Ravit

16.04.2023

Haukivuori -ravit Mikkelissä klo 13. Koelähtö klo 11.50, ponilähdöt klo 12.10 ja 12.30.

Oheisoohjelmassa mm. 
-Bistro Sisun järjestämää pääsiäismunien etsintää
-Alasmaan tilan järjestämää poniajelua klo 12.30-14.30
-St Michel-kepparicupin toinen osalähtö klo 12.50. Kuusi parasta pääsee halutessaan St Michel-viikonloppuna järjestettävään finaaliin. Kilpailu juostaan tasoituslähtönä ja kuusi vuotta ja nuoremmat saavat 10 m hyvityksen.
-Kalispäivä ja Saimaa Stadiumin 5-vuotissynttärit klo 10-18

Verryttelyajat 9 minuuttia, viimeinen verryttelyaika 7. lähdön jälkeen.
Huom! Rata suljettu verryttelyltä kepparilähdön ajan klo 12.50-13.00.

7 oikein -lehden sivut

 

Toimihenkilöt su 16.4.2023

Kilpailun valvoja Tuomo Ylisaari
Kilpailutuomarit Riikka Aho, Janne Jääskeläinen, Ismo Kovanen, Marita Lahtinen, Eini Nevalainen
Valvontakamerat Elina Hämäläinen, Tauno Leinonen
Maalikamera Joel Ikonen
Päälähettäjä Tanja Säynevirta
Lähettäjät Mika Liukkonen, Marja Sairinen, Jorma Vesalainen
Lähdönjärjestäjät Usko Särkkä, Riikka Konttinen, Mika Tikkanen
Valjakkotarkkailijat ja tunnistajat Jorma Illi, Heidi Jääskeläinen
Varikkoalueen valvoja Timo Pursiainen
Sisäänkirjoitus Jenni Martikainen, Marika Wallin-Heimonen
Eläinlääkäri Lotta Närhinen
Eläinlääkärin avustajat Heini Härkönen, Sari Kivelä, Tiina Kosonen
Hyvinvointitarkastajat Jorma Illi, Sari Kivelä, Tiina Kosonen
Kengittäjä Veli-Matti Pursiainen, puh 044 929 8161
Loimitus ja seremoniat Minna Koistinen, Hanna Matilainen
Kuulutus ja selostus Juha Jokinen
Voittajahaastattelut Lauri Hyvönen
Lähtöauton kuljettaja Ari Roikonen
Tasoituksenlaatija Henri Talonpoika
Ensiapu Etelä-Savon Pelastuslaitos
Ratamestari Seppo Romo, puh 0440 651 561
Lähdönvoittajakuvat Satu Pitkänen

 

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8 + 13,10 (6,3)
T4-2: 7 + 3 (9,2)
T4-3: 1,6,7 (8,3)
T4-4: 6,2,4,5 + 11,1,12 (9,10)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,4 euroa.
Suuri systeemi 126 riviä, hinta 25,2 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Toto4-1 | 4. lähtö klo 14:10
Oriasema Stall Blombacke

Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m 
p. 2900e, 20 m/ 5500e, 40 m/ 9000e. 
enintään 9000 e Etus. Suom. synt. P. 800 e.

