Ravit

11.04.2021

Ravit Mikkelissä klo 13. Ravit ajetaan ilman yleisöä, ne ovat katsottavissa suorana Veikkauksen TotoTV:n kautta.

7 oikein -lehden ohjelmasivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,9,1 + 2 (6,7)
T4-2: 5,1 (9,3) 
T4-3: 4 (7,10)
T4-4: 7 + 2,1,3,8 (12,5)

Pieni systeemi 6 riviä, panos 2 euroa, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 40 riviä, panos 0,6 euroa, hinta 24 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1
klo 14:10 Tammasarja 2021
Suomenhevoset tasoitusajo 2100 m 4-6-v. 
p. 1500 e + 20 m/ 1500 e. enintään 9000 e P. 2000 e

RANKING
A) 3,9,1 B) 2,6,7,4 C) 5,8,10

Suosikkikolmikko erottuu edukseen. 3 KASMIIRA on aloittanut uransa erittäin positiivisella tavalla. Juha Kortekallion valmennettava tuntuu olevan aloittelevaksi suomenhevoseksi harvinaisen ravi- ja suoritusvarma tapaus, ja kun kykyjäkin selvästi löytyy, jatkanee tamma tasaista nousua sarjoissa. Kolmen voiton lisäksi Kasmiira on joutunut kertaalleen tyytymään kolmosrahoihin, mutta tuossakin startissa Sandra Kortekallion ajokki kiri päätöspuolikkaan alle 30-kyytiä ollen aivan yhtä hyvä, kuin muissakin juoksemissaan starteissa. 9 AAMULENTO on palannut talvitauon jälkeen hyvässä vireessä radoille ja tamma hakee tässä jo kolmatta peräkkäistä voittoaan. Toissakerralla Forssassa Aamulento eteni päätöskierroksen alkaessa johtopaikalle, ja viimeksi Mikkelissä se veti lähtöä keulasta alusta alkaen. Hannu Torvisen rattailleen saava tamma avaa kovaa ja se saattaa hyvinkin pystyä hyödyntämään takamatkan juoksuradan lähtöpaikkansa. Helmikuussa Markus Porokan valmennukseen siirtynyt 1 PILSSIN TAIKA debytoi maaliskuun loppupuolella uusista käsistä Seinäjoella voittoisasti, eikä hevosen onnistuminen tullut suurena yllätyksenä. Porokka kommentoi tuon startin alla suojattiaan varsin positiiviseen sävyyn ja painotti, ettei tamma ole treenien perusteella lainkaan niin epävarma tapaus, kuin mitä tuon hetkisestä taulusta olisi voinut päätellä. Startissa Pilssin Taika osoitti valmentajan arvioiden osuneen täysin kohdalleen, ja tamma hallitsi tapahtumia varmaan tapaan johtavan rinnalta. Selvästikään kaikki ei ollut vielä pelissä, ja viisivuotiaan esitystä seurataan niin tässä startissa, kuin jatkossakin, suurella mielenkiinnolla. Ehjällä juoksulla Pilssin Taika tehtailee tässä varmasti uudet komeat ennätyslukemat.

Lähtö 5. | Toto4-2
klo 14:30 Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
1.11.2 ja hitaammat P. 1000 e.

RANKING
A) 5,1 B) 9,3 C) 4,2,8,7

Matias Salon valmennuksesta uudessa kotimaassaan debytoiva 5 LIVINONTHEDASH kohtaa erittäin sopivalta tuntuvan vastuksen ja tarjoamme keskeltä rataa matkaan kiihdyttävälle ruunalle asemat rankingin kärjestä. Viime vuonna Ruotsin puolella annetut näytöt yhdistettynä Matias Salon startin alla antamiin kommentteihin antavat luvan odottaa ruunan riittävän suoraan tauoltakin tässä lähdössä pitkälle. Muutaman startin jälkeen hevosen todellisesta iskukyvystä on sitten jo paljon kestävämmällä pohjalla oleva näkemys. Parhaimmillaan kovaa auton takaa matkaan pääsevä 1 IDA'S OWEN on suoraan tauolta arvoitus. Alla on hankosidevamma, josta todellinen toipuminen nähdään starttien myötä. Kummankin suosikin kohdalla lämmitys antaa tärkeää lisäinfoa päivän vireestä. Vaikka kummankin suosikin kohdalla kiistatta epävarmuustekijöitä löytyykin, joutuvat haastajat kyllä petraamaan venyäkseen voittoon. B-ryhmän käynnistävä 9 MR HOT SHOT ei Joensuussa riittänyt suoraan tauolta johtavan takaa Toto75-lähdössä. Tiedossa lienee taas hyvä sisäratareissu ja ruunalla lienee kelpo saumat pitää edestään starttaavan Ida’s Owenin selkä. 3 LET'S TAKE A SELFIE on tässä startissa tasapaksua tauluaan vaarallisempi. Viimeksi se starttasi Willow Priden voittamassa Tammatähdessä tehden ihan kelpo esityksen. Rima ei ole nyt yhtä korkealla. 2 SPECIAL ENVOY U.S. on suorittanut tasaisesti tauon jälkeisissä starteissa montén puolella. 

