St Michel

19.07.2020

St Michel -ajo, Eugen Pylvänäisen muistoajo & Varsakunkku klo 13.30. Lisätiedot stmichel.fi

Vihje- ja kommenttipaketti sunnuntain 19.7.2020 Toto75-raveihin

TOTO75-VARMAVALINNAT

Myös sunnuntain vihjesysteemit rakentuvat lauantain tavoin kolmen varman varaan. Kierros käynnistyy 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalilla. Lähtö vilisee hyviä 5-vuotiaita, mutta silti 11 PARVELAN RETU on ihan eri sfääreissä. Onnistuessaan se ei tule taaskaan saamaan muista edes vastusta. Kolmas kohde on pitkän matkan St Michel Stayer, ja siinä 15 DON WILLIAMS on suursuosikki. Ori on suorittanut Markku Niemisen käsistä niin väkevästi, että haavereitta voittokulku saanee jatkoa. Myös kuudentena kohteena ajettava viikonlopun huipentuma St Michel pelataan yhdellä merkillä. 3 VERNISSAGE GRIF häikäisi viimeisimmässä voittojuoksussaan. Alessandro Giaccodorin suojatti on saanut muita suosikkeja paremman lähtöpaikan, minkä ansiosta kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Neljäntenä kohteena ajettavassa Eugen Pylvänäisen muistoajossa 5 MASCATE MATCH omaa hyvät saumat jatkaa voittokulkuaan. Tamma varmistetaan kuitenkin systeemeissä ruotsalaisvieraalla 1 GOLDEN TRICKS.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 11 (8,2)
T75-2: 7,3,6,5 + 9,11,10,8,2,1,12,4
T75-3: 15 (11,16)
T75-4: 5,1 (4,3)
T75-5: 9,1,6,3,8,7 + 2,4,12,11,10,5
T75-6: 3 (6,7)
T75-7: 6,9,7 + 3,4,1,8,5,11,12 (2,10)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 2880 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 9-6-2-8
B) 3-11-1-5-4-10-12-7
RUOPAS – SARMÖÖRI – MIKIMANI – TUTUN TILTU

Sunnuntaipäivä alkaa kylmäveristen mailin pikapyrähdyksellä. A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 9 RUOPAS saa ykkösvihjeen, vaikka takarivin lähtöpaikka onkin nopeaa avaajaa vastaan. Viimeksi Kaustisella Ruopas laukkasi 2. ulkoa viimeisen takasuoran lopussa, kun edessä oleva hevonen laukkasi. Laukkaan paloi todennäköisesti voitto.  6 SARMÖÖRI on starttiraketti, jolla on tapana ajaa määrätietoisella taktiikalla. Eiköhän Sarmööri lähde lähdön onnistuessa viemään tätäkin lähtöä vauhdilla. Loppumetreillä askel usein jo painaa, mutta pikamatkalla Sarmööri on kyllä johtopaikalta oikein todennäköinen totohevonen. 2 MIKIMANI tekee tasaisen hyvää työtä. Loistopaikalta se on ehdottomasti kuumimpia suosikkeja. Kesäkuinen Vermon kakkossija osoitti pikamatkankin sopivan hyvin. 8 TUTUN TILTU vastasi viimeksi Lappeenrannassa johtopaikalta rehdisti ykköseksi. Eturivissä on useampia niin hitaita avaajia, että Tutun Tiltulla on kasiradaltakin hyvät saumat päästä kärkipään juoksuasemiin. 3 HÄYRILÄN HERO on yksi näistä hitaista avaajista. Ruuna on kyllä muuten kunnossa, eikä totosijoille ehtiminen tulisi matkasta huolimatta yllätyksenä. 11 PÄIVÄN POKERI on mielimatkallaan. Vastus on viimekertaista Kaustisen kilpailua helpompi, mutta lähtöpaikka laskee osakkeita. On tosin pieni mahdollisuus, että Sarmöörin takaa voisi päästä sujuvasti hyviin asemiin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7-6-8
B) 1-11-12-4-2-10-3-9-5
ORVAR IVER – MAKE IT RAIN – FATHER CHRISTMAS – ALICE SUTTON

