St Michel klo 13

21.07.2019

St Michel -ravit klo 13. Käsiohjelma TÄSTÄ.

St Michel-sivut

Ohjelmassa St Michel -ajo, Eugen Pylvänäisen muistoajo, Varsakunkku -finaali (5v), St Michel Stayer, St Michel Tammatähti, Kasvattajakruunu -alkuerä (3v oriit & ruunat), Salamakypärät sekä A-ponien lähtö (klo 12.00) ja B-kategorian ponien Mini-Michel (klo 12.20).

Vihje- ja kommenttipaketti St Michel -raveihin 21.7.2019

TOTO75-VARMAVALINNAT

Sunnuntain kierrokselta varmaehdokkaita löytyy selvästi lauantaita helpommin. Avauskohteen 11 VIXELI ja neljännen kohteen 4 GRACEFUL SWAMP ovat todennäköisimmät voittajat. Graceful Swampille nostetaan kuitenkin kaveriksi Suureen systeemiin 3 STARO MOSCHINO ja valitaan toiseksi läpivarmaksi rohkeampana ideana keulapsyykillä päätöskohteen 1 VALTROKS. Myös toisen kohteen 2 SULTAN JOURNEY ja kolmannen kohteen 13 NORTH LEXUS ovat selkeitä varmaehdokkaita. Sultan Journey päässee pitkästä aikaa mielipaikalleen keulaan, mistä on mielimatkallaan vaikea ohitettava. North Lexus taas kohtaa sopivan vastuksen, mutta tietysti takamatkalta pitkällä matkalla on riskitekijöitäkin. 

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 11 (12,8)
T75-2: 2 + 3 (5,6)
T75-3: 13,14 + 1,16,3,2,4,15,5 (6,12)
T75-4: 4 + 3 (2,1)
T75-5: 2,8,4,1,6,5,3 + 11,12,10 (9,7)
T75-6: 7,1,2,3,4 + 8,6,5
T75-7: 1 (5,3)

Pieni systeemi 70 riviä, hinta 3,50 euroa.
Suuri systeemi 2880 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.
Racing & Vapo & Sevenon
Kasvattajakruunu-alkuerä

RANKING
A) 2-1-6
B) 3-4-5
BATTLE JACK – SAHARA PEYOTE – QVIDJA’S AAPO – RACING BOY

Sunnuntain käynnistävästä 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-alkuerästä löytyy kolme kovaa voitontavoittelijaa. 2 BATTLE JACK on punnertanut viime voittonsa vahvoilla suorituksilla ja kohoaa ykkösvihjeeksi. Varsinkin kengittä jatkaessaan Timo Korvenheimon valmennettava on taas ratkaisuvaiheessa vahvoilla. 1 SAHARA PEYOTE on sijoittunut molemmissa Battle Jackin voittamissa lähdöissä kakkoseksi. Viimekertainen kakkossija tuli 2. sisältä ja Lahden Hambon kakkossija keulasta. Molemmilla kerroilla voittoakin on vähän tarjottu, joten Sahara Peyote jää rankingissa niukasti Battle Jackin etupuolelle, vaikka asetelmat ovat suosiolliset. Sahara Peyote juossee joko keulassa tai 2. sisällä. Toinen mahdollinen keulahevonen on 6 QVIDJA’S AAPO. Se otti jo Lahden Hambossa keulat, mutta laukkasi sitten. Silloin Qvidja’s Aapo pääsi tosin liikkeelle Sahara Peyoten sisäpuolelta. Viimeksi Vermossa Qvidja’s Aapo hyökkäsi 3. ulkoa Battle Jackin selässä runsaat 700 jäljellä ja riitti viidenneksi. 3 RACING BOY on kehityskelpoinen 3-vuotias sekin, mutta A-ryhmäläisillä on paljon enemmän rutiinia kovista lähdöistä. 4 COMBATANT MOTION ja 5 FERUS GALAX voitto yllättäisi, vaikka kehittyviä varsoja ovat nekin.

