St Michel

14.07.2018

Toto76-ravit klo 14 - Suurmestaruusajo & Monten SM-finaali

St Michel
 

Lähtö 1.

Montén SM-finaali | Pylon

RANKING A) 1,8,4 B) 3,9,2,5 C) 6,7,11,10,12

ATTACK DIABLO - TROMB ACCESS - LICENCE HOLDER - AMERICAN IDOL

 

Montén SM-finaali käynnistää Mikkelin vauhtiviikonlopun. Tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaassa A-ryhmässä. Rankingin kärkeen kipuava 1 ATTACK DIABLO voitti toukokuussa Vermossa Prix Monté Finlandian keulasta SE-ajalla aivan jäätävään tyyliin. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava jatkaa edelleen kovassa iskussa ja se starttaa loistopaikalta matkaan suosikkina. Tuore näyttö vireestä saatiin viime viikonloppuna Jämsässä. Sisäradalta keulajuoksu vaikuttaa itsestään selvyydeltä ja vain todella kovaan suoritukseen venyvä haastaja voi pystyä lopussa ohitukseen. 8 TROMB ACCESS laskeutui kahden Tornion voiton jälkeen kesäkuussa Vermoon ja otti tyylipuhtaan keulavoiton. Viimeksi Åbyssa se juoksi toista rataa ilman vetoapua reipastempoisessa kisassa ja jaksoi hienosti, vaikka askel loppusuoralla hieman painoikin. Tuuli Kurkisen suojatti avaa kovaa ja se pääsee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta nopeasti kärkiporukkaan. Perinteinen monté-menestyjä 4 LICENCE HOLDER saa tyytyä hyvän haastajan rooliin. Perinteinen ei ole enää kulkenut voitosta voittoon. Toukokuussa Attack Diablo oli Jenni Kaijan ajokkia vahvempi Vermossa ja Åbyssa Licence Holder ehti hyvän sisäratareissun jälkeen vain Tromb Accessin tuntumaan. Kokenutta ruunaa ei kuitenkaan kannata tässä tehtävässä täysin kovasta suosikkikaksikosta huolimatta sivuuttaa. B-ryhmän käynnistävä 3 AMERICAN IDOL Kiri Kaustisella pirteällä tyylillä varmaan voittoon hyökättyään maalisuoralla johtavan takaa. Rima on toki nyt merkittävästi korkeammalla.

 

Lähtö 2.

Aki Antti-Roiko 60v-ajajaottelu | Hevari

RANKING A) 6,5,2,8 B) 7,1,12,4,11,9,10,3

SUN VINCENT - FRANKLIN WEB - VIE DE DREAM - HARD TO TRICK

 

Toisena lähtönä ravattavassa Aki Antti-Roikon 60v-ajajaottelussa tarjoamme neljälle valjakolle paikan A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava 6 SUN VINCENT kiri viimeksi Jämsässä hyvällä tyylillä varmaan voittoon 2. ulkoa. Mika Ahlströmin valmennettava on noussut kovaan kuntoon ja mielenkiintoinen kuskinvaihdos nostaa ruunan rankingin kärkeen. Oletettavasti Pekka Korpi panostaa hyvävireisellä ajokillaan lähtöön. 5 FRANKLIN WEB sai toissakerralla Loviisassa raskaan reissun ja taipui sitten suosikkina. Vermossa se seurasi sitten asiallisesti kovassa lähdössä 2. sisältä. Orastavan voittoputken katkeamisesta huolimatta Jussi Rämön valmennettava kilpailee edelleen hyvässä kunnossa. Janita Antti-Roiko istuu tällä kerralla Franklin Webin rattaille. Hyvältä paikalta starttaavan numeron 2 VIE DE DREAM kohdalla kovavauhtinen avauskierros maksoi viimeksi Joensuussa ymmärrettävästi lopussa. Muuten Heikki Torvisen rattailleen saava ruuna on tehnyt hyviä esityksiä ja loistopaikalta se taistelee totosijoista. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta 8 HARD TO TRICK on lähdön perusvaljakoita. Joensuussa se teki hyvän kirin 3. ulkoa. Martti Pellikan valmennettava on saanut nyt pari tuoretta starttia kroppaansa ja Antti Teivainen on mielenkiintoinen vahvistus rattaille. Aki Antti-Roikon itsensä ajama 10 WILD RAMONA starttaa matkaan ilman suurempia menestyspaineita.

