Ravit

17.03.2019

Ravit klo 16

Ravintolan buffet 16 €, katso menu

pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 17.3.2019

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,2 + 10,3,8 (6,9)
T4-2: 8,3,2,1 + 4,12 (5,11)
T4-3: 8 (2,6)
T4-4: 9,8 + 5,4,10,3 (7,6)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,2 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1
Arto Sepponen -lähtö

Toto4-kierroksen avauskohteessa tarjoamme kahdelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 7 GLINT MATCH palaa reilun kuukauden mittaiselta tauolta ihan positiivisten kommenttien saattelemana takaisin radoille. Anne Takapuro kommentoi hevosen saaneen reipasta liikettä, ruuna on tuntunut treeneissä hyvältä, eikä menestykselle pitäisi kunnon ja vireen puolesta olla estettä. Vaikka valmentaja hieman epäileekin juoksun onnistumista näin ulkoa, uskomme tuhannen voiton kerhoon liittyneen Henri Bollströmin panostavan hyvällä avaajalla määrätietoisesti kiihdytykseen. Glint Matchilla lienee hyvät mahdollisuudet hakea keulat viimeistään 1. kaarteessa. Valmiiksi toisella radalla oleva 2 SAPTA RISHI on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Myös Teemu Jurvanen vahvistaa valmennettavansa iskukyvyn. Mikäli tamma vain käynnistyy ravilla, on se näistä asemista vaarallinen. B-ryhmän käynnistävä numero 10 GRANITE on starttaillut Vermon kovissa lähdöissä. Vastus on nyt sopivaa kaliiberia ja Tapio Perttusen ajokki pystyy tekemään myös juoksuaan. 3 BRAND BOOST avaa hyvin ja Kimmo Pukarainen saanee suojattinsa kanssa hyvät asemat kärkiporukasta. Paikka johtavan takana saattaisi tarjota parhaat lähtökohdat menestykselle. 8 VEX ANT HOPE on alla olevista voitoista huolimatta huonolta lähtöpaikalta vain hyvä haastaja.

Lähtö 5. | Toto4-2
Jari Leppä -lähtö

Toisessa Toto4-kohteessa neljä valjakkoa saa varsin tasaisena rintamana asemat A-ryhmästä. Tarjotaan suosikin asema ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta numerolle 8 JAAJO. Henna Soinisen valmennettava on osoittanut pystyvänsä menestymään näissä lähdöissä käytännössä aina, kun ravi vain maistuu. Haastavat asemat auton takana eivät romuta menestysmahdollisuuksia. Kahdella voitolla kautensa käynnistänyt 3 ISSAKAN STIGI pilasi viimeksi Joensuussa laukkaan. Jarno Nykänen laittoi tuon epäonnistumisen radan piikkiin. Kyvyiltään ruuna on näihin sarjoihin erittäin potentiaalinen menijä ja Issakan Stigin uran jatkoa seurataan mielenkiinnolla. 2 TEPPANA on saanut tauluunsa kaksi suurempaa numeroa mutta ei Ari Lappalaisen valmennettavan kunto ole kadonnut mihinkään. Hyvältä paikalta menestymään tottunut ruuna on kuumimpia pelisuosikkeja. 1 SISSIN SISU saanee kelpo asemat, vaikka ei taida keulapaikkaa pystyäkään puolustamaan.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
Laura Hämäläinen -lähtö

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon avauksena toimivassa koitoksessa teemme tietoisesti rohkean ratkaisun ja nostamme numeron 8 O.P.ROC ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen. Matias Salon valmennettava on ollut koko ajan hyvän hevosen maineessa ja tuoreessa Vermon startissa ruuna osoitti vahvaa virettä tehden kaukaa 5. ulkoa todella vahvan kirin. Varmaa voittoa näistä lähtöasetelmista on mahdoton luvata mutta mikäli juoksu vain sujuu edes kohtuullisella tavalla, uskomme O.P.Rocin mahdollisuuksiin. Kaksi kovaa vastustajaa joutuvat tyytymään asemiinsa B-ryhmän kärjessä. Tauolta palaava 2 SING OF SECRET on todennäköinen keulahevonen mutta kyllähän todellinen iskukyky on Anne Takapuron positiivisista kommenteista huolimatta arvoitus. 6 VELOOICE VALD aloitti hyvin uudessa kotimaassaan ja on tässä mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Jere Liikanen -lähtö

