Ravilauantai & Suurmestaruus klo 14

20.07.2019

Ravilauantai & Suurmestaruus klo 14. Käsiohjelma TÄSTÄ.

St Michel -sivut

Ohjelmassa Suurmestaruusajo, Cartivet Meeting -finaali, Monten SM-finaali, St Michel Tammatähti, SHKL Pikkusuurmestaruus, Kasvattajakruunu -alkuerä (3v tammat), Varsakunkku-Bubbles -ohjastajakilpailu sekä B-kategorian ponien monten SM-finaali (klo 13) ja A-kategorian Pienmestaruus (klo 13.30).

 

Vihje- ja kommenttipaketti Toto75-raveihin lauantaina 20.7.2019 (pdf-muotoisena tästä)

TOTO75-VARMAVALINNAT

Vaikealla 75-kierroksella voitto-osuus voi kohota muhkeisiin lukemiin. Selkeät varmaehdokkaatkin ovat kortilla. Toisen kohteen 2 CALLELA LADYBOSS on todennäköisenä keulahevosena ”pakko” valita tukipilariksi, koska muuten systeemit paisuvat aivan liian hintaviksi. Mieli olisi kyllä tehnyt ottaa mukaan myös Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta hienosti aloittanut 1 LOLO LEE. Toiseksi 75-pilariksi valikoituu kuudennen kohteen huippukuntoinen 7 KUJANPÄÄN JYRÄYS, joka voi voittaa pikamatkalla, vaikka jäisi johtavan rinnallekin. Mikäli 1 TUULENPOJU keskittyy kuitenkin oikeisiin asioihin, on se loistavista lähtöasetelmista todella vaarallinen vastustaja. Päätöskohteena ajettavassa Suurmestaruusajossa luotetaan vahvasti kaksikkoon 2 TÄHEN TOIVOMUS ja 5 VÄLKYN TUISKU.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 9,3,11,1,12,2 + 10,8,6 (7,4)
T75-2: 2 (1,4)
T75-3: 2,12 + 5,7,3 (10,1)
T75-4: 14,1,6,9,11 (15,8)
T75-5: 7 (1,4)
T75-6: 5,3,1 + 4,2,9,11,10 (8,6)
T75-7: 2,5 (1,6)

Pieni systeemi 360 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 3600 riviä, hinta 180 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.
Pylon
Montén SM-finaali

RANKING
A) 9-3-8
B) 6-10-11-4-1
C) 12-7-5-2
RANCH NEWMAN – MAGNIFICO S – NITRO DIABLO – KLENA VITO

Viikonloppu käynnistyy perinteisesti lämminveristen montén SM-finaalilla. A-ryhmään kohoaa kolme kovaa voitontavoittelijaa, ja löytyy näille hyviä haastajiakin. 9 RANCH NEWMAN on ykkösrankkaus. Se on osallistunut tänä vuonna viiteen montélähtöön ja tuloksena on ollut kaksi voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Viimeisimmässä montéstartissaan Lahdessa Ranch Newman iski 2. sisältä kärkeen viimeisen takasuoran lopussa ja jatkoi oikein varmaan voittoon. 3 MAGNIFICO S on aloittanut montéuransa kolmella totosijalla. Ruunan voittosumma on pelihevosista selvästi pienin, mutta jykevästi askeltava Harri Koivusen valmennettava on silti vakava voitontavoittelija. Kolmosradalta on hyvä lähteä rakentamaan juoksua. 8 NITRO DIABLO kamppaili viimeksi Teivossa Magnifico S:n kanssa tiukasti voitosta. Lahdessa ruuna hävisi 3. sisältä vain Ranch Newmanille. 6 KLENA VITO on suorittanut montélähdöissä hieman vaihtelevasti, mutta oikein menopäällä ollessaan Karoliina Sinkkilän ajokki pystyy haastamaan suosikit tosissaan. 10 FLYNN BOKO on hyvä montéhevonen, mutta ihan voittoon asti voi olla silti vaikea riittää. 11 LUXORIOUS LORD kärsii valtavasti takarivin lähtöpaikasta, sillä ruuna olisi parhaimmillaan keulasta.

