Toto5-ravit

21.06.2018

Toto5-ravit klo 18.

Ravintolassa buffet 16 e, katso menu

ravintolan pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai sähköpostilla toimisto@mikkelinravirata.fi

7 Oikein lehdet käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 21.6.2018 Toto5-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 1,5 + 3,4 (9,10)
T5-2: 6,4,2 + 1,8,10 (3,9)
T5-3: 1,2,4 + 10,9 (3,6)
T5-4: 2 (4,5)
T5-5: 8,6,9 + 7,10 (2,3)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 500 riviä, hinta 50 euroa.

Toto5-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4 | Toto5-1

Toto5-kierroksen avauskohteessa nähtäneen räväkkä kiihdytys, kun auton irrottua todennäköisesti selkeästi muita liukkaammin matkaan ampaisevat 3 VIRIORI ja 5 VINKSA ratkaisevat keskenään keulapaikan kohtalon. Lauantaina Kouvolassa ne lähtivät aikalailla tasavahvaan tapaan liikkeelle mutta jo lähtösuoralla Mika Forss eteni Vinksan kanssa Viriorin ulkopuolelta keulaan ja lopulta avauspuolikas paineltiin 19,5-lukemiin. Viriorin askel alkoi painamaan johtavan takaa loppukaarteessa ja vaikka Vinksakin taipui selkeästi päätössatasilla, saa Arsi Skytän valmennettava tuosta startista puhtaat paperit. Tero Ahovuoren tuskin kannattaa Viriorilla tässäkään lähdössä yrittää keulajuoksua ja uskomme nyt Ari Moilasen rattailleen saavan Vinksan etenevän keulaan. Johtopaikalta ruuna saattaa hyvinkin hallita tapahtumia maaliin saakka. Kouvolassa tuossa samaisessa lähdössä 1 TUURIN TOIVO teki alun laukan jälkeen rehdin esityksen kierrellen päätöskierroksen ulkoratoja pitkin. Hyvin Seppo Suurosen valmennettava jaksoi raskaan juoksunsa perille saakka, eikä kunnossa ole todellakaan moittimista. Sisäradan lähtöpaikka on kuitenkin haaste ja Esa Holopaisen ensisijainen tehtävä lienee löytää heti alussa väylät toiselle radalle. Tämän onnistuessa Tuurin Toivo on taatusti vaikeasti kukistettavissa mutta oriista ei ole näistä asemista rivien tukipilariksi.

Lähtö 5 | Toto5-2

Toisessa Toto5-kohteessa rankingin kärkeen kipuava 6 INVANTAGGIO seuraili Kouvolassa kovassa vauhdissa tasokkaassa porukassa ihan kohtalaisesti 3. ulkoa. Celebrity Lanen keulasta voittamassa lähdössä Samuli Innasen valmennettavan edessä toista rataa pitkin juoksivat Joe Di Maggio ja Robin Roof. Vastus on nyt aivan eri tasoa ja Markus Dahlströmin tällä kerralla rattailleen saava ruuna ansaitsee tässä suosikin roolin. Mikkelissä nappireissun päätteeksi ensimmäisen voittonsa uudessa kotimaassaan ottanut 4 BARTENDER IN oli viimeksi Lappeessa pitkältä takamatkalta lopulta täysin vailla mahdollisuuksia kärkisijojen suhteen. Sopivassa porukassa Matias Salon valmennettava pystyy varmasti taas juoksun onnistuessa menestymään. A-ryhmän kolmas valjakko 2 VICTORY PILOT debytoi omistajanvaihdoksen myötä uuden valmentajan käsistä Lieksassa. Sami Vehviläinen pääsi ajokkinsa kanssa takamatkan vitosradalta ihan mukavasti matkaan mutta heti ensimmäisessä kaarteessa ruuna häiriintyi kilpakumppanin laukasta menettäen vauhtiaan ja asemiaan. Viimeisellä takasuoralla edestä väsyneen takana oli taas haastetta ja lopulta Sami Vehviläinen kiersi vastustajan sisäkautta kaukana kärjestä. Tämän jälkeen Victory Pilot otti ihan kelpo tavalla vauhtia mutta pilasi loppukaarteessa laukkaan. Maalisuoraa se kiri sitten vielä taustalta kelpo tyyliin. Nyt tiedossa lienee merkittävästi selkeämpi juoksunkulku ja ruunan todellisesta iskukyvystä saadaan paremmat näytöt. Iikka Nurmonen istuu tällä kerralla ruunan rattaille. Vahvan viime kauden tehnyt 10 GRAND ALE tuntuu hakevan vielä parasta virettään. Seinäjoella se tyytyi parijonosta seurailemaan mutta olihan vastuskin kovaa kaliiberia, viivalla olivat mm. Boys Going In ja Your So Vain. Näistä asemista Mikkelin maililla voitto vaatii kuitenkin suosiollisen juoksunkulun lisäksi pientä terävöitymistä.

