Ravit

23.08.2022

Ravit Mikkelissä klo 18, ponilähtö jo klo 17.40.

7 oikein -lehden sivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO5-SYSTEEMIT

T5-1: 9,5,10,3 + 11,1,6,4,8,2,7
T5-2: 1,3,2 (5,6)
T5-3: 5 (1,7)
T5-4: 5 (3,2)
T5-5: 4,3,2,6,8,7 + 10,9,1,11,5 

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 363 riviä, hinta 36,3 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Toto5-1 | 4. lähtö klo 19:10 
Tavoitteena Tähtijuoksija 

Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
1.30.0 ja hit. Etus. Suom. synt. P. 1000 e.

RANKING
A) 9,5,10,3 B) 11,1,6,4,8,2,7

9 LANDEN IITA on rahojen puolesta poikkeuksellisen hienosti sarjassa sisällä lähes 20.000 euron tienesteillään. Yli puolet tästä summasta on peräisin viime vuoden lokakuussa Kuopiossa Varsakunkku -finaalissa saavutetusta 11.000 euron arvoisesta kakkossijasta. Edelle jäi kova Hentun Liisa, ja taakse muun muassa Farak. Antti Tupamäen valmennettava on osoittanut tänäkin kesänä niin kykynsä, kuin hyvää kuntoakin. Seinäjoen voittostartin jälkeen rima on ollut varsin korkealla, toissa kerralla Forssassa kyseessä oli Pikkuprinsessa, ja viimeksi Oulussa Oulu Express -karsinta. Suosikkiaseman tarjoan, mutta toisaalta Mikkelin maililla takarivin lähtöpaikka on aina haastava asetelma. Haastajista 5 ONON NOPSASUIVI on osoittanut osaavansa voittamisen jalon taidon, uralla on jo viisi ykkössijaa. Terho Rautiaisen valmennettava joutui kuitenkin elokuun alussa jäämään kertaalleen sairastelun vuoksi pois, ja tämän myötä starttiväli on venynyt. Rautiaisen mukaan (IS Ravit) hevosen vireen pitäisi olla kohdallaan, mutta pidemmät matkat sopisivat mailia paremmin. Kirsi Tolvanen kommentoi suojattejaan 7 oikein -lehdessä. 1 VIIRIN VILKAS on ennätyskunnossa, ja ruuna pystynee hyödyntämään sisäradan lähtöpaikkansa. Numerolla 10 KARJALAN ILONA startti toimii omalta osaltaan valmistautumisena Villinmiehen Tammakilpaan. Muutaman startin kroppaansa saanut 3 VAPUN JEKKU on osoittanut nousuvirettä. 11 KARJALAN ILONA on ottanut puolestaan urallaan 11/19 totosijaa.

Toto5-2 | 5. lähtö klo 19:31
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
Avoin P. 1500 e.

RANKING
A) 1,3,2 B) 5 C) 6,4  

1 DELIGHTFUL MOMENT aloitti vuoden jäätävällä tavalla. Tammi-maaliskuussa juostut kuusi ensimmäistä starttia tuottivat totosijat 2-2-0, kahdesti ruuna oli neljäs, ja tilipussi karttui tämän tarkastelujakson aikana 13.713 eurolla. Tämän jälkeen menestys on kuitenkin ollut tiukassa, yhdeksään starttiin ei yhtään totosijaa, ja palkintorahoja vain 1.410 euron verran. Taulu on päässyt varsin tasapaksun kuntoon, mutta täyttä oikeutta se ei kiistatta hevosen tämän hetkiselle iskukyvylle tee. Haastavilta lähtöpaikoilta reissut ovat olleet raskaita, ja viimeksi jäi sisäratajuoksun päätteeksikin jossiteltavaa. Näistä asemista alkuun taatusti ladataan, ruuna jatkaa kengät jalassa ja normikärryillä. 3 THE DUDE on tasapaksua tauluaan vaarallisempi. Lahdessa 2.7. Suur-Hollola-ajon välierässä ruuna oli kovassa seurassa kelpo kuudes. Ville Tonttilan suojatti on suorittanut tuon jälkeisissäkin kisoissa hyvällä tasolla. 2 FRANKENSTEIN AM on tottunut juoksemaan tasokkaissa lähdöissä, ja tuoreimmat esitykset alleviivaavat vahvaa iskukykyä. Joensuussa 23.7. Tapio Perttusen valmennettava punnersi rehdisti johtavan rinnalta. Toissa kerralla Ylivieskassa se teki keulasta kovassa lopetuksessa sen, minkä pystyi. 5 ROYCE ROLLS ei ole ollut viime starteissa yksinkertaisesti parhaimmillaan.

