Ravit

30.05.2019

Helatorstain ravit klo 18

Hevostaitoesitys 1. lähdön jälkeen radan varressa nurmikon aitauksessa. Esityksen jälkeen talutusratsastusta.

Ravintolassa buffet 16 e, katso menu, pöytävaraukset toimisto@mikkelinravirata.fi tai puh. 015-7600 272

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut ja jatkoa tallikommentteihin

Vihje- ja kommenttipaketti torstai 30.5.2019 raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (3,4)
T4-2: 5,4,6,10,15 + 8,1,9,12,13,2,7,14 (3,11)
T4-3: 3,2,10,8 + 6,7,4,5 (9,1)
T4-4: 7,5 (4,1)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 208 riviä, hinta 41,60 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa 2 FIRST REVENGE starttaa loistopaikalta matkaan selkeänä suosikkina. Matias Salon valmennettava on tehnyt startista toiseen hyvää työtä, ja se on tottunut kilpailemaan varsin kovissakin porukoissa. Viimeksi täällä Mikkelissä First Revenge starttasi matkaan takarivistä mutta kärjen reviteltyä avauspuolikkaan 09,5-kyytiä asemat 4. ulkona olivat lopulta varsin hyvät. Kierroksen väliajaksi kellotettiin 11,0 ja kun Henri Bollström käänteli ajokkinsa viimeisen takasuoran alkaessa selässä kolmannelle radalle, näytti ruuna kyllä menestyjältä. Päätöspuolikkaan alkaessa First Revenge jatkoi sitten vapaata rataa ja tämän jälkeen ruuna eteni oikein varmaan tyyliin voittoon. Tuota edeltäneissä starteissa voitot menivät Amazing Warriorin ja Cyrius d’Arianen kaltaisille kivikoville menijöille, eikä rima ole nyt yhtä korkealla. Salo on kommentoinut suojattinsa olevan parhaimmillaan selkäjuoksulla mutta näistä asemista Mikkellin maililla keulajuoksun tavoittelu lienee myös konkreettinen vaihtoehto. Toki ainakin rinnalta matkaan kiihdyttävä 3 ANDY VELVET ja tuossa alla olevassa startissa keulasta ylikova alkuvauhti huomioiden kelpo esityksen tehnyt 4 ROCKTOWN SHERIFF avaavat niin kovaa, että joku haastajista saattaa alussa suosikista ohi paiskata. Paikka valmiiksi toisella radalla antaa Ari Moilaselle hyvät lähtökohdat tässäkin tapauksessa.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisessa Toto5-kohteessa ravattavassa 15 hevosen autolähdössä tarjoamme viidelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä. Tasaisesta kärkirintamasta nostamme puolet tämän vuoden starteistaan voittaneen numeron 5 PREDATOR MICK lähdön suosikiksi. Heikki Mikkosen valmennettava on monipuolinen nousukas. Taulussa näkyvät voitot ovat irronneet niin keulasta, johtavan rinnalta kuin parijonosta kirimälläkin. Mikäli ravi vain maistuu, pystyy Predator Mick taistelemaan kärkisijoista. Matti Nisosen valmennuksesta tulevat numerot 4 MIDLETON ja 6 GRAINFIELD FANNY huomioidaan seuraavaksi. Midleton voitti viimeksi maililla haastavasta lähtöpaikasta huolimatta vauhdinjaon suosimana. Grainfield Fanny on puolestaan saanut pitkän tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa ja tamma on hieman tasapaksua tauluaan vaarallisempi. Ihan yhtä lailla numeron 10 DONT PRESS SEND voisi nostaa aina rankingin kärkipaikalle saakka. Kati Lindsbergin valmennettava laukkasi Suomen debyytissä jo ennen lähtölinjaa mutta osoitti laukan jälkeen olevansa kelpo peli sarjoihinsa. Mikäli Hannu Torvisen ajokki ravaa, se taistelee voitosta. Kanuunakuntoinen 15 AN-ANDREE otti viimeksi Lappeessa uransa avausvoiton. Näistä asemista voiton uusiminen ei ole helppoa mutta toisaalta ei täysin mahdotontakaan.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa rankingin rakentaminen on todella haastavaa, sillä peräti seitsemälle viivalla olevalle valjakolle on laskettava realistinen voittosauma. Rankingin kärkeen kipuava 3 BOSSES LILY oli toissa kerralla Porissa kipeä ja tämän myötä tamma ei pienen tauon jälkeen ollut viimeksi Vermossakaan parhaimmillaan. Katseet ovat Suur-Hollola-ajon alkuerissä mutta eiköhän Antti Teivainen pyri tässä valmistavassa startissa ajamaan reipashenkisen keulajuoksun. Ravilla 2 SPECIAL ENVOY U.S. avaisi myös kovaa ja kykyjensä puolesta Tapio Perttusen valmennettava pystyy menestymään. Ruuna on parissa alla olevassa startissa käynyt kuitenkin aivan liian kovilla kierroksilla. 10 FARZAD BOKO oli suoraan tauolta kovavauhtinen avaus huomioituna todella hyvä. Mailin matka ja takarivin lähtöpaikka on Mikkelin pyöreällä radalla kuitenkin haastava lähtökohta. 8 D.D.’S HITMAN on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta mielenkiintoinen seurattava. Kovaa avaava mutta turhan ulkona oleva 7 LORD IVAR, nousuvireiset 6 PAJAS FACE ja 4 SENTRY sekä vielä 5 REGENT ZET pystyvät juoksujen onnistuessa heittämään A-ryhmäläisille kelpo haastetta. 