Lähtö 2.
Osuuskauppa Suur-Savo
Tammalähtö

RANKING
A) 4
B) 1-8-5-7-6-9
C) 2-10-3
LOVEMORE – QUEEN ADELE – CRYSTAL COOL – ARVIKA BY KNIGHT

Toisessa lähdössä 4 LOVEMORE kohtaa niin sopivan vastuksen, että tamma on loistosaumat palata takaisin kultakantaan ja napata uran viides voittonsa. Viimeksi Kaustisella Lovemore laukkasi Isla-ajossa heti lähdössä pahoin, mihin nähden vielä rahasijalle yltäminen oli loistosaavutus. 1 QUEEN ADELE kiri viimeksi Vermon avoimessa 4-vuotislähdössä joukon hänniltä loppua ihan mukavasti. Queen Adele vaikuttaa nousuvieriseltä ja sen pitäisi pystyä hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkakin, joten Pekka Korven suojatti on suosikin ykköshaastaja. 8 CRYSTAL COOL on niin nopea avaaja, että se voi päästä kasiradaltakin mukaviin asemiin. Silloin kaikki on tässä tehtävässä mahdollista. 5 ARVIKA BY KNIGHT vaikuttaa kahden Suomen starttinsa perusteella nousuvireiseltä ja sekin kuuluu ehdottomasti pelihevosiin. 7 MASCOT MATCH on ihan rehti lopuntulija, mutta tamma on sen verran hidas kiihdyttäjä, että voittotaistoa ajatellen voi tulla turhan kiire.

Lähtö 3. | Troikka
Farmari Mikkeli 2020
SALAMAKYPÄRÄT

RANKING
A) 4
B) 10-5-1-2-8-12-3-6-7
C) 9-11
SMILEY MATCH – KNOWS EVERYTHING – PICA-PICA OAK – KATHY HEEL

Salamakypärät-lähdössä A-hevoseksi nostetaan Niki Finnströmin ajama 4 SMILEY MATCH. Se on sijoittunut tänä vuonna aina totoon, lukuun ottamatta yhtä kilpailua, missä laukkasi loppusuoralla voittotaistosta kakkossijan. Sen startin jälkeen hevosta kuitenkin hoidettiin, ja nyt alla on taas kaksi totosijaa. Asetelmat ovat hyvät, ja eduksi tähän lähtöön voi laskea myös sen, että Finnström tuntee hyvin ajokkinsa. 10 KNOWS EVERYTHING ei ole vielä koskaan urallaan jäänyt ulos totosta. Eturivistä Knows Everything olisi ollut nopeana avaajana todennäköinen keulahevonen ja selvä ykkösrankkaus, mutta nyt asetelmat ovat Smiley Matchin puolella. Jatkuvasti hyvistä suorituksista huolimatta Knows Everything vaikuttaa hieman ajettavalta mallilta, joten on mielenkiintoista nähdä, saako kokematon ohjastaja siitä irti samat tehot kuin huippukuskikin. 5 PICA-PICA OAK voitti viimeksi Kaustisella Arna Ruohomäen ajamana Salamakypärät-lähdön keulasta, joten eiköhän Ruohomäki panosta nytkin lähtöön. 1 KATHY HEEL on esiintynyt viime aikoina pirteästi, joten tamma on ykkösradalta varteenotettava menestyjä. Viimeksi Porissa Kathy Heel voitti 4. ulkoa 800 metrin kirillä, mistä viimeiset 300 metriä ilman selkää. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 12,2-vauhdilla. 2 REDEMPTION saa nyt ohjiinsa huomattavasti viime kilpailuja kokemattomamman kuskin, mikä on riskitekijä. Asetelmat ovat joka tapauksessa mainiot, ja keulaan pääsy nostaisi selvästi osakkeita. 8 CURAKAO voitti Jämsässä keulasta tätä selvästi helpomman lähdön. Voiton uusiminen kasiradalta on tiukassa, mutta totosija ei yllättäisi.

