Toto65-ravit

06.05.2018



Toto65-ravit klo 16.

Uudessa sisäänkäyntiaulassa coverbändi Octoband klo 15-17

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Ravintolassa buffet 16 e, katso menu

Vihje- ja kommenttipaketti 6.5.2018 Toto65-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6 (7,2)
T65-2: 13,16,11 (9,14)
T65-3: 2,4,1 + 9,7 (5,3)
T65-4: 3,4,8 + 6,5 (2,7)
T65-6: 3,9 + 1,11,6 (4,10)
T65-6: 5,4,3 (7,6)

Pieni systeemi 162 riviä, hinta 16,2 euroa.
Suuri systeemi 1125 riviä, hinta 112,5 euroa.

Toto65-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

TOTO65-ANALYYSIT 

Lähtö 5 | Toto65-1

Toto65-kierroksen avauskohteena ravattavassa Huippudivisioonassa itseoikeutettuna suosikkina matkaan starttaava 6 JULIETTE LAX saa kunnian toimia systeemien tukipilarina. Jussi Suomisen valmennettava on saanut nyt tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja tamma on suorittanut kummassakin kisassa kelpo tavalla, vaikka joutuikin viimeksi suursuosikkina tyytymään lopulta viimeiseen totosijaan. Kauden avauksessa Juliette Lax oli Vermossa ravatussa Tammatähdessä todella hyvä. Se eteni takamatkasta huolimatta nopeasti keulaan ja oli suorastaan ylivoimainen. Viimeksi esityksessä ei kuitenkaan ollut keulajuoksulla vastaavaa loistokkuutta. Antti Teivainen panostaa varmasti kiihdytykseen ja suosikki edennee keulaan, mistä sillä on hyvät mahdollisuudet hallita tapahtumia maaliin saakka. Haastajaporukan käynnistävä hurjan lahjakas 7 T.T. AVOT palaa tauolta. Tuomas Pöllänen tuo lähes puolet uransa starteista (15/32) voittaneen oriin taatusti kelpo vireessä viivalle mutta suosikin kukistaminen lienee vaikeaa. Tasaisesti sarjoissaan noussut ori on tänä kesänä äärimmäisen mielenkiintoinen seurattava, se pystynee ottamaan jo vahvan askeleen kohti selkeästi tätä kovempiakin tehtäviä. Pöllänen on startin alla kommentoinut, ettei tässä startissa ole tarkoitus riisua kenkiä. Hyvässä kunnossa kilpaileva 2 FAIJA huomioidaan seuraavaksi. Huhtikuun kahden viimeisen startin perusteella lyhyt starttiväli sopii erinomaisesti. Faija starttaa lauantaina Vermossa.

Lähtö 6 | Toto65-2

Toisessa Toto65-kohteessa ravattava 2600 metrin koitos on kerännyt viivalle mielenkiintoisen ryhmän. Tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikiksi kohoaa viimeksi Forssassa Pilvenmäki Specialin finaalissa epäonnistunut 13 ENJOY’S PAYCHECK. Vahvaan tyyliin kautensa aloittanut lahjakkuus näytti ennen starttia todella hyvältä mutta pilasi pelinsä lähtölaukkaan. Mikäli Antti Veteläinen onnistuu suojattinsa kanssa takamatkan juoksuradalta lähdössä, voi suosikilla lähteä ajamaan heti määrätietoisesti eteenpäin. Mikäli Enjoy’s Paycheck ravaa, se taistelee tiukasti lähdön voitosta oikeastaan juoksulla kuin juoksulla. Ykköshaastaja 16 GUIDO DI QUATTRO on tottunut menestymään näillä hieman pidemmillä matkoilla. Se oli suoraan tauolta haastavista asemista ihan kelpo neljäs mutta oli sitten viimeksi keskiviikkona Vermossa aika lailla täysin vailla mahdollisuuksia totomatsin suhteen. Ruuna käynnistyi hitaasti jääden heti huonoihin asemiin ja se laukkasikin lyhyesti päätöskierroksen alussa ulkoradoilla. Tehtävä oli sitten täysin mahdoton keulassa juosseen Ypäjä Louvren kiristäessä tempoa päätöskierroksella varsin railakkaisiin lukemiin. Pari starttia kropassa Markku Niemisen valmennettava varmasti terävöityy, lisäksi kenkien riisumisesta on varmasti apua. Ruunauksen jälkeen rauhoittunut 11 THE DUDE on kyvykäs menijä, eikä voittosumma tee vielä täyttä oikeutta Ville Tonttilan valmennettavalle. Alla olevasta tauosta ja kovasta suosikkikaksikosta huolimatta myös The Dude kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. 

