Toto4-ravit Savonlinnassa

11.08.2018

Toto4-ravit Savonlinnassa, Hannolanpellon radalla klo 17.30.

Vihje- ja kommenttipaketti 11.8.2018 Savonlinnan raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,7,9 + 1,8 (3,4)
T4-2: 3 (5,7)
T4-3: 3,4,5 + 1,8 (9,6)
T4-4: 3,2 + 5,7 (4,1)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 100 riviä, hinta 20 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1 

Savonlinnassa Hannolanpellon raviradalla lauantai-iltana ratkottavan Toto4-kierroksen avauskohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Hyvän lähtöpaikan myötä 2 MELLAKKA saa kunnian kivuta rankingin kärkeen. Vaikka edellisestä voitosta onkin kulunut tovi, kuuluu Minna Rönkkösen valmennettavan ilman muuta olla sopivassa porukassa kuumimpia suosikkeja. Ensin Lahdessa Raggarin voittamassa lähdössä rima oli korkealla ja myös Mikkelissä vastus oli tasokas. Viimeksi ori haparoi loppukaarteessa kesken kirin. Nyt Markus Dahlström lataa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen ja tiedossa on hyvä juoksu kärkiporukassa. Ykköshaastajaksi nostamme tiuhaan tahtiin starttailevan numeron 7 LORUTYTTÖ. Harri Sulun suojatti teki Kuopiossa porukan hänniltä rehdin kirin. Mikkelissä loppukaarteen laukka pilasi pelin. Vahva tamma pystyy tarvittaessa tekemään itse juoksuaan. 9 NUGA ROLLS on tottunut ravin maistuessa menestymään. Kuopiossa se punnersi rehdisti johtavan rinnalta. B-ryhmän käynnistävät loistopaikalta starttaava 1 CASMIR ja Kuopiossa vahvan kierroksen mittaisen kirin tehnyt 8 JAATULI saavat paikat suuremmasta vihjesysteemistä.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa selkeänä suosikkina matkaan starttaava 3 READ MORE saa luottamuksemme ja Heikki Laakkosen suojatti toimii vihjeviritysten tukipilarina. Toissakerralla Lieksassa alku sujui huonolta lähtöpaikalta raskaimman kautta ruunan kierrettyä 13,5-vauhtisen avauspuolikkaan kolmannella radalla. Vaikka Read More sitten 1. takasuoran lopussa pääsikin keulaan, painoi askel sitten lopussa täysin ymmärrettävästi. Viimeksi Joensuussa ruuna voitti keulasta vakuuttavalla tavalla ja uskomme tuon käsikirjoituksen uusiutuvan tässä startissa. Tauolta palaava 5 FANCY LI sekä tasaisen varmassa kunnossa kilpaileva 7 MAJESTIC SHARK käynnistävät haastajaporukan.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa viivalla on kovia menijöitä sarjoihinsa. Väsymättömänä puurtajana tunnettu 3 EXUBERANCE sai kesäkuun lopussa Jokimaalla tauluunsa poikkeuksellisen suuren numeron ja selitys vaisuuteen löytyi terveyspuolelta. Syynä oli hengitysteiden tulehdus. Markus Dahlström tuo suojattinsa nyt iskukykyisenä radoille ja laadukkaasta vastuksesta huolimatta vahvan alkukauden tehnyt ruuna on suosikki. Korealla taululla pienelle kesätauolle jäänyt 4 DREAM DIVINE on ravi- ja suoritusvarma menijä. Reilun kuukauden mittaisesta starttitauosta huolimatta uskomme Jorma Huttusen valmennettavan taistelevan kärkisijoista. Tauluaan vaarallisempi numero 5 SIR ROBERT saa myös paikan A-ryhmästä. Sami Vehviläinen aikoo panostaa vahvasti kiihdytykseen tavoitteenaan keulaan pääseminen. Myös B-ryhmän käynnistävä 1 ELITE OF VICE avaa kovaa. Timo Toiviaisen vaihtoehtoina ovat joko keulasta ajaminen tai asemat johtavan takana, mistä kiritilan aukeaminen ei ole varmaa. 8 AIRA CLOCK on viime aikoina tottunut huonoihin lähtöpaikkoihin. 

