kaasu pohjassa koko matkan. 3 MINBRISK avaa hyvin, eikä juoksupaikka sisäradalla keulaan avaavan suosikin takana yllättäisi. Mikkelin maililla juoksupaikat näyttelevät keskeistä roolia, ja tällä psyykkauksella tarjolla on ykköshaastajan rooli. 1 GAMBLER SISU on merkittävästi tauluaan vaarallisempi, ja ravin maistuessa näistä asemista tiukasti mukana matsissa. Laukat ovat olleet pinnassa, ainoassa taulussa näkyvässä ehjässä startissa ruuna oli Lahdessa johtavan takaa kelpo kakkonen. 11 LOTTERIA MARACAT suorittaa taulun kertomalla tavalla tasaisen varmaan tapaan. Ruuna palasi varsin pitkän kuivan kauden jälkeen huhtikuussa Ylivieskassa voittokantaan. Suonenjoella suoraan tauolta esityksestä jäi hieman tasapaksu kuva, kiriväylät olivat loppusuoralla kiinni, mutta toisaalta voimia ei tainnut hirveästi jäädä varastoon. Startti kropassa ruuna parantanee, mutta lähtöpaikka on haastava.

Toto4-3 | 8. lähtö klo 20:40 
Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
Sejon Sutinat 
enintään 22 000 e. Etus. Suom. synt. P. 800 e.

RANKING
A 8,5 B 1,7,6,2,9,3,10 C 4

8 TÄHTINEITO on ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta nostoni rankingin kärkeen. Tamma on tottunut starttailemaan tasokkaissa tehtävissä, se avaa auton takaa todella kovaa ja saa eturivin uloimmalta lähtöpaikaltakin varmasti hyvät asemat kärkiporukassa. Edes keulaan pääseminen ei ole mahdotonta, esimerkiksi Kuopiossa 10.4. tamma starttasi piippuhyllyn lähtöpaikalta ja oli muutaman sadan metrin juoksun jälkeen johtopaikalla. 5 SINKUN CUNKKU on kiistatta ” kyvykäs mutta epävarma” -kategorian hevosia. Varsin menestyksekkään viime kauden jälkeen tämä vuosi ei ole sujunut toivotulla tavalla, toki erittäin positiivisena seikkana on helppoa nostaa esiin toissa kerralla Suonenjoella nähty voittokantaan paluu. Alkumatkan laukkojen jälkeen maisema vaihtui lennokkaasti, ori kulki viimeiset 1500 metriä 27-kyytiä ja tsemppasi hienosti voittoon. Tuon startin ajanut Ville Mikkanen istuu tänäänkin Seppo Suurosen valmennettavan rattaille. 1 HUIMANNI oli tuossa samaisessa Suonenjoen lähdössä oikein hyvä kakkonen, ruuna heitti lopussa rehdisti haastetta voittajalle. Toki lähtöasetelma tarjosi sille 20 metrin etumatkan, mutta vastaavanlaisen edun se saattaa hyvinkin nopeana avaajana saada myös tällä kerralla. Aika näyttää, löytääkö Eelis Murtola ajokistaan voittoon vaadittavaa lisäpuristusta.

Toto4-4, Troikka | 9. lähtö klo 20:55 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
Pelaser
Jaettava sarja 
vähint. 7000 e. enintään 50 000 e. P. 800 e. 

RANKING
A 6 B 5,1,10,4,3 C 7,9,8,2,11,12

6 DAZZLING PRESS on päätöskohteen itseoikeutettu suosikki, vaikka tamma joutuneekin tekemään itse työt menestyksensä eteen. Kyseessä on vahvassa kunnossa kilpaileva lauantaitason hevonen, joka kohtaa tänään erittäin sopivan vastuksen. Kouvolan tuore esitys alleviivasi kanuunavirettä, vahva 700 metrin kiri parijonosta kantoi kovassa lopetuksessa totoon. Edes paikka johtavan rinnalla ei taida olla este menestykselle. 5 JOKER BOKO avaa auton takaa kovaa, ja Anssi Nurminen lataa taatusti suojattinsa kanssa täydet kiihdytykseen. Kaikki kengät riisutaan ja jenkkikärryt lyödään perään, lähtöpaikka keskellä rataa tarjoaa kelpo saumat keulajuoksuun. 1 CAMELEO PRESS on loistopaikalta perusvaljakoita, mikäli suosikkia haluaa varmistella. Viimeksi tamma ei pystynyt parhaimpaansa, mutta tuota ennen se suoritti startista toiseen kelpo tasolla. 10 MARY HOTSHOT kilpailee mukavassa vireessä, mutta takarivistä se on väistämättä enemmän tai vähemmän juoksunkulun armoilla.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 8-9

8,5
6

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
3,4,11
3,4,5,6,9,10,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

6
1,5,10
1,3,4,5,10

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.
 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Pekka Vehviläinen:

L3/3 KUUSÄLLI: Ruunasta jäi ihan hyvä kuva. Pitkältä tauolta ajettiin tarkoituksella suht nätisti ehjä startti ykköstavoitteena. Nyt on kisa alla ja hevonen varmasti petraa. Vauhdikkaan ja suht ravivarman tuntuinen tapaus.

L3/10 LISTON: Ihan vauhdikas menijä. Pitkältä pakilta on vaikea isommin pärjätä. Ehjä startti ja rahasija olkoon tavoitteet tässä.

