Mäntyharju-ravit

26.07.2022

Mäntyharju-ravit Mikkelissä klo 18, ponilähdöt jo klo 17.20 ja 17.40

7 oikein -lehden sivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 6,2 + 5,3 (4,10)
T5-2: 9,1 (2,3)
T5-3: 2,6 + 4 (5,1)
T5-4: 5,4 (1,11)
T5-5: 3,5,8 + 2,6,10,9 (7,11)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 336 riviä, hinta 33,6 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Toto5-1 | 4. lähtö klo 19:10 
Puukuljetus J. Immonen Oy

Lämminveriset ryhmäajo 1600 m
enintään 11 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 6,2 B) 5,3,4,10,1,9 C) 7,8,11

6 COPPER CLOUD on tehnyt viime starteissa vahvaa työtä, ja Antero Lindgrenin valmennettava lienee lähdön kovakuntoisin menijä. Kajaanissa 27.6. se oli keulasta 70,6-kertoimisena yllättäjänä oikein hyvä kakkonen. Toissakerralla nähtiin vahva suoritus johtavan rinnalta, ja viimeksi ruuna teki puolestaan parijonosta pitkän 1300 metrin rehdin kirin punnertaen tuossakin startissa päätöskierroksen toista rataa ilman vetoapua. Tuomas Pakkanen lataa varmasti vahvasti alkuun, ja keulaan päästessään suosikilla on hyvät mahdollisuudet hallita tapahtumia maaliin saakka. Kysymys kuitenkin kuuluu, kuinka kovaa sisäpuolelta päästään matkaan? Merkittävästi tätä kovemmissakin tehtävissä starttaillut 2 MY WAY LUXI pääsee uran ensimmäiselle mailille loistopaikalta. Esimerkiksi Forssassa 21.5. Jouni Hillbomin valmennettava kiri tasokkaassa 4-vuotislähdössä alkumatkan laukan jälkeen loppua hyvin. Seuraavat lähdöt olivat tasokkaita T65-koitoksia, joissa esitykset jäivät astetta vaisummiksi. Tauluaan vaarallisempi 5 TARALOU POINT on tässä sopivassa tehtävässä yksi perusvaljakoista. Aktiivinen ajotaktiikka ei tulisi yllätyksenä. Viime vuonna kolmesti voittanut ja 5/11 totosijaa ottanut 3 STARGAZING on saanut taulunsa pelikuntoon. Menestyksen vastapainoksi ruuna mittautti viime vuonna tasoaan myös astetta kovemmissa tehtävissä, mutta esim. Kasvattajakruunun alkuerässä ja Vermon Toto65-lähdössä rima oli yksinkertaisesti liian korkealla. Henri Bollström on luonnollisesti rattaille huippuluokan vahvistus. Valjakon yhteistyötä seurataan suurella mielenkiinnolla.

Toto5-2 | 5. lähtö klo 19:31 
Autofit Ruuthin Paja Oy

Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 30 000 e. Etus. Suom. synt. P. 1200 e.

RANKING
A) 9,1 B) 2,3,5,8 C) 4,6

Riksun Kingi katkaisi toissakerralla Suonenjoella Mansikka-ajossa numeron 9 VIRIN VARPU orastavan voittoputken, mutta Juhani Heikkisen suojatti osoitti kyllä tuossakin kakkosrahoihin päättyneessä startissa huippuvireen löytyneen ja kestävän. Paluu voittokantaan tapahtui viimeksi Teivossa, missä Virin Varpu teki keulasta todella kovan esityksen vastaten maalin saakka rinnalla painetta lyöneelle 10/29 startistaan voittaneelle Hiipelille. Vastassa ei ole nyt samantasoista menijää, ja vaikka takarivin lähtöpaikka on nopeaa avaajaa vastaan, on tamma tässä sopivassa tehtävässä nykyvireessä vahvoilla. Juhani Heikkinen kommentoi kaiken olevan startin alla kohdallaan. Virin Varpu pystyy tekemään juoksuaan, ja on taatusti valmis lyömään pöytään uudet ennätyslukemat. Antti Teivaisen rattailleen saava 1 AMORIINI on haastajista mielenkiintoisin. Esitykset ovat hieman ailahdelleet, eikä mistään tolppakoneesta ole kyse, mutta näistä asemista Mikkelin maililla ”keulaan ja kukat” -skenaario ei saa toteutuessaan yllättää. Viimeksi Oulussa laukkaan kirivaiheessa pilannut 2 WALENE ja Teivossa keulasta kakkosrahat napannut 3 TEPPANA valtaavat asemat B-ryhmän kärjestä.

