Toto4-ravit

17.02.2019

Toto4-ravit sunnuntaina 17.2. klo 15.

Ravintolan buffet 16 e, katso KORJATTU menu, pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi, pöytäkartta

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,11 + 5,3 (10,6)
T4-2: 6 (11,5)
T4-3: 5,6,2 + 10,11,4 (8,9)
T4-4: 6,10 + 16,5,1,14,8,4 (11,12)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,4 euroa.
Suuri systeemi 192 riviä, hinta 38,4 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen kipuava 8 NEVAN NEITO on aloittanut uransa lupaavalla tavalla. Ravi- ja suoritusvarma tamma on osoittanut kykynsä tasokkaissa Tammasarjoissa ja Nuorten Sarjoissa ja sen kapasiteetti riittää jatkossa varmasti tätä kovempiinkin tehtäviin. Tammikuinen poisjäänti oli varotoimenpide tallin muiden hevosten sairastellessa mutta lopulta Nevan Neito pysyi terveenä. Jani Punkisen valmennettavista Ebu B.Boko alisuoritti torstaina Lahdessa mutta Nevan Neidon kohdalla tilanne näyttää valmentajan mukaan alla kaikin puolin hyvältä. Omalla tasolla suorittaessaan Jani Ruotsalaisen rattailleen saava tamma taistelee alla olevasta tauosta huolimatta tiukasti voitosta. Taulun kertomalla tavalla 11 JAAJO lukeutuu kategorian ”kyvykäs mutta epävarma” -hevosiin. Ori pystyy tekemään itse juoksuaan ja Jukka Torvinen saattaa hyvinkin ajaa aikaisessa vaiheessa eteenpäin. Ravin maistuessa edes paikka johtavan rinnalla ei ole este menestykselle. 9 MELEKO ELVIS järjesti viimeksi Joensuussa melkoisen kovan totopommin ottamalla kauden avausvoittonsa nappireissun päätteeksi. Aika näyttää, maistuuko Arto Laaksosen rattailleen saavalle ruunalle ravi toistamiseen peräkkäin. Mikäli maistuu, se pystynee totomatsiin. Tuo tuore voitto varmistui nytkin vastassa olevan numeron 5 CARDA laukattua menestystään maalisuoralla. Kaksikon peliosuudet ovat tällä kerralla varmasti lähempänä toisiaan, kuin Joensuussa. Silti Carda on edelleen todennäköisempi menestyjäkandidaatti. Marraskuussa Markus Porokalle siirtynyt 10 R.R. KIVARO debytoi nyt uusista käsistä. Oriilla on ajettu talven aikana peruskuntoa, eikä hevosta ole luonnollisestikaan tähän kauden avaukseen mitenkään viritelty. Tuskin ajotaktiikkakaan tulee erityisen aktiivinen olemaan. 3 CIESMA on ravilla paremman puoliskon hevosia.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa vahvassa kunnossa kilpaileva 6 EASY RI ansaitsee selkeän suosikkiaseman ja Terho Rautiaisen valmennettava valtaakin yksin asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Se tulee viivalle korealla taululla ja vaikka voittoputki Killerillä katkesikin, ansaitsee Terho Rautiaisen suojatti täydet kehut kovasta lopetuksestaan. Hieman ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta Rautiainen panostanee kiihdytykseen ja suosikki saanee kelpo asemat kärkiporukasta. Todennäköisesti tamma nauttii tässä haastajien arvostusta ja tie saattaa hyvinkin aueta keulaan saakka. Easy Ri on näistä asemista luonteva valinta vihjesysteemien tukipilariksi. 11 RESPECT THE IMAGE ansaitsee haastavasta lähtöpaikasta huolimatta asemat haastajaporukan kärjestä. Jukka Huuskolan valmennettava tuntuu kehittyvän tasaista tahtia ja se on osoittanut pystyvänsä tekemään myös töitä menestyksensä eteen. Ruunalta on nähty vahvoja kirejä ja rehtiä suorittamista johtavan rinnalta, eivätkä lähtöasemat syö menestysmahdollisuuksia.  Veijo Kumpulainen kommentoi 7 Oikein -lehdessä numeron 3 ILOS AMADEUS kärsineen raviongelmista mutta jäällä treenaaminen on valmentajan mukaan tuonut tähän haasteeseen apua. Tuorein esitys Oulussa jätti Kumpulaiselle jo hyvän kuvan hevosesta ja treeneissä ruuna on tuntunut nyt hyvältä. Ilos Amadeus on tauluaan parempi menijä ja vastus on sopivaa kaliiberia. 5 RICK RUBIN starttasi toissakerralla Lappeessa Toto75-ravien täytelähdössä haastavalta lähtöpaikalta ja lopulta asemat löytyivät 4. ulkoparista. Lopulta ruuna oli aika lailla vailla mahdollisuuksia kärkisijojen suhteen vauhdinjaon oltua aika lailla vastaan. Ei tuota esitystä suuremmin kannata lähteä moittimaan. Viimeksi lounasraveissa ruuna kiri sisäratareissun päätteeksi päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin kelpo tyylillä maaliin. Teemu Keskitalon rattailleen saava ruuna on yksi totokandidaateista. Santtu Raitala jatkaa numeron 4 CASPER FROST rattailla. Joensuussa Teuvo Nikulaisen valmennettava teki hyvän 800 metrin kirin ulkoradoilla. 

