Ravit

21.01.2020

Ravit klo 18

7 oikein -lehden ohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 21.1.2020 raveihin

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 7 + 6,9,1 (3,2)
T5-2: 9,6 + 3,10,11 (2,8)
T5-3: 1,10 (5,7)
T5-4: 10,5 (1,9)
T5-5: 9,8,7,3,4 (11,10)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 400 riviä, hinta 40 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1
Citymarket Mikkeli

RANKING
A) 7 B) 6,9,1,3,2,5,8,10
BURNHILL’S LUCK - BWT CRUSADER - SCARLET COLLECTION - VÄSTERBO LOCKSMITH

Toto5-kierroksen avauskohteessa 7 BURNHILL’S LUCK valtaa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkipaikat. Christa Packalenin valmennettava on hyvä hevonen sarjoihinsa ja ainakin paperilla se kohtaa tässä varsin sopivan tuntuisen vastuksen. Viimeksi Teivossa ruuna yritti haastaa Bismarck Comerya voittomatsiin mutta joutui kuitenkin tyytymään selityksittä kakkosrahoihin. Tässä ei yhtä kovia hevosia ole vastassa. Ulkona oleva lähtöpaikka tuo kuitenkin kiistatta omat haasteet mukanaan. Packalen muistuttaa, että lähtöön satsaaminen lisää laukkariskiä mutta uskomme rattaille palaavan Hannu Torvisen panostavan kuitenkin alkuun. Burnhill’s Luck on saanut nyt tasaisesta starttirytmistä kiinni ja viime kisoissa ruuna on tehnyt startista toiseen hyvät suoritukset. Vastaava riittää tässä tehtävässä pitkälle. Nostetaan 6 BWT CRUSADER ideahakuna B-ryhmän kärkeen. Tommi Kylliäisen suojatti pilasi sunnuntaina Lahdessa lähtölaukkaan mutta tuota edeltäneissä starteissa ruuna antoi selkeästi viitteitä nousukunnosta. 9 SCARLET COLLECTION on tehnyt Arsi Skytän valmennuksesta kolme starttia. Vaikka Vermon esitys jättikin parantamisen varaa, oli ruuna kahteen edelliseen kisaan hyvä. Kovaa avaava 1 VÄSTERBO LOCKSMITH ottaa varmastikin roolia juoksunkulun suhteen. Anne Takapuro oli tyytyväinen Teivon esitykseen. Valmentaja kommentoi, että ruunalta putosi tuossa startissa kenkä heti 1. kaarteessa. Startti kropassa Västerbo Locksmith varmasti parantaa ja uskomme Niko Riekkisen ajokin pystyvän taistelemaan totosijoista. Hyviltä paikoilta starttaava 2 VELOCE VALD ja 3 VITESSE pystyvät kykyjensä puolesta taistelemaan totosijoista. Esitykset kuitenkin ailahtelevat kummankin kohdalla melkoisesti ja vireen arvioiminen ei ole helppoa. 8 LESSONS IN LOVE oli Killerillä pettymys keulasta.

