Ravit

13.05.2019

Ravit klo 18.

Ravintolassa buffet 16 €, katso menu

pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti maanantain 13.5.2019 raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,1,3 + 4,11,10 (8,6)
T4-2: 6 (9,3)
T4-3: 3,1,5,12 + 9,6,2,7,8 (11,4)
T4-4: 4 + 1,8 (9,11)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,4 euroa.
Suuri systeemi 162 riviä, hinta 32,4 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen kipuava 5 DON’T SEND PRESS avaa kilpauransa uudessa kotimaassaan. Se teki koelähdössä keulassa soolojuoksun kulkien välituhannen kovinta vauhtia. Ruuna jätti itsestään varsin positiivisen kuvan ja alhaiseen voittosummaansa nähden kykyjä varmasti löytyy. Aika näyttää, kuinka startti auton takaa sujuu. Mika Forss tuskin tässä Suomen debyyttistartissa varsinaisesti haluaa alkuun ladata, varsinkin kun keulaan pääsemisestä ei taida olla takeita. Joka tapauksessa Don’t Press Send tulee osaavista käsistä ja siltä on lupa odottaa tästä sopivan tuntuisesta tehtävästä menestystä. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 1 HE’S A KEEPER on ykköshaastajamme. Heikki Laakkosen valmennettava on ollut alla olevissa voittostarteissaan hyvä ja vire tuskin on kadonnut mihinkään. Mikäli Laakkonen pääsee nostamaan suojattinsa kiihdytyksessä toiselle radalle, pystyy He’s A Keeper taistelemaan kärkisijoista. Edellä mainitun kaksikon kanssa parhaaseen A-ryhmään kipuava 3 ZAVENUE nostetaan lähdön ideavaljakoksi. Teemu Keskitalon suojatti on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa. Killerillä suoraan tauolta tamma jäi keulassa painamaan ja viimeksi Vermossa reissu meni yksinkertaisesti menestyksen näkökulmasta mahdottomaksi. Nyt Zavenue päässee kiihdytyksestä sisäpuolelta starttaavista ohi ja aika näyttää, haluaako Keskitalo ajaa keulasta vai kelpaako suosikin selkä, mikäli Mika Forss ilmestyy sitä rinnalle kyselemään. 

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa selkeänä suosikkina starttaava 6 OLLE ROC saa kunnian toimia vihjesysteemien tukipilarina, vaikka sisäradan lähtöpaikka omat haasteensa rattailla istuvalle Tommi Kylliäiselle mukanaan tuokin. Matias Salon valmennettava on aloittanut uudessa kotimaassaan kolmella täysipainoisella suorituksella ja ruunalle on helppo ennakoida tasaista sarjoissa nousua. Viimeksi Vermossa se kiri vakuuttavalla tavalla ykköseksi saatuaan nappireissun ja voimiakin jäi varmasti varastoon. Mikäli Kylliäinen saa vain ajokkinsa sisäradan syövereistä toiselle radalle, on Olle Rockilta tässä sopivassa lupa odottaa menestystä. Suosikki saa luottamuksemme.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa neljä valjakkoa kipuaa parhaaseen A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaava 3 SUN CAPITONO on saanut talvitauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja viimeksi Killerillä se nappasikin jo ykkösrahat vakuuttavalla suorituksella. Esa Holopainen käänteli ruunan tuossa startissa päätöskierroksen alkaessa kaukaa takapareista päätöskierroksen alkaessa selässä kolmannelle radalle. Loppukaarteessa matka jatkui jo neljännelle radalle, minkä jälkeen Sun Capitano kiri rehdisti voittoon, vaikka vauhdinjako ei takahevosia suosinutkaan. Lähes yhtä todennäköiseksi menestyjäkandidaatiksi arvioimme numeron 1 HARMIMATIC TINKER. Tuomo Heiskasen valmennettava on saanut tasaisesta starttirytmistä kiinni ja vaikka ykkössijat taulusta puuttuvatkin, ei kunnossa ole moittimista. Jani Ruotsalaisen rattailleen saavalla ruunalla on hyvät mahdollisuudet torjua kiihdytyksessä ulkoa tuleva uhka. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 APRIL SISU on myös sekavasta taulusta huolimatta lähdön perusvaljakoita. Viimeksi Porissa paikka johtavan rinnalla oli ymmärrettävästi liikaa ja askel alkoi loppukaarteessa painamaan. Hannu Torvinen panostaa hyvällä avaajalla varmasti vahvasti kiihdytykseen ja aika näyttää, löytyykö asemat keulasta vai mahdollisesti johtavan takaa. 12 HER ROYAL HIGHNESS on myös peruskyvyiltään niin kyvykäs hevonen, ettei sitä kannata piippuhyllyn paikaltakaan unohtaa.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen päätöskohteessa on kapeammalle vihjekuitille tarjolla apuvarma. Seppo Suurosen osaavista käsistä tuleva 4 TUURIN TOIVO omaa potentiaalia rodun kovimpiinkin tehtäviin ja viimeksi se starttasikin Vermossa Polaran voittamassa Erkon Pokaalissa. Vaikka sijoitus tasapaksuksi jäikin, osoitti ori juoksun tapahtumat huomioiden taas kerran niin kuntonsa kuin kykynsäkin. Vastus on luonnollisesti nyt aivan eri kaliiberia ja mikäli Tuurin Toivo ravaa ja suorittaa alla olevissa starteissa nähdyllä tasolla, on se tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Haastajaporukan käynnistää epävarmuustekijöistä huolimatta tauolta palaava numero 1 JUISERI. Camilla Vihanto kertoo 7 Oikein -lehdessä Juiserin saaneen talven aikana lihasmassaa lisää ja ruuna on tuntunut viimeistelyvedoissa mainiolta. Mikäli virtaa ei ole liikaa ja ruuna malttaa ravata, eikä Henri Bollström jää ajokkinsa kanssa sisäradan syövereihin, menestys ei saa tämän hevosen kohdalla yllättää. Pari starttia tauon jälkeen kroppaansa saanut 8 HANSLANKARI osoitti Vermossa hyvää virettä. Lähtöpaikka on nyt haastava mutta mikäli väylä vapauteen sisäradalta löytyy joko alussa tai lopussa, taistelee Hanslankari kärkisijoista. 

