Toto4-ravit

26.08.2018

Toto4-ravit klo 18, ponilähtö jo klo 17.40. Ohjelmassa mm. Cartivet Meeting-karsinta, suomenhevosten Tammasarja ja amatööriohjastajien SM-liiga.

7Oikein lehden käsiohjelmasivut

Ravintolan buffet 16 e 

  • vihersalaattia m,g
  • rakuunaporkkanoita m.g
  • juusto-pastasalaattia l,g
  • uunilohta l,g
  • perunamuusia l,g
  • kahvi / tee, pieni makea

ravintolaan vapaa pääsy, pöytävaraukset 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi

Tervetuloa!

Vihje- ja kommenttipaketti 26.8.2018 Toto4-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,9,3 + 7,11,10 (8,1)
T4-2: 7,3,4 + 2,8 (1,6)
T4-3: 2,1 + 7,3,8,4 (5,10)
T4-4: 5 (4,1)

Pieni systeemi 18 riviä, panos 1 euro, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 36 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4 | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan kirkkaimmissa parrasvaloissa. Rankingin kärkeen kipuavan numeron 6 BWT ANARCHY voittokulku katkesi viimeksi Lahdessa mutta ei tuossakaan esityksessä ollut mitään moitittavaa. Piippuhyllyn lähtöpaikalta oli jo etukäteen haasteita tiedossa. Lopulta Inka Kaihlaniemen valmennettava kiri viimeiset 800 metriä kolmatta ja neljättä rataa pitkin 14,2-kyytiä tullen rehdisti perille saakka. Tuolla juoksunkululla ruunalla ei ollut mahdollisuuksia parempaan sijoitukseen. Eturivistä Arto Laaksosen ajokki on selkeähkö suosikki. Tarjoamme kuitenkin kahdelle haastajalle paikat A-ryhmästä. 9 YANNI oli viimeksi Lappeessa selkeästi aikaisempaa parempi ja voitti rehdillä esityksellä. Henri Bollström reissutti tuossa startissa tamman päätöspuolikkaan alkaessa johtavan rinnalle, mistä Okko Mikkosen valmennettava voitti lopulta varmoin ottein. Vastaava suoritus riittänee tässäkin pitkälle. 3 SILICA SISTER jätti itsestään Kuopion välistartissa vaisusta sijoituksesta huolimatta hyvän kuvan. Tamma tuntuu kilpailevan selkeässä nousukunnossa ja sen esitystä seurataan tässä lähdössä suurella mielenkiinnolla. Suureen systeemiin revitetään huonoilta lähtöpaikoilta enemmän tai vähemmän juoksunkulkujen armoilla olevat 7 ASSURED MANAGER, 11 GOLD ARROW WEB ja 10 LEEMARK’S EGO.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisena Toto4-kohteena ravattavassa Tammasarjassa 7 SALLI SORJONEN ansaitsee 40 metrin pakista huolimatta paikkansa rankingin kärjessä. Lahjakkaaksi tiedetty tamma on tehnyt nyt Markus Dahlströmin valmennuksesta kaksi starttia ja suorittanut kummassakin hyvällä tasolla. Ensin heinäkuun lopussa täällä Mikkelissä tamma seurasi varsin tasokkaassa Nuoren Sarjassa sisäratareissun päätteeksi ihan kelpo tyyliin. Viimeksi Lappeessa se joutui pakittamaan alussa porukan hännille, mistä teki sitten hyvän kirin nousten toton tuntumaan. Tässä sopivassa porukassa Salli Sorjosella on kelpo saumat palata takaisin voittokantaan. Suosikkiin nähden 20 metrin etumatkan saavat numerot 3 SIPISIPI ja 4 UUSI-TUIKKU ovat kuitenkin varteenotettavia haastajia ja nostammekin ne mukaan parhaaseen A-ryhmään. Rattailla istuvat Esa Holopainen ja Jani Ruotsalainen ovat luonnollisesti kuskeina lähdön eliittiä ja näillä valjakoilla on kyllä potentiaalia tehdä suosikin iltapuhteesta vaikea. Haastajaporukan käynnistävä 2 OSLA saa paalulta ravilla automaattisesti hyvät asemat kärkiporukasta.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa rankingin kärkeen kipuava 2 GOSSIP'S HERO on saanut uudessa kotimaassaan nyt pari starttia kroppaansa. Todellinen onnistuminen antaa vielä odottaa itseään, vaikka Suomen debyytti Lappeessa kantoikin kakkosrahoille. Juha Utala istuu tällä kerralla Marja Haakanan valmennettavan rattaille. Ruuna avaa kovaa ja on mahdollinen keulahevonen. Myös 1 FRANKLIN WEB pääsee auton takaa hyvin matkaan. Aika näyttää, pystyykö Jussi Rämön valmennettavan rattaille istuva Iikka Nurmonen puolustamaan ajokkinsa kanssa keulapaikkaa. Suosikkikaksikko tuntuu erottuvan varsin selkeästi haastajaporukasta ja ilman kaksikon liian rajua keskinäistä kilvanajoa voitto tuskin lipsahtaa B-ryhmän puolelle. Tarjotaan kuitenkin numeroille 7 XENIA LAKE, 3 LOVE YOU FOREVER, 8 MENINO BONITO ja 4 STONECAPES PRO paikka suuremmasta systeemistä.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Rahallisesta ylisarjasta huolimatta 5 ENJOY’S PAYCHECK saa luottamuksemme Toto4-kierroksen päätöskohteena ajettavassa Cartivet Meeting -karsinnassa. Tämä koitos toimii samalla myös ravien ensimmäisenä troikkalähtönä. Antti Veteläisen suojatti on merkittävästi tämän hetkistä voittosummaansa kyvykkäämpi menijä ja hyvän lähtöpaikan myötä se ansaitsee selkeän suosikkiaseman. Totta kai Pia Huusarin valmennuksesta tulevat 12 ORLANDO POINT ja 4 NEWS POINT ovat kelpo haastajia mutta erityisesti Orlando Pointin piippuhyllyn lähtöpaikan myötä luotamme vahvasti Enjoy’s Paycheckin mahdollisuuksiin. Kesäkuun puolivälissä Bodenissa se laukkasi 2. sisältä menestystään keulahevosen väsyttyä ja tultua ruunan syliin. Rovaniemellä pitkä starttiväli näkyi, eikä pitkä kiri kantanut aivan maaliin saakka. Viimeksi Vermossa Chique ei ollut Teräsmiesliigassa voitettavissa, eikä ruunan ravikaan tuntunut olevan täysin kohdallaan. Koska Veteläinen tuo suojattinsa viivalle, kaiken voidaan olettaa kuitenkin olevan kunnossa. 

