Toto5-ravit

07.08.2018

Toto5-ravit klo 18 - Mäntyharjulainen ilta, amatööri- ja monteohjastajien PM-osalähdöt

Kakkukahvit Ranch Kellyn kunniaksi klo 17-18. Ponilähtö klo 17.30, vinttikoirien näytöslähtö klo 17.50, ensimmäinen lähtö klo 18.10.

7 oikein -lehden sivut

 

Vihje- ja kommenttipaketti 7.8.2018 Toto5-raveihin

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 3,7,2 + 12,9 (11,10)
T5-2: 5 (3,2)
T5-3: 7,6,3 + 12,9 (8,10)
T5-4: 5,2,6,4 + 8,11 (7,9)
T5-5: 4,3,1,5 + 2 (6,7)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa. 
Suuri systeemi 625 riviä, hinta 62,50 euroa. 

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1

Amatööriohjastajien PM-osakilpailu käynnistää Mikkelin Toto5-kierroksen. Kuskien taidoista ja taktisista kyvyistä päästään osalähtöjen myötä paremmin perille mutta tässä vaiheessa voimasuhteiden arvioiminen ei tästä näkökulmasta ole helppoa. Onneksi hevoset ovat vihjenikkarille tuttuja. Tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Niukkana suosikkinamme rankingin kärkeen kipuava 3 ANDERS EVO hakee edelleen kauden avausvoittoaan. Viime kauden viisi ykkössijaa osoittavat kuitenkin sen, ettei mistään voitontahdottomasta hevosesta ole kyse. Veli-Matti Kangasluoman rattailleen saava ruuna avaa kovaa ja saa asemat kärkiporukasta. Ykköshaastaja 7 LITTLE DONNIE saa rattailleen amatööriohjastajien maailmanmestaruuden voittaneen Janne Räisäsen. Kuskin ajolinjoista menestys tuskin jää kiinni. Viimeksi Kuopiossa Martti Pellikan valmennettava jäi pussiin. Tuossa startissa ruunalla oli kengät jalassa mutta tällä kerralla balanssia taas kevennettäneen. 2 EURO BOY saa myös paikan A-ryhmästä. Tauluaan paremmassa kunnossa kilpaileva ruuna oli viimeksi loppukaarteessa vailla kiritilaa ja tuli sitten vapaat väylät löydettyään ihan hyvällä tyylillä sisään. B-ryhmän käynnistävä 12 HONORARY CONSUL tarvitsee näistä asemista tuuriakin juoksunkulun suhteen. Vastus on kuitenkin sopivaa kaliiberia. 9 CUPIDO BIRDLAND saanee takarivin lähtöpaikasta huolimatta ihan kelpo asemat.

Lähtö 5. | Toto5-2

Toisessa Toto5-kohteessa selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava 5 IDA'S OWEN saa kunnian toimia vihjerivien tukipilarina. Vaikka Heikki Laakkosen suojatti onkin saanut taulunsa pelikuntoon, ovat ruunan kyvyt kaikkien tiedossa, eikä kunnossakaan ole varsinaisesti moittimista. Pienen kesäpaussin jälkeen Ida’s Owen on saanut nyt muutaman startin kroppaansa ja vaikka ihan terävin kuntohuippu hieman hakusessa saattaa ollakin, on ruuna suorittanut kelpo tasolla. Sekä Lappeessa että Mikkelissä ruuna joutui kiertelemään ulkoratoja ja viimeksi Joensuussa se oli pitkään vailla vapaata kiritilaa. Ida’s Owen avaa kovaa ja pienessä lähdössä Laakkonen lähtee varmasti etenemään määrätietoisesti kohti johtopaikkaa. Vastus on sopivaa kaliiberia ja Ida’s Owenilla on hyvä mahdollisuus palata voittokantaan.