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Päätöskohteena rankingin kärkeen kipuava numero 7 O.P.ROC olisi tässä tehtävässä vahva kandidaatti rivien läpivarmaksi, mikäli Matias Salon valmennettavalla olisi ollut parempi arpaonni. Lähtöpaikka on kuitenkin ulkona ja ottanee väistämättä aikansa, ennen kuin sisemmiltä radoilta starttaavat pääsevät omista juoksupaikoista lopullisesti sopuun. Uskomme viime vuonna yli puolet starteistaan voittaneen numeron 5 SULTAN JOURNEY etenevän tuulenhalkojan paikalle ja vaikea on uskoa Esa Holopaisen tuon jälkeen keulapaikasta luopuvan. Sultan Journey teki ihan asiallisen esityksen suoraan tauolta ja startti kropassa kovalla totoprosentilla kilpaileva ruuna varmasti parantaa. Vaikka suosikkikaksikko varsin selkeästi edukseen erottuukin, omaavat myös B-ryhmän kärkinimet ihan realistiset saumat aina voittoonkin saakka. Numerot 4 FRANKLIN WEB, 1 THE RECTOR, 2 PHANTOM SMITH ja 3 JACK FIRE saavatkin asemat suuremmasta vihjesysteemistä. 8 BLUE FLASH ja 10 LESSONS IN LOVE tarvitsevat apuja vauhdinjaosta ja juoksunkulusta venyäkseen näistä lähtöasemista ykkösrahoille.

PÄIVÄN DUO

2,3,8,10
5,7

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

7
1,2,3,4,5
1,2,3,4,5,8,10

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

12,13
3,6,12,13
3,4,6,9,11,12,13

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 9,16,10,15,14,11 B) 5,6,1,13,8,3 C) 2,7,4,12
VANJALI - KEISAR - ATO - BALETIN SALAMA
 
Lähtö 2
A) 6 B) 1,5,7,9,3,12,14,13,11 C) 2,8,4,16,10,15
MAHAR MONEY - STONEISLE QUINCY - YVONNE CROFT - CLASSIC RED  

Lähtö 3
A) 4,6,7,8 B) 5 C) 3
NEVAN NEITO - WASSI - LUMO-PEKUNA - VIRIN VARPU

Lähtö 4
A) 2 B) 3,4,7,9,5,1 C) 8,6,11,10,12
FIRST REVENGE - ANDY VELVET - ROCKTOWN SHERIFF - WAR PAINT
  
Lähtö 5
A) 5,4,6,10,15 B) 8,1,9,12,13,2,7,14 C) 3,11
PREDATOR MICK - MIDLETON - GRAINFIELD FANNY - DONT PRESS SEND

Lähtö 6
A) 3,2,10,8 B) 6,7,4,5 C) 9,1
BOSSES LILY - SPECIAL ENVOY US - FARZAD BOKO - D.D.'S HITMAN

Lähtö 7
A) 7,5 B) 4,1,2,3,10,8 C) 12,9,6,11
O.P.ROC - SULTAN JOURNEY - FRANKLIN WEB - THE RECTOR

Lähtö 8
A) 2,1 B) 4,5,3,6,7
KUKAN TUTU - TURELIUS - HUMUN HUMU - VINKSA
 
Lähtö 9
A) 12,13 B) 6,3,11,9,4,10,7,2,1,5
JE SUIS JUSTINE - PITCH PERFECT - WHAT A WHEELING - DORA JET

Lähtö 10
A) 1 B) 3,10,6,7,8,4,5,9,11,12,2
MYLLYN VILI - MANDAN MAINIO - SAVON SANNA - HYYPÄN LILJA

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Matias Salo

L4/2 FIRST REVENGE: Ruuna on mennyt koko ajan aavistuksen parempaan suuntaan. Viimeksi se oli jo vähän sellainen kuin pitääkin. Lähtöpaikka on mainio. Tämä pääsee jonkun verran liikkeellekin. Menestysmielellä Mikkeliin lähdetään. Samalla balanssilla jatketaan eli kengät jalassa.