Lähtö 4. 
Keskustan Mikkeli

RANKING
A) 8
B) 5-2-7-9-1-4
C) 3-6
A.T. VEETI – TEE WEE PARONI – HANSLANKARI – SOPUN HAASTE

Neljännen lähdön suosikki 8 A.T. VEETI on tehnyt tänä vuonna loistojuoksuja avoimen tason lähdöissäkin. A.T. Veeti on parhaimmillaan vapaalta radalta, ja se on tehnyt tämän kauden parhaat suorituksensa johtavan rinnalta. Mikäli vajaan kuukauden starttiväli ei näy suorituksessa, on A.T. Veeti tämän tason lähdössä todella tukevasti kiinni voitossa. Vapaan radan juoksupaikan luulisi taas olevan ilman muuta tarjolla. 5 TEE WEE PARONI ja 2 HANSLANKARI tulevat sitten keskenään varsin tasapäin. Tee Wee Paroni hävisi viimeksi Mikkelissä 2. radalta ilman selkää vain Välkyn Tuiskulle sekä Nopsan Vauhdille. Keulapaikka olisi varmasti ohjastaja Harri Kotilaisen mieleen. Hanslankari olisi hyvinkin voinut sijoittua viimeksi Vermossa keulasta voittaneen Kujanpään Jyräyksen takaa kakkoseksi, ellei Tapio Perttunen olisi lähtenyt seikkailemaan sieltä kirivaiheessa ulkoradoille. Lopullisesti ote totomatsiin karkasi laukassa loppusuoralle tultaessa. Hanslankarin kohdalla on viime aikoina harkittu kenkien riisumista, ja niiden riisuminen toisi suoritukseen lisämielenkiintoa. 7 SOPUN HAASTE kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Nopea avaaja päässee ravilla seiskaradaltakin hyviin asemiin. 9 A.T. VELI kärsii rutkasti takarivin lähtöpaikastaan.

Lähtö 5. | Toto75-1
Hankkija-Ponsse-Valio
VARSAKUNKKU-FINAALI

RANKING
A) 11
B) 12-8-6
C) 3-5-1-4-10-9-2-7
VIXELI - SIPPIMIES – PUHTI-VEIKKO – YPÄJÄ LUOTSI

Toto75-kierroksen todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteena ajettavasta 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku –finaalista. 11 VIXELI oli vielä kauden ensimmäisessä kilpailussaan hieman tasainen, mutta sen jälkeen se on esiintynyt todella vahvasti edukseen. Vaikuttaisi myös siltä, että keskittymiskyky viime vuoteen nähden on selvästi paremmalla tolalla ja tätä myöden myös laukkariski on olennaisesti pienentynyt. Mikäli kaikki sujuu normaalisti, ei Tapio Perttusen suojatti ole pysäytettävissä. 12 SIPPIMIES on yhtä selvä kakkossuosikki. Se laukkasi viimeksi Vermon Tawaststjernan Muistoajossa heti lähdössä, mutta eteni vielä silti Vixelin jälkeen selväksi kakkoseksi. Vaikutti kuitenkin siltä, ettei Vixelin kukistaminen taida onnistua ravillakaan. 8 PUHTI-VEIKKO punnersi samaisessa Vermon lähdössä taustalla kalkkiviivoilla kolmanneksi. Kunto on nousussa, ja tämänkertainen täysi matkakin sopii lyhyttä matkaa paremmin. 6 YPÄJÄ LUOTSI on lähdön neljäs henkihevonen. Vaikka alla on paha epäonnistuminen, on kyseessä oikein kehityskelpoinen 5-vuotias. Paalun tammat vaikuttavat keskenään varsin tasavertaisilta, mutta kaksariin asti niiden on suosikkien onnistuessa todella vaikea yltää. 3 LUMO-PEKUNA, 5 CIIRAN TÄHTI, 1 VALKIA ja 4 PIRTTILÄN OLGA on rankingjärjestys seuraavien osalta.

