Ravit

30.07.2020

Ravit Mikkelissä klo 18.

Paikallisravilähtö (3-v sh) klo 17.00, ponilähtö klo 17.40, 1. lähtö klo 18.07.

7 oikein-lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti torstain 30.7.2020 raveihin

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 1,3,6,2 + 7,9 (11,12)
T5-2: 3 (5,9)
T5-3: 10,12,7,4 + 1,3 (8,9)
T5-4: 4 + 3,6 (10,9)
T5-5: 5,10,1,7 + 2,4,6 (9,3)

Pieni systeemi 64 riviä, hinta 6,4 euroa.
Suuri systeemi 756 riviä, hinta 75,6 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1

RANKING
A) 1,3,6,2 B) 7,9,11,12,8,4,5

Avauskohteena ravattavassa mailin pyrähdyksessä nähtäneen räväkkä kiihdytys, joka näytellee varsin merkityksellistä roolia tulojärjestyksenkin suhteen. Mikäli sisäradalta matkaan kiihdyttävä kanuunavireessä kilpaileva numero 1 BRAZEN LEONORE pystyy alussa torjumaan ulkoa tulevan uhan, tulee Pia Sjöblomin valmennettavan ohittaminen lähdön myöhäisemmässäkin vaiheessa olemaan todella vaikeaa. Toissakerralla Lappeessa Brazen Leonore voitti varsin sopivan tehtävän pääosin toista rataa ilman vetoapua taivaltamalla. Viimeksi Vermossa tamma oli etukäteenkin ykköshaastaja kovalle Banskylle, joka voitti lähdön keulasta. Brazen Leonore oli johtavan takaa hyvä kakkonen. Mikäli alussa joku ulkoa pyyhkäisee, pyrkinee Tapio Perttunen nousemaan ajokkinsa kanssa toiselle radalle. Kiihdytyksessä 3 DELIGHTFUL MOMENT omaa potentiaalia suosikin ohittamiseen, mikäli Hannu Torvinen lataa täydet alkuun. Koronatauon jälkeen ajetuissa starteissa tammalle tarjottiin vielä nätit selkäreissut mutta eiköhän Mikkelin maililla ainakin haaveilla keulajuoksusta. Tapio Mäki-Tulokas kommentoi 7 Oikein -lehdessä positiiviseen tapaan numeron 6 CARBON CRYSTAL tämänhetkistä virettä. Valmentajan mielestä tamma teki viimeksi toistaiseksi parhaan esityksensä hänen käsistään. Varsin ulkona oleva lähtöpaikka on toki haastava. Myös 2 LESSONS IN LOVE saa paikan A-ryhmästä.

Lähtö 5. | Toto5-2

RANKING
A) 3 B) 5,9,2,4,13,10,12,8,11,7,14

Toisena kohteena ravattavassa lämminveristen Nuorten Sarjassa 3 FREE FROM FINES vaikuttaa ansaitsevan varsin selkeän suosikkiaseman. Tapio Perttusen valmennettava on ollut uran kumpaankin starttiinsa todella hyvä. Uransa avauksessa Free From Fines jäi 13,5.vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen toiselle radalle ilman vetoapua, mistä se oli lopulta todella rehti kakkonen. Viimeksi Mikkelissä irronneessa uran avausvoitossakin ruunalla oli työhaalarit päällä. Tuossa startissa Perttunen nosti ajokkinsa avauskierroksen jälkeen sisäradalta johtavan rinnalle, mistä Free From Fines lipui sitten maalisuoralle tultaessa johtoon ja piti asemansa maaliin saakka. Mikäli Tapio Perttunen saa suojattinsa kolmannen kerran peräkkäin kulkemaan ravia, joutunevat haastajat taistelemaan kakkosrahojen kohtalosta. 

