Ravit (ajetaan Lappeenrannassa)

15.12.2019

Ravit klo 16 (ajetaan Lappeenrannassa) -  vapaa pääsy!

Ponilähtö klo 15.40, ensimmäinen lähtö klo 16.07.

7 oikein -lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 15.12. raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,8 + 3,1,5,6 (2,7)
T4-2: 4 (9,1)
T4-3: 8,14,15,2,3 + 7,12,4 (6,9)
T4-4: 2 + 11,9 (1,10)

Pieni systeemi 10 riviä, panos 1 euro, hinta 10 euroa.
Suuri systeemi 144 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 28,80 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

RANKING 
A) 4,8 B) 3,1,5,6,2,7
SIPRAS – METSÄRINTEEN RAMBO – TEPPO TUISKU – BRAMEE

Toto4-pelin avauskohteena ravattavassa Nuorten Sarjassa 4-vuotiaat suomenhevoset ottavat mittaa toisistaan aikatasoituksessa. Mukaan on ilmoittanut kahdeksan valjakkoa. Näistä kuusi starttaa paalulta, yksi 20 metrin ja yksi 40 metrin pakilta. Suosikkina starttaava 4 SIPRAS sai perjantaina Turussa tuoreen startin kroppaansa. Tuossa kisassa ruuna ei antanut alkumatkasta tulleen laukan suuremmin haitata, vaan Sipras eteni 1. takasuoran lopussa keulaan, minkä jälkeen voitto irtosi varmaan tapaan. Myös tuota edeltäneessä startissa Antti Tupamäen suojatti paikkasi laukkansa vakuuttavalla tavalla. Haastavasta lähtöasetelmasta ja alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta nostamme numeron 8 METSÄRINTEEN RAMBO mukaan A-ryhmään. Paikallisraveista haetun kakkossijan jälkeen Timo Tuomisen lahjakkaalta vaikuttava suojatti otti totoraveista kolme peräkkäistä voittoa, kunnes tolppaputki katkesi viimeksi Lahdessa. Tuossa startissa Metsärinteen Rambo avasi kovaa ja eteni alkumatkasta keulaan, mistä se kuitenkin pilasi maalisuoralla voittotaistosta laukkaan. Tuo hyppy ei kuitenkaan vienyt voittoa, lähdön voittanut Ysikymppi oli tuona päivänä parempi, kakkosrahat Metsärinteen Rambo olisi kuitenkin ravilla napannut. Ruuna avaa kovaa ja se edennee heti alkumatkasta kiinni pääjoukkoon. Kelpo haastajia jää myös B-ryhmän puolelle ja on vaikea arvioida, kuka näistä aloittelijoista juuri tänään onnistuu esimerkiksi ehjän juoksun arvoisesti. 3 TEPPO TUISKU on kahdessa tauon jälkeisessä startissa ravannut ja niin kunto- kuin kehityskäyräkin osoittaa oikeaan suuntaan. Kouvolassa se voitti Nuorten Sarjan hyökättyään loppukaarteessa kolmannelle ja kirimällä varmaan voittoon. Kaisa Tupamäki-Kukkamo kommentoi 7 Oikein -lehdessä numeron 1 BRAMEE kauden jatkuvan vastoin alkuperäisiä suunnitelmia, kun hevonen tuntui treenissä hyvältä ja sopiva sarja sattui kohdalle. Tarkoitus on myös testata varustepuolella treeneissä toimineita uusia virityksiä.