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon avauksena toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuava 5 MARSHALL MAURICE on saanut tauon jälkeen kolme starttia kroppaansa ja Ari-Matti Konstin valmennettava on osoittanut näissä kisoissa kelpo virettä. Viimeksi Lahdessa se teki Cavalier Brodden voittamassa lähdössä 4. ulkoa hyvän kirin ulkoratoja pitkin. Mikäli voltin vitosrata sujuu ongelmitta, pystyy Jani Ruotsalaisen ajokki palaamaan voittokantaankin. Juoksuradalta matkaan kiihdyttävä 6 TOUGHERTHANTHEREST tekee tasaisen varmaa työtä ja mikäli kiihdytys juoksuradalta onnistuu, saa Tomi Haapio ajokkinsa kanssa varmasti hyvät asemat kärkiporukasta. Keulaan päästessään Marja Haakanan valmennettava pystyy vetämään tätä lähtöä pitkään. Uransa avausvoittoa edelleen hakeva 2 EFFRONTE PHOTO aloittaa 4-vuotiskautensa varsin sopivan tuntuisessa tehtävässä. Syksyllä Kymenlaakso-Ajon nelossijaan päättynyt 3-vuotiskausi tuotti 18.000 euron tilin ja tänä vuonna Pekka Ruuthin tähtäimessä ovat mm. keväällä Kuopio Stakes ja syksyllä Suuri Suomalainen Derby. Kauden avausta seurataan luonnollisesti suurella mielenkiinnolla. Voittajan löytyminen B-ryhmän puolelta ei tulisi sinänsä suurena yllätyksenä.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa voitosta nähtäneen mielenkiintoinen taistelu. Mikäli paalun juoksuradalta matkaan kiihdyttävä 6 N.P. TURBO pääsee kaavailuidemme mukaisesti keulaan, ei Markus Porokan ajokin ohittaminen tule olemaan helppoa. Vaikka ravi kahdessa tuoreimmassa kisassa onkin maistunut, lienee laukkariski edelleen varsin konkreettinen. 10 HERRA HOPO omaa edellä mainitun kanssa yhtäläiset saumat ykkösrahoihin. Vastus on sopivaa kaliiberia ja juoksun yhtään luontuessa Jukka Torvisen ajokki punnertaa mukaan voittomatsiin. Vaikka edellä mainittu kaksikko saa asemat A-ryhmästä, potentiaalisia voittajakandidaatteja löytyy pitkältä B-ryhmän syövereistä. Aika näyttää, kuinka paljon kyvykäs 16 RÅGER startti kropassa parantaa. Terho Rautiainen ei varsinaisesti paukuttele henkseleitä numeron 5 VILLIKAMU mahdollisuuksia arvioidessaan. 1 ONON NOPSAHOTTI on tauluaan vaarallisempi, eikä menestys saa yllättää, mikäli ravi vain maistuu. 14 MARMARDU on alla olevasta tauosta huolimatta sopivassa porukassa perushevosia. 