PÄIVÄN DUO

2,1
5

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
3,4,7,8,12
3,4,7,8,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa. 

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,5,11
1,5,11
1,5,6,11,14,16

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa. 

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 4,3,12 B) 8,6,10,7,5,16,15,12,11,13,9,14
PELI-PEKKA - SAVON AKKA - ERNESTO - VILIVIIMA 

Lähtö 2.
A) 3,9,8 B) 10,2,1,11,12,7,4,5,6
FANTOM BABAR - RENE CONDUCTOR - BRAND BOOST - TIPTOE DELL

Lähtö 3.
A) 3,7,2 B) 12,6,1,5,9,11,10,8,4
HELLO JOLENE - HAZELLA - VICIED COMET - QUEENIX 

Lähtö 4.
A) 6,9,3 B) 7,11,10,8,1,5,4,2,12
BWT ANARCHY - YANNI - SILICA SISTER - ASSURED MANAGER

Lähtö 5.
A) 7,3,4 B) 2,8,1,6,9,10,5
SALLI SORJONEN - SIPISIPI - UUSI-TUIKKU - OSLA

Lähtö 6.
A) 2,1 B) 7,3,8,4,5,10,6,9,12
GOSSIP'S HERO - FRANKLIN WEB - XENIA LAKE - LOVE YOU FOREVER

Lähtö 7.
A) 5 B) 4,12,8,7,3,6,1,2,9,11,10
ENJOY'S PAYCHECK - NEWS POINT - ORLANDO POINT - TURMALIN

Lähtö 8.
A) 4,3,6 B) 11,10,12,2,5,7,9,8
BWT DAY TRIPPER - SILICA BANK - ETERNAL DREAM - REDEMPTION

Lähtö 9.
A) 1,11,5 B) 16,14,6,15,12,4,2,3,7,10,9
TURPOELLI - HULMUSKA - CAARNA - V.G. VIPORI 

Lähtö 10.
A) 5,8,7 B) 2,9,1,6,4
AATTO EEVERTTI - PILJETTI - JAAJO - SALAMAN KREIVI

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

MIIKA TENHUNEN

L4/3 SILICA SISTER: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Tämä on hieman tarkka juoksustaan. Lähtöpaikka on nyt parempi kuin Kuopion välistartissa ja mielestäni tamma on tässä mahdollinen. 

