Toto76-ravit & Toton SM-karsinta

29.09.2018

Osuuskauppa Suur-Savon Toto76-ravit klo 14

S-Etukortilla ilmainen sisäänpääsy ja hernekeittotarjoilu klo 13:30 - 16:00

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Ravintolaan vapaa pääsy, pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi, ravintolan pöytäkartta

- buffet 16 e, katso menu

Opastetut tallikierrokset klo 15 ja 16, lähtö ravintolakatsomon alakerrasta.

Mukavaa oheisohjelmaa lapsille:

  • - eläinpihalla kotieläimiä
  • - keppihevoskisa pääsuoralla ja keppihevosrata viheralueella
  • -poniratsastusta
  • - Apsi ja Onni paikalle klo 14-17

 

Vihje- ja kommenttipaketti 29.9.2018 Toto76-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 5 (8,2)
T76-2: 5,6,2,3,16 + 14,11,10,7,4,8 (12,15)
T76-3: 4,12,5 (9,6)
T76-4: 1 (7,2)
T76-5: 2,4,11 + 7,1,9,6 (5,8)
T76-6: 3,5,6 (2,1)
T76-7: 3,4,1 + 9,6 (8,10)

Pieni systeemi 405 riviä, hinta 20,25 euroa
Suuri systeemi 3465 riviä, hinta 173,25 euroa

Toto76-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

TOTO76-ANALYYSIT 

Lähtö 5 | Toto76-1

Toto76-kierroksen avauskohteena ravattavassa Haastajadivisioonakarsinnassa selkeänä suosikkina matkaan starttaava 5 JUISERI saa vahvan luottamuksemme ja Camilla Vihannon valmennettava on vihjesysteemien ensimmäinen tukipilari. Ruuna on tehnyt startista toiseen aivan jäätävää työtä ja nähdyn perusteella haastajilla on yksinkertaisesti liikaa parannettavaa suosikin kukistamista ajatellen. Viimeksi Turussa Juiseri otti alussa pienen laukan jääden porukan hännille. Etusuoralle tultaessa Henri Bollström käänteli ajokkinsa sitten 7. ulkoa reissuun ja päätöskierroksen alkupuolella Juiseri pääsi etenemään kärjen rinnalle. Dödsiin ei ollut kuitenkaan asiaa, vaan ruuna runnoi kolmatta rataa pitkin maaliin saakka voittaen lopulta varsin helpon näköisesti. Juiseri lienee itse itsensä pahin vastustaja, juoksemalla ori tuskin tätä lähtöä häviää. Alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta 8 CALLEX käynnistää haastajaporukan. Martti Lajusen valmennettava oli viimeksi Lappeessa suoraan sanottuna paha pettymys. Alla oli kuitenkin kuukauden starttiväli ja koska Lajunen on suojattinsa taas viivalle tuonut, kaikki on varmasti kunnossa. Callex pystyy merkittävästi viime startissa nähtyä parempaan. 2 VINKSA avaa kovaa ja se ottanee ensimmäiset keulat. Lappeen startissa nähty pirteä loppuveto todistaa kunnon olevan kohdallaan. Tasaisen varmasti suorittava numero 10 IIKORI pystyy myös juoksun onnistuessa venymään totomatsiin.

Lähtö 6 | Toto76-2

Toisena Toto76-kohteena ravattavassa tammalähdössä viidestä A-ryhmän valjakosta neljä starttaa matkaan paalulta. Rankingin kärkeen kipuava 5 CHIQUE lukeutuu taulun kertomalla tavalla kategorian “kyvykäs mutta epävarma” -hevosiin. Mikäli Aripekka Pakkasen valmennettava ravaa, taistelee se tiukasti lähdön ykkösrahoista. Voltin vitosradalta lienee kuitenkin konkreettinen laukkariski. Juoksuradalta matkaan kiihdyttävä 6 GRACE MARCH pilasi Turussa laukkaan heti alkumatkasta. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavan kunto ei varmastikaan ole kadonnut mihinkään ja uskomme Santtu Raitalan suuntaavaan kiihdytyksessä määrätietoisesti eteenpäin. 2 LEEMARK'S FELICIA avaa hyvin ja Allan Borgin suojatille on tiedossa hyvä juoksu kärkiporukassa. Edellisen voiton ajanut Henri Bollström istuu taas tamman rattaille. Tasaisesta starttirytmistä uudessa kotimaassaan kiinni saanut 3 ELAIZA CAMTO on suorittanut ihan kelpo tasolla ja Tero Lahtisen valmennettava on lähdön perusvaljakoita. 16 ESSI VAN PRESS on ideanostomme mukaan A-ryhmään. Mikäli startti takamatkan juoksuradalta onnistuu, Miika Tenhusen suojatti saattaa saada yllättäväkin hyvät asemat toiselta radalta useiden paaluhevosten hakeutuessa sisäradalle.