Toinen lähtö on Salamakypärät –kilpailun osalähtö. Kun Tino Paldan ja Kaisa Mikkola kärsivät ajokieltoa, ovat Sakari Talikka ja Oona Halme saaneet tässä lähdössä ajomahdollisuuden. 7 ORVAR IVER on aina ollut rehti menijä, ja tänä vuonna se on saanut selvästi lisää vauhtiakin. Molemmat alla olevat voitot ovat tulleet keulasta, mutta kyllä Orvar Iver voi otella voitosta muiltakin juoksupaikoilta. 6 MAKE IT RAIN  on kehityskelpoinen 3-vuotias. Härmän voittojuoksussaan Make It Rain hivuttautui 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla 3. radalle ja piti kirissä selässään juosseen Tammahambon voittajan Sahara Kellyannen takanaan. Viimeksi Lahdessa tehtävä oli yksinkertaisesti kovatasoisessa Hambossa piippuhyllyn lähtöpaikalta mahdoton. Nyt porukka on merkittävästi sopivampi. Niko Riekkinen on kovan kaliiberin kuski näihin karkeloihin. 8 FATHER CHRISTMAS on tahkonnut tänä vuonna pelkästään kaksarisijoituksia. On mielenkiintoista nähdä kuinka sen lähdön kokemattomin ohjastaja tässä onnistuu, sillä kasiradan lähtöpaikalta ei ole helppo lähteä askartelemaan hieman tasavauhtisella hevosella. 1 ALICE SUTTON palaa tauolta arvoituksena. Normaalina ollessaan tamma ottelee ilman pussiin jäämistä totosijoista. 11 UNIQUESINE ja 12 HELLO KENT ovat tähän porukkaan ihan kelpo menijöitä, mutta lähtöpaikat mutkistavat tilannetta. 4 MINMISSION sinnitteli Lappeenrannassa 3. sisältä vain kohtuullisesti, mutta nyt tammalla on pitkän tauon jälkeen startti kropassa, joten se voi parantaa. 2 INDIANAPOLIS kohdalla on syytä tiedostaa, että se on nopea avaaja.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1
B) 2-5-3-6-4-7
MASK OFF – CORE CATCHER – ARCIE’S ARSENAL – STAR TOWN KEMP

Kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-alkuerässä on viivalla vain seitsemän hevosta, mutta tässä kohtaa on helppo käyttää vanhaa ja kulunutta fraasia, eli laatu korvaa määrän. 1 MASK OFF voitti viimeksi Lahdessa Hambon johtopaikalta vakuuttavaan tyyliin. Heti kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Alussa voi olla pieni laukkariskikin, mutta mikäli Mask Off onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan, ei sen ohittaminen tule todellakaan olemaan yksinkertainen juttu. 2 CORE CATCHER on nopea avaaja, mutta Mask Offin ohittaminen kiihdytysvaiheessa ei ole silti helppoa. Core Catcher sijoittui Lahden Hambossa neljänneksi 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Tästä viimeiset 300 metriä ruuna kiri 4. rataa ilman selkää. 5 ARCIE’S ARSENAL kiri Hambossa 5. ulkoa todella näyttävästi kakkoseksi. Juoksunkulullisten asioiden vuoksi Aripekka Pakkasen valmennettava jää kuitenkin rankingissa ”vasta” kolmanneksi. 3 STAR TOWN KEMP sai viimeksi Lahdessa vihdoin ansaitsemansa onnistumisen. Ruuna siirtyi 5. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä ja iski 4. rataa 300 jäljellä. Hyvä kiri kantoi varmaan voittoon ohi keulassa juosseesta It’s Raining Menistä. Tällä kertaa vastus on kuitenkin huomattavasti tiukempi, ja Star Town Kemp on voitosta puhuttaessa lähtökohtaisesti vain hyvä haastaja. 6 YOLO SAVOY oli Hambossa juoksunkulun suhteen epäonninen. Ori ei vaikuttanut yhtään menestysstarttejaan huonommalta. Yolo Savoy on nopea avaaja, mutta lähtöpaikka on turhan ulkona.