Lähtö 2.
SHKL:n PikkuSuurmestaruus

RANKING
A) 1

B) 3-6-2
C) 5-4
SUVEN SAMETTI – LANDEN REINO – VAUHTI TEPPO – LISTON

SHKL:n Pikkusuurmestaruudessa 1 SUVEN SAMETTI on tammahyvityksensä turvin todella tukevasti kiinni voitossa. Haavereitta Tapio Perttusen lahjakas suojatti hallinnee juoksun jokaista metriä. Alla on Kaustisen Pikkupelimannin kunniakas kolmossija. Siinä Suven Sametti johti alkumatkan, kunnes Parvelan Retu täräytti puolimatkassa edelle. Kakkossijasta taistellevat 3 LANDEN REINO ja 6 VAUHTI TEPPO. Landen Reino oli Pikkupelimannissa johtavan rinnalta sen verran hyvä neljäs, että se nostetaan rankingissa niukasti Vauhti Tepon edelle. Vauhti Teppokin on toki oikein kehityskykyinen 4-vuotias. Se sijoittui viimeksi Teivossa Nuorten Sarjassa johtopaikalta kolmanneksi, ja nyt ruunan pitäisi olla startti kropassa vieläkin parempi. 2 LISTON ei olisi ravillakaan riittänyt Landen Reinolle Pikkupelimannissa. Ruuna on selkeä nelosrankkaus, mutta kaksarisijoitus ei vaikuta todennäköiseltä. 5 WARRANTTI ja 4 AJATUSTENLUKIJA ovat aika kovan tehtävän edessä.

Lähtö 3. | Troikka
Eläinklinikka Kurki

RANKING
A) 9-11
B) 2-10-7-3-1-5
C) 4-12-8-6
CHIQUE – CAVALIER – AGING WELL – OLLE ROC

Kolmannessa lähdössä suosikit lähtevät liikkeelle takarivistä. 9 CHIQUE ja 11 CAVALIER ovat kohdanneet toisensa viime aikoina jo kahdesti. Viimeksi Turussa kolmen kierroksen matkalla Chique oli 2. radalta ilman selkää rehti kolmas Cavalierin kirittyä ykköseksi nappireissun jälkeen 2. ulkoa. Vermossa 26. päivä kesäkuuta Chique kiertyi 2. ulkoa kärkeen 1300 jäljellä ja voitti muuten hallitusti, mutta hyppy kävi loppusuoralla lähellä. Cavalier laukkasi kyseisessä Vermon kisassa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta kiri vielä hyvin kolmanneksi. Molemmat A-hevoset ovat vahvoja menijöitä, joilla voi tarpeen vaatiessa tehdä jo matkalla ratkaisuja. Chiquella on kylläkin aina laukkariski. 2 AGING WELL aloittaa B-ryhmän. Viime startit ovat pilaantuneet laukkoihin, joten tämän hetken oikea osaaminen on hieman hämärän peitossa. Ainakin asetelmat ovat mainiot. 10 OLLE ROC on nakutellut totosijoja kovalla prosentilla ja on taas yksi perushevosista. 7 ENTER MAYWEATHER jäänee hitaana avaajana alussa hännille, joten toiveissa on ylivauhtinen juoksu. 3 LEWIS LI avaa lujaa, mutta tällä matkalla selkäjuoksu lienee keulajuoksua parempi vaihtoehto. Viimekertainen Joensuun pikamatkan voittokin tuli 2. sisältä.

