Toto4-ravit lauantaina 22.4.2017 klo 18

22.04.2017

Rata: hyvä kesärata
Sää: +5, pilvipoutaa


klo 16 sukuasiantuntija Henrikki Halmeen luento "Oikea orivalinta ja internetin hyödyntäminen jalostusvalinnoissa"

- luento on kaikille avoin ja maksuton

klo 18 ravit

katso käsiohjelmatiedot

katso ravintolan menu

Vihje- ja kommenttipaketti 22.4.2017 raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,2,6 + 9,3,12 (11,7)
T4-2: 2,8,1 + 3,7,5 (4,6)
T4-3: 7 (8,9)
T4-4: 4,9,3 + 11,5,1 (6,8)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 216 riviä, hinta 43,2 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4 | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa 4 VUVUZELA starttaa matkaan suosikkinamme. Merkittävästi tauluaan kyvykkäämpi tamma palaa tauolta sopivaan porukkaan. Seppo Suuronen tuo lahjakkaan suojattinsa alla olevan sairastauon jälkeen varmasti kelpo iskussa radoille. Arto Laaksosen rattailleen saavalta tammalta on lupa odottaa menestystä. Paalulta suosittelemme poimimaan aikaisessa vaiheessa peleihin numeron 2 JOIVAUS. Jukka Huuskolan valmennettavan virettä kannattaa toki tarkkailla lämmityksestä, sillä taukoa on alla yli viisi kuukautta. Amatöörikuskilla peruskyvykäs tamma tuskin kerää ainakaan liikaa peliä puoleensa. Numero 6 ÄRSYKE jatkaa tauolta palaavien potentiaalisten menestyjäkandidaattien ryhmää. A-ryhmäläisten kohdalla lämmitykset antavat kuitenkin elintärkeää lisäinfoa päivän vireestä. Tasaisesti taukonsa jälkeen suorittanut 9 KAS INNOKAS, pitkään voitoitta tahkonnut 3 AIKA-SISU ja konkari 12 HISTULI huomioidaan suuressa systeemissä.

Lähtö 5 | Toto4-2

Toisessa kohteessa sekaisin olevasta taulusta huolimatta 2 BAD BOY PRESS nostetaan suosikiksi. Viime kaudella 10 totosijaa juossut ruuna on saanut taulunsa pelikuntoon. Miika Tenhunen kommentoi Joensuun laukan johtuneen häiriöstä ja viimeksi Oulussa ruuna jäi pussiin. Jarmo Saarela hyppää tällä kerralla Bad Boy Pressin rattaille. Lähtöpaikka on loistava. 8 ROYAL ANDY on ideahakumme mukaan jo pieneen systeemiin. Sekavasta taulusta huolimatta ruuna on tottunut menestymään tätä kovemmissakin tehtävissä. Toki juoksun täytyisi voittoa ajatellen onnistua. 1 PHANTOM SMITH pääsee vaihteeksi hyvältä paikalta matkaan. Markus Dahlströmin rattailleen saava ruuna on lähdön perushevosia. B-ryhmän kärkeen nostamme ylisarjasta huolimatta Jere Taulion valmennuksesta debytoivan numeron 3 MISTY RAY. Taulio suunnittelee kovalla avaajalla keulajuoksua. Parhaimmillaan Misty Ray on pystynyt oikein hyviin suorituksiin. Myös 7 MIMA CHERIE ja 5 SUN CAPITANO saavat paikan suuremmasta systeemistä.

