Opiskelijaravit & Mikkeli Cup

18.09.2023

Ravit Mikkelissä klo 18, koelähdöt klo 17.20 ja 17.40.

Verryttelyajat 9 minuuttia. Viimeinen verryttelyaika 7. lähdön jälkeen.

7 oikein -lehden sivut

Mikkeli Cup -säännöt

 

Toimihenkilöt ma 18.9.2023 raveissa

Kilpailun valvoja Tuomo Ylisaari
Kilpailutuomarit Janne Jääskeläinen, Ismo Kovanen, Marita Lahtinen, Eini Nevalainen
Valvontakamerat Jarno Romo
Maalikamera Tanja Markkanen
Päälähettäjä Tanja Säynevirta
Lähettäjät Eero Hyötyläinen, Mika Liukkonen, Marja Sairinen, Jorma Vesalainen
Lähdönjärjestäjät Usko Särkkä, Riikka Konttinen
Valjakkotarkkailijat ja tunnistajat Jorma Illi, Sari Kivelä
Varikkoalueen valvoja Timo Pursiainen
Sisäänkirjoitus Marika Wallin-Heimonen, Satu Pitkänen
Eläinlääkäri Jukka-Pekka Närhinen
Eläinlääkärin avustajat Heini Härkönen, Eija Kajander, Anni Norola
Hyvinvointitarkastajat Jorma Illi, Anni Norola
Kengittäjä Veli-Matti Pursiainen, puh 044 929 8161
Kuulutus ja selostus Juha Jokinen
Voittajahaastattelut Tappi Hoikka
Lähtöauton kuljettaja Ari Roikonen
Tasoituksenlaatija Henri Talonpoika
Ensiapu Etelä-Savon Pelastuslaitos
Ratamestari Seppo Romo, puh 0440 651 561
Lähdönvoittajakuvat Terhi Piispa-Helisten

 

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 4,8,1,6 (3,7)
T5-2: 1,3,5,6 (4,2)
T5-3: 7 + 6,3,8,1,5 (10,12)
T5-4: 1 (2,6)
T5-5: 5,3 (7,1)

Pieni systeemi 32 riviä, hinta 6,4 euroa.
Suuri systeemi 192 riviä, hinta 38,4 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Toto5-1 | 4. lähtö klo 19:10 
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
Mikkeli Cup -karsinta 
enintään 20 000 e. P. 1200 e. 

RANKING
A) 4,8,1,6 B) 3,7 B) 2,5

4 WILIAM WAY saa ensimmäistä kertaa urallaan Ari Moilasen rattailleen, mutta tuskin hevosen mahdollisuudet tällä kuskilla ainakaan heikkenevät. Keskiviikkona Vermossa ruuna teki keulasta kovan esityksen, vaikka hurjaan vireeseen äitynyt Informed Am lopussa väkisin edelle punnersikin. William Way avaa auton takaa todella kovaa ja on tässä selkeä suosikki juoksemaan keulassa. Tämän myötä ruuna on myös lähdön todennäköisin voittaja. 8 MAURITZ MATCH aloitti uransa Juho Ihamuotilan valmennuksesta, mutta ei saanut tuossa vaiheessa vielä pykälää silmään. Kesäkuussa debyytti Tuomas Pakkaselta, ensimmäisessä startissa Oulussa laukka pilasi pelin, mutta tuon jälkeen menestys on ollut aika lailla huikeaa. Viimeiset 7 starttia statistiikalla 5-1-1 ja näistä rahaa 15.400 euroa. Toissa kerralla Vermossa ruuna teki Kuuma Cupin finaalin keulavoitolla tuhdin 8.000 euron tilin. 1 NEMEA ICEMAN debytoi toukokuussa Isto Kuisman valmennuksesta statistiikalla 21 starttia 0-1-3 ja 2.510 euron voittosummalla. Tuon jälkeen ruuna on tehnyt 10 starttia statistiikalla 4-0-1 ja rahaa näistä kisoista on kertynyt 8.300 euroa. Sarjat ovat nousseet siis kovalla kohinalla ja ruuna kyllä kantaa tämänhetkisen voittosummansa, toki tänään kyseessä rahallisesti melkoinen ylisarja. Tästä huolimatta Nemea Iceman on loistopaikalta yksi perushevosista. Aika näyttää, onko sisäradan lähtöpaikka ennemmin uhka, kuin mahdollisuus. Kolmatta peräkkäistä voittoa hakeva 6 ELVIS TRAVIAN on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava.

