Ravit

10.06.2020

Ravit klo 17.45 - Toto65. Lähtölistat

7 oikein-lehden ohjelmasivut

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3 (8,2)
T65-2: 2,6,9,10 + 7,4 (3,1)
T65-3: 3 (6,4)
T65-4: 5,10,9,3,11 + 13,14,1,12,6 (7,2)
T65-5: 2 + 9,5 (6,1)
T65-6: 4,2,9,1 (8,3)

Pieni systeemi 80 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 720 riviä, hinta 72 euroa.

TOTO65-ANALYYSIT 

Lähtö 5. | Toto65-1
Ponsse & Valio & Vapo -Varsakunkkukarsinta

RANKING
A) 3 B) 8,2,5,6,7,1,4

Toto65-kierroksen avauskohteena ravattavassa illan toisessa Varsakunkkukarsinnassa on vain ja ainoastaan yksi voittajasuosikki, eli numero 3 PARVELAN RETU. Petri Laineen valmennettavan huikea 4-vuotiskausi sisälsi täyden tusinan voittoa, startteja kertyi yhtä monta. Kauden kohokohtia olivat luonnollisesti Kriteriumin voitto Teivossa lokakuun alussa sekä kauden Porissa päättänyt Satakunta-ajon voitto. Petri Laine kommentoi suojattiaan startin alla positiiviseen tapaan. Asiat ovat sujuneet talvella ja keväällä toivotulla tavalla. Parvelan Retu on luonnollisesti herättänyt myös tammojen omistajien mielenkiinnon ja aika näyttää, vaikuttavatko astutusvelvollisuudet oriin esityksiin kilparadoilla. Huippulahjakkuus on ottanut nyt urallaan 16/17 voittoa ja aika näyttää, milloin Parvelan Retu seuraavan kerran kohtaa startissa parempansa. Vaikka kauden avausstartissa toki omat epävarmuustekijänsä toki onkin, suosikin epäonnella spekulointi ei kiinnosta.

Lähtö 6. | Toto65-2, Troikka
Tertin kartano

RANKING
A) 2,6,9,10 B) 7,4,3,1 C) 8,5,11

Toisessa Toto65-kohteessa numero 2 BEAN DEAD CERT pääsee matkaan loistopaikalta ja Christa Packalenin valmennettava valtaakin rankingin kärkipaikan itselleen. Viimeksi Teivossa tamma jäi alussa roikkumaan ulkoradoille ja Hannu Torvinen joutui sitten pakittelemaan ajokkinsa kanssa 1. takasuoralla 4. sisälle. Kovan avauksen jälkeen matkavauhti rauhoittui merkittävästi ja loppua paineltiin taas kovaa. Myös Bean Dead Cert kiri hyvin maaliin, vaikka ei aivan totoon saakka pystynytkään punnertamaan. Startti kropassa hevonen varmastikin vielä parantaa ja näistä asemista Hannu Torvisen ei tarvitse ainakaan riskillä panostaa alkuun, tamma on valmiiksi toisella radalla. Packalen kommentoi, että tähän starttiin kengitystä kevennetään, mistä on Bean Dead Certille merkittävästi hyötyä. 6 STONECAPES RESPECT avaa kovaa ja uskomme Tapio Perttusen panostavan varsin ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kiihdytykseen. Mikäli keulaan ei ole asiaa, tiedossa lienee silti kelpo asemat kärkiporukasta. Viimeksi Teivossa Stonecapes Respect pilasi johtavan takaa laukkaan loppukaarteessa. Loppua tamma kiri taas ihan kelpo tyylillä. 9 SAND OF HOLMÖ jäi joulukuussa kolmen voiton putkessa tauolle. Olavi Nisosen suojatin kyvyt ovat tiedossa mutta aika näyttää, kuinka irtonaisessa kunnossa ruuna palaa puolen vuoden paussilta Mikkelin kesäiselle mailille. Kimmo Ahola kommentoi numeroa 10 NAZARETH positiiviseen sävyyn. Hän uskoo valmennettavansa kehittyneen talven starteista ja olleen maanantain viimeistelyhiitissä hyvä. Toki Ahola myöntää, että näistä asemista voittaminen on vaikeaa.
 