Lähtö 7 | Toto65-3, Troikka 

Kolmantena Toto65-kohteena toimivassa Haastajadivisioonassa pelataan myös ravien ensimmäinen troikka. Viivalla on tasainen ja tasokas ryhmä, josta ainakin puolet omaa ihan kelpo saumat voittoonkin. Rankingin kärkeen kipuava 2 MISTER LANE on valmiiksi toisella radalla, eikä Markku Niemisen tarvitse välttämättä panostaa erityisen vahvasti kiihdytykseen. Niin sisä- kuin ulkopuolelta alkuun ladataan varmasti täysillä matkaan eikä Mister Lane taida millään pystyä osallistumaan keulapaikasta taisteluun. Eikä tarvitsekaan, sillä loppua se tulee nykyvireessä rehdisti. 4 WINNER JOURNEY ja 3 BLADY BOLD BLUE avaavat auton takaa kovaa ja sekä Ari Moilanen että Iikka Nurmonen lataavat varmasti kovat piipussa alkuun. Iikka Nurmonen kuulosti kommentissaan luottavaiselta keulaan pääsyn suhteen ja Winner Journey onkin suosikki juoksemaan johtopaikalla. Varmaksi tätä asiaa on kuitenkin vaikea julistaa. Myös pieneltä tauolta palaava 1 PAPA CORLEONE joutuu satsaamaan kiihdytykseen, sillä kovin syvältä sisäradan syövereistä lähtö on vaikea voittaa. Christa Packalen raportoi ruunan pitäneen tarkoituksella taukoa, ettei voittosumma nouse tätä Haastajadivisioonalähtöä ajatellen liian suureksi. B-ryhmän käynnistää 9 ESSI VAN PRESS. Miika Tenhusen mukaan tamma tuli viime starttiin huonoilla viimeistelyillä ja tuon kisan voi unohtaa. Pari starttia kroppaansa saanut kyvykäs 7 OXAN WINX AND WONX pystyy myös reippaaseen avaukseen mutta näin ulkoa kiihdytykseen panostamisessa on riskinsä. 

Lähtö 8 | Toto65-4, Toto4-1

Toto4-kierroksen käynnistävässä Pronssidivisioonassakin riittää vihjenikkarille haastetta. Kesäiset olosuhteet, Mikkelin vauhtirata ja maili ovat yhdistelmä, joka saa ohjastajat taatusti tavoittelemaan hyviä asemia kärkiporukassa. Tiedossa on taatusti tulinen kiihdytys. Ylisarjassa starttaava 1 DOUBLEDIP avaa kovaa ja vastoin alkuperäistä arviotamme Juha Utala on startin alla kommentoinut kaavailevansa keulajuoksua. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 3 PAST OR FLASH tuntuu todennäköisimmältä keulahevoselta. Vaikka edellisestä voitosta onkin vierähtänyt jo tovi, on Kirsti Valkaman valmennettava tehnyt koko ajan kovissa lähdöissä hyviä esityksiä. Keulasta Jukka Torvisen ajokki olisi tiukasti kiinni voitossa, mikäli alun vauhtirevittely ei karkaa täysin lapasesta. Ulkopuolelta ainakin 4 SO CLUELESS ja 5 ICE WINE ovat hyviä avaajia ja ne varmasti tuovat alkukiihdytykseen oman lisämausteensa. Kahdessa edellisessä startissa huonoista lähtöpaikoista kärsinyt So Clueless on ykköshaastajamme, Ice Wine saa puolestaan paikan B-ryhmän kärkipäästä. Surkeasta lähtöpaikasta huolimatta umpirehti 8 INTUTO on A-ryhmän kolmas valjakko. Samuli Innasen ajokki pystyy tekemään juoksuaan. 6 BERTUCCIO teki erittäin lupaavan paluun tauolta. Mainittakoon vielä pitkään tasaisen vahvassa kunnossa kilpaillut 7 POR NIE ROCK, jonka kohdalla huono arpaonni lähtöratojen suhteen ei tunnu kääntyvän.
 
