Toto75-ravit

23.02.2019

Toto75-ravit klo 14

Ravintolaan vapaa pääsy, buffet 16 €, katso menu

ravintolan pöytäkartta, pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

 

Vihje- ja kommenttipaketti Toto75-raveihin

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 1 + 11,8 (2,13)
T75-2: 4 (5,9)
T75-3: 10,6 (5,7)
T75-4: 7,4,3,12,14,15 (2,6)
T75-5: 11,2,3,4,10 (9,12) 
T75-6: 7,4 + 2 (1,10)
T75-7: 9,5 + 3,1,2 (4,12)

Pieni systeemi 240 riviä, hinta 12 euroa
Suuri systeemi 2700 riviä, hinta 135 euroa

TOTO75-ANALYYSIT 

Lähtö 5 | Toto75-1
Hydrauliikkakeskus

Nousija- vs. Haastajadivisioonakarsinta

Toto75-kierroksen avauskohteena ravattavassa kylmäveristen Nousija- vs. Haastajadivisioonakarsinnassa kovimmat suosikit starttaavat matkaan paalulta ja mikäli ne ravaavat ja suorittavat omalla tasollaan, ovat takamatkalaiset erittäin haastavan tehtävän edessä. Rankingin kärkipaikan valtaava 1 SAKARIN on erittäin kyvykäs nousukas ja kunhan 6-vuotiaaksi varttunut ori saa vain lisää rutiinia, tullaan siltä näkemään jatkossa tasaisen varmaa kipuamista sarjoissaan. Laukat ovat olleet viime aikoina pinnassa mutta uskomme lähtöpaikan sopivan oriille erittäin hyvin. Ravin maistuessa Jarmo Saarela pamauttanee ajokillaan kyselemättä keulaan, mistä Timo Korvenheimon valmennettava saattaisi sitten hyvinkin hallita tapahtumia maaliin saakka. Ykköshaastaja 11 N.P. TURBO on suosikin tavoin todella kyvykäs menijä mutta ihan helposta tapauksesta ei Markus Porokan valmennettavan kohdalla ole kyse. Viimeksi täällä Mikkelissä lähtöä uusittiin useampaan eri otteeseen ja väliyrityksissä ruuna ei meinannutkaan lähteä ravilla matkaan. Onneksi tilapäisesti täysin kateissa ollut motivaatio kuitenkin löytyi ja lopulta hyväksytyssä yrityksessä ravi maistui ja voitto irtosi lopulta väljään tyyliin johtavan rinnalta. Lähtöpaikka on haastava mutta ravin maistuessa N.P. Turbo pystyy tekemään töitäkin menestyksensä eteen. 8 VILLIÄIJÄ on loistopaikalta ilman muuta lähdön kuumimpia suosikkeja. Sakarinin ravatessa Hannu Torvinen yrittää varmastikin pitää edestään starttaavan suosikin selän. Joka tapauksessa tiedossa on makoisa juoksu kärkiporukassa. Sekavasta taulusta huolimatta numeron 2 VALTORI kohdalla täytyy muistaa, että ravatessaan ruuna on tottunut menestymään. Soile Kangasnivan valmennettava hakee uransa kymmenettä ykkössijaa ja se on paalun voitokkain menijä. Mainitaan takamatkalaisista selkeästi viime starttien sijoituksia kyvykkäämpi 13 VIRIN VIHTORI. Raineri Puikkosen valmennettava saa tällä kerralla rattailleen Mikko Huttusen.

Lähtö 6 | Toto75-2
Matkapojat-Elitloppet -ravimatka

Toisena Toto75-kohteena ravattavassa mailin sähäkässä pyrähdyksessä 4 EXUBERANCE valtaa yksin asemat kirkkaimmista parrasvaloista, vaikka matka ei sinänsä Markus Dahlsrömin suojatin vahvuus varmasti olekaan. Ruuna avaa kuitenkin auton takaa kovaa ja kuskiltakin löytyy tarvittaessa suoraviivaista päättäväisyyttä, kuten viimeksi Vermossa nähtiin. Tuossa startissa Exuberance eteni ensimmäisten satojen metrien jälkeen määrätietoisesti keulaan ja lopulta avauspuolikas kellotettiin 10,5-vauhtiseksi. Hyvin ruuna tuon kesti, vaikka joutuikin tyytymään lopulta Pascha Tillyn ja Luxorious Lordin takana viimeiseen totosijaan. Tässä keulapaikan pitäisi irrota viime kertaista helpommalla ja vaikea on uskoa kenenkään haastajista sortuvan myöskään ylioptimistiseen prässäämiseen. Keulaan edettyään Exuberance jättäneekin haastajat taistelemaan ensisijaisesti kakkosrahoista. B-ryhmän käynnistävä 5 ARNOLD HALM heitti viimeksi hyvän haasteen tauolta palanneelle Ranch Kellylle 9 SHAMELESS ja 10 FREELANCER ovat alla olevien keulavoittojen jälkeen nyt haastavampien juoksunkulkujen edessä.