L5/1 N.P. HOVI PIMU: Tamma on kärsinyt hieman ongelmista. Lähtöpaikka on hyvä ja ravia mennessään tamma pystyy olemaan hyvällä rahasijalla. 

L8/3 SILICA BANK: Ruunalla oli Joensuun startissa voitosta huolimatta ravin kanssa ongelmia ja kaarteet olivat vaikeita. Takana on nyt taukoa. Päivän vireestä minulla ei ole tarkempaa tietoa, mutta hevosen luokka kyllä riittää. Mikäli ruuna on vastaavanlainen kuin edellisstarteissaan, ei voittokaan tulisi yllätyksenä.  

HARRI KONTTINEN

L1/3 SAVON AKKA: Tamman ravia on pyritty saamaan paremmaksi tauon aikana. Kotona hevonen on ollut aikaisempaa paremman tuntuinen. Tamma on vielä itsellenikin pieni arvoitus, lämmitys kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata.

L10/8 PILJETTI: Tamma kärsi Ylivieskan startissa pohjukaissuolen haavasta ja joutui jäämään sen vuoksi tauolle. Hevonen oli kuukauden laitumella. Nyt tammaa on päästy treenaamaan viimeisen kuukauden ajan, mutta vauhdit eivät ole olleet kovin kovia. Harjoituksissa hevonen on ollut normaalin tuntuinen. Lähtö näyttää sopivalta, mutta pienellä varauksella tammaan täytyy mielestäni suhtautua. 

ANTTI KINNUNEN

L1/8 VILIVIIMA: Ori tuli Jokimaan starttiin melko kevyin valmisteluin ja se varmastikin parantaa jonkin verran. Tarkoituksena olisi saada alle ehjä ja tasainen suoritus. En ole vielä katsonut tarkemmin vastusta, mutta onnistuessaan ori voisi nousta kärjen tuntumaan.       

L2/9 RENE CONCUCTOR: Ruunan juoksu meni Vermossa vaikeaksi ja hevonen väsyi lopussa. Ruuna ravaa hyvin ja se on ollut aikaisempaa varmempi, mutta jostain syystä hevonen ei ole ollut aivan vastaavanlainen kuin parhaimmillaan. Selkeää syytä asiaan ei ole löydetty. Tarkoituksena on ajaa nätti juoksu. Onnistuessaan ruuna on mahdollinen menestyjä.   

SISKO FRANTSI

L2/3 FANTOM BABAR: Ruunan kohdalla kaikki on mennyt suunnitellusti Lappeen startin jälkeen ja hevonen jatkaa hyvässä kunnossa. Sunnuntaina ruunalta on tarkoitus ottaa kengät pois, mistä on hevoselle etua. Lähtöpaikka on hyvä ja keulajuoksulla odottelen valmennettavaltani menestystä.  

L10/1 TELLUN AJATUS: Tammalla ovat laukat olleet turhan herkässä. Ehjällä juoksulla se voisi olla kärjen tuntumassa, mutta epävarmuutensa vuoksi hevonen on hankala veikattava. 

REIJO JUHOLA

L5/3 SIPISIPI: Tamma on ollut harjoituksissa positiivisen tuntuinen. Hevosella on pyritty ajamaan selkäjuoksuja, mutta harkinnassa on osallistuminen Villinmiehen Tammakilpaan ja sen vuoksi tarkoituksena olisi ajaa tällä kertaa rohkeammin. Esa (Holopainen) saa päättää taktiikan. Hevosella on kaikki kunnossa, mutta tammalle on nousemassa kiima päälle ja sen vaikutuksesta on hieman vaikea sanoa. 

L6/7 XENIA LAKE: Tamma on ollut kotona asiallisen tuntuinen. Sunnuntaiksi käyttöön on varattu jenkkikärryt. Lähtöpaikka on ulkona, mutta juoksun onnistuessa tamma on mahdollinen.  

  Takaisin listaukseen