Lähtö 5. | Toto4-2

RANKING 
A) 4 B) 9,1,5 C) 6,7,2,3,10
SAND OF HOLMÖ – REBEL ROYAL – HOLY JACK – WINTER AMIRAAL

Toisen Toto4-kohteen suursuosikkina ja kierroksen todennäköisimpänä voittajana matkaan starttaava kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva numero 4 SAND OF HOLMÖ nousee systeemien itseoikeutetuksi tukipilariksi. Kesätauon jälkeen kaksi ensimmäistä starttia olivat vielä hieman tasapaksua suorittamista mutta jo Lappeessa 24.10. irronneessa kolmossijassa saatiin selkeä näyttö nousuvireestä. Tuon jälkeen tamma jäi kertaalleen vielä pois, mutta marraskuussa nähtiin sitten kaksi vakuuttavien suoritusten päätteeksi irronnutta voittoa. Noiden ykkössijojen myötä niin hevosen kuin kuskinkin itseluottamus on varmasti kunnossa, eikä tamma tässä voittostarteissa nähdyllä tasolla suorittaessaan taida parempaansa kohdata. Takarivistä starttaava 9 REBEL ROYAL kipuaa selkeäksi ykköshaastajaksi. 1 HOLY JACK saa rattailleen Esa Holopaisen. Mainiolta lähtöpaikalta ruunalla on hyvät totosaumat.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8,14,15,2,3 B) 7,12,4,6,9,10,11 C) 5,1
MILRID – NUGA ROLS – N.P. TURBO – MONTSAN VIPPI

Kolmannessa kohteessa suosikkina starttaava 8 MILRID hakee sopivan tuntuisessa tehtävässä voittokantaan paluuta. Vaikka tolpat tällä hetkellä taulusta puuttuvatkin, on Ilkka Pyysalon suojatti napannut tällä kaudella jo neljä ykkössijaa ja kauden kokonaistilipussi nousee jo yli 10.000 euroon. Sarjat ovat nousseet tasaista tahtia mutta tamma kantaa kyllä rahansa, ja jatkoakin ajatellen Milridin nimi kannattaa painaa mieleen. 14 NUGA ROLS joutuu 40 metrin pakilta tekemään täyden päivätyön menestyksensä eteen mutta ruuna kannattaa tästä lähtökohdasta huolimatta huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Samat sanat pätevät myös numeroon 15 N.P. TURBO. Mikäli Markus Porokan suojatti malttaisi ravata, ei edes pidempi kiertely ulkoradoilla estäisi ruunaa punnertamasta mukaan matsiin. Paalulta starttaava numero 2 MONTSAN VIPPI on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava. Pystyykö Susanna Purojärven valmennettava hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa niin täydellisesti, että ruuna nappaa kauden avausvoiton ja tuplaa siinä samalla koko uran voittosaldonsa? Pari starttia tauon jälkeen kroppaansa saanut numero 3 SYKLONI on myös lähdön perusvaljakoita. Seppo Suuronen odottaa suojattinsa pystyvän menestymään, kunhan ravi vain maistuu. Kunnossa ei ole moittimista. Killerillä keulasta toton ulkopuolelle taipunut 7 JAAJO käynnistää B-ryhmän. Henna Soinisen valmennettava pystynee startti kropassa astetta parempaan.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

RANKING
A) 2 B) 11,9 C) 1,10,3,6,7,5 
FABRICE WEB – IL FUNNY LI – INTREPID – CARAMBA MUSTANG

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä mailin pyrähdyksessä viritellään myös ravien ensimmäiset troikat. Rankingin kärkeen kipuava 2 FABRICE WEB saa kunnian vallata kokonaan parhaan A-ryhmän, sillä asetelma tuntuu suosivan varsin vahvasti Mirka Juutilaisen lahjakasta suojattia. Vuoden tauon jälkeen Fabrice Web on saanut nyt kolme starttia kroppaansa ja tuorein Lappeen suoritus kertoi kyllä selkeästi palasten olevan loksahtamassa kohdalleen. Tuossa startissa Fabrice Web veti keulassa väliajoin 13,5-16,0-17,5-16,0 tullen ihan kelpo tyyliin perille saakka, vaikka selässä liftannut ja nytkin vastassa oleva 11 INTREPID lopussa varmaan voittoon kirikin. Sami Vehviläisen rattailleen saava suosikki juossee tälläkin kerralla keulassa, startit ovat vieneet sitä selkeästi eteenpäin ja maililla ruunalla on kyllä kelpo saumat hallita tapahtumia maaliin saakka. Kovalla voittoprosentilla kilpaileva 9 IL FUNNY LI ja edellä mainittu Intrepid käynnistävät haastajaporukan takarivin paikoista huolimatta.

