Toto5-ravit

31.07.2018

Toto5-ravit klo 18.

Ravintolaan vapaa pääsy, buffet 16 €, katso menu

7 oikein -lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 31.7.2018 Toto5-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 2 (5,4)
T5-2: 5,4,9,11,2 + 10,8,3,1 (12,6)
T5-3: 7,2,6 + 3,8 (11,12)
T5-4: 5,6,9 + 3,11,4,12,10 (2,1)
T5-5: 2 (1,5)

Pieni systeemi 45 riviä, hinta 4,5 euroa.   
Suuri systeemi 320 riviä, hinta 32 euroa.

Toto5-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1

Toto5-kierroksen avauskohteessa ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Mr Nice Wayn poisjäänti nostaa numeron 2 SULTAN JOURNEY lähdön selkeäksi suosikiksi. Loviisasta kesäkuun alkupuolella napatun voiton jälkeen Esa Holopaisen valmennettava on kerta toisensa jälkeen ollut onnettaren epäsuosiossa ja neljässä tuoreimmassa startissa ruuna on kiihdyttänyt matkaan radoilta 8-9-8-11. Juoksunkulkujen keskimääräinen merkitys on kaikille raviurheilun ystäville itsestään selvyys, eikä siis ole ihme, ettei Sultan Journey ole viime starteissa pystynyt voittoihin saakka puristamaan. Kunnossa ei kuitenkaan ole todellakaan moittimista, esimerkiksi viimeksi Mikkelissä ruuna teki maililla uuden ennätyksensä esittämällä kaukaa 6. ulkoa todella vahvan kirin. Nyt vastus on sopivaa kaliiberia ja loistopaikalta Sultan Journeylta on lupa odottaa menestystä. Mikäli suosikki etenee keulaan, lienee sisäradassa lopussa imua. Haastajaporukka vaikuttaa tasaiselta ja mikäli suosikki ei tätä lähtöä vie nimiinsä, saattaa voittaja löytyä syvältäkin B-ryhmän syövereistä.

Lähtö 5. | Toto5-2

Toisessa Toto5-kohteessa nostamme viisi valjakkoa parhaaseen A-ryhmään ja sen myötä myös kapeammalle vihjekuitille. Rankingin kärkeen kipuava 5 SARMÖÖRI lukeutuu kategorian ”kyvykäs mutta epävarma” -hevosiin. Alla on pari laukkojen pilaamaa starttia mutta noita edeltäneissä kahdessa onnistumisessa Kirsi Moilasen valmennettava ehti kyllä osoittamaan kykynsä. Mikäli Juhani Heikkisen ajokki ravaa, se todennäköisesti myös pärjää. 4 VEERAN VENDLA avaa kovaa ja saa asemat kärkiporukasta. Viimeksi se seurasi kovan Raggarin voittamassa lähdössä reipasvauhtisen avauskierroksen jälkeen tasaisesti 3. sisältä. 9 MELLAKKA hakee parin epäonnistumisen jälkeen paluuta parrasvaloihin. Lahdessa se sippasi totaalisesti 2. ulkoa ja viimeksi ori tyytyi lähinnä seurailemaan. Kahdessa tuoreimmassa startissa kovaa iskukykyä uhkunut 11 VIKSU VILIVEI pystynee tekemään töitäkin menestyksensä eteen. Toki lähtöpaikka on äärimmäisen haastava. 2 HULLUDUUNARI on tauluaan vaarallisempi ja hyvältä paikalta varottava.

