Toto5-ravit

05.06.2018

Toto5-ravit klo 18 - Joroinen-ravit.
Varsakunkku-karsinta, Nuorten sarja & monten SM-karsinta. Ponilähtö jo klo 17.30.

Ravintolan pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai sähköpostilla toimisto@mikkelinravirata.fi

Ravintolan buffet 16 €, katso menu

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 10,1,11,5,3,6 (8,2)
T5-2: 13,4,5,11,6 + 10,9,8 (15,14)
T5-3: 6,2,12 + 4,5 (1,3) 
T5-4: 4 (9,3)
T5-5: 7,8,10 + 5,1 (9,3)

Pieni systeemi 270 riviä, hinta 27 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

Toto5-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

Lähtö 4 | Toto5-1

Toto5-kierroksen käynnistävässä Varsakunkku-karsinnassa kapeasti pelaamalla voi yrittää saada etua pelikansaan nähden mutta helpolta tällainen ratkaisu ei alustavasti vaikuta. Laukat näyttelevät tässä varsin rutinoitumattomien 5-vuotiaisen suomenhevosten kohdalla keskeistä roolia. 10 YPÄJÄ KEVA palasi viimeksi Teivossa pitkältä talvitauolta ja kauden avaus jätti jossiteltavaa, kiritilat eivät lopussa auenneet. Todellinen vire on pieni arvoitus mutta startti kropassa lahjakas tamma taatusti terävöityy ja on sopivassa porukassa pelihevosia. 1 N.P. LIITOTÄHTI voitti viimeksi Joensuussa Tammasarjan vahvalla esityksellä punnerrettuaan 1. takasuorasta lähtien toista rataa ilman vetoapua. Miika Tenhusen suojatti saanee ravin maistuessa hyvät asemat kärkiporukasta. 11 LIMUSKA otti viimeksi Jokimaalla uransa avausvoiton vahvalla kirillä 5. ulkoparista. Tapio Perttusen ajokki joutuu tälläkin kerralla tekemään töitä ulkoradoilla menestyksensä eteen. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 HUIMA LENTO parantaa starttien myötä ja on onnistuneella juoksulla mahdollinen totohevonen. Viimeksi Lahdessa se hävisi vielä selityksittä Limuskalle mutta asetelma on nyt suosiollinen. 3 KÖMIN LENTO osoitti viime vuoden voittostarteissaan ihan kelpo kykyjä. Tuoma Törmälehto tuo suojattinsa viivalle varsin pitkästä matkasta, joten menestystä tavoiteltaneen tosissaan. 6 SATINKUTI teki kauden avauksessaan pitkän yli kierroksen mittaisen kirin ulkoradoilla, eikä esityksessä ollut keskinkertaisesta sijoituksesta huolimatta moitittavaa. Risto Tupamäki nähdään tällä kerralla tamman rattailla. 

Lähtö 5 | Toto5-2

Myös toisena Toto5-kohteena nähtävässä Nuorten Sarjassa viivalla on leveä rintama voittoon saakka potentiaalia omaava valjakoita. Paikka A-ryhmästä irtoaa lopulta viidelle valjakolle. Rankingin kärkeen kipuaa viimeksi hurjassa porukassa kivikovien Graceful Swampin ja Viking Gracen takana kolmosrahat napannut 13 EFFRONTE PHOTO. Pekka Ruuthin suojatti menee hyvällä tyylillä ja sen kohdalla jatkoa on syytä seurata tarkalla silmällä. Juoksun onnistuessa Hannu Torvisen ajokilla on kelpo saumat uran avausvoittoon.  4 GLASS SNIPER pamautti viimeksi Joensuussa hyvällä esityksellä ja kovalla kertoimella voittoon. Tässä tehtävässä pelikansa osoittaa Tuomo Holopaisen valmennettavalle varmasti täysin ansaitusti enemmän huomiota. Ravilla Glass Sniper pystyy menestymään. 5 CAPO starttaa matkan haastavalta voltin vitosradalta. Ruuna on tehnyt alla olevissa starteissa ihan kelpo työtä ja mikäli kiihdytys vain onnistuu, nähtäneen Jarmo Saarelan ajokki kärkipään matsissa. 11 BEAN DREAM teki kauden avauksessa laukan jälkeen ihan asiallisen suorituksen. Startti kropassa Ari-Pekka Pakkasen valmennettava varmasti vielä terävöityy. Paalun juoksuradan 6 EL MEJOR on viides poimintamme A-ryhmään. Juoksunkulku saattaa näytellä keskeistä roolia tässä lähdössä ja Iikka Nurmonen lataa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen.