Lähtö 7 | Toto75-3, Troikka
Kotikorven Puutarha

Huippudivisioonakarsinta 

Kolmantena Toto75-kohteena ravattavassa Huippudivisioonakarsinnassa itseoikeutettuna suosikkina matkaan starttaava 10 JULIETTE LAX on palannut pitkältä tauolta aivan jäätävässä vireessä ja alla on kaksi tyylipuhdasta tolppaa. Teivon ykkössija irtosi keulasta todella vakuuttavalla tavalla kaiken ollessa helpon näköistä. Vermossa esitys oli, jos mahdollista, vieläkin vakuuttavampi. Tuossa startissa Antti Teivainen latasi kiihdytyksessä takamatkalta aktiivisesti eteenpäin ja Juliette Lax etenikin jo alkumatkasta keulaan, mistä se voitti kovalla talviajalla varmaan tapaan. Vaikka keulaan tällä kerralla tuskin on asiaa, ei Juliette Laxin voittoputken tarvitse välttämättä katketa. Hurjan kyvykäs 6 T.T. AVOT on suoraan tauolta toki arvoitus mutta toisaalta Tuomas Pöllänen ei suojattiaan keskenkuntoisena toisi viivalle. Henri Bollströmin ajokki punnertaa suosikin kaveriksi A-ryhmään. Kimmo Niemelä kommentoi numeron 5 HEXAN VOKSU tulevan viivalle hieman erilaisin viimeistelyin. Aika näyttää, löytyykö ravisävel vielä hokkikeleillä. Kovaa avaava 7 VINKSA paiskannee ulkoakin mukaan taisteluun keulapaikasta. Kari Lehtonen ei tyrmännyt numeron 1 VEERAN POIKA mahdollisuuksia. Valmentaja oli tyytyväinen tiedossa olevasta sisäratajuoksusta.
 
Lähtö 8 | Toto75-4, Toto4-1
Mildtex

Tammalähtö

Neljäntenä Toto75-kohteena ravattavassa ja samalla ravien Toto4-kierroksen käynnistävässä tammalähdössä riittää haastetta ja rankingin kärkipäässä on melkoista tungosta A-ryhmään. Juoksuradalta kiihdyttävä 7 WIND OF VICTORY kulutti Solvallan reissulla energiaa vääriin asioihin eikä hermoilun myötä pystynyt parhaimpaansa. Jani Ruotsalainen lataa ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä varmasti määrätietoisesti eteenpäin. 4 LOVEMORE on pieneltä tauolta luonnollisesti jonkin asteinen arvoitus. Omalla tasolla suorittaessaan Timo Hulkkosen valmennettava taistelee tiukasti ykkösrahoista. 3 VITESSE laukkasi viimeksi menestystään. Juha Utalan valmennettavan kyvyt riittävät tässäkin pitkälle. Umpirehti 12 SELENE LUNE tulee päätöskierroksen ulkoratoja pitkin määrätietoisesti eteenpäin. Vauhdinjako määrittelee, kuinka korkealle kiri voi lopulta kantaa. 14 CAAKAO ja 15 RADIANCE BROLINE ovat hyviä hevosia ja kykyjensä puolesta nekin pystyvät juoksujen onnistuessa nousemaan voittoonkin saakka. 2 GHALIYA WEB on yksi mahdollisista. 6 SON’S LINE parantaa starttien myötä ja on yksi mahdollisista. Rokotustauolta palaava 1 NIZZA on tasapaksua tauluaan parempi. Vastus on kuitenkin laadukas, eikä tamma taida olla ensimetreillä tässä kaikkein nopeimpia.