Toto5-3 | 6. lähtö klo 19:52 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 30 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 5 B) 1,7,9,3,10,2,12,11 C) 6,4,8

Asemat kirkkaimmista parrasvaloista valtaava 5 ADRASTHEE on tottunut starttailemaan varsin tasokkaissa tehtävissä. Viimeksi Vermossa se teki TammaCupin karsinnassa alun laukan jälkeen todella kovan esityksen, ja tuon suorituksen perusteella hevonen on kuntonsa puolesta kyllä valmis palaamaan voittokantaan. Tamma jatkaa ilman kaikkia kenkiä. Esa Holopainen panostanee keskeltä rataa vahvasti kiihdytykseen, ja liputan suoraviivaisen keulajuoksun puolesta. 1 GOLD ARROW WEB otti edellisellä Mikkelin vierailulla kauden toistaiseksi ainoan voittonsa uudella ennätysajalla saatuaan nappireissun johtavan takana. Tauon jälkeen esityksissä ei ole vielä ollut viimeistä terävyyttä, mutta startit ovat vieneet ruunaa varmasti eteenpäin. Nyt Ari Moilanen istuu rattaille, alustavan infon mukaan viime startin tavoin takakengät riisutaan, ja lisäksi jenkkikärryt lyödään perään. 7 WHAT THE HELL palasi heinäkuussa pieneltä kesätauolta, ja pilasi sitten kaksi ensimmäistä starttia laukkoihin. Tästä huolimatta Tapio Mäki-Tulokas ei ollut Riksun 7.8. startin alla laukoista huolissaan, ja tamma voittikin sitten erittäin sopivan tehtävän odotusten mukaisesti varmaan tapaan. Turun välistartissa rima oli korkeammalla, ja tamma saa suorituksestaan puhtaat paperit oltuaan kelpo kolmas. Mikkelin maililla näin ulkoa juoksusta saattaa kuitenkin tulla voittoa ajatellen liian haastava.

Toto5-4 | 7. lähtö klo 20:13 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 48 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 5 B) 3,2,8,4 C) 7,1,11,9,6 

5 ALL STAR MINT tulee starttiviivalle tyylipuhtaan viiden voiton putken saattelemana. Kaiken kaikkiaan ruuna on ottanut vuoden seisemän voittoaan viimeiseen kahdeksaan starttiin. Hevosen voittosumma on tämän vuoden aikana tuplaantunut, ja taulussa näkyvä voittoputki on kartuttanut tilipussia muhkeat 12.000 euroa. Jarmo Kuuselan valmennettava on vastannut haasteeseen hienolla tavalla, ja se tulee jatkossakin nousemaan sarjoissaan. All Star Mint avaa kovaa, mutta mitenkään itsestään selvää ei ole, että Mikkelin maililla tie keulapaikalle saakka aukeaa. Sisäpuolelta starttaavista erityisesti 2 ZUMU DE LA VEGA ja 3 BIG CHIP avaavat niin kovaa, että pystynevät suosikin alussa torjumaan. Tästä huolimatta haastajat joutuvat todellakin venymään, mikäli ne aikovat All Star Mintin voittoputken katkaista.

Toto5-5 | 8. lähtö klo 20:34 
Tammasarja 2022

Suomenhevoset tasoitusajo 2100 m 4-6-v. 
p. 2500e, 20 m/ 4200e, 40 m/ 6500e. 
enintään 6500 e Tammalähtö P. 2000 e.

RANKING
A) 4,3,2,6,8,7 B) 10,9,1,11,5 

Toto5-kierroksen päättävässä Tammasarjassa on tasaiselta vaikuttava ryhmä voittajakandidaatteja, joista useimmilla lienee rutkastikin vielä parannuspotentiaalia sisässään. 4 TÄHTINEITO voitti viimeksi Savonlinnassa (Mikkelissä) keulasta aika lailla varmaan tapaan. Tamma avaa kovaa, ja se edennee nopeasti edeltä starttaavien tuntumaan. 3 YPÄJÄ PÄIVI aloitti uransa kolmella voitolla. Viimeksi Forssassa kyseessä oli Pikkuprinsessa, ja tamma saa tuostakin suorituksesta tasokkaassa tehtävässä täysin puhtaat paperit. tuon esityksen perusteella volttiennätyksessäkin lienee rutkasti ilmaa. 2 KALLA voitti uran avauksessa johtavan takaa, ja viimeksi se runttasi ykköseksi vahvaan tyyliin johtavan rinnalta. Esa Holopainen on luonnollisesti mielenkiintoinen vahvistus rattaille. 6 PAPERITÄHTI on lähdön rutinoituneimpia menijöitä. Kunto on kohdallaan, tamma hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan. 8 MADONNA kilpailee taulun kertomalla tavalla vahvassa vireessä, ja se pystyy tekemään myös töitä menestyksensä eteen. 7 SORELLE palasi viimeksi Seinäjoella voittokantaan, ja Antti Tupamäen mukaan voimia jäi hieman varastoonkin.

PÄIVÄN DUO

5
4,3,2,6,8,7

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7


3
1,2,4,8,11

Yhteensä 5 yhdistelmää, panos 2 euroa, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9 klo 20:49 
Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 26 000 e. Etus. Suom. synt. P. 1000 e.