Lähtö 7 | Toto76-3, Troikka

Kolmantena Toto76-kohteena ravattavassa Haastajadivisioonakarsinnassa kova kolmikko erottuu selkeästi muusta porukasta edukseen ja lopulta näiden A-ryhmäläisten keskinäinen järjestys on pitkälti makuasia. Hyvin tasavahvat saumat on jokaiselle tarjottava. Rankingin kärkipaikalle lopulta kipuava 4 VERNANTO on todella kyvykkään oloinen nousukas joka saattaa hyvinkin kivuta parissa vuodessa avoimiin lähtöihin. Arto Komulainen tuntee suojattinsa vahvuudet ja Vernanto tuntuu tekevän startista toiseen tasaisen rehtiä työtä. Viimeksi edelle jäi vain A.T. Veeti. Vaikka juoksusta saattaakin tulla raskas, nähtäneen Vernanto mukana voittomatsissa. 12 KARTIER oli viimeksi Rovaniemellä iso pettymys. Valmentaja Kaisa Tupamäki-Kukkamo on arvellut pitkän kuljetusmatkan vaikuttaneen. Varmuudella lahjakkaan oriin suoritustaso nähdään kuitenkin vasta startissa. Omalla tasolla suorittaessaan Kartier on piippuhyllyn lähtöpaikaltakin varmasti vaarallinen. Aivan uudelle tasolle tämän vuoden aikana noussut 5 KIELAS on myös pakkorasti kaikille kuiteille. Nyyti-Maria Timosen valmennettava on löytänyt pienen suvantovaiheen jälkeen taas huippukunnon ja se hakee jo neljättä peräkkäistä voittoa. Sekä hevosen että kuskin itseluottamus on huipussaan ja Esa Holopainen pamauttaneekin kovalla avaajalla kyselemättä keulaan. Kahdesta edellä mainitusta hurjan kovasta vastustajasta huolimatta Kielas saattaa vastailla johtopaikalta maaliin saakka. B-ryhmän käynnistävä 9 METSÄRINTEEN VALTA tuskin pystyy kaikkia A-ryhmäläisiä kukistamaan, vaikka tamman kunnossa ei moittimista olekaan.

Lähtö 8 | Toto76-4, Toto4-1

Neljäntenä Toto76-kohteena ravattavassa ja samalla ravien Toto4-kierroksen käynnistävässä Hopeadivisioonakarsinnassa suursuosikkina starttaava 1 WILLIAM BIRDLAND on vihjesysteemiemme toinen läpivarma. Vastusta missään tapauksessa väheksymättä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavan tappio tulisi aika kovana yllätyksenä, mikäli se vain suorittaa viime starteissa nähdyllä tasolla. Kaustisella 7.7. William Birdland ei pystynyt sisäradalta keulapaikkaa suoraan puolustamaan ja Vermon 15.8. startin alla spekuloitiinkin yleisesti sisäradan mukaan tuomista haasteista ja jopa pussitusriskistä. William Birdland ja Mika Forss eivät noista puheista välittäneet, ori piti varmoin ottein keulat ja voitti vakuuttavalla tavalla. Santtu Raitala istuu tällä kerralla suosikin rattaille. Vaikka eturivissä kovia avaajia onkin, uskallamme tuon Vermon startin perusteella liputtaa William Birdlandin pitävän keulat, minkä jälkeen haastajat lienevät aika lailla mahdottoman tilanteen edessä.

