Ravit

24.05.2019

Ravit klo 18.

Ravintolan buffet 16 €, katso menu

pöytävaraukset puh. 015-7600 272 tai s-postilla toimisto@mikkelinravirata.fi

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 24.5.2019 ravehin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 10,1,5,4 + 2 (11,3)
T4-2: 4,6,3 + 2 (7,11)
T4-3: 7 + 2 (5,12)
T4-4: 1,11,5 + 8,7 (9,2)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 200 riviä, hinta 40 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteen suosikkina starttaava numero 10 FIRST REVENGE on tottunut starttailemaan varsin kovissa porukoissa ja tässä sopivassa tehtävässä Matias Salon valmennettava ansaitsee mailille sopimattomasta takarivin lähtöpaikasta huolimatta paikkansa rankingin kärjessä. Edellisissä starteissa voitot ovat menneet Amazing Warriorin ja Cyrius d’Arianen kaltaisille menijöille, eikä rima ole nyt yhtä korkealla. Salo on kommentoinut suojattinsa olevan parhaimmillaan selkäjuoksulla ja uskomme Henri Bollströmin rattailleen saavan ruunan tykittävän päätöspuolikkaalla mukaan voittomatsiin. Mikäli eturivistä matkaan starttaavat innostuvat alussa revittelemään, helpottuisi suosikin tehtävä entisestään. Vastaavasti mikäli ne pääsevät juoksupaikoista nopeasti sopuun, on First Revenge selkeästi vaikeamman tehtävän edessä. Ainakin 1 LEWIS LI, 2 JUNIOR MAGISTRATE, 4 CAPO THE YANKEE ja 5 HELLSBELLS ladannevat vahvasti alkuun. Lewis Li voitti viimeksi keulasta varmaan tapaan. Janne Räisänen tekee ajokkinsa kanssa sisäradalta kaikkensa pystyäkseen torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan. Teemu Keskitalo haluaa varmastikin Junior Magistraten kanssa sisäradalle ja tämän myötä tälläkin valjakolla on varmasti roolinsa alkukiihdytyksessä. Jani Ruotsalainen muistuttaa, että Hellsbellsin kohdalla jenkkikärryistä olisi selkeästi apua ja noita infoja kannattaa tarkkailla. Kiihdytykseen on joka tapauksessa tarkoitus panostaa. 11 BIG CHIP on löytänyt kuntonsa mutta näistä asemista voittoon ehtiminen tulisi yllätyksenä.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa rankingin kärkipaikan valtaava 4 LULUN LUPAUS teki todella vahvan alkukauden lähes tuplaten voittosummansa. Juha Mattila kommentoi 7 Oikein -lehdessä tamman jääneen jalan kipeytymisen vuoksi tauolle. Hevonen on saanut kuitenkin koko ajan liikettä ja tämän startin alla on tarkoitus ajaa vielä ratahiittikin. Ville Mikkasen ajokki avaa auton takaa kovaa ja mikäli ravi vain maistuu, on sillä hyvät mahdollisuudet keulajuoksuun. Alla olevasta tauosta huolimatta tamma ansaitsee positiivisten kommenttien myötä suosikkiaseman. Ykköshaastaja 6 M.A. PISTE jatkaa vahvassa vireessä, vaikka voitot taulusta puuttuvatkin ja vaikka toissakerralla Vermon Sisusarjassa esitys ei odotuksia syystä tai toisesta vastannutkaan. Maanantaina Killerillä Timo Toiviaisen suojatti taisteli johtavan rinnalta rehdisti voitosta, vaikka joutuikin tasaisessa rintamassa lopulta tyytymään viimeiseen totosijaan. Vaikka juostava mailin matka ei varmastikaan suosi, on tammalta lupa odottaa vahvaa suoritusta. Tasaisen varmassa kunnossa kilpaileva 3 TVITTERI on voittanut urallaan vain kertaalleen. Nappireissulla esimerkiksi johtavan takaa voittosaldon tuplaaminen ei tulisi kuitenkaan suurena yllätyksenä.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa suosikkina matkaan starttaava 7 LITTLEBRO COMERY on saanut tauon jälkeen nyt kolme starttia kroppaansa, ja Tommi Kylliäisen valmennettava on osoittanut oikein hyvää virettä. Kouvolan voittostartissa Kylliäinen ajoi takarivistäkin aktiivisesti eteenpäin ja eteni ajokkinsa kanssa avauspuolikkaan jälkeen keulapaikalle saakka. Tämän jälkeen ruuna piti asemansa varmaan tapaan maaliin saakka. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta Kylliäinen panostaa varmasti vahvasti alkuun ja ajaa määrätietoisesti eteenpäin. Mikäli Littlebro Comery pääsee keulaan, on se varmasti vahvasti kiinni ykkösrahoissa. 2 CLUB NORD CHIP palasi viimeksi Kouvolassa pitkältä tauolta ja tehtävä oli lähtöpaikan myötä jo etukäteen haastava. Vaikka taukoa on taas alla, startti kropassa Antero Vesterisen valmennettava on varmastikin astetta paremmassa iskussa, kuin Kouvolassa. On syytä muistuttaa, että kyseessä on erittäin kyvykäs hevonen, jonka kohdalla voittosumma olisi ilman 4-vuotiskaudella tullutta loukkaantumista aivan eri tasolla, kuin se nyt on. Vesterinen kommentoi 7 Oikein -lehdessä talven sujuneen hyvin ja valmentaja oli tyytyväinen myös kauden avauskisan suoritukseen. Tässä startissa ajetaan jo optimibalanssilla ilman kaikkia kenkiä. 12 VELOCE VALD ansaitsee piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta. Tauluaan parempi ruuna olisi paremmalta paikalta ollut tässä kuumimpia suosikkeja mutta näistä asemista Mikkelissä voittamiseen vaaditaan rutkasti apua vauhdinjaolta ja juoksunkululta.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen päätöskohteessa rankingin kolme kärkinimeä omaavat aika lailla yhtäläiset saumat ykkösrahoihin. Koska kyse on Mikkelistä ja mailin matkasta, saa 1 REBEL RAPID todennäköisenä keulahevosena kunnian vallata rankingin kärkipaikan jonkinasteisena ideavaljakkona. Alla olevan Lahden startin heikon sijoituksen voi unohtaa, juoksu meni raskaimman kautta ja lopun taipuminen oli ymmärrettävää. Mikäli Henri Bollström pystyy ajokkinsa kanssa sisäradalta keulapaikan puolustamaan, saattaa peli vetää maaliin saakka. 11 JOHNNY FLAME on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta vaarallinen. Juha Puhtimäen valmennettava oli viimeksi keulasta aivan jäätävä ja uudet ennätyslukemat syntyivät vakuuttavalla tavalla. Veli-Pekka Toivasen ajokki pystyy tekemään kirivaiheessa töitä ulkoradoilla ja uskomme ruunan tykittävän päätöspuolikkaalla väistämättä mukaan voittomatsiin. Myös uudessa kotimaassaan hyvällä suorituksella aloittanut 5 LADY LUCK ansaitsee paikkansa parhaasta A-ryhmästä ja sen myötä myös kapeammalta vihjekuitilta. Tommi Kylliäinen istuu tällä kerralla tamman rattaille ja eiköhän alkuun ladata kovat piipussa.