Lähtö 4. 
Racing & Vapo & Sevenon
Kasvattajakruunu-alkuerä

RANKING
A) 8
B) 6-7-1-5-2-3-4
ARCTIC EMMA – RHAPSODY POINT – LAKE’S BELLA – LEX LIBERTY

Kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-alkuerässä 8 ARCTIC EMMA kohoaa ainoaksi A-hevoseksi, vaikka lähtöpaikka on lähdön huonoin. Arctic Emma hävisi Lahden Tammahambossa 2. sisältä vain tosi kovalle Edwina Ordenille. Viimeksi Teivossa Arctic Emma hallitsi Tammakriterium-koetta johtopaikalta varmaan tyyliin. Tähtäimessä lienee kasiradaltakin keulajuoksu. Avauksen venyminen ylikovaksi tai johtavan rinnalle jääminen ovat riskitekijöitä, mutta joka tapauksessa Pekka Korven suojatti on siis selvä suosikki. 6 RHAPSODY POINT saavutti Lahden Tammahambossa maksimisijoituksen 4. sisältä sijoittuen kuudenneksi. Vaikka edellisen Lahden kilpailun voitto tulikin Tammahamboa helpommasta lähdöstä, antoi se viitteitä rahkeissa olevan potentiaalia parempaankin. 7 LAKE’S BELLA on nopea avaaja, joten Markku Nieminen panostanee seiskaradaltakin lähtöön. Ideaalipaikka olisi Arctic Emman selkä 2. sisällä. 1 LEX LIBERTY on vielä kilpailukäyttäytymiseltään hieman raakile, mutta tammalla on hyvät vauhtivarat. 5 TINGALING on kärsinyt viime aikoina huonosta lähtöratatuurista. Ylivauhtinen avaus antaisi eväitä yllätykseen.

Lähtö 5.
Punavaara

RANKING
A) 2
B) 8-1-7-11-6-4-9-10
C) 12-5-3
ALBINO BRAVE - DEXTEROUS – AMOUR AMIKO – SANNI SKY

Mikäli 2 ALBINO BRAVE kiihdytys onnistuu kakkosradalta nappiin, voi se päästä etenemään johtopaikalle. Ainakin silloin voittoon olisi hyvät mahdollisuudet. Toki menestystä voi tulla muiltakin juoksupaikoilta. Riihimäellä Albino Brave punnersi niukkaan voittoon johtavan rinnalta. 8 DEXTEROUS on tottunut voittamaan, ja tämäkin kausi on alkanut kahdella voitolla. Lähtöasetelmien vuoksi Albino Bravella on kuitenkin etulyöntiasema. 1 AMOUR AMIKO pääsee liikkeelle loistavalta lähtöpaikalta, ja esimerkiksi juoksupaikka Albino Braven takana 2. sisällä olisi mainio. 7 SANNI SKY on suorittanut viime starteissa positiivisesti. Viimekertainen Teivon kakkossija tuli keulasta ja tätä edeltänyt Riihimäen kakkossija 2. radalta ilman selkää. Osakkeet nousisivat, mikäli Sanni Sky pääsisi johtopaikalle tai 2. sisälle, mutta seiskaradalta näille juoksupaikoille on tosi vaikea päästä. 11 CRYSTAL COOL kärsii nopeana avaajana takarivin lähtöpaikasta, joten toiveissa on tietysti ylikova matkavauhti. 6 OZZIE SMITH on saanut tauolta kaksi starttia kroppaansa ja voi nyt parantaa selvästi. Ruuna voi olla juoksun luontuessa mahdollinen jymy-yllättäjä.

