St Michel

15.07.2018

Toto65-ravit klo 13 - St Michel -ajo, Eugen Pylvänäisen Muistoajo & Varsakunkku-finaali

St Michel

 

Lähtö 1.

KSBR

A) 1,2,5 B) 11,4,3,7,10,8,9 C) 12,6

RIKASTUVA - VIKSU VILIVEI - NUGA ROLS - JOUTAVA

 

Sunnuntain ravit käynnistävässä kylmäveristen mailin pyrähdyksessä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Tauluaan vaarallisempi 1 RIKASTUVA on ideanostomme rankingin kärkeen. Vuoden avausvoittoa hakeva ruuna kulki viimeksi Forssassa vahvasti laukkojen lomassa. Kykyjensä ja kuntonsa puolesta Rosali Kivitien valmennettava on ilman muuta yksi lähdön kuumimmista suosikeista. Rinnalta matkaan starttaava 2 VIKSU VILIVEI hallitsi viimeksi Teivossa tapahtumia keulasta ja samalla ruuna kirjautti hienot uudet ennätyslukemat. Harri Kotilainen panostaa varmasti ajokkinsa kanssa vahvasti alkuun ja pyrkii keulaan. Viksu Vilivei pelattaneen lähdön suosikiksi. Myös 5 NUGA ROLS kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Arto Laaksosen ajokki on pystyvä menijä ja se on tottunut menestymään oikealla askellajilla pysyessään. Ravilla se ei ole tässäkään tehtävässä ulkona kärkikamppailusta. Haastajaporukan käynnistävä 11 JOUTAVA teki Kaustisella hyvän kirin 3. ulkoa. Kykyjä löytyy ja Niko Jokelan rattailleen saava tamma pystynee tekemään itse juoksuaan. Haastava lähtöpaikka ei tyrmää täysin totohaaveita. 4 HOVIN TURBO punnersi Jokimaalla keulasta asiallisesti, vaikka taipuikin ulos totosta. Ari Moilasen ajokki avaa hyvin ja tiedossa on varmastikin hyvä juoksu kärkiporukassa. 3 MELLAKKA väsyi viimeksi Jokimaalla 2. ulkoa, mutta muuten Minna Rönkkösen valmennettava on tehnyt hyviä esityksiä. Jokimaan tapahtumien myötä ori on kuitenkin nyt pieni arvoitus ja lämmitys kannattaa seurata.

 

Lähtö 2.

Star Expert - Salamakypärät

A) 9,6,2 B) 12,8,1,3 C) 7,4,5,10,11

MR DAVE - WINTER AMIRAAL - LILY LABOUR - SUN SAYEN

 

Toisena lähtönä ravattavassa Salamakypärät -koitoksessa 9 MR DAVE kipuaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen. Vermossa 13.6. ori joutui kiertämään alkumatkan kolmatta rataa, mikä ilmeisesti sitten omalta osaltaan painoi pitkällä matkalla jaloissa ja esitys jäi hieman tasapaksuksi. Muuten Jari Hietarinteen valmennettava on tehnyt hyvää työtä ihan tasokkaissa lähdöissä ja tässä sopivassa tehtävässä siltä on lupa odottaa menestystä. Takarivin lähtöpaikka voi täydellä matkalla olla jopa etu sillä uskomme Toni Ripatin ajokin saavan ihan kelpo asemat parijonosta. Ykköshaastajaksi nostamme Kaustisella laukkoihin pilanneen numeron 6 WINTER AMIRAAL. Muuten Pertti Hakkaraisen valmennettava on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä, eikä kunnossa ole moittimista. Kauden kuudesta startista on nyt kasassa viisi totosijaa. 2 LILY LABOUR nappasi kauden avausvoiton Vieremällä varmaan tyyliin keulasta. Loistopaikalta Riku M Lindgrenin ajokki on tiukasti mukana taistelussa kärkisijoista. B-ryhmän käynnistävä 12 SUN SAYEN puristi Jämsässä totoon 2. ulkoa. Nyt tiedossa on paljon vaikeampi reissu tiedossa ja näistä asemista menestys on täysin juoksunkulun varassa. 8 BRASS N SASSY paikkasi Jämsässä hyvin 1. kaarteen laukkansa. Synkkä lähtöpaikka nakertaa kuitenkin menestysmahdollisuuksia rankalla tavalla. 1 JOE’S DAY TRIPPER teki Porissa kohtalaisen suorituksen kaukaa 5. ulkoa. Sanna Kumannon ajokki saanee nyt paremman juoksun ja yrittää seurailla rahoille. 3 SILENT seurasi Hankasalmella tasaisesti 3./2. sisältä. Kärkisijat vaatisivat hieman lisäterävyyttä otteisiin.

