Ravit Savonlinnassa

10.08.2019

Ravit Savonlinnassa Hannolanpellon radalla (os. Raviradantie 20, Savonlinna). Ponilähtö klo 16.50, 1. lähtö klo 17.36. Lisätiedot

Vihje- ja kommenttipaketti Savonlinnan 10.8.2019 Toto4-raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,5 + 6 (4,2)
T4-2: 7 (9,1)
T4-3: 4,1,2,5,7 (3,6)
T4-4: 5,9 + 1,7 (6,2)

Pieni systeemi 20 riviä, panos 0,6 euroa, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 60 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 12 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1
Enonkosken kunta

A) 1,5 B) 6,4,2,3
VUVUZELA – VENNELMON VARMA – VINKSA – IINAN MAESTRO

Toto4-kierroksen avauskohteena ravattavassa suomenhevosten tasoitusajossa rankingin kärkeen kipuaa kesätauon jälkeen tositoimiin palaava 1 VUVUZELA. Seppo Suurosen valmennettava on kyvykäs tapaus, eikä edes kuningatarkisassa mukana olo ole jonakin päivänä täysin utopistinen ajatus, mikäli palaset vain loksahtavat kohdalleen ja terveyttä piisaa. Haasteita on matkan varrelle riittänyt, eikä tämän hetkinen voittosumma kerro koko totuutta hevosen kyvyistä. Toukokuun hylkäysstarttien jälkeen Suuronen jätti suojattinsa tauolle ja hevosen todellinen vire nähdään vasta startissa. Valmentaja muistuttaa 7 Oikein -lehden kommentissaan, että tammassa on varmasti suoraan tauon jälkeen virtaa ja laukkariski on konkreettinen. Omalla tasolla suorittaessaan Vuvuzela on kuitenkin ravin maistuessa taatusti vaikeasti kukistettavissa tässä sopivassa tehtävässä. Ykköshaastajan aseman saava 5 VENNELMON VARMA on noussut kesän mittaan hyvään iskuun ja vaikka sarjamääritelmä onkin Tapio Kukkosen valmennettavaa vastaan, ei 20 lisämetriä näin pienessä lähdössä nouse ratkaisevaan rooliin. Janne Räisänen ajoi tammaa heinäkuussa kahdesti ja kaksikon yhteistyö sujui oikein hyvin. Vermossa 10.7. montén SM-karsinnassa totopommin jysäyttänyt 6 VINKSA saa rattailleen omistaja-valmentaja Arsi Skytän.

Lähtö 5. | Toto4-2
Heinonen Oy

A) 7 B) 9,1,3,5,4,6,8,2
IL FUNNY LI – REBEL RACE – PROUD MATCH – TOP DREAM

Toisessa kohteessa suosikkina matkaan starttaava 7 IL FUNNY LI starttasi kesällä pari kertaa pitkän tauon jälkeen mutta nyt alla on taas reilusti yli kuukauden mittainen paussi. Suoraan tauolta kesäkuussa Joensuussa Il Funny Li meni heti kovan ajan kuljettuaan 15,7a -kyytiä läpi 2100 metrin matkan. Tuota seuranneen Lappeen startin saa sen sijaan unohtaa, Markus Dahlström raportoi hevosen olleen tuossa kisassa jo kipeänä ja tauon aikana hengitystietulehdus paranneltiin ensin pois. Tämän jälkeen hevosta on päästy treenaamaan normaalisti ja valmentajan mielestä hevonen palaa selkeästi hyvässä vireessä tauolta. Tehdään positiivisten kommenttien myötä rohkea ratkaisu ja jätetään taukohevonen Toto4-systeemien tukipilariksi. Takamatkan juoksuradalta starttaava 9 REBEL RACE on lähdön perushevosia. Askelten osuessa lankulle Arto Laaksonen saattaa hyvinkin ajaa heti alussa aktiivisesti eteenpäin. Paalun selkeästi parhaan voittosauman omaava 1 PROUD MATCH on voittanut kesän starteistaan kaksi ja tuo meriitti on tässä sopivassa tehtävässä kyllä maininnan arvoinen. Viimeksi Lappeessa Janne Valentinin suojatti jäi lopussa vaille kiritilaa ja voimia saattoi hyvinkin jäädä varastoon. Proud Match on varsin ajettava tapaus ja Valentin joutuu varmasti tekemään täyden päivätyön, mikäli mielii valmennettavansa kanssa startin jälkeen päästä voittajaesittelyyn.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
Hankkija Oy