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
klo 14:50 Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 5000 e. P. 800 e.

RANKING
A) 4 B) 7,10,8,1,5,3 C) 6,9,2,12,11

Vakuuttavalla tavalla uransa käynnistänyt 4 HOTTINE on Päivän Duon avauskohteessa rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Vesa Lipsasen suojatti on osoittautunut selkeästi keskimääräistä aloittelijaa kyvykkäämmäksi tapaukseksi ja seuraammekin seitsemänvuotiaaksi varttuneen ruunan uran jatkoa mielenkiinnolla. Toistaiseksi uran ainoan tappion Hottine kärsi helmikuussa Killerillä, missä lähdön voitti jo kuudesti tappioitta startannut Avot. Nyt vastaavaa tolppakonetta ei ole vastassa, ja mikäli Hottine ravaa ja suorittaa viime starteissa nähdyllä tasolla, on se varmastikin vahvoilla. Omistaja-valmentaja Lipsanen kommentoi 7 oikein -lehdessä, että hevonen saattaa pidemmän starttivälin myötä olla auton takana yli-innokas. Suuremmin emme tästä kuitenkaan huolestu, rattailla istuva Jani Ruotsalainen on pärjännyt ruunan kanssa ainakin toistaiseksi erinomaisesti. B-ryhmän käynnistävä 7 VENNELMON VÄLKKY saa myös kehut uransa alkutaipaleen suorituksista. Toistaiseksi Ville Mikkasen suojatilla on kasassa 6/8 totosijaa, ja ori nappasi toissakerralla Kuopiossa uran avausvoitonkin. Tuo ykkössija irtosi rehdillä esityksellä kolmattakin punnertaen, ja tarvittaessa ori pystyy tekemään tässäkin lähdössä töitä menestyksensä eteen.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
klo 15:10 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 22 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 7 B) 2,1,3,8,12,5,4,6 C) 11,10,9

Vahvan viime kauden siivittämänä 7 HEAT OF DYNAMITE starttaa suoraan tauoltakin suurena suosikkina Toto4-kierroksen päätöskohteeseen. Matias Salo kommentoi 7 oikein -lehdessä talven sujuneen suunnitellulla tavalla ja paluu kilparadoille päästään tekemään suunnitelmallisesti kesäkeleissä. Iikka Nurmonen ladannee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta määrätietoisesti eteenpäin, ja tuskinpa yhdenkään sisäpuolelta starttaavan haastajan rahkeet riittävät tässä suosikille vastaamaan. Vaikka vastassa onkin kelpo haastajia, olisi suosikki keulasta tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Toki Heat Of Dynamite pystyy voittamaan muillakin juoksunkuluilla. B-ryhmän kärkeen kipuavan numeron 2 SAND OF HOLMÖ juoksu meni viimeksi Lappeessa pieleen, ja tuon startin voi yksinkertaisesti unohtaa. Paikka valmiiksi toisella radalla on ehdottomasti etu, ja Olavi Nisosen valmennettava omaa konkreettiset totosaumat. Startin tauon jälkeen kroppaansa saanut 1 CAPERCAILLIE COCK on hieman hakenut parasta virettään. 3 RUN AND REPEAT on ollut tauon jälkeisissä starteissa positiivinen. 8 GHALIYA WEB kannattaa huomioida haastavasta lähtöpaikasta huolimatta aikaisessa vaiheessa. 

Lähtö 9. | Troikka 
klo 15:45 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m 
p. 12 000e, 20 m/ 21 000e, 40 m/ 34 000e. enintään 34 000 e P. 1000 e.

RANKING
A) 10,5 B) 9,6,11,2,7 C) 12,8,3,4

Haastavan tuntuisen troikkalähdön jonkinasteinen ideasuosikki 10 MATTILAN MIINA teki tammikuussa pari todella hyvää esitystä, mutta sittemmin totosijat ovat olleet varsin tasokkaissa koitoksissa tiukassa. Nyt Heikki Torvisen valmennettavalle on löydetty varsin sopivan tuntuinen lähtö, ja vaikka 40 metrin pakilta aina tulemista onkin, täytyy Mattilan Miinalta odottaa tällaisessa tehtävässä kärkipään taisteluun nousua. 5 TAISTELU JASKA on osoittanut tuoreimmissa starteissa hyvää virettä, ja lisäksi Antti Tupamäki on kommenteissaan ihan optimistinen menestysmahdollisuuksien suhteen. Porin voitto irtosi keulasta, mutta nyt lienee selkäjuoksun vuoro. 9 VAROITUS on ”kyvykäs mutta epävarma” -kategorian hevonen. Jouni Heimalan suojatti olisi varmasti vaarallinen, mikäli ravi sattuisi juuri tässä startissa maistumaan. Lisäksi ainakin suoraan tauolta laukkoihin pilannut 6 MILRID, Henri Bollströmin taas rattailleen saava ja pieneltä tauolta palaava 11 MONTSAN VIPPI sekä paalun 2 VIKSLENA kannattaa huomioida troikkavirityksissä.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7