Lähtö 9 | Toto65-5, Toto4-2, Troikka

Viidentenä Toto65-kohteena ravattavassa hurjan tasaiselta tuntuvassa Tähtidivisioonassa viisi valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Näiden hevosten keskinäinen järjestys on pitkälti makuasia mutta tarjotaan rankingin kärkipaikka numerolle 3 EVARTTI. Antti Ojanperän valmennettava parantaa taatusti starttien myötä ja on tässä kauden kolmannessa kisassa mielenkiintoinen seurattava. Viime vuonna Derbyssä neljänneksi sijoittunut numero 9 CALLEX on kovan perusluokkansa osoittanut, eivätkä sarjat nouse ihan heti tämän hevosen kohdalla pystyyn. Martti Lajusen valmennettava on sopivan selkäjuoksun päätteeksi heti kirivaiheessa vaarallinen. Kovaa avaava 1 KUKAN TUTU saa rattailleen Ari Moilasen. Kaksikon yhteistyö saattaa hyvinkin kantaa keulavoittoon. 11 LUMI-MASI voitti Porissa Satakunta Seniorin vakuuttavan esityksen päätteeksi. Huonosta paikasta huolimatta Harri Kotilaisen ajokki kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Kauden avausvoittoa edelleen hakeva 6 KOBARDI on usein joutunut taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Näin saattaa käydä tälläkin kerralla. 

Lähtö 10 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

Toto65-kierroksen päättävässä St Michel -katsastuksessa lähtöpaikat tekevät lähdöstä todella mielenkiintoisen. Kaksi voittoa alla viivalle tuleva 7 BRET BOKO jatkaa 10-vuotiaanakin vahvaa työtä ja ruuna on kohonnut aivan mahtavaan kuntoon. Näin ulkoa keulaan ei liene kuitenkaan asiaa ja se nakertaa Ari Moilasen ajokin mahdollisuuksia selkeästi. Pekka Korven tallin kaksikko 6 TWIGS VOICI ja 8 EXPRESS DUO tekevät myös startista toiseen hyvää työtä. Näistä asemista ne joutuvat kuitenkin tyytymään nöyrästi haastajan rooliin. Nostammekin varsin rohkean näkemyksen siivittämänä A-ryhmään kolme edellä mainittuja sisempää matkaan starttaavaa valjakkoa. 4 BOYS GOING IN aloitti Oulussa vielä varsin tasapaksulla suorituksella mutta paransi sitten rutkasti Ylivieskan starttiin. Kenkien riisumisesta oli totta kai apua ja hevosen olemus oli kaikin puolin positiivinen. Helpossa porukassa voitto irtosi näytöstyyliin ja tuon esityksen perusteella Antti Ojanperän suojatti on valmis menestymään tässäkin. 3 MAFFIOSO FACE hävisi Oulussa mm. Finlandia-Ajoon kutsutulle Victory Bonsaille mutta käänsi sitten Porissa Kultaloimessa äärimmäisen tasaisen voittotaistelun niukasti edukseen. Santtu Raitala jatkaa Antti Ojanperän valmennettavan rattailla. Hyviltä paikoilta tallikaverukset kohoavat rankingin kärkipaikoille. Kautensa tuossa Porin Kultaloimessa aloittanut 5 TOP OF THE WORLD esitti oikein pirteän loppuvedon. Startti kropassa Juuso Holttisen valmennettava terävöityy varmasti entisestään. Top Of The World avaa todella kovaa ja on mahdollinen keulahevonen.