Lähtö 5. | Toto5-2
Citymarket Mikkeli

RANKING
A) 9,6 B) 3,10,11,2,8,1,4,7 C) 5,12,13
REBEL ROYAL - FARBELLA JOURNEY - EASY DIAMOND - CIAO FERRARI

Toisessa Toto5-kohteessa 9 REBEL ROYAL starttaa matkaan suosikkina. Jani Ruotsalainen ei halunnut viimeksi Joensuussa ajaa johtavan rinnalle, vaan valitsi hännille pakittamisen. Ruuna osoitti kirivaiheessa kunnon pitävän, eikä esityksessä ollut moitittavaa. Vaikka ykkössijat taulusta puuttuvatkin, pystyy Aatto Silventoisen valmennettava palaamaan juoksun onnistuessa voittokantaan. Tuore startti tarjoaa Rebel Royalille hyvät lähtökohdat, sillä tauolta palaavien haastajien vire ei tämän hetkisten treeniolosuhteiden myötä voi olla parhaimmillaan. Vaikka Royal Rebel on juossut urallaan selkeästi enemmän autolähtöjä, ei rattailla istuva Jani Ruotsalainen usko volttilähdön tuottavan ongelmia. Esa Holopainen panostaa numerolla 6 FARBELLA JOURNEY paalun juoksuradalta varmastikin tiukasti kiihdytykseen. Tammalla on alla lähes kolmen kuukauden tauko ja todellinen vire nähdään vasta startissa. Viime vuoden puolella annettujen näyttöjen perusteella Fabriella Journey on kuitenkin heti pelihevosia. Keulaan päästessään se heittäisi varmasti suosikillekin kovan haasteen. B-ryhmän käynnistävä tasaisesti suorittava 3 EASY DIAMOND kannattanee myös huomioida paalun hevosista aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Teivon lauantainen välistartti toimi lopulta lähinnä preparena tätä kisaa ajatellen. Juha Utala pakitteli ajokkinsa kasiradalta hännille, missä ruuna oli sitten kaukana taustalla loppukaarteessa väsyvien pussittamana jumissa, kun se pilasi laukkaan. 

Lähtö 6. | Toto5-3, Päivän Duo-1
Citymarket Mikkeli

RANKING
A) 1,10 B) 5,7,6,12,3,2 C) 4,8,9,11
PÄRTTYL - MYRSKYRI - LUMI-PEKUNA - TULIPIIPPU

Kolmannessa Toto5-kohteessa suosikkina matkaan starttaava 1 PÄRTTYL voitti viime vuonna joka kolmannen juoksemansa startin ja tämän vuosikymmenen Jouko Tarvaisen valmennettava aloitti Kaustisella tyylipuhtaalla ykkösellä. Alla olleista laukkastarteista huolimatta hevosen kunnosta ei ollut epäselvyyttä, sillä toissakertaisessa Killerin nelossijassa Pärttyl teki kahden laukan jälkeen oikein mallikkaan suorituksen. Viimeksi avauspuolikas taittui ulkoratoja pitkin, mistä Tarvainen sitten reissutti suojattinsa ensimmäisen takasuoran lopussa kärkipaikalle saakka. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä, vaan Pärttyl vastaili keulasta varmasti perille saakka. Pärttyl on tottunut starttailemaan kovissa Toto75-tehtävissäkin ja vastus on suosikin näkökulmasta sopivaa kaliiberia. Toinen kova on ilman muuta 10 MYRSKYRI. Tauolta paluussa Kuopiossa laukat pilasivat pelin mutta viimeksi Joensuussa Ari Karttusen valmennettava palasi voittokantaan keulajuoksun päätteeksi. Tuon startin ajanut Henri Bollström jatkaa tässä ruunan rattailla. Myrskyri parantaa starttien myötä ja se kipuaa takarivistäkin selkeäksi kakkoshevoseksi. Voiton lipsahtaminen tämän kaksikon ulkopuolelle tulisi yllätyksenä.

Lähtö 7. | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Citymarket Mikkeli