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä sekä samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa kaksi valjakkoa saavat asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Rankingin kärkeen kipuava numero 3 CALLEX hakee kauden avausvoittoa kelpo vireessä. Viime vuonna Martti Lajusen valmennettava voitti peräti yhdeksän kertaa, eivätkä oriin kyvyt ole kadonneet mihinkään. Callex on suorittanut startista toiseen kovissa lähdöissä hyvällä tasolla ja kuntonsa puolesta se pystyy palaamaan tässä lähdössä voittokantaan. Toki muitakin kovia on vastassa. Paalulta starttaava 2 VENNELMON VARMA saa myös paikan A-ryhmästä. Tapio Kukkosen suojatti on osoittanut olevansa erittäin kyvykäs menijä ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle tasolle tamma pystyy lopulta nousemaan. Sami Vehviläinen istuu tällä kerralla Vennelmon Varman rattaille. B-ryhmän käynnistävät 40 metrin pakilta starttaavat 5 TAS ONNEKAS ja 7 RIKELME. Molemmat ovat saaneet starttirytmistä kiinni ja kyllä niiltä on tässä porukassa lupa odottaa menestystä. Pienessä lähdössä ei ole liikaa kierreltävääkään. 

PÄIVÄN DUO

3,4,5
3,2

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2,3
2,3
läpi

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa. 

TROIKKA LÄHTÖ 9

6,7,10
6,7,10
2,6,7,8,10,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 5,7,8 B) 4,6,3,2,1
ÖKYMÄEN HUUBERT - KAAPPI - ONNEN HELKA - KORVEN TUUMAUS

Lähtö 2.
A) 2,4,5 B) 8,7,3,1,6
QUEENIX - BÄSTA TITTARE - VELVET REVOLUTION - VILLA'S VARITY 

Lähtö 3.
A) 6,7,3 B) 4,12,9,10,8,1,2,11,5
LIMUSKA - PIISPALAN TUISKU - M.A. PISTE - LULUN LUPAUS 

Lähtö 4.
A) 2,7,9 B) 1,8,3,4,6
MELLAKKA - LORUTYTTÖ - NUGA ROLS - CASMIR

Lähtö 5.
A) 3 B) 5,7,9,8,1,4,2,6
READ MORE - FANCY LI - MAJESTIC SHARK - BLOW IN THE SKY

Lähtö 6.
A) 3,4,5 B) 1,8,9,6,7,2
EXUBERANCE - DREAM DIVINE - SIR ROBERT - ELITE OF VICE

Lähtö 7.
A) 3,2 B) 5,7,4,1,6,8,9
CALLEX - VENNELMON VARMA - TAS ONNEKAS - RIKELME

Lähtö 8.
A) 4,2,3 B) 6,7,8,5,1
TUPLA-SIRO - PIILOTAR - WASSI - SAILEH

Lähtö 9.
A) 6,10,7 B) 2,12,8,4,5,9,1,3
LEWIS LI - MINMISSION - TIPTOE DELL - MINOU JIM

Lähtö 10.
A) 6,7,9 B) 4,5,2,8,3,1
REBEL RAPID - GOSSIP'S HERO - L'AMOUR DU GULL - DESTINATION ONE 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

SAMI VEHVILÄINEN

L2/8 GROVE'S JAMIRA: Tamma vaikutti 2-vuotiaana lahjakkaalta, mutta jostain syystä hevonen ei ole noussut tällä kaudella vastaavalle tasolle. Se palasi viime startin jälkeen omistajan valmennukseen. Toivon mukaan suunta olisi ylöspäin. Kykyjensä puolesta tamma olisi mahdollinen totohevonen.  

L3/7 PIISPALAN TUISKU: Ruuna voitti hallitusti Joensuussa. Nyt lähtöpaikka on haastava ja hevosella on laukkariski olemassa. Laukka saattaa sitten herkästi mennä pitkäksi. Ruuna olisi parhaimmillaan läheltä kärkeä. Tavoitteena on ehjä juoksu ja totosija.  