Lähtö 6. | Toto75-2, Troikka
StarExpert

RANKING
A) 2
B) 3-5-6-10-9-7-8-1-12
C) 4-11
SULTAN JOURNEY – SHE IS CECILIA – BLACK ICE BOOST – NEWS POINT

Toisen Toto75-kohteen suosikki 2 SULTAN JOURNEY on omimmillaan pikamatkalla keulasta, ja nyt näyttää tämän suhteen erittäin hyvältä. Näistä asetelmista keulavoitto on tiukasti haarukassa. Viime starteissa huonot lähtöpaikat ovat estäneet paremman menestyksen, mutta Sultan Journey on esittänyt niissäkin hyvää virettä. 3 SHE IS CECILIA voi päästä Sultan Journeyn taakse 2. sisälle, minkä jälkeen omaisi tosi hyvät kaksarisaumat. She Is Ceciliallekin lyhyt matka sopii mainiosti. Tornion 75-lähdössä She Is Cecilia eteni 3. sisältä lopussa keulasta voittaneen Hard To Trickin puseroon. 5 BLACK ICE BOOST palaa kahden kuukauden tauolta arvoituksena, mutta hyvänä ollessaan ruuna riittää juoksun onnistuessa tämän tason lähdöissä. Tosin lähtöpaikka Sultan Journeyn ja She Is Cecilian ulkopuolella tuo omat haasteensa. 6 NEWS POINT voitti Teivossa keulasta, mutta nyt keulaan tai edes johtavan selkään ei pitäisi olla asiaa. 10 NEWPORT BRODDE olisi mahdollinen menestyjä, mikäli juoksusta jostain syystä tulisi ylivauhtinen. 9 PHANTOM SMITH kohdalla totosaumat ratkeavat pitkälti siihen, kuinka hyvin ruuna pääsee takarivistä Sultan Journeyn vanavedessä läpi.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka
Mikkelin kaupungin St Michel Stayer

RANKING
A) 13
B) 14-1-16-3-2-4-15-5-6-12-10-8-7-11-9
NORTH LEXUS – ELLIOT WEB – WALL STREET COMERY – CUPIDO SISU

St Michel Stayerissä suosikin paineet niskaansa saa 13 NORTH LEXUS. Ruuna on ollut Harri Koivusen valmennuksesta käsin koko ajan hyvä ja olisi paremmalla tuurilla selviytynyt Suur-Hollola-ajon finaaliinkin. North Lexus on osoittanut, että pitkä matkakin sopii sille hyvin. Ykköshaastajaksi nostetaan samalta paikalta matkaan kiihdyttävä 14 ELLIOT WEB. Se on rehti työmyyrä, joka tekee aina parhaansa. Elliot Webille pitkä matka on ehdottomasti plussaa, ja tarpeen vaatiessa ruunalla voi tehdä ratkaisuja jo matkalla. 1 WALL STREET COMERY pääsee matkaan niin loistoasetelmista, että se on otettava ehdottoman vakavasti, vaikka ei tämä matka varmasti ruunan bravuuri ole. 16 CUPIDO SISU on ihan hyvä hevonen, vaikka totosijat ovatkin jääneet viime aikoina vähiin. 3 SAHARA SANDSTORM oli keskiviikkona Vermossa pitkällä matkalla 2. radalta ilman selkää rehti neljäs. 2 CRYSTAL BAY kärkkyy hyvää juoksupaikkaa, jolloin pystyy ottelemaan totosijoista. 4 COCKTAIL PRINCESS on suoritusvarma tamma. Heikkoutena on arkinen lähtönopeus, minkä vuoksi juoksuista tulee lähestulkoon aina vaikeita.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1
Naistinki
EUGEN PYLVÄNÄISEN MUISTOAJO