RANKING
A) 10,5 B) 1,9,3,2,7,12,8,11,6,4
SULTAN JOURNEY - MAMAJUANA - ESSI VAN PRESS - SMOKY RAY

Neljännessä kohteessa 10 SULTAN JOURNEY starttaa matkaan suosikkinamme. Esa Holopaisen valmennettava on voittosummaansa nähden hyvä hevonen, ja uskomme sen jatkavan tämän vuoden aikana määrätietoista kipuamistaan sarjoissa. Ruuna sai Turussa startin kroppaansa ja pidimme kyllä näkemästämme tuossa startissa. Beatboxer sai tehdä keulassa täysin omaa juoksuaan ja väliajat 18,5-20,0-16,0-11,5 kertovat kyllä kaiken oleellisen juoksun luonteesta. Sultan Journey juoksi 2. sisällä, mistä Holopainen nosti suojattinsa maalisuoran alussa toiselle radalle. Ruuna kiritti sitten voittajaa alla ollut parin kuukauden tauko huomioiden ihan kelpo tyyliin. Eturivissä on kovia avaajia, eikä takarivin lähtöpaikka ole tässä varmastikaan este menestykselle. Ykköshaastaja 5 MAMAJUANA kilpaili viime vuoden voitoitta ja ykkössija karkasi tämän vuoden ensimmäisessä startissa Kouvolassa aivan kalkkiviivoilla. Tuossa lähdössä Hannu Torvinen haki avauspuolikkaan täyttyessä ajokkinsa kanssa keulat, minkä jälkeen Mamajuana teki ihan kelpo suorituksen, vaikka nappireissun saanut Scarlet Collection lopussa niukasti edelle kirikin. Vaikka sisäpuolella kovia avaajia onkin, Mamajuanalla lienee kelpo saumat edetä keulaan. 1 ESSI VAN PRESS kilpaili vuosina 2017-18 hyvällä tasolla mutta viime vuonna Miika Tenhusen suojatti starttasi vain kertaalleen. Tamma teki nämä lähtökohdat huomioon ottaen kelpo esityksen Joensuussa. Keulasta yrittäminen tulisi kuitenkin vielä tässä vaiheessa yllätyksenä.

Lähtö 8. | Toto5-5
Citymarket Mikkeli

RANKING
A) 9,8 B) 7,3,4,11,10,12,2,6,5,1
GONZALES JOURNEY - GOGNAP - NORTHERNLIGHT GENIOUS - NO CASH

Toto5-kierroksen päätöskohteena ravattavassa enintään 3.000 euroa voittaneiden lämminveristen koitoksessa nähtäneen mielenkiintoinen kiihdytys. Taulussa näkyvät voittonsa keulasta ottanut numero 3 NO CASH sekä viimeksi johtopaikalla painamaan jäänyt ja lopulta pahoin taipunut 4 DORA JET avaavat ainakin pienemmillä numeroilla kovaa. Uskomme myös Iikka Nurmosen panostavan numerolla 7 NORTHERNLIGHT GENIOUS vahvasti alkuun keulapaikka mielessään. Gudmund Haugstadin valmennettava pamautti viimeksi Kuopiossa Jani Ruotsalaisen ajamana kasiradalta keulaan, mutta askel alkoi sitten maalisuoralla painamaan ja ori putosi totosta. Alla oli kuitenkin taukoa ja tuore startti kropassa ori varmasti parantaa. Kovasukuinen 9 GONZALES JOURNEY on kuitenkin takarivistäkin lähdön itseoikeutettu suosikki. Mirja Kärkkäisen valmennettava on aloittanut uransa hyvin, eikä se ole jäänyt vielä kertaakaan ulos kaksarista. Ruunan esityksiä ei pääse alla olevissa starteissakaan moittimaan, vaikka orastava voittoputki vaihtuikin kakkosiin. Gonzales Journey pystyy tekemään töitä menestyksensä eteen ja uskomme Jani Ruotsalaisen ajokin taistelevan juoksulla kuin juoksulla voitosta. Suosikki nostetaan troikkapiikiksi mutta kaikkia munia ei ladota samaan koriin, vaan Toto5-kuiteilla lähtö rastataan passiivisemmin. Ykköshaastaja 8 GOGNAP on parin kuukauden tauolta arvoitus. Tämän hetkiset treenikelit pakottavat suhtautumaan taukohevosiin melkoisella varauksella. Toisaalta rattailla istuu viime vuoden ykkönen Santtu Raitala ja hevonenkin on kykynsä osoittanut. Mikäli ruuna löytää asemat parijonosta, se pystynee totomatsiin. Suosikkikaksikon lisäksi edellä mainitut kiihdytyksessä kärkiryhmästä asemia hakevat valjakot huomioidaan jo kapeammassa vihjesysteemissä.

