Ravit

02.03.2021

Ravit Mikkelissä klo 18.

Huom! Ravit ajetaan ilman yleisöä. Ravit katsottavissa suorana Veikkauksen TotoTV:n, Cmore- ja Ruutu-palvelun kautta.

7 oikein -lehden ohjelmasivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 2,6 + 5 (4,7)
T5-2: 2,10,11 + 4,6,3,12 (9,5)
T5-3: 6 + 2,12 (1,8)
T5-4: 4 (8,10)
T5-5: 2,1,10 + 6,12,3 (7,4)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 378 riviä, hinta 37,8 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. klo 19:10 | Toto5-1
Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m Tammalähtö
p. 22 000 e + 20 m/ 23 000 e., pt. 40 m. P. 1500 e.

RANKING
A) 2,6,5 B) 4,7,3

Toto5-kierroksen käynnistämässä Tammasarjassa riittää vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta mielenkiintoa. Yhden poisjäännin myötä nyt käytännössä paalulla volttia vetävän numeron 2 MARMARDU edellisestä startista on kulunut yli kuukausi. Tuosta ei varmastikaan tarvitse suuremmin kuitenkaan olla huolissaan, sillä joulukuun alussa Kuopiossa tamma teki pidemmältä paussilta heti hyvän esityksen. Heikki Kinnusen valmennettava oli kaikissa talven starteissaan hyvä, ja mikäli se jatkaa vastaavalla tasolla suorittamista, taistelee Marmardu loistopaikalta lähdön voitosta. Terho Rautiainen lataa varmastikin numeron 6 ELIAS JUONETAR kanssa kovat piipussa kiihdytykseen. Tamma avaa kovaa ja se ilmestynee nopeasti 20 metriä edeltä starttaavien tuntumaan. Viimeksi Vermossa Elias Juonetar oli keulasta hyvä kolmas vahvasti kuningatarkisakandidaattien joukkoon kohonneen Varsovan voittamassa lähdössä. Tammojen ehdottomaan eliittiin murtautunut 5 HETVIINA palaa tauolta varsin passiivisten kommenttien saattelemana. Antti Tupamäki ei startin alla henkseleitään paukuttele. Hetviina on valmentajan mukaan ollut treeneissä hieman vino, ja Tupamäki arvelee tämän johtuvan hokkibalanssista. Menestymispaineita ei tässä startissa ole, mutta mikäli tamma suorittaa heti omalla hyvällä tasollaan, katseet käännetään edessä oleviin 75-koitoksiin. Lämmitys antaa tärkeää lisää infoa Hetviinan vireestä. 4 SOKRU sai tauolta paluussa suojaisan sisäratajuoksun ja hevosen olemus vaikutti moitteettomasti. Kiriväylät eivät lopussa kunnolla auenneet. 7 VILMA LYYDIA On reilun parin kuukauden tauolta luonnollisesti arvoitus. 

Lähtö 5. klo 19:31 | Toto5-2
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 1800 e. P. 1000 e. 

RANKING
A) 2,10,11 B) 4,6,3,12 C) 9,5,7,8,1

Toisessa Toto5-kohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä. Iikka Nurmosen valmennuksesta debytoiva 2 EN CANDY TILL on ideanostomme rankingin kärkeen. Nurmonen kommentoi suojattiaan varsin positiiviseen sävyyn ja miehen aktiivisen ajotavan tuntien keulajuoksun tavoittelu vaikuttaa todennäköisimmältä skenaariolta, mikäli tamman lähtönopeus siihen vain riittää. Reilut kolme kuukautta Nurmosen treenissä ollut En Candy Till on treenannut hyvin ja tamma on ehtinyt tulla uudelle valmentajalleen tutuksi. Suoritukset olivat jo viime vuoden puolella ihan kelpo tasoa. Suvukas 10 MELIORA avasi viimeksi Kouvolassa uransa voittosaldon. Ykkössija irtosi toista rataa ilman vetoapua töitä tehden varsin väljään tyyliin. Aika näyttää, kuinka aktiivisesti Kimmo Taipale lähtee takarivistä tätä starttia ajamaan. 11 OKAY FRANK on myös erittäin varteenotettava voittajakandidaatti haastavasta lähtöpaikasta huolimatta. Tapio Perttusen valmennettava on saanut nyt kaksi starttia tauon jälkeen kroppaansa, ja ruuna on osoittanut kelpo virettä. Tammikuun startissa se paikkasi laukkansa kelpo tapaan ja viimeksi ruuna hallitsi tapahtumia varmaan tapaan keulasta. Näistä asemista Okay Frank joutuu vetämään työhaalarit ylleen noustakseen voittoon saakka.