Lähtö 6. | Toto75-1
Auto-Kilta

RANKING
A) 9-3-11-1-12-2
B) 10-8-6-7-4-5
MADRID – EVEREST DE GINAI – STARZINNER – THAI PROFIT

Lauantain Toto75-kierros käynnistyy haastavalla pelipähkinällä. Vauhtia riittänee heti alusta alkaen, sillä keulasta voi tulla tosi kova kamppailu. Se olisi tietysti takarivistä starttaavan 9 MADRID mieleen. Madrid tuli viimeksi Vermossa loppumetrit varsin mukavasti, vaikkei suosikkina aivan totoon asti ehtinytkään. Resursseja on vielä parempiinkin suorituksiin. 3 EVEREST DE GINAI on yksi eturivin nopeista avaajista. Saa nähdä, satsaako Santtu Raitala lähtöön tosissaan. Joka tapauksessa kolmosradalta on hyvä lähteä rakentamaan juoksua, ja pikamatka sopii oriille mainiosti. 11 STARZINNER on hevonen, jolla on viime kauden parhaiden juoksujen perusteella potentiaalia nousta aivan Suomen parhaimpien joukkoon. Siihen nähden tämä kausi on ollut iso pettymys, eikä starttejakaan ole kuin kaksi. Kauden avauksessa Starzinner kiri ihan lupaavasti, mutta viimeksi ruuna oli lopulta ihmeen saamaton. Kysymysmerkkejä on nyt ilmassa, eikä lähtöpaikkakaan ole kadehdittava. Luokka riittää kuitenkin varmasti. 1 THAI PROFIT on noussut hyvään kuntoon. Paljon ratkeaa siihen, kuinka hyvin ruuna pystyy hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkansa. 12 TAPIRO JET hävisi viimeksi vain St. Micheliin osallistuville Chief Orlandolle sekä Next Directionille. Hyvältä lähtöpaikalta nopea avaaja olisi ollut todella mielenkiintoinen, mutta nyt menestyminen lepää ylivauhtisen avauksen harteilla. 2 IDA’S OWEN ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, mutta hyvältä lähtöpaikalta sekin nostetaan mukaan A-ryhmään. Vastaavasti 10 SAHARA ROUGE lipsahtaa takarivistä B-ryhmän puolelle.

Lähtö 7. | Toto75-2, Troikka
LähiTapiola 
St Michel Tammatähti

RANKING
A) 2-1
B) 4-5-12-11-10-6-9
C) 7-3-8
CALLELA LADYBOSS – LOLO LEE – CLUB NORD ELIT – LADY ZAPPA

St. Michel Tammatähdessä 2 CALLELA LADYBOSS tähtää tiukasti koko matkan johtoon. Alla on hyviä startteja, ja Mikkelin maililla tamman pitäisi tarvittaessa kestää kovakin tempo. 1 LOLO LEE on sitten selkeä ykköshaastaja. Se saanee nappireissun Callela Ladybossin takana. Aloitus Tapio Mäki-Tulokkaan tallista oli mainio. Lolo Lee eteni 4. ulkoa loppukaarteessa 2. ulos ja tuikkasi lopussa sisäkautta ykköseksi ennen Virginia Grifiä. 4 CLUB NORD ELIT oli juhannuksen Härmän lähdössä 3. ulkoa hyvä kolmas ennen ulkoratoja pitkin johtavan rinnalle marssinutta Callela Ladybossia. Näiltä lähtöpaikoilta Callela Ladybossin kukistaminen on kuitenkin tiukassa. Myös Club Nord Elit on tosi nopea avaaja, mutta ei sen sentään Callela Ladybossin ulkopuolelta pitäisi keulaan päästä. Petri Salmelan tallin kaksikko 5 LADY ZAPPA ja 12 CARISMA SISU kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Lähtöasetelmien vuoksi Lady Zappa tulee rankingissa ennen Carisma Sisua. 11 JULIET ALE on napannut molemmat taulun voittonsa keulasta. Nyt lähtöpaikka tekee hommasta haastavan.