 

Lähtö 3. | Päivän Duo-1

Harvestia

RANKING A) 8,10,3,2,5 B) 9,1,6,11,4,7,12

OXAN COCKANDOODLEDO - ONE POINT - AMELIE BOOST - CRAGGANMORE

 

Ensimmäisen Päivän Duon avauskohteessa nähdään vaikeasti ennakoitavissa oleva mailin pyrähdys ja puolenkymmentä valjakkoa punnertaa tasaisessa rintamassa A-ryhmään. Surkeasta lähtöpaikasta huolimatta 8 OXAN COCKANDOODLEDO on ideanostomme rankingin kärkeen. Viimeksi Vieremällä se puristi varmaan voittoon johtavan rinnalta. Timo Kukkosen valmennettava on hyvä hevonen tähän lähtöön ja juoksun yhtään onnistuessa se taistelee kärkisijoista. Asiallista kautta tekevä 10 ONE POINT huomioidaan seuraavaksi. Viimeksi Mikkelissä Veijo Pulkan valmennettava kiri viimeksi ykköseksi 4. ulkoa. Alla olevasta reilun kuukauden mittaisesta starttivälistä ja takarivin lähtöpaikasta huolimatta Henri Bollströmin ajokki on heti pelihevosia. tasaisesta starttirytmistä kiinni saanut 3 AMELIE BOOST huomioidaan seuraavaksi. Joensuussa Ilpo Holopaisen ajokki otti hallitun keulavoiton. Hyvältä lähtöpaikalta tamma saanee kelpo asemat kärkiporukasta. 2 CRAGGANMORE eteni viimeksi Lappeessa keulaan 1. takasuoralla ja voitti varmasti. Ilkka Ropan valmennettavan kohdalla kyseessä on nyt kolmas startti tauon jälkeen. Ruuna parantanee edelleen ja pystyy näistä asemista taistelemaan kärkisijoista. Varsin pystyväksi menijäksi tiedetty 5 ONE FOR YOU aloittelee uusissa käsissä. Timo Korvenheimon suojatti on todella mielenkiintoinen seurattava, jonka kohdalla lämmitysinfojen huomioiminen on suositeltavaa. Kykyjensä puolesta Jarmo Saarelan ajokki on lähdön suosikkeja.

 

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

Kasvattajakruunu-alkuerä | Racing, Sevenon & Vapo

RANKING A) 2,7,1,4 B) 5,11,10,9,6,3

TORNAPULL - CLUB NORD EASY - JACK FIRE - ZOGO MATCH

 

Myös toisena Päivän Duon kohteena ravattavassa 3-vuotiaille oriille ja ruunille rajatussa Kasvattajakruunu-alkuerässä nähtäneen tasainen taistelu lähdön voitosta. Viime aikoina selkeästi alisuorittanut numero 2 TORNAPULL on rohkea ideanostomme rankingin kärkeen. Uskomme Markku Niemisen valmennettavan pystyvän nähtyä parempaan ja tässä todella sopivan tuntuisessa lähdössä sillä pitäisi hyvältä paikalta olla kelpo saumat taistella totosijoista. Muutaman startin kroppaansa saanut numero 7 CLUB NORD EASY teki viimeksi Jokimaalla asiallisen esityksen 4. sisältä. Juoksun onnistuessa Tapio Perttusen ajokki punnertaa mukaan kärkikamppailuun. 1 JACK FIRE seurasi viimeksi Jokimaalla Graceful Swampin voittamassa Hambossa tasaisesti 6. sisältä. Vastus on nyt eri kaliiberia ja tiedossa on hyvä juoksu kärkiryhmässä. B-ryhmän käynnistävä numero 4 ZOGO MATCH punnersi Kaustisella totoon 2. ulkoa. Antti Ojanperän suojatti on ihan kelpo aloittelija ja on mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen se tässä porukassa pystyy.