Lähtö 7. | Toto65-3, Toto4-1
Let's Go Taksi, St Michel -katsaus

RANKING
A) 3 B) 6,4,5,2,1

Avoimessa St Michel -katsauksessa vain kuusi valjakkoa tavoittelee tikulla odottavaa 3.000 euron ykköspalkintoa. Nostamme numeron 3 THAI PROFIT lähdön selkeäksi suosikiksi. Kimmo Aholan suojatti on tehnyt Suomen starteissaan tasaisen vahvaa ja varmaa työtä ja ruuna tuntuu omaavan edelleen kehityspotentiaalia. Vermon voitto irtosi suoraan koronatauolta keulasta varmaan tapaan. Santtu Raitalan ajokki avaa auton takaa kuskin halutessa todella kovaa ja uskomme ruunan etenevän viimeistään ensimmäisessä kaarteessa keulaan. Tämän skenaarion toteutuessa Thai Profit olisi tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Tarvittaessa ruuna pystyy kyllä voittamaan toistakin rataa pitkin juoksemalla. Tauolta palaava 6 COM MILTON saa kunnian käynnistää haastajaporukan.

Lähtö 8. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka 
Vilomixin TalliPro-lähtö, 15 hevosen autolähtö

RANKING
A) 5,10,9,3,11 B) 13,14,1,12,6,7,2,8,4

Neljännessä Toto65-kohteena suosikkina starttaava numero 5 CACSHOT debytoi viimeksi Teivossa Matias Salon valmennuksesta. Antti Teivainen panosti ajokkinsa kanssa kiihdytykseen ja pääsi ensimmäisessä kaarteessa etenemään ajokkinsa kanssa toiselle radalle ilman vetoa. Ori eteni sitten 1. takasuoralla keulaan, mistä se lopulta taipui sitten niukasti toton ulkopuolelle. Alla ollut pitkä tauko yhdistettynä reipasvauhtiseen avauspuolikkaaseen tekevät tuosta suorituksesta täysin hyväksyttävän, ei oriitta ainakaan suuremmin voi moittia. Startti kropassa se varmasti terävöityy ja alkuun panostettaneen viime startin tavoin. 10 BURNHILL’S LUCK teki toissakerralla Lahdessa kenkien riisumisen myötä aivan valtavan kovan esityksen. Christa Packalen kuitenkin kertoo kavioiden kuluneen tuon startin seurauksena siinä määrin, että tässä startissa jatketaan viime kisan tavoin kengät jalassa. Alla olevan Kuopion startin saa unohtaa, juoksu meni pieleen. 9 RANCH PRONTO on saanut koronatauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja jo alkuvuodesta nähty tasaisen vahva vire tuntuu jatkuvan. Viimeksi Vermossa päätöskierros taittui toista rataa ilman vetoapua ja hyvin ruuna tsemppasi totoon. Peruskyvykäs 3 CRAGGANMORE palaa pitkältä tauolta ja vire on luonnollisesti arvoitus. Kykyjensä puolesta Santtu Raitalan rattailleen saava ori pystyy taistelemaan kärkipään sijoituksista. 11 BLUEBIRD NASH oli viimeksi haastavalta lähtöpaikalta maililla jo etukäteen haastavan tehtävän edessä kärkisijojen suhteen. Tehtävä olikin porukan hänniltä mahdoton keulasta voittaneen Diesel Degaton paineltua päätöspuolikkaan 10,5-lukemiin. Nyt juostava viime kertaista kierrosta pidempi matka sopii Ville Mäkelän valmennettavalle taatusti paremmin.

Lähtö 9. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1
Etelä-Savon metsänomistajat -lähtö

RANKING
A) 2 B) 9,5,6,1 C) 4,3,8

Viidennessä Toto65-kohteessa erinomaiselta lähtöpaikalta matkaan starttaava 2 MAINO omaa kelpo saumat palata voittokantaan. Viimeksi Kuopiossa ruunalla oli suoraan tauolta liikaa virtaa ja lähtölaukka pilasi pelin. Lähtökohtaisesti Timo Korvenheimon valmennettava on varsin ravivarma tapaus, eikä tuosta työtapaturmasta tarvitse varmastikaan säikähtää sen enempää. Vaikka ulkopuolelta varmasti ensi metreillä varmasti painetta tuleekin, pyrkinee Ari Moilanen ajokkinsa kanssa suoraviivaiseen keulajuoksuun. Suosikin takaa matkaan kiihdyttävä 9 ZULTANIO kohoaa selkeäksi ykköshaastajaksi. Antti Ojanperän valmennettava sai tauolta paluussa Oulussa tehdä sopivassa tehtävässä keulassa täysin oman juoksunsa ja voitto irtosi aika lailla näytöstyyliin. Nyt rima on korkeammalla ja tiedossa on myös haastavampi reissu. Silti Santtu Raitalan ajokki on ilman muuta kuumimpia pelihevosia. 5 AIN’T SHE SWEET voitti viimeksi keulasta. Tamma avaa kovaa ja Jukka Torvinen panostaa varmasti tälläkin kerralla kiihdytykseen. 6 SULTAN JOURNEY on taulussa näkyviä isoja numeroita parempi. Lähtöpaikka on kuitenkin haastava.