RANKING
A) 8 B) 13,10,6,3,5 C) 9,2,1,7,4,12,11

8 LORVIKATARI palasi viimeksi Lappeenrannassa hyvässä vireessä 1.5 kuukauden tauolta ja voitti keulasta varsin varmaan tapaan. Kaisa Tupamäki-Kukkamo oli ymmärrettävästi tyytyväinen suojattinsa esitykseen. Kengitykseen ja varusteisiin oli tehty pieniä muutoksia, jotka selkeästi voidaan luokitella onnistuneiksi ratkaisuiksi. Tupamäki-Kukkamon mukaan ruuna otti startin oikealla tavalla, ja virtaa on riittänyt sen jälkeenkin. Juoksuradan lähtöpaikka tarjoaa mahdollisuudet takamatkaltakin keulajuoksuun. Askelten osuessa lankulle Lorvikatari avaa kovaa, ja yhden hevosen paalun myötä tilanne on mielenkiintoinen. Mikäli ruuna pääsee etenemään johtopaikalle ja suorittaa viime startissa nähdyllä tavalla, ei siitä varmastikaan ole lopussa helppoa ohi ajaa. Toisaalta Lorvikatari pystyy taistelemaan tässä sopivassa tehtävässä ykkösrahoista monella muullakin juoksunkululla. B-ryhmän kärkeen kipuava 13 STIORA on tottunut starttailemaan tätä kovemmissa lähdöissä. Viimeksi Jyväskylässä tamma kiri parijonosta sopivassa porukassa varmaan voittoon. Suosikin onnistuessa sen kukistaminen on näistä asemista haastavaa, mutta ei mahdotonta. 10 DEMETER on taulun kertomalla tavalla epävarma tamma, mutta Kouvolassa nähty laukan paikkaus alleviivasi vahvasti niin kykyjä, kuin päivän kuntoakin. Ravin maistuessa voittokaan ei yllättäisi. Kouvolassa pitkästä aikaa laukkaan pilannut 6 VOE NELLUS on oikealla askellajilla pysyessään potentiaalinen totokandidaatti.

Toto4-2 | 5. lähtö klo 14:30 
Haukivuoren Seutu 

Jaettava sarja
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
vähint. 5001 e. enintään 30 000 e. P. 800 e.

RANKING
A) 7 B) 3,9,2,10,4 C) 6,8,1,5

7 CROSSFIRE HAPPENS starttasi toissa kerralla Joensuussa Toto75-lähdössä matkaan piippuhyllyn paikalta, eikä ruuna ymmärrettävästi kuulunut suurimpiin suosikkeihin. Armas Palmroosin valmennettava ei tästä kuitenkaan välittänyt, vaan punnersi väkivahvan kirinsä päätteeksi lopulta aika helpon näköisesti 4000 euron arvoiseen voittoon. Tuota ennen Crossfire Happens oli ehtinyt ottamaan tammikuussa Jyväskylässä 1200 euron ja helmikuussa Teivossa 2000 euron ykköset. Alkuvuosi on siis sujunut aivan jäätävällä tavalla, ja ruuna on jo heittämällä tuplannut tämän vuoden aikana voittosummansa. Sarjat ovat siis nousseet ryminällä. Tästä faktasta ja ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta selkeä suosikkiasema on sopivassa tehtävässä itsestäänselvyys. Haastajaryhmän kärkeen kipuava 3 NO CASH tehtaili viime vuoden elo-syyskuussa viiteen starttiin totosijat 3-1-0 ja rahaa näistä kertyi 3600 euroa. Voittostarttien suoritukset antoivat vahvaa näyttöä kyvyistä, mutta loppuvuodesta menestys jäi taas vaisummaksi. Ruuna on kuitenkin taatusti tauluaan vaarallisempi, ja hyvä avaaja saa näistä lähtökohdista asemat kärkiporukasta. Viimeksi Lappeenrannassa mailille haastava takarivin lähtöpaikka, asemat porukan hännillä, mistä sitten loppukaarteeseen mentäessä hylkäykseen vienyt laukka. Vaikka menestys jäi haaveeksi, oli tuosta taatusti hyötyä tätä starttia silmällä pitäen. Tarjotaan Jani Ripatin ajokille paikka suuremmasta systeemistä. 4 FIONA JOURNEY palasi helmikuussa Lappeenrannassa pitkältä tauolta, ja taipui johtavan takaa. Timo Sikanen kommentoi kuitenkin suojattiaan 7 oikein -lehdessä positiiviseen tapaan, ja esitystä seurataan mielenkiinnolla. Kuinka paljon tamma parantaa startti kropassa?

