Ravit

20.06.2019

Ravit klo 18.

liput 6 € / 4 €, alle 16 v vapaa pääsy

Ravintolassa buffet 16 e, katso menu, pöytävaraukset toimisto@mikkelinravirata.fi tai puh. 015-7600 272

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut ja lisää tallikommentteja

Vihje- ja kommenttipaketti 20.6.2019 raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,4,6,5 + 1,9 (7,10)
T4-2: 6,5 (2,10)
T4-3: 6,1 + 4,3,2 (11,7)
T4-4: 2 + 3,1 (4,6)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,2 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa nähtäneen Mikkelin maileille varsin tyypilliseen tapaan mielenkiintoinen kiihdytys, joka noussee varsin keskeiseen rooliin tulojärjestyksen suhteen. Eturivistä löytyy kovaan avaukseen pystyviä keulaan mieliviä valjakoita ja mikäli avauspuolikas karkaa täysin lapasesta paikkoja haettaessa, ei kentän kääntyminen tulisi kovinkaan suurena yllätyksenä. Varsin suurella varmuudella ainakin numerot 4 HERMAN HALM ja 6 WONDER WOMAN ladannevat kovat piipussa alkuun, sillä molemmat viihtyvät keulassa. Herman Halm pilasi viimeksi Teivossa laukkaan. Christa Packalen kommentoi tuon startin jälkeen laukan johtuneen pitkälti siitä, ettei ensimmäistä kertaa ruunan rattailla istunut Santtu Raitalan tuntenut ajokkiaan. Raitalan puolustukseksi voidaan todeta, että Herman Halm laukkasi myös rattaille tänään palaavan Hannu Torvisen ajamassa ensimmäisessä startissa toukokuussa Turussa. Taulussa näkyvistä laukkamerkeistä huolimatta Herman Halm on varsin ravivarma tapaus ja se on yksi lähdön kuumimmista pelihevosista. Marko Redsven kommentoi 7 Oikein -lehdessä olevansa tyytyväinen Wonder Womanin vireeseen ja starttiin lähdetään kiihdytyksestä lähtien varsin luottavaisin mielin. Edellä mainittujen ohi rankingin kärkeen nostamme kuitenkin numeron 3 JUSTINE CASE. Tapio Perttusen valmennettava lienee lähdön kyvykkäin hevonen, ja se on startista toiseen osoittanut aivan jäätävää virettä. Vihdoinkin hyvältä paikalta matkaan starttaavalta numerolta 5 VELOCE VALD riisutaan taas etukengät. Edellisessä Jarmo Saarelan ajamassa startissa Marko Lavin valmennettava voitti täällä Mikkelissä piippuhyllyn lähtöpaikalta.