PÄIVÄN DUO

3,1,5,12 
4

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4
1,8
1,2,7,8,9,10,11,13

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
6,9,10,11
3,4,6,8,9,10,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 12,5,4,9 B) 3,13,2,6,14,8,10 C) 1,11,7
AMAZING TYCOON - HANDSOME SAM - BLITZKRIEK - HELLO 

Lähtö 2
A) 6 B) 7,4,5,8,3,2
MINSKAUS - EGOA ON - N.P. TURBO - LOIKKAR
 
Lähtö 3
A) 4,1,9,5 B) 3,10,2,6,11 C) 8,7
LUMO-PEKUNA - WILMAN PIIKA - NEVAN NEITO - SIRILIISI
 
Lähtö 4
A) 5,1,3 B) 4,11,10,8,6,9,2,12
DON'T SEND PRESS - HE'S A KEEPER - ZAVENUE - HURRY SUNDOWN

Lähtö 5
A) 6 B) 9,3,1,13,8,15,2,4,5,12,16,7,14,11,10
OLLE ROCK - ALLADIN PRO - HASTAG - WIND OF CHANGE
  
Lähtö 6
A) 3,1,5,12 B) 9,6,2,7,8,11,4,10
SUN CAPITANO - HARMIMATIC TINKER - APRIL SISU - HER ROYAL HIGHNESS

Lähtö 7
A) 4 B) 1,8,9,11,7,2,10,13 C) 12,6,5,3
TUURIN TOIVO - JUISERI - HANSLANKARI - KUJANPÄÄN JYRÄYS 

Lähtö 8
A) 3 B) 10,6,2,5,4,11,7,8 C) 12,9,1
KOSEN KIMALLUS - VÄLKYN VESKU - SORJAN SÄIHKE - PUTJETTI 

Lähtö 9
A) 2 B) 9,6,10,11,4,3,8 C ) 5,1,7,12
SULTAN JOURNEY - MEMPHIS MINNIE - KLARA HÅLERYD - PHANTOM SMITH
 
Lähtö 10
A) 11,4,7,10 B) 12,2,1,9,3,6,5,8
MIDLETON - PRIVILEGIUM - CAPESAKE - HOLIDAY MANDY

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Sami Vehviläinen

L1/3 DAD´S MEMORY: Ruuna meni itsestään Jyväskylän koelähdön väljästi. Miten se sitten porukassa käyttäytyy. Tuskin sitä on hirveästi porukassa treenattu. Kykyjensä puolesta hevonen voi vähän pärjätäkin. Hiukan tässä ollaan oppia hakemassa.

L2/2 LOIKKAR: Tämä on hyvä ja vahva hevonen. Poisjäännin myötä meillä on ykkösrata. Lähtönopeus jää hieman nähtäväksi. Vapaalta radalta se olisi parhaimmillaan. Minkälainen juoksusta sitten tulee. Ravia mennessään ruuna pystyy ainakin toton tuntumaan. Samoja vastaan se on paljon kilpaillut. Raskaat olosuhteet suosisivat. Tämä menee paljon voimillaan.

L3/10 TUPLA-SIRO: Tamma palasi Mikkelissä tauolta. Sellainen ok esitys. Toki se meni laukan kanssa lähelle omaa ennätystään. Aika kevyellä valmistelulla hevonen palasi radoille. Se voisi hyvinkin parantaa 1-2 sekuntia ajasta. Pakkia on toki paljon, vaikka lähtö suht pieni onkin.