PÄIVÄN DUO

8,14,15,2,3 
2

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
9,11
1,3,6,9,10,11

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9
1,2,3,7
1,2,3,4,6,7

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Markus Porokka

L4/6 LUXEN: Aivan kohtalainen varsa. Se ei vielä oikein osaa kilpailla. Haetaan lisää rutiinia ja ajetaan startteja. Aika kova lähtö tuli kasaan Mikkeliin. Rahasija on sopiva tavoite tässä.

L6/15 N.P. TURBO: Laukkoja vain meinaa tulla. Hevonen on ollut kovissa paineissa kilpailutilanteissa. Se on saanut nyt aika reipasta liikettä. Treenikelit on olleet tosi hyvät. On koitettu tasata paineita. Välissä oli hankalampaa keliä ja jouduttiin tyytymään intervalliharjoituksiin. Ehkä tuosta johtuen ruuna kuumeni entisestään. Luulotellaan, että kohta se taas onnistuu.

Terho Rautiainen

L6/1 PIRTTILÄN MORTTI: Olen joskus ajanut ruunalla, mutta siitä on jo vuosia aikaa. En osaa kommentoida päivän kuntoa.

L7/4 EASY RI: Kaksi starttia on nyt alla tauon jälkeen. Joensuun esitys oli aivan hyvä. Hieman kova aukaisu painoi lopussa. Samanlaisessa vireessä tamman pitäisi jatkaa. Matkana maili ja asiallinen lähtörata. Kovaa koitetaan lähteä liikkeelle.

L8/7 TURELIUS: Hevonen oli ihan hyvä viimeksi Kouvolassa. Valmentajan mukaan siinä on pientä häikkää ja osallistuminen on vielä epävarmaa. Normaalina ollessaan se pystyy nousemaan näistäkin asetelmista kärkikamppailuun.

Seppo Suuronen

L6/3 SYKLONI: Laukkoja on tullut tauon jälkeisissä starteissa. Ori kilpailee kyllä hyvässä kunnossa. Ravia mennessään se voisi vähän pärjätäkin. Kaikki lähtöradat käy kokeneelle hevoselle. Useampaan rastiin ottaisin mukaan lapulle.

L8/6 TUURIN TOIVO: Myös tällä on vire kohdallaan. Kaikki on hevosella hyvin. Vaikka pakkia onkin 40 metriä, pitäisi oriin silti pärjätä. Lähtö on pieni ja tämä jaksaa kyllä polkea. Mukaan kuiteille.

Ari Moilanen

L4/2 TOIVIO: Varsa meni Teivossa toiseen starttiinsa jo huomattavasti paremmin. Vähän epävarma tapaus se on, mutta vauhtia kyllä löytyy ihan mukavasti. Aivan mahdollinen pärjääjä tässä.

L6/11 SARINAN SANNI: Hevonen ei ravannut oikein kunnolla Kouvolassa. Se otti matkalla parikin laukkaa. Rahasija lienee sopiva tähtäin.

L8/2 VUVUZELA: Vermossa päästiin hyvin läpi aina keulapaikalle saakka. Tamma rauhoittui siinä menemään nätisti. Laukka voi edelleenkin tulla. Kyvykäs hevonen näihin lähtöihin.

Sami Vehviläinen

L2/9 LARKKO: Ruuna joutuu jäämään pois sunnuntaina.

L6/12 ESO EPORI: Hevonen palasi Joensuussa tauolta ja teki heti positiivisen esityksen. Kärsittiin aivan millimetritappio. Tämä tuntuisi olevan hyvä talvihevonen. Viime keväänäkin se meni mukavasti, mutta kesällä meno sitten taantui. Toki kiertämistä on luvassa ja vaikea sanoa mihin asti ruuna venyy. Tuorein suoritus oli kyllä voimakkaasti oikeansuuntainen.

L7/2 FABRICE WEB: En ole ajanut ruunalla aikaisemmin. Sivusilmällä olen toki sen lähtöjä nähnyt. Lähtökohdat Mikkelissä on suotuisat. Koitetaan käyttää asetelmat hyväksi.

  Takaisin listaukseen