Toto5-3 | 6. lähtö klo 19:52 
Taxi Matti Nykänen Oy

Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
1.11.0 ja hitaammat. P. 1500 e.

RANKING
A) 2,6 B) 4,5,1,8,7,3 C

Edellisellä Mikkelin vierailulla kesäkuussa uudet ennätyslukemat tehtaillut 2 WILLIAM BIRDLAND kohtaa tässä aikaryhmässä rahojen puolesta erittäin sopivan vastuksen. Uran parhaat vuodet ovat varmastikin jo takanapäin, mutta Tapio Mäki-Tulokas on kilpailuttanut suojattiaan erittäin tarkasti, ja tilipussi karttuu tasaista tahtia. Tämän vuoden statistiikka 5/13 voittoa, 10/13 totosijaa ja 12.300 euron tienestit ovat kyllä vakuuttavaa luettavaa. Viimeksi Suonenjoella Mansikka-ajossa voitto irtosi sopivassa tehtävässä aika lailla näytöstyyliin. Lähtöpaikka valmiiksi toisella radalla lienee paras mahdollinen, Iikka Nurmosen ei ole pakko ladata täyttä alkuun. Vahvaa kautta tekevä 6 REBEL RAPID heittänee kunnon haasteen. Viimeksi täällä Mikkelissä fysiikan lait tulivat ylikovan matkavauhdin jälkeen vastaan, ja ruuna taipui johtavan rinnalta. Tämän vuoden statistiikka 3/10 voittoa, 5/10 totosijaa ja 12.400 euron tienestit kestää hienosti vertailun suosikkiin nähden. 4 STONECAPES PICASSO ei ole pystynyt vielä tällä kaudella näyttämään parasta osaamistaan. 5 CLUB NORD CHIP joutuu tällä kerralla starttaamaan kengät jalassa.

Toto5-4 | 7. lähtö klo 20:13 
Pertu Components Oy
 
Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 39 000 e. P. 1200 e.

RANKING
A) 5,4 B) 1,11,10,6,9 C) 8,3,2,12

5 LA DONNA PERFETTA starttasi viimeksi St Michel Tammatähdessä, missä juoksu meni raskaimman kautta, ja menestys jäi ymmärrettävästi haaveeksi. Tamma kiersi alkumatkan kolmatta, mistä se pääsi vasta etusuoralla pudottamaan parijonoon. Kovinkaan pitkään Janita Antti-Roiko ei kuitenkaan malttanut toista rataa suojattinsa kanssa matkata, reissuun lähdettiin hetkeä myöhemmin uudestaan, ja taipuminen oli ymmärrettävää. La Donna Perfetta tekee kuitenkin aivan jäätävää kautta. Se on tuplannut tämän vuoden aikana jo voittosummansa, ja vastannut sarjojen varsin nopeaan nousemiseen hienolla tavalla. Janita Antti-Roiko lataa suojattinsa kanssa keskeltä rataa taatusti kovat piipussa alkuun. 4 ERIK FLASH on varsin maistuvan tuntuinen ideavaljakko. Heimo Hämäläisen suojatti ei ole viime aikoina todellakaan ollut Hippoksen arvontakoneen suosiossa, taulussa autolähtöihin radat 12-11-8-15 ja tulosrivistökin on vastaavalla tavalla lähes täynnä astetta suurempia numeroita. Mikkelissä 24.5. nelosradalta matkaan, ja johtavan rinnalta vahvalla suorituksella kakkosrahat nytkin vastassa olevan numeron 10 HEAT OF DYNAMITE voittaessa keulasta. Lienee syytä muistuttaa, että askelten osuessa lankulle Erik Flash on mainettaan parempi avaaja.