 

Lähtö 3. | Päivän Duo-1

Mikkelin Kaupunki

RANNKING A) 9 B) 8,2,5,1,11,12,10,3,6,7,4

RAGGARI - SARMÖÖRI - VEERAN VENDLA - VILLIKAMU

 

Kolmannessa lähdössä todella lahjakkaaksi menijäksi tiedetty 9 RAGGARI valtaa yksin A-ryhmän. Seinäjoella Antti Ojanperän suojatti ei ollut lainkaan oma itsensä mutta ruuna palasi sitten Lahdessa nopeasti takaisin tasolleen. Voitto irtosi keulasta vakuuttavalla tavalla uudella ennätysajalla. Ilman selkeää epäonnea Raggari jättänee takarivin lähtöpaikasta huolimatta haastajat taistelemaan kakkosrahoista. B-ryhmän kärkipaikalle nostamme eturivin uloimmalta paikalta kiihdyttävän numeron 8 SARMÖÖRI. Juhani Heikkisen ajokki oli viimeksi Lappeessa hyvä kakkonen toiselta radalta ilman vetoapua ja se pystyy tekemään tässäkin itse juoksuaan. 2 VEERAN VENDLA palasi Loviisassa voittokantaan hallittuaan tapahtumia varmoin ottein keulasta. Jani Huuskon ajokki avaa hyvin ja saa asemat kärkiporukasta. 5 VILLIKAMU otti Hankasalmella uransa kahdeksannen voiton keulajuoksun päätteeksi. Terho Rautiaisen suojatti menee startin myötä vielä varmasti eteenpäin ja se pystyy osallistumaan tototaistoon. 1 DRAKEN otti Vermossa alkulaukan mutta muuten ruuna on tehnyt hyviä esityksiä. Vaikka vastassa onkin kovia menijöitä, pystynee Heikki Räisäsen valmennettava hyvältä paikalta kärjen tuntumaan.

 

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

Saimaa Stadiumi

A) 3,8,4 B) 6,2 C) 5,10,7,9,1

JOSVEIS - VÄLKYN TUISKU - VARJOMANNI - A.T. VELI

 

Ravien ensimmäisen Päivän Duon sinetöivässä neljännessä lähdössä 3 JOSVEIS saa kunnian kivuta rankingin kärkeen. Jokimaalla Antti Ojanperän suojatti teki hyvän esityksen keulasta, vaikka sähäkkä 17,5-vauhtinen avauspuolikas painoi ymmärrettävästi lopussa ruunan jaloissa. Lahjakas menijä saa tässä hyvän juoksun kärkiporukassa, vaikka johtopaikalle ei olisikaan asiaa. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta ykköshaastajaksi kipuava 8 VÄLKYN TUISKU kulki Jokimaalla hyvin alkulaukan jälkeen osoittaen kunnon olevan kohdallaan. Antti Tupamäen ajokki avaa kovaa ja mailin matkalla alkuun varmasti ladataan näistäkin asemista. Nähdäksemme Välkyn Tuiskulla on saumat jopa keulajuoksuun ja se on lähdön kuumimpia pelihevosia. Vahvaa kautta tekevä 4 VARJOMANNI puristi juhannuksena Härmässä hyvin johtavan rinnalta. Olli Koivusen ajokki pystyy juoksun onnistuessa tarjoamaan oman panoksensa voittomatsiin. B-ryhmän kaksikosta 6 A.T. VELI on jäänyt viime starteissa vaille kiritilaa. Hyvin avaava ori on alla olevia sijoituksiaan parempi ja se saanee asemat kärkiporukasta. 2 NOPSAN VAUHTI seurasi Jokimaalla tasaisesti 4. sisältä. Mika Forssin ajokki ottanee ainakin ensimmäiset keulat.