Lähtö 9 | Toto76-5, Toto4-2, Troikka

Viidennessä Toto76-kohteessa ravataan räväkkä mailin pyrähdys, missä monet lataavat heti auton irrotessa kovat piipussa kiihdytykseen. Suosikkina starttaava 2 KNOX HANOVER teki Rovaniemellä 28.7. suorastaan järkyttävän kovan esityksen osoittaen olevansa vapaalta radalta aivan eri hevonen, kuin toisten takaa. Kahdessa tuoreimmassa startissa lähtöpaikat ovat olleet haastavia mutta nyt Isto Kuisman valmennettava on saanut taas hyvän paikan. Mikäli keulaan ei ole asiaa, pystyy Knox Hanover taistelemaan voitosta johtavan rinnaltakin. 4 VALENTIN LADAY on jonkin asteinen ideanosto ykköshaastajaksi. Toissakerralla Matias Salon valmennettava jäi pussiin ja viimeksi se laukkasi hylkäykseen. Kunnossa ei ole moittimista ja kyvyt riittävät taatusti voittoonkin. 11 EXUBERANCE on puolestaan näistä asemista voittoa ajatellen pitkälti juoksunkulun armoilla. Markus Dahlströmin valmennettava on kuitenkin niin kova tekijä sarjoihinsa että mikäli kärkipäässä sorrutaan ylikovaan avaukseen, saattaa Exuberance hyvinkin kiittää kirivaiheessa. B-ryhmän käynnistävä 7 KALLE KALAS pystyy kovaan avaukseen. Aika näyttää, panostaako Juha Utala näin ulkoa kiihdytykseen. 1 HAMIS FAMERAISER avaa kovaa ja on tehnyt perinteisesti parhaat juoksunsa keulasta. 9 JACK VADER saanee hyvät tarkkailuasemat parijonosta. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, jatkaa 6 LIVE FOR GREATNESS kelpo vireessä.

Lähtö 10 | Toto76-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

Valiodivisioonakarsintana ajettavassa mailin pyrähdyksessä kiihdytys taitaa näytellä keskeistä roolia tulojärjestyksen muodostumisen suhteen. Mikäli 3 VÄLÄHDYS tulee auton taakse ajallaan, sen askeleet osuvat lankulle ja ravi maistuu, on Ville Korjuksen suojatti käytännössä automaattinen keulahevonen. Välähdys avaa auton takaa niin kovaa, että mikäli edellä olevat ehdot vain täyttyvät, ei siitä ole ulkopuolelta ohi asiaa. Keulasta Välähdys sitten vetäisi erittäin todennäköisesti maililla lähtöä maaliin saakka. Vahvaa kautta tekevä 5 POLARA kohtasi Turussa juoksunkulun suhteen ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ja Antti Tupamäen suojatin kohdalla tuohon sijoitukseen ei kannata tuijottaa. Polara taistelee tarvittaessa kärkisijoista johtavan rinnaltakin. Todella kovan vireen pitkän tauon jälkeen vielä löytänyt 6 HULLUMIES avaa kovaa ja mikäli Välähdys haparoi tai laukkaa, paiskannee Seppo Sarkola ajokkinsa kanssa keulaan. Johtopaikalta Hullumies saattaa hyvinkin vetää lähtöä maaliin saakka. Voitto tuskin mitenkään lipeää edellä mainitun kolmikon ulkopuolelle.