PÄIVÄN DUO

5,6,2
6,10

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

6
1,5,10,16
1,5,8,10,14,16

20 riviä, panos 0,5 euroa, hinta 10 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 9

7
1,2
1,2,5,6,8,10,11,12

14 yhdistelmää, panos 1 euro, hinta 14 euroa

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 8,4,6,2,1 B) 3,5,7,9,10
LENTO-LIISA – OI EMMA – HUVIN KUNKKU – RAUHA-ESTELLE

Lähtö 2
A) 2 B) 5,3,4,8,1,7,6
TRIPLE RAY – CALGARY – JAILHOUSE RIOT – JESSI CLASSICO

Lähtö 3
A) 9,3 B) 4,7,8,11,5,2,1,10,6
YOUR HIGHNESS – WHITE CROSS ESME – MON PROPRE – MIDSOMMAR DE JOUR

Lähtö 4
A) 8,11 B) 5,3,10,6,9,4 C) 7,2,1
NEVAN NEITO – JAAJO – CARDA – CIESMA 

Lähtö 5
A) 6 B) 11,5,4,3,2,9,1 C) 10,12,7,8
EASY RI – RESPECT THE IMAGE – ILOS AMADEUS – RICK RUBIN

Lähtö 6
A) 5,6,2 B) 10,11,4,8,9,12,1 C) 7,3
MARSHALL MAURICE – TOUGHERTHANTHEREST – EFFRONTE PHOTO – BARTENDER IN

Lähtö 7
A) 6,10 B) 16,5,1,14,8,4,11,12,13,7 C) 9,3,15
N.P. TURBO – HERRA HOPO – RÅGER – VILLIKAMU

Lähtö 8
A) 2,3 B) 4,8,1,9,6,5,7
HISSUN FEENIX – HISSUN TURBO – CHARLIINA – TAIKATULEN LIEKKI

Lähtö 9
A) 7 B) 1,2,12,8,5,11,6,10 C) 9,3,4
DALTON HOSS – GLORY LUCA – FIRST REVENGE – ALL IN LADDIE

Lähtö 10
A) 2,8,3 B) 5,12,6,10,7 C) 1,9,4,11
SIMOKO – BENITO BOSCO – LA FAVORITE – ZORRO’S REVENGE

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Marko Heikari

L4/4 PYÖRIÄN WIISING: On aavistuksen epävarma menijä, mutta niin kaikki suomenhevoset. Jäi viimeksi laukan jälkeen hännille, josta nostin kiriin kolmannelle ja tuli loppua oikein mallikkaasti. Ravia mennessä odottelen totosijalle. Ei ole vielä ollut oikein voittajatyyppi, mutta kyllä se jossain vaiheessa voittaakin.

L9/10 SAPTA RISHI: Teki viimeksi Kouvolassa ihan hyvän juoksun, mutta pikkaisen lopussa puutui tauolta. Nyt on varmasti mennyt eteenpäin ja pirteämpi. Tämäkin taistelee ehjällä juoksulla toton tuntumassa ja troikkalapuilla ainakin alarivillä huomioida. Eiköhän tuolta saa ihan mukiinmenevän juoksun ja ei tarvitse ensimmäisen kolmatta kiertää, kuten viimeksi.

Markus Porokka: 

L1/2 LENTO-LIISA: Otetaan tallista mukaan hakemaan kokemusta, että oppii kilpailemaan. Ravatessaan odottelen 3-4 joukkoon.