Lähtö 6 | Toto5-3, Päivän Duo-1

Kolmas Toto5-kohde käynnistää myös Päivän Duon. Rankingin kärkeen nostetaan tauolta palaava lahjakas numero 6 SARAN SÄRMÄ. Vireen arvioiminen on pitkän tauon jälkeen luonnollisesti vaikeaa mutta uskomme oriin pystyvän täysipainoiseen suoritukseen. Omistaja-valmentaja Matti Nissinen kommentoi Hevosurheilu-lehdessä hevosen olevan nyt terveen tuntuinen, viime kauden loppupuolen ongelmat on saatu selätettyä.  Vaikka jo kilpailleilla hevosilla toki etulyöntiasema onkin, nostamme Saran Särmän jonkin asteisena kannanottona rankingin kärkeen. 2 VALPPAUS on saanut jo tauon jälkeen tasaisesta starttirytmistä kiinni ja Juha Tammen suojatin kohdalla kuntokäyrä osoittaa yläviistoon. Tässä tehtävässä ruunalla on kelpo saumat kauden avausvoittoon. Haastavasta lähtöpaikasta ja alla olevista tasapaksuista esityksistä huolimatta myös 12 ISSAKAN POUTA ansaitsee paikkansa parhaasta A-ryhmästä. Se joutui 6.5. jäämään Mikkelin startista pois ja ori palaa nyt kuukauden tauolta. Kykyjensä puolesta se pystyy näistäkin asemista menestymään. Sekavia taulujaan paremmat 4 UNICA ja 5 VÄLKYN VÄISKI saavat paikat suuremmasta vihjesysteemistä.

Lähtö 7 | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Neljännen Toto5-kohteen selkeänä suosikkina matkaan starttaava 4 OXAN WINX AND WONX saa luottamuksemme peleissä. Timo Kukkosen valmennettava palasi viimeksi kahden suuremman tauluun ilmestynen numeron jälkeen todella vakuuttavalla tavalla voittokantaan. Mikkelissä ja Kuopiossa Oxan Winx And Wonx oli huonoilla lähtöpaikoilla ja juoksunkulkujen suhteen jäi jossiteltavaakin. Viimeksi Lappeessa tamma sai puolestaan aika lailla elokuvajuoksun ja kiitti sitten lopussa kärjen alkumatkan ylivauhdista kirimällä näytöstyyliin helppoon voittoon. Mika Forss saa ajokkinsa kanssa varmasti hyvät asemat kärkiporukasta ja paikan johtavan rinnalla välttäessään Oxan Winx And Wonx on varmasti vahvoilla ykkösrahojen suhteen.