L5/5 MARKUS VANE: Vauhtivarat on hevosella vielä vähän rajalliset. Se jaksaa kyllä mennä. Voltin vitonen asettaa omat haasteensa. Raskaat olosuhteet olisi tälle plussaa.

L6/11 VINCENT CROFT: Ajamani Kuopion kisan perusteella minulle jäi varsin positiivinen kuva hevosesta. Lähtöpaikka oli takarivissä ja ajettiin sisärataa.  Ruuna jäi rintaman taakse pussiin. Se oli hyvän oloinen ja tuntuinen.

L10/5 BOXING BASS: Killerillä oli eksoottiset olosuhteet. Yliraskaat. Laukka tuli viimeiseen kaarteeseen noususta. Ravilla hevonen olisi ollut sijoilla 2-3. Ei tuosta startista voi vetää hirveästi johtopäätöksiä. Aika hyvin ruuna on aloittanut kilpauransa. Vaikea sanoa vauhtivaroista Mikkelin maililla.

Risto Tupamäki

L1/11 ZORRO´S REVENGE: Laukka oli Jyväskylässä tosi pinnassa. Hevonen ravasikin vähän huonosti. Vaikea uskoa pärjäämiseen.

L3/11 WASSI: Tammalla tuli jalkavaivaa. Se vaihtoi treenaria ja oli pitkään sivussa. Hiukan tunnustelustartti tämä on. Hevonen oli äskettäin harjoitusraveissa. Ei se vielä siellä ollut ihan parhaassa kunnossa. Jatkossa jos paikat kestää, mielenkiintoinen tapaus.

L5/1 WINDS OF CHANGE: Hevonen teki hyvä startin Kuopiossa tauolta. Valmentaja ei vielä hirveitä odottanut siitä kisasta. Aika jaksavan tuntuinen tamma. Olen kertaalleen ajanut sillä volttilähdön. Ei se ihan hitaimpia ole lähdössä. Voisi kuvitella, että matka sopii hyvin.

L7/8 HANSLANKARI: Ajoin paluukilpailun Killerillä. Hevonen oli siellä vielä aika jäykän oloinen. Se paransi suht paljon Vermoon. Jos ori menee yhä eteenpäin, voisi se ravilla olla neljän joukossa.

L9/8 YUMMY RAPPSON: Tällä on ollut paljon huonoja lähtöpaikkoja. Viimeksi jäätiin pussiin. Ruuna olisi voinut olla siinä tilaa saadessaan kakkonen. Passiivisella taktiikalla näistä asetelmista. Haetaan lähtökohtaisesti rahasijaa.

Markus Porokka

L2/4 N.P. TURBO: Ruuna laukkasi Kaustisella heti lähtöön pitkäksi. Kun vapaa latu on edessä, on tällä lähteminen haasteellista. Vähän vaihdettiin varusteita viime startin jälkeen. Kotona hevonen on ollut järkevämmän oloinen. Pikku haaveita on, että päästäisiin ravilla liikkeelle. Kunnossa se kilpailee. Takarivistä olisin ollut varsin luottavainen.

L3/1 WILMAN PIIKA: Joensuun esitys oli hyvä ja hevonen meni jo 1.31-alkuisen tuloksen. En näe mitään syytä, etteikö se jatkaisi kehittymistään. Vastuksessa on tasoa, mutta hyvä on meilläkin. Tamma lähtee tosi kovaa. Yksi mahdollisista voittajaehdokkaista tässä.

L5/9 ALLADIN BRO: Ruuna oli oikein positiivinen viimeksi Kuopiossa. Ei oltu oikein saatu selvää hevosesta. Kuski ajoi korostetun varovaisen startin. Ruuna tuli tosi kovaa maaliin. Mikan mukaan se polki toisen tuhannen 13,6-vauhtia. Ei moitteen sijaa. Tarkasti on tarkoitus ajaa nytkin. Tuo kannattaa pelikansan huomioida. Jonkinlainen pussitusriski on olemassa. Toisaalta hevonen kirii tilaa saadessaan sitten lujaa.

Matias Salo

L5/6 OLLE ROC: Vermossa saatiin sisäratareissu. Oli siinä vähän tuuriakin, että päästiin riittävän aikaisin ulos ja ruuna ehti vielä ykköseksi. Lopulta se voitti varsin helposti. Matka ei ole ongelma. Eiköhän tuossa pääse jossain kohtaa nostamaan ulos. Sen jälkeen tällä voi ajaa monella taktiikalla.

L6/6 MASSIVE CLOUT: Kouvolassa juoksu meni täysin pieleen. Hevonen jäi aluksi roikkumaan ulkoradoille. Se peruutteli sitten hännille. Nyt on startti alla ja uskon ruunan parantavan. Lähtöpaikka on vähän turhan ulkona. Vaikea veikata tarkemmin mahdollisuuksia. Miten juoksu luonnistuu. Ilman kenkiä olisi tarkoitus jatkaa.
 

 

 

  Takaisin listaukseen