Lähtö 11 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla ravien kolmantena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa suosikki 3 MASS THE BOSS saa vahvan luottamuksemme. Sirpa Tienhaaravan valmennettava avasi nelivuotiskautensa Kouvolassa todella vakuuttavalla keulavoitolla. Kaiken järjen mukaan startti kropassa ruuna parantaa entisestään ja mikäli Antti Teivainen odotustemme mukaisesti pääsee ajokkinsa kanssa tälläkin kerralla keulaan, jäänevät haastajat taistelemaan kakkosrahoista.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,4,8 + 2,5 (6,7)
T4-2: 3,9 + 1,11,6 (4,10)
T4-3: 5,4,3 + 7,6 (8,4)
T4-4: 3 (1,9)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 125 riviä, hinta 25 euroa.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 10-11

5,4,3
3

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7  

1,2,4
1,2,4
1,2,4,7,9

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,9
3,9
Läpi

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

3
1,2,5,9,11
1,2,5,9,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 10 B) 12-5-3-6-2-1-11-9-4-7-8
ARON VIIMA - HURMAN SUVI - ELITEN - BOKERIPOTTI

Lähtö 2.
A) 2,5,8 B) 6,4,7,3,1
JOLLY BOY - MISTER BALDERINO - EFFRONTE PHOTO - BIGGURIM

Lähtö 3.
A) 14,4,16 B) 6,2,7,1,11,13,8,3,15,12,9,10,5
ARIITTA - POIKOLAN NEITO - LIISAN TULILINTU - SOKRU

Lähtö 4.
A) 2 B) 9,7,3,11,10,5,8,1,6,12,4
N.P. VILLARI - LOONASTASTA - KOMENTO - UNICA

Lähtö 5.
A) 6 B) 7,2,11,3,9,8,1,10,4,12,5
JULIETTE LAX - T.T. AVOT - FAIJA - ISSAKAN POUTA

Lähtö 6.
A) 13,16,11 B) 9,14,4,10,2,12,8,15,6,5,7,3,1
ENJOY'S PAYCHECK - GUIDO DI QUATTRO - THE DUDE - OH MY GOD S

Lähtö 7.
A) 2,4,1 B) 9,7,5,3,6,8,11,12,10
MISTER LANE - WINNER JOURNEY - PAPA CORLEONE - ESSI VAN PRESS 

Lähtö 8.
A) 3,4,8 B) 6,5,2,7,11,12,1,9,10 
PAST OR FLASH - SO CLUELESS - INTUTO - BERTUCCIO

Lähtö 9.
A) 3,9,1,11,6 B) 4,10,12,5,8,2,7
EVARTTI - CALLEX - KUKAN TUTU - KOBARDI

Lähtö 10.
A) 5,4,3 B) 7,6,8,4,2,1
TOP OF THE WORLD - BOYS GOING IN - MAFFIOSO FACE - BRET BOKO  

Lähtö 11.
A) 3 B) 1,9,11,2,5,4,6,12,10,7,8
MAS THE BOSS - VÄSTERBO LOCKSMITH - HOT DEVIL - SON'S LINE

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

CHRISTA PACKALEN

L7/1 PAPA CORLEONE: Ruunaa hieman hoidettiin viime startin jälkeen. Lisäksi hevosen voittosummaa säästeltiin Haastajadivisioonan sopivaksi. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Ruunan lähtönopeudesta on hieman vaikea sanoa, mutta lähtöön täytynee satsata. Hannu (Torvinen) saa tehdä päätökset taktiikan suhteen.

L8/6 BERTUCCIO: Ruuna jäi kauden avauksessaan voimissaan pussiin, eikä sijoitus kerro totuutta. Myös tämä on ollut harjoituksessa hyvän tuntuinen. Lähtöpaikka on nyt mailille turhan ulkona. Juoksujen onnistuessa minulla on odotuksia molemmista valmennettavistani. 

SANTTU RAITALA

L5/11 IIKORI: Ori olisi parhaimmillaan läheltä kärkeä, joten asemat ovat nyt haastavat. Rahasija on sopiva tavoite.

L10/3 MAFFIOSO FACE: Ruuna oli hyvä viimeksi Porissa. Hevonen on saanut hyvän lähtöpaikan ja mielestäni se on tässä yksi mahdollisista voittajista.