 

Lähtö 5. | Troikka

Tehomet

A) 3,7,4 B) 2,1,12,8,10,5,9,6,11

UBERTA JET - DIDI HOSS - DIE KAISERIN - DARENA

 

Sunnuntain ensimmäisessä troikkalähdössä rankingin kärkeen kipuava 3 UBERTA JET hakee kauden avausvoittoa hyvässä iskussa. Viimeksi Kaustisella Janne Sorosen ajokki jäi lopulta pussiin 2. sisälle. Tamma on kykynsä osoittanut ja kuntonsa puolesta se on tiukasti mukana voittomatsissa. 7 DIDI HOSS on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta yksi suosikeista. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on sekavasta taulusta huolimatta voittanut yli puolet vuoden starteistaan. Viimeksi Jokimaalla se kiri hyvin 3. ulkoa. Lahjakas 4 DIE KAISERIN on tauluaan vaarallisempi. Kova avaus maksoi viimeksi Jokimaalla lopussa, eikä tuon sijoituksen kannata antaa häiritä liikaa. Marko Hakkarainen lataa varmasti ajokkinsa kanssa kovat piipussa alkuun ja keulaan päästessään Die Kaiserin olisi vahvoilla. B-ryhmän kärkeen kipuava 2 DARENA laukkasi Vermossa keulasta 1. kaarteessa. Antti Teivainen avannee ravilla ajokkinsa kanssa keulaan mutta kelpaisiko kuitenkin hyvän hevosen selkä eteen? 1 VICTORIA BEAT laukkasi Porissa 3. sisältä loppukaarteessa. Hannu Torvisen ajokki avaa hyvin ja se pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa.

 

Lähtö 6. | Toto65-1

Varsakunkku-finaali, Ponsse & Valio

A) 15,9 B) 8,1,16,11,3,14,10 C) 6,13,12,2,7,5,4

TURELIUS - TÄHTISEKKI - YPÄJÄ KEVA - LIMUSKA

 

Toto65-kierroksen käynnistävässä 5-vuotiaille suomenhevosille rajatussa Varsakunkku-finaalissa voittaja palkitaan tuhdilla 10.000 euron ykköspalkinnolla. Selkeänä suosikkina matkaan starttaava numero 15 TURELIUS on statistiikan mukaisesti todella kova lahjakkuus ja Eero Laitisen valmennettava on ravin maistuessa todella vaikeasti voitettavissa. Risto Tupamäki suuntaa takarivin juoksuradalta varmasti määrätietoisesti eteenpäin kohti kärkiporukkaa. Väkivahva ori pystyy kyllä tekemään juoksuaan, eikä ulkoradoilla kiertely alussa tai vaihtoehtoisesti lopussa vesitä voittomahdollisuuksia. Voitaneen sanoa, että ori on itse itsensä pahin vastustaja. Tarjoamme silti myös numerolle 9 TÄHTISEKKI paikan A-ryhmässä. Lahjakas ori teki hyvän 4-vuotiskauden ja se tuntuu edelleen kehittyvän starttien myötä. Härmässä Terho Rautiaisen suojatti teki rehdin esityksen toiselta radalta ilman vetoapua. Tähtisekki lienee ainoa, joka suosikin ravatessa pystyy heittämään Tureliukselle edes jonkinlaista. B-ryhmän käynnistävä 8 YPÄJÄ KEVA on kehityskelpoinen menijä. Jokimaalla se esitti kelpo lopetuksen 4. sisältä. Tammoille tarjottava 20 metrin etumatka ei kuitenkaan taida riittää kahta A-ryhmäläistä vastaan niiden ravatessa. 1 LIMUSKA laukkasi Vermossa lähtöön. Ravin maistuessa se on hyvältä paikalta mahdollinen totohevonen. 16 RUPELTAJA kulki Lappeessa vahvasti alkulaukkansa jälkeen. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta Heikki Mikkosen ajokki ei ole onnistuessaan aivan ulkona totomatsista. Toki näistä asemista tarvitaan tuuriakin juoksunkulun suhteen. 11 ARON VIIMA kiri Jokimaalla hyvin 3. ulkoa. Vireen kestäessä Henri Bollströmin ajokki punnertanee toton tuntumaan. 3 HUIMA LENTO väsyi Jokimaalla 5. sisältä mutta muuten tamma on tehnyt ihan hyviä esityksiä. Viime vire kannattaa tarkistaa lämmityksestä.