Lähtö 6. | Toto5-3

RANKING
A) 10,12,7,4 B) 1,3,8,9,11 C) 5,2,6

Kolmannessa Toto5-kohteessa tarjoamme neljälle valjakolle asemat A-ryhmästä. Lähtökohta on sinänsä mielenkiintoinen, että kaksi näistä starttaa mailin matkalle haastavat lähtökohdat tarjoavilta takarivin paikoilta, yksi epäonnistui aika lailla täysin edellisessä startissa eikä neljännenkään kohdalla taulu varsinaisesti houkuttele pelaamaan. 10 MYLLYN VILI on rankingin itseoikeutettu kärkinimi mutta ehkä Antti Ripatin suojatti ei näistä asemista kuitenkaan varmakandidaatti taida olla. Kesäkuun starttien perusteella palaset tuntuvat taas loksahtaneen kohdalleen mutta kertaalleen ori on joutunut Mikkelin alla olevan voiton jälkeen jäämään pois. 12 SARMÖÖRI avaa auton takaa kovaa ja eturivistä Juhani Heikkisen ajokkia olisi voinut nykyvireessä harkita jopa varmaksi. Aika näyttää, minkälaisella taktiikalla lähtöä lähdetään näistä asemista ajamaan. Numeron 7 ARON VIIMA kohdalla Joensuun epäonnistumisen taustalla olivat vanhat vaivat. Pauli Raivio kommentoi 7 Oikein -lehdessä, että tässä lähdössä takakenkien riisumisella haettaneen ratkaisua tuohon haasteeseen. 4 LUMO-PEKUNA on ravin maistuessa potentiaalinen menestyjä. Seppo Suurosen valmennettavan vireessä ei ole moittimista.

Lähtö 7. | Toto5-4, Troikka 

RANKING
A) 4 B) 3,6,10,9,12,2,8,7,1 C) 11

Neljännessä Toto5-kohteessa taistellaan paikoista Jyväskylässä 22.8. ravattavaan Cartivet Meeting -finaaliin. Rankingin kärkeen kipuava 4 ADRIENNE’S AMI on virtava tapaus ja Tapio Perttusen ajokki lienee lähdön keulahevonen. Timo Toiviaisen suojatin kunto on kohdallaan ja mikäli Adrianne’s Ami matkalla rauhoittuu, se pystyy myös reipasvauhtisen avauksen jälkeen lopettamaankin kovaa. Suosikki saa kunnian toimia kapeamman vihjesysteemin apuvarmana. Sekavasta taulusta ja alla olevasta koelähtöön passituksesta huolimatta 3 LAKE’S ACTION on kuumimpia pelihevosia. Ville Hakala kommentoi 7 Oikein -lehdessä laukkoihin löytyvän selkeät syyt ja valmentaja kertoo tähdänneensä suojattinsa kanssa juuri tähän karsintaan. Volttilähdöt tuottavat Lake’s Actionille vaikeuksia ja Seinäjoen monté-lähdön laukat menevät Hakalan mukaan epäonnistuneen varustekokeilun piikkiin. Autolähdössä laukkariskiä ei pitäisi olla ja viivalle tullaan luottavaisin mielin. Viime kaudella 7/13 kertaa ykkösrahat napannut 6 IL FUNNY LI hakee yhä kauden avausvoittoaan. Viimeksi Mikkelissä varsin tasokkaassa Toto75-lähdössä ruuna teki sisäratajuoksulla ihan kelpo suorituksen. Juoksun onnistuessa Markus Dahlströmin suojatti pystyy palaamaan voittokantaankin.

Lähtö 8. | Toto5-5, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5,10,1,7 B) 2,4,6 C) 9,3,8