Toto5-5 | 8. lähtö klo 20:34 
Punavaara Oy 

Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 18 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 3,5,8 B) 2,6,10,9,7,11,12

Hieman haastavan tuntuinen koitos. 3 MOONLIGHT AWSOME on saanut pitkän tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa. Turussa matkavauhti oli tasaisen reipasta, eikä peli vetänyt täydellä matkalla keulasta perille saakka. Nyt kolmas startti tauolta, ja mikäli ruuna pääsee taas keulaan, tulisi maali vastaan puolta kierrosta viime starttia aikaisemmin. Alustavan ilmoituksen mukaan Moonlight Awsome saa viime startin tavoin jenkkikärryt peräänsä. Kelpo vireessä kilpaileva 5 EMBOSSED LEMON saa rattailleen Iikka Nurmosen. Ruuna on sopivassa lähdössä yksi kuumimmista suosikeista. 8 HOPEFULLY QUICK tuskin panostaa kiihdytykseen, vaikka lähtöpaikka paraneekin kahden poisjäännin myötä merkittävällä tavalla. Ruunan vire on kohdallaan, ja mikäli juoksunkulku tarjoaa siihen mahdollisuuden, pystyy se taistelemaan sopivassa tehtävässä kärkisijoista. 9 SPITZ HA saa rattailleen Hannu Torvisen, ja alustavan infon mukaan kaikki kengät riisutaan. Startteja kroppaansa saanut tamma on nousukunnossa.

PÄIVÄN DUO

6,4
3,5,8

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4,5
4,5
1,6,9,10,11

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9 | klo 20:49 
Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa 

Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 8000 e. Etus. Suom. synt. P. 1000 e.

7
1,2,6,11
1,2,3,5,6,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Ari Moilanen

L1/12 MINWAY: Ei lainkaan hassumpi hevonen. Lahdessa oli huono lähtöpaikka ja juoksu meni hankalaksi. Mikkelissäkin näkyy olevan sama rata. Ilkeä tehtävä mailin kisassa. Jossain tämä pärjää taas.

L4/11 BENON SAFIRO: Saatiin Kaustisella ihan hyvä reissu. Ei hevonen vaan riittänyt. Vaikea uskoa tässä rahasijaa kummempaan.

L6/4 STONECAPES PICASSO: Ori palasi tauolta Mikkelissä. Juostiin takana tosi kovavauhtisessa lähdössä. Voittaja paineli kymppiä. Tämä on hirmu hyvä hevonen olemassaan. Nyt on yksi startti kropassa. Jos se vei terävyyttä sopivasti eteenpäin, voi ori olla tosi korkealla tässä. Se lähtee lujaa ja keulapaikka on hyvinkin ulottuvilla. Ajetaanko sitten siitä tässä kohtaa, se on toinen juttu. Ei voittokaan tulisi yllätyksenä.

L7/9 CURAKAO: Ruuna teki hyvän juoksun Mikkelissä. Juoksu meni aika lailla pipariksi. Ei päästy parijonoon ja pakiteltiin viimeiseksi. Hevonen tuli sitten hyvin maaliin asti. Ei kannata ihan unohtaa peleissä.

L8/5 EMBOSSED LEMON: Sunnuntaina Riihimäellä hevonen teki hyvän esityksen. Aluksi oltiin 3. sisällä ja jatkossa 2. ulkona. Maalikameran kuvassa jäätiin kakkoseksi. Kelpo kunnossa ruuna kilpailee.

Terho Rautiainen

L2/5 SÖRKÄN JÄTKÄ: Ei voitontahdossa ole mitään sanomista, vaikka kakkosia onkin tullut paljon. Koko ajan on ollut nyt yksi parempi vastassa. Ei ori ole riippuvainen juoksupaikasta. Kyllä se jaksaa kiertääkin. Varustemuutoksia ei tehdä ja kaikki on hevosella ok mallilla.