Lähtö 6 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon avauskohteena toimivassa koitoksessa selkeänä suosikkina matkaan starttaa 7 LUXORIOUS LORD. Alla olevasta reilun kuukauden mittaisesta tauosta sekä harvemmin ruunalla ajettavasta volttilähdöstä huolimatta Jaakko Salmisen valmennettava starttaa niin sopivassa porukassa, että ilman laukkaa siltä on lupa odottaa menestystä. Toki lähtö voi juoksuradalta mennä myös vihkoon mutta mikäli valjakko pääsee edes kohtalaisesti matkaan, edennee Luxorious Lord keulaan. Johtopaikalta suosikki ei tätä lähtöä taida hävitä. Ykköshaastaja 8 GOLDEN ELEVEN jatkaa hyvässä kunnossa mutta suljettu lähtörata tuo omat haasteensa mukanaan. 

Lähtö 7 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon päättävässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa 4 TIGER MINT kipuaa rankingin kärkeen. Jarmo Kuuselan valmennettava on tehnyt koko alkuvuoden hyviä esityksiä. Lappeen voitto irtosi tasaisen reippaan matkavauhdin jälkeen keulasta varmoin ottein. Ville Tonttila panostaa ajokkinsa kanssa varmasti vahvasti kiihdytykseen. 9 COUSIN EVERT on takarivin lähtöpaikasta huolimatta varmasti vaarallinen. Juhani Kärki on ajokkinsa kansa valmiiksi toisella radalla. 3 HONEY HELLRIDER oli helmikuun voittostarteissaan oikein hyvä, mutta ei pystynyt viimeksi parin kuukauden tauolta parhaimpaansa. Startti kropassa tamma varmasti terävöityy. B-ryhmän kärkeen kipuava 11 WASA WINDY antaa lähtöpaikan myötä selkeästi tasoitusta edellä mainituille. Kuntonsa ja kykyjensä puolesta se pystyisi tässä menestymään. 5 BUCK FEVER eteni Seinäjoella viimeisellä takasuoralla parijonosta kolmannen radan kautta keulaan ja voitti varmasti. Miika Tenhunen ei kuitenkaan usko ruunan olevan suoraan tauolta parhaimmillaan. 1 INNOCENT TOOMA on hyvältä lähtöpaikalta vielä suuren systeemin viimeinen rasti.

PÄIVÄN DUO

7
4,9,3,11

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,4,9
3,4,9
1,3,4,5,9,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

6,9,12
6,9,12
6,7,9,10,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 9 B) 10,1,5,4,7,2,8,6
SARAVITA - TOSI VIREE - JOUTUVA - LIMUSKA

Lähtö 2.
A) 3,9,4 B) 12,6,11,5,8,2,1,10
CREATION PRIMERO - LILLEBROR - SILICA SISTER - LIKE A FIRE

Lähtö 3.
A) 11,5 B) 6,4,10,9,3,1,2,8,12
SUIKUN CHILI - TUUTORI - VENTTA - ALPERTTI JII

Lähtö 4.
A) 4,2,6 B) 9,3,12,11,7,8,1,10,5
VUVUZELA - JOIVAUS - ÄRSYKE - KAS INNOKAS

Lähtö 5.
A) 2,8,1 B) 3,7,5,4,6,11,9,10
BAD BOY PRESS - ROYAL ANDY - PHANTOM SMITH - MISTY RAY

Lähtö 6.
A) 7 B) 8,9,2,3,14,12,6,5,13,11,4,1
LUXORIOUS LORD - GOLDEN ELEVEN - BRINGHOME THE GOLD - STARDUST FIBBER

Lähtö 7.
A) 4,9,3 B) 11,5,1,6,8,10
TIGER MINT - COUSIN EVERT - HONEY HELLRIDER - WASA WINDY

Lähtö 8.
A) 4 B) 9,3,6,8,1,2,7,10
VALTRAN TÄHTI - VILLITYKKI - ROMPUN BLONDI - JARRA

Lähtö 9.
A) 9,6,12 B) 7,10,11,5,4,8,2,1
SUNRISE RACYFREE - MAJESTIC SHARK - MAXWELL MALINGA - TRUE GIDDY 

Lähtö 10.
A) 7,10,4 B) 6,12,2,11,1,3,8,5,9
REBEL RAPID - RÖDBERG - GLIMMER OF MOON - HEART KENTUCKY

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

MIIKA TENHUNEN

L5/2 BAD BOY PRESS: Ruunalla on ollut epäonnea viime starteissa. Joensuussa hevonen laukkasi häirittynä ja viimeksi Oulussa se jäi pussiin. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja juoksun onnistuessa ruuna pystyy menestymään.