 

Lähtö 5. | Troikka

Koneagria

RANKING A) 15,6 B) 8,10,12,9,3,1,7,13,4,11,14,5,2,16

SOKRU - AGASSI - DIONE - T.T. ROKULI

 

Viidennessä lähdössä rankingin kärkikaksikko erottuu varsin selkeästi haastajaporukasta ja varsin todennäköisesti toinen A-ryhmäläisistä lähdön korkkaa. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 15 SOKRU on kehittynyt tämän kauden aikana valtavin harppauksin ja Matti Mäki-Mattilan valmennettava on todella rehti taistelija. Kouvolassa se oli 3. sisältä pitkään vailla kiritilaa ja esitti sitten tilaa saatuaan vahvan loppuvedon. Tuota edeltäneissä starteissa se teki kisasta toiseen umpirehtejä suorituksia häviten esim. Jyväskylässä keulasta vain kovalle Liisan Tulilinnulle. Timo Tuomisen ajokki on juoksun yhtään onnistuessa vahvasti kiinni ykkösrahoissa. Paalun juoksuradalta starttaava 6 AGASSI on toki kunnioitettava haastaja. Olavi Nisosen suojatti suorittaa hyvällä tasolla startista toiseen. Jokimaalla se oli rehti kakkonen johtavan rinnalta lahjakkaan Raggarin voittamassa lähdössä. Vaikka Sokru suosikkimme onkin, ei Agassin kohdalla uran toinen voitto yllättäisi millään muotoa. Tasaisen haastajaporukan kärkeen kipuava 8 DIONE laukkasi Jokimaalla kiihdytyksessä ja uudestaan etusuoralla. Ravin maistuessa kyvykäs menijä pystyisi varmasti korkealle. Voitokas 10 T.T. ROKULI on voitokas hevonen ja selkeästi tauluaan vaarallisempi. 12 LUMITYKKI kiri Jokimaalla hyvin kaukaa 7. ulkoa. Tero E Mäenpään ajokki pystyy tekemään omaa juoksuaan ja se pystyy nousemaan tototaistoon, mikäli vain malttaa ravata. 9 JAATULI tekee hyvää kautta. Viimeksi Jokimaalla se esitti hyvän lopetuksen 3. sisältä. Juoksun onnistuessa Heikki Räisäsen ajokki pystynee toton tuntumaan.

 

Lähtö 6. | Toto76-1

Coronaria

RANKING A) 2 B) 1,5,9,8,12,4,10,11,3,6,7

YPÄJÄ HEREIAM - SNABBA CASH - TESSA'S DEVIL - DREAMBOW

 

Toto76-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen kipuava 2 YPÄJÄ HEREIAM jatkaa aivan jäätävässä iskussa. Viimeksi Härmässä Iikka Nurmonen eteni ajokkinsa kanssa määrätietoisesti keulaan, minkä jälkeen ruuna voitti oikein varmoin ottein. Antti Ojanperän valmennettava tekee startista toiseen parhaansa ja se on näistä lähtöasemista rankingin todella vahva kärkinimi ja kelpo ehdokas systeemien tukipilariksi. B-ryhmän kärkipaikalle nostamme riskitekijät tiedostaen numeron 1 SNABBA CASH. Mika Forssin ajokki ei sinänsä hyödy sisäradan lähtöpaikasta. Päinvastoin, se saattaa osoittautua jopa menestyksen esteeksi. Kuntonsa puolesta ruuna pystyy kuitenkin paljoon. Viimeksi Vermossa se kiri 6. ulkoa viimeiset 700 metriä vahvasti 12,1-kyytiä tullen hyvällä tyylillä perille saakka. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 TESSA'S DEVIL avaa kovaa ja Santtu Raitala lataa ajokkinsa kanssa varmasti alkuun kovat piipussa. Härmässä Ossi Nurmosen valmennettava sai myöhään tilaa 2. sisältä. Tess’s Devil on lähdön mahdollinen keulahevonen. 9 DREAMBOW teki viimeksi Vermossa tasaisen kirin 2. ulkoa. Nyyti-Maria Timosen valmennettavan kohdalla balanssi kiinnostaa, sillä ruuna on ilman kenkiä parhaimmillaan. Suosikin takaa tiedossa lienee kuitenkin hyvät juoksuasemat.