 

Lähtö 7. | Toto65-2, Troikka

St Michel Stayer - Tate-Rap Oy

A) 2,9,15,14,16,1,7,13,11,10 B) 6,12,8,3,4,5

REVEREND DRED - BOULDER CANNON - STILL LOVING YOU - DOUBLE BOOST

 

Toinen Toto65-kohde suorastaan pursuaa mahdollisia voittajakandidaatteja ja vihjenikkari suorastaan kuulee harmaiden hiuksien kasvun. Rankingin tekeminen on vähintäänkin haastavaa mutta jonkinlaiseen järjestykseen nämäkin hevoset on laitettava. Tapio Mäki-Tulokkaan käsistä odotetun kovaa jälkeä tehnyt numero 2 REVEREND DRED voitti viimeksi Vermossa varmaan tapaan keulasta. Ruuna ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. 9 BOULDER CANNON runnoi Jokimaalla varmaan voittoon johtavan rinnalta. Markus Porokan suojatti pystyy tässäkin tekemään juoksuaan ja se kamppailee ravilla kärkisijoista. 15 STILL LOVING YOU alkaa starttien myötä löytämään kuntonsa. Vermossa se oli sitkeä kakkonen johtavan rinnalta. Vaikka kierrettävää 40 metrin pakilta todellakin riittää, on Markku Niemisen valmennettava täältäkin pelihevosia. Kovaluokkainen 14 DOUBLE BOOST jatkaa vahvassa vireessä. Jokimaalla se kiri hyvin 4. ulkoa. Santtu Raitalan ajokki on mukana tasaisessa kärkirintamassa. 16 TIR DU CAUX ei saanut Kouvolassa lopussa kunnolla kiritilaa. Ruunan kyvyt ovat kaikkien tiedossa ja Iikka Nurmosen ajokki pystyy tekemään itse juoksuaankin. 1 ELLIOT WEB punnersi Kaustisella asiallisesti johtavan rinnalta. Vaikka vastassa onkin todella kovia, on Jani Ruotsalaisen rattailleen saava ruuna hyvältä paikalta kuitenkin mahdollinen. 7 PUCE TANIC E. ei saanut Turussa kiritilaa 4. sisältä. Jeroen van Craenin valmennettava kilpailee kunnossa ja on kovasta vastuksesta huolimatta mahdollinen menestyjä. Väkivahvana punnertajana tunnettu 13 EXCALIBUR IT starttaa lauantaina ja se saattaa parantaa edelleen lyhyellä starttivälillä. Juoksun onnistuessa rehti ruuna pystyy taistelemaan kärjessä. 11 ISSAQUAH SUND otti Härmässä lähtölaukan mutta muuten ruuna on tehnyt hyviä esityksiä. Juostava matka suosii, eikä Tero E Mäenpään valmennettavaa kannata koskaan täysin unohtaa kolmella kierroksella. 10 TARABUSO JET lopetti Jokimaalla asiallisesti 4. sisältä. Täydellisen elokuvajuoksun päätteeksi se pystyy tässäkin lopussa ohituksiin. Todetaan vielä, että kelpo menijöitä jää myös B-ryhmän puolelle.

