Ravit

30.03.2021

Ravit Mikkelissä klo 18 - ajetaan ilman yleisöä, seurattavissa suorana Veikkauksen TotoTV:n sekä Cmore- ja Ruutu-palvelun kautta.

Suomenhevosliiton kannustuslähtö (ei totoa) klo 17.30, 1. lähtö klo 18.07

7 oikein -lehden ohjelmasivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETIT

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 5,7,3 + 4 (11,6)
T5-2: 10,4 + 5 (8,9)
T5-3: 5,7 (6,2) 
T5-4: 6 (2,9)
T5-5: 3,5,9,4 + 2,10 (8,1)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 144 riviä, hinta 14,4 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1
klo 19:10 Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 8500 e. P. 1000 e

RANKING
A) 5,7,3 B) 4,11,6,9 C) 1,8

Rankingin kärkeen kipuavan numeron 5 ESSIN SÄVÄYS kohdalla palaset tuntuvat talven aikana loksahtaneen paikoilleen. Tamma on aloittanut tämän vuoden aivan jäätävällä tavalla, ja viimeksi Simo Tuovinen myös osoitti, ettei voittamiseen välttämättä tarvita kovan luokan ammattikuskia. Tuossa alla olevassa tuoreimmassa valmentajan itsensä ajamassa Joensuun startissa sen enempää kuski kuin hevonenkaan eivät välittäneet valjakolle tarjotusta haastajan roolista, vaan Essin Säväys nappasi ykkösrahat johtavan rinnalta vakuuttavalla tavalla. Essin Säväys tottunut menestymään töitä tehdään, ja tarvittaessa se pystyy voittamaan tämänkin startin johtavan rinnalta. Toisaalta vakuuttavat suoritukset saattavat herättää myös vastustajien kunnioitusta, ehkä tie aukeaa jo keulapaikalle saakka. Luonnollisesti alla olevasta hienosta suorituksesta huolimatta Hannu Torvinen on kova vahvistus rattaille. Myös numero 7 HUIMANNI on aloittanut tämän vuoden vakuuttavalla tavalla, ja ruuna on muutaman kuukauden aikana pystynyt tuplaamaan voittosummansa. Suosikin tavoin myös ykköshaastaja on osoittanut pystyvänsä tekemään töitä menestyksensä eteen. Ravi- ja suoritusvarma menijä taistelee tässäkin lähdössä kärkisijoista. Numeron 3 VARMA-KONSTI lähtöpaikka lienee yhden poisjäännin myötä paras mahdollinen. Ruuna on valmiiksi toisella radalla, mikä on tasaiselle ja hieman epävarmalle lähtijälle varmastikin etu. Vaikka voittoputki Kuopiossa katkesi, ei kunto ole kadonnut mihinkään. 4 MALAKKI on tauluaan vaarallisempi. Numeron 11 VEXI esitykset tuntuvat ailahtelevan. 

Lähtö 5. | Toto5-2
Nuorten Sarja 2021
klo 19:31 Lämminveriset tasoitusajo 2100 m 3-4-v. Suom.synt. 
p. 1600 e + 20 m/ 3400 e. enintään 5000 e P. 2000 e

RANKING
A) 10,4 B) 5,8,9,3,1,6,2,9 C) 11

Nuorten Sarjassa rankingin kärkeen kipuava 10 LOVE'N CASH on antanut uransa ensimetreillä vahvat näytteet kyvyistään. Suoraan tauolta Lahdessa Hannu Torvinen käänteli ajokkinsa päätöspuolikkaan alkaessa parijonosta kolmannelle, minkä jälkeen ori ole kirivaiheessa täysin omaa luokkaansa. Toissakerralla Vermossa Christa Packalenin suojatti oli ehkäpä vieläkin parempi, ja ori lepatteli kirivaiheessa sen kaltaisia kyytejä, että odotukset jatkon suhteen eivät ainakaan madaltuneet. Viimeksi Kouvolassa ori osoitti lähtölaukan jälkeen kunnon pitävän. Takamatkasta huolimatta Love’n Cash päässee iskemään kiriin suhteellisen läheltä kärkeä. 4 JADIRA WEB aloitti uransa Lappeessa johtavan rinnalta irronneella tyylipuhtaalla voitolla. Timo Korvenheimon valmennettava omaa selkeästi kykyjä, ja sen esityksiä tulevissa starteissa seurataankin mielenkiinnolla. Voltin nelosrata saattaa tuoda omat haasteet mukanaan. Haastajaporukan käynnistävä 5 JACKSONVILLE voitti toissakerralla Kuopiossa nappireissulla 2. sisältä. Viimeksi se teki kelpo suorituksen johtavan rinnalta. Jukka Hakkaraisen valmennettavalla on selkeästi kykyjä ja kunhan ruuna klaaraa voltin vitosen, ei menestys saa yllättää. 