A) 4,1,2,5,7 B) 3,6,8,9
PIRTTILÄN OLGA – JUKOLAN JUSTIINA – MUUSAN TYTTÖ – SAVON SANNA

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa tarjoamme viidelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 4 PIRTTILÄN OLGA ansaitsee paikkansa suosikkina mutta täyttä luottamusta vasta kertaalleen urallaan voittaneelle tammalle on vaikea tarjota. Arto Laaksosen ajokki on kuitenkin selkeä pelipohja. Paalulta starttaava 1 JUKOLAN JUSTIINA pystyy viime startissa nähtyä parempaan ja koska Leif Hedmanin suojatti on Joensuun vaisusta suorituksesta huolimatta taas viivalla, kaikki on varmastikin kunnossa. 2 MUUSAN TYTTÖ kolkuttelee ravin maistuessa totosijoja, eikä voitosta puhuminenkaan ole utopistinen ajatus suosikin epäonnistuessa. Lieksassa laukkoihin pilannut numero 5 SAVON SANNA on osoittanut kesän mittaan tasaisen hyvää kuntoa. Jani Ruotsalainen palaa Teuvo Nikulaisen valmennettavan rattaille. Huomioidaan vielä 40 metrin pakilta starttaava tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa saanut 7 MISCA.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Lantmännen Agro Savonlinna, Black Horse

A) 5,9,1,7 B) 6,2,3,4,8
HE’S A KEEPER – REBEL ROYAL – DEMON A.F. – MAJESTIC SHARK

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä koitoksessa viritellään myös päivän ensimmäiset troikat. Rankingin kärkeen kipuava numero 5 HE’S A KEEPER sai tiistaina Teivossa startin kroppaansa ja tuo kisa toimi varmasti loistavana valmistautumisena tätä tehtävää ajatellen. Heikki Laakkonen oli suojattinsa kanssa päätöskierroksella niin sisäradalla kuin toisellakin radalla vailla kiritilaa ja kun väylät sitten maalisuoran alussa aukesivat, tuli ori kovassa lopetuksessa tasaisesti sisään. Esa Holopainen istuu vahvistukseksi rattaille ja He’s A Keeper on onnistuessa tiukasti mukana voittomatsissa. 9 REBEL ROYAL palasi Joensuussa erittäin vahvalla suorituksella voittokantaan. Ruuna kiri viimeiset 700 metriä 13,3-kyytiä kolmatta ja neljättäkin rataa kiertäen punnertaen umpirehdisti perille saakka. Muutaman startin uudessa kotimaassaan kroppaansa saanut 1 DEMON A.F. pystyy ravin maistuessa taistelemaan kärkisijoista. Markus Dahlsröm oli ymmärrettävästi oikein tyytyväinen alla olevaan Lappeen voittostarttiin. 7 MAJESTIC SHARK omaa myös juoksun onnistuessa realistiset totosaumat. Matti Tokkola kommentoi 7 Oikein -lehdessä passiiviseen sävyyn numeroa 2 MINMISSION, eikä valmentaja jaksa uskoa viimeistelyhiitin perusteella voittoon.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

Vaikka Toto4-pelissä kolmas kohde pelataankin passiivisesti, saa kuudennen lähdön suosikkina starttaava numero 4 PIRTTILÄN OLGA luottamuksemme Päivän Duossa. Se oli Kuopiossa 24.6. mukana Varsakunkku-karsinnassa ja tuota seurannut Teivon startti oli tasokas Nuorten Sarja. Vastus on nyt sopivaa kaliiberia.