Lähtö 10. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
Kotikorven puutarha -lähtö

RANKING
A) 4,2,9,1 B) 8,3,6 C) 10,11,7

Viimeksi kunnon totopommin jysäyttänyt 4 KUJANPÄÄN JYRÄYS voitti Forssassa keulasta vakuuttavaan tapaan kertoimella 53,7. Nyt Heikki Pyykön valmennettava pelattaneen täysin oikeutetusti lähdön suosikiksi ja mikäli ori suorittaa viimeksi nähdyllä tasolla, on sillä ilman muuta hyvät saumat toiseen peräkkäiseen ykkössijaan. Ville Tonttila lataa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen ja käsikirjoitus vaikuttaa aika lailla suoraviivaiselta, keulaan pääsy on selkeähkö suosikkitapaus. 2 PISKON POUTA on saanut tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa. Joensuussa irtosi helppo voitto ja ihan kelpo suorituksen Mari Rautiaisen valmennettava teki myös viimeksi Kuopiossa Savo-ajossa. 9 HERRA HEINÄMIES paikkasi Oulussa alkulaukan erittäin vahvaan tapaan osoittaen kunnon olleen suoraan tauolta kohdallaan. Aika näyttää, loksahtavatko palaset lahjakkaan oriin kohdalla tällä kaudella kohdalleen. Viimeisistä kahdeksasta startistaan Herra Heinämies on kuudessa kisassa laukannut. Ravilla se pystyy tässä varmasti voittomatsiin. Myös sisäradalta matkaan kiihdyttävä 1 HEVILLÄ suoritti suoraan tauolta Härmässä hyvällä tasolla. Myös Jouko Tarvaisen suojatti punnertaa mukaan A-ryhmään. Aika näyttää, ottaako joku edellä mainituista haastajista tehtäväkseen paineen luomisen suosikille tämän rinnalta, vai saako Ville Tonttila tehdä Kujanpään Jyräyksen kanssa keulaan päästessään täysin oman juoksunsa.
 
PÄIVÄN DUO

2
4,2,9,1

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 6

2
6,9,10 
1,3,4,6,7,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 8

5
3,9,10,11
1,3,9,10,11,12,13,14

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 10

4
1,2,3,6,8,9
1,2,3,6,8,9

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Petri Laine

L5/3 PARVELAN RETU: Kaikki on mennyt hyvin tauon aikana talvella ja keväällä. Ei mitään vastoinkäymisiä. Hyppytouhuja on ollut aika paljon. Miten tuo sitten vaikuttaa. Päällisin puolin ei negatiivista havaittavissa. Kovin puolikas harjoituksissa on ollut 1.27-vauhtinen. Ei ori ainakaan viime vuonna vaatinut mitään kovempaa hiittiä alle. Onhan siihen oppinut aika paljon luottamaan. Toki muutkin on menneet eteenpäin ja vastustajia täytyy kunnioittaa.

Kimmo Ahola

L6/10 NAZARETH: Hevonen oli ihan hyvän tuntuinen maanantain viimeistelyissä. Aivan hyvin se on treenannutkin. Uskoakseni tamma on mennyt eteenpäin talven starteista. Takarivi toki hankaloittaa ihan voiton kannalta. Mukavassa vireessä hevonen palaa.

L7/3 THAI PROFIT: Asiallisella esityksellä ruuna aloitti tauon jälkeen Jokimaalla. Oli se pikkasen nihkeä lopussa, mutta riitti kuitenkin. Kuopiossa kokeiltiin ensimmäistä kertaa montea. Alkuun tuli laukka. Hevonen ei kestänyt siinä ravilla. Ehkä avovehkeet olisi ollut parempi varustus. Suoritus laukan jälkeen oli ihan ok. Porukka on pieni ja tässä on monenlaisia vaihtoehtoja ajaa lähtö.