Lähtö 5. | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa kaksi valjakkoa saa asemat kirkkaimmista parrasvaloista mutta suosikin nimeäminen taitaa aika pitkälti olla makuasia. Molemmat ovat lahjakkuuksia, ja ne pystyvät terveystilanteen sen salliessa tekemään radoilta vielä kovan tilin. Alkuvuodesta 2015 loukkaantuneen numeron 6 KUJANPÄÄN JYRÄYS ura pysähtyi väliaikaisesti kuin seinään mutta Heikki Pyykön valmennettava on hyvin konkreettinen todiste siitä, että hyvät tulevat takaisin. Yli kahden vuoden tauon jälkeen oriilla starttailtiin vuonna 2017 kuudesti ilman suurempaa menestystä ja tämän jälkeen vuorossa oli taas taukoa. Tämän vuoden maaliskuussa palattiin taas radoille ja aika nopeasti selvisi, että palaset ovat taas loksahtamassa kohdalleen. Kujanpään Jyräys oli vuoden kahdeksassa ensimmäisessä startissa rahoilla palaten pitkän tauon jälkeen voittokantaankin. Viimeksi Killerin Kimarassa tehtävä oli 6. sisältä kovassa 19,0-lopetuksessa aika lailla mahdoton. Kunto pitää ja nyt vastus on sopivaa kaliiberia. 5 TURELIUS on kerännyt kovissa ikäluokkatehtävissä muhkean tilin ja Eero Laitisen suojatin kohdalla pohjat on vielä katsomatta.  Oriin kyvyt varmasti riittävät avoimelle tasolle nousuun saakka. Kovaa avaava 2 VIRIORI lienee merkittävässä roolissa juoksunkulun suhteen. Alla olevasta tauosta johtuen Tero Ahovuoren valmennettava joutuu tyytymään paikkaan haastajaporukan kärjessä. 10 PAUHIS on löytänyt starttien myötä vireensä. Takarivin lähtöpaikka tuo kuitenkin omat haasteet mukanaan. Kouvolassa voittanut 11 LORUTYTTÖ on vieläkin huonommalla paikalla.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa vihjenikkari joutuu toistamaan itseään. Mikkeli ja maili, tiedossa on varmasti tiukka kiihdytys, jonka lopputulos näytellee keskeistä roolia myös juoksunkulun suhteen. Suosikkina starttaava numero 6 LEON COGER avaa todella kovaa ja Emma Väre saattaa hyvinkin paiskata suojattinsa kanssa ulkoa keulaan mutta myös sisäpuolelta päästään kovaa matkaan. Väre kuitenkin ymmärrettävästi luottaa valmennettavaansa, eikä edes paikka johtavan rinnalla ole este menestykselle. 1 ULK DELLE SELVE on sisäradalta mielenkiintoinen seurattava. Juuso Holttisen valmennettava palasi viimeksi Vermossa suoraviivaisen keulajuoksun päätteeksi voittokantaan, eikä taktiikkaa tarvitse varmastikaan arvuutella, mikäli Jukka Torvinen vain pystyy torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan. Edellä mainittujen välistä myös numero 4 APRIL SISU avaa kovaa ja myös Tomi Haapion valmennettavalla on kiihdytyksessä oma roolinsa. Mitä pidemmälle kiihdytys venyy, sitä paremmiksi haastajien mahdollisuudet kasvavat. Tauolta palaava 3 BEAT OF LOVE vaatinee startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 

Toto4-kierroksen päätöskohteessa kolme A-ryhmäläistä erottuvat selkeästi muusta porukasta edukseen. Rankingin kärkeen kipuava 2 SANTO GRIAL tulee jäätävässä iskussa kilpailevasta Christa Packalenin tallista. Alla oleva voitto irtosi keulasta ja tuossa startissa ruuna väläytti myös lähtönopeuttaan. Hannu Torvinen panostaa varmasti vahvasti alkuun. 3 PREDATOR MICK voitti Mikkelissä 2. sisältä ja Vieremällä keulasta. Heikki Mikkonen tuntee tamman kasvattaja ajokkinsa varmasti keskimääräistä paremmin. Vaikka kaksi edellä mainittua todella kovia ovatkin, huomioidaan myös 1 BRISENDA aikaisessa vaiheessa. Kovalla voittoprosentilla kilpaileva tamma on loistopaikalta varmasti vaarallinen.

PÄIVÄN DUO

6
1,2,3

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
1,3
1,3,4,5,6,7,11

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

10
3,4,7,15
3,4,5,6,7,8,9,11,12,15

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 3,1,5 B) 2,4,6
MAIN STAGE - ELAN - THE BREEZE - LEX LIBERTY