Lähtö 11 | Toto76-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto76-kierroksen päätöskohteessa kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 3 STONECAPES PICASSO on voittosummaansa nähden erittäin lahjakas menijä ja Jukka-Pekka Hukkasen valmennettava pystyy tekemään terveystilanteen sen salliessa radoilta vielä kovan tilin. Ari Moilasen rattailleen saava ori on suosikkimme juoksemaan keulassa, mistä se vastailisi varmasti pitkään. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta odotustemme mukaisesti tasaisen hyvää tiliä tehnyt numero 4 REVEREND DRED palasi viimeksi Turussa todella vakuuttavalla tavalla voittokantaan. Vastaavalla tasolla suorittaessaan ruuna on tässäkin tiukasti mukana voittomatsissa. Santtu Raitala jatkaa Reverend Dredin rattailla. 1 SPADE ACE FRIDO voitti toissakerralla Vermossa ansaitusti. Reetta Even valmennettava on kilpaillut jo pidemmän aikaa kovassa iskussa ja taulussa voisi olla enemmänkin ykkösiä. Sisäradan lähtöpaikka tuo tasaiselle avaajalle omat haasteet mukanaan. B-ryhmän käynnistävät 9 PAPA CORLEONE ja hyvin Jere Tauliolta aloittanut 6 DETROIT ROCK SISU saavat paikat suuremmasta systeemistä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1 (7,2)
T4-2: 2,4,11 + 7,1,9,6 (5,8)
T4-3: 3,5,6 (2,1)
T4-4: 3,4,1 + 9,6 (8,10)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 105 riviä, hinta 21 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

2,9,11
6,11,7

Yhteensä 9 yhdistelmää.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

3,5,6
3,4,1

Yhteensä 9 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4,5,12
4,5,12
4,5,6,9,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9 

2
1,4,7,11
1,4,5,6,7,9,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

3
1,4,6,9
1,2,4,6,8,9,10

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 6,8,7 B) 11,12,9,3,1,2,4,10,5
SYNERI - KOSEN JOSE - R.R. KIVARO - TROODON

Lähtö 2.
A) 13,5,10 B) 7,6,4,3,11,8,2,15,16,12,1,9,14
NATURGAS -BIG CHIP - OMNIA LINDY - WILL BE DAYLIGHT

Lähtö 3.
A) 2,9,11 B) 7,4,1,8,3,5,6,10,12
RASKOLNIKOV FRIDO - SAHARA PEYOTE - FIRST CLASS LADY - EDWINA ORDEN

Lähtö 4.
A) 6,11,7 B) 12,10,14,2,5,15,9,13,1,16,8,4,3
AGASSI - VIENAN MYRSKY - VENNELMON VARMA - VAARAO

Lähtö 5.
A) 5 B) 8,2,10,4,6,9,3,7,11,12,1
JUISERI - CALLEX - VINKSA - IIKORI

Lähtö 6.
A) 5,6,2,3,16 B) 14,11,10,7,4,8,12,15,13,14,9
CHIQUE - GRACE MARCH - ESSI VAN PRESS - LEEMARK'S FELICIA

Lähtö 7.
A) 4,12,5 B) 9,6,2,3,11,1,7,8,10 
VERNANTO - KARTIER - KIELAS - METSÄRINTEEN VALTA

Lähtö 8.
A) 1 B) 7,2,4,9,8,6,5,3
WILLIAM BIRDLAND - STARZINNER - IDA'S OWEN - WILLIAM PINE 

Lähtö 9.
A) 2,4,11 B) 7,1,9,6,5,8,10,3,12 
KNOX HANOVER - VALENTIN LADAY - EXUBERANCE - KALLE KALAS

Lähtö 10.
A) 3,5,6 B) 2,1,4,7
VÄLÄHDYS - POLARA - HULLUMIES - DIKTAATTORI

Lähtö 11.
A) 3,4,1 B) 9,6,8,10,2,5,11,7,12
STONECAPES PICASSO - REVEREND DRED - SPADE ACE FRIDO - PAPA CORLEONE

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

HANNU TORVINEN

L3/4 SAHARA TRUE LIES: Tamma on kehityskelpoisen tuntuinen aloittelija. Hevonen oli viimeksi mennyt eteenpäin avausstartistaan. Voittaminen voi olla vaikeaa, mutta neljän sakissa tamma voisi olla. 

L4/15 B. VIOLETTA: Tamma on epävarma, mutta aivan kyvykäs menijä. Juostava matka sopii hyvin. Ensisijaisena tavoitteena on ehjä startti, mutta suurimmissa peleissä tämäkin kannattaa huomioida. 

L8/8 MR HOT SHOT: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Paremmalta paikalta olisin odottanut ajokkiani kärkipäähän, mutta näistä asemista rahasija on sopiva tavoite.