Toto5-kierroksen päätöskohdetta lienee vaikea selvittää kapealla rastituksella. Kelpuutamme jo pieneen systeemiin neljä valjakkoa. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 AIN’T SHE SWEET avaa auton takaa kovaa ja mikäli Jukka Torvinen pääsee ajokkinsa kanssa keulaan, sen ohittaminen lienee vaikeaa. 10 DOUBLE REVENGE onnistui Forssassa kykyjensä edellyttämällä tavalla mutta Mikkelissä takarivin lähtöpaikka on maililla haastava. Loistopaikalta starttaava 1 CRYSTAL BAY on todella mielenkiintoinen seurattava. Ville Hakalan valmennettavalle on alla olevissa starteissa jäänyt jossiteltavaa, sillä kiriväylät eivät ole toivotulla tavalla auenneet. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon paukkuja on jäänyt varastoon. 7 ONE BREAK BROLINE on merkittävästi tämänhetkistä tauluaan kyvykkäämpi menijä. Juuso Holttinen kommentoi, että viime starttien aikaan veriarvoissa oli hieman sanomista. Nyt hevonen tuntuu treenissä hyvältä. Aika näyttää, millä tasolla One Break Broline hieman pidemmällä starttivälillä suorittaa.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 8-9

5,10,1,7
1

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4
3,6
3,6,9,10

Yhteensä 6 yhdistelmää, hinta 3 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
4,6,9
2,4,5,6,7,9,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.
 

OHJASTAJA JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Janne Räisänen

L1/13 TULI-HULI: Ori oli tosi hyvä Suonenjoella. Se on koko ajan parantanut otteitaan. Hevonen on oikein hyvällä mallilla. Aika ravivarma tapaus myös. Tuo tuore ennätys on tosiaan juostu Suonenjoella ja Mikkelissä siitä varmasti jonkun verran pystyy pudottamaan.

L3/5 LULUN TAIKA: Keväällä hevonen oli hyvä. Sitten tuli muutama tasaisempi startti. Omistajan mukaan tamma ei tykkää kuumista keleistä ja tuosta löytyy syytä. Jos kelit vähän viilenisivät ja hevonen petraisi sen myötä. Ihan kivan oloinen tapaus.

L3/9 DRACO: Pitkä tauko on alla. Kokeessa Draco joutui tavallaan juoksemaan yksin.  Ei hevosta hirveästi huvittanut tehdä töitä. Se pystynee porukassa parantamaan jonkun verran. Ravivarmuus on kovasti plussaa tällaisessa lähdössä.

L5/4 MOOSE ON THE LOOSE: Mikkelissä viimeksi ravi mureni vikassa kaarteessa. Loppusuoralla tuli sitten laukka. Sijoilla 3-4 olisi tamma ollut ravatessaan. Jotain hyvääkin on tässä hevosessa. Huonoa tuuria on ollut matkassa. Kova lähtö on nyt toki. Tuo edelliskilpailu oli kyllä myös Nuorten Sarja.

L5/8 MAS DARLING: Joensuun toukokuun startissa hevonen oli vähän kehno. Valmentajan mukaan siitä oli löytynyt sanomista. Sen ongelman pitäisi olla nyt hoidossa. Aivan positiivisin miettein valmentaja on kisan alla. Jonkin verran parempi pitäisi tamman olla torstaina.

L5/11 HE´S A HORSE: Aika tasaisesti hevonen on suorittanut. Aivan viime kuulumisista en tiedä kertoa.

L7/1 V.G.´S UNSTOPPABLE: Koelähdön esitys oli sellainen pikkunäppärä. Kova lähtö on kasassa ja paljon pitää pystyä parantamaan. Lähtöpaikka on hyvä. Ihan kärkisijat silti yllättäisi. Pitkä paussi on kuitenkin takana.

L9/8 RIION VALENTINO: Tästä ajokistani en osaa hirveästi kertoa.

Juha Länsimäki

L7/3 LAKE´S ACTION: Lähtötohinat on olleet ruunalle vähän hankalia. Laukkoja on tullut. Aika kyvykäs tapaus tämä kyllä on. Viimeisin ehjä startti on Jyväskylän T75-voitto. Kuumuutta löytyy hevosesta. Matkalla ruuna ei ole enää tavannut laukata. Ehjällä suorituksella aivan mahdollinen pärjääjä.