RANKING
A) 4
B) 3-2-1-7-5-8
C) 9-10-6
GRACEFUL SWAMP – STARO MOSCHINO – BRING ME BRODDE – EFFRONTE PHOTO

Toto4-pelin käynnistävän Eugen Pylvänäisen Muistoajon itseoikeutettu suosikki on tänä vuonna pelkästään voittoja juossut 4 GRACEFUL SWAMP. Varsinkin viime voitot ovat tulleet vieläpä todella helppoon tyyliin. Mikäli Graceful Swamp päästetään johtopaikalle, ei se kyllä normaalina häviä – ja toki hurjavireinen ori on suosikki voittamaan johtavan rinnaltakin. Mikäli 3 STARO MOSCHINO onnistuisi kuitenkin pääsemään johtopaikalle ja Olli Koivunen myös ajaisi siitä, voitaisiin voitosta nähdä todella mielenkiintoinen matsi.  Toki Staro Moschinolla on Graceful Swampin meriitteihin matkaa, mutta oikein lahjakas 4-vuotias on sekin, ja juoksupaikoillakin on kuitenkin aika suuri merkitys. 2 BRING ME BRODDE oli viimeksi Turussa Vermon kanuunasuorituksen jälkeen melkoinen pettymys, joten eiköhän tällä kertaa taas kengät riisuta. Mikäli Bring Me Brodde palaa omalle tasolleen, ei se ole loistopaikalta voitonkaan suhteen ihan pihalla. 1 EFFRONTE PHOTO on huippupaikalla, sillä lähtönopeus riittänee ensimmäisten keulojen ottamiseen. Tuskinpa Jukka Torvinen tätä lähtöä keulasta ajaa, mutta kärjen imusta Kuopio Stakesin nelosella olisi täydet totosaumat. 7 ZINCO JET on vauhtikestävä menijä, mutta tämä matka ei ole kyllä sen bravuuri.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka
ESE 
St Michel Tammatähti

RANKING
A) 2
B) 8-4-1-6-5-3-11-12-10-9-7
HETVIINA – TARUNTUULI – LOIKKAUS – TURON LINDA
 
St Michel Tammatähdessä monella tammalla on vielä paljon pelissä Kuningatarkilpailuun valituksi tulemista ajatellen. Niinpä lähdössä riittää mielenkiintoa tavanomaistakin enemmän. Ykkösvihjeeksi nostetaan viimeksi Vermon pitkällä matkalla johtavan rinnalta kanuunajuoksulla kakkoseksi sijoittunut 2 HETVIINA. Se ei ehdi alussa aivan nopeimpien mukaan, mutta saanee kuitenkin ravilla kakkosradalta hyvät iskuasemat, minkä jälkeen pystyy ravilla paljoon. 8 TARUNTUULI on viime kilpailujen perusteella vahvasti nousuvireinen. Kyseessä on luokkatamma, jolla on kasiradaltakin sanansa sanottavana. Taruntuuli on niin nopea tamma, että se voi tuurilla päästä kasiradaltakin hyviin asemiin. 4 LOIKKAUS ja 1 TURON LINDA ovat hurjia avaajia, jotka ratkaissevat johtopaikan kohtalon. Molemmat pystyvät keikkumaan pikamatkalla kärkikuvioissa loppuun asti, kun Mikkelin rataprofiilikin suosii. Myös 6 VIRIN CAMILLA avaa tosi lujaa, mutta asetelmat Loikkauksen ja Turon Lindan ulkopuolella eivät ole ihan yksinkertaiset. Virin Camillan etuna on vankka rutiini avoimen tason tammalähdöistä. 5 PISKON POUTA kokeilee nyt rahkeitaan avoimen tason tammojen joukossa, ja tamman osaaminen näissä tehtävissä on mielenkiintoista nähdä. 3 VILMA LYYDIA on kelpo vireessä, mutta hurjasti avaavan Loikkauksen sisäpuolelta alussa on konkreettinen laukkariski. 11 SOKRU on vakuuttanut viime starteissaan, mutta nyt asetelmat ovat kyllä todella haastavat.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1, Troikka
KSBR St Michel -ajo