L9/2 KNOX HANOVER: Ruunalle sopisi täysi matka mailia paremmin. Lähtöpaikka on hyvä. Ruuna on parhaimmillaan vapaalta radalta ja tarkoituksena on lähteä rohkealla taktiikalla matkaan. Menestys on hieman juoksunkulusta kiinni. 

L11/9 PAPA CORLEONE: Ruunan tehtävä oli Turussa hankala, mutta hevonen oli hyvän tuntuinen. Lähtöpaikka on nyt hyvä. Tälle olisi suuri etu kenkien pois ottamisesta. Lähtö on tasokas, mutta mielestäni ruuna on uksi mahdollisista voittajista.

NIKO JOKELA

L3/1 VAYA CON DIOS: Ori on isokokoinen ja hieman laiska hevonen ja se varmasti menee startti alla eteenpäin. Rima nousee nyt ja aivan parhaille voi olla vaikea riittää, mutta puolenvälin paremmalla puolella ori voi olla.  

L6/11 SON'S LINE: Tamma on ajamani Seinäjoen startin perusteella nopea menijä. Tamma on nyt rahojensa puolesta huonosti sisällä sarjassa, mutta se pääsee nopeasti paaluhevosten tuntumaan. Tarkoituksena on ajaa sisäratajuoksu ja kaiken onnistuessa tamma voi olla yllättävänkin korkealla. 

JUKKA-PEKKA KAUHANEN

L1/11 TROODON: Ori on suorittanut hyvin ajamissani starteissa, Viime startista minulla ei ole tarkempaa tietoa. En ole vielä tarkemmin nähnyt vastusta ja sijoitusta on sen vuoksi hieman hankala veikata.

L2/10 OMNIA LINDY: Tamma on tehnyt hyviä startteja. Tämä on hieman meneväinen tapaus. Takana on nyt taukoa ja lähdemme matkaan passiivisella taktiikalla.

L6/10 ERICA FIELD: Tamma on varsomistauon jälkeen saanut muutaman startin alle ja hevonen parantaa edelleen. Aivan terävimmät kärkisijat tulisivat vielä yllätyksenä, mutta kärjen tuntumaan tamma voisi nousta.  

L7/2 SIRKAN SAMU: Ori on tehnyt hyviä startteja. Maanantaina Kuopiossa hevoselle jäi voimia tallelle. Voitto voi olla liikaa vaadittu, mutta odottelen ajokiltani hyvää suoritusta ja sijoitusta kärjen tuntumassa.

ANTTI ALA-RANTALA

L1/7 R.R. KIVARO: Ori teki Turussa parhaan juoksunsa minun valmennuksestani. Pienellä riskillä hevonen olisi voinut olla toinen. Vermossa oriilta otettiin kengät pois, mutta kokeilu ei toiminut ja laukka johtui siitä. Tämä on hieman tasavauhtinen, mutta jaksaa mennä. Ori jatkaa hyvässä kunnossa ja pystyy juoksun onnistuessa neljän sakkiin. 

L4/14 TUTUN IMPI: Tamma sai Joensuun kakkossijasta 5000 euroa ja hevosella pidettiin tarkoituksella taukoa. Viimeksi Ylivieskassa tamma kulki kelloni mukaan viimeiset 1200 metriä 26,4-vauhtia. Tamma parantaa startin ansiosta. Tämän heikkoutena on ollut hidas ensimmäinen kierros. Tarkoituksena on starttailla pidemmillä matkoilla. Odottelen ajokkiani neljän sakkiin ja mikäli kirivaihe menee sujuvasti voi tamma nousta totoonkin.    

L9/5 HARAS DU PIN: Ruuna sai Vermossa myöhään tilaa ja hevoselle jäi voimia tallelle. Mielestäni ruuna olisi pystynyt olemaan kolmen sakissa, mikäli olisi päässyt kirimään aikaisemmin. Tarkoituksenani on satsata lähtöön ja päästä hyviin asemiin kärjen tuntumaan. Odottelen ajokkiani kolmen - neljän sakkiin.

L11/11 BEWITCH BOY: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa, mutta lähtö on nyt kova ja lähtöpaikka hyvää avaajaa vastaan. Tämä on hieman tarkka juoksustaan. Olisin tyytyväinen rahasijaan.
 

  Takaisin listaukseen