4
5,9

2 yhdistelmää, panos 5 euroa, hinta 10 euroa

4
1,7
2 yhdistelmää, panos 3 euroa, hinta 6 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 7

Esa Holopaisen rattailleen saava 5 HE’S A KEEPER toimii ensimmäisten troikkaviritysten piikkinä.

5
1,7,9
1,2,3,4,6,7,9

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

OP Suur-Savo

A 5,1 B 6,2,3,7,4,9,8

VELVET REVOLUTION – BLITZKRIEG – BENITO BOSCO – NEXT STAR

 

Illan toisessa troikkalähdössä kaksi hevosta erottuu selkeästi edukseen muusta porukasta. Paalulta starttaavan numeron 1 BLITZKRIEG vire on yli kahden kuukauden tauolta luonnollisesti arvoitus ja Suvi Valjakan valmennettava saakin tyytyä rooliin kahden alimman rivin kierrätyshevosena. Vaikka ruuna ei aivan parhaimpaansa heti pystyisikään, on se silti sopivassa porukassa loistoasemista tiukasti mukana totomatsissa. Suosikkina starttaava 5 VELVET REVOLUTION saa luottamuksemme troikkapiikkinä. Pekka Vehviläinen kommentoi tauon johtuneen pienestä jalkaan tulleesta polkeamasta mutta viimeistään rivien välistä on helppo lukea treenarin luottavan omaansa. Jämsässä nähdyllä tasolla suorittaessaan Velvet Revolution on tiukasti kiinni voitossa.

 

5

1

2,3,4,6,7,8,9

 

7 yhdistelmää, panos 1 euro, hinta 7 euroa

 

5

2,3,4,6,7,8,9

1

 

7 yhdistelmää, panos 1 euro, hinta 7 euroa

 

Yhteensä hinta 14 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Markus Dahlström

L5/7 IL FUNNY LI: Pidettiin alkuvuodesta tarkoituksella pidempi treenitauko. Paluukilpailu Joensuussa kesäkuulla oli aivan hyvä. Ruuna meni heti 1.15-tuloksen. Lappeen esitys olikin sitten vaisumpi. Tuohon löytyi kyllä syynsä. Hevosella oli hengitystietulehdus ja hoidettiin se pois. Nyt kaikki on taas kunnossa. Ruunaa on päästy ajamaan jo pidempään ihan normaalisti. Jos juoksu ei mene aivan pieleen, menestysmahdollisuudet on.

L7/1 DEMON A.F.: Ruuna on ollut kaikkiin kolmeen kilpailuun ihan hyvä. Erityisesti tuorein Lappeen suoritus oli erinomainen. Laukka tuli, kun lähdin ajamaan kohti kuolemanpaikkaa. Viimeisen tuhannen hevonen kierteli sitten ulkoratoja 1.14-vauhtia ja nousi vielä ykköseksi. En usko sen pystyvän pitämään keulapaikkaa ykkösradalta. Laukkoja on tullut paljon myös Ruotsin puolella. Jos ruuna ravaa, pystyy se tekemään itse juoksuaan.

L8/6 EXUBERANCE: Hevonen ei ollut oma itsensä Lahden kilpailussa. Se käytettiin lääkärissä ja ruuna olikin kipeä. Pari viikkoa se sai olla helpommalla. Hyvältä hevonen tuntuu kotona. Mukavat saumat meillä tässä on. Ensimmäistä kertaa ajetaan volttilähtö. Kolmen hevosen paalulta uskoisin alun kuitenkin sujuvan asiallisesti.

Henri Bollström

L3/2 SALMENNIEMEN SISU: Ajoin varsalla Hankasalmella. Saatiin mennä keulassa, mutta ei hevonen ymmärtänyt yhtään kilpailemisen päälle vielä. Lopussa tuli laukkakin. Juoksija tämä kyllä on. Paljon tippuu ajoista, kun se saa juonen päästä kiinni.