 

Lähtö 8. | Toto65-3, Toto4-1

Eugen Pylvänäisen Muistoajo - Naistinki

A) 5 B) 6,4,10,7,1,2,3,8,9

VIRGINIA GRIF - LEXUS DREAM - RUBIO - TWIST OF FATE

 

Kolmantena Toto65-kohteena ravattavassa Eugen Pylvänäisen Muistoajossa suosikkinamme matkaan starttaava 5 VIRGINIA GRIF valtaa hyvistä haastajista huolimatta yksin parhaan A-ryhmän. Alessandro Gocciadoron nimi herättää jo taatusti suomalaisen ravikansan korvissa kunnioitusta, niin vahvaa työtä italialaisen valmennettavat ja mies itsekin on tämän vuoden aikana Suomen vierailuillaan tehnyt. Tiivistetysti asian voisi ilmaista siten, että jäätävä tamma ja jäätävä kuski. Solvallassa paikka johtavan rinnalla oli liikaa mutta voittostarteissa Virginia Grif osoitti kyllä tasonsa. Goggiadoron suojatti kipuaa vahvalla otteella rankingin kärkeen. Glenn Kosmos Memorialin sankari 6 LEXUS DREAM on hakenut lisää kovuutta ja kokemusta Solvallan ja Bjerken reissuilta. Ari Moilanen pamauttanee ajokkinsa kanssa täältäkin keulaan. 4 RUBIO avaa kovaa, mutta mihin se sähäkässä kiihdytyksessä lopulta riittää? Joka tapauksessa Kenneth Haugstadin ajokki on kivikovan lähdön pelihevosia. 10 TWIST OF FATE on noussut tasapaksummin sujuneen viime syksyn jälkeen taas omalle hyvälle tasolleen. Pekka Korven ajokki on surkeasta paikasta huolimatta mahdollinen totohevonen. 7 PRESIDENT LINDY kiri Killerillä varmaan voittoon 4. ulkoa. Paikka on ulkona mutta ori pystyy kovaan avaukseen. Ladataanko täältä kuitenkaan täysillä alkuun? 1 QUITE A BOY teki Jokimaalla asiallisen kirin 4. ulkoa. Kaisa Toivosen valmennettavalla on vihdoinkin hyvä lähtöpaikka, joka varmasti yritetään hyödyntää. Numerolla 2 VIXPRESS LI onnistumiset ovat olleet Kuopio Stakes -finaalin laukan jälkeen tiukassa. Erkki-Pekka Mäkisen suojatti avaa kovaa mutta keulapaikka taitaa silti jäädä haaveeksi.

 

Lähtö 9. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

St Michel Tammatähti - Ticketmaster

RANKING A) 3,7 B) 12,10,6,5,1,11,9,2,4,8

AKAASIA - VIRIN CAMILLA - SAAGA S - LIISAN TULILINTU

 

St Michel Tammatähdessä kaksi kuuminta suosikkia saa paikan A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 3 AKAASIA alkaa löytämään kuntoaan Rovaniemen Kuninkuusravien lähestyessä. Jokimaalla se puristi hyvän juoksun päätteeksi 3. sisältä voittoon. Markku Hietanen lataa hyvällä avaajalla varmasti kovat piipussa kiihdytykseen ja keulaan päästessään Akaasia vetää pitkään. Paikan A-ryhmästä saa myös toinen starttiraketti eli 7 VIRIN CAMILLA. Hannu Torvisen ajokki esitti Joensuussa hyvän lopetuksen 3. ulkoa ja on syytä huomioida tamman menneen tuossa startissa ilman kaikkia kenkiä. Samalla balanssilla Reino Miettisen valmennettava saattaa paiskata täältäkin keulaan, mistä se olisi kyllä oikein varteenotettava voittajakandidaatti. B-ryhmän käynnistävä kolminkertainen Ravikuningatar 12 SAAGA S laukkasi Jokimaalla keulasta loppusuoralla. Kauden päätähtäin lähestyy ja Ilkka Pyysalo tietää tarkkaan, mitä suojattinsa kanssa tekee. Tätä lähtöä ei ole piippuhyllyn paikalta pakko voittaa mutta startti palvelee varmasti hyvin valmistautumisena Rovaniemen karkeloihin. 10 LIISAN TULILINTU kierteli Jämsässä taustalta vahvasti. Tuossa startissa hyvän esityksen tehnyt Marmardu ei ollut niistä asemista yksinkertaisesti kukistettavissa. Harri Kotilaisen ajokki kirii lopussa mukaan totomatsiin. 6 METSÄRINTEEN VALTA on kohonnut elämänsä kuntoon.