Lähtö 6. | Toto5-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto5-kohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 7 SISU-SYKE on osoittanut kauden kolmessa ensimmäisessä startissa hyvää virettä. Iikka Nurmonen on luonnollisesti kova vahvistus rattaille ja sopivassa porukassa Tiina Naumasen valmennettava pystyy taistelemaan kauden avausvoitosta. 6 BOHOTTI on tottunut starttailemaan varsin tasokkaissa lähdöissä. Kykyjä löytyy ja mikäli Petri Fredinin rattailleen saava ori vain ravaa, se taistelee kärkisijoista. 3 MELKERI on A-ryhmäläisistä ainoa, joka on pystynyt tällä kaudella voittamaankin. Suonenjoen ykkössija irtosi kelpo kirillä 4. ulkoa. B-ryhmän käynnistävä 12 DRAKEN olisi voinut paremmalta paikalta olla vaikka lähdön suosikki. Piippuhyllyn paikalta voittaminen on Mikkelissä kuitenkin haastavaa.

Lähtö 7. | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Neljännessä Toto5-kohteessa tarjoamme neljälle valjakolle paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkinamme matkaan starttaava 5 DALTON HOSS on merkittävästi tauluaan kyvykkäämpi ja nostammekin Heikki Korhosen suojatin jonkin asteisena ideanostona rankingin kärkeen. Heinäkuun startit eivät varsinaisia onnistumisia tarjonneet mutta veivät varmasti omalta osaltaan oriitta eteenpäin. Myöskään pieneltä tauolta palaavan numeron 2 BLUE FLASH kohdalla sekavan taulun ei pidä antaa liikaa hämätä. Mikäli Tommi Kylliäisen suojatti suorittaa kykyjensä edellyttämällä tasolla, pystyy se sopivassa tehtävässä menestymään. 6 STAR PRICE kiri viimeksi Mikkelissä kaukaa 5. ulkoa lopulta varmaan voittoon. Kenkien riisumisesta on ollut tammalle selkeästi hyötyä. Nousuvireiseltä vaikuttava 4 CIBIAN CR punnertaa myös mukaan A-ryhmään ja sen myötä kapeammalle Toto4-vihjekuitille. B-ryhmän käynnistävät numerot 8 HIGHSCORE LUCA ja 11 KIIKKU’S MIKAEL ovat näistä asemista enemmän tai vähemmän juoksunkulun armoilla.

Lähtö 8. | Toto5-5

Toto5-kierroksen päätöskohteen suosikkina starttaava 4 LIIVATE on tähän paikkaan todella mielenkiintoinen seurattava. Teemu Okkolinin suojatti on saanut pitkän tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja kunto alkaa varmastikin hiljalleen löytymään. Tamma avaa kovaa ja mikäli Okkolin valmennettavansa kanssa keulaan paiskaa, ovat haastajat kovan tehtävän edessä. 3 MAIKKIS oli viimeksi Vermossa mukana todella kovan Larsmanin voittamassa lähdössä ja teki 3. ulkoa ihan kelpo kirin, vaikka totosijat jäivätkin haaveeksi. Tuore ennätys alleviivaa kuitenkin Pertti Puikkosen valmennettavan kovaa kuntoa ja tässä sopivassa tehtävässä Maikkis nähtäneen voittomatsissa. 1 LORUTYTTÖ voitti Vieremällä pitkän kirin päätteeksi ja osoitti kunnon olevan kohdallaan. Aika näyttää, onko sisäradan lähtöpaikka etu vai haaste. 5 KANGSTER saa myös paikan A-ryhmästä. Mikkelissä se teki laukan jälkeen ilman kenkiä kovan esityksen. 

PÄIVÄN DUO

7,6,3
5,2,6,4

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
2,4,6
1,2,3,4,6,7,8,9,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5
3,6,7,8,9
3,6,7,8,9

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 3,1,6 B) 10,9,2,8,12,5,7,11,4
GIGOLO AMOK - WILD BLUEBERRY - CHOCO ROSE - CHROME 