Lähtö 6. | Toto5-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto5-kohteessa rankingin kärkeen kipuava 7 CLUB NORD CHIP ei ole myöskään Hippoksen arvotakoneen suosiossa. Taulussa ei näy ensimmäistäkään kuutosta pienempää numeroa lähtöradan suhteen ja asemat ovat tälläkin kerralla varsin haastavat. Antero Vesterisen suojatti on kuitenkin voittosummaansa nähden todella kyvykäs menijä ja se pystyy taistelemaan voitosta hieman raskaammankin reissun päätteeksi. 2 SUN VINCENT starttaa puolestaan huippupaikalta. Jämsän voiton ja mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen myötä ruuna nousi viimeksi Mikkelissä pelisuosikiksi mutta totosijat jäivät kuitenkin haaveeksi. Ei esityksessä mitään moittimista ollut, ehkäpä odotukset kasvoivat pelikansan silmissä vain turhan suuriksi. Sopivassa porukassa Mika Ahlströmin suojatti pystyy tuplaamaan kauden voittosaldonsa. 6 RAINBOW GERONIMO on jonkin asteinen ideapoimintamme kolmanneksi A-ryhmäläiseksi. Tommi Kylliäisen valmennettava on tauluaan kyvykkäämpi ja juoksun onnistuessa sopivassa porukassa mahdollinen menestyjä. B-ryhmän käynnistävä 3 LESSONS IN LOVE avaa hyvin ja heittää oman panoksensa kiihdytykseen. 8 DESTINATION ONE, 11 SERIOUS SISTER ja 12 ONE FOR YOU kärkkyvät haastavilta paikoilta ylivauhtista alkumatkaa ja kentän kääntymistä.

Lähtö 7. | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Neljännessä Toto5-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tasainen kolmikko valtaa parhaan A-ryhmän. Suosikkina starttaava 5 VINCENT CROFT oli viimeksi kakkosrahoille taipumisesta huolimatta aivan jäätävä. Se haki kovassa avauksessa keulat, ensimmäinen puolikas paineltiin railakasta 08,5-kyytiä ja täysi tuhat kellotettiin lukemiin 11,5. Tästä hurjastelusta huolimatta Susanna Lipposen valmennettava tuli hyvällä tyylillä sisään. Kahdessa edellisessä startissa ruuna jäi pussiin. Nykykunnossa Vincent Croft pystyy painelemaan mailin kovaa läpi. 6 FLASH SPRUCE on suoraan tauoltakin todella mielenkiintoinen seurattava. Ruunan kyvyt riittävät tätä kovempiinkin tehtäviin. Lämmitys kertoo lisää päivän iskukyvystä. Tuomas Pakkasen kommentit suojatistaan löytyvät ainakin IS Ravit -sivustolta. Pakkanen ei henkseleitään paukuttele, vaan arvioi Flash Sprucen vaativan startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan. Rajulla tavalla tauluaan vaarallisempi 9 CAVALLIER BRODDE hakee edelleen ensimmäistä todellista onnistumista uudessa kotimaassaan. Kyvyistään ruuna on kuitenkin ehtinyt jo näytöt antamaan.

Lähtö 8. | Toto5-5

Toto5-kierroksen päätöskohteessa 2 RANCH KELLY ampunee rankkarin eleettömästi maaliin. Omalla tasolla suorittaessaan Suur-Hollola-ajon voittanut ja sen jälkeen St Michel Tammatähden nimiinsä vienyt tamma ei ole tässä porukassa kukistettavissa.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

7,2,6
5

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
3,6,9,11
3,4,6,9,10,11,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4,5,12
4,5,12
4,5,6,8,9,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 11,6,3 B) 4,5,2,7,8,1,10,9
BWT DAY TRIPPER - TIGER DILLON - SANTO GRIAL - QUEENIX 