Lähtö 6. klo 19:52 | Toto5-3
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 19 500 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 6 B) 2,12,1,8,4,5,3 C 10,7,11,9

Kolmannessa Toto5-kohteessa selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava 6 GLAMOUR ARIOSO kilpaili koko viime vuoden ilman voittoja mutta tämän vuoden puolella se on napannut hienosti jo kaksi ykkössijaa. Vuoden ensimmäisen voiton Matias Salon valmennettava otti 2.1. Vermossa. Rattailla tuossa startissa istunut Juhani Tapani ajoi toista rataa määrätietoisesti eteenpäin ja avauspuolikkaan jälkeen Glamour Arioso eteni keulaan, mistä se hallitsi tapahtumia maaliin saakka. Myös Lappeessa 15.2. ykkösrahat irtosivat varmaan tapaan keulajuoksun päätteeksi. Psyykkaamme kiihdytyksen siten, ettei Glamour Ariosolla pitäisi tälläkään kerralla olla suurta uhkaa keulaan pääsyn suhteen, ja mikäli se saa odotustemme mukaisesti tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, joutunevat haastajat tyytymään taisteluun kakkosrahoista.   Voittosummaansa ja voittojensa määrään suhteutettuna kyvykäs 2 CONFIDENCE MAN käynnistää haastajaryhmän. Elämänsä kunnossa kilpaileva 12 CIAO FERRARI ansaitsee piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta maininnan.

Lähtö 7. klo 20:13 | Toto5-4, Päivän Duo-1, Troikka 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 45 000 e. P. 1200 e.

RANKING
A) 4 B) 7,10,11,5,9,1,3 C) 2,8,12

Suosikkina starttaava 4 NAZARETH oli viimeksi Vermossa mukana avoimessa Tammatähdessä, missä se nappasi 2. sisältä keulasta voittaneen Willow Priden takaa kakkosrahat reipashenkisessä 11,0-lopetuksessa. Kimmo Ahola ja Santtu Raitala muodostavat ehkäpä valtakunnan tulikuumimman kaksikon, ja kaiken järjen mukaan Nazareth nauttinee tässä vastustajien kunnioitustakin. Kyvykkäimmistä haastajista 7 JUST A FLIRT vaatinee startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan ja numerot 10 O.P.ROC ja 11 CAPO antavat takarivin lähtöpaikkojen myötä melkoisesti tasoitusta. Nazareth on oikeutetusti selkeä suosikki.

Lähtö 8. klo 20:34 | Toto5-5, Päivän Duo-2
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 8500 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 2,1,10 B) 6,12,3 C) 7,4,5,8

Ideasuosikkina rankingin kärkeen kipuava 2 LISTAS HOTSHOT on tasapaksuista sijoituksista huolimatta aloittanut uudessa kotimaassaan hyvällä tyylillä. Vermossa tehtävä oli ulkokautta kirimällä takapareista täysin mahdoton kärjen kellottaessa päätöspuolikkaan 11,9-lukemiin. Viimeksi Lahdessa tamma tuli 3. sisältä maalisuoraa ulompaa hyvällä tyylillä sisään. Nyt kolmas startti tauolta, sopiva vastus ja hyvä lähtöpaikka. Olisikohan jo aktiivisen taktiikan vuoro? 1 QUEENSTYLE oli Kaustisella suoraan tauolta selkäjuoksulla hyvä kakkonen. Kiritilat aukesivat varsin myöhään, minkä jälkeen Kimmo Taipaleen valmennettava kiri sitten hyvin maaliin. Viimeksi Joensuussa tamma taipui kuitenkin keulasta turhan helposti. Aika näyttää, minkälaisella taktiikalla tätä lähtöä lähdetään ajamaan. 10 HALDIAZ palaa pitkältä tauolta ihan positiivisten kommenttien saattelemana. Vastus on sopivaa tasoa, mutta todellisen vireen arvioiminen vaikeaa.

PÄIVÄN DUO

4
2,1,10

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7


7,10,11
1,3,5,9,7,10,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

10
1,8,9,11
1,8,9,11

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Iikka Nurmonen

L5/2 EN CANDY TILL: Tamma tuli meille marraskuussa. Se on tuntunut treeneissä varsin hyvältä. Mielenkiintoinen tapaus ja heti on kyllä odotuksiakin. Paikka on mainio. Katsotaan, kuinka juoksu lähtee menemään. Keulareissukin on tietenkin yksi vaihtoehto, jos homma etenee siihen malliin.