 

Lähtö 7. | Toto76-2, Troikka

St Michel Tammatähti | OP Suur-Savo

RANKING A) 2 B) 4,12,1,9,5,6,11 C) 8,3,10,7

RANCH KELLY - TWIGS VOICI - CALLELA LADYBOSS - URAIA

 

Toisena Toto76-kohteena ravattavassa St Michel Tammatähdessä yksi on ainakin etukäteen selvästi yli muiden, aivan jäätävää kautta tekevä 2 RANCH KELLY on A-ryhmän itseoikeutettu valtias. Anne Luttisen valmennettava jyräsi viimeksi Lahdessa Suur-Hollola-ajon voittoon johtavan rinnalta ja tuon hulppean ykkössijan myötä kauden ansiot nousivat 168.550 euroon. Tamman esitykset ovat olleet startista toiseen aivan huikeita, eikä kunto ole varmastikaan näin lyhyessä ajassa kadonnut mihinkään. Omalla tasolla suorittaessaan Ranch Kelly jättää yksinkertaisesti muut taistelemaan kakkosrahoista. Tavallisten kuolevaisten eli B-ryhmän käynnistävä 4 TWIGS VOICI tekee asiallista työtä startista toiseen. Viimeksi Vermossa Pekka Korven valmennettava seurasi tasaisesti 2. sisältä. Tamma avaa kovaa ja tiedossa lienee hyvä juoksu joko keulassa tai johtavan takana. Kyvykäs 12 CALLELA LADYBOSS alleviivasi kelpo virettä Suur-Hollola-ajossa kirimällä hyvin sisäratajuoksun päätteeksi. Heikki Korhosen valmennettava nousee surkeasta lähtöpaikasta huolimatta juoksun yhtään onnistuessa taistelemaan suosikin takaa löytyvistä totosijoista. 1 URAIA on saanut uudessa kotimaassaan starttirytmistä kiinni. Killerillä se oli rehti kakkonen johtavan rinnalta. Hyvältä paikalta Mika Forssin ajokki pystyy ainakin kärjen tuntumaan. 9 GOLDA PARIS puristi Kaustisella asiallisesti johtavan rinnalta, eikä tuota esitystä voi tasapaksusta sijoituksesta huolimatta moittia. Jukka Torvisen ajokki saa nyt selkäjuoksun, minkä päätteeksi se kirii lopussa kärjen tuntumaan.

 

Lähtö 8. | Toto76-3

Veikkaus

RANKING A) 2,3,9 B) 6,8,5,7,10,1,4,11

KAARNALII - VINKSA - WARU - IIKORI

 

Kolmannessa Toto76-kohteessa kovaan kuntoon kohonnut 2 KAARNALII kipuaa rankingin kärkeen. Härmässä Antti Tupamäen valmennettava oli keulasta hyvä kakkonen, vaikka kanuunavireiselle Larvan Hurmokselle lopulta hävisikin. Teivossa Kaarnalii jäi takavoltin ykkösradalta lopulta sisäradan syövereihin ja lopulta Tupamäki pääsi vasta päätöspuolikkaan alussa kääntelemään porukan hänniltä ulkoradoilta kiriin. Todella hyvin Kaarnalii sitten päätöspuolikkaan pinkoi kovassa lopetuksessa ja todisti tuolla esityksellä kunnon pitävän. Ykköshaastaja 3 VINKSA kilpailee myös todella kovassa iskussa, vaikka voitot ovatkin olleet tiukassa. Ari Moilasen ajokki avaa kovaa ja se juossee keulassa tai 2. sisällä. 9 WARU kiri viimeksi suoraan tauolta voittoon keulassa juosseen Vinksan takaa. Santtu Raitalan ajokki tykittää tässäkin selkäjuoksun päätteeksi loppua kovaa. B-ryhmän käynnistävä 6 IIKORI tyytyi Kouvolassa kovavauhtisella päätöskierroksella seurailemaan. Markus Porokan suojatti on tauluaan parempi. Valmentaja istuu tällä kerralla itse oriin rattaille. 8 SOHVIN SANTERI lopetti Joensuussa hyvin 2. sisältä. Vaikka taulu onkin mukavassa kunnossa, on menestys huonolta paikalta täysin juoksunkulusta kiinni.