PÄIVÄN DUO

5,10
9,8,7,3,4

Yhteensä 10 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

9
3,4,7,8
2,3,4,6,7,8,10,11,12

Yhteensä 32 yhdistelmää, panos 0,5 euroa, hinta 16 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

Toisessa troikkalähdössä 9 SHINING ARMOR nousee todella selkeäksi suosikiksi ja troikkaviritysten itseoikeutetuksi piikiksi. Tasapaksua tauluaan kyvykkäämpi 1 WIND OF CHANGE nostetaan kierrätyshevoseksi toiselle ja kolmannelle riville.

9
1
6,7,8,10,11

9
6,7,8,10,11
1

Yhteensä 10 yhdistelmää, panos 1 euro, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jani Ruotsalainen

L2/6 SAVON AKKA: Ihan ok kunnossa hevonen kilpailee. Joensuussa se voitti varsin helposti. Jos vire jatkuu vastaavana, tamma nousee yhä lähdöissään. Se ei ole mikään laukkuri. En hirveästi pelkkää laukkaa vitoseltakaan.

L3/14 TAIKAMYRSKY: Viime voitossa oli vähän tuuriakin. Siinä laukkasi vastustaja ja saatiin sopivasti tilaa. Aivan mukavassa kunnossa ruuna palasi tauolta. 

L3/16 SAVON SAUHURI: Hevonen meni aika väljästi koelähdön. Se juoksi siinä yksin. Porukassa varmasti ajasta tippuu, mutta toisaalta laukan vaarakin kasvaa. Ihan hyväkuntoiselta tamma tuntui, jos se vain tekee ravia.

L4/8 LESSONS IN LOVE: Ajamassani Kouvolan startissa tamma jäi hyvävoimaisena pussiin. Pelihevosia ja jossain se vielä pärjää.

L5/9 REBEL ROYAL: Oltaisiin jääty Joensuussa kuolemanpaikalle. Päätin pakitella hännille. Hevonen kiri sieltä hyvin. Se on vähän vino kurveista suoralle palattaessa. Siinä on hiukan kriittinen paikka. Voltti tuskin on ongelma.

L5/11 EURO BOY: Valmentajan mukaan kertaalleen on käyty harjoitusraveissa. Pikkasen tukevassa kunnossa hevonen kuulemma on, mutta tuo harkkarilähtö vei varmasti ruunaa vähän eteenpäin.

L8/7 NORTHERNLIGHT GENIUS: Ori palasi Kuopiossa tauolta. Se oli vielä aika paksussa kunnossa. Jotain oikean tuntuista siinä kuitenkin oli. Saadessaan startteja kroppaansa hevonen varmasti herkistyy ja rupeaa pärjäämään.

L9/1 WINDS OF CHANGE: Ihan tyydyttävä startti Kouvolassa kuukausi takaperin. Kilpailujen myötä hevonen mennee eteenpäin. Ykkösrata ei ole toivepaikka. Tamma on vähän vino ulospäin.

Anne Takapuro

L1/5 QUITE IMPRESSIVE: Ruunalla oli mahaongelmia ja siinä tuli pitkä tauko. Ongelmia oli jo voittostartin aikoihin. Harjoitusolosuhteet on olleet tosi hankalat. Hevonen on hyvä ja pystyvä, mutta treenit on jääneet aika vajavaisiksi.

L4/1 VÄSTERBO LOCKSMITH: Olin oikein tyytyväinen Teivon suoritukseen. Hevoselta lähti kenkä ensimmäisessä kaarteessa. Alla ei ollut kovempaa hiittiä. Uskon ruunan parantavan startti kropassaan. Lähtöpaikka on mainio. Tämä avaa kovaa. Keulasta tai kärjen tuntumasta se on ollut parhaimmillaan. Takaa meno on nihkeämpää.