Christa Packalen

L6/2 BEAN DEAD CERT: Tamma oli ihan hyvä Teivon paluukisassa. Juoksu meni siellä tosi pieleen. Haettiin selkäreissua ja valjakko joutui pakittelemaan hännille. Hyvin hevonen kiri loppua. Tämä ei ole ihan ensi metreillä kaikkein nopein. Pystyykö se pääsemään keulapaikalle. Toisaalta tamma jaksaa mennä pitkään kovaa. Startti vei sitä varmasti eteenpäin. Tehdään hiukan kengitysmuutoksia. Keventäminen auttaa tätä paljon.

L8/10 BURNHILL´S LUCK: Lahdessa riisuttiin ensimmäistä kertaa etukengät pois. Muutos toi paljon lisää vauhtia. Kaviot kärsi siinä kuitenkin vähän. Sekä Kuopion että tämä kilpailu joudutaan ajamaan kengät jalassa. Pieni miinus, mutta oli hevonen hyvä Kuopiossakin. Juoksu meni siellä ihan vihkoon. Ihan hyvillä mielin kisaan. Ruuna jatkaa kunnossa ja matka on eduksi rehdille työmiehelle.

Ari Moilanen

L8/10 BURNHILL´S LUCK: Ruuna teki oikein hyvän juoksun Lahdessa toukokuussa. Se laukkasi parikin kertaa hieman oudosti, mutta kiri sitten vielä kovaa ja voitti lähdön. Etukenkien riisuminen toi otteisiin paljon lisää.

L9/2 MAINIO: Hevonen meni Kuopion paluustartissa ihan läpi käsien. Puhtia oli liikaa lähtötohinoissa. Varmastikin vire on aivan hyvä. Vermossa maaliskuussa jäätiin voittajan taakse pakettiin. Tämä lähtee kohtalaisesti. Tuskin kuitenkaan keulapaikalle on asiaa. Ruuna menee kyllä vaikka johtavan rinnaltakin. 

L10/3 HANSLANKARI: Ori teki aivan sitkeän esityksen Mikkelissä tauolta. Vähän tasavauhtinen se on, mutta puurtaa sitkeästi maaliin asti. Viimeksi hevonen saavutti voittajaa tosi paljon loppusuoralla.

Teemu Okkolin

L2/4 TURBO-JYTKY: Ori jäi paluustartissaan Jokimaalla pussiin ja tuli hyvissä voimissa maaliin. Uskon sen ilman muuta parantavankin saatuaan startin alle. Tämä lähtee tosi kovaa ja sillä saa pitkälti valita haluamansa juoksupaikan. Reippaasti on tarkoitus avata. Maililla todennäköisesti koitetaan johtopaikalta. Ilman etukenkiä mennään.

L2/7 MOPOHEIKKI: Forssan esitys oli tosi hyvä siihen nähden, että jäätiin siellä johtavan rinnalle. Ruuna ei ikinä luovuttanut. Se ei ole missään nimessä kuolemanpaikan hevonen. Tämäkin pääsee lujaa liikkeelle. Yritetään saada selkäreissu. Ajetaan ilman kenkiä.

L5/8 VILKKEEN VELMU: Teivon paluukilpailu oli tosi hyvä. Hevonen on mennyt tauon aikana paljon eteenpäin. Toki Mikkelissä on kivenkova lähtö Parvelan Retun johdolla. Odotukset on silti aivan kärkipäähän. Tästä voi vielä kehittyä ykkössarjan hevonen.

Antti Ojanperä

L9/9 ZULTANIO: Ruuna palasi tauolta Oulussa. Hevonen oli ihan ok. Päästiin juoksuradalta johtopaikalle ja kaikki meni kivasti. Asiat on menneet hyvin myös startin jälkeen. Takarivi Mikkelin maililla ei ole aivan optimipaikka.

L10/9 HERRA HEINÄMIES: Voltti on tälle vähän vaikea. Muuten kaikki on ihan mallillaan. Oulussa tuli laukka ja hevonen teki sen jälkeen kelpo suorituksen. Autolähtö on sille etu. Takarivin paikka ei sinänsä. Aivan hyvillä mielin Mikkeliin suunnataan.


 

  Takaisin listaukseen