Ravit

05.05.2019

Ravit klo 16

Ravintolan buffet 16 €, katso menu

pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi 

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut ja vihjeet sivulla 25

Vihje- ja kommenttipaketti 5.5.2019 raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 9 (6,10)
T4-2: 1,10,11 + 4,3,2,5 (9,8)
T4-3: 12,8,9,3,1 + 7,11,6 (16,14)
T4-4: 2,7 + 3,4 (1,8)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 224 riviä, hinta 44,80 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

Toto4-kierroksen käynnistävässä Nuorten Sarjassa numero 9 VIXELI kipuaa haastavasta lähtöasetelmasta huolimatta rankingin selkeäksi kärkinimeksi. Mikkelin pyöreällä radalla 60 metrin takamatka kuulostaa rajulta lähtökohdalta ja ennalta kovimpaan haastajaankin kiinni kurottavaa on 40 metriä. Tapio Perttusen valmennettavan näytöt ovat kuitenkin aika lailla omaa luokkaansa tähän tehtävään. Viime vuonna Kriteriumissa laukan jälkeen kuudenneksi kirinyt ja Satakunta-ajossa todennäköisesti kakkosrahat lopussa laukannut ori on ehtinyt hankkimaan kovuutta kovista ikäluokkalähdöistä, ja se on myös osoittanut pystyvänsä menestymään noissakin karkeloissa. Tämä kausi käynnistyi Tureliuksen voittamasta Satakunta Seniorista, missä Vixeli teki hyvän esityksen, vaikka ei voitosta pystynytkään taistelemaa. Tureliuksen lisäksi Vixus ja Herra Heinämies olivat selkeästi parempia mutta rehti loppuveto nosti Vixelin aivan neljänneksi sijoittuneen Lilyn tuntumaan. Täyden voltin uusi ennätysaika kirjataan nyt lukemin 25,1 ja tuo on tähän porukkaan todella kovaa valuuttaa. Pienessä lähdössä ei kierrettävää ole liikaa ja tämä luonnollisesti helpottaa Tapio Perttusen valmennettavan tehtävää. Tuo ykköshaastaja 6 VOKKENI on aloittanut uransa ihan kelpo tapaan mutta Vixelin kaltaista menijää se ei ole vielä kohdannut. Uskomme suosikin jyräävän vastustamattomasti voittoon. Tauolta palaava 10 TUPLA-SIRO joutuu tekemään kauden avauksessa heti kovan suorituksen noustakseen totosijoille. Vauhdit tammalla toki riittävät.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisena kohteena ravataan varsin mielenkiintoinen maili. 1 DESTINATION ONE avaa auton takaa kovaa ja uskomme Henri Bollströmin pystyvän ajokkinsa kanssa torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan. Vaikka ruuna taitaakin olla selästä parhaimmillaan, maililla johtopaikasta vapaaehtoisesti luopuminen tulisi yllätyksenä, sillä kovimmat haastajat starttaavat matkaan takarivistä. Toki monet muutkin varmasti alkuun lataavat ja se saattaa pelata lähtöä numeroiden 11 PT’S REVIT ja 10 STONECAPES PRO pussiin. Ensin mainittu teki jo toissakerralla Jyväskylässä nousuvireestä kertovan esityksen ja oli sitten viimeksi Lappeen voittojuoksussa todella hyvä. Ville Tonttila antaa varmasti elämänsä iskuun kohonneelle ruunalle mahdollisuuden mutta aika näyttää, kuinka hyvin ulkoradoilla kiertely Ari Vianderin valmennettavalle lopulta maistuu. Tapio Perttusen rattailleen saava Stonecapes Pro ei saanut toissakerralla Vermossa sisäratajuoksun päätteeksi täyttä mahdollisuutta. Muuten Jarkko Ristimäen valmennettava on tehnyt tasaisen vahvaa työtä startista toiseen. Yllätysalttiissa lähdössä vaikea yhteenkään edellä mainituista suosikeista varauksetta luottaa, eikä voittajan löytyminen haastajaporukan syövereistä sinänsä yllättäisi. B-ryhmän käynnistävät 4 CRYSTAL COOL, 3 DOOLIN DALTON ja 2 MAN OF MILI avaavat kaikki kovaa ja värittävät omalta osaltaan kiihdytystä.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa vahvaan tapaan uransa aloittanut numero 12 MYRSKYRI ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Uran 14 starttia ovat tuottaneet 11 totosijaa ja näistä yli puolet on hienosti voittoja. Tämän myötä tilipussi on karttunut myös tasaisen varmaa tahtia ja nähdyn perusteella uskomme kyllä sarjojen nousevan jatkossakin. Viimeksi Kouvolassa Myrskyri teki suoraan pieneltä tauolta hyvän esityksen ja tuore startti kropassa se varmasti parantaa vielä pykälän tai kaksi. Tässä sopivassa porukassa Henri Bollströmin ajokki pystyy kyllä tarvittaessa tekemään töitäkin menestyksensä eteen. Tauolta palaava numero 8 KLEOPATRA on hurjan mielenkiintoinen seurattava. Roni Paldanin suojatti on voittosummaansa nähden kyvykäs peli, jolta on parhaimmillaan nähty varsin kovia esityksiä. Lämmitys kertoo taatusti lisää tamman päivän todellisesta iskukyvystä. Startin kroppaansa saanut 9 MYLLYN VILI on myös tähän starttiin todella mielenkiintoinen seurattava. Kyvyiltään Antti Ripatin valmennettava on ehdottomasti lähdön parhaimmistoa. 3 VÄLKYN VESKU teki sekä Lappeessa että Mikkelissä kelpo suoritukset. Esa Holopaisen ajokki pääsee yhden poisjäännin myötä starttaamaan 20 metrin takamatkan ykkösradalta. Ravilla Välkyn Vesku pystyy tässä paljoon. Pitkän tauon jälkeen starttirytmistä taas kiinni saanut 1 FARAO LAX pääsee yksin matkaan paalulta ja mikäli Tapio Perttunen saa ajokkinsa kanssa kiihdytyksen onnistumaan, saa ruuna mielenkiitoisen asemat porukan vetäjänä. 7 TÄHTI ELMERI teki talvella hyviä esityksiä. Janne Räisäsen suojatin vire on kuitenkin suoraan tauolta arvoitus. Pitkältä tauolta palaava 11 SARMÖÖRI pystyy kykyjen puolesta ainakin rahoille mutta ori tarvinnee startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen päätöskohteessa rankingin kärkeen kipuavan numeron 2 MASS ATTACK taulu on varsin tasapaksussa kunnossa, mutta se ei todellakaan kerro koko totuutta ruunan iskukyvystä. Viidestä näkyvästä startista kertaalleen Mass Attack taipui keulasta ylikovan avauskierroksen seurauksena ja neljässä muussa startissa se on jäänyt pussiin. Juho Ihamuotila on startin alla varsin luottavaisin mielin ja maililla keulajuoksu lienee toivelistan terävimmässä kärjessä. 7 MEMPHIS MINNIE on ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta avainasemassa kiihdytyksen suhteen. Eini Markkasen valmennettava avaa auton takaa todella kovaa ja se on tehnyt keulasta hyviä suorituksia. Ville Tonttila lataa ajokkinsa kanssa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen ja Memphis Minnie saattaa hyvinkin päästä keulaan. 3 WINZET teki alkuvuoden starteissa aivan jäätäviä esityksiä ja ruunan voi sanoa kilpailleen tuossa vaiheessa elämänsä kunnossa. Nyt alla on parin kuukauden tauko, mikä väistämättä näkynee myös päivän suorituksessa. 4 NEWPORT BRODDE tuskin ehtii alussa nopeimpien matkaan mutta tulee vastaavasti rehdisti perille. Kova avaus suosisi varmasti Matias Salon suojattia. Loistopaikalta starttaava 1 VINCENT CROFT ja tauluaan parempi 8 VELOCE VALD käynnistävät haastajaporukan.