L6/6 PAJAS FACE: Hevonen teki hyvän kirin Kuopiossa ja se polki lujaa maaliin. Ruuna on kärsinyt huonoista lähtöpaikoista. Pikkasen ulkona on lähtörata nytkin. Tuo hankaloittaa tehtävää. Kohta tämä kyllä pärjää jossain.

L6/9 BARTENDER IN: Ei ole ollut oikein sopivia sarjoja tarjolla ja starttiväli on venähtänyt. En mielelläni tällä ajaisi maileja. Lähtöpaikka on vähän kaksijakoinen. Rahasijaa tavoitellaan.

L6/10 FARZAD BOKO: Lahden esitys pitkältä tauolta oli tosi hyvä. Hevonen lähti lujaa ja tuli asiallisesti maaliin asti. Ihan vähän se kangistui lopussa. Startti vei varmasti ruunaa eteenpäin. Se kannattaa huonioida peleissä. Mielestäni tallin kolmikosta tällä on paras voittosauma tässä lähdössä.

L7/7 O.P.ROC: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja koko ajan tuota yhtä laukkastarttia lukuun ottamatta. Se on mennyt jo pidemmän aikaa mallikkaasti. Pärjäämismielellä viivalle lähdetään. Hevosen kaviot on hyvät ja tarkoitus on jatkaa ilman kenkiä.

Timo Korvenheimo

L2/6 MAHAR MONEY: Varsa on ollut oikein hyvä kahteen ekaan starttiin. Viimeksi se matkasi johtavan rinnalla. Aika nätisti ajettiin siinä. Vasta viimeiset sadat metrit tultiin tosi kovaa. Tosi hyvä esitys kolmevuotiaalta tammalta. Lähtöpaikalla ei ole vielä tässä vaiheessa hirveästi merkitystä. Toimiva ja fiksu alokas on kyseessä.

L4/7 WAR PAINT: Kuopiossa hevosella oli vähän väärät varusteet. Se vastusti niitä ja laukka tuli. Muutetaan sitä puolta hieman erilaiseksi Mikkelissä. Muuten Kuopiossa ei ollut mitään vikaa. Kaikki on tammalla hyvällä mallilla.

L6/4 SENTRY: Ori oli Vermossa oikein positiivinen ja se tuli mukavasti maaliin asti. Ihan hyvin mietttein lähdetään kisaan. Hevosella on nousuvirettä ilmassa.

Jani Ruotsalainen

L2/2 HITECH AVENGER: Jotain ruuna pääsisikin. Vähän turhan tasainen se oli Kajaanissa. Kunto on ihan ok.

L3/3 TAIKATULEN LIEKKI: Hevonen on tuloillaan. Ei se vielä aivan tällaisessa lähdössä riitä parhaille. Kohta tamma alkaa pärjäämään. En yllättyisi Mikkelissä tähtituloksesta.

L4/4 ROCKTOWN SHERIFF: Mukavassa kunnossa ruuna kilpailee. Hiukan se on sellainen mötkylä lopussa. Ei aina anna parasta ulos itsestään. 

L5/5 PREDATOR MICK: Tamma meni oikein helposti Vieremällä. Sen tuntuinen hevonen, että se pärjää jatkossakin. Aivan hyvä lähtönopeus tältä löytyy. Ensimmäiseen kurviin ei passaa hirveästi ottaa kiinni.

L7/9 THREE DEE NODO: Lappeen paluukilpailussa tuli laukka. Oikein hyvän suorituksen ruuna teki sen jälkeen. Laukan otan vähän omaan piikkiin. Lähtöpaikka on aivan hyvä.

L7/10 LESSONS IN LOVE: Mikkelissä ravi katosi viimeisessä kaarteessa. Hevonen oli siinä vielä ihan hyvän tuntuinen. Varmaankin varusteita hiukan muutellaan. Uskon sen menevän koko ajan eteenpäin.

Matti Nisonen

L5/4 MIDLETON: Ruuna oli oikein positiivinen viimeksikin. Meillä oli maililla hankalat lähtöasetelmat. Kärki hullutteli siinä ja kenttä kääntyi. Silti suoritus oli erinomainen. Luulisin meidän tältä paikalta saavan suotuisan juoksun suht lähellä kärkeä. Lähtökohdat on hyvät. Puolilapuilla ja kengät jalassa jatketaan.

L5/6 GRAINFIELD EMILY: Viimeksi Mikkelissä hevonen laukkasi jo kokoontumisvaiheessa hyvissä ajoin ennen lähtölinjaa. Se paikkasi virheensä mainiosti ja polki vahvasti ollen vielä neljäs maalissa. Tamma on petrannut joka starttiin pitkän tauon jälkeen. Odotan, että se edelleen parantaa lähtöjen myötä. Kyllä Midleton on silti tähän kohtaan tallin ykköshevonen.
 

  Takaisin listaukseen