Toto5-2 | 5. lähtö klo 19:31
Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
Mikkeli Cup -karsinta 
enintään 20 000 e. P. 1200 e.

RANKING
A) 1,3,5,6 B) 4,2,8,7

1 BOOGEYMANSIN voitti toissakerralla täällä Mikkelissä vakuuttavaan tapaan edettyään ensimmäisessä kaarteessa johtopaikalle. Viimeksi Vermossa rima oli selkeästi korkeammalla, eikä esityksessä ollut millään muotoa moitittavaa, paikka totosijat jäivätkin sisäratareissun päätteeksi haaveeksi. Sisäradalta kiihdytyksen taatusti ladataan, ja pyritään suoraviivaiseen keulajuoksuun. 3 RUN RUNAWAY pilasi Kuopiossa 8.8. Cartivet Meeting -finaalissa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä laukkaan, ja menetti samalla mahdollisuutensa. Viimeksi Mikkelissä ruuna joutui pakittamaan ulkona olleelta lähtöradalta parijonon hännille, mistä se teki vahvan kirin. Pitkästä aikaa tuurit ovat olleet suotuisammat lähtöradan suhteen. Statistiikan mukaisesti Timo Kukkosen valmennettava osaa voittamisen jalon taidon, ja se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Heinäkuussa kautensa pitkän tauon jälkeen aloittanut 5 GOD KNOWS on saanut tasaisesta starttirytmistä kiinni. Esitykset ovat olleet hyvää tasoa, ja vastaava riittää tässäkin pitkälle. 6 ELENDIIL on kulkenut tänä vuonna 9/12 starttia ravilla, näistä statistiikka 4-3-1 ja 7.650 euron tienestit. Vastaavasti kaikki laukkastartit ovat menneet hylkäykseen. Ravin maistuessa Marjaana Konttisen valmennettava taistelee tälläkin kerralla kärkisijoista.

Toto5-3 | 6. lähtö klo 19:51 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
KM Forest 
enintään 12 000 e. Tammalähtö P. 1500 e. 

RANKING
A) 7 B) 6,3,8,1,5,10,12,11 C) 2,4,9

Haastavalta lähtöpaikalta matkaan kiihdyttävä 7 QUEEN EVO debytoi uudessa kotimaassaan positiivisella tavalla. Tamma eteni etusuoralle tultaessa keulaan, mistä se kesti keskipitkällä matkalla alla ollut pitkä tauko huomioiden kelpo tyyliin perille saakka, vaikka yksi ohi tulikin. Henna Halme oli tyytyväinen niin suojattinsa suoritukseen, kuin tämän käyttäytymiseenkin. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta alkuun on tarkoitus satsata, ja balanssia tullaan todennäköisesti keventämään. Kaiken järjen mukaan startti kropassa hevonen parantaa muutenkin. Queen Evo kipuaa rankingin kärkipaikalle. 6 LITTLE MISSY taipui heinäkuun ensimmäisissä Joensuussa ja Suonenjoella juostuissa starteissa täydellä matkalla keulasta. Nyt alla on kuitenkin varmaan tyyliin irronneet keulavoitot montén puolelta, tuoreet näytöt ensinnäkin fyysisestä iskukyvystä, ja näistä saattaa aina jatkoa ajatellen löytyä positiivista efektiä myös henkiselle puolelle. Jani Ruotsalainen panostaa ajokkinsa kanssa taatusti alkuun, ja nähdäkseni Little Missy ottaa ulkoakin keulat. Tuskin Mikkelin maililla paikasta ollaan valmiita luopumaan. Ava Di Alessian voittamassa Villinmiehen tammakilvan karsinnassa sisäratajuoksulla kohtalaisesti seuraillut 3 ALBINO FLAME sekä haastavalta lähtöpaikalta juoksunkulun armoillakin oleva 8 CALLELA BETA huomioidaan seuraavaksi.