L6/6 GLAMOUR ARIOSO: Kouvolan esitys oli hyvä, vaikka hevonen jäikin tiukassa kisassa kolmanneksi. Tämä osaa lähteä kovaa. Ruuna vaatinee sisäratareissun yltääkseen aivan kärkisijoille. Mielestäni se on keulapaikalta parempi kuin toisten takaa.

L6/8 RUN AND REPEAT: Yritin ajaa hevosella hiitin, mutta siltä putosi kenkä 500 metrin juoksun jälkeen. Hiitti lopetettiin sitten siihen, joten en ehtinyt saada hevosesta tarkempaa kuvaa. Vaikea sanoa ruunasta sen enempää tässä vaiheessa.

Jasmiina Aho

L3/1 BROOMHILDA: Tamma jäi Seinäjoella kuolemanpaikalle. Siinä mentiin alusta loppuun kovaa. Tyytyväinen olin suoritukseen. Täysi matka voltista 1.17-vauhtia talvikelillä. Vasta joulukuun alussa tällä ajettiin ensimmäinen ratahiitti. Kovaa kyytiä on hevonen mennyt eteenpäin. Selkäjuoksukin voisi olla vaihteeksi ok. Kuski toki saa päättää taktiikan.

L7/7 JUST A FLIRT: Palaillaan tauolta. Mahaa hoidettiin tässä välissä. Jostain on aloitettava. Alla on vain yksi hiitti. Maili ajettiin 1.24-vauhtia läpi. Ei minulla tosiaankaan ole isoja odotuksia tähän avauskilpailuun näistä asetelmista. Kesällä tällä riittää vauhdit kyllä. Myös eka kilpastartti hokkikengillä on käsillä nyt.

Ville Tonttila

L5/12 FRIANDISE: En ole ollut juttusilla valmentajan kanssa, enkä osaa tästä kommentoida.

L7/5 WONDER WOMAN: Hyvä kuva jäi hevosesta Lappeen perusteella. Jäätiin siellä johtavan taakse pussiin. Oli startin jälkeen vähän puhetta, että seuraavalla kerralla ruunalla voisi kokeilla keulajuoksuakin. Sen verran asiallinen se on ollut. Voisi olla hyväkin rasti T5-peliin.

L7/6 DIFFARN AM: Ruunan taulu on aika lohduton. Se hukkaa lopussa raviaan. Hevosta ei voi päästää täysin vapaasti. Periaatteessa kapasiteettiakin olisi. Ruuna on painellut taannoin Solvallassa täyden voltin 1.13-vauhtia.

L7/9 MEMPHIS MINNIE: Vermossa oli voltin kakkosrata. Hevonen hätäili siinä laukalle. Hyvässä kunnossa se on. Eturivi olisi ollut mieluisampi nopealle lähtijälle. Keulasta tämä on tehnyt parhaat juoksunsa. Kohtalainen paikka on ysikin. Eiköhän tuosta jotkut asemat saa.

L8/10 HALDIAZ: Pitkä tauko on alla. Tammalle tuli syksyllä kaviopaise. Tarkoitus oli kyllä muutenkin pitää huilia. Kovasti on treenattu. Ratahiittiä ei ole ajettu, mutta kotona on kyllä ajettu lujaakin. Ei hevosen pitäisi olla kauhean tukkoinen. Ihan hyvän tuntuinen se on ollut harjoituksissa.

Timo Tuominen

L4/4 SOKRU: Ihan hyvän startin hevonen teki Vermossa. Ajettiin sisällä ja vähän jäi voimiakin, kun ei saatu lopussa tilaa. Hyvä paluukilpailu. Periaatteessa sen luulisi olevan ainakin samanlainen nyt startti kropassaan, miksei vähän parempikin. Viime kaudella Sokrun suoritustaso vähän ailahteli. Hyvänä päivänä ei totosijakaan olisi mahdottomuus.

L9/10 VIRIN VIHTORI: Monte on sopinut oriille ihan hyvin. Takamatkaa on toki aika paljon. Villihiisi voi olla vaikeasti lyötävissä. Tuoreimmassa montelähdössään tämä oli vähän nahkea jälkimmäisellä kierroksella. Oliko tuo sitten tilapäistä. Kunnossa hevosen pitäisi kyllä olla.

Antti Tupamäki

L4/5 HETVIINA: Talvi on sujunut suunnitelmien mukaan. Hetviina on mennyt treeneissä vähän vinossa, mutta ehkä se johtuu hokeista. Kyseessä on hieman kokeilustartti. Nähdään missä tamman kanssa mennään. Jos tämä kisa menee hyvin, seuraava kilpailu voisi olla parin viikon päästä ajettava T75-lähtö. Menestyspaineita ei ole tähän kohtaan.

 

 

 

  Takaisin listaukseen