Ravit

10.03.2019

Ravit klo 13

Ravintolan buffet 16 €, katso menu, pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi,

pöytäkartta

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 10.3.2019 raveihin
Päivitetty poisjääntien myötä su klo 9:40

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,1,12,3,4 + 10,15,14,16,7 (2,13)
T4-2: 1,9,5 + 10,3,4 (7,6)
T4-3: 2,1 + 4,12 (10,8)
T4-4: 2 (3,4)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1
Teboil Mikkeli

Toto4-kierroksen avauskohteessa ykkösrahoista nähtäneen mielenkiintoinen taistelu ja vähintään puolenkymmentä valjakkoa täytyy parhaaseen A-ryhmään kelpuuttaa. Rankingin kärkeen niukkana suosikkina kipuava 5 LIMUSKA palasi Lahdessa hyvässä vireessä parin kuukauden tauolta. Tapio Perttunen käänteli tuossa 3100 metrin kisassa ajokkinsa jo ennen puolimatkaa kirikaistoille ja Limuska haki sitten 1400 jäljellä keulat. Tämän jälkeen kaikki oli helppoa ja voitto irtosi varmaan tapaan. Jaakko Siekkeli kommentoi suojattinsa olleen perjantain viimeistelyissä hyvän tuntuinen. Paalulta starttaava 1 NEVAN NEITO kohoaa ykköshaastajaksi. Paikka johtavan rinnalla oli viimeksi suoraan tauolta liikaa mutta startti kropassa Jani Punkkisen valmennettava varmasti terävöityy. Juha Utala palaa tamman rattaille. Pitkästä 40 metrin takamatkasta huolimatta 12 TULIPIIPPU täytyy huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Hanna Rusasen valmennettava on ollut hyvä talven kaikissa kolmessa startissaan. Juoksun onnistuessa Pertti Puikkosen ajokki punnertaa haastavista lähtöasemista huolimatta mukaan matsiin. Tauolta palaava 3 R.R. KIERRE on todella mielenkiintoinen seurattava. Mikäli palaset loksahtavat kohdalleen, pystyy lahjakas tamma kipuamaan sarjoissa ylöspäin. 4 CARDA on ”kyvykäs mutta epävarma” -kategorian hevosia. Voittajan löytyminen B-ryhmän puolelta ei varsinaisesti yllättäisi. 

Lähtö 5. | Toto4-2
Matias Hilden

Toisessa Toto4-kohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle asemat A-ryhmästä. Alla olevasta tauosta huolimatta 1 REBEL RAPID ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Vermon tammikuinen tauolta paluu ei sujunut toivotulla tavalla vaan ruuna joutui saman tien jäämään uudelle paussille. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa ja uskomme Aatto Silventoisen valmennettavan suorittavan omalla hyvällä tasollaan. Sen pitäisi tässä sopivassa porukassa riittää heti voittomatsiin. Rebel Rapid avaa kovaa ja uskomme Henri Bollströmin rattailleen saavan ruunan juoksevan joko keulassa tai johtavan takana. 9 ROYAL ANDY on noussut hyvään iskuun ja Hanna-Kaisa Kärkkäisen suojatti on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä. On mielenkiintoista nähdä, starttaako Esa Holopainen ruunan kanssa sisäradalta suosikin takaa, vai toiselta radalta. Kummassakin vaihtoehdossa on etunsa ja myös riskinsä. Merkittävästi tauluaan vaarallisempi numero 5 HERAKLEITOS F. saattaa nimittäin pystyä yllättämään Repel Rapidin kiihdytyksessä ja mikäli Kari Venäläinen ajokkinsa kanssa keulaan pääsee, siitä varmasti myös ajetaan. Taulussa näkyvän Kouvolan voittonsa Herakleitos F. otti nimenomaan johtopaikalta reippaasta avauksesta huolimatta. Viimeksi Kouvolassa kiritilat eivät auenneet ja voimiakin taisi jäädä varastoon. B-ryhmän käynnistävä 10 EASY RIDE oli tuossa samaisessa Kouvolan lähdössä nappireissulla asiallinen kolmas. Ruuna parantanee startti kropassa mutta lähtöpaikka on haastava.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
Aten Marja

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon avauksena toimivassa koitoksessa otamme tietoisesti hieman kantaa ja nostamme ylisarjasta huolimatta numeron 2 TÄHTITUULA rankingin kärkivaljakoksi. Seppo Suurosen valmennettava tiedetään kyvykkääksi menijäksi ja mielestämme tamma teki viimeksi Kuopiossa todella vahvan suorituksen ja kuntokäyrä osoittaa vahvasti yläviistoon. Tuossa startissa Tähtituula jäi 2. kaarteeseen mentäessä taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, mistä Jukka-Pekka Kauhanen ajoi tamman sitten päätöspuolikkaan alkaessa keulaan. Tämän jälkeen Tähtituula irtosi suosikki Rupeltajan kanssa voittomatsiin tsempaten hienosti tasapääykköseksi. Ravivarma tamma selvittänee voltin kakkosradan ongelmitta. Tauolta palaava 1 JETSU pelattaneen suosikiksi. Teemu Okkolin kommentoi 7 Oikein -lehdessä treenanneensa oriitta vuodenvaihteen jälkeen tarkoituksella lisää ja nyt valmentaja vaikuttaa olevan tyytyväinen suojattinsa vireeseen. Hevosen kyvyt ovat tiedossa ja omalla tasolla suorittaessaan Jetsu matsaa tiukasti voitosta, kunhan ravi vain maistuu. B-ryhmän käynnistävät 4 YPÄJÄ JALLU ja 12 VINKSA saavat paikat suuremmasta vihjesysteemistä.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Rotator