Lähtö 9 | Toto75-5, Toto4-2, Troikka
Radio Mikkeli

Nousijadivisioonakarsinta

Viidennessä Toto75-kohteessa juostaan Nousijadivisioonakarsintana tasokas 2600 metrin koitos. Haastavasta lähtöpaikasta ja alla olevasta tauosta huolimatta 11 MAINIO ansaitsee asemat rankingin kärjestä. Kati Lindsbergin valmennettava on todella kyvykäs peli ja kunhan rutiinin myötä hevonen jaksaa entistä tiukemmin keskittyä oleelliseen, sarjat nousevat tasaisen ripeään tahtiin. Lindsberg on startin alla kommentoinut viimeistelyiden sujuneen, kuten pitääkin. Toinen erittäin mielenkiintoinen valjakko on pesäpallon huippupelaajiin lukeutuvan Juha Puhtimäen valmentama 2 JOHNNY FLAME. Se on napsinut voittoja selkeästi tätä helpommista lähdöistä mutta tyyli on ollut niin vakuuttava, ettei ruuna ole hyvältä paikalta tässäkään seurassa vailla mahdollisuuksia. 3 EDWARD SISU ja 4 BWT CRUSADER ovat hyviltä lähtöpaikoiltaan lähdön perusvaljakoita. Ensin mainittu oli Turussa hyvä juostuaan johtavan rinnalla, mistä se laukkasi viimeisellä takasuoralla. Laukan jälkeen Isto Kuisman valjakko esitti vielä vahvan lopetuksen. Bwt Crusader otti puolestaan Turussa tuossa samaisessa lähdössä kovan päänahan kirimällä 2. sisältä lopussa ohi keulassa juosseesta Tanpoposta. 10 NOTABLE sai Vermossa startin kroppaansa ja se parantanee tähän. Juostava keskipitkä matka ei ole ainakaan Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavaa vastaan.

Lähtö 10 | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1
Mikkelin Kaupunkilehti

Tähtidivisioonakarsinta

Kuudentena kohteena ravattavassa Tähtidivisioonakarsinnassa nähtäneen todella hieno matsi. Viivalla on kolme erityisen kovaa menijää, joista ketään ei ole perusteltua pudottaa pois A-ryhmästä. Tarjotaan suosikin asema numerolle 7 VIKTOR KÄRPPÄ. Esa Holopaisen valmennettava pääsee auton takaa ihan juoksemalla matkaan ja mikäli kuski vain niin haluaa, pystyy Viktor Kärppä tavoittelemaan keulapaikkaa. Tosin myös sisäradalta starttaava 1 KUKAN TUTU avaa kovaa ja Terho Rautiaisen valmennettava on perinteisesti ollut keulasta parhaimmillaan. Tässä lähdössä paikka 2. sisällä Viktor Kärpän takana saattaisi kuitenkin olla Kukan Tutulle paras vaihtoehto. Keulaan pääsy ei kuitenkaan ole ehdoton edellytys Viktor Kärpän menestykselle, ori kirii kyllä hyvin selästäkin. Jäätävä talvihevonen 4 ROKIN MAXI on hieman tasavauhtinen tapaus mutta toisaalta pätkänopeus ei ole usein tarpeen, jos mankeloi vastustajat tasaisen kovalla matkavauhdilla pökerryksiin. Rokin Maxi juossee valtaosan matkasta vapaata rataa, joko johtavan rinnalla tai kolmatta rataa pitkin. Tauolta palaava 2 LISSUN EERIKKI on niin kyvykäs peli, ettei sitäkään kannata jättää peleistä pois. Pekka Luukkosen suojatin hankoside reagoi viime kesänä Härmässä mutta nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. Myös tauolta palaavan numeron 10 TURELIUS otteita on mielenkiintoista seurata.

Lähtö 11 | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
Karjala

Kultadivisioonakarsinta

Toto75-kierroksen päätöskohteessa ravattavassa Kultadivisioonakarsinnassa on viivalla leveä rintama voittoon pystyviä valjakoita. Takarivistä starttaava 9 STAR MARTINI on suosikki mutta ei ruunaa tasaisen avaajan takaa varmaksi kannata suunnitella. Mikkelissä tehtävä on parijonosta haastava, jos eturivin valjakot pääsevät kiihdytyksessä nopeasti sopuun juoksuasemista. 3 RANCH NEWMAN ja 4 SPECIAL ENJOY U.S. lataavat varmasti täysillä alkuun hakien paikkoja sisäradalta, missä 1 STRICKER pyrkii vastaavasti parhaansa mukaan puolustamaan asemiaan. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva 5 REGENT ZET on kuitenkin suosikkimme juoksemaan lopulta keulassa ja mikäli Antti Ojanperän valmennettava sinne ilman ylikovaa revittämistä pääsee, pystyy se vetämään lähtöä maaliin saakka. Mikäli tallikaveri 2 TIR DU CAUX etenee johtavan rinnalle, saanee keulahevonen vielä rauhoittaa matkavauhtia aika lailla mieleisekseen. Potentiaalisista kirihevosista voidaan mainita vielä numerot 12 BIG HEADACHE ja 7 ZIGGE SILVIO. Kaksikko on näistä asemista kuitenkin vahvasti juoksunkulkujen armoilla.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,4,3,12,14,15 (2,6)
T4-2: 11 (2,3) 
T4-3: 7,4 + 2 (1,10)
T4-4: 9,5 + 3,1,2 (4,12)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa
Suuri systeemi 90 riviä, hinta 18 euroa