Lähtö 4. | Troikka

RANKING
A) 9-10-3-11-2-5
B) 7-1-12-4-6-8
TARUNLENTO – MYRSKYRI – CIIRAN TÄHTI – SYNERI

Sunnuntain ensimmäinen troikkalähtö on kokonaisuudessaan tasainen, eikä mukana ole yhtään hevosta, jonka kohdalla troikkasijoitusta voisi pitää minään jymypaukkuna. A-ryhmään laitetaan puolet lähdön osallistujista. Ykkösvihjeeksi nostetaan 9 TARUNLENTO. Jo 4-vuotiaana kovan luokkansa näyttäneen oriin uran varrelle on mahtunut ongelmia, eikä tili ole karttunut ollenkaan kykyjen mukaisesti. Koko starttaileminenkin on ollut perin katkonaista. Viimeksi Lahdessa Tarunlento palasi jälleen kerran tauolta. I.P. Lennon poika laukkasi johtavan rinnalta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja putosi 5. ulos, mutta kiri vielä lupaavasti kolmanneksi. Tällä kertaa Ari Moilanen ottaa Arto Laaksosen valmennettavan ohjat. 10 MYRSKYRI jatkaa kunnossa, vaikka viime starteista ei ole irronnut totosijoja. Saa nähdä, kuinka hyvin Henri Bollströmin ajokki pääsee takarivistä läpi. 3 CIIRAN TÄHTI on oikein kehityskelpoinen 6-vuotias tamma. Toissakertaisen Kouvolan kilpailun perusteella se pääsee varsin reippaasti liikkeellekin. 11 SYNERI aloitti kesäkuussa koronataukonsa jälkeen hienolla voitolla, mutta kahdessa muussa kesäkuun kilpailussa juoksut menivät pahoin pieleen. Hevonen on tähän lähtöön riittävä, mutta 11-radalta on taas juoksunkululliset riskitekijänsä. 2 LIMUSKA laukkasi viimeksi heti alkumatkasta pitkäksi, mutta Tapio Perttunen ajoi maaliin asti ja yhdeksäntenä maalilinjan ylittänyt tamma esitti varsin hyvää kuntoa. 5 ISSAKAN POUTA on huumorihevonen, joka hyvän päivän sattuessa pystyy pärjäämään. B-ryhmän avaava 7 KEMUN MUISTO satsannee seiskaradaltakin tosissaan starttiin ja voi juosta keulassa tai 2. sisällä.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 11
B) 8-2-7-1-10-3-13
C) 6-14-12-9-4-5-15
PARVELAN RETU – SÄIHKEEN SÄHINÄ – SUVEN SAMETTI – STALLONE

Toto75-kierros käynnistyy Varsakunkku-finaalilla. Vaikka mukana on useita viisivuotislahjakkuuksia, on yksi ylitse muiden. 11 PARVELAN RETU on yksinkertaisesti superlahjakkuus. Haavereitta se ei ole nytkään lyötävissä. 8 SÄIHKEEN SÄHINÄ on kilpaillut tänä vuonna samoissa kolmessa lähdössä, jotka Parvelan Retu on voittanut. Härmässä Vilkkeen Velmu jäi niukasti ohittamatta ja Säihkeen Sähinän oli tyytyminen kolmanteen sijaan, mutta kahdesta muusta kisasta Jukka-Pekka Kauhasen suojatti on pokannut Parvelan Retun jälkeisen kakkossijan. Fransin poika lähtee taas tiukasti metsästämään suosikin jälkeistä kakkossijaa. 2 SUVEN SAMETTI on paalun tammoista kovin. Se on kauden edetessä parantanut otteitaan selvästi. 7 STALLONE oli 4-vuotiskaudella Parvelan Retun jälkeen ikäluokan selkeä kakkoshevonen. Tauon aikana oli kuitenkin vakavia ongelmia, eikä nykytilanteesta saanut vielä Seinäjoella tarkkaa kuvaa. Toki maltillisella taktiikalla ajettu Stallone olisi kyseisen lähdön tilaa saadessaan voittanut, mutta siitä on vielä matkaa viime kauden kaltaiseen loistokkuuteen. Nyt nähtäneen Stallonen tämän hetken oikea taso. Kaksarisija ei tietysti yllättäisi ollenkaan. 1 TAFTIN TÄHTI roikkunee loistopaikaltaan kärjen tuntumassa, mutta ihan kaksariin asti yltäminen edellyttää joko venymistä tai suosikeiden epäonnistumista. 10 HELKAN TOIVO on hieno 5-vuotias, mutta ihan parhaille sen on vaikea riittää. Voltin viitosradalta juoksukin voi mennä hankalaksi.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 7
B) 3-6-5-9-11-10-8-2-1-12-4
QUITE SPECIAL – RAISE WISE AS – JOHNNY FLAME – HIJACK’EM

Toisessa 75-kohteessa A-hevoseksi nostetaan 7 QUITE SPECIAL. Se ei ole ollut viime starteissaan ihan niin hyvä kuin on odotettu, mutta ihan jees kuitenkin. Tällä kertaa vastus vaikuttaa varsin sopivalta. Eiköhän Olli Koivunen lataa pikamatkalla lähtöön tosissaan, ja nappilähdöllä Quite Special voisi onnistua etenemään johtopaikalle. Tällä ajatuksella Quite Special on ainoa A-hevonen. Mikäli keulaan pääsy ei onnistu, muuttuu homma kertaheitolla selvästi vaikeammaksi. 3 RAISE WISE AS on ylisarjassa, mutta asetelmat suosivat nopeaa avaajaa. Viimekertainen Härmän kakkossija johtavan rinnalta oli useita haparointeja lukuun ottamatta mallikas suoritus. Ravilla Raise Wise As juossee joko keulassa tai 2. sisällä. 6 JOHNNY FLAME on auton takaa kiihdytysvaiheessa epävarma, mutta muuten kunto on kohdallaan. Voittokaan ei tulisi yllätyksenä. 5 HIJACK’EM ei ole parhaimmillaan, mutta porukka ei ole nyt kokonaisuudessaan niin kova kuin usein. Juoksun luontuessa ruunaan pitää suhtautua vakavasti. 9 REBEL RAPID oli viimeksi Lappeenrannassa johtopaikalta rehti kakkonen. Tällä kertaa rasitteena on takarivin lähtöpaikka. 11 AL E.GADOR ZET juuttui kiertämään viimeksi Vermossa 3. rataa, joten kirivaiheen väsyminen oli vähintäänkin ymmärrettävää. 10 SULTAN JOURNEY on keulaspesialisti, joten asetelmat ovat pahoin vastaan.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 15
B) 11-16-2-3-14-4-1-9-13-7-6-8-5-10-12
DON WILLIAMS – NORTH LEXUS – GUTE BAND – TROUBLE LEADER