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa kaikilta kolmelta paalulta lähtee matkaan realistisia voittajakandidaatteja. Tarjotaan suosikkiasema 40 metrin pakista huolimatta numerolle 9 DON CORLEONE TROT. Tapio Perttusen valmennettava kilpailee taulun kertomalla tavalla vahvassa vireessä ja vastus on sopivaa kaliiberia. Pitkästä takamatkasta huolimatta kierrettävää ei vajaassa lähdössä ole liikaa. Don Corleone Trotilla voi tässä porukassa tarvittaessa ajaa jo aikaisessa vaiheessa eteenpäin. 8 NEWPORT BRODDE on suosikin tavoin hyvä hevonen tähän lähtöön. Matias Salon valmennettava on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja voittokantaan paluu voi hyvinkin tapahtua tässä tehtävässä. Tasaisen varmaa työtä tekevä 5 WINTER AMIRAAL on paalun paras mutta suosikkien kukistaminen vaatii kovaa suoritusta. 4 FUNDOVER MATCH on löytänyt vireensä ja juostava matka suosii. Ailahteleva 10 GIAMPAOLO POOF pystyy hyvänä päivänään kirimään mukaan totomatsiin. 3 LANGENBRUNNER saanee asemat kärkiporukasta.

PÄIVÄN DUO

8
9,8

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

8,9
8,9
3,4,5,10

Yhteensä 8 yhdistelmää, hinta 4 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

10
2,3,5,6
2,3,4,5,6,7,9,12

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 6,4,3 B) 5,7,8 C) 1,2
OI EMMA - VELHO PALMA - HURMAN HILIPPA - VEIVARINA  

Lähtö 2
A) 7,4 B) 6,3,2,9,1,8,5
ONE WHO RUN - FUGGER AM - BLITZGRIEK - OTTO MASTER  

Lähtö 3
A) 9,4,1 B) 8,5,2,3,6,7
CAPO - JETMAN LUXI - HOT LADY MATCH - MIDSUMMAR DE JOUR

Lähtö 4
A) 7,2 B) 10,3,8,6,9,5 C) 1,4,11
GLINT MATCH - SAPTA RISHI - GRANITE - BRAND BOOST

Lähtö 5
A) 8,3,2,1 B) 4,12,5,11,10 C) 7,9
JAAJO - ISSAKAN STIGI - TEPPANA - SISSIN SISU

Lähtö 6
A) 8 B) 2,6,9,5,1,3,10,11 C) 4,7
O.P.ROC - SIGN OF SECRET - VELOCE VALD - TAKE A BOW

Lähtö 7
A) 9,8 B) 5,4,10,3 C) 7,6,1,2
DON CORLEONE TROT - NEWPORT BRODDE - WINTER AMIRAAL- FUNDOVER MATCH

Lähtö 8
A) 6,8 B) 3,1,9,4 C) 2,7,5,11,10
LOVELY FUTURA - WIND OF CHANGE - STELLA UNICA - RANCH QLUISA 

Lähtö 9
A) 10 B) 2,6,5,3,9,7,4,12 C) 11,1,8
ATHLETIC BOSS - EL MEJOR - REDEMPTION - HOLY JACK

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Anne Takapuro

L4/7 GLINT MATCH: Paikka on hiukan ulkona. Ruuna on kohtuullinen lähtijä, mutta tuskin kovin hyvää paikkaa on tiedossa. Uskon kuitenkin, että ajoissa lähdetään eteenpäin ajelemaan, kun vauhti rauhoittuu. Jos ruuna on sellainen, kuin ennen taukoa, niin pitäisi ihan kärkipäässä olla. Treenit on menneet hyvin ja kovaa on treenattu. Pitäisi siis olla starttivireessä. Odotan menestystä ja hevosen pitää riittää tässä lähdössä kuntonsa puolesta.

L6/2 SIGN OF SECRET: Nyt on päästy treenaamaan hyvin. Välillä veriarvot oli huonot, niin joutui jäämään pois kertaalleen. Olen aina odotellut tämän kanssa menestystä, mutta lähdetään nyt maltillisin odotuksin liikkeelle. Kyllä ruunalla luokkaa on pärjätä näissä lähdöissä. Ajetaan eteenpäin ja hyvällä lähtijällä keulajuoksu tarkoituksena. Menestys ei yllätä yhtään, mutta onko se valmis suoraan tauolta, on arvoitus. Ei tämä ole mikään laukkuri, vaan laukkoihin on ollut selkeät syyt, joten laukka ei huolestuta. Ajelin torstaina kovan treenin ja hevosella oli kovat paineet ja tuntui hyvälle. Vetopallot varmaan jätän pois. Nyt ajetaan varmaan huput korvissa, kuten on ajettu aikaisemminkin. On tämä rehti tulemaan ilman vedettäviä vehkeitäkin.