Lähtö 6. | Toto5-3
klo 19:52 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m 
p. 65 000e. pt. 20 m. P. 1500 e

RANKING
A) 5,7 B) 6,2 C) 4,3,8,9

Suosikkinamme matkaan starttaava 5 VIXELI aloittaa kautensa varsin sopivan tuntuisessa tehtävässä. Vuonna 2019 Vixeli avasi kautensa huhtikuussa Porissa Satakunta Seniorissa. Hyvä esitys täyden matkan voltissa ajalla 25,1 kantoi vitosrahoille, edelle jäivät mm. Turelius, Vixus ja Herra Heinämies. Viime vuonna tauolta paluu tapahtui kesäkuussa Killerillä 3.000 euron arvoisella Toto75-voitolla. Taakse jäivät mm. Humiseva, Tuviker ja Eeti. Vaikka missään tapauksessa Vixeli ei suoraan tauolta ole varmastikaan parhaimmillaan, ei Tapio Perttunen näin lahjakasta hevosta starttiin hiitille tuo, vaan oriilta on lupa odottaa täysipainoista esitystä. Kun valmentaja puhuu startin alla Suur-Hollola-ajosta ja Kuninkuusraveista, saadaan konkretiaa hevosen kyvyistä. 7 VAELLUS kipuaa mukaan A-ryhmään. Timo Vääräsen valmennettava avasi kautensa hyvällä kakkossijalla ylivoimaiseen tapaan lähdön voittaneen Ellin Sisun takana. Startti kropassa se on varmasti Vixeliin nähden astetta valmiimpi tähän kisaan.

Lähtö 7. | Toto5-4, Päivän Duo-1, Troikka 
klo 20:13 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 29 000 e. P. 1200 e.

RANKING
A) 6 B) 2,9,5,1,8 C) 11,7,12

Rankingin kärkeen kipuava 6 PICA-PICA OAK on voittosummaansa nähden lahjakas menijä, joka pystyy jatkamaan tasaisen varmaan sarjoissa kipuamista.  Christa Packalenin suojatti on saanut nyt pienen tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa, ja se on tehnyt noissa kummassakin kisassa hyvät kirit parijonosta. Tamma on tottunut kilpailemaan Toto75-tasolla tätä kovemmissa tehtävissä, ja se ansaitsee suosikkiasemansa. Balanssia päästään keventämään, mistä on tammalle selkeästi etua.  Valmentaja toivoo selkäjuoksua. Pica-Pica Oak on maistuva suosikki ja se luotetaan Toto5-kuittien tukipilariksi. Haastajaporukan käynnistävä. 2 DELIGHTFUL MOMENT avaa auton takaa todella kovaa, ja Jukka Torvisen ajokki ottanee enemmän tai vähemmän automaattisesti ensimmäiset keulat. Lahden voitto irtosi johtopaikalta ja yllätyksenä tulisi, mikäli Jukka Torvinen keulaan päästessään paikastaan luopuisi. 9 CARMALT MUSTANG vietti parin kuukauden mittaisen talvitauon ja on tehnyt sen jälkeen nyt kaksi hyvää starttia. Sekä Kuopiossa, että Jyväskylässä, nähtiin selkäjuoksujen jälkeen vahvat loppuvedot. Saman taktiikan päätteeksi ruuna taistelee tänäänkin vahvasti totosijoista.  