St Michel Stayerissä on tällä kertaa vain yksi suosikki. 15 DON WILLIAMS aloitti Markku Niemisen valmennuksesta Solvallan kakkossijalla, ja sen jälkeen ori on voittanut kaikki neljä Suomen kilpailuaan. Suoritukset ovat olleet väkeviä, ja jo pelkästään hevosen olemus on ollut kunnioitusta herättävä. Kolmen kierroksen matkalla iso lähtö ja 40 metrin takamatkakaan ei ole Don Williamsille pelottava yhdistelmä – sen verran vakuuttava ori on ollut. 11 NORTH LEXUS erottuu hieman muun porukan yläpuolelle. Se sijoittui viime vuonna tässä vastaavassa kisassa Sahara Sandstormin jälkeen kakkoseksi. Vaikka ruuna joutui tyytymään kauden avauksessaan viidenteen sijaan, kiri se päätöspuolikkaan lupaavasti 09,0-kyytiä. 16 GUTE BAND ei ole helpon tehtävän edessä, mutta kunto on huipussaan. 2 TROUBLE LEADER tekee tasaisen hyvää työtä. Totosija on juoksun luontuessa hyvinkin mahdollinen. 3 NOTABLE on tauluaan kovakuntoisempi. Viimeksi Vermossa Notable sijoittui viidenneksi, vaikka kiersi koko matkan kolmatta rataa. Viikkoa aiemmin ruuna ei löytänyt ajoissa vapaita kiriväyliä. 14 ELLIOT WEB on tasaisen varma suorittaja, jolle nämä pitkät matkat sopivat. 4 BURNHILL’S LUCK on pilannut viime aikoina paljon laukkoihin. Kunnossa ei ole vikaa. 1 THE RECTOR on hyvällä lähtöpaikalla.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 5-1
B) 4-3-9-2-7
C) 6-8
MASCATE MATCH – GOLDEN TRICKS – GERRIS TRIX – JOSEPH BOKO

Eugen Pylvänäisen muistajossa 5 MASCATE MATCH omaa loistosaumat jatkaa voittokulkuaan. Tällä kertaa vastaan asettuu kuitenkin tosi mielenkiintoinen haastaja, kun 1 GOLDEN TRICKS saapuu Ruotsista mittaamaan Mascate Matchin tämän hetken tason. Mascate Matchin tavoin Golden Tricks on loistava 4-vuotias tamma, ja se muun muassa voitti Elitloppet-viikonvaihteessa 4-vuotiaiden tammojen lähdön. Ainakaan tämän kauden kilpailujen perusteella Golden Tricks ei kuitenkaan pysty puolustamaan ykkösradalta johtopaikkaa, jolloin johtopaikka lankeaisi Mascate Matchille. Niinpä Mascate Match jatkaa kyllä suosikkina. 4 GERRIS TRIX pystyy kyllä paljon parempaankin kuin Kouvolassa näytti. Hevosen olemus oli Kouvolassakin mallikas. 3 JOSEPH BOKO on vauhtikestävä menijä, jolla Markku Nieminen ajaisi varmasti mielellään johtavan rinnalla tasaisen reipasta tempoa pitäen. 9 RACING BOY on menestynyt tänä vuonna hienosti, mutta takarivistä totosija edellyttää tässä lähdössä nappionnistumista. 2 ARCTIC EMMA avaa lujaa ja voi saada unelmajuoksun Mascate Matchin takana 2. sisällä. Silti yllättäisi, mikäli Arctic Emma pystyisi uusimaan viimekertaisen Mascate Matchin jälkeisen kakkossijan.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 9-1-6-3-8-7
B) 2-4-12-11-10-5
PISKON POUTA – RYTI-TYTTÖ – VIRIN CAMILLA – VARJONOVA
 