7

1 yhdistelmä

TROIKKA LÄHTÖ 7

7
1,2,3,8
1,2,3,8

12 yhdistelmää, panos 2 euroa, hinta 24 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,10
2,5,6,9,10,11
2,5,6,7,9,10,11

50 yhdistelmää, panos 0,5 euroa, hinta 25 euroa

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Markus Porokka

L2/13 N.P. KALLE. Vähän on ollut toimivuuden kanssa hakemista. Hevonen ruunattiin viime syksynä. Hiukan paremmalta homma vaikuttaa. Vauhtien ja kykyjen puolesta hevonen pystyisi heti pärjäämään ehkä hieman kovemmassakin tehtävässä. Viime kesänä se meni jo 1.38 läpi kolmella pysähdyksellä. Aika matalalla profiililla kuitenkin. Tärkeintä olisi, että ruuna toimisi kilpailutilanteessa kunnolla.

L4/1 PILSSIN TAIKA: Tamman suoritus suoraan tauolta oli ihan positiivinen. Seinäjoella oli raskas rata, eikä aikaan kannata sinänsä tuijottaa. Joka tapauksessa hevosen täytyy kyllä hieman parantaakin, jos se meinaa otella tässä voitosta. Viimeksi oli vielä hokit alla. Ainakin luulottelen, että niiden riisumisesta olisi etua. Etupäätä hieman nopeutetaan. Santtu tuumasi viime kisan jälkeen, että pikkasen etupää jäi alle. Jos kaikki menee suunnitelmien ja toiveiden mukaan, pystyy tamma menestymään.

Olavi Nisonen

L1/5 FETE DU MONT: Jotenkin hevonen on vaan ollut pettymys. Viimeksi oli vähän huonoa säkääkin. Jäätiin roikkumaan kolmannelle. Päätin säästellä tammaa ja pakittelin hännille. Koko ajan sitä on treenattu, mutta starttivälit on venähtäneet usein turhan pitkiksi. Eiköhän hevonen lähtöjen myötä vielä parannakin.

L7/2 SAND OF HOLMÖ: Lappeessa juoksu meni jo alkujaan pieleen. En ihan päässyt kääntämään toiselle radalle ja tämänkin kohdalla homma kääntyi sitten pakitteluksi. Joensuussa ruuna oli hyvä kuolemanpaikalta. Vapaa rata käy sille mainiosti. Lähtöpaikka on hyvä. Ollaan ainakin suoraan toisella radalla. Vireen pitäisi olla kohdillaan.

L10/6 SOLOMON JOE: Ruuna on aloittanut ihan mukavasti. Joensuussa oli hankala lähtöpaikka. Matkattiin häntäpareissa ja jouduttiin sitten kiertelemään. Hevonen tuli loppua aivan kohtalaisesti. Jos juoksu onnistuu, pystyy se aika ylös. Uskoisin sen pikkuhiljaa koko ajan parantavan.

Antti Tupamäki

L4/4 NIEMEN IIDA: Tamma palasi Kaustisella pitkältä tauolta. Mielestäni se on mennyt paussin aikana eteenpäin. Typerät laukat sotkivat viime kisan. Jaksoa vaikuttaisi tulleen lisää. Vähennetään hieman lappuja tähän starttiin. Toivottavasti tuosta olisi apua.

L9/5 TAISTELU JASKA: Porin juoksu oli ihan ok. Pikkasen tällä on ollut taipumus väsyä lopussa. Olisiko ruuna selkäreissulla kuitenkin parhaimmillaan. Ei suorituksia toisaalta voi hirveästi moittiakaan. Ei hevonen ole ulkona tässäkään.

Jukka-Pekka Kauhanen

L4/4 SIHISEE: Tamma polki Kuopiossa helmikuussa vikan tuhannen 1.35-kyytiä. Ihan kyvykäs tapaus se on. Porukassa vielä vähän raakile ja arka. Tästä tulee vielä pärjäävä hevonen ajan kanssa.

L8/3 NINTH NOBLEMAN: Kaustisella ruuna otti sille harvinaisen laukan voltin vitosradalta. Esitys sen jälkeen oli ihan ok. Tasaisen varmassa kunnossa hevonen kilpailee. Napakoiden kelien menijä. Koko talven se on ollut kelpo vireessä. Mielestäni ruunan pitää pärjätä tällaisessa lähdössä, jos juoksu onnistuu.

Ari Moilanen

L1/4 STAR ROSE: Tamma teki aivan asiallisen esityksen Lahdessa. Se voisi vaikka mennä vielä vähän eteenpäinkin. Lähtötouhussa se ei ollut kaikkein nopeimmasta päästä. Riski hevonen.

L5/3 LET´S TAKE A SELFIE: Ajamani Forssan kisa oli viiden hevosen tynkälähtö. Parantaa pitäisi, jos pärjätä meinaa.

L6/10 KESÄ-KOHU: Tamma on tehnyt tasaista työtä. Viimeksi Turussa se paransi ennätystään, mutta riitti silti vasta sijalle viisi. Ihan kunnossa hevonen kilpailee.
 

  Takaisin listaukseen