Toto4-3 | 6. lähtö klo 14:50 
Auto- ja venetarvike Hannula Ky
 
Jaettava sarja
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
vähint. 5001 e. enintään 30 000 e. P. 800 e.

RANKING
A) 1,6,7 B) 8,3,2,5,4,10,9

1 HOHO HAHA SISU avasi toissakerralla Kuopiossa sisäradalta kovaa, mutta ulkoa matkaan kiihdyttänyt ja lähdön lopulta johtopaikalta voittanut Cod A'la Doc kiihdytti vielä selvästi kovempaa, ja pääsi leikkaamaan ongelmitta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä keulapaikalle. Hoho Haha Sisu pääsi tuossa startissa nostamaan loppukaarteessa toiselle radalle, mutta kiri ei oikein irronnut. Viimeksi Kuopiossa oriin kohtaloksi koitui johtavan rinnalle jääminen, mistä se putosi maalisuoralla kärjen kyydistä. Cod A'la Doc vei nimiinsä tuonkin koitoksen. Jani Hartikainen kommentoi suojattiaan tämän startin alla positiiviseen tapaan, hänen mukaansa onnistuminen kytee pinnan alla. Hartikainen muistuttaa oriin olevan keulasta parhaimmillaan, eli taktiikkaa ei tarvitse arvailla, mikäli kiihdytyksessä ulkoa tuleva uhka pystytään torjumaan. Hevosina potentiaalisimmat haastajat starttaavat matkaan huonoilta lähtöpaikoilta, ja muutenkin kysymyksiä on ilmassa. 6 BIG CHIP avaa ladattaessa kovaa, mutta kannattaako suoraan puolen vuoden tauolta kiihdytyksen panostaa? 7 RAINBOW GIANT palasi Joensuussa tauolta, eikä raskaissa olosuhteissa suorituksellaan säväyttänyt. Kuinka paljon ruuna startti kropassa parantaa? 8 FABRICE WEB on tehnyt viime starteissa ihan kelpo kirejä. Toissakerralla Lahdessa tehtävä oli 800 metrin kirillä ulkoradoilla haastava kärjen kellottaessa päätöspuolikkaan 12,0-lukemiin. Ruuna pääsee niin haluttaessa liukkaasti liikkeelle, mutta kannattaako näin ulkoa alkuun ladata?

Toto4-4, Troikka | 7. lähtö klo 15:10 
Racing Amatööriohjastajien SM-liiga
 
Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 22 000 e. 
Kokelaat C-lis. Etus. Suom. synt. P. 800 e.

RANKING
A) 6,2,4,5 B) 11,1,12,9,10,3,8,7

Rankingin kärkeen kipuava 6 VARMA-KONSTI on vahvasti ”kyvykäs mutta epävarma” -kategorian hevosia. Uralla 11/46 voittoa, laukkamerkintä löytyy puolestaan 32/46 startista. Tammikuussa Teivossa Pasi Peltosen suojatti kulki kahdesti peräkkäin viikon välein ravia, toisen starteista ruuna voitti ja toisessa se oli hyvä kakkonen. Yhdeksässä tuota edeltäneessä ja neljässä tuon jälkeisessä startissa laukka pilasi pelin. Ravatessaan Varma-Konsti on tässä tehtävässä taatusti vahvoilla, mutta toisaalta ehjän startin todennäköisyys ei taida kovinkaan korkealle nousta. 2 MALAKKI on loistopaikalta lähdön perushevosia. Kokenut ruuna on kilpaillut läpi talven vahvassa vireessä tehden kelpo esityksiä kovissakin lähdöissä. Hyvä avaaja näyttelee heti kiihdytyksessä lähtien keskeistä roolia tässä lähdössä. 4 CHEKKONEN omaa tähän porukkaan hyvän peruskapasiteetin, mutta todellinen vire suoraan loukkaantumisen käynnistäneeltä tauolta on luonnollisesti arvoitus. Antti Ripatti kommentoi 7 oikein -lehdessä, että ruunan kanssa on kuitenkin käyty Lappeenrannassa harjoitusravissa. ”Ravi- ja suoritusvarma” -kategorian hevosiin puolestaan lukeutuva 5 HUIMANNI palasi joulun alla pitkältä tauolta, ja tuon jälkeen ruuna on saanut starttirytmistä kiinni. Vaikka tietty loistokkuus otteesta onkin puuttunut, on Timo Sikasen valmennettava nähdyllä tasolla suorittaessaan ylisarjassakin mahdollinen menestyjä. Kovalla voittoprosentilla kilpaileva 1 RIKSUN KINGI palaa tositoimiin pitkältä tauolta. Lämmitys tarjoaa tärkeää lisäinfoa päivän vireestä.