Kylmäveritammojen St Michel Tammatähdessä pakka on melkoisen auki, sillä monet kovimmista tammoista on viime starteissaan alisuorittanut. Jopa lähdön jokaiselle osallistujalle on jätettävä täysin realistiset voittosaumat. Rankingissa porukka jaetaan lopulta kahtia, ja A-ryhmään laitetaan siis kuusi hevosta. 9 PISKON POUTA aloitti kautensa voitolla, mutta eivät senkään suoritukset kuitenkaan jatkossa ole niin loistokkaita olleet kuin viime kaudella parhaimmillaan. Niinpä vajaan kuukauden starttiväli on voinut tehdä tammalle ihan hyvääkin. Piskon Pouta olkoon ykkösrankkaus, mutta ei siihenkään täysin varauksetta uskalla luottaa, kun tammalla on takarivin lähtöpaikkakin. 1 RYTI-TYTTÖ kamppaili Lahdessa avoimen tammalähdön ykköseksi. Huippukuntoon on silti matkaa. Ryti-Tyttö avaa melko reippaasti, mutta tuskin se silti ykkösradalta johtopaikkaa pitää. 6 VIRIN CAMILLA mielii varmasti pikamatkalla keulapaikalle, mutta Akaasian ulkopuolelta se ei tule olemaan helppoa. Virin Camilla on ollut tänä vuonna kaukana parhaastaan, mutta tässä tehtävässä se olisi kyllä mielimatkallaan johtopaikalta varmasti kova luu. 3 VARJONOVA on edellisiin nähden siitä ilahduttava poikkeus, että omaan tasoonsa nähden tamma tuntuisi olevan huippuvireessä. Mikäli kirivaihe olisi mennyt viimeksi Lahdessa täysin sujuvasti, olisi Varjonova saattanut jopa voittaa. 8 VILMA LYYDIA on keskittynyt tänä vuonna montélähtöihin, mutta alla olevat kaksi kärrylähtöä ovat sujuneet voittoisasti. Nopea tamma voi päästä kasiradaltakin hyviin iskuasemiin. 2 SOKRU romahti Lahdessa päätöspuolikkaalla johtavan rinnalta. Jo kesäkuinen Mikkelin suoritus oli kaukana parhaasta tasosta. Niinpä kysymysmerkkejä on ilmassa. Viime vuoden tasolla Sokru toki riittää aivan kärkeen. 4 AKAASIA on lannistunut viime starteissa pahoin, joten senkin kohdalla kysymysmerkkejä on paljon. Eiköhän Markku Hietanen silti yritä ajaa tälläkin kertaa keulasta. 12 KIIRILLA on heittämällä elämänsä iskussa, mutta lähtöpaikka laskee tuntuvasti osakkeita.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Duo-1, Troikka

RANKING
A) 3
B) 6-7-1-2-8-5-4
VERNISSAGE GRIF – MISSLE HILL – MONI VIKING – SOBEL CONWAY

Viikonlopun pääkilpailussa St Michelissä A-hevoseksi kohoaa italialaisvieras 3 VERNISSAGE GRIF. Se voitti viimeksi Torinossa johtavan rinnalta murskatyyliin hienolla tuloksella 09,4, eikä Torinon rataa yleisesti lasketa edes kaikkein nopeimpien joukkoon. Saa nähdä, riittääkö Vernissage Grifin lähtönopeus johtopaikalle etenemiseen, mutta joka tapauksessa kolmosradalta on mainio lähteä rakentamaan juoksua. Ainakin viime esityksen perusteella Alessandro Gocciadoron suojatti olisi johtavan rinnaltakin vahva voitontavoittelija. 6 MISSLE HILL ja 7 MONI VIKING ovat suosikin päähaastajat, mutta tästä kolmikosta Vernissage Grif oli rata-arvonnan suhteen onnekas. Missle Hill on tämän vuoden Elitloppet-finalisti, ja Moni Viking sijoittui Kymi Gp:ssä hienosti kolmanneksi, vaikkei oriilla edes hyödynnetty sen parasta ominaisuutta, hyvää vauhtikestävyyttä. 1 SOBEL CONWAY kohdalla kausi ei ole päässyt vielä oikein kunnolla edes vauhtiin. Viimeksi Kaustisella ruunalle suorastaan tarjottiin keulavoittoa, mutta sen oli kuitenkin tyytyminen kolmanteen sijaan. Eiköhän Sobel Conway startti kropassa paranna kuitenkin selvästi, ja ykkösradan lähtöpaikalta totosijakaan ei yllättäisi. 2 MAKETHEMARK ei ole onnistunut tänä vuonna samalla tavalla kuin viime kaudella. Oriilla on ollut jonkin verran kaarreongelmia. Viime vuoden voiton uusiminen ei ole kovin todennäköistä. 8 ANTONIO TABAC oli karsinnan häviäjä, sillä hyvältä lähtöpaikalta starttiraketilla olisi ollut täysi voitonmahdollisuus. 5 NEXT DIRECTION aloitti kautensa hienolla voittojuoksulla, mutta sen jälkeen suoritukset eivät ole olleet lainkaan viime vuoden tasoa. Ilman tuoreita näyttöjä viime vuoden kakkonen jää tällä kertaa selkeästi vain haastajaosastolle. 4 HOTSHOT LUCA nappasi Suur-Hollola-ajosta arvokkaan kakkossijan ja on menestynyt viime starteissaan muutenkin upeasti. Nyt rima nousee kuitenkin niin korkealle, että ihan kärkisijat voivat olla tiukassa.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-9-7
B) 3-4-1-8-5-11-12-2-10
BEAN DEAD CERT – STONECAPES RESPECT – KITZUNE G.G. – UNIVERSE LEADER