Lähtö 8. | Toto75-3
XAMK

RANKING
A) 2-12-5-7-3
B) 10-1-9-11-4-8-6
ULJAS SUOMALAINEN – ENON VILPPI – SARSIS – LAKURI

Kuten viikonlopun monessa muussakin lähdössä, myös tässä lähdössä avauspuolikas on isossa roolissa. Mikäli 2 ULJAS SUOMALAINEN onnistuisi pääsemään johtopaikalle, olisi se tosi vaikea kukistettava. Taulussa näkyvä Vermon voitto tuli nimenomaan keulasta. Tiistaina Lahdessa Uljas Suomalainen hävisi hyvän selkäjuoksun jälkeen vain kovalle Sheikille. 12 ENON VILPPI on tympeällä lähtöpaikalla. Avauksesta voi kuitenkin tulla tosi tulinen, ja mikäli Enon Vilppi onnistuu luovimaan piippuhyllyn paikaltaan sujuvasti, on kaikki mahdollista. Enon Vilppi kiri Kaustisen 75-lähdössä vastaavalta lähtöpaikalta 6. ulkoa hyvin neljänneksi, ja kyseinen Raggarin voittama lähtö oli tämänkertaistakin tasokkaampi. 5 SARSIS on yksi eturivin starttiraketeista. Pikamatka on vauhdikkaan menijän mieleen, ja oikein menopäällä ollessaan tamma voi otella kärkisijoista, vaikka jäisi johtavan rinnallekin. 7 LAKURI on kulkenut luotettavasti ja lähtee taas tiukasti jahtaamaan totosijaa. 3 TURBO-JYTKY on tulinen avaaja, mutta viime kerran pahan keulasta taipumisen jälkeen hyvä selkä voisi nyt kelvata. Tällöin Uljas Suomalainen ja Sarsis olisivat vaihtoehtoja johtopaikalle. 10 AAPRAHAMI,  1 TAKSVENLA ja 9 VIRIN VEIJARI tulevat sitten hyvinä haastajina.

Lähtö 9. | Toto75-4, Toto4-1, Troikka
Cartivet Meeting -finaali

RANKING
A) 14-1-6-9-11
B) 15-8-3-10-2-12-5-4-13-16-7
YPÄJÄ LOUVRE – BRISENDA – SANTO GRIAL – ENJOY’S PAYCHECK
 
Toto4-pelin käynnistävä Cartivet Meetingin finaali on tasokas lähtö, missä lähdön jokainen hevonen kilpailee hyvässä vireessä. 14 YPÄJÄ LOUVRE kohoaa rankingin ykköseksi. Se on aloittanut kautensa hienosti kahdella voitolla ja kahdella kakkossijalla. Viimeksi Vermossa Ypäjä Louvre eteni johtopaikalle vajaat 2700 jäljellä ja irrotteli päätöspuolikkaalla ylivoimaiseen voittoon. Päätöspuolikas sujui pitkällä matkalla helppoon tyyliin 10,5-kyytiä. Takamatkan juoksulangalta juoksun onnistuminen on hieman tuurista kiinni, mutta kunto riittää kyllä. 1 BRISENDA on venynyt jatkuvasti vastuksen mukaan. Tamma voi hyvinkin riittää tässä uransa toistaiseksi kovimmassa tehtävässä, mikäli kiihdytysvaihe menee nappiin. Brisenda ei ole kuitenkaan voltista yhtä varma kiihdyttäjä kuin auton takaa. 6 SANTO GRIAL ei päässyt kesäkuussa Mikkelissä ohi keulasta voittaneesta Brisendasta. Voitto-osakkeet kasvaisivat tuntuvasti, mikäli Santo Grial onnistuisi pääsemään johtopaikalle. 9 ENJOY’S PAYCHECK otteli Jyväskylässä 20. päivä toukokuuta tasapäin voitosta yhdessä Ypäjä Louvren kanssa. Ypäjä Louvren tavoin takamatkalta tuurillakin on merkityksensä. Viidentenä A-ryhmään nostetaan 11 JOHNNY FLAME. Kyseessä on todella pätkänopea hevonen. Mikäli Johnny Flame pääsee säästämään spurttinsa loppusuoralle, on kaikki mahdollista. 15 VIE DE DREAM vaikuttaisi viime kilpailujen perusteella olevan ihan elämänsä iskussa. 8 TONIGHT LEADER, 3 AN-ANDREE, 10 HARD TO TRICK ja 2 LARRY BELL ovat kaikki kovassa vireessä, mutta silti ne jäävät näin kovassa lähdössä vain hyviksi haastajiksi.