Lähtö 8. | Toto5-5, Päivän Duo-2
klo 20:34 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 13 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 3,5,9,4 B) 2,10,8,1 C) 6,12,7,11

Rankingin kärkeen kipuava numero 3 CAZADOR hakee jo viidettä peräkkäistä voittoaan. Sarjat nousevat nopeaan tahtiin, ja lisäksi lähdössä on nähdyn perusteella selkeä laukkariski. Kykyjä kuitenkin löytyy ja suosikkiasema on oikeutettu. 5 EASY RI debytoi joulukuussa Janita Antti-Roikon valmennuksesta ja kahden ensimmäisen tutustumisstartin jälkeen parivaljakko on tämän vuoden puolella löytänyt yhteisen menestyssävelen. Vuoden viisi starttia ovat tuottaneet totosijat 2-2-1 ja tilipussi on karttunut 4100 eurolla. Voitot ovat irronneet montén puolelta. Numeron 9 FABRICE WEB kohdalla alla olevan Kouvolan startin saa unohtaa, juoksu meni täysin pieleen. Takarivin lähtöpaikka vaikeuttaa, mutta sopivan selkäreissun päätteeksi mukaan matsiin. 4 QUEENSTYLE on mielenkiintoinen poiminta tähän starttiin. Tamma saanut pienen talvitauon jälkeen tasaisesta starttirytmistä kiinni, ja se kilpailee tällä hetkellä tauluaan paremmassa iskussa. Mikkelissä 2.3. ja Joensuussa 6.3. kiriväylät eivät toivotulla tavalla auenneet, ja paukkuja jäi varastoonkin. Viimeksi Ylivieskassa loppukaarteen yllättävä laukka enemmän tai vähemmän pilasi pelin. Nyt asemat löytynevät kärkiporukasta, eikä menestys saa tulla suorana yllätyksenä. Olli Timonen ei startin alla paukuttele henkseleitään tauolta palaavan numeron 2 HELLO KENT menestys mahdollisuuksien suhteen.

PÄIVÄN DUO

6
3,5,9,4

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

6
2,9
1,2,5,8,9,11

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

Kuusivuotiaaksi varttunut 3 FRANCIS JOURNEY on startannut urallaan vasta kuudesti, ja näistä kisoista ruuna on voittanut neljä. Kykyjä siis löytyy, mutta haasteitakin on matkan varrella ollut. Mirja Kärkkäinen kommentoi 7 oikein -lehdessä, että sairastauon taustalta löytyy kavio-ongelmia. Kisavireen arvioiminen ei ole helppoa, mutta hevonen jätti koelähdössä Jani Ruotsalaiselle hyvän kuvan iskukyvystään. 8 RUNAWAY SAVOY ei puolestaan ollut Kouvolassa omalla tasollaan ja tuon jälkeen ori on jäänyt kertaalleen pois. Alkuvuoden voittostarteissa annetut näytöt oikeuttavat kuitenkin paikkaan troikan yläriveillä haastavasta lähtöpaikasta huolimatta.

3,8
3,7,8,11
3,6,7,8,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Tapio Perttunen

L2/7 ELVIS EXCEPTIONAL: Ei ole suuria odotuksia. Treeniotteet eivät hirveästi lupaa. Ruuna voisi mennä ehjällä sisäratajuoksulla 1.20-vauhtia läpi, tuskin sen kovempaa. Olisin tyytyväinen rahasijaan. 

L4/11 VEXI: Torstaina tuli laukka ensimmäisen kaarteen alussa, kun käänsin hevosta liian jyrkästi sisälle. Ruuna teki muuten ihan kelpo esityksen. Mikkelissä on takarvi, mikä on nopealle lähtijälle miinusta. Rahasija olisi hyvä saavutus tämänkin kohdalla. 

L6/5 VIXELI: Oriilta leikattiin irtopala viime kauden jälkeen. Muuten talvi on mennyt sen kohdalla suunnitelmien mukaan. Kovimmillaan on ajettu harjoituksissa 1.33-kyytiä. Kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa ja Mikkelistä aloitetaan. Huippuvireeseen on tietenkin matkaa enemmän tai vähemmän. Mitään menestyspaineita ei ole, mutta katsotaan nyt miten kausi lähtee käyntiin. Suur-Hollola-ajo on Vixelin kohdalla ensimmäinen isompi tähtäin. Kuninkuusravit tottakai kiinnostaa tämän kohdalla. Kaikki kuitenkin riippuu siitä, miten Vixelin kilpailukausi lähtee menemään.