Lähtö 2.
A) 6,8 B) 3,4,7,1,9,2,5
TANHUAN SALAMA - SISSIN SISU - MUROLII - MYRKKY

Lähtö 3.
A) 2,3,10 B) 4,8,5,1,7,12,9,6,11
ELITE OF VICE - ARAGORN HOSS - HOT BEER - BE MY HOT STUFF

Lähtö 4.
A) 3,7,2 B) 12,9,11,10,1,4,5,8,6
ANDERS EVO - LITTLE DONNIE - EURO BOY - HONORARY CONSUL

Lähtö 5.
A) 5 B) 3,2,8,6,4,1,7
IDA'S OWEN - HAZELHEN HERMES - GHOST BOY - BACARDI RAZZ

Lähtö 6.
A) 7,6,3 B) 12,9,8,10,11,5,1,2,4
SISU-SYKE - BOHOTTI - MELKERI - DRAKEN

Lähtö 7.
A) 5,2,6,4 B) 8,11,7,9,3,1,10,12
DALTON HOSS - BLUE FLASH - STAR PRICE - SIBICAN CR 

Lähtö 8.
A) 4,3,1,5 B) 2,6,7,8
LIIVATE - MAIKKIS - LORUTYTTÖ - KANGSTER 

Lähtö 9.
A) 5 B) 3,8,6,9,7,1,4,12,11,2,10
SAHARA SANDSTORM - JE SUIS JUSTINE - ROYAL MONEYMAKER - HEART OF STEEL

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

TIMO KORVENHEIMO

L1/10 CHROME: Tammalle ovat montélähdöt sopineet hyvin. Tämän kohdalla menestys on päivän huumorista kiinni ja hevonen on ennakkoon hieman vaikea veikattava. Olisin tyytyväinen sijoitukseen neljän sakissa.

L5/3 HAZELHEN HERMES: Ruuna palaa pieneltä tauolta. Hevonen oli tauon aikana kolme viikkoa laitumella. Ruuna ei ole ehkä aivan terävimmillään, mutta odottelen siltä hyvää sijoitusta.   

L9/5 SAHARA SANDSTROM: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Tämä pystyy tekemään omaa juoksuaan. Mielestäni sillä on parhaat mahdollisuudet menestyä Mikkelissä starttaavista valmennettavistani.  

TERHI VANHALA

L1/9 INTERATIONAL DIVA: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Takarivin paikka on pieni kysymysmerkki, mutta onnistuessaan tamma pystyy taistelemaan totosijoista. 

L3/6 VASA SUND: Ruuna ei jostain syystä ole suorittanut omalla tasollaan. Hevonen pyydettiin radalta mukaan, eikä minulla ole suurempia odotuksia.

L3/10 HOT BEER: Ruunalla on ratsastettu paljon harjoituksissa, eikä montélähdön pitäisi tuottaa ongelmaa. Tämä on ravivarma ja helppo ajettava. Lähtö on kovatasoinen, mutta mielestäni ruunalla on pienet yllätyssaumat ja odottelen valmennettavaani neljän sakkiin.  

MAARIT OLLIKAINEN

L3/8 ATLAS BIPO: Ruuna teki Kajaanissa asiallisen juoksun, mutta juoksunkulku oli hieman vastaan. Montélähtö on pieni kysymysmerkki. Olisin tyytyväinen ehjään suoritukseen ja rahasijaan. 

L4/4 RIM BAY GOLJATH: Ruuna oli vaisu lauantaina Kajaanissa. Tarkoituksena on tutkia, mistä vaisuus olisi voinut johtua. Ruuna on nyt itsellenikin pieni arvoitus. 

RIINA REKILÄ

L3/3 ARAGORN HOSS: Ruunan juoksut eivät ole täysin onnistuneet, mutta hevonen on tehnyt hyviä esityksiä. Ruunalla on ratsastettu kerran harjoituksissa ja se meni asiallisesti. Kykyjensä puolesta ruuna pystyisi olemaan kärjessä, mutta ensimmäisessä montelähdössä sijoituksesta on hieman vaikea sanoa. 

CHRISTA PACKALEN 

L7/11 KIIKKU'S MIKAEL: Ruuna teki Forssassa asiallisen avausstartin tauon jälkeen. Hevonen menee vielä startin ansiosta eteenpäin. Lähtöpaikka on nyt mailille huono. Hevosella on taustalla loukkaantuminen ja olisin tyytyväinen, kunhan ruuna tekisi hyvän suorituksen ja tulisi juosten maaliin.

  Takaisin listaukseen