Lähtö 10. | Toto75-5, Toto4-2
R-Office

RANKING
A) 7-1-4
B) 3-10-9-5-8-2-12-11-6
KUJANPÄÄN JYRÄYS – TUULENPOJU – HEVILLÄ – SHEIKKI

Tänä vuonna komean paluun voittokantaan viiden vuoden tauon jälkeen tehnyt 7 KUJANPÄÄN JYRÄYS lähtee tavoittelemaan tiukasti jo kauden neljättä voittoaan. Alla olevat voitot ovat tulleet loistosuorituksilla; Vermon voitto keulasta ja Mikkelin voitto johtavan rinnalta. Ori juossee nytkin joko keulassa tai johtavan rinnalla. 1 TUULENPOJU voi olla tosi kova vastustaja suosikille, mikäli keskittyy oikeisiin asioihin. Tuulenpoju on myös se hevonen, joka voi kyseenalaistaa Kujanpään Jyräyksen keulaan pääsyn. Torniossa Tuulenpoju voitti pikamatkan nimenomaan suoraviivaisella keulataktiikalla pitämällä läpi matkan kovaa tempoa yllä. Samalla syntyi myös Tornion uusi rataennätys. 4 HEVILLÄ on löytänyt voittovireen ja kohoaa kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. 3 SHEIKKI on fyysisesti väkevässä vireessä, mutta kiihdytysvaihe on oriille kriittinen. Mikkelin maililla alussa tuskin on varaa antaa kovin paljon tasoitusta, mikäli mielii ehtiä vielä ykköseksi. Myös 10 LISSUN EERIKKI on väkevä lopuntulija, jolle tämänkertainen matka varsinkin Mikkelin rataprofiililla voi olla voittoa ajatellen liian lyhyt. 9 PAUHIS on kahdessa viime startissaan hävinnyt vain Kujanpään Jyräykselle.

Lähtö 11. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1, Troikka
Etelä-Savon liitto

RANKING
A) 5-3-1
B) 4-2-9-11-10-8-6-12-7
HER ROYAL HIGHNESS – WICASA SIOUX – BWT ROCK AND ROLL – SPADE ACE FRIDO

Duon avauslähdössä A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. 5 HER ROYAL HIGHNESS saa ykkösvihjeen, vaikka juoksun onnistuminen viitosradalta ei ole saletissa. Kyseessä on luokkatamma, jolla on allaan kaksi voittoa. 3 WICASA SIOUX jäi viimeksi Kaustisella suosikkina kakkoseksi, mutta esitystä ei voi todellakaan moittia, sillä ruuna tykitti päätöspuolikkaan 09,5-kyytiä. Kolmosradalta on hyvä lähteä rakentamaan juoksua. 1 BWT ROCK AND ROLL hävisi Tornion 75-lähdössä 2. sisältä vain keulasta hallinneelle paljon rahakkaammalle Juliet Alelle. Ruuna pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa, joten asetelmat pikamatkalle ovat herkulliset. 4 SPADE ACE FRIDO selviytyi Suur-Hollola-ajon välieriin, missä rima oli ymmärrettävästi liian korkealla. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli 3. ulkoa. Sijoitus on pitkälti kiinni siitä, minkälaisiin asemiin ruuna alussa pääsee. 2 MR CHANCE on hyvältä paikalta mahdollinen menestyjä, vaikka rahallisesti sarja ei ole kovinkaan passeli. 9 GRAINFIELD AIDEN on kehittynyt Hannu Korven käsissä tuntuvasti. Ruuna voi päästä BWT Rock And Rollin vanavedessä hyviin asemiin.