L4/1 VUVUZELA: Tammalla on taukoa alla. Kyseessä on epävarma mutta kyvykäs hevonen. Loppumatkasta varsinkin laukka saattaa tulla tosi herkästi. Tosi vaikea veikattava. Taukoon en tiedä tarkempaa syytä.

L6/3 VIKSLENA: Tasaisia startteja tämä on tehnyt. Joensuun 3100 metriä ei sopinut yhtään tammalle. Se väsähti siellä täysin. Täyttä matkaa se on polkenut aivan mukavasti. Pikkasen puristusta saisi löytyä lisää, jos ihan voitosta aletaan puhumaan.

L7/9 REBEL ROYAL: Ruuna teki jättihyvän startin Joensuussa. Lähtöpaikka oli hankala ja loppukurvissa kirittiin sitten 3.-4. rataa. Hevonen suorastaan lensi loppua. Aivan hyvätasoinen lähtö on nyt, mutta vastaavalla tasolla suorittaessan pitäisi tämän olla kärjessä.

L8/5 DRIBBLING: Paikallisraveissa ajauduttiin kaarteessa aika ulos, kun hevonen meni vähän vinoksi eikä kallistuksia ollut. Varsin hyvän juoksun tämä tarvitsee.

L9/2 NEXT STAR: Tosi nopea hevonen, mutta myös ailahteleva. Toki lähtö oli paikalliskisoissa helpompi ja saatiin ajaa keulassa eka tuhat hiljaa. Ihan mukava suoritus kuitenkin. Lappeessa viimeksi Esan ajamana se tuli aivan hyvin maaliin. Sopivalla reissulla sellainen yllätyshevonen.

Pekka Vehviläinen

L2/2 LIKE A ZEPHYR: Aivan asiallisen tuntuinen aloittelija ajamani Hankasalmen startin perusteella. Ravin kanssa on vielä vähän vaikeaa. Ihan juoksijan tuntuinen kuitenkin. Se petraa pikkuhiljaa.

L3/9 TINAMESTARI: Olen kertaalleen ajanut ruunalla. Hieman se on kroonikkolaukkuri. Lieksassa tiistaina se pääsi lähtemään yksin paalulta ja johti ekan kierroksen. Kun muut tavoittivat, tuli laukka. 

L4/4 IINAN MAESTRO: Ruuna oli aivan hyvän tuntuinen Suonenjoella. Viimeiset 200 metriä oli vaikeita, vaikka reissu sujui suht hyvin.

L5/3 TOP DREAM: Laukkoja on tullut, eikä ruuna ole mennyt toivotulla tavalla. Ehkä tehdään pientä varustemuutosta tähän kisaan. 

L5/9 REBEL RACE: Varsin hyvän tuntuinen hevonen. Tamma voitti tosi helposti Puumalan paikallisraveissa. Se piti varmasti muut takanaan lähdettyään yksin paalulta. Ravivarman tuntuinen tapaus myös. 

L6/1 JUKOLAN JUSTIINA: Tamma teki Hankasalmella laukan jälkeen tosi vahvan juoksun. Ihan kohtalaisia esityksiä se on tehnyt muutenkin. Joskus on ravin kanssa pientä ongelmaa. 

L6/8 TOPIN JIMI: Ruuna on tosi nopea startista, mutta loppu on sitten usein vähän vaikeampaa. Ihan ravuri se on.

L9/5 VELVET REVOLUTION: Hevonen sai pienen polkeaman ja se oli pari kertaa poissa startista tässä välissä. Jämsän juoksu oli vakuuttava. Siinä avattiin kovaa. Tamma kesti kaiken ja voitti vielä suht helposti. Jos tuosta polkeamasta ei ole haittaa, odotukset on korkealla. Pieni laukkariski on olemassa. Hevonen ei ole hirveän tarkka juoksustaan.
 

 

 

  Takaisin listaukseen