PÄIVÄN DUO

7,2
1,11,5

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1,5,11
1,5,7,8,11
1,2,5,7,8,9,11

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,4
1,3,4,6,15
1,3,4,6,13,14,15

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 5,4,12 B) 2,1,10,8,11,6,9,3
TUURIN TAIKA - DRILLARI - MAISAKAARINA - PAAKKARIN INTO
 
Lähtö 2
A) 6,2 B) 3,12,8,1,7,11,9,5 C) 10,4
MAHAR MONEY - DAMIAN - HELLO KENT - RACING BOY
 
Lähtö 3
A) 5,7 B) 4,3,1,2,6
YPÄJÄ JALLU - TARUNLENTO - B.VIOLETTA - VALON VEENI

Lähtö 4 
A) 10,1,5,4 B) 2,11,3,6 C) 9,7,12
FIRST REVENGE - LEWIS LI - HELLSBELLS - CAPO THE YANKEE 

Lähtö 5
A) 4,6,3 B) 2,7,11,12,9,5,10
LULUN LUPAUS - M.A. PISTE - TVITTERI - CARDA 

Lähtö 6
A) 7,2 B) 5,12,6,8,9,11,10 C) 4,3,1
LITTLEBRO COMERY - CLUB NORD CHIP - BOSS AMIRAAL - VELOCE VALD

Lähtö 7
A) 1,11,5 B) 8,7,9,2,10,12,3 C) 6,4
REBEL RAPID - JOHNNY FLAME - LADY LUCK - AIRA CLOC

Lähtö 8
A) 2,9,1 B) 6,12,3,8,4,7,5,10
PETIS MONDON - DAISY MUSTANG - HELLO JOLENE - SPUNKY GIRL
 
Lähtö 9
A) 3,4 B) 1,15,6,14,13,5,10,16,7,11,12,2,9,8
LEAPING WOLF - AMAZING TYCOON - MAGNIFIQUE ELISE - EASY RI

Lähtö 10
A) 4,1,12 B) 2,9,11,16,14,8,6,15,5,7 C) 3,13,10
LUMI-NELLI - JUKOLAN JUSTIINA - MILRID - TOUHOTIN

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Jani Ruotsalainen

L2/9 HAZELLA: Tamma joutui koelähtöön liian monien laukkastarttien myötä. Kokeessa päästiin ajamaan keulasta ja homma sujui hyvin. Tämä on tosi vino hevonen ja sisärataa se tarvitsisi. Toisten takaa kierteleminen on hankalaa. Ihan tuurissaan on, miten juoksu onnistuu.

L3/2 HAITEK: Aivan ok kunnossa hevonen kilpailee. Se tarvitsee vielä startteja alle, jotta herkistyy. Voittosummaa kertyi äkkiä viime kaudella ja aika vähän rutiinia tammalla on näihin lähtöihin.