Toto5-4 | 7. lähtö klo 20:15 
Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
Suomen Hippos ry 50 vuotta, 
Pronssidivisioonakarsinta 
enintään 60 000 e. Etus. Suom. synt. P. 3000 e. 

RANKING
A) 1 B) 2,6,12,9,5,7,3 C) 4,11,10,8

1 ARI POTTER omaa voittosummaansa nähden aivan valtavan kapasiteetin, Jani Suonperällä on käsissään melkoinen kultakimpale. Ruuna on voittanut 5/7 Suomessa juoksemistaan starteista, ja tilipussi on karttunut näiden kisojen ansiosta 23.000 eurolla. Ylivieskan Ruunaruhtinas-kisaankin ladattiin kovat odotukset, mutta noissa karkeloissa onnistuminen jäi haaveeksi. Suonperä ajoi avausmatkalla maililla ymmärrettävästi aktiivisesti, mutta ruuna taipui, selittävinä tekijöinä varmasti yhtä lailla kova vastus ja selkeästi hevosta vastaan olleet märät olosuhteet. Ari Potter ei pystynyt myöskään toisena päivänä ajetulla keskipitkällä matkalla parhaimpaansa, vaan jäi taustalle. Tämän jälkeen hevonen on alleviivannut niin kuntoaan kuin kapasiteettiaankin kahdella voitolla, tuorein näistä Oulun T75-finaaleissa aika lailla pintakaasulla. Keulapaikka ei ole edellytys menestykselle, eikä pussitusriskillä spekulointi kiinnostaa lainkaan. Kierroksen pankki.

Toto5-5 | 8. lähtö klo 20:35
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
Pulkan Matkat 
enintään 55 000 e. P. 2000 e.

RANKING
A) 5,3 B) 7,1,2,4,6 C) 9,8

Vahvassa nousuvireessä kilpaileva 5 BORIN T.N. valtaa asemat rankingin kärjestä. Ruuna suoritti positiivisesti jo elokuun ensimmäisissä Vermon ja Killerin starteissa, ja paransi sitten entisestään tuoreimpaan Vermon kisaan. Tuossa startissa ruuna juoksi 2. ulkona, mistä se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja karkasi sen jälkeen maisemiin voittaen ylivoimaiseen tapaan. Tällä kerralla rattaille istuva Tommi Kylliäinen ohjastaa jäätävässä vireessä, ja keskeltä rataa on hyvä ladata kovat piipussa alkuun. Alustavan infon mukaan kaikki kengät riisutaan, ja jenkkikärryt lyödään perään. 3 QUE TAL ei pystynyt heinäkuun alussa Lahdessa parhaimpaansa, ja edessä oli pieni tauko. Tuoreimmassa Vermon kisassa ori oli takajoukoista sijoitustaan parempi, ja se terävöityy taatusti saatuaan startin kroppaansa. Puolet tämän vuoden kisoistaan voittanut Que Tal pystyy tekemään töitä menestyksensä eteen. Edellä mainittu kaksikko tuntuu erottuvan selkeästi edukseen muusta porukasta.

PÄIVÄN DUO

1
5

Yhteensä 1 yhdistelmä

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
2,6,12
2,6,9,12

Yhteensä 9 yhdistelmää, hinta 4,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9 
klo 20:50 Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
Ruuthin Paja enintään 55 000 e. P. 2000 e

4
1,6,7 
1,2,3,5,6,7

Yhteensä 15 yhdistelmää, hinta 7,5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Antti Ala-Rantala

L3/2 JUTABO ROSE: Tammaa vähän laiteltiin laukkastartin jälkeen. Se olisi ravatessaan mennyt siinä alta 17-tuloksen ja ollut kuolemanpaikalta kolmas maalissa. Ouluun oli enemmän odotuksia. Hevonen oli vain kohtalainen neljäs. Uskoisin sen parantavan. Täydellä matkalla 1.16-tulos on haarukassa. Kolmen sakkiin on pikku sauma. Tämä teki kesällä hyviä juoksuja.

L7/11 TAKO ÖK: Ruunalla on ollut vähän ongelmia. Tätäkin on laiteltu viime kilpailun jälkeen ja hevonen tuntuu nyt paremmalta. Hurjan nopealle hevoselle takarivi on miinusta. Rahasija tyydyttää tähän kohtaan.