RANKING
A) 7-1-2-3-4
B) 8-6-5
NEXT DIRECTION – CHIEF ORLANDO – MAKETHEMARK – CAMERON EVO

Tämän vuoden St Michel on poikkeuksellisen tasainen, eikä yhtäkään osallistujaa voi täysin tuomita. A-ryhmäänkin nostetaan yli puolet lähdön valjakoista. 7 NEXT DIRECTION on kohonnut niin hienoon iskuun, että hyvältä lähtöpaikalta se olisi ollut keulapsyykillä ainoa A-hevonen. Seiskaradan paikalta homma ei ole yhtä yksinkertainen, mutta ruunalle on jätettävä nytkin keulaan pääsyn mahdollisuus. Iso riski on jäädä johtavan rinnallekin, mistä ei tietysti ole helppo voittaa näin tasokasta lähtöä. Mikäli Next Direction on kuitenkin aivan absoluuttisessa huippuiskussa, ei sekään ole mahdottomuus. 1 CHIEF ORLANDO ei todennäköisesti pysty puolustamaan ykkösradalta johtopaikkaa. Sen jälkeen tarvitaan tuuriakin, mutta kunto on huipussaan ja suoritusvarmuuskin on huippuluokkaa. 2 MAKETHEMARK sijoittui Elitloppetissa kolmanneksi, joten kyseessä on todellinen huippuhevonen. Ori on kakkosradalta ilman muuta tiukka voitontavoittelija. 3 CAMERON EVO laukkasi Suur-Hollola-ajon loppusuoralla kesken voittomatsin. Nyt ori saa uuden tilaisuuden yrittää suurvoittoa. 4 PASTORE BOB ei ole ollut tänä vuonna yhtä hyvä kuin viime kaudella, mutta päässee starttirakettina valitsemaan mieleisensä juoksun joko keulassa tai 2. sisällä, joten sekin nostetaan mukaan A-ryhmään. 8 DISCO VOLANTE on niin huonolla lähtöpaikalla, ettei voiton nappaaminen ole helppoa. 6 RANCH KELLY on lähdön ainoa tamma, eikä tehtävä todellakaan ole helppo. 5 BUCKS TO BURN on menestynyt tänä vuonna hienosti, mutta ruuna ei ole aiemmin urallaan juossut näin kovassa lähdössä.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
Puumalan kunta

RANKING
A) 1
B) 5-3-7-9-2-8-6-12-11-4-10
VALTROKS – VIKSU VILIVEI – MALKKIN – NALLI NAPERO

Viikonlopun päätöslähdössä luottohevoseksi nostetaan 1 VALTROKS. Se kesti viimeksi Tornion 75-lähdössä johtopaikalta kunniakkaasti kolmanneksi, vaikka sai matkalla prässiä. Tempoa pidettäneen yllä tälläkin kertaa, mutta Valtroks vaikuttaa edelleen nousuvireiseltä, ja Mikkelin rataprofiilikin suosii. Kauden avausvoitto voi hyvinkin olla tosiasia. 5 VIKSU VILIVEI voitti viimeksi Mikkelissä johtopaikalta lopulta selvästi. Nyt todennäköisin juoksupaikka on Valtroksin selkä 2. sisällä. On tosin sellainenkin mahdollisuus, että Viksu Vilivei johtaa ja Valtroks tulee sitten sen takana. 3 MALKKIN on esittänyt viime aikoina vahvaa nousuvirettä ja lähtee jahtaamaan tiukasti kärkisijoja. 7 NALLI NAPERO on vahvasti ehdolla johtavan rinnalle. Nalli Napero pystyy hyvään suoritukseen siitäkin, mutta tämän lähdön voittaminen johtavan rinnalta ei ole kuitenkaan helppo juttu. 9 T.J. JAKARI saanee nappireissun, ja huumorin ollessa kohdallaan totosija on täysin mahdollinen. Myös 2 SISU-SYKE on syytä huomioida ajoissa troikkavirityksiä suunnitellessa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 4 + 3 (2,1)
T4-2: 2,8,4,1,6,5,3 + 11,12,10 (9,7)
T4-3: 7,1,2,3,4 + 8,6,5
T4-4: 1 (5,3)

Pieni systeemi 35 riviä, hinta 7 euroa.
Suuri systeemi 160 riviä, hinta 32 euroa.