 

Lähtö 10. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1, Troikka

St Michel - Bubbles & Tilitoimisto Ollikainen

RANKING A) 5 B) 3,2,1,7,8,4,6

HEAVY SOUND - PASTORE BOB - PEACE OF MIND - WORKOUT WONDER

 

St Michel-ajon selkeäksi suosikiksi kohoava 5 HEAVY SOUND on hurjan perusluokan omaava menijä. Jonkin asteiseksi välivuodeksi jääneen 5-vuotiskauden jälkeen ruuna on palannut ryminällä tasolleen. Suosikki edennee alkutapahtumien jälkeen johtavan rinnalle, mistä Kenneth Haugstad tuskin toistamiseen samaa virhettä tekee. Tällä luonnollisesti tarkoitetaan Finlandia-ajoa, missä nytkin vastassa oleva ja haastajaporukan käynnistävä 3 PASTORE BOB sai vetää keulassa maltillista vauhtia ja lopulta kun maalisuoraa tultiin sitten alta kymppiä, vastasi Heavy Sound Haugstadin korjausliikkeeseen laukalla. Nyt Heavy Soundilla pidettäneen yllä tasaisen reipasta tempoa, minkä päätteeksi suosikki vyöryy maalisuoralla vastustamattomasti voittoon. Pastore Bob on hyvältä paikalta todennäköinen keulahevonen ja ansaitusti haastajaporukan kärkinimi. 2 PEACE OF MIND pilasi Härmässä lähtölaukkaan mutta muuten italialaistamma on tehnyt hyvää jälkeä. Vaikka Alessandro Gocciadoron ajokki avaa kovaa, se ei kuitenkaan pystyne torjumaan ulkoa tulevaa uhkaa. 1 WORKOUT WONDER on kanuunakirin omaava ruuna. Härmässä ajettiin yllättäen keulasta, eikä lopputulos tullut yllätyksenä. Nyt on taas selkäjuoksun vuoro, minkä päätteeksi Tommi Kylliäisen ajokki pystyy terävään loppuvetoon. Hyvänä päivänään Workout Wonder pystyy kirimään kovistakin hevosista ohi. 7 ELIAN WEB teki Jokimaalla hyvän lopetuksen 2. sisältä. Janne Sorosen ajokki avaa todella kovaa mutta kannattaako täältä kuitenkaan ladata täysillä alkuun? 8 STARZINNER puristi Kaustisella ykköseksi johtavan rinnalta. Iikka Nurmosen valmennettava on todella lahjakas hevonen, eikä voittosumma tee vielä lainkaan oikeutta ruunan kyvyille. Hyvältä paikalta se olisi pystynyt tässäkin kovasta vastuksesta huolimatta totomatsiin. 4 MIDNIGHT HOUR tekee ihan kelpo kautta mutta viime vuoden loistokkuutta kuitenkin kaivataan. Viime vuoden voiton uusiminen olisi kova yllätys. 6 VICTORY BONSAI on tehnyt vahvan paluun parrasvaloihin. Iivo Niskasen osaomistamalle oriille jo mukana oleminen hieno saavutus, eikä sen tarvitse varsinaisia menestyspaineita kantaa.