7
2,3,5,6,9
2,3,5,6,8,9

Yhteensä 25 yhdistelmää, hinta 12,5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Tapio Mäki-Tulokas

L6/7 WHAT THE HELL: Lähtöpaikka on vähän ulkona. Tamma kuitenkin tarvitsee suht hyvän juoksun kärjen lähellä. Seiskaradalta voi olla vaikea sellaista saada. Tämä ei ole räjähtävän nopea alkumatkasta. Ajatuksena oli lähteä Mikkeliin parantelemaan ennätystä. Näistä asetelmista tuo ei välttämättä onnistu.

L7/7 LEEMARK´S GHOST: Sama lähtöpaikka on osunut tällekin. Hieman nopeammasta avaajasta on kuitenkin kyse. Sisäpuolella on muutama nopea lähtijä. On se eteenpäin koitettava. Ruunan kunto on ihan kelpo tolalla. Keulapaikalta tämä ei tee täyttä totta. Ollaan tyytyväisiä sijoitukseen kärjen tuntumassa.

L10/3 IOLA HOSS: Laukkoja on tullut. Ei tamman pitäisi olla mikään laukkuri. Vermossa varsa oli kokolapuilla liian totinen ja painoi kovasti. Muutetaan varusteita. Laput pois ja korvia tukkoon. Kärkisijoille on saumoja ehjällä juoksulla. Laukaton suoritus on kaikkein tärkein tavoite. Uskon hevosen pystyvän tuonne 1.18.n paikkeille, tilanteen mukaan hieman allekin.

Antti Tupamäki

L4/9 LANDEN IITA: Jos voittosummaa tuijottaa, on lähtö toki varsin sopiva. Ajallisesti pitänee kuitenkin parantaa paljon. Voittaja saattaa hyvinkin noteerata 1.28-tuloksen tai allekin. Kyllä tämänkin pitäisi mennä tähtivauhtia. Etupään kengitystä hieman muutetaan. Aivan paras vauhti on varsalta vielä puuttunut. Ihan voittoon asti yltäminen olisi ehkä pikku yllätys. On se toki mahdollista.

L8/7 SORELLE: Tamma teki Jyväskylässä mainion esityksen. Voimia jäi hiukan varastoonkin, vaikka voitto oli niukka. Hevonen tuli juosten maaliin. Ei tämä ole paha hyppimään lähdössä. Ei hirmu nopeakaan avaaja tosin. Kyseessä on ihan asiallinen menijä tällaiseen lähtöön.

Miia Salminen

L2/4 SWAN ORDEN: Hiukan huollettiin tammaa Riksun startin jälkeen. Siinä oli pikkasen sanomista. Vermossa hevonen oli sitten oikein hyvä. Päästiin tulemaan sisältä vasta ihan viime hetkillä. Tarkoitus olisi Mikkelissä kokeilla keulasta pikku riskilläkin. Tämä on ollut parempi selästä, mutta josko tilanne olisi muuttunut. Vauhdit on kyllä riittävät.

L7/2 ZUMU DE LA VEGA: Ruuna on vähän nousukunnossa. Pari viime kisaa on olleet hyviä. On siinä pari kovaa vastustajaa. Erityisesti Perttusen hevonen on ollut tosi vakuuttava ja varmasti vaikeasti lyötävissä. Eiköhän Antti koita johtopaikalle. Positiivista on myös se, että ennen ruunaa pidettiin kovasti keulariippuvaisena. Tuorein Kouvolan voitto irtosi takaa. Kengät jalassa jatketaan.

Isto Kuisma

L5/1 DELIGHTFUL MOMENT: Hyvin fiiliksin lähdetään Mikkeliin yrittämään. Viime Jyväskylän startti oli positiivinen. Voimia jäi Jukan mukaan käyttämättä jonkun verran ja hevonen tuli riskisti sisään voittajan selässä. Lähtöpaikka on mainio. Mailin matka passaa ja kaikki vaikuttaa hyvältä kisan alla. Tämä on tosi nopea avaaja. Keula tai selkä, molemmat käyvät. Kengät on jalassa ja tutut varusteet.

L6/9 PROUD MS CANTAB: Tamma palaa tauolta. Sitä jouduttiin hoitamaan muutamaan otteeseen. Pari ratahiittiä on alla. Ysirata on vähän kaksipiippuinen juttu. Tämä olisi nopea kiihdyttäjä ja parhaimmillaan johtopaikalta. Koitetaan saada näin alkuun järkevä reissu ja hyvä sijoitus myös toki.

Timo Toiviainen

L2/11 PROUD MATCH: Ruuna käy tosi kuumana volttilähdöissä ja viimeksi se laukkasi toivottomasti. Ihan hyvä hevonen oli sitten muuten. Aika normaalissa vireessä sen pitäisi olla. Lähtöpaikka on toki hankala.

L7/9 ADRIENNE´S AMI: Ori johti viimeksi alun ja jatkoi sitten johtavan takana. Vähän tasainen se oli sinä päivänä. Ei tässä välissä ole ajettu kovempaa, mutta aivan asialliselta hevonen on tuntunut. Miten juoksu sujuu takarivistä. Lähtö on varsin tasokas. Jos reissu onnistuu, odotukset on toton tuntumaan.

  Takaisin listaukseen