 

Lähtö 9. | Toto76-4, Toto4-1, Troikka

Auto-Kilta

RANKING A) 7 B) 9,11,4,8,6,2,10,1,5,3

VIKTOR KÄRPPÄ - A.T. VEETI - VAELLUS - PIISPALAN SANTERI

 

Toto4-kierroksen avauskohteessa 7 VIKTOR KÄRPPÄ valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Lahjakas ori suorittaa vihdoinkin hieman tasapaksulla tavalla sujuneen alkukauden jälkeen kykyjensä edellyttämällä tavalla. Kaustisella se otti hallitun keulavoiton todella vakuuttavalla tavalla. Esa Holopaisen valmennettava ansaitsee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta varsin selkeän suosikkiaseman. B-ryhmän käynnistävä 9 A.T. VEETI on umpirehti taistelija. Viimeksi Kaustisella Pasi Teinin valmennettava oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen. Vaikka mailin matka ei suosi ja takarivi tuo omat haasteensa, uskomme Juha Länsimäen ajokin punnertavan mukaan totomatsiin. Seuraavaksi huomioidaan todella lahjakas 11 VAELLUS. Timo Vääräsen valmennettava teki viimeksi Härmässä hyvän lopetuksen 3. ulkoa. Heikki Hietasen ajokki nousee piippuhyllyn paikaltakin taistelemaan totosijoista. Ideapoiminta 4 PIISPALAN SANTERI ansaitsee paikkansa rankingin kärkipäästä. Kyvykäs menijä on noussut kelpo iskuun. Vieremällä Jani Ruotsalaisen suojatti laukkasi voittotaistosta maalisuoralla. Onnistuessaan oriilla on tässäkin totosaumat. 8 EKOSAN avaa kovaa ja Terho Rautiainen panostanee ulkoakin kiihdytykseen. Tässä on toki riskinsä ja juoksu voi mennä pieleenkin. 6 HANSLANKARI ja 2 ROKIN MAXI eivät vahvoina jyrinä hyödy juostavasta matkasta.

 

Lähtö 10. | Toto76-5, Toto4-2

Etelä-Savon Maakuntaliitto

RANKING A) 6,5,2 B) 1,3,10,4,9,8,7,11,12

CASH NO LIMIT - UNCOMPARABLE - SHE IS CECILIA - COYS RAIN

 

Viidennessä Toto76-kohteessa kolme valjakkoa saa paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkinamme matkaan starttaava 6 CASH NO LIMIT hallitsi viimeksi Jokimaalla tapahtumia keulasta. Antti Ojanperän suojatti on lahjakas menijä ja tarvittaessa ruuna pystyy juoksuaan. Keskipitkällä matkalla suosikilla saattaisi kuitenkin olla saumat päästä etenemään johtopaikalle. Ensimmäiset keulat ottanee keskeltä rataa todella kovaa matkaan ampaiseva numero 5 UNCOMPARABLE. Viimeksi Jokimaalla Jere Taulion valmennettav jäi pussiin 2. sisälle.

Toki sisäpuolellakin on hyviä avaajia. 2 SHE IS CECILIA oli Kaustisella matkalla 4. sisällä hyvän näköinen ja se kirikin sitten lopulta varmaan voittoon. Tuomas Pakkasen suojatti kamppailee tässäkin kärkisijoista. 1 COYS RAIN paikkasi Jokimaalla hyvin alkulaukkansa. Riksussa se voitti keulasta. Vaikka Kari Rosimo ei ajokkinsa kanssa pystyisikään torjumaan ulkoa kiihdytyksessä tulevaa uhkaa, tiedossa on hyvä juoksu kärkiporukassa. 3 THE RECTOR puristi Vermossa voittoon hyvällä esityksellä. Marko Lavin valmennettava on kehittynyt tasaisesti mutta rima on tässä koitoksessa varsin korkealla. Ruuna pystynee silti ainakin toton tuntumaan.