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

7
1

Yhteensä 1 yhdistelmä.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

7
9,5,3,1,2

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

10,6
10,6
1,2,3,5,7,9

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9 

7
2,4
1,2,3,4,5,6,9,10

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

5
1,2,3,4,9
1,2,3,4,7,9,12

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 12,9 B) 11,10,14,8,4,7,3,13 C) 5,2,6,1
TEPPANA - MYRSKYRI - TANHUAN SALAMA - SIIKING

Lähtö 2
A) 7 B) 2,9,5,8,10,4,1,12,11 C) 3,6
MAKEMAKE - AMOUR AMIGO - VENTURE WARRIOR - CROSSFIRE ALLEY

Lähtö 3
A) 7 B) 5,2,8,10,9,3,1,11,6,4
TURBO-JYTKY - TULIPIIPPU - SUVILEI - KRUUNUN PRINSSI

Lähtö 4
A) 1 B) 3,9,8,2,5,12,7,10,4
GIVE ME MATCH - GROUSE MAN - GLEN AMORE - VIGILANT STRIDE

Lähtö 5.
A) 1,11,8 B) 2,13,15,5,9,7,12,10,3,14,4,16 C) 6
SAKARIN - N.P. TURBO - VILLIÄIJÄ - VALTORI

Lähtö 6.
A) 4 B) 5,9,10,2,6,11 C) 1,8,7,12
EXUBERANCE - ARNOLD HALM - SHAMELESS - 10 FREELANCER

Lähtö 7.
A) 10,6 B) 5,7,2,3,1,11,9,12,8,4
JULIETTE LAX - T.T. AVOT - HEXAN VOKSU – VINKSA

Lähtö 8.
A) 7,4,3,12,14,15 B) 2,6,1,11,8,5,9,16,10,13
WIND OF VICTORY - LOVEMORE - VITESSE - SELENE LUNE

Lähtö 9.
A) 11,2,3,4,10 B) 9,12,7,6 C) 5,8,1
MAINIO - JOHNNY FLAME - BWT CRUSADER - EDWARD SISU

Lähtö 10.
A) 7,4,2 B) 1,10,9,3,5,6 C) 8,12,11
VIKTOR KÄRPPÄ - ROKIN MAXI - LISSUN EERIKKI - KUKAN TUTU

Lähtö 11.
A) 9,5 B) 3,1,2,4,12,7,6,10,11,8
STAR MARTINI - REGENT ZET - RANCH NEWMAN – STRICKER

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Kari Lehtonen

L7/1 VEERAN POIKA: Oulussa tarkoitus olikin ajaa nätti reissu ja hyvin ori tuli takaa loppua. Ei pysty keulaa tuosta pitämään, mutta hyvä, että on valmiiksi sisällä. Toinen tai kolmas pari sisällä olisi toiveissa. Luokka voi kasvaa aika paljonkin, kun saa välillä näitä nättejä reissuja. Paljon on kierretty kolmatta, niin vanha hevonen ei jaksa aina tsempata loppuun saakka sen kaltaisilla juoksuilla. Jos lopussa tilaa kiriväyliin riittää, niin tämä tulee loppua kovasti ja pitäisi riittää pitkälle. Treenit ovat menneet hyvin ja hevonen on virkeä. Vermossa ori oli hyvä kakkonen Hexan Voksun voittamassa lähdössä, vaikka ei lopussa kiritilaa sen selästä saanutkaan. Luokkahevoselta voitto ei tässä lähdössä yllätä minua. Nämä ovat sen verran tasaisia lähtöjä, että pitää saada hyviä juoksuja menestyäkseen. Nyt lyhyempi starttiväli pari viikkoa on paras mahdollinen. Ei varustemuutoksia. Uskon ihan kärkeen, jos kaikki menee nappiin.

