Ravit

08.08.2020

Ravit Mikkelissä klo 18.

Paikallisravilähtö klo 17.00, ponilähtö klo 17.30, 1. lähtö klo 18.00.

7 oikein -lehden käsiohjelmasivut

Katso ravintolan menu tästä!

Vihje- ja kommenttipaketti 8.8.2020 raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,1,6,2 + 8 (4,5)
T4-2: 13,3,7,5,14 + 2,4,9,1 (11,12)
T4-3: 1 (13,9)
T4-4: 10 + 13 (11,5)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 90 riviä, hinta 18 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1

RANKING
A) 7,1,6,2 B) 8,4,5,3,12 C) 9,10 

Toto4-kierroksen avauskohteessa suosikkina starttaava 7 JASMINE ZON voitti toissakerralla Joensuussa Toto75-lähdön mutta joutui sitten Lieksan kesäravien välistartissa tyytymään kakkosrahoihin. Tuomo Määttäsen ajosuoritus oli tuossa Joensuun tasokkaassa lähdössä oppikirjamateriaalia. Määttänen latasi suojattinsa kanssa juoksuradalta kovat piipussa kiihdytykseen ja Jasmine Zon otti ensimmäiset keulat. Kierros jäljellä ulkoa tuli painetta mutta Määttänen ei itsepintaisesti puolustanut paikkaansa, vaan Jasmine Zon jatkoi johtavan takana. Kiriväylät aukesivat sitten loppukaarteessa, minkä jälkeen ruuna lepatti kovassa lopetuksessa hyvällä tyylillä 3.000 euron arvoiseen voittoon. Lieksassa Jasmine Zon oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen vain Gute Bandille häviten, eli ei tuossakaan suorituksessa mitään moitittavaa ollut. Ulkona oleva lähtöpaikka tuo Mikkelin mailille aina omat haasteensa, eikä Jasmine Zon lopulta maistu varmaksi. Viimeksi selkeästi alle tasonsa suorittanut 1 GLINT MATCH on loistopaikalta ykköshaastaja. Teivossa 14.7. Niko Riekkinen piti vastaavalta paikalta Teivossa keulat ja eiköhän viivalle tälläkin kerralla tulla suoraviivaisella taktiikalla. Anne Takanen kommentoi, että balanssia saatetaan tähän starttiin keventää. Viime starttien tavoin jenkkikärryt lyödään perään. Nousuvireinen 6 UNCOMPARABLE lukeutuu myös perusvaljakoihin. Viimeksi Kaisa Tupamäki-Kukkamon suojatti teki tasokkaassa Cartivet Meetting -karsinnassa vahvaa virettä alleviivaavan suorituksen. Tasapaksua tauluaan vaarallisempi 2 LEWIS LI ansaitsee myös paikkansa A-ryhmässä. Minna Hentusen suojatin aivan terävin kuntohuippu on ollut ehkä hieman hakusessa mutta positiivisia viitteitä on ollut jo nähtävissä. B-ryhmän käynnistävä 8 EXOTIC LINDA on hevosena varmastikin lähdön parhaimmistoa mutta surkea lähtöpaikka pudottaa Olli Pekkarisen valmennettavan ulos kirkkaimmista parrasvaloista.

Lähtö 5. | Toto4-2

RANKING
A) 13,3,7,5,14 B) 2,4,9,1,11,12,10 C) 8,6

Toisena Toto4-kohteena ravattava lämminveristen mailin voltti aiheuttaisi vihjenikkarille varmastikin harmaita hiuksia, ellei päälaki olisi ollut jo vuosikymmenen ajan paljaana. 13 JACK VADER on hevosena aika lailla ylikylän peli tähän lähtöön mutta ei näistä asemista maalinjan ylittäminen ensimmäisenä mikään helppo iltapuhde tule olemaan. Suur-Hollolassa välieriin saakka edennyt ruuna on tottunut juoksemaan todella kovissa lähdöissä ja 100.000 euron palkintosumman rikkoutuminen uran 61. startissa kertoo kaiken oleellisen hevosen perusluokasta. Kierrettävää on tiedossa mutta eiköhän Samuli Innasen vahva tahtotila ole palauttaa Jack Vader 36 startin odottamisen jälkeen voittokantaan. Edellinen ykkössija irtosi 29.9.2018 ja missäpäs muualla, kuin Mikkelissä. 3 LESSONS IN LOVE on vahva voitontavoittelija. Ari Lappalaisen valmennettavalle on tarjoiltu viime aikoina suojajuoksuja mutta olisikohan nyt sopiva hetki jo hieman aktiivisempaankin taktiikkaan? Jani Ruotsalainen kommentoi 7 Oikein -lehdessä ajokkiaan positiiviseen tapaan. Jukureiden Raviliigavarsa 7 TINGALING ei riittänyt viimeksi Kuopio Stakes -karsinnassa, eikä kevään Ruotsin turneeltakaan irronnut menestystä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Jouni Hillbomin valmennettava parin kuukauden tauon jälkeen kotikentällään suorittaa. 5 LADY LUCK ja 14 CALLELA LOYALTY saavat myös asemat A-ryhmästä.