Lähtö 8 | Toto5-5 

Toto5-kierroksen päätöskohteessa kolme valjakkoa kipuaa haastavista lähtöpaikoistaan huolimatta parhaaseen A-ryhmään ja sen myötä myös kapeammalle vihjekuitille. 7 FIKA olisi tässä sopivassa porukassa maistuvampikin suosikki ilman tiettyjä epävarmuustekijöitä. Ainakin alustavien tietojen perusteella Matti Riipinen tuo suojattinsa viivalle kengät jalassa, mikä on tamman kohdalla suoritustasoon varmasti ainakin jossakin määrin negatiivisesti vaikuttava seikka. Lisäksi Vieremän taipuminen jätti kovasta avauskierroksesta huolimatta jonkin verran kysymyksiä ilmaan. Toki Fika saattaa voittaa näistä seikoista huolimatta helpostikin. 8 DRILLER MAN on kohonnut mukavaan iskuun ja Ari Moilanen saattaa hyvällä avaajalla ladata täältäkin vahvasti kiihdytykseen. 10 BARTENDER IN on mielenkiintoinen tuttavuus. Suomen Debyytissä Kouvolassa se seurasi ihan asiallisesti 2. sisältä Bret Bokon voittamassa lähdössä. Vastus on nyt sopivampaa kaliiberia. Isto Kuisman tauluaan paremmaksi kehuma 5 HERBIE SISU ja loistopaikalta starttaava 1 ALVENA SONJA ovat suuren systeemin revitysrastimme.

PÄIVÄN DUO

6,2,12,4,5
4

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4
2,3,5,7,9
2,3,5,7,9

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,4,8
3,4,8
2,3,4,6,8,10

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 eruroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 1,8,10 B) 6,12,7,5,9,4,3,11,2
MAS CORY - MAY I KNOW - CANKUS WHAT'S UP - LEWIS LI 

Lähtö 2.
A) 9,7,12 B) 6,8,11,10,4,3,1,5,2
ONE POINT - STEP NOBLE - ALBINO BRAVE - REBEL RACE

Lähtö 3.
A) 3,7,6 B) 12,13,4,5,8,9,16,10,14,15,2,1,11
SYKLONI - MELLAKKA - PYÖRIÄN SALAMA - DIONE

Lähtö 4.
A) 10,1,11,5,3,6 B) 8,3,2,9 C) 12,7 
YPÄJÄ KEVA - N.P. LIITOTÄHTI - LIMUSKA - HUIMA LENTO 

Lähtö 5.
A) 13,4,5,11,6 B) 10,9,8,15,14,12,7,3,1,2
EFFRONTE PHOTO - GLASS SNIPER - CAPO - BEAN DREAM

Lähtö 6.
A) 6,2,12 B) 4,5,1,3,9,11 C) 10,7,8
SARAN SÄRMÄ - VALPPAUS - ISSAKAN POUTA - UNICA

Lähtö 7.
A) 4 B) 9,3,5,7,2,1 C) 12,8,11,10,6
OXAN WINX AND WONX - WONDER WOMAN - ESSI VAN PRESS - GRESILLE BOKO

Lähtö 8.
A) 7,8,10 B) 5,1,9,3,12 C) 6,2,11,4
FIKA - DRILLER MAN - BARTENDER IN - HERBIE SISU

Lähtö 9.
A) 4,3,8 B) 10,2,6,5,7,11,9,12,1
BLUE CHOCOLATE - MISS SENJORITA - INTERNATIONAL DIVA - LIVING SOUL

Lähtö 10.
A) 14 B) 4,12,7,3,13,8,1,10,15,11,2,6,5,9
DIKTAATTORI - ERIKA KULTAMAA - ROJALI - R.R. ROSMARIINI

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMNETTEJA

MATTI RIIPINEN 

L6/5 VÄLKYN VÄISKI: Ruuna oli aivan hyvä Teivossa, tehtävä vain oli mahdoton. Hevonen kilpailee nousukunnossa ja on mahdollinen menestyjä. 

L7/5 GRESILLE BOKO: Tamma on ollut kuukauden valmennuksessani. Tämä on mielenkiintoinen hevonen. Mailin matka ei ole paras mahdollinen, mutta sarja sopii hyvin. Mielestäni tamma on mahdollinen menestyjä. 