L4/10 R.R. KIVARO: Marraskuussa tuli valmennukseeni. Vähän oli ravin kanssa ongelmia. Niitä on koitettu ratkoa. Mitenkään ei ole herkistelty, joten ei odotuksia tähän avausstarttiin. Ehjä suoritus riittää ja jos on neljän sakissa, niin on mennyt tosi hyvin.

L7/6 N.P. TURPO: On ollut kaksi kertaa hyvän oloinen ja mikäli ravilla kulkee, on odotukset korkealla. Kun viimeisissä mennyt ravia, niin ei laukka ole ollut edes lähellä. Menestystä odotan ja suurimmat odotukset tämän kanssa viikonlopun hevosistani.

Jani Punkkinen 

L4/8 NEVAN NEITO: Jäi välissä yhdestä startista pois, kun tallin lämpöisellä tammalla oli yskää, enkä kilpailemaan lähde, jollei ole varmaa, että hevonen on täysin terve ja kunnossa. Oli sitten vähän aikaa talvitauolla, vedettiin henkeä ja treenattiin. Treenit menneet hyvin, kun kelit ovat olleet suotuisat. Pitkää peruslenkkiä annettu ja peltojumppaa. Mielestäni tamma on mennyt paljon eteenpäin ja jollakin tavoin järkevöitynyt ja rauhoittunut. Mutta kyllä vielä löytyy pientä tulta ja tuppuraa, jota pitää ollakin. Nyt ajateltiin, että on varmaan oikea aika aloittaa. Ensimmäistä kertaa mennään auton taakse, että se on pieni kysymysmerkki. Olen minä sitä käyttänyt mönkijän perässä, eikä tamma ollut siitä moksiskaan, enemmänkin sitä ei kiinnostanut koko laite. Ruotsalaisen Janille sanoin, että pyytää lähtöautoharjoituksen. Jokunen päivä sitten ajoin neljä 1.35-40 aikaista vetoa. Ne on ainoat, mitä on vähän reippaampaa ajettu. Kyllä tamma ne ihan asiallisesti hutki menemään hyvällä tyylillä. Eli paikat pitäisi olla auki kyllä. Taktisia ohjeita en anna, kyllä Jani tietää, miten tauolta tulevalla ajetaan. Voittokaan ei minua yhtään heti ensimmäisessä yllättäisi, mutta kyllä minä kolmen joukkoon ainakin odotan. Saa nähdä miten juoksu tuolta paikalta käynnistyy, ajaako Jani eteenpäin, vai selästä. Aina kun hevosen kilpailuun ilmoitan, niin menestymään lähdetään. Kyllä niitten pitää hyvälle tuntua silloin kotonakin.

Terho Rautiainen

L5/6 EASY RI: On tehnyt hyviä juoksuja alkuvuodesta. Jos juoksu onnistuu, niin pitäisi kärkikamppailussa olla. Odottelen kolmen sakkiin.

L7/5 VILLIKAMU: Orilla oli virus koko syksyn. Laukkasi ensimmäiseen starttiin tauolta paineissaan, mutta ei tuntunut sellaiselle, kuin olisi pitänyt. On ollut nyt paremman tuntuinen, mutta saa nähdä, millainen se loppujen lopuksi on. Hyvä hevonenhan tämä on, mutta paljon on ollut ongelmia välissä. Voitto tulisi yllätyksenä tauolta, mutta kyllä orin neljän sakissa pitää olla.

Janne Räisänen

L4/5 CARDA: Ravin kanssa on ollut ongelmia. Vastusta en ole tarkemmin katsellut, mutta kyllä vähän odotuksia on, jos ravia malttaa mennä.

L6/4 ROYAL ANDY: En tiedä hevosen vireestä, mutta nättiä juoksua varmaan ajetaan ja lopussa sitten katsotaan, mihin riittää.

L7/14 MARMARDU: Tälläkin laukkapeikko on, lisäksi taukoakin on takana. Hevosena ihan pystyvä, jos kaikki olisi kohdillaan.
 

  Takaisin listaukseen