Jarno Nykänen

L5/3 ISSAKAN STIGI: Viimeksi laukka meni radan piikkiin. Harjoituslähdössä se lähti varman tuntuisesti, kun lähti auton takaa sisempää. Ruunan kunto on hyvä ja sillä voi olla reservissä tosi paljonkin vauhtia. Kotona se on laiska treenattava ja oikeanlaista virtaa tulee vasta starttipaikalla. Ennen Joensuuta oli sellainen tunne, että pystyy 1.28-1.29 -kyytiä menemään matkan, jos tarvitaan. Voin toki olla väärässäkin. Nyt päällimmäisenä toivon ehjää starttia. Tämä Mikkelin startti tuli vähän ylimääräisenä. Alustavasti oli tarkoitus ajaa vasta Kouvolassa viikon päästä, mutta kun ei tiedä miten keleille käy. Voittostarttien perusteella jonkinlaiset odotukset tämän kanssa aina on, eikä voittokaan tulisi yllätyksenä, mutta ei hampaat irvessä lähdetä ajamaan. Sama varustus kuin aiemmin.

Teemu Jurvanen

L4/2 SAPTA RISHI: Oli viimeksi Mikkelissä tosi hyvä lähtölaukan jälkeen. Oli jo edellisellä kerralla tosi hyvä, mutta joutui väistämään laukkaavaa ja vauhti meni siihen. Lähtöhomma on ollut ongelma. Jos malttaa ravilla lähteä, niin paikka on valmiiksi toisen radan jonossa ja loppua tämä on aina tullut hyvin. Sama varustus, kelin salliessa otetaan edestä hokkeja pois. Menestys ei yllätä juoksun onnistuessa.

Ari Lappalainen

L5/2 TEPPANA: Teki viimeksi laukan jälkeen hyvän juoksun. Ruuna pärjää aina kun malttaa ravia mennä. Laukkariski on lähdössä suuri, mutta kyllä ruuna ryhmästä paremmin lähtee kuin voltista. Ehjällä juoksulla odotan ihan voittokamppailuun. Edestä tarkoitus keventää kengitystä, niin saadaan vauhtia lisää ja varmistettua ravia. Heti kun rata mahdollistaa, revitään takakengät pois.

L8/8 WINDS OF CHANGE: Tauko on mennyt ihan hyvin. Päästy treenaamaan pitkään. Hiittejä ei ole ajettu, ainoastaan kerran hiitattu välissä. 1.25-vauhtia läpi. Ihan kilpailukuntoisen tuntuinen, mutta tosi vaikea veikattava. Tietyllä tavalla on mennyt eteenpäin tauon aikana ja aikuistunut aikalailla. Siitä on tullut nyt järkihevonen. Neljän joukkoon, niin olen tyytyväinen. Voitto olisi pikkuyllätys suoraan tauolta, mutta ei mikään iso yllätys. Jos kenkiä pystyy riisumaan edestä, on se iso etu tälle.

Pertti Hakkarainen

L7/5 WINTER AMIRAAL: Ori on ollut hyvä viime starteissaan ja olen ollut tyytyväinen. Lähtöpaikat on olleet huonoja Vermoa lukuun ottamatta. Oli Mikkelissä oikein hyvä ja hyvähän se oli Vermossakin. Vitosrata on huono paikka isolle hevoselle. On pikkasen arvoitus, mihin paikkaan tuosta pääsee. Vastassa on muutama kova hevonen. Treeneissä ori on ollut hyväntuntuinen. Odotan totoon.

Jukka Huuskola

L6/9 TAKE A BOW: Oli viimeisen kisan jälkeen räkätaudissa. Nyt on päästy normaalisti ajelemaan. Paikka on synkkä tälle hevoselle. Olisin toivonut eturiviä ja juoksua keulasta tai keulan rinnalta. Toivotaan että edestä lähtee reippaasti ja pääsisi sitä kautta läpi vapaalle radalle. Rahaa lähdetään hakemaan ja totoon pyritään. Juoksunkulun onnistuessa, ruuna pystyy kyllä tekemään kovankin juoksun, eikä voitto siinä mielessä tulisi suurena yllätyksenä.

  Takaisin listaukseen