 

Lähtö 11. | Toto76-6, Toto4-3, Päivän Duo-1, Troikka

RANKING A) 4,7 B) 3,1,5,2,9,6,10,8,12,11

ANDREE - EXCALIBUR IT - STONE CAPES NANET - POR NIE ROCK

 

Kuudennessa Toto76-kohteessa ennakoimme A-ryhmän kaksikon taivaltavan kiihdytyksen jälkeen rinnakkain piikki-dödsi -asetelmassa. Rankingin kärkeen kipuaa viimeistään tänä vuonna kaikille kykynsä osoittanut 4 ANDREE. Suur-Hollola-ajon välierässä Sari Tammisen valmennettava teki kovan avauksen jälkeen 2. sisältä sen minkä pystyi. Ilkka Korven ajokki avaa auton takaa todella kovaa ja ainakin meille tulisi yllätyksenä, mikäli joku sisäpuolelta matkaan starttaava pystyisi ruunan alussa torjumaan. Ulkopuolelta ei pitäisi olla asiaa ohi. Keulaan päästessään Andree vetää Mikkelin pyöreällä radalla mailia pitkään, ehkäpä jopa maaliin saakka. Vaikka juostava matka ei numeroa 7 EXCALIBUR IT suosi, uskomme rehdin taistelijan heittävän suosikille kovan haasteen, mikäli Niko Jokela odotustemme mukaisesti vain pääsee ajokkinsa kanssa johtavan rinnalle. Jokimaalla Excalibur It paikkasi hyvin alkulaukkansa. B-ryhmän käynnistävä 3 STONE CAPES NANET sai Turussa hankalan juoksun, eikä tuosta sijoituksesta kannata suuremmin välittää. Muuten Harri Koivusen suojatti on tehnyt muuten startista toiseen hyviä esityksiä ja se on yksi mahdollisista voittajakandidaateista. Aika näyttää, muodostuuko sisäradan paikka numerolle 1 POR NIE ROCK haasteeksi. Varmaa on, että ulkoa tulee alussa kovaa painetta. Numeron 5 LIVE FOR GREATNESS kohdalla Killerin esitys oli selkeä pettymys edellisiin startteihin verrattuna. Viime vire kannattaa tarkistaa lämmityksestä. 2 SIR ROBERT tekee hyvää kautta ja paikka valmiiksi toisella radalla varmasti plussaa. Kovassa lähdössä Sami Vehviläisen ajokki tavoittelee ensisijaisesti rahasijaa.

 

Lähtö 12 | Toto76-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Suurmestaruusajo | Lumme Energia

RANKING A) 5,1 B) 3,4,10,7 C) 9,6,8,2

VÄLÄHDYS - POLARA - TÄHEN TOIVOMUS - VITTER

 

Toto76-kierroksen päättävässä Suurmestaruusajossa nähdään takuulla räväkkä kiihdytys, jonka lopputulos noussee keskeiseen rooliin myös tulojärjestyksen suhteen. Rankingin kärkeen kipuaa keskeltä rataa matkaan starttaava 5 VÄLÄHDYS. Ville Korjuksen valmennettava oli viimeksi Härmässä umpirehti kakkonen keulasta, vaikka ylikylä Costello jyräsikin lopussa vastustamattomasti voittoon. Harri Kotilainen jatkaa rattailla ja tämä on laskettava selkeäksi eduksi, kuskinvaihdos saa persoonallisen oriin varmasti keskittymään astetta paremmin vielä oleelliseen. Ravilla Välähdys taitaa avata keulaan ja johtopaikalta se varmastikin vetäisi sitten lähtöä maaliin saakka. Aivan jäätävää kautta tekevä 1 POLARA saa kuitenkin myös paikan parhaasta A-ryhmästä. Kaustisella Antti Tupamäen valmennettava eteni 1. takasuoralla keulaan ja voitti varmasti. Keulapaikan puolustaminen voi olla vaikeaa mutta mikäli Välähdys laukkaa, juossee Polara siinä tapauksessa johtopaikalla. B-ryhmän käynnistävä 3 TÄHEN TOIVOMUS teki Jokimaalla hyvän kirin 2. ulkoa. Pauli Raivion valmennettavan kyvyt ovat kaikkien tiedossa ja ori on yksi kovatasoisen lähdön pelihevosista. 4 VITTER lopetti puolestaan Jokimaalla hyvin 6. sisältä kulkien viimeiset 700 metriä 20,6-kyytiä. Tuo oli Bjerken pettymyksellisen reissun jälkeen erittäin positiivinen suoritus ja Mika Forssin ajokin esitystä seurataan suurella mielenkiinnolla.