Lähtö 6 | Toto5-3, Päivän Duo-1

Kolmannen Toto5-kohteen suosikkimme 1 RADIANCE BROLINE palasi viimeksi Loviisassa hyvässä iskussa tauolta. Tiia Nurmilaukas kommentoi tuon startin alla, että kyseessä oli täysin suunniteltu tauko, minkä aikana hevonen oli saanut olla terveenä ja treenit olivat menneet suunnitellulla tavalla. Tuossa startissa tammalla oli sitten ensimmäistä kertaa kesäkenkä alla, eikä tuosta nähdyn perusteella ainakaan haittaa ollut. Itse tuon startin ajanut Nurmilaukas piti valmennettavansa kanssa sisäradalta helposti keulat mistä tamma sitten suoritti alla ollut tauko huomioiden oikein rehdisti vain suosikki Gaianalle niukasti häviten. Mikkelin maililla tällä kerralla rattaille istuva Esa Holopainen saattaa hyvinkin yrittää positiivisen kauden avauksen myötä tässäkin keulasta. Rinnalta matkaan starttaava 2 HER ROYAL HIGHNESS on kuitenkin niin kovaluokkainen menijä, että tarjoamme Tiina Poikolaisen valmennettavalle paikan rankingin kärjestä. Solvallan reissu pilaantui laukkaan mutta tuota edeltäneissä starteissa tamma osoitti oikein vahvaa virettä. Her Royal Highness nähtäneen juoksulla kuin juoksulla voittomatsissa. Kouvolassa sisäratajuoksulla hyvin loppua kirinyt 4 JOKER PHOTO saa myös paikan kapeammalta vihjekuitilta. Vahvan viime kauden tehnyt numero 6 BOULDER LUKE innostui toukokuussa laukkailemaan ja vauhtia oli haettava koelähdöstä. Ehjä startti lienee Pasi Väisäsen valmennettavan ykköstavoite.

Lähtö 7 | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Päivän Duon sinetöivässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa suosikkina starttaava 2 UNCOMPARABLE saa keulapsyykkauksella vahvan roolin vihjeissä. Vieremällä Jere Taulion valmennettava voitti johtopaikalta varmaan tyyliin, eikä tuoretta Vermon esitystäkään voi moittia. Tuossa startissa Santtu Raitala eteni ajokkinsa kanssa 1. takasuoralla johtavan rinnalta keulaan, mistä ruuna sitten punnersi ihan kelpo tyyliin perille saakka. Vaikka alku paineltaisiinkin reipasta, on Uncomparable keulasta varmasti vaikeasti ohitettavissa. B-ryhmän käynnistävät tasaisen vahvassa vireessä kilpaileva 4 GAIANA sekä Hannu Korven kommenttien perusteella kiihdytystä varmastikin värittävä 5 KITTY BEAT. Starttien myötä kuntonsa löytänyt ja viimeksi Lappeessa voittokantaan palannut 9 SMOKY RAY saanee kovaa avaavan suosikin takaa startatessaan ihan kelpo asemat.