Viikonlopun päätöslähdössä 6 BEAN DEAD CERT omaa juoksun luontuessa hyvät voittosaumat. Se ei ole kuitenkaan täysin luotettava kilpailija. Viimeksi Teivossa Bean Dead Cert nousi 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 1500 jäljellä, eteni johtopaikalle 1300 jäljellä ja piti niukkaan voittoon ennen aivan tuntumaan kirinyttä Q-Rex Oakia. 9 STONECAPES RESPECT on suorittanut läpi kesän mallikkaasti ja on oikein realistinen voitontavoittelija, vaikka lähtöpaikka takarivissä mutkistaa asioita. 7 KITZUNE G.G. on lähdön kolmas A-hevonen. Se on fyysisesti vahvassa vireessä, mutta pikamatka ei ole kyllä hevosen bravuuri. Kitzune G.G. pystyy tekemään itse juoksunsa, mutta seiskaradalta riskinä kyllä on juoksun meneminen liiankin vaikeaksi. 3 UNIVERSE LEADER ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta se on viihtynyt jatkuvasti totosijoilla. 4 MAGNIFIQUE ELISE ja 1 VALLETTA voivat saada hyvän juoksun, jolloin pystyvät pärjäämään. 8 PEARL ON STAGE kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita, koska kiertäminen kaarteissa ulkoradoilla ei ole tammalle kaikkein mieluisin juttu. 5 CANARSIE suoritti Teivossa pitkän taukonsa jälkeen ihan mukavasti ja on yksi monesta mahdollisesta menestyjästä tässä tasaisessa tammalähdössä. 11 LADY LUCK on pitkän taukonsa jälkeen aika mahdoton arvioitava. Joka tapauksessa lähtöpaikka on huono.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 5,1 (4,3)
T4-2: 9,1,6,3,8,7 + 2,4,12,11,10,5
T4-3: 3 (6,7)
T4-4: 6,9,7 + 3,4,1,8,5,11,12 (2,10)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa.

PÄIVÄN DUO 
Lähdöt 10-11

3
6,9,7

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 4

9
10,3,11,2,5
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

15
11
kaikki

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9
1,6,3,8,7
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 10

3
6,7,1
kaikki

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

6
9,7,3,4,1,8,5
9,7,3,4,1,8,5,11,12

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa.

ASIANTUNTIJAN VIHJEET VEIKKAUKSEN BONUSKOHTEISIIN

Lähtö 1
Asiantuntijan vihje: Sija 6 5 € | Yhteensä 5 €

6 Sarmööri on starttirakettina lähdön todennäköisin keulahevonen. Oriilla on tapana vetää kovalla tempolla. Loppumetreillä askel usein jo painaa, mutta kyllä oriin pikamatkalla kuuluisi tässä totoon kestää.

Lähtö 2
Asiantuntijan vihje: Sija 7 5 € | Yhteensä 5 €

7 Orvar Iver on aina ollut hyväfysiikkainen hevonen, ja viime aikoina se on saanut lisää vauhtiakin. Molemmat viime voitot ovat tulleet keulasta, mutta kyllä oriin pitäisi taistella kärjessä muualtakin.

Lähtö 3
Asiantuntijan vihje: Voittaja 1 5 € | Yhteensä 5 €

1 Mask Off voitti viimeksi Lahdessa Hambon johtopaikalta vakuuttavasti. Ori on suorittanut muutenkin mallikkaasti. Mikäli Mask Off saa pidettyä ykkösradalta johtopaikan, on se taas vaikea kukistettava.

Lähtö 4
Asiantuntijan vihje: Voittaja 9 5 € | Yhteensä 5 €

9 Tarunlento on päässyt kilpailemaan urallaan valitettavan katkonaisesti. Kapasiteettia oriilla on kuitenkin paljon. Lahden tauoltapaluu sujui laukkaa lukuun ottamatta mallikkaasti. Ari Moilanen on nyt ohjissa.