Lähtö 6. | Toto4-3

RANKING
A) 1 B) 13,9,7,6,4,2,12,5,3,12,10,8,11

Kylmäveristen aikatasoituksessa paalun 1 SARMÖÖRI on näistä asemista rankingin itsestään selvä kärkinimi ja nostomme Toto4-systeemien tukipilariksi, vaikka 40 metrin pakilta kivikova haastaja löytyykin. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, on Kirsi Moilasen valmennettava tehnyt viime aikoina startista toiseen todella hyviä esityksiä. On helppo ennakoida volttiennätyksen siirtyvän tässä startissa uusille sekuntiluvuille. Sarmööri avaa automaattisesti kovaa Juhani Heikkinen ottaa ajokkinsa kanssa porukan komentoonsa heti aja-komennon jälkeen. 13 TEE WEE PARONI on toki todella kova hevonen tähän porukkaan mutta ei 40 metrin etumatkan saavan keulassa juoksevan Sarmöörin kiinni saaminen ja vielä ohittaminen tule olemaan helppoa. Sarmööri on kierroksen kiehtovin varmaidea.

Lähtö 7. | Toto4-4, Troikka 

RANKING
A) 10,13 B) 11,5,7,8,9,6,3 C) 14,1,15,12

Toto4-kierroksen päättävässä 15 hevosen autolähdössä 10 MR HANKY-PANKY starttaa matkaan suosikkina. Marjut Nokelaisen kanuunaiskuun kohonnut suojatti on osoittanut pystyvänsä voittamaan lähtöjä niin keulasta, kuin takaa kirimälläkin. Toissakerralla Vermossa ykkössija irtosi vakuuttavan 12,7-vauhtisen 700 metrin kirin päätteeksi ja viimeksi Mikkelissä Marko Heikari tyylitteli ajokkinsa kanssa johtopaikalta lähes näytöstyyliin ykkösrahoille. Mr Hanky-Panky on saanut nyt pitkän tauon jälkeen kolme starttia kroppaansa. Kunto on kiviaitaa ja hevosen kyvyt tämänhetkiseen voittosummaan nähden selkeästi kovaa kaliiberia. Marko Heikarin ajokki on vahva pelipohja. Kolmannesta rivistä matkaan kiihdyttävä 13 ADRASTHEE on valmiiksi toisella radalla ja Jani Ruotsalaisen ajokki saattaa suuresta numerosta huolimatta saada kelpo asemat. Tuomas Pöllänen kommentoi suojattiaan 7 Oikein -lehdessä positiiviseen tapaan, eikä treenari selkeästikään yllättyisi menestyksestä. Pienen sairastauon jälkeen alla on nyt hyvä 2-3 viikon treenijakso, jonka aikana tamma on esiintynyt edukseen. Adrasthee ottaa myös asemat A-ryhmästä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

10,13
10,13
3,5,6,8,9,11

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

15 RUNAWAY NINA teki Riksussa niin kovan suorituksen, että ravin maistuessa ja juoksun onnistuessa Olli-Pekka Holopaisen rattailleen saava tamma lienee vahvasti voitossa kiinni. Tämän kaltaisessa lähdössä lämmitysten ja pruuvien merkitys on kuitenkin suuri, ja paikan päällä onkin varmasti tarjolla merkityksellistä lisäinfoa.

15
1,2,5,9
1,2,3,5,9,10,12,14

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Ari Moilanen

L4/6 UNCOMPARABLE: Saatiin viimeksi sisäratareissu. Hieman myöhään päästiin kireihin. Ihan hyvä kuva hevosesta jäi. Se voisi mennä starttien myötä eteenpäinkin.

L4/10 YUMMY RAPPSON: Oltiin Teivossa vähän väsyvien selissä. Ruuna esitti hyvän loppukirin, kun löytyi väylät. Jos juoksu onnistuu, ei pärjääminenkään olisi mahdotonta.

L5/2 BLUE FLASH: Ruuna palasi Teivossa pieneltä tauolta ja oli johtavan takaa viides. Loppu on ollut sillä vähän vaikeaa. Ainakin auton takaa hevonen lähtee tosi kovaa.

L6/3 HILIPEE: Tämä on ihan kelpo hevonen ja nousukunnossa. Ei sitä saa kokonaan unohtaa.

L6/10 KOIVUN TÄHTI: Ei vaan ravi luistanut Turussa. Vähän vaikeaa on ollut homma.

L6/13 TEE WEE PARONI: Ruuna oli Porissa ihan kovatasoisessa lähdössä viides. Taukoa oli alla. Aivan positiivinen esitys. Se lähtee aika liukkaasti.

L10/9 GENTLEMAN AMIRAAL: Hevonen palasi viimeksi pitkältä tauolta. Jäätiin sisälle väsyvien taakse. Ruuna lopetti kovaa, kun päästiin irti. Pitää jollain lailla huomioida peleissä.