 

Lähtö 13.

SHKL:n PikkuSuurmestaruus, Varsakunkku-esikisa

RANKING A) 2,6 B) 7,5,4,3,1

TUPLA-SIRO - VIXELI - SIPPIMIES - PUHTI-VEIKKO

 

Lauantain ravit päättävässä 4-vuotiaille suomenhevosille rajatussa tasoitusajossa tammat saavat 20 metrin hyvityksen. Tämän edun myötä vakuuttavalla tavalla uransa aloittanut numero 2 TUPLA-SIRO saa kunnian kivuta rankingin kärkeen. Porissa Tero Lahtisen suojatti oli keulasta omaa luokkaansa ja tuo suoritus teki kyllä vaikutuksen. Ravilla Tupla-Siro avaa keulaan ja vetää pitkään. A-ryhmän toinen itseoikeutettu valjakko on 6 VIXELI puristi Kaustisella hurjaluokkaisen Landen Paukun voittamassa Pikkupelimannissa kakkoseksi 2. sisältä. Tapio Perttusen valmennettava on todella lahjakkaan oloinen menijä mutta se joutuu kuitenkin takamatkalta tyytymään haastajan rooliin. Tiedossa on varmasti mielenkiintoinen matsi ykkösrahojen kohtalosta. B-ryhmän käynnistävä 7 SIPPIMIES on tauluaan parempi mutta laukat ovat olleet pinnassa. Ori kokee nyt mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen ja ravin maistuessa se pystyisi pärjäämään. 5 PUHTI-VEIKKO teki Jämsässä hyvän lopetuksen 2. sisältä. Aimo Vuorisalon valmennettava on aloittanut uransa ihan kelpo tapaan ja se on onnistuessaan mahdollinen totohevonen.

 

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 6-12

 

T76-1: 2 (1,5)

T76-2: 2 (4,12)

T76-3: 2,3,9 + 6,8 (5,7)

T76-4: 7 (9,11)

T76-5: 6,5,2 + 1,3,10,4,9 (8,4)

T76-6: 4,7 + 3,1,5,2,9,6 (10,8)

T76-7: 5 + 1 (3,4)

 

Pieni systeemi 18 riviä, panos 1 euro, hinta 18 euroa.

Suuri systeemi 640 riviä, panos 0,05 euroa, hinta 32 euroa.

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähdöt 9-12

 

T4-1: 7 (9,11)

T4-2: 6,5,2 + 1,3,10,4,9 (8,4)

T4-3: 4,7 + 3,1,5,2,9,6 (10,8)

T4-4: 5 + 1 (3,4)

 

Pieni systeemi 6 riviä, panos 2 euroa, hinta 12 euroa.

Suuri systeemi 128 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 25,6 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 3-4

 

8,10,3,2,5

2,7

 

Yhteensä 10 yhdistelmää.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 11-12

 

4,7

5

 

Yhteensä 2 yhdistelmää.

 

TROIKKA LÄHTÖ 5

 

6,15

6,15

1,3,7,8,9,10,12,13

 

Yhteensä 16 yhdistelmää, hinta 8 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 7

 

2

1,4,12

1,4,5,6,9,11,12

 

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa

 

TROIKKA LÄHTÖ 9

 

7

4,9,11

1,2,4,6,8,9,10,11

 

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 11

 

4

1,3,7

1,2,3,5,6,7,9

 

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 12

 

5

1,3,4

1,3,4,7,10

 

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

 

TAPIO MÄKI-TULOKAS

 

L1/1 ATTACK DIABLO: Ruunalle ovat monté-lähdöt sopineet hyvin. Lähtöpaikka on hyvä ja lähdemme positiivisin mielin kamppailemaan kärkisijoista.