L6/5 SIR ROBERT: Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Hevonen on parhaimmillaan keulasta tai lyhyellä terävällä kirillä. Ruuna ei ole tällä kaudella päässyt juoksemaan kertaakaan keulassa ja tarkoituksenani on satsata lähtöön. Mielestäni ruuna kannattaa huomioida kaikissa peleissä.

L10/7 GOSSIP'S HERO: Ruuna jätti itsestään hyvän kuvan Lappeen startissa. Kaarrejuoksu on ollut hevoselle hieman hankalaa ja Savonlinnan kaarteiden sopivuudesta on vaikea sanoa. Onnistuessaan ruuna on mahdollinen menestyjä.

TERO LAHTINEN

L2/2 QUEENIX: Tamma on hieman kuuma tapaus ja lähtöpaikka on sille melkein pahin mahdollinen. Lähtö näyttää sopivalta ja alun ravilla selvittäessään tamma on mahdollinen menestyjä. 

L5/1 ELAZA CAMTO: Tamma palasi Porissa kahdeksan kuukauden tauolta, eikä ollut parhaimmillaan. Startti vei hevosta eteenpäin. Lähtöpaikan sopivuudesta on hieman vaikea sanoa, mutta harjoitusten perusteella tamma pystyy avaamaa reippaasti. Olisin tyytyväinen korotettuun rahasijaan. 

L8/4 TUPLA-SIRO: Tamma on tehnyt hyviä juoksuja ja se pystyy vielä parantamaankin. Vastassa on muutama hyvä hevonen, mutta odottelen ajokkiani korkealle.

MARKUS DAHLSTRÖM

L1/2 VIKSUN TÄHTI: Ruunalla oli uran avauksessa ongelmia ravinsa kanssa. Hevonen on pitänyt taukoa, eikä minulla ole tarkempaa tietoa viime vireestä.

L4/2 MELLAKKA: Ori kilpailee asiallisessa kunnossa. Viimeksi hevonen laukkasi häirittynä ja teki sen jälkeen hyvän juoksun. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja odottelen ajokkiani kärkipäähän.

L5/5 FANCY LI: Ruuna kärsi kesäkuussa hengitysteiden tulehduksesta. Hevonen parani nopeasi ja sitä on päästy teenaamaan normaalisti pidemmän aikaa. Lähden matkaan toiveikkain mielin. Voitto voi olla liikaa vaadittu, mutta odottelen ajokkiani totoon.

L6/3 EXUBERANCE: Ruunalla oli viime startissa hengitysteiden tulehdus, mutta nyt kaikki on taas kunnossa. Hevonen on treenannut hyvin ja se palaa tauolta hyvässä kunnossa. Ajaisin mielelläni keulasta, mutta sisäpuolella Elite Of Vice on myös hyvä avaaja ja taktiikka ratkeaa tilanteen mukaan. Odottelen ajokkiani kärkikamppailuun. 

L9/8 CINDERELLA LI: Myös tämä sairasteli muiden hevostemme tavoin, mutta nyt kaikki on taas kunnossa. Tamma on ollut starteissa turhan tasainen lopussa. Lauantaina hevoselta on tarkoitus ottaa ensimmäistä kertaa kengät pois. Lähdemme matkaan maltillisin odotuksin. 

KIMMO MÄÄTTÄNEN

L1/5 ÖKYMÄEN HUUBERT: Ruuna on parantanut otteitaan starttien myötä. Hevonen on ollut ravivarman tuntuinen. Viime startin kaltaisella esityksellä ruuna on tässäkin mahdollinen menestyjä.  

L2/4 BÄSTA TITTARE: Ruuna teki asiallisen avausstartin. Hevosella oli korvat ummessa, eikä se lopussa ymmärtänyt vastusta ulkoa tulleille. Tällä kertaa varustukseen vaihdetaan vedettävät korvapallot. Mielestäni ruuna on mahdollinen totohevonen.

  Takaisin listaukseen