PÄIVÄN DUO

12,8,9
2,7,3,4

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
1,3,4,7
1,3,4,7,8,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

8
1,2,3,5,6
1,2,3,5,6

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 5,1,8 B) 3,4,2,7 C) 9,6
LAVIORI – SALPAUS SEPPO – DRILLARI – JÄPIKÄS
  
Lähtö 2
A) 8,4,3,2 B) 5,1,10,9,7,6
YWONNE CROFT – DORA JET – ROYAL DATE – WANNABE SALLY
 
Lähtö 3
A) 3 B) 7,4,1,2,6,9,10,5,8
LIMUSKA – TAMBURIINI – JOIVAUS – VARSOVA 

Lähtö 4
A) 9 B) 6,10,4,5,7,8 C) 3,1,2
VIXELI – VOKKENI – TUPLA-SIRO – ENERGIA-URHO

Lähtö 5
A) 1,10,11 B) 4,3,2,5,9,8,12,6,7
DESTINATION ONE – STONECAPES PRO – PT’S REVIT – CRYSTAL COOL

Lähtö 6
A) 12,8,9,3,1 B) 7,11,6,16,14,13,15,4,5,10
MYRSKYRI – KLEOPATRA – MYLLYN VILI – VÄLKYN VESKU

Lähtö 7
A) 2,7,3,4 B) 1,8,10,11 C) 12,11,6,9
MASS ATTACK – MEMPHIS MINNIE – WINZET – NEWPORT BRODDE

Lähtö 8
A) 3,2,5,9,10 B) 8,6,4 C) 1,7,11,12
MICRO QUEEN – JUNIOR MAGISTRATE – ANNE DE BLEND – SCOTLAND YARD

Lähtö 9
A) 8,6,1,2,5,3 B) 12,4,10,16,15,9,11,14,13,7
PRIVILEGIUM – WESTCOAST MELODY – YOUR HIGHNESS – CLASSIC RED 

Lähtö 10
A) 5,3,9 B) 8,7,2,6 C) 4,1
PT’S SILLY BILLY – LIKE A CANDY – STONECAPES RESPECT – ALICE SUTTON

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Arto Laaksonen

L1/8 DRILLARI: Ruuna laukkasi Kouvolassa kahteen otteeseen. Hyvät vauhdit siltä löytyy ja muutenkin asiallisen tuntuinen hevonen. Se on vähän arka, kun hiekkaa lentää. Ehdotin valmentajalle hieman varustemuutoksia tähän. Ravatessaan pärjäävä tapaus.