 

L6/1 SNABBA CASH: Ruunaa hieman hoidettiin kuukauden tauon aikana ja hevonen oli Vermossa aikaisempaa parempi. Harjoituksissa se on ollut hyvän tuntuinen. Lähtöpaikka on hyvä ja ruuna on mahdollinen menestyjä.

 

L11/6 LIVE FOR GREATNESS: Ruuna ei tehnyt Killerillä täyttä totta toisten takaa. Nyt tarkoituksena on satsata lähtöön. Sisäpuolella Andree on kova avaaja ja todennäköinen juoksupaikkamme on kuolemanpaikalla. Johtavan rinnalta voittaminen voi olla vaikeaa, mutta keulaan päästessään ruuna olisi lähellä.

 

TIMO KORVENHEIMO

 

L2/12 COCKTAIL PRINCESS: Tammalla on ollut kaikki kunnossa viime startin jälkeen. Lähtöpaikka on nyt huono ja täältä kärkeen nouseminen voi olla vaikeaa.

 

L3/5 ONE FOR YOU: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Tarkoituksena on satsata lähtöön ja odottelen ruunalta menestystä.

 

L4/7 CLUB NORD EASY: Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Hevonen lähtee hyvin ja tarkoituksena on satsata lähtöön. Mielestäni ruuna pystyy kärkikamppailuun.

 

ANTTI OJANPERÄ

 

L4/4 ZOGO MATCH: Ruuna on ollut hyvä alkustarteissaan. Lauantaiksi hevosen kengitystä on tarkoitus hieman keventää. Odottelen ajokkiani totoon.

 

L6/2 YPÄJÄ HEREIAM: Ruunalla on ollut kaikki kunnossa Härmän startin jälkeen. Lähtöpaikka on hyvä ja ruunan pitäisi olla kärkipäässä.

 

L10/6 CASH NO LIMIT: Ruuna on riski jaksava hevonen ja juostava matka sopii sille hyvin. Cash No Limit jatkaa hyvässä kunnossa ja odottelen siltä menestystä.

 

ANTTI TUPAMÄKI

 

L8/2 KAARNALII: Ori oli tiistaina Teivossa hieman nihkeä, mutta hevosen pitäisi parantaa lauantaiksi. Lähtöpaikka sopii ja ori on mahdollinen menestyjä.

 

L12/1 POLARA: Ruuna teki hyvän juoksun Kaustisella. Matkavauhti oli turhan hiljaista ja hevonen oli sen vuoksi hieman vino. Se tuskin pystyy pitämään tästä keuloja, mutta se saa hyvän juoksun. Odottelen ajokkiani kärkikamppailuun.

 

OLLI KOIVUNEN

 

L4/11 SO MONTJOY: Ruuna otti Jokimaalla harmittavan laukan, mutta muuten hevonen oli normaalin tuntuinen. Lähtöpaikka on nyt hankala ja täältä voi olla vaikea nosta aivan kärkeen.

 

L11/3 STONE CAPES NANET: Tamma lähtee hyvin liikkeelle ja lähtöpaikka sopii sille hyvin. Mielestäni tamma on mahdollinen totohevonen.

 

L11/9 LONELY RIDER: Ori kohtasi Jokimaalla turhan kovan vastuksen. Muuten hevonen on tehnyt hyviä juoksuja. Toivon mukaan vire on säilynyt entisenlaisena ja ori on mahdollinen menestyjä.

 

L11/12 SAHARA FOXYLADY: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Tämä on tarkka juoksustaan ja näistä asemista menestys on juoksunkulusta kiinni.

 

PASI TEINI

 

L9/9 A.T. VEETI: Ori olisi parhaimmillaan vapaalta radalta, joten lähtöpaikka olisi mieluummin saanut olla eturivissä. Viktor Kärppä on kova vastus, mutta odottelen valmennettavaani tototaistoon.

 

L10/8 NEWYORKER LI: Ruunan lähtöpaikka on ulkona, mutta pitkällä matkalla ehtii kyllä lopussakin. Ruuna on tullut aina rehdisti perille ja sopivalla juoksulla se on mahdollinen menestyjä.

  Takaisin listaukseen