L8/1 CRYSTAL BAY: Tuorein kilpailu on St Michel -ravien pitkä matka. Ori juoksi siellä johtaneen Trouble Leaderin takana. Siinä oli varsin nykivä tempo. Kelpo tulos syntyi. Tosin jos olisin ajanut vikan kurvin eri tavalla, olisi ori ollut pari sijaa ylempänä. Tällä on vähän ongelmia kaarteissa ja halusin koittaa sisärataa. Luukkua ei sitten auennut. Kurvien kannalta lähtöpaikka on mainio. Jos matkalla pidetään kovaa tempoa, on tämä mahdollinen menestyjä.

L9/7 QUITE IMPRESSIVE: Ajoin hevosta ensimmäistä kertaa Härmässä. Jäätiin johtavan rinnalle ja hieman ruuna siitä väsyi. Vähän kuuman sorttinen tapaus. Vaikea on tuon startin perusteella arvioida tarkemmin.

Ari Moilanen

L1/13 TULI-HULI: Ajoin oriin paluukilpailun Lahdessa. Ihan lahjakkaan tuntuinen aloittelija, joka näkyy jo voittaneenkin kelpo tuloksella. Tauko alla oli pitkähkö ja starttien myötä hevonen mennee edelleen eteenpäin.

L2/1 BLUE FLASH: Ajamassani kärrylähdössä Teivossa ruuna oli johtavan takaa viides. Tasapaksu esitys.

L5/11 HE´S A HORSE: Hevosen suoritus Lappeessa oli parijonosta tasainen.

L6/1 VENLAN VEKKULI: Ruuna pääsee hyvin liikkeelle. Nopea ja ravivarma tapaus. Paikka sopii varmaankin hyvin. Päivän vireestä en osaa kertoa enempää.

L6/2 SATINKUTI: Tamma tekee tasaisia juoksuja. Vauhtia saisi olla piirun verran lisää. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L8/10 DOUBLE REVENGE: Tamma voitti johtavan rinnalta Forssassa ja meni ennätyksensä. Oikein kelpo esitys. Kurveissa tällä on ollut vähän ongelmia ravin kanssa. Forssassa se meni kyllä kaarteetkin hyvin. Laukkariski suurenee, jos loppukaarteessa joutuu 3.-4. radalle. Periaateessa tamma kyllä tulee takaakin aivan hyvin.

L10/9 HANSLANKARI: Aika epävarma ori. Maili on sille matkana hieman lyhyt. Koitetaan yltää rahasijalle.

Juuso Holttinen

L8/7 ONE BREAK BROLINE: Ruuna ei ollut vikoihin startteihinsa ihan sellainen kuin odotettiin. Veriarvoissa oli vähän sanomista ja hieman puuttui lopusta. Ei löytynyt sellaista potkua kuin normaalisti. Hyvin ruuna on nyt treenannut. Odotukset on aivan korkealla. Varusteet on ennallaan.

L9/5 ZOLACE: Aika tasaisia on olleet hevosen viime esitykset. Viimeksi se sai nappireissun ja tarjolla oli ihan kärkipään sijoitus. Hieman jäi puristusta uupumaan. Kokeillaan nyt tiheämpää starttaamista. Maili käy matkana mukavasti. Ei silti kauhean isoja odotuksia.

Arto Laaksonen

L3/6 KASTEHELMENI: Tamma nappasi viime keskiviikkona Vermosta kakkosen. Se oli kyllä ihan hevosen uran parhaita startteja. Ravi kävi paremmin kuin ennen. Välillä tammalla on ravi loppua kohti huonontunut ja laukkoja on tullut. Muutettiin hieman varusteita Vermoon ja tuo tuntui auttavan. Hyvässä kunnossa hevonen kilpailee ja kohta se jossain voittaakin.

L7/9 OTHELLOS MAGI: Hevonen on nyt mennyt ravia viime aikoina. Ehkä pikkasen on kuitenkin jotain puuttunut. Se on saanut tässä välissä lihashuoltoa ja voi olla, että varusteita vähän viilataan. Ruuna kilpailee viime sijoituksiaan paremmassa vireessä. Lähtöpaikka on ihan ok.

 


 

  Takaisin listaukseen