Kimmo Niemelä

L7/5 HEXAN VOKSU: En osaa laukoista muuta sanoa, kuin että hokit on tullut jalkaan. Muuta selkeää syytä ei ole löytynyt. Koetetaan nyt räpistellä mukana. Kohta Vermossa ainakin pääsee juoksemaan ilman hokkeja. Ollaan nyt mukana, että pysyy vireessä ja toivottavasti menee ravia. Hevonen on kyllä kunnossa, mihinkä se olisi hävinnyt voittostartteihin verrattuna. Sen puolesta pystyisi pärjäämään, mutta nyt on kysymysmerkkejä ilmassa. Kotona kaikki on ok ja arvot ihan tapissa. Ravia menee kyllä treenissä, mutta kun radalla on noin monta kertaa laukka tullut, niin on sitä pelättävä. Kyllä ravilla neljän joukossa pitäisi olla. Nyt tehdään toisenlaiset viimeistelyt, eikä ajeta juoksua yhtään. Tosin kelitkin on huonot, niin ajetaan vaan metsässä suksikärryllä. Kokeillaan tällä kertaa tätä.

Anne Pitkänen

L4/3 GROUSE MAN: Toivottavasti on jälleen voiton vuoro. Viimeksi hevonen ei ollut pieneltä tauolta parhaimmillaan. Se on vähän oma-aloitteinen, niin jäi viimeksi vissiin painamaan. Ei tullut sitten samaa vauhtia maaliin asti ja muutama pääsi ohi. Voisin kuvitella että hevonen olisi nyt parempi, kun on saatu henget auki. Ennen viimeistä olin ainoastaan hiljaa kotona ajellut. Aika aktiivinenhan tämä on startista, joten hauska kuulla, haluaako Santtu jotain muutoksia lämppärin jälkeen varusteisiin. Lähtee kyllä kovasti ja voi olla että ei kauheasti pysty pidättelemään lähdössä. Keskiviikkona ajoin treeniä ja painetta tuntui olevan naruissa.

L5/4 PILKKEEN TOIVO: Veriarvot oli välissä pielessä. Viime startissa oli jo parempi mutta ei vieläkään sellainen, kun pystyy olemaan. Meni jo ihan hyvin, mutta loppukurvista siitä puuttui jotakin ja Henkka ehdotti kainalosuojia. Niitä on kotona kokeiltu jotona eikä hevonen niitä ole moittinut, niin ensimmäistä kertaa ne laitetaan starttiin. Henki on tälläkin auki ja tuntui ihan topakalle kun ajoin. Hyvänä päivänä voi totossakin olla, mutta monta hyvää vastassa. Tasainen puurtaja tämä on ollut ja monesti kakkonen. Monesti puuttuu se viimeinen puristus. Tässä välissä oli ihan hyvä, mutta pariin viimeiseen lopussa on uupunut. Kotona voi ajaa useampiakin 1.30 aikaisia vetoja  peräjälkeen, eikä se ole moksiskaan.

Jarmo Saarela 

L4/12 WINTER AMIRAAL: Paikka vie mahdollisuudet menestyä. Hevonen teki hyvän juoksun Kuopiossa. Paikka on nyt iso miinus ja voiton kannalta mahdoton tehtävä.

L5/1 SAKARIN: Jos menee ravia, on aika lähellä voittoa. Samoilla varusteilla jatketaan. Yritys on kova päästä alusta loppuun ravilla. Odotan tältä eniten ohjastettavistani.

L9/5 LOVELY SECRET: Tamman pitäisi mennä matka, tuntuu että siitnä vahvuuttakin on. Pystyy olemaan totossa tai toton tuntumassa. jos juoksu onnistuu. Oli Porin starttiin hyvä tauolta Solvallan reissun jälkeen. Lähtee reippaasti ja jonkun matkaa on ajettava että saa jonkun paikan.

Teemu Okkolin

L3/7 TURBO-JYTKY: Olin tosi tyytyväinen avaukseen pitkältä tauolta. Se tapa ja tyyli, jolla voitto tuli, tuntui tosi hyvälle. Moottoriin jäi vielä paljon varaa ja uskoisin orin parantavan paljon saatuaan startin. Voitto ei tule yhtään yllätyksenä, jopa odottelen sitä. Se lähtee eturivistä automaattisesti todella kovaa ja alussa eteenpäin kohti keulapaikkaa. 

L5/5 OHIKIITÄVÄ: Kunto on edelleen tosi hyvä. Viimeksi kaveri meni vähän varpaitten kautta kuolemanpaikalle, niin se laukkasi siihen viimeksi. Sitä edellisellä kerralla se vaan keskittyi ihan muihin asioihin ja laukkasi siksi. Lähtö on kova, mutta kunnossa jatkaa, enkä yllättyisi jos pärjäisi. Mikkelissä on tosi ahdas voltti, katsotaan tilanteen mukaan kuinka lähdetään. Tälle kelpaa kuolemanpaikkakin enkä tällä sitä pelkää yhtään, päinvastoin sopii tälle.

  Takaisin listaukseen