Lähtö 2.
A) 4,7 B) 3,6,5,2,1
KRUUNUN PRINSSI - HAMBO - MYLLYN VILI - BOHOTTI 

Lähtö 3.
A) 11,9,6 B) 2,7,1,5,10,8,4,3
I.P. VAPARI - VILIVIRTA - COMETAR - TUTUN TARINA

Lähtö 4.
A) 2 B) 5,4,3,10,1,9,7,12,11,8
SULTAN JOURNEY - LEEMARK'S EVELYN - ALDORAINE FELLOW - EKO KRISTALL 

Lähtö 5.
A) 5,4,9,11,2 B) 10,8,3,1,12,6,7
SARMÖÖRI - VEERAN VENDLA - MELLAKKA - VIKSU VILIVEI 

Lähtö 6.
A) 7,2,6 B) 3,8,11,12,9,4,5,10,1
CLUB NORD CHIP - SUN VINCENT - RAINBOW GERONIMO - LESSONS IN LOVE 

Lähtö 7.
A) 5,6,9 B) 3,11,4,12,10,2,1,8,7
VINCENT CROFT - FLASH SPRUCE - CAVALIER BRODDE - BELLA THE BOMBER

Lähtö 8.
A) 2 B) 1,5,4,6,7,3
RANCH KELLY - OLIWER HIP - WITHMA - FRANS G

Lähtö 9.
A) 12,4,5 B) 9,8,6,10,7,1,2,11,3
SELFIEW STAR - BWT ANARCHY - MINOU JIM - LEXIONE

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

ANTTI TUPAMÄKI

L2/4 KRUUNUN PRINSSI: Ruunaa hieman hoidettiin tauon aikana. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Tähtäimessä on Derby ja tarkoituksena on saada startteja alle. Mielestäni ruunalla on hyvät mahdollisuudet menestyä.  

L3/9 VILIVIRTA: Ruunalla olisi sarjoihinsa riittävät vauhdit, mutta laukat ovat olleet turhan herkässä. Hevosta on pyritty saamaan varmemmaksi varustemuutosten avulla. Tiistaina on tarkoitus vaihtaa hieman päävehkeitä ja kuolaimia. Ravia mennessään ruuna olisi mahdollinen menestyjä. 

MARKUS DAHLSTRÖM

L2/5 SALLI SORJONEN: Tamma tuli valmennukseeni keväällä. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Tämä on kyvykäs, mutta hieman oikukas menijä. Olemme matkassa vielä hieman kokeilumielellä ja startti näyttää tilanteen paremmin. Olisin tyytyväinen sijoitukseen neljän sakissa.  

L5/9 MELLAKKA: Syy Jokimaan vaisuun esitykseen jäi mysteeriksi, mutta muuten ori on tehnyt hyviä juoksuja. Olin viimeksi tyytyväinen hevoseen. Lähtöpaikka sopii ja mielestäni ori on mahdollinen menestyjä.

L7/8 GANADOR: Ruuna olisi parhaimmillaan läheltä kärkeä, joten lähtöpaikka on sitä vastaan. Rahasija on nyt hyvä tavoite.

ILKKA HOFFREN

L4/5 LEEMARK'S EVELYN: Tammalla on alla kaksi positiivista esitystä. Hevonen juoksee nyt pitkästä aikaa mailin ja varustukseen tehdään pieniä muutoksia. Mielestäni tamma on mahdollinen menestyjä.

L6/9 SIDE SPLITTING: Ruuna on tasavauhtinen, eikä mailin matka ole sille paras mahdollinen. Lähtöpaikka sopii aivan hyvin. Ruuna on mukana Leemark's Evelynin matkakaverina ja olisin tyytyväinen rahasijaan.

PETRI FREDIN

L2/6 BOHOTTI: Ori on parantanut otteitaan starttien myötä. Volttilähtö on pieni kysymysmerkki, mutta onnistuessaan ori on mielestäni mahdollinen menestyjä. 

L6/8 DESTINATION ONE: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Tiistaina hevoselta on tarkoitus ottaa kengät pois ja tehdä pieniä muutoksia varustukseen. Lähtöpaikka on huono, mutta mielestäni ruuna on täältäkin mahdollinen.

MIKA AHLSTRÖM

L4/10 SUN SAYEN: Tammalla oli viimeksi hieman epäonnea juoksunkulun suhteen. Hevosella on ollut kaikki kunnossa viime startin jälkeen. Tämä on sarjoihinsa asiallinen hevonen. Takarivin paikka on pieni miinus ja täältä menestys on juoksunkulusta kiinni.  

L6/2 SUN VINCENT: Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Tiistaina hevoselta on tarkoitus ottaa kengät pois. Lähtöpaikka hieman arveluttaa, mutta alun onnistuessa odottelen ajokiltani hyvää suoritusta.

  Takaisin listaukseen