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa alkuperäisen tukipilarin eli numeron 6 SAND OF HOLMÖ poisjäännin myötä selkeäksi suosikiksi kohoava 2 LEWIS LI saa luottamuksemme kaikissa pelimuodoissa. Minna Hentunen kommentoi 7 Oikein -lehdessä talven sujuneen mukavissa merkeissä. Tamman hampaita hoidettiin ja se myös rokotettiin. Hevosen koordinaatio on kehittynyt, eikä hokeista ole enää 3-vuotiskauden tavoin haittaa. Odotamme peruskyvykkään tamman suorittavan heti hyvällä tasolla ja tarjoamme sille sopivassa tehtävässä luottamuksemme.

PÄIVÄN DUO

2,1,5
2

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
1,3,4,8
1,3,4,5,8,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

14
9,11,12,16
1,5,6,7,9,11,12,16

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 3,6,4 B) 5,2,7,1
VELHO PALMA – TOUHOTIN – ISSAKAN REIMA – VAPUN JEKKU

Lähtö 2.
A) 1 B) 2,3,8 C) 6,12,4,10,16,11,9
CALLELA LINCOLN – FADED CHIP – WANNABE FLY – DON PADRE
 
Lähtö 3.
A) 10 B) 2,5,4,8,13,9,1,6,15,7,14,3 C) 11,12
VOKKENI – HELMEN HUMU – PIRTTILÄN MAKSI – TURBO-OLLI

Lähtö 4. | Toto4-1
Teboil Mikkeli
A) 5,1,12,3,4 B) 10,15,14,16,7,2,13,9,8
LIMUSKA – NEVAN NEITO – TULIPIIPPU – R.R. KIERRE

Lähtö 5. | Toto4-2
Matias Hilden
A) 1,9,5 B) 10,3,4,7,6 C 2,8
REBEL RAPID – ROYAL ANDY – HERAKLEITOS F. – EASY RIDE

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
Aten Marja
A) 2,1 B) 4,12,10,8,7,3 C) 9,6,11
TÄHTITUULA – JETSU – YPÄJÄ JALLU – VINKSA

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Rotator
A) 2 B) 3,4,8,1,5,11,12,9,7,10
LEWIS LI – HARMINIMOON TINKER – TRIPLE RAY – DON DEFENDER

Lähtö 8
A) 2,11,6,5 B) 4,1,3,12,8 C) 7,10,9
VEX ANT HOPE – RICK RUBIN – KEBELL SÅNNA – MARKUS VANE

Lähtö 9. | Troikka
A) 14 B) 9,12,11,16,6,1,7,5 C) 3,13,2,10
RESPECT THE IMAGE – ONE WHO RUN – CASH MATCH - CLASSICARI

Lähtö 10.
A) 5,12,10 B) 8,9,7,1,4,14 C) 6,2
DARK ALLEY – HAMIS HEARTBREAKER – VEX ANT HOPE – BRANDON BEYONCE

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Sari Parviainen

L2/3 WANNABE SALLY: Tamma on kunnossa ja kyllä minä aina jotakin odottelen, kun hevosia starttiin ilmoitan. On vielä varsa ja nakkelee päätään, jos silmille tulee lunta. Ei menestys minulle kauheana yllätyksenä tulisi, mutta tuntuu että samalta paalulta muut voi olla tätä edellä. Oman arvioni mukaan juuri nuo kaksi ovat ne kovimmat vastustajat tässä. Odotan, että parantaa monta sekuntia koelähdöstä.

L4/3 R.R. KIERRE: Tammalla on ollut loukkaantumisia. Se on vähän väkivaltainen ja vaarallinen ajettava kotona treenissä. Sillä on hyvä perusaihio, niin kyllä siltä aina pitää menestystä odottaa. On yritetty eläinlääkärin ja hierojan kanssa löytää vikaa, mutta kun mitään ei löydy, niin ajetaan muutama startti ja katsotaan, mihin suuntaan menee. Tulee tauolta kilpailukuntoisena. Ajo-ohjeeksi annan ainoastaan, että lähtee rauhassa. Kyllä tamma sitten lopussa kyllä tulee.

Marja Haakana

L2/14 YOUR HIGHNESS: Mielestäni liikaa takamatkaa. Minulla kävi moka, kun ilmoitin tähän. Tarkoitus ajaa vain hiittinä takana läpi.