 

Lähtö 11. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

ESE

A) 6,4,10 B) 7,9,2,1,5,11,12,8,3

OXAN WINX AND WONX - TAKE ME WITH YOU - COLLUM - SMOKY RAY

 

Mikkelin vauhtiviikonlopun päättävässä lämminveristen mailin pyrähdyksessä kolme valjakkoa selvittää tiensä A-ryhmään. 6 OXAN WINX AND WONX on kanuunavireinen suosikki. Vieremällä se kiri varmaan voittoon 2. ulkoa. Juoksun yhtään onnistuessa Jani Ruotsalaisen ajokki taistelee tässäkin tehtävässä tiukasti ykkösrahoista. Kauden avausvoittoa hakeva 4 TAKE ME WITH YOU lopetti Kaustisella hyvin 3. ulkoa. Vastaava esitys riittää tässäkin taisteluun kärkisijoista. 10 COLLUM voitti Oulussa varmaan tapaan 3. ulkoa. Heikki Mikkosen ajokki pystyy tarvittaessa tekemään itse juoksuaan ja onnistuessaan se nousee takarivin haastavasta paikasta huolimatta mukaan kärkitaistoon. B-ryhmän käynnistävä 7 SMOKY RAY taipui Lappeessa keulasta. Raskas keli ja keskipitkä matka vaikuttivat varmasti asiaan. Timo Toiviainen panostaa hyvällä avaajalla ulkoakin kiihdytykseen. 9 FAST TIME tuli Kaustisella tasaisesti sisään sisäratajuoksun päätteeksi. Erkki-Pekka Mäkisen suojatti tavoittelee takarivistä ensisijaisesti rahasijaa, mutta voi kykyjensä puolesta toki vaikka voittaakin. 2 GIRESSE BOKO kierteli Lappeessa kolmatta ja oli sijoitustaan parempi. Tapio Perttusen rattailleen saava ruuna saa nyt helpomman juoksun. 1 HOT BEER teki Loviisassa vaikeista asemista hyvän kirin. Lappeessa se eteni etusuoralla keulaan ja punnersi hyvin. Terhi Vanhalan valmennettava on löytämässä taas kuntoaan.

 

 

 

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

Lähtö 6-11

 

T65-1: 15 + 9 (8,14)

T65-2: 2,9,15,14,16,1,7,13,11,10 + 6,12 (8,3)

T65-3: 5 (6,4)

T65-4: 3,7 + 12,10,6 (5,1)

T65-5: 5 (3,2)

T65-6: 6,4,10 + 7,9,2,1,5 (11,12)

 

Pieni systeemi 60 riviä, panos 0,3 euroa, hinta 18 euroa.

Suuri systeemi 960 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 96 euroa.

 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

Lähtö 6-11

 

T4-1: 5 (6,4)

T4-2: 3,7 + 12,10,6 (5,1)

T4-3: 5 (3,2)

T4-4: 6,4,10 + 7,9,2,1,5 (11,12)

 

Pieni systeemi 6 riviä, panos 1 euro, hinta 6 euroa.

Suuri systeemi 40 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 8 euroa.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 3-4

 

9

3,8,4

 

Yhteensä 3 yhdistelmää.

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 10-11

 

5

6,4,10

 

Yhteensä 3 yhdistelmää.

 

TROIKKA LÄHTÖ 5

 

3,4,7

3,4,7

1,2,3,4,7,12

 

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 7

 

2

9,14,15

1,7,9,10,11,13,14,15,16

 

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 9

 

3,7

3,7

1,5,6,10,12

 

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

 

TROIKKA LÄHTÖ 10

 

5

1,2,3,7,8

1,2,3,7,8

 

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa

 

TROIKKA LÄHTÖ 11

 

4,6,10

4,6,10

4,6,7,9,10

 

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

 

TAPIO MÄKI-TULOKAS

 

L5/7 DIDI HOSS: Tamma palasi Jokimaalla pieneltä sairastauolta ja teki asiallisen juoksun. Sunnuntaina hevoselta on olosuhteiden salliessa tarkoitus ottaa ainakin etukengät pois ja varustukseen vaihdetaan vedettävät korvapallot. Lähdemme matkaan positiivisin mielin ja odottelen tammalta menestystä.