Lähtö 8 | Toto5-5

Toto5-kierroksen päätöskohteessa suosikkinamme matkaan starttaa ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta lahjakas 8 ARIITTA. Se taipui lauantaina Kouvolassa keulasta lopulta kolmanneksi kovaluokkaisen Kartierin palattua voittokantaan umpirehdillä suorituksella johtavan rinnalta. Myös hurjassa vireessä kilpaileva Sokru ehti lopulta kiritilaa saatuaan vahvalla lopetuksella niukasti edelle. Seppo Suurosen valmennettavan esitystä ei voi kuitenkaan moittia ja se ansaitsee tässä porukassa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta paikkansa rankingin kärjessä. Esa Holopainen panostaa varmasti hyvällä avaajalla kiihdytykseen ja suosikilla on kelpo saumat päästä keulaan. Hyvin myöskin auton takaa avaava ravi- ja suoritusvarma numero 6 ARONIN MUISTO täytyy huomioida aikaisessa vaiheessa. Kouvolassa se matkasti lähdön johtavan rinnalta voittaneen Kartierin takana 2. ulkona ja ihan kelpo tyyliin Aronin Muisto säilytti vauhtinsa kovassa lopetuksessa. Johan Hjelt istuu taas juoksuaan tekemään pystyvän ruunan rattaille. Tauluaan vaarallisempi 9 MENO-MIINA on ideanostomme kolmantena hevosena pieneen systeemin. Viime kauden Derbyn finaaliin päättänyt 7 RÅGER kannattaa sopivassa porukassa huomioida ainakin suuremmilla kuiteilla. Lappeessa ori teki kiihdytyksessä tulleen laukan jälkeen asiallisen esityksen, vaikka ei porukan hänniltä asemiaan pystynytkään parantelemaan. Lähdön vauhdinjako teki tehtävästä mahdottoman, alussa mentiin hölkkää ja päätöspuolikkaan kärki pinkoi sitten 22-lukemiin. 

PÄIVÄN DUO

2
8,6,9

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
4,5,8,9,10
4,5,8,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,6,9
1,6,9
1,2,4,6,9,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 5,6,1 B) 4,13,7,15,2,12,14,10,11,8,9,3,16
KOSEN KIMALLUS - VIRIN VARPU - VILLIMISSI - REIPAS TÄHTI

Lähtö 2.
A) 15,2,4 B) 7,13,8,11,9,3,14,15,6,1,16,12,10
HURRY SUNDOWN - DOWNTOWN MATCH - CLASSIC RED - CAN'T BUY ME LOVE

Lähtö 3.
A) 4,7,9 B) 2,6,5,12,1,13,10,11,8
TOPIN KIMI - BOKERIPOTTI - ELISEE - TUULIAN SALAMA

Lähtö 4.
A) 1,5 B) 3,4,9,10,8,7,2,6
TUURIN TOIVO - VINKSA - VIRIORI - ANNIN VAPPU  

Lähtö 5.
A) 6,4,2 B) 1,8,10,3,9,7,5
INVANTAGGIO - BARTENDER IN - VICTORY PILOT - BACARDI RAZZ

Lähtö 6.
A) 1,2,4 B) 10,9,3,6,5,12,2,11
RADIANCE BROLINE - HER ROYAL HIGHNESS - JOKER PHOTO - WINNER JOURNEY

Lähtö 7.
A) 2 B) 4,5,9,8,12,6,3,1
UNCOMPARABLE - GAIANA - KITTY BEAT - SMOKY RAY

Lähtö 8.
A) 8,6,9 B) 7,10,2,3,12,5,1,4
ARIITTA - ARONIN MUISTO - MENO-MIINA - RÅGER

Lähtö 9.
A) 1,9,6 B) 11,2,4,10,5,7,8,12
DELIGHTFUL MOMENT - FRANKLIN WEB - RUDY ONE - DARENA

Lähtö 10.
A) 11,6,5 B) 3,9,12,1,8,4,7,10,2
SAPTA RISHI - RENE CONDUCTOR - TRIPLE RAY - HEART OF STEEL

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

ESA HOLOPAINEN

L1/5 KOSEN KIMALLUS: Tamma on kehittyvän tuntuinen hevonen ja se teki hyvän avausstartin. Voltin vitosrata ei ole isokokoiselle hevoselle paras mahdollinen paikka, mutta alun ravilla selvittyään se on mahdollinen menestyjä.

L3/7 BOKERIPOTTI: Ruuna vaikutti keväällä jo hieman varmistuneen, mutta sille on taas tullut laukkoja. Se kilpailee hyvässä kunnossa, mutta epävarmuutensa vuoksi hevonen on hieman hankala veikattava.

L4/1 TUURIN TOIVO: Ori teki Kouvolassa parhaan juoksunsa minun ajamanani. Nyt kuitenkin lähtöpaikka on hankala, eikä juostava mailin matkakaan suosi. Mikäli ori pääsee ravilla matkaan ja pääsee sisältä ulos pystyy se menestymään, mutta varmaksi hevosta ei mielestäni voi suositella. 

L5/1 BACARDI RAZZ: Viimeksi tarkoituksena oli ajaa tarkka juoksu ja ruuna teki positiivisen esityksen. Lähtöpaikka on hyvä ja tästä tiedossa on hyvä juoksu. Tämä on olemassaan asiallinen hevonen, eikä se ole varmastikaan aivan ulkona.