Tero Lahtinen

L1/12 SIDE STAR: Ruuna sai kyllä tosi hyvän juoksun Pihtiputaalla. Selkiä riitti vikaan kurviin asti. Kääntelin sitten kolmannelle kireihin ja hevonen voitti niukasti mutta varmasti. Ihan mukava kuva siitä jäi. Vielä se pärjää joskus toistekin. Radalta 12 on vaikeaa.

L2/1 TULISPA: Vähän arka tapaus vielä. Seinäjoella oli voltin vitonen ja ei siitä tullut oikein mitään. Tamma otti heti lähdössä ritolat. Muuten aivan kelpo menijä, joka jossain vaiheessa jotain meneekin.

L2/4 NIEMEN IIDA: Tamma tarvitsee vielä lisää rutiinia. Vähän vielä keskentekoinen tapaus. Se ei purista ihan loppuun saakka.

L8/2 CAARNA: Olen nähnyt hevosen juoksuja. En kuitenkaan itse ajanut. En osaa tarkemmin kommentoida.

L9/8 NOT FOR MY MONEY: Koelähtö mentiin sopivaa tempoa. Siinä oli sitten reipas 1.16:n lopetus. Ruuna ei ihan pysynyt kärjen mukana. Se veti ilmaa. Kunhan tuo saadaan tukittua, uskon ruunan pystyvän menemään alta 1.20-ajan.

L10/10 AL´S DIVA TEQUILA: En ole ajanut tammalla.

L10/12 WINDS OF CHANGE: Tosi hyvä kuva jäi hevosesta Pihtiputaalla. Ajettiin nätti startti ja luukut oli kiinni maalisuoralle asti. Lopetus oli reipas, mutta muutaman sijan tamma pystyi parantamaan. Nousukuntoisen oloinen menijä. Aikaisin mukaan peleihin.

Marko Heikari

L7/10 MR HANKY-PANKY: Ruuna kilpailee tosi hyvässä kunnossa. Odotukset on korkealla takarivin paikasta huolimatta. Mikkelissä pystyttiin pitämään ykköseltä keulat, eikä siinä ollut hädän päivää missään kohtaa. Vermon voittojuoksussa hevonen oli todella hyvä. Ei sen olisi niistä asetelmista edes kuulunut voittaa. Jäätiin tosi kauas kärjestä. Niin ruuna vain punnersi ykköseksi. Varusteet on ennallaan.

L8/10 CARMENIINA: Nyt on kolmas startti tauon jälkeen. Tamman pitäisi pikkuhiljaa parantaa. Näistä lähtöasemista rahasija lienee kuitenkin sopiva tavoite.

L9/6 CYGNE NOIRE BOOGIE: Ajoin varsalla koelähdön. Ihan positiivinen se oli siinä. Kuinka paljon sitten pitää pystyä tähän parantamaan. Uskoisin kilometriajasta lohkeavan pois kaksi sekuntia. Mihin tuo sitten riittää. Toimivan tuntuinen alokas. Uskon sen lähtevän ravia. Ei ehkä kuitenkaan kaikkein nopein avaaja. Eiköhän silti jonkinlainen juoksu saada, kun porukka repeää.

Anne Takapuro

L4/1 GLINT MATCH: Viime startissa ruuna oli vetelä. Ei se juossut yhtään. Vähän kysymysmerkki tuon jälkeen. Jos hevonen on sellainen kuin kolmeen edelliskilpailuun, pystyy se pärjäämään. Tämä on hyvä avaamaan. Keulapaikalta mieluiten ajettaisiin, tai sitten johtavan rinnalta. Todennäköisesti mennään ilman etukenkiä. Tuo varmistuu paikan päällä. Jenkkikärryt, kuten on nyt ollutkin.

L5/2 BLUE FLASH: Hevonen oli aivan hyvä viimeksi. Se avasi 11-vauhtia. Lopetus oli taas kova, eikä ruuna pystynyt ihan terävimpään kärkeen. Kuukauden tauko näkyi siinä. Hevosen pitäisi nyt olla parempi. Viime viikolla se oli kertaalleen pois kisasta järjestäjän virheen vuoksi. Ruunan piti juosta montea. Tämän pitäisi olla ihan hyvä lähtemään voltista. Miten juoksu lähtee juontumaan, tuo ratkaisee taktiikan. Kengät on jalassa ja normaalit kärryt takana.

Anssi Niininen

L1/7 CHICA VALIENTA: Tamma teki kivan juoksun Jyväskylässä. Se on ollut vähän epävarma tapaus, mutta tuntui nyt aika varmalta. Ihan pärjäävä hevonen näihin sarjoihin. Ehkä autolähtö käy sille vielä paremmin.

L3/9 KAASARI: Tuorein startti oli hyvä. Hevonen tuli juosten maaliin asti. Sillä on ollut vähän sellaista tapaa, että ruuna treenaa hyvin muttei sitten kilpailussa mene samalla tavalla. Ei sen ainakaan huonompi pitäisi nyt olla. Pakko on jotain odottaakin. Takarivi sopii vähän hätäiselle hevoselle. Ei menestys yllättäisi.
 

 

  Takaisin listaukseen