L3/5 CALLEX: Ori oli jäänyt viimeksi pussiin. Se on vähän mielialahevonen. Sopivalla reissulla ori pystyy pärjäämään. On se alussa ajettava vähän eteenpäin ja katsotaan miten asetelmat sitten muotoutuvat.

L9/8 PUULAN SUVI: Jyväskylän paluustartissa tamma oli ihan hyvän tuntuinen. Siinä tuli laukka ja hevonen jäi paljon. Mielestäni tamma olisi sinä päivänä pärjännyt ravatessaan. Sillä oli mahassa sanomista ja tuo puoli hoidettiin kuntoon tauon aikana. Se parantanee yhä jonkun verran. Ehkä pieni yllätyssauma on olemassa.

L9/11 ROPERTTO: Hevonen palaa pitkältä tauolta. Ihan kohtalaisen tuntuinen se on ollut harjoituksissa. Radalla ei ole käyty, joten ihan tarkkaa tuntumaa ei ole siitä, miten ruuna menee porukassa. Tämä on ensimmäinen kilpailu meiltä käsin. Normaaleilla varusteilla mennään.

Anne Kärkkäinen

L3/6 EKOSAN: Oulussa tuli heti laukka. Mielestäni ruuna ehkä tuhri voittonsa siihen. Kirivaiheessa oli vielä vetämätöntä selkää edessä. Harmittaa jalkavaivaisen hevosen puolesta. Startti kerrallaan kuitenkin on mentävä. Ihan hyvältä tuo puoli näyttää nyt. Ykkösradalla saattoi olla vaikutuksensa hyppyyn. Suht kuuma tapaus kuitenkin. Ulkoa tämä päässee paremmin ravilla matkaan. Varusteita ei todennäköisesti viilailla.

L5/2 WALENE: Tammalla on ollut pikku ongelmia koko ajan. Sen takia se ei ole pystynyt ihan huippusuorituksiin. Välillä hevonen on kyllä väläytellyt. Viimeksi loppukurvissa oli kova vauhti ja tämä kolmannella radalla. Hyppyhän siinä tuli. Täytyy mainita Esalle, että koittaisi hakeutua sisäpareihin, jos mahdollista. Paikka on ok. Yritetään petrata ennätystä. Pääsääntöisesti tammaa on uiteltu tässä välissä.

Tapio Mäki-tulokas

L6/2 WILLIAM BIRDLAND: Ori voitti Suonenjoella parastaan antamatta. Toki vastuskin oli oikein sopiva. Lähtöpaikka on ok. Ulkopuolella on nopeita avaajia. On tämä näihin lähtöihin vähintään yksi mahdollisista. Kaikki on hevosella hyvin.

L8/5 EMBOSSED LEMON: Hevonen teki hyvän juoksun sunnuntaina Riihimäellä. Jos matkaa olisi ollut 20 metriä enemmän, se olisi tullut ohi voittajasta. Lähtöpaikka on ihan hyvä. Todennäköisesti kokeillaan ensimmäistä kertaa ilman takakenkiä. Ruuna tarvitsee sopivan reissun kärkiporukassa. Pärjäämissaumat on. Pyritään lujaa matkaan ja katsotaan mihin päästään.

Juhani Heikkinen

L5/9 VIRIN VARPU: Hevonen on noussut mukavaan kuntoon. Se ei ole kovinkaan riippuvainen juoksupaikasta. Tamma pystyy tekemään omaakin reissua. Eturivi olisi ollut parempi. Toisaalta lähtö on pieni. Hyvin se lähtee ja on ollut varmaravinen viime aikoina. Toivotaan ennätyksen paranemista tässä. Mailin matkaa ei ole ajettu. Tai kerran koitettiin, mutta silloin tuli laukka lähtöön ja hylkäys. Varusteisiin ei tule muutoksia. Eipä tällä juuri ylimääräisiä vehkeitä olekaan. Kaikki on tammalla mallillaan.
 

  Takaisin listaukseen