Christa Packalen

L5/10 LOVE´N CASH: Ori kävi Kouvolassa tosi kuumana viimeksi. Laukka tuli heti. Hevonen myös kulutti matkalla paljon voimia painaessaan toisten takana. Tehdään vähän varustemuutoksia Mikkeliin. Nyt on volttilähtö ja ori voisi olla hiukan tasaisempi siinä. Kaikki on hevosella hyvin.

L7/6 PICA-PICA OAK: Teivon sijoitus oli ihan ok. Edelle jääneet saivat helpompia reissuja. Kaikki on tälläkin hyvin. Tamma lähtee kovaa. Tarkoituksella on ajettu selkäreissuja, kun hevonen ei ole ollut vapaalta radalta niin hyvä. On se kyllä koko ajan parantanut tuota puolta.

Isto Kuisma

L2/8 HOSIANNA SISU: Tamma oli koelähdössä vähän hölmöläinen. Ei se oikein osannut mennä. Hannu oli lämmitykseen varsin tyytyväinen. On koitettu vähän terävöittää hevosta treeneissä. Ihan kohtalaisesti tällä on kykyjä.

L7/2 DELIGHTFUL MOMENT: Hienossa kunnossa hevonen kilpailee. Kotitreenien perusteella vireessä ei vaikuttaisi tapahtuneen muutosta. Tampereella oli vähän hankalat rataolosuhteet. Lähtöpaikka oli sen verran ulkona, että mentiin hokeilla. Sisällä oli sitten pehmeämpää ja ruuna meni vähän kuin saappaat jalassa. Tuo maksoi voimia ja uskoisin, että toisenlaisella balanssilla hevonen olisi päässyt finaaliin. Lähtöpaikka on mainio. Tämä pääsee lujaa liikkeelle. Kuski tehköön taktiset ratkaisut sen mukaan, miltä ruuna tuntuu käteen.

Jukka-Pekka Kauhanen

L6/3 JULIANNE DAHLIA: Tamma on tehnyt aika tasaisia suorituksia. Pikkasen on puuttunut. Ei minulla tähän kohtaan ole hirveästi pärjäämisodotuksia. Kovia on vastassa.

L10/5 HYVITYKSEN PYRY: Tämä on kyvykäs hevonen. Kuopion paluustartin voitto irtosi melko helposti johtopaikalta. Maili on ehkäpä ruunan bravuurimatka ja menestystä odotellaan.

Harri Kotilainen

L2/5 CHASING HIGHS: Tammikuun startissa ravi hukkui loppusuoralla. Välissä oli pieni kannan polkeama ja koelähdön kautta aloiteltiin taas. Hyvällä tyylillä tamma meni siinä kelpo tuloksen. Pärjäävä hevonen näihin lähtöihin, jos kaikki vain pelittää. Ei vitosrata nyt paraskaan paikka ole. Tämä vastaa kyllä tosi innokkaasti toiselle.

L9/1 QUITE IMPRESSIVE: Ruuna ei aina oikein meinaa kääntyä auton taakse. Kunhan siipeen päästään oikealla ajoituksella, se lähtee kyllä lujaa. Jos keulat saisi pidettyä ilman hurjia revittelyjä, voisi johtopaikaltakin koittaa ajaa. Aivan pystyvä hevonen. Mahdollisuuksia on ihan kärkisijoille.

Ville Tonttila

L4/1 VAUHTIPOKU: Katsoin tuon Joensuun lähdön ja hevonen teki ihan kelpo startin siellä. Se joutui alussa vähän revittelemään. Voi ruuna olla tässä hiukan alipelattu. Tosi ravuri, joka pääseekin reipasta. Pikkasen tahtopuolessa on ollut sanomista. Parempaan suuntaan tuokin puoli on mennyt.

L8/10 RAHART: Kaiken pitäisi olla ruunalla hyvin. Nopealle avaajalle takarivi on miinusta. Läheltä kärkeä tämä on ollut parhaimmillaan. Aika lailla toisten armoilla ollaan. Juoksun täytyisi onnistua tosi nappiin.

L9/7 PRETTY FLY: Tamma aloitti hyvin. Sitten tuli muutama huonompi startti ja hevonen jäi tauolle. Ei ihan nolo tapaus. Päivän vireestä en osaa sanoa tarkemmin. Näistä lähtökohdista jonnekin sijoille 3-5.
 

  Takaisin listaukseen