PÄIVÄN DUO 
Lähdöt 10-11

7,1,2,3,4
1

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

4
10,5,1,2,8
10,5,1,2,8,12,3,6,7

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 6

2,3
2,3
5,6,10,9,7,8,1,12

Yhteensä 16 yhdistelmää, hinta 8 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

13
14,1,16,3,2,4,15,5
14,1,16,3,2,4,15,5,6,12,10,8,7

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
8,4,1,6,5,3,11,12,10
kaikki

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 10

7,1,2,3
7,1,2,3,4
kaikki

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

1
5,3,7
kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Timo Korvenheimo

L1/2 BATTLE JACK: Ruunalla on kaikki hyvällä mallilla. Se on koko ajan parantanut otteitaan. Tuoreissa voittostarteissa on jäänyt varaakin. Hevonen ei ole joutunut niissä tiukoille. Reipas matkavauhti sopii tälle mainiosti.

L1/3 RACING BOY: Tämä on kaksikosta toki vielä jäljessä, mutta varsa petraa startti startilta. Viimeksi voltti oli myöhässä ja ruuna polki viimeiset kaksi kierrosta 1.15:n kulmille. Hiukan lasikanpulskea menijä, joka kehittyy kilpailujen myötä. Kohta se kasvaa näiden lähtöjen tasolle.

L7/3 SAHARA SANDSTORM: Keskiviikon Vermon suoritus oli hyvä. Siinä hiukan jo ajateltiin tätäkin lähtöä. Kuolemapaikalla ei vaadittu matkalla tempoa ja välikierros mentiin varsin hiljaa. Lopussa vauhti loppui vähän kesken, vaikka tämäkin lopetti viimeiset 700 metriä 1.11:n pintaan. Oikein hyvä luotto hevoseen Mikkelissä.

L7/4 COCKTAIL PRINCESS: Tamman vire on aivan mallilaan. Jos juoksu onnistuu ja se saa nätin reissun, pystyy hevonen olemaan neljän joukossa.

L8/10 CLUB NORD EASY: Lähtöpaikka hankaloittaa paljon tehtävää. Tämä olisi parhaimmillaan kärkipäästä. Näistä asetelmista jäädään väkisin takajoukkoihin. Rahasija tyydyttäisi.

Ari Moilanen

L1/1 SAHARA PEYOTE: Matkattiin Vermossa johtavan takana. Keulahevonen laukkasi edestä pois ja varsa hiukan hölmistyi tilanteesta. Ruuna tuntui ihan hyvävoimaiselta ja hävisi sitten täpärästi. Aivan hyvän juoksun se teki. Tämä pääsee mukavasti liikkeelle ja lähtöpaikka on ok.

L3/3 MR DAVE: Viimeksi ajaessani hevosta saatiin vähän myöhään tilaa. Ihan hyvän kirin se esitti ehtien neljänneksi. Asiallinen paluu tauolta ja uskon oriin yhä parantavan, kun se saa startteja alle.

L3/11 BENON SAFIRO: Ajoin hetki sitten tammaa Mikkelissä. Näistä asetelmista rahasija olisi hyvä saavutus.

L3/12 MARCOS GALLON: Ruuna kilpailee hyvässä vireessä, mutta lähtöpaikka hankaloittaa toki paljon.

L6/6 NEWS POINT: Hevonen voitti Teivossa johtopaikalta. Saatiin ajaa siinä aika hissukseen ja ruuna puristi ykköseksi. Tämä on aivan hyvä lähtemään. Voi voiton uusiminen olla kuitenkin tiukassa.

L7/12 ORLANDO POINT: Oriin viime suoritus oli vähän pettymys. Saatiin suojaisa reissu johtavan takana. Se oli parempi edelliseen, vaikka sijoitus oli sama. Hevonen oli tuolloin oikein hyvä. Syytä pikku notkahdukseen en tiedä. Matka passaa sille kyllä.