L8/2 ENZO VICTORY: Koitetaan päästä sisäradalle. Treeniä on vähän muutettu. Ruunaa on uitettu. Olisiko tuolla vaikutusta kurvijuoksuun. Olemassaan ihan hyvä hevonen. Arvelisin sen pystyvän pinkomaan mailin 13-vauhtia, ehkä vähän allekin. Jos kaarteet sujuu kunnolla, pystyy ruuna hieman pärjäämäänkin.

L9/10 ARCIE´S ARSENAL: Ruuna on ollut tässä meillä kolmisen viikkoa. Nuorena se oli ihan ikäluokkatasolla. Paljon on ollut ongelmia, erityisesti suun kanssa. Suht matalalla profiililla kisaan.

Ari Moilanen

L5/1 BOOGEYMANSIN: Olen ajanut tällä aikaisemminkin. Ruuna avaa hyvin, mutta se tahtoo jäädä keulassa vähän viemään ja tuo on sitten lopusta pois. Asiallisia juoksuja tämä on tehnyt. Katsotaan taktiikkaa tilanteen mukaan.

L7/9 UKKOHERRA: Ori palasi Kouvolassa tauolta ja teki heti yllättävän hyvän juoksun. Olettaisin startin vieneen sitä vielä eteenpäin. Lähtöpaikka on kovin ulkona mailin matkalle. Vire on kyllä kohdallaan.

L9/3 CAMPARI JET: Vähän ori on ollut viime aikoina peesailija. Yritys ei ole oikein riittänyt. Kärkipään sijoitus olisi jonkinlainen yllätys.

Jani Suonperä

L1/5 MARKIN TÄHTI: Hyvin meni avausstartti. Hiukan noinkin kova tulos yllätti. Kaikki on mennyt normaalisti kilpailun jälkeen. Auton takana on käyty ja kokeillaan tuota vielä kerran ennen Mikkelin kisaa.

L7/1 ARI POTTER: Olin kaikin puolin tyytyväinen Oulun starttiin. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Tämä lähtee kyllä lujaa ja yritetään ykköseltä keulataktiikkaa. Ei varustemuutoksia. Samoilla mennään.

Henna Halme

L6/7 QUEEN EVO: Ihan positiivisen paluukilpailun tamma teki. Alla oli pitkä tauko ja hevonen sai matkalla painetta. Sinnikkäästi se tuli perille ja käyttäytyi muutenkin kaikin puolin hyvin. Koitetaan lähteä mahdollisimman lujaa ja katsotaan, mihin päästään. Startti vei varmaankin hevosta eteenpäin. Uskon, että se vielä hieman parantaa Vermon suorituksesta. Voi olla, että vähän kevennetään balanssia Mikkelissä. Vermossa alla oli ihan treenibalanssi.

L6/10 ARMELL: Jos Lappeessa olisi ajettu loppuun saakka sisärataa, olisi tamma ollut toinen maalissa. Ihan ok startti ja uusi ennätys. Nyt on tuore kisa kropassa ja tämäkin parantanee. Kovaa todennäköisesti mennään ja näistä asetelmista rahasija olisi hyvä saavutus.

Tapani Salojensaari

L2/2 LUONNON VAUHTI: Hevonen suoritti ihan hyvin viimeksi. Siinä oli taukoa alla ja alkumatkasta mentiin kovaa. Tulos oli aivan hyvä, eikä ori kokonaan luovuttanut. Puoli reipas avaaja tämä on. Tomera alusta lähtien. Jonkinlainen laukan vaara on olemassa.

L5/4 SUPER BEN: Viimeksi yritin ykköseltä satsata lähtöön. Laukka tuli. Hieman siinä kärryt myös kolahti vastustajan kanssa kiihdytyksessä. Edelliskerralla Kaustisella hevonen teki oikein hyvän juoksun. Takapareista ajettiin ja ruuna polki 800 metrin kirin ilman vetoapua. Teivossa oltiin kolmantena maalissa, mutta ahtaasta tilanteesta lankesi meille hylkäys. Ihan kovatasoinen lähtö on Mikkelissä. Koitetaan olla kolmen sakissa ja finaalipaikan arvoisia.

  Takaisin listaukseen