Troikka | 9. lähtö klo 15:45
Hevari Juniorilähtö 

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 5000 e. Juniorilähtö P. 800 e.

RANKING
A) 1 B) 2,11,4,12,3 C) 5,10,7,6

1 NORTON THOKE tuntuu erottuvan ravien toisessa troikkalähdössä selkeästi muusta porukasta edukseen. Ruuna palasi maaliskuussa kymmenen kuukauden tauon jälkeen takaisin tositoimiin, ja se on ollut kaikissa tämän vuoden starteissa todella hyvä. Sisäradan lähtöpaikan sopivuudella spekulointi ei kiehdo lainkaan, rattailla istuu maan kuskieliittiin tasaisen varmaa nousua tekevä nuori komeetta Tuukka Varis. Mikäli kiihdytyksessä joku ulkoa ohi pyyhkäisee, väylät toiselle radalle löytynevät alkumatkasta ongelmitta. Viimeksi Lappeenrannan uudet ennätyslukemat syntyivät jäätävällä esityksellä toista rataa ilman vetoapua juosten, Mikkelissä ruuna pystynee tuosta ajasta tarvittaessa edelleen parantamaan.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

1,6,7,8,3,2
2,4

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2,4
2,4,5,6
1,2,4,5,6,9,11,12

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
2,3,4,11,12
2,3,4,11,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jani Hartikainen

L4/9 SIRKAN SULO: Ei tuosta Joensuun paluukilpailusta oikein saanut vireestä kuvaa. Iikan mukaan hevonen kompuroi laukalle, eikä se sitten osannut mennä upottavalla alustalla. Kotioloissa kaikki on ihan normaalisti. Virkeän oloinen ruuna on. Lähtöpaikka on ihan asiallinen. Tuosta luulisi hevosen pääsevän ravilla liikenteeseen.

L6/1 HOHO HAHA SISU: Kuopion startissa oli periaatteessa vähän hyvääkin. Hevonen jäi siinä taivaltamaan toista ilman vetoapua. Se ei ole oikein mieleinen paikka ollut tälle. Aika pitkään ori kuitenkin sitkisteli maalisuoralla. Vikat sata metriä oli sitten liikaa. Aivan ok juoksu. Onnistuminen kytee ihan pinnan alla. Keulasta tämä olisi monta luokkaa parempi. Normaalisti hevonen pääsee suht lujaa matkaan.

L7/12 KOPRAN TAISTO: Pikku paussi oli alla ennen viime kisaa. Sellainen kohtalainen paluukilpailu. Vähän tasapaksu esitys. Kunhan hevonen saa startteja alle, eiköhän herkkyyttäkin ala löytyä enemmän. Lähtöpaikka on toki huono. Ruuna olisi nopea lähtijä. Vaikea on näistä asetelmista pärjätä Mikkelissä.