L5/10 EASY RIDE: Oli hyvä tauolta ja olin tyytyväinen suoritukseen. Tilaa saatuaan ruuna tuli hyvin, matka vain loppui kesken. Uskon että pystyy olemaan kolmen sakissakin, mutta rahasija on hyvä tavoite. Tauon aikana tuntuu parantuneen, kun on saanut enemmän treeniä. Ei tämän kunnossa ikinä ole vikaa ollut, mutta se on päästä kiinni, milloin se haluaa mennä ja milloin ei. Riskimmältä se nyt tauon jälkeen tuntui, kuin aikaisemmin. Viimeistelyt ovat menneet hyvin.

L7/8 DON DEFENDER: On vähän tasapaksu jumputtaja, että siihen nähden se oli ihan hyvä viimeksi Lappeessa. Selästä kaveri teki hyvän kirin ja tuli ohi. Pystyy kolmen sakkiin, mutta tuolta paikalta olen tyytyväinen rahasijaa. Voitto tulisi tuolta pienenä yllätyksenä. Tapsa päättää taktiikan.

Laura Mustonen

L5/5 HERAKLEITOS F.: En lähde vielä hevosta syyttämään, että taulu on mennyt huonoon kuntoon. Kouvolan voiton jälkeen, Jokimaan reissulla irtosi kenkä. Seuraavassa ruuna oli ihan takapareissa ja niin kävi vähän viimeksi Kouvolassakin, että juoksunkulut ei ole vain natsanneet. Odotan kyllä menestystä hyvällä juoksulla. Sitten jos ei nappijuoksulla menesty, niin pitää hevosesta alkaa syytä etsimään. Köykäisesti ainoastaan liikuteltu, kun starttivälit on näin lyhyitä. En ala kuskia neuvomaan, mutta näyttäisi että keulasta tämä on tehnyt hyvät reissut. En sitten tiedä onko vitosbaana liian ulkona siihen ja en ole niin tarkkaan katsonut kuinka muut lähtee sisäpuolelta. Kuski ratkaiskoon, kun näkee, miten se juoksu lähtee kulkemaan. Menestys ei yllättäisi, kun ei mitään takapakkia ole ollut.

Hanna-Kaisa Kärkkäinen

L5/9 ROYAL ANDY: Lähtöpaikan näen etuna, kun hyvä hevonen lähtee edestä. Mikkelissä ruuna oli oikein hyvä. Oli hyvä Kouvolassakin, mutta siellä se jäi pussiin pitkäksi aikaa. Jos olisi aiemmin päässyt irti, olisi ollut maalissa paremmin. En anna mitään ajo-ohjeita, ainoastaan, että kuolemasta ei ajeta. Kyllä me on voittoa odoteltu. Niin hyvä se on kotona ollut. Oikein virkeän ja pöyheän oloinen. Nyt kun on lyhyt starttiväli, niin vähän ratsastin ja annoin sen mennä pätkän. Kaikki tuntui tuossa hyvälle.

Jaakko Siekkeli

L4/5 LIMUSKA: Perjantaina ajettiin viimeistely ja tamma oli hyvän tuntuinen. Ei se koskaan kotona laukkaa, mutta lähdöissä on tullut paljon hyppyjä. Laukat johtuu siitä, että se on niin innokas ja omapäinen. Viimeksi Perttunen sanoi, että hevonen oli tosi rauhallinen, eikä yhtään kaahoitellut. Jos vain pysyisi nyt rauhallisena, niin voisi menestystä odottaa.

Olavi Nisonen
 
L6/5 PAUHIS: Sillä oli ennen viime starttia kovasti painetta. Sillä lähti kenkä heti startin jälkeen ja homma oli siinä. Mutten oli kyllä erittäin terävän oloinen. Nyt jäi vähän arvoitukseksi, minkälainen olisi ollut. Kotona on päässyt hyvin treenaamaan, ei mitään takapakkia. Kyllä selkäjuoksu pyritään saamaan. Kuolemanpaikkahan tälle oli paras paikka, mutta ei nyt viitsisi ensimmäisessä siitä ajaa. Selkiä katsellaan ja koitetaan lopussa. Ei varustemuutoksia.

L7/6 SAND OF HÖLMÖ: Viimeksi menestys meni lähtöpaikkaan. En viitsinyt lähteä alussa revittelemään. Olisi vissiin pitänyt puoli kilsaa laskea urku auki, niin sitten olisi päässyt kuolemalle. Nyt taktiikka tuhoutui ja pakittelin sen sitten häntäjoukkoihin. Puolessa välissä sitten huomasin, että ei täältä mihinkään kerkiä ja ajelin vaan maaliin. Tamma oli kyllä hyvän tuntuinen tuolloin. Ei se olisi neljättä kiertämälläkään ehtinyt. On niin hyvässä kunnossa, että menestystä pitää odottaa. Lähtöpaikka on vähän ulkona, mutta nyt pitää koittaa ajaa alussa eteenpäin. 
 

  Takaisin listaukseen