Lähtö 5
Asiantuntijan vihje: Kaksari 8-11 5 € | Yhteensä 5 €

11 Parvelan Retu ja 8 Säihkeen Sähinä ovat jo tänä vuonna muodostaneet kaksariparin kesäkuussa Mikkelissä ja tässä kuussa Vermossa. Kyseinen kaksaripari voi hyvinkin toteutua nytkin.

Lähtö 6
Asiantuntijan vihje: Kaksari 7/3,5,6 2 € | Yhteensä 6 €

7 Quite Special tähdännee seiskaradaltakin tiukasti johtopaikalle. Vastus vaikuttaa ruunalle varsin sopivalta. Mikäli Quite Special onnistuu keulapaikalle etenemään, vetänee sisärata kirivaiheessa hyvin.

Lähtö 7
Asiantuntijan vihje: Kaksari 11-15 5 € | Yhteensä 5 €

15 Don Williams on hurmannut Markku Niemisen valmennuksesta, eikä mikään viittaa menestyksen katkeamiseen. 11 North Lexus kiri Turussa päätöspuolikkaan 09,0-vauhdilla, vaikka viidenneksi jäikin.

Lähtö 8
Asiantuntijan vihje: Kaksari 1-5 5 € | Yhteensä 5 €

5 Mascate Match ja 1 Golden Tricks erottuvat etukäteen tosi selvästi muusta porukasta. Tämän kauden kilpailujen perusteella Golden Tricks ei pysty pitämään johtopaikkaa, joten Mascate Match on suosikki.

Lähtö 9
Asiantuntijan vihje: Kaksari 9/1,3,6,7,8 1 € | Yhteensä 5 €

Melkoisen kimurantti pelilähtö. Moni hyvistä tammoista on alisuorittanut viime kilpailuissaan pahoin. Ei 9 Piskon Poutakaan ole ollut tänä vuonna ihan parhaimmillaan, mutta tässä se on silti onnistuessaan lähellä.

Lähtö 10
Asiantuntijan vihje: Troikka 3/1,6,7/kaikki 0,50 € | Yhteensä 9 €

St. Michelissä varsinkin viime voitossaan hurmannut 3 Vernissage Grif on päässyt muita suosikkeja paremmalle lähtöpaikalle, minkä ansiosta kohoaa ainoaksi A-hevoseksi.

Lähtö 11
Asiantuntijan vihje: Troikka 6/7,9/kaikki 0,50 € | Yhteensä 10 €

6 Bean Dead Cert ei ole suoritusvarma tapaus, mutta onnistuessaan se ottelee kärkisijoista. Tamman vauhdit riittävät pikamatkallakin. Kakkosriville nostetaan huonoilta paikoilta kaksi hyväkuntoista hevosta.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/7 PIRTTILÄN OLGA: Lahdessa ei alkumatkasta oikein pysytty porukan mukana. Kolmas puolikas mentiin tosi reipasta. Tamma sai lopussa pikkuhiljaa tahdin päälle ja kiri ulkoa täpärään voittoon. Kunto on ok. Alussa hevonen on epävarma. Hyvin se tulee sitten maaliin asti.

L1/10 RIKSUN KINGI: Lappeen voitto irtosi keulapaikalta. Tuoreimmassa kisassaan Rautiaisen ajamana ori matkasi hännillä ja pinkoi sitten kovaa maaliin. Ylisarjaa on, mutta ihan pystyvä hevonen myös kyseessä.

L1/11 PÄIVÄN POKERI: Saatiin Kaustisella hyvä reissu. Hevonen ei sinä päivänä pystynyt kirimään korkeammalle. Nopea ja ravivarma ori. Uskoisin tiheän starttirytmin suosivan sitä.

L2/1 ALICE SUTTON: Tamma palaa tauolta. Joensuussa maaliskuussa saatiin sisäratareissu ja hevonen voitti sen lähdön helposti. Vermon esitys ei ollut vastaavaa tasoa.

L3/3 STAR TOWN KEMP: Lahden voitto oli helppo. Ruuna teki hyvän kirin takaa. Tähtäimet sen kanssa on enemmän syksyssä. Ajellaan suht nätisti. Toki voitosta, mutta ilman ylimääräisiä höntyilyjä.

L4/5 ISSAKAN POUTA: Ori teki viimeksi Lappeessa taas oikein hyvän juoksun. Edellisstartissa hevonen oli vähän vaisu. En tiedä syytä siihen. Useampia kelpo suorituksia se on muuten tehnyt.

L7/7 STONECAPES PRO: Kaustisella jäätiin kuolemanpaikalle. Siinä lähdössä mentiin tosi lujaa ja vähän ruuna puutui lopussa.