Lähtö 2
A) 5,2,1 B) 9,3,4,6,8
LA DONNA PERFETTA - ERIK BLINK - ROWHILL'S KILLER - DAD'S MEMORY

Lähtö 3
A) 2 B) 1,3,5,8,4,10,12 C) 7,9,11,6
HÄYRILÄN HERO - PIISPALAN HEKO - PUTJETTI - TEPPANA

Lähtö 4
A) 3,4,6,5 B) 1,9 C) 7,10,12,2,11,8
JUSTINE CASE - HERMAN HALM - WONDER WOMAN - VELOCE VALD

Lähtö 5
A) 6,5 B) 2,10,7,8,9,12 C) 4,3,1
KUJANPÄÄN JYRÄYS - TURELIUS - VIRIORI - PAUHIS

Lähtö 6
A) 6,1 B) 4,3,2,11,7,10,12,8 C) 5,9
LEON COGER - ULK DELLE SELVE - APRIL SISU - BEAT OF LOVE

Lähtö 7
A) 2,3,1 B) 4,6,7,11,5,9,12,10,8
SANTO GRIAL - PREDATOR MICK - BRISENDA - MOVES LIKE JAGGER

Lähtö 8
A) 8 B) 5,9,1,4,11,3,6,7,12,10,2
LIMUSKA - TÄHTIMENEVÄ - EGOA ON - KRÄÄSÄ

Lähtö 9
A) 10 B) 3,4,15,7,12,8,11,9,5,6,16,13,1,14
RIKSUN KINGI - BLONDI - JOUTUVA - KARHOTTI

Lähtö 10
A) 11,5 B) 2,3,9,10,12,1,8,6,7
CAPESAKE - LADY MARILYN - TIRELESS SURVIVOR - BROADWAY MUSICAL

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Emma Väre

L4/4 HERMAN HALM: Teivossa tuli laukka lähtöön. Santun mukaan kuski meni siinä löysäämään vähän turhan paljon. Normaalisti tämä on idioottivarma hevonen ravin suhteen. Riksussa ruuna voitti oikein helposti johtopaikalta. Se jatkaa hyvässä kunnossa.

L6/6 LEON COGER: Myös tämä jatkaa hyvällä mallilla. Ruuna ei ollut Vermossa ihan niin letkeä, kuin toivottiin. Pikkasen huollettiin sitä tässä välissä. Aika hyvin on tähän hevoseen oppinut luottamaan.

L8/9 EGOA ON: Ruuna kangistui Kouvolassa tosi pahasti lopussa. Se oli saanut olla laitumella ja meni sitten kisatilanteessa ihan jumiin. Kroppa ei vain toiminut kunnolla.

Christa Packalen

L6/2 BERTUCCIO: Ruuna palasi Riihimäellä pitkältä tauolta. Valjakko joutui väistämään jotain ja hyppy tuli kiinnioton myötä. Muuten hevonen teki ihan hyvän juoksun laukan jälkeen. Aivan hyvän tuntuinen se on ollut kotona. Tämän kohdalla on tärkeää, että saadaan pidettyä terveystilanne kohdallaan. Ei startti vaikuttaisi vieneen sitä ainakaan väärään suuntaan. Lähtöpaikkahan on mainio.

L7/2 SANTO GRIAL: Hyvän tuntuinen nousukas on kyseessä. Lahden esitys oli oikein positiivinen. Hevonen on ollut treeneissä ihan normaalin oloinen. Ajallisesti ennätyksessä on vielä varaa. Onhan Mikkelissä useita kovia vastassa. Pidän kyllä tämän otteista paljon. Ja lähtörata on silläkin hyvä.

Heikki Mikkonen

L7/3 PREDATOR MICK: Tosi hyvälle mallille on valmentaja saanut hevosen. Tämä on oma kasvattini ja varsin tuttu tapaus. Mikkelin voittostartissa jäi vähän varaakin. Ei saatu puolustettua keuloja, mutta päästiin sitten lopussa tulemaan. Tamma avaa kyllä kovaa. Jos se suorittaa vastaavalla tasolla, on se yksi mahdollisista voittajista tässä.

L7/5 DROP OF LOVE: Vaikka tamma palasikin voitokkaasti tauolta Kuopiossa, meni se paljon eteenpäin Joensuun kisaan. Tämä haki keulat radalta 12 ja eka rinki paineltiin 1.11-kyytiä. Vielä maalisuoran puoliväliin saakka se kamppaili vahvasti. Hevonen jatkaa nousukunnossa ja se on ollut kotona hyvän oloinen Joensuun startin jälkeen. Kyllä tämänkin kanssa pitää ehdottomasti lähteä pärjäämään. Vastus on kova ja siinä on nopeita avaajia sisäpuolella. Tamma jaksaa kyllä tehdä omaakin juoksua.

Juuso Holttinen

L1/5 THE BREEZE: Ihan hyvän suorituksen varsa teki avauskilpailuunsa. Vähän hölmöläinen se kyllä oli. Pelkäsi kaikkea ja hiukan varman päälle piti ottaa lähtötouhu. Uskon jo tuon kisan tuoneen lisää rutiinia ja oletan hevosen parantavan tähän. Ainakin 1.17 sen pitäisi mennä. Mikkelin nopealla radalla ei 1.16-tuloskaan yllättäisi.

L6/1 ULK DELLE SELVE: Vermon esitys oli hyvä. Keulapaikalta hallittu voitto. Nyt kaikki puoltaa. Ykkösrata ja maili. Jotain pitää mennä pieleen, jos hevonen tämän lähdön häviää. Vähän muutetaan varusteissa lappuja Mikkeliin. Ei mitään dramaattista.
 

  Takaisin listaukseen