L7/8 BLUE FLASH: Teivon startti oli ensimmäinen meiltä käsin. Hevonen saapui tänne Jyväskylän kisan jälkeen. Olin tyytyväinen esitykseen. Ruuna tuntuu yhä paremmalta. Lähtörata on harmittava ja vie mahdollisuuksia. Hevonen on nousuvireessä.

L9/11 GLINT MATCH: Surkea lähtöpaikka vie paljolti toiveet. Rahasija olisi näistä asetelmista hyvä.

Marko Heikari

L1/2 EARL OSWALD: Ajoin ruunalla marraskuussa koelähdön. Ihan hyvä se oli siinä. Tämän hetken tilannetta en osaa kommentoida.

L2/10 VILLI-SIHKO: Tamma on herkkä laukkaamaan. Jos se menee ravia, pystyy se nousemaan toton kulmille.

L7/6 FLYING DUCK: Tuorein Kouvolan esitys oli aivan hyvä. Vastaavalla suorituksella on totosijakin mahdollinen. Ei hevonen ihan voittoon asti taida kuitenkaan riittää.

L8/4 DORA JET: Viime startti meni pieleen. Laitoin tammalle kokolaput. Se avasikin kovaa, mutta jäi sitten painamaan. Homma meni ylivauhtiseksi ja peli oli sillä selvä. Palataan Mikkelissä takaisin vanhaan varustukseen.

L9/7 MERRY ADVENTURER: Tamma teki Vermossa hyvän juoksun. Ihan kunnossa se kilpailee. Lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle vähän huono. Onnistuneella juoksulla toton tuntumaan. Aivan voittoon asti on vaikea yltää.

Jouko Tarvainen

L2/7 LIIJAN: Ruuna palaa pitkältä tauolta. Siltä hitsailtiin tässä välissä hankosidettä. Halusin ajaa ekan startin volttilähdössä ja ilmoitin tällaiseen lähtöön, vaikka kaksi takamatkaa onkin. Vähän arvoitus hevonen toki on. Se treenaa muuten asiallisesti, mutta kelit on olleet surkeat. Ei ole hirveästi pöllyytelty. Aloitetaan nyt tästä. Kyvyt riittää periaatteessa korkealle.

L6/1 PÄRTTYL: Hevonen tekee tasaisen hyviä esityksiä jatkuvasti ihan kovissakin lähdöissä. Ykkösrata on meillä. Joskus tämä on lähtenyt hyvinkin. Sarjat nousee ja porukat kovenee. Osaa muutkin avata lujaa. Aivan hyvä lähtöpaikka kuitenkin. Aika urheilullinen ruuna on kyseessä. Sitä ei ole tähän asti tarvinnut hirveästi pöllyytellä ennen kisoja ja startteja on nyt muutenkin tullut tasaisesti. Hevonen tykkää itsestään liikkua paljon tarhassa. Ihan hyvin miettein viivalle lähdetään. Kaustisella ruuna oli varsin vakuuttava.

Christa Packalen

L4/7 BURNHILL´S LUCK: Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa. Muutaman kerran on tullut laukka, kun alkuun on satsattu turhankin paljon. Ei tämä ole mikään laukkuri muuten. Parhaat juoksunsa ruuna on tehnyt vapaalta radalta. Kuski saa päättää taktiikan. Hirveän lujaa hevonen ei lähde. Sopivalla reissulla se pystyy pärjäämään.

L7/5 MAMAJUANA: Tamma on koko ajan parantanut ja mennyt oikeaan suuntaan. Se on tehnyt viime starteissa asialliset esitykset. Napakka talvirata olisi tälle iso etu. Tamma on ihan kohtalainen avaaja.
 

  Takaisin listaukseen