L5/3 MOMENTUM: Ori teki Lieksassa kovan esityksen. Se sai tiukkaa prässiä alkumatkasta. Hevonen kesti kaiken ja piti niukkaan mutta varmaan voittoon. Kengitystä muutettiin tuohon kilpailuun ja ori oli ravivarman oloinen. Nopealla avaajalla on hyvä sauma päästä johtopaikalle. Siitä hevonen vastaa hyvin. Jos se jatkaa vastaavassa iskussa, ei Momentumin pitäisi olla kaukana kärjestä Lieksan perusteella.

L8/3 HUVIN AIHE: Tamman tämän vuoden juoksut on olleet kaikki hyviä. Jyväskylässä kääntelin lopussa Open Strechille, eikä hevonen oikein ymmärtänyt tuota. Nyt on rahojen puolesta ylisarja. Tämä lähtee lujaa ja saanee mukavan reissun. Ei ihan ulkona ravia mennessään. Jonnekin toton tuntumaan ainakin.

Ari Moilanen

L1/4 RUNAWAY LISA: Tamma oli Riihimäellä sisäpareista viides. Rahasijaa hevonen lähtee metsästämään. Tuskin sen ihmeempää.

L2/2 UNNA POINTTI: Varsa tuntuu lämmityksessä paljon paremmalta, kuin miten se itse starteissa on suorittanut. Tammassa on paljon hyvää, mutta minä en ole sen kanssa onnistunut. Ei kannata unohtaa peleistä.

L5/12 PRIVILEGIUM: Hevonen ei esittänyt ihmeitä Lappeessa. Rata 12 ja Mikkeli. Vaikeaa tulee olemaan.

L7/1 GAMBLER SISU: Tosi häiriöherkkä tapaus. Viimeksi ajaessani matkattiin johtavan takana ja tultiin toisena maaliin. Hevonen oli vielä hyvävoimainen. Mikkelin pitkät kurvit saattavat hieman helpottaa menoa. Tämä kyllä yleensä pärjää ravatessaan.

L9/10 MARY HOTSHOT: Viimeksi alla oli vähän pitkä starttiväli. Hieman tuo näkyi. Paikat ei olleet vielä auki. Muuten tamma on hyvällä mallilla. Kunhan se saa startteja kroppaansa, parantaa hevonen varmasti. Hengissä tässäkin.

Anne Takapuro

L1/2 BIG JACK: Hokeilla homma ei toiminut. Iso miinus tälle. Koko syksyn hevonen suoritti hyvin. Odotettiin pisteitä, jotta päästään starttiin. Kunnossa ruuna on. Lähtöpaikka on hyvä. Aika ripeä avaaja on kyseessä, jos hevonen on varman oloinen kuskin käteen. Mikäli ruuna ravaa, odotan hyvää suoritusta ja sijoitusta.

L1/5 MIAMI MAESTRO: Annettiin hevosen hieman hengähtää. Keväällä tuli tiheään startteja. Ei tämä ehkä ole yhtä valmis Kuin Big Jack. Asiallista suoritusta odotan silti tältäkin. Jenkkikärryt on tarkoitus laittaa ensimmäistä kertaa perään.

L5/10 KATRIANNE: Tamma oli hyvä Jyväskylässä. Se polki viimeisen kierroksen alta 14-kyytiä ja päätöspuolikkaan alle 12-vauhtia. Takarivi on pikku miinus. Killerillä hevonen otti keulat. Uskon hyvään esitykseen. Tamma on vahvassa nousukunnossa. Kuskilla on nyt tuntuma ajokkiinsa ja eiköhän taktiikka ole optimistinen. Kärkisijoille.

L6/10 SWAGMAN: Ikäruuna jäähdyttelee jo. Ei menestysodotuksia.

Jeroen Van Craen

L4/7 HIS ROYAL SCRAWNY: En tunne tapausta. Ajan hevosta ensimmäistä kertaa.

L6/3 MARRES DIVA: Kaikki on tammalla hyvällä mallilla. Se avaa aika reippaasti ja lähtörata on hyvä. Hevosella yritetään keulaan ja aika lähellä kärkisijaakin se voisi olla. Kaikki kengät ehkä riisutaan. Tammalle koitetaan saada tästä hyvä ennätys.

L8/10 TANHUAN LILJA: Ennätystä haetaan tällekin. Takarivin paikalta on paljon kiinni siitä, kuinka juoksu sujuu. Ehkä 1.26-tuloksen hevonen pystyy menemään. Mihin tuo sitten riittää. Ei välttämättä ihan voittoon asti kuitenkaan.

Dimitri Hedman

L4/4 BEAUTY SLEEP: Koelähtö oli pettymys. Paljon lujempaa vauhtia oli ajettu hiiteillä. Löytyi tuohon selityskin. Sekki oli liian kireällä, eikä tamma ollut oma itsensä. Muutaman kerran on ajettu 1.20-vauhtia läpi ja uskoisin hevosen pystyvän alta 19-tulokseen. Varsa toki vielä. Kuinka se käyttäytyy kilpailutilanteessa, kun ympärillä on paljon hevosia.

L4/6 BRILJERA: Ihan mukavan tuntuinen alokas. Ajoin jokunen päivä sitten Jämsän radalla 1.24-vauhtisen hiitin. Hevonen meni sen oikein helposti ja olettaisin tämänkin pystyvän 18-alkuiseen tulokseen. Riittääkö nämä ajat sitten kuinka korkealle, tuo jää nähtäväksi.
 

  Takaisin listaukseen