L4/5 PIRTTILÄN OLGA: Joensuun esitys oli aivan hyvä ja kelpo kunnossa hevonen kilpailee. Sen pitäisi ravilla yltää kärkikamppailuun. Vermon voittojuoksussa tammalla oli silmälaput, ja ne laitettiin varustukseen jälleen Joensuussa. Molemmilla kerroilla hevonen meni ravia.

L8/5 ANNE DE BLEND: Tamma palasi pieneltä tauolta Lappeessa. Se teki heti hyvän juoksun. Viimeisellä takasuoralla meidän päälle ajettiin ja hevonen kävi melkein polvillaan. Kun tuosta selvittiin, se voitti vielä varmasti. Tamma pääsee aika hyvin liikkeelle.

L10/4 HILLSTREET ROSE: Pitkä tauko on alla. Ajoin tammalla jossain välissä kerran harjoitusraveissa. Siellä se seuraili muuta porukkaa. Tuskin tähän kohtaan on hirveitä odotuksia. Rahasija lienee sopiva tavoite.

Juho Ihamuotila

L7/2 MASS ATTACK: Viimeksi hevonen jäi pussiin. Se oli vielä täysissä voimissaan ja kaikin puolin hyvän oloinen. Nyt on parempi lähtöpaikka välillä. Jos järkevästi pääsisi keulaan, siitä olisi hyvä ajaa. Ainakin jos ruuna on vastaava kuin edellisen kerran, kun laskettiin johtopaikalta Vermossa, uskoisin sen yltävän aika korkealle. Katsotaan nyt, kuinka kiihdytys menee. Laitan ehkä jenkkikärryt taakse. Lisäksi joko veto- tai umpilaput. Kengityksellä ei ole tälle suurta merkitystä.

L10/9 STONECAPES RESPECT: Tamma palaa pitkältä tauolta. Se menee ihan asiallisesti treeneissä. Viime vuonna hevonen teki muutaman hyvänkin lähdön. Ei se ollut valmis vielä. Talvi on treenattu lisää ja muutenkin laiteltu. Sellainen tuntuma itselläni on, että tamman pitäisi heti olla kilpailukykyinen. Lähtöpaikka on hyvä. Tuosta saa selkäreissun. Odotan, että hevonen tekee tasapainoisen suorituksen, eikä pärjääminenkään ole mahdotonta.

Jussi Suominen

L6/1 FARAO LAX: Ruunalla on ollut pikkasen ravin kanssa ongelmia loppumetreillä. Kokeillaan riisua takakengät pois, jos rata sen sallii. Tuo muutos saattaisi auttaa loppumatkan ongelmaan. Lähtöpaikka on toki mainio. Uskoisin, että laukkariskiä ei pitäisi alussa olla, kun hevonen pääsee lähtemään yksin. 

L10/3 LIKE A CANDY: Tapsan mukaan laukka tuli Lahdessa ihan yllättäen. On tämä joskus ennenkin tehnyt sitä. Laukan jälkeen kaikki oli ihan mallillaan. Ravilla meillä on mahdollisuus pärjätä. Tamma kilpailee hyvässä kunnossa.

Jukka-Pekka Kauhanen

L4/1 VIRIN SISSI: Kuopiossa tuli laukat lähtöön ja uudestaan loppusuoralla. Hevonen ei ollut ehkä ihan priiman tuntuinen. Jos eivät ole jotain keksineet viikon aikana, se tuskin pystyy ajoistaan älyttömästi parantamaan.

L9/6 WESTCOAST MELODY: Oikein mielenkiintoinen tapaus. Kyvykäs hevonen. Se oli viime syksynä vielä kovin varsamainen. Treeneissä tamma meni mainiosti, mutta pikkasen jäi starteissa puuttumaan puristusta. En ole ollut yhteydessä taustavoimiin tässä välissä. Lahjoja tällä on ja hyvä moottori.

Matias Salo

L7/4 NEWPORT BRODDE: Kouvolaan palattiin kuukauden tauolta. Siellä tuli kurviin laukka. Tällä on joskus ollut kaarteissa hankalaa. Mikkelin pyöreä rata sopii paremmin. Muistaakseni hevonen on juossut yhden mailin ja se oli silloin kakkonen. Kesäkengällä ajetaan.
 

 

  Takaisin listaukseen