L7/12 THE RECTOR: Ruunalla ei oltu ajettu kovempaa ennen Vermon starttia ja hevonen oli hieman tukkoinen. Nyt ruunan pitäisi olla taas parempi. Lähtöpaikka on nyt hankala, mutta juoksun onnistuessa se ei ole aivan ulkona.

L8/8 ARIITTA: Tamma on jostain syystä parissa viime starteissa jättänyt hieman kesken ja viimeiset 100-150 metriä ovat olleet vaikeat. Nyt hevoselle tehdään mahdollisesti hieman varustemuutoksia. Tamma saanee nopeana hevosena täältäkin hyvän juoksun. Tamma pystyy viime starttejaan parempaan ja on mahdollinen menestyjä.  

L10/5 TRIPLE RAY: Ruuna on ollut viime starteissaan hieman tasavauhtinen. Hevonen on nyt hieman vaikea veikattava.

HANNU KORPI

L2/8 CASH IN PRESS: Tamma oli saanut olla hieman helpommalla ennen Turun starttia. Hevonen oli asiallinen kuolemanpaikalta. Tämä olisi parhaimmillaan keulasta. Vaihdetaan tähän starttiin alumiinikengät. Mielestäni tamma ei ole aivan ulkona.

L5/8 FEAST YOUR EYES: Ori kilpailee hyvässä kunnossa. Tämä on nopea hevonen. Radoilta 1-3 olisin ollut toiveikas menestyksen suhteen, mutta juoksun onnistuessa ori voi nousta täältäkin totoon. 

L7/5 KITTY BEAT: Odottelen tammalta menestystä jo ensimmäisessä tauon jälkeisessä startissa, mutta siinä avaus meni ylikovaksi. Viimeksi hevonen teki hyvän juoksun. Tarkoituksena on satsata lähtöön ja suunnitelmissa on keulajuoksu. Tamma pystyy 12-tulokseen ja odottelen ajokiltani menestystä. 

L10/9 DARK ALLEY: Ruuna tuli minulle hevoskaupan yhteydessä. Hevosen terveydentila on nyt hyvä ja ruuna on vahvistunut. Hevonen on myös rauhoittunut. Tiistain viimeistelyissä ruuna oli hyvän tuntuinen. Lähtöpaikka on hyvä ja ruuna on mahdollinen menestyjä. 

SAMI VEHVILÄINEN

L1/11 COMETAR: Tamma teki ajallisesti hyvät tulokset parissa viime startissaan. Viime startin jälkeen hevosta oli hieman hoidettu. Pitkiltä takamatkoilta talla lähti ravilla, mutta tästä laukkariski on melko suuri. Ehjä juoksu ja rahasija on ensisijaisena tavoitteena. 

L8/5 KRÄÄSÄ: Ruuna on nopea hevonen, mutta sen menestys on päivän huumorista kiinni. Ruuna kilpailee nyt ylisarjassa ja rahasija on sopiva tavoite.

L9/6 RUDY ONE: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Viimeksi Killerillä hevonen oli hieman tasainen lopussa. Tämä tuntuisi olevan parhaimmillaan sisäradalta. Tarkoituksena on saada hyvä juoksu ja rahasija on ensisijainen tavoite.

SUSANNA LIPPONEN

L5/2 VICTORY PILOT: Viimeksi Lieksan kaarteet eivät sopineet ruunalle, tosin ensimmäisen kaarteen laukka johtui häirinnästä. Samin (Vehviläinen) mukaan hevonen oli muuten hyvän tuntuinen ja se olisi ollut neljäs ilman toista laukkaansa. Kotona ruuna on ollut pirteän tuntuinen. Tietojeni mukaan hevonen ei ole ollut parhaimmillaan kesällä, mutta sillä on tarkoitus ajaa muutama startti. Ruuna saa hyvältä paikaltaan sisäratajuoksun, mutta sijoitusta on hieman vaikea veikata.   

L6/10 WINNER JOURNEY: Olisin toivonut ruunalle viimeksi selkäjuoksua, mutta sopivaa selkää ei ollut tarjolla. Nyt tiedossa on selkäjuoksu. Käytössä ovat jenkkikärryt ja ruunalta mahdollisesti otetaan etukengät pois, teen päätöksen asiasta paikan päällä. Ruunalla mahdollisesti ajetaan torstain jälkeen yksi startti ja sen jälkeen hevosta hieman huolletaan.  


 

  Takaisin listaukseen