L8/4 GRACEFUL SWAMP: Ori on tehnyt selvää jälkeä koko ajan. Tilastot on upeaa luettavaa. Harvoin nykypäivänä mikään hevonen kilpailee tällaisella voittoprosentilla. Seinäjoella viimeksi se voitti helposti. Kärkipään sijoitusta lähdetään tietenkin hakemaan. Mahdollinen voittaja ilman muuta.

Petri Salmela

L7/16 CUPIDO SISU: Pitkä matka käy hyvin. Kunto on mallillaan, mutta onhan tehtävä todella vaikea. Paalulla on hyviä hevosia ja meillä paljon kiertämistä luvassa. En usko voittosaumaan. Odotan kyllä ruunalta vahvaa suoritusta. Se näytti hyvää kuntoaan viimeksi Solvallassa. Todennäköisesti mennään ilman kaikkia kenkiä.

L8/7 ZINCO JET: Tämä on oikeasti hyvä hevonen. Se saapui viime syksynä Italiasta kymppitonnin voittosummalla. Maili on oriille hieman lyhyt matka. Vire on mainiolla tasolla. Voi olla, että viisivuotiskaudella tapahtuu sen lopullinen läpimurto. Viimeksi Eskilstunassa ori meni 1.12-tuloksen kiertelemällä. Luokkaa löytyy. Ilman kenkiä ja jenkkikärryt perässä. Laitetaan ensimmäistä kertaa kokolaput. Jos tuo muutos toisi hiukan lisää pirteyttä lähtökiihdytykseen.

L10/2 MAKETHEMARK: Vaikkei voittoja taulussa näykään, tulokset puhuvat puolestaan. Joka kisassa on ollut maailmanluokan hevoset vastassa. Norjan lähtö oli yksi kovimmista, mitä tällä kaudella on Pohjoismaissa ajettu. Kaikki on ollut kotona ok. Starttiväli on sopiva ja aika kevyellä treenillä on menty tässä välissä. Jenkkikärryt ja kaikki kengät riisutaan. Samat vehkeet on olleet kolmessa viime startissa. Tämä pääsee lujaa liikkeellekin, jos kuski niin haluaa. Tuo nähtiin Elitloppetin karsinnassa. Onhan siinä muitakin nopeita avaajia eturivissä. 

Teemu Okkolin

L5/12 SIPPIMIES: Tosi hyvässä kunnossa hevonen kilpailee. Karsintamenestyksen jälkeen pääsin ekana valitsemaan lähtöpaikan. Otin ulomman juoksuradan. Ori on aika tarmokas alussa ja tärkeintä on päästä ravilla liikkeelle. Se pystyy ravatessaan ottelemaan voitosta. Vermossa tuli hyppy, kun hevonen oli yli-innokas. Oikein hyvän esityksen se teki raville selvittyään ja nousi vielä kakkoseksi.

L8/3 MARMARDU: Hankala lähtöpaikka on osunut. Mainiossa kunnossa tämäkin kilpailee. Kaikki kengät napataan Mikkelissä pois. Ylivauhtia toki vaadittaisiin, jotta näistä asetelmista pystyttäisiin nousemaan aivan kärkeen. Vielä tavoitellaan paikkaa Kuningatarkilpailussa.

L11/10 JILIAN LAX: Tamma voitti Riihimäellä, mutta oli sitten tosi huono Lahdessa. Eturivi olisi ollut plussaa nopealle avaajalle. Vähän vaikea veikattava lahden suorituksen jälkeen.

Tapio Mäki-Tulokas

L10/1 CHIEF ORLANDO: Mukava tuuri on hevosella käynyt tällä kaudella lähtöratojen kanssa. Tuon suhteen on ollut onnetkin puolella. Kotitreeneissä kaikki on mallillaan ja vaikuttaa hyvältä. Kaustisen startti oli tosi hyvä. Samoilla varusteilla jatketaan. Takakengät on jalassa. Ei ori ainakaan huonompi ollut sillä balanssilla. Miten juoksu sitten luonnistuu. Tiukasti kamppaillaan aivan kärkisijoista, eikä voittokaan koskaan yllätä tämän kanssa.
 

  Takaisin listaukseen