L4/3 ROCKTOWN SHERIFF: Ruuna on asiallisessa kunnossa. Tosi huumorihevonen on kyseessä. Päivän vire ja menohalut vaihtelee paljon.

L4/5 HELLSBELLS: Kunnossa ei ole vikaa. Tämä on ihan kohtalainen avaaja. Eiköhän maililla lasketa eteenpäin. Joensuussa takana oli tavalliset kärryt. Toki lähtöasetelmatkin oli suht hankalat. Ajamassani Lappeen voittostartissa mentiin jenkkikärryillä. En tiedä kärryvalintaa Mikkeliin. Tuotakin kannattaa hieman seurata.

L4/9 R.R. PRESLI: Vähän tasainen suorittaja ja suht tavallinen hevonen pohjimmiltaan. Välillä on hiukan nihkeää viimeisten ohittaminen.

L6/9 DESTINATION ONE: Ruuna polki Kuopiossa hyvin loppua. Se lähtisi lujaa ja eturivi olisi ollut iso etu. Tulee hevonen selkäreissullakin asiallisesti perille.

L9/13 CASPER FROST: Hyvät startit on ruuna tehnyt kahdessa tuoreimmassa. Se olisi voinut olla viimeksi ylempänäkin. Annoin keulat pois. Matkalla mentiin hiljaa. Aivan hyvin se kiri loppua. Kauhean terävää pätkää tältä ei löydy. Ruuna jaksaa kyllä mennä ja tehdä omaa juoksuaan.

Marko Heikari

L1/11 FUTU PEE: Tamma teki Jokimaalla ihan ok juoksun lukuun ottamatta laukkaa. Hyppy tuli vähän yllätyksenä. Hevonen tuntui aika ravivarmalta, mutta aina välillä laukkoja vain tulee.

L2/2 DAMIAN: Ori on käynyt vähän lämpöisenä voltissa. Kouvolassa tuli laukka lähtökiihdytyksessä. Vermossa se hyppäsi heti, kun käänsin menosuuntaan. Peli oli molemmilla kerroilla piloilla jo alkuun. Hevonen on kunnossa. Normaali menijä, jolla en usko olevan ongelmia auton takana. Odotan menestystä, jos juoksu onnistuu.

L6/6 CARAMEL KID: Mikkelin esitys oli hyvä. Tämä lähtee aika lujaa liikkeelle ja jonkinlaista menestystä voi perjantaina odottaa. Ruuna kannattaa huomioida peleissä.

L6/11 NIZZA: Tamma ei vain riittänyt Vermossa. Yritettiin kiriä ulkokautta. Sinne jäätiin ulkoradoille. Kunnon pitäisi olla ihan mukavalla mallilla. Lähtöpaikka vie parhaat toiveet aivan kärkisijoista. Toton tuntumassa jos ollaan, ihan hyvin on mennyt.

L9/10 VENTURE WARRIOR: Tämä on aivan hyvä hevonen. Se oli Lappeessa vähän tukkoisen oloinen. Ruuna parantanee starttien myötä. Jossain vaiheessa se tulee vielä pärjäämään.

Terho Rautiainen

L3/5 YPÄJÄ JALLU: Ruuna oli kohtalainen Lappeessa. Se ei ehkä antanut ihan parastaan. Lähtökin oli kyllä kova tasoltaan. Entisellään hevosen pitäisi olla. Nyt on paljon kevyempi porukka. Kenkiä ei riisuta tällä kertaa. Edessä on vanhat alumiinit.

L9/15 EASY RI: Joensuun paluustartin hevonen voitti varsin helposti. Hyvällä mallilla se on. Miten juoksu sitten onnistuu. Tuolta voi jäädä uloskin roikkumaan. Paalulla on muutama asiallinen vastustaja. Ei varustemuutoksia.

Heikki Mikkonen

L5/2 CARDA: Tammasta jäi Kajaanin kisan perusteella varsin hyvä kuva. Se oli ihan parhaita startteja, mitä olen sillä ajanut. Maili ei tätä suosi. Enemmänkin tasavauhtinen tapaus ja hieman laukkaherkkäkin.

L5/3 TVITTERI: Hieman on taukoa alla. Ei mitään dramaattista. Jätin sen kertaalleen ilmoittamatta tässä välissä. Viimeistelyissä tamma oli ihan hyvän tuntuinen. Kyllä se varmaankin 1.28-tuloksen pystyy menemään. Kenties ennätyksensäkin. Mihin tuo sitten riittää. Ei maili varsinaisesti ole tämänkään paras matka. 

L10/3 ONNEN HELKA: Hevonen palasi Kajaanissa pitkältä tauolta. Se otti alkumatkasta hyvin kyytiä, mutta heitti sitten toisella kierroksella vähän vaihteen vapaalle. Ei täysin vakuuttanut. Aika paljon pitäisi tamman mennä eteenpäin, jotta venyisi ihan kärkeen.


 

  Takaisin listaukseen