L11/11 SON'S LINE: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa, mutta lähtöpaikka on nyt hankala. Tamma kyllä kirii terävästi sopivan juoksun jälkeen ja juoksun onnistuessa se voisi nousta kärkipäähän. 

SAMI VEHVILÄINEN

L3/3 VENTTA: Tamma on tehnyt hyviä juoksuja. Killerillä jouduin tekemään väistöliikkeen loppukaarteessa ja hevonen menetti vauhtiaan. Ensimmäiset 300 metriä ovat olleet tammalle hieman hankalat. Lähtö on nyt aikaisempaa kovempi, mutta toton tuntumaan tamma voisi nousta. 

L6/2 MARKUS VANE: Ruuna on mennyt hyvin pienemmissä raveissa, mutta nyt rima nousee melkoisesti. Tämä on jaksava menijä, mutta siltä puuttuu vielä vauhtia. Juostava matka suosii, mutta lähtöpaikkaansa hevonen ei pysty hyödyntämään. On mielenkiintoista nähdä kuinka korkealle ruuna pystyy venymään ja suurimmissa revityksissä tämäkin kannattaa huomioida. 

L8/11 SIR ROBERT: Ruuna on tehnyt muuten hyviä juoksuja, mutta viimeksi Kuopiossa hevonen ei ollut aivan parhaimmillaan. Lähtöpaikka on nyt suuri miinus ja täältä menestyminen vaatisi kärjeltä ylivauhtia.

IIKKA NURMONEN

L3/4 POIKOLAN NEITO: Voltin nelosrata on tammalle hieman hankala paikka ja hevosella on laukkariski olemassa. Tamma jatkaa hyvässä kunnossa ja alun ravilla selvittäessään se pystyy menestymään.

L6/15 J.A. NINJA: Mikkelissä 40 metrin takamatkalta kärkeen nouseminen on hankalaa. Näistä asemista juoksunkulku ratkaisee menestyksen.

L7/4 WINNER JOURNEY: Ruuna on ollut oikein hyvä viime starteissaan ja viimeksi Killerillä se voitti helposti. Hevonen lähtee hyvin ja suunnitelmissani on keulajuoksu. Odottelen ajokkiani voittotaistoon. 

L8/4 SO CLUELESS: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja. Nyt sisäpuolella on nopeita avaajia. Odottelen ajokiltani hyvää sijoitusta, mutta voittoa ajatellen vaadittaisiin hieman tuuriakin.

MIIKA TENHUNEN

L7/9 ESSI VAN PRESS: Mielestäni tamman viime startin voi unohtaa. Hevonen tuli huonojen olosuhteiden vuoksi starttiin vaillinaisin valmisteluin ja lisäksi alku meni ylivauhtiseksi. Harjoituksissa tamma on ollut hyvän tuntuinen. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja odottelen ajokiltani menestystä. 

L8/2 ARCHIE PRESS: Ruuna laukkasi Vermossa häirittynä loppukaarteessa. Hevosta hieman hoidettiin viime startin jälkeen ja se on ollut kotona hyvän tuntuinen. Sunnuntaina ruunalta on tarkoitus ottaa kengät pois. Odotan ruunaa kärkitaistoon.

SEPPO MARKKULA

L7/5 LILY'S STAR: Tamma kiri Seinäjoella hyvin viimeiset 200 metriä. Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa kunnossa ja pystyy juoksun onnistuessa sijoittumaan totoon.  

L8/12 WESTCOAST VICTORIA: Tamma jatkaa hyvässä kunnossa. Hevonen lähtisi kovaa ja eturivin paikalta olisin ollut toiveikas menestyksen suhteen, mutta nyt asemat taitavat vaikeuttaa liikaa. 

L10/6 TWIGS VOICI: Tamma kiri Porissa mukavasti loppua ja jätti itsestään hyvän vaikutelman. Lähtöpaikka on nyt turhan ulkona, mutta useampaan hevoseen tämäkin kannattaa huomioida peleissä. 
 

  Takaisin listaukseen