Lähtö 12. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
Lumme Energia
Suurmestaruusajo 2019

RANKING
A) 2-5 
B) 1-6-4-7-10-3-8
C) 9
TÄHEN TOIVOMUS – VÄLKYN TUISKU – POLARA – PYÖRYLÄN PARONI

Suurmestaruusajossa heti lähtökiihdytys on todella mielenkiintoinen. 2 TÄHEN TOIVOMUS avaa askelten osuessa lankulle tosi lujaa, mutta on silti täysin mahdollista, ettei keulaan ole asiaa. Joka tapauksessa Pauli Raivion valmennettava on siinä iskussa, että kohoaa ykkösvihjeeksi. Alla olevissa juoksuissa on ollut epäonnea. Lahden Suur-Hollola-ajossa kärki pääsi takarivin takarivistä alussa liian kauas, eikä ori ehtinyt kuin kolmanneksi. Härmän Nordic Kingissä taas Tähen Toivomus jäi 3. sisälle umpipussiin. 5 VÄLKYN TUISKU on äitynyt kesän myötä hurjaan iskuun ja on sekin erittäin vakava voitontavoittelija. Välkyn Tuisku on niin vauhdikas avaaja, että voi täräyttää viitosradaltakin keulapaikalle. Mikäli niin käy, on Välkyn Tuisku erittäin vaikea kukistettava.  1 POLARA ei ole tänä vuonna noussut aivan samanlaiseen lentoon kuin viime kaudella, vaikka onkin tehnyt hyviä juoksuja. Keulapaikan pitäminen ykkösradalta tuskin onnistuu, ja lähtökohtaisesti Tähen Toivomus ja Välkyn Tuisku ovat selvästi todennäköisempiä voittajia. Tuore Suur-Hollola-ajon sankari 6 PYÖRYLÄN PARONI on vauhdikas menijä ja mielimatkallaan. Saa sitten nähdä, minkälaisiin asemiin ruuna kuutosradalta pääsee. 4 CAMRI taipui Jämsässä johtopaikalta kuudenneksi. Esitystä ei voi kehua, mutta ei Camria kuitenkaan kannata täysin tuomita. Se voi nimittäin startti kropassa parantaa yllättävänkin paljon, ja lisäksi kenkiäkin riisuttaneen tähän kilpailuun. Starttiraketti voi myös saada nappireissun. 7 VIXEN on huippukunnossa, mutta silti pikamatkalla voi tulla aivan kärkisijoja ajatellen kiire.

Lähtö 13. | Troikka
Varsakunkku-Bubbles 
-ohjastajakilpailu

RANKING
A) 7-4 
B) 8-9-13-14-11-12-6-2-10-15-3-5-1
VILLIKAMU – WIHTORI – PÄIVÄN POKERI – TÄHTIMENEVÄ

Täysipainoinen lauantaipäivä päättyy kiharaiseen pelipähkinään. 7 VILLIKAMU on hyvä ja voitokas hevonen, mutta voltin kakkosrata aiheuttaa konkreettisen laukkariskin. Hankasalmen voitto tuli helppoon tyyliin, mutta toki vastuskin oli arkinen. Eiköhän tauon jälkeinen startti tehnyt kuitenkin hevoselle hyvää. 4 WIHTORI oli Vermon välistartissaan ihmeen vaisu, vaikka toki alussa jonkin aikaa kolmatta rataa kiersikin. Aiemmat suoritukset ovat kuitenkin olleet positiivisia, ja kuskikin vahvistuu. 8 PÄIVÄN POKERI ei ole mikään varsinainen lopunrutistaja, mutta se on vauhdikas sekä varsin ravivarma hevonen, jota Mikkelin rataprofiili suosii. Myös uusi kuski saattaa piristää. 9 TÄHTIMENEVÄ kohtaa nyt viime startteja helpomman porukan. 13 PAAKKARIN MYRSKY ei ole menestynyt koko vuonna, mutta kesän kilpailuissa on silti ollut positiivisiakin piirteitä. Eturivin lähtöpaikalta yllätyspotentiaalia olisi ollut vieläkin enemmän. 14 MANIN MUISTO esiintyi