L8/1 ARCHIBALD: Ruuna palasi aika pitkältä tauolta. Se jäi johtavan taakse kiinni ja voimia vaikutti jäävän varastoon. Aika reippaasti tämä avaa. Tauolta haluttiin ajaa selkäreissu. Hevosta on treenattu paljon talven aikana ja kunhan se saa startteja kroppaan, ruuna varmasti vielä notkistuu lisääkin. Ihan hyvän tuntuinen menijä on kyseessä.

Juha-Matti Paavola

L3/8 COMFORTTI: Sievästi ori on suorittanut avauskilpailuissaan. Koitetaan hakea starttien myötä kokemusta tasaiseen tahtiin. Ei varsan ainakaan huonompi pitäisi olla. Kuvittelisin hevosen menevän Mikkelissä vastaavia vauhteja, jos keli on normaali. Tuo toki ratkaisee paljon kyytien suhteen. Vähän innokas poika vielä.

L8/5 FIND OUT: Ruuna meni Kaustisella ihan kohtalaisesti. Olettaisin sen hieman parantavan startti kropassaan. Ajettiin maanantaina harjoitusraveissa ja hevonen oli aivan näpäkän oloinen. Jäätikkökelit ei ole tämän juttu. Ainakin päästään hokkeja pienentämään ja saadaan lisää notkeutta. Meillä täällä on rata jo ihan kesäisessä kunnossa.

Kaisa Tupamäki-Kukkamo

L4/8 LORVIKATARI: Ruuna oli ihan hyvä Lappeessa pieneltä tauolta. Sille tehtiin vähän muutoksia kengitykseen ja varusteisiin. Hevonen meni johtopaikalta rehdisti ja fiksusti. Hyvin se otti startin ja virtaa on riittänyt. Juoksuradan pitäisi olla ihan ok paikka. Kun askeleet sattuu kohdilleen, tämä on päässyt voltista mukavasti liikkeelle. Eiköhän siinä eteenpäin lähdetä laskemaan. Vastaavana kuin viimeksi ruuna pystyy pärjäämään. Suht luottavaisin mielin olen.

Eero Hyötyläinen

L7/2 MALAKKI: Hyvä paikka on osunut. Ainakin viimeksi Lahdessa auton takaa ruuna avasi hyvin ja päästiin keulaan asti. Katsotaan kiihdytyksessä vähän, kuinka muut lähtee. Toki johtopaikalla tai kärjen tuntumassa olisi hyvä matkata. Mitään takapakkia ei ole hevosessa havaittavissa. Se on kilpaillut koko talven hyvässä vireessä. Raskaammillakin reissuilla ruuna on punnertanut asiallisesti perille saakka.

Eelis Murtola

L6/8 FABRICE WEB: Ruuna oli ihan asiallinen Lappeessa pikku paussin jälkeen. Muutama parempi oli vastassa, mutta aivan hyvä neljäs. Kuolemanpaikkaa tämä ei kestä ja täytyy tutkailla taktiikkaa vähän sen mukaan, kuinka kisa lähtee juontumaan. Tarvittaessa hevonen pystyy avaamaan suht reippaastikin.

L7/5 HUIMANNI: Hevonen oli aivan hyvä kakkonen Jyväskylässä. Saatiin siinä kyllä tosi hyvä reissukin. Sellaisen tämä tarvitsee. Ihan kyvykäs tapaus, mutta ongelmia on ollut paljon. Ei erityisen nopea alussa, mutta pääsee ruuna puoli reippaasti liikkeelle. Kyllä rahasija on varmaankin sopiva tavoite tähän kohtaan.

L9/3 KERRY WEB: Tamma oli tosi hyvä Lappeessa. Juoksu meni vähän pipariksi, mutta mallikkaasti hevonen kiri loppua totosijalle saakka. Se lähtee ihan reippaasti ja eiköhän tuosta saada asialliset asemat. Onnistuneella reissulla tamma kirii hyvin loppua ja kyllä sen pitäisi tässä vähän pärjätä.

  Takaisin listaukseen