L7/15 DON WILLIAMS: Ori on voittanut helposti ajamani lähdöt. Takamatkaa toki on, mutta tämä jaksaa kyllä kiertää mainiosti. Jos hevonen kilpailee edelleen vastaavalla tasolla, on sillä hyvät saumat jatkaa voittokulkuaan.

L8/7 SAHARA PEYOTE: Vaikka Kouvolassa jäätiinkin toiselle ilman vetoapua, oli suoritus aika vaisu. Jotain oli silloin pielessä. Nyt kaiken pitäisi taas olla mallillaan. Kovia on vastassa ja kyllä tuo viimekertainen hieman myös takaraivossa arveluttaa.

L11/12 SANNI SKY: Kouvolan startissa hevonen vähän taipui lopussa johtopaikalta. Vermossa matkustettiin takapareissa ja sieltä oli mahdoton kiertää kärkeen.

Christa Packalen

L7/4 BURNHILL´S LUCK: Ikäviä laukkoja on tullut. Ei niihin ole oikein keksitty selvää syytä. Viimeksi tehtiin vähän varustemuutoksia. Yksi happihyppy siinä tuli, mutta muuten homma sujui paremmin. Pitkä matka ja volttilähtö on ehkä hyväkin yhdistelmä tässä kohtaa. Tuosta saa lähteä rauhassa. Treeneissä kotona ruuna on tosi hyvän tuntuinen. Ehjä juoksu on nyt kuitenkin se tärkein juttu.

L11/6 BEAN DEAD CERT: Viimeksi riisuttiin etukengät ensimmäistä kertaa ja se oli hevoselle hirmu etu. Hannu ajoi ruunan keulaan kierros jäljellä ja esitys oli positiivinen. Tämä ei ole ihan kaikkein nopein avaaja, mutta jaksaa kyllä mennä. Etukengät napataan jälleen pois. Hevonen on hyvällä mallilla.

Antti Ojanperä

L2/8 FATHER CHRISTMAS: Ruuna on ollut ihan asiallinen koko ajan. Se ei ole maailman nopein avaaja. Sellainen kohtalainen kuitenkin. Kuskilla ei ole hirveästi kilpailutuntumaa. Ajokki on kyllä ohjastajalle harjoituksista oikein tuttu. Toki rutiinia on vasta vähän.

L7/16 GUTE BAND: Pitkä matka käy tälle hyvin. Takaa on Mikkelissä hankala kierrellä. Toisaalta matka vähän tasoittaa voimasuhteita. Luultavasti mennään ilman kenkiä.

Jukka-Pekka Kauhanen

L4/8 PILKKEEN TOIVO: Ruuna kilpailee ihan mukavassa kunnossa. Aivan hyviä startteja se on tehnyt. Lähtöpaikka on tietysti ikävä Mikkelin mailin ryhmään. Haastava tehtävä, mutta ehkä oikein ison yllärin hakijoilla mukaan peleihin. Ruuna pääsee yllättävän kovaa.

L5/8 SÄIHKEEN SÄHINÄ: Vermossa satsattiin alkuun ja laukka tuli. Ori teki raville selvittyään todella kovan juoksun. Pikkasen varman päälle piti vielä ajaa viimeinen kaarre. Hyvällä paineella hevonen tuli lopun. Volttilähtö ei suosi meitä. Auton takaa tämä pääsee joutuisammin matkaan. Parvelan Retu lienee mahdoton lyötävä, mutta seuraavista sijoista pyritään tiukasti ottelemaan.

Antti Tupamäki

L1/9 RUOPAS: Hyvä oli hevonen Kaustisella. Se olisi voittanut lähdön mennen tullen, mutta loppukurviin tuli laukka pienestä häiriöstä. Eturivi olisi ollut parempi nopealle avaajalle, erityisesti maililla. Eiköhän näistäkin lähtökohdista jotain saada. Ilman takakenkiä jatketaan. Kaviot on hyvällä mallilla.

L5/6 LANDEN REINO: Kovatasoinen lähtö on tämä finaali. Jos ollaan puolen välin paremmalla puolella, ollaan tyytyväisiä. Vire kyllä pitää muuten.

Aripekka Pakkanen

L3/5 ARCIE´S ARSENAL: Varsa on suorittanut hyvin viime startit. Vermossa se polki laukan jälkeen viimeisen kierroksen 1.13:n pintaan. Lahdessa oli myös lähtörata 11. Siellä päätöstonni sujui alta 1.13-vauhtia. Tämä ei ole ihan raketti lähtötilanteessa. Keulapaikalle tuskin on asiaa. Ei varustemuutoksia. Samoilla mennään.

Kommentit Mikko Kuikka
 

  Takaisin listaukseen