L8/7 FIKA: Tamma joutui Vieremällä spurttaamaan matkalla useampaan kertaan. Hevonen juoksee nyt kengät jalassa, mutta on hieman vaikea sanoa, onko sillä vaikutusta. Tamma jatkaa hyvässä kunnossa ja se pystyy tässä kyllä pärjäämään.  

ARI-PEKKA PAKKANEN 

L4/10 YPÄJÄ KEVA: Tamma oli hyvä kauden avauksessaan Teivossa. Hevonen ei päässyt lopussa tulemaan sujuvasti ja sille jäi hieman varaakin. Tamma menee startin ansiosta eteenpäin ja on mahdollinen menestyjä. 

L5/11 BEAN DREAM: Tamma on treenannut hyvin. Viimeksi Seinäjoella hevonen jännitti startissa ja laukkasi sen vuoksi. Harjoituksissa tamma on ollut varman tuntuinen. Odottelen valmennettavaltani menestystä. 

L9/4 BLUE CHOCOLATE: Tammalla on kykyjä, mutta tämä on hieman huumorihevonen, eikä se anna starteissa itsestään kaikkea ulos. Lähtö näyttää sopivalta ja normaaliesityksellä tamma on mahdollinen totohevonen.  

MARKUS DAHLSTRÖM

L3/7 MELLAKKA: Ori on parempaan suuntaan menossa. Viimeksi hevonen joutui kiertämään loppukaarteen ulkona ja tuli hyvin. Ori pääsee varmasti hyviin asemiin ja on mahdollinen menestyjä. 

L5/15 FANCY LI: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja. Viimeksi Kuopiossa hevonen oli hyvä kuolemanpaikalta. lähtöpaikka on nyt haastaja, mutta juoksun onnistuessa ruuna on mielestäni mahdollinen totohevonen.  

ISTO KUISMA

L5/9 INDIANAPOLIS: Ruuna teki Vermossa hyvän ensimmäisen startin meiltä käsin ja olin tyytyväinen hevoseen. Mikkelissä takamatkalta voittaminen ei ole helppoa, mutta mielestäni ruuna pystyy nousemaan korkealle. 

L8/5 HERBIE SISU: Ruunalla oli viimeksi hieman ongelmia hengitysteiden kanssa ja lopun väsyminen johtui siitä. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Ruuna lähtee hyvin ja tarkoituksena on satsata lähtöön. Hevosella on kyvyt tallessa ja kaiken ollessa kunnossa se pystyy vielä voittamaankin näitä lähtöjä. 

MIIKA TENHUNEN

L2/11 SILICA SISTER: Tamma jäi viimeksi sille huonosti sopivalle kuolemanpaikalle. Tämä on hieman tarkka juoksustaan. Sopivalla selkäjuoksulla ja lyhyellä kirillä tamma voi nousta neljän sakkiin.   

L4/1 N.P. LIITOTÄHTI: Tamma voitti helposti viimeksi Joensuussa. Hevonen ei ole aikaisemmin ollut auton takana ja autolähtö on pieni arvoitus. Vastassa on hyviä hevosia ja olisin tyytyväinen sijoihin 3-5.  

L7/3 ESSI VAN PRESS: Viimeksi Lappeessa avaus meni turhan kovaksi, mutta tamma teki hyvän esityksen. Lähtöpaikka sopii hyvälle avaajalle eikä menestys tulisi minulle yllätyksenä.  

L9/12 HAMILTON RACER: Ruuna oli hyvä viimeksi Kajaanissa. Lähtöpaikka on nyt hyvää avaajaa vastaan ja rahasija on sopiva tavoite.

TOMMI KYLLIÄINEN

L1/1 MAS CORY: Ruuna on mennyt eteenpäin starttien myötä. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja odottelen ajokiltani menestystä.

L5/8 RENE CONDUCTOR: Takamatka vaikeuttaa ruunan tehtävää ja aivan terävimpään kärkeen voi olla vaikea nousta.
 

  Takaisin listaukseen