L7/5 BUCK FEVER: Ruunalla on alla hyvät startit. Hevonen palaa nyt kuitenkin huoltotauolta ja on itsellenikin pieni arvoitus. Voitto tulisi vielä tällä kerralla yllätyksenä ja olisin tyytyväinen sijoitukseen neljän sakissa. Tämä on kuitenkin sarjoihinsa hyvä hevonen ja tulee varmasti jatkossa voittamaankin lähtöjä. 

JUHANI KÄRKI

L6/2 STARDUST FIBBER: Tammaa hieman hoidettiin viime startin jälkeen. Kotona hevonen on ollut pirteä ja keskiviikon viimeistelyissä se oli hyvän tuntuinen. Tammalla on ajettu meiltä käsin harvoin volttilähtöjä. Sijoitusta on hieman vaikea veikata.

L7/9 COUSIN EVERT: Ruuna on pikkujuoksuja ja se on tehnyt asiallisia esityksiä. Hevonen hieman jännittää kuljetuksessa. Tarkoituksena oli ajaa kaksi Cartivet Meetingin karsintaa saadaksemme pisteitä. Lähtöpaikka sopii hyvin. Lähtö on tasainen ja on hieman vaikea arvioida kuinka korkealle ruuna riittää.

JERE TAULIO

L5/3 MISTY RAY: Tamma tuli valmennukseeni kolmisen viikkoa sitten. Harjoituksissa hevonen on ollut terävän oloinen. Tamma lähtee kovaa liikkeelle ja suunnitelmissa on keulajuoksu. Lähdemme vielä hieman maltillisin odotuksin matkaan, mutta sopivan näköisessä lähdössä ei menestyskään tulisi suurena yllätyksenä.

L6/14 PIRRO BI: Ruuna parantaa saatuaan startin alle. Hevoselta on olosuhteiden salliessa tarkoitus ottaa kengät pois. Odotan ruunaa kolmen sakkiin.

L10/4 GLIMMER OF MOON: Ruuna oli Lappeessa turhan kevyessä balanssissa ja laukkasi lopulta. Nyt kengitystä hieman korjataan. Tämä on kyvykäs hevonen ja ehjällä juoksulla ruuna pystyy olemaan kolmen sakissa.

ARI-MATTI KONSTI

L5/8 ROYAL ANDY: Ruunalla oli vatsassa hieman ongelmia ja hevonen kävi viime starteissa turhan kuumana. Nyt ruuna on ollut kotona paremman tuntuinen. Keliolosuhteet ovat olleet hieman hankalat, mutta tällä viikolla ruunalla on päästy ajamaan suunnitellusti. Lähtöpaikka on huono, mutta en lähde lyötynä matkaan.

L7/3 HONEY HELLRIDER: Tamma oli Lappeessa tasapaksu. Hevonen tuli heti startin jälkeen kiimaan. Lisäksi tamma juoksi viimeksi ensimmäistä kertaa kesäkengässä ja sekin saattoi hieman vaikuttaa. Tammalla on aikaisemmin ollut eturivistä pieni laukkariski, mutta nyt hevonen on varmistunut. Lähtö on edelliskertoja kovempi ja voitto tulisi yllätyksenä, mutta odottelen tammalta hyvää suoritusta.

L7/8 CALLELA FOXTROT: Tamma on mennyt pikkuhiljaa eteenpäin starttien myötä. Lähtöpaikka on nyt kuitenkin huono ja olisin tyytyväinen rahasijaan.

 

  Takaisin listaukseen