 

L7/2 REVEREND DRED: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja. Vermossa hevonen lähti vitosradalta varmasti ravilla, mutta takamatkalla on enemmän tilaa voltata. Juostava matka sopii ja voltin kakkosradan ravilla selvittäessään ruuna pystyy menestymään.

 

L11/12 SUNBEAM: Ruuna on enemmänkin mailin hevonen. Viimeksi Jokimaalla avaus meni täydellä matkalla turhan kovaksi, mutta hevonen teki hyväksyttävän suorituksen. Lähtöpaikka on nyt huono ja menestystä ajatellen kärjeltä vaadittaisiin kovaa ylivauhtia.

 

KATJA MELKKO

 

L5/3 UBERTA JET: Tammaa hieman hoidettiin pienen tauon aikana. Viimeksi Kaustisella hevonen jäi voimissaan pussiin. Tamma on parantanut koko ajan otteitaan. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja tamma on mielestäni mahdollinen menestyjä.

 

L7/10 TARABUSO JET: Ruuna on rehti menijä ja juostava matka sopii sille hyvin. Ruuna on tasavauhtinen ja se on hieman juoksunkulun armoilla, mutta kärkipäässä hevonen pystyy olemaan.

 

L10/7 ELIAN WEB: Ruunalla on ollut kaikki kunnossa ja se pystyy vielä parantamaankin. Juostava mailin matka sopii, mutta lähtöpaikka olisi saanut olla sisempänä. Ruuna pystyy parantamaan jonkin verran ennätystään, mutta on hieman vaikea veikata, kuinka korkealle se riittää.

 

ANTTI OJANPERÄ

 

L3/9 RAGGARI: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja. Lähtöpaikka ei ole aivan optimaalinen, mutta odottelen ajokkiani voittotaistoon.

 

L4/3 JOSVEIS: Ruuna on ollut hyvä viime starteissaan. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Voitosta on hieman vaikea sanoa, mutta kärkipäässä ruuna pystyy olemaan.

 

L7/16 TIR DU CAUX: Ruunan starttiväli on ehkä hieman turhan pitkä, mutta hevosta on päästy treenaamaan hyvin, enkä usko asialla olevan suurempaa vaikutusta. Odottelen ruunalta menestystä.

 

ANTTI TUPAMÄKI

 

L4/8 VÄLKYN TUISKU: Käänsin oriitta Jokimaalla turhan jyrkästi sisäänpäin ja laukka johtui siitä. Laukan jälkeen hevonen teki hyvän juoksun. Ori jatkaa hyvässä kunnossa ja on mahdollinen menestyjä.

 

OLLI KOIVUNEN

 

L8/1 QUITE A BOY: Ruuna on kärsinyt huonoista lähtöpaikoista, mutta hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Nyt paikka on parempi, mutta lähtönopeudesta on hieman vaikea sanoa.

 

L9/11 VARJONOVA: Tamma teki hienon juoksun Jokimaalla. Tämä on tarkka juoksustaan ja kirii sopivalla juoksulla hyvin. Lähtöpaikka on taas huono ja menestys on juoksunkulusta kiinni.

 

MARKO HAKKARAINEN

 

L5/4 DIE KAISERIN: Tamman juoksu meni Jokimaalla turhan hankalaksi. Hevonen lähtee kovaa liikkeelle ja on hyvältä paikaltaan mahdollinen menestyjä.

 

L10/6 VICTORY BONSAI: Ori oli Kaustisella hieman tukkoinen. Hevosen pitäisi parantaa tähän. Lähtöpaikka on turhan ulkona. Tarkoituksena olisi saada hyvä juoksu parijonossa ja nousta mahdollisimman korkealle.

 

L11/4 TAKE ME WITH YOU: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa ja on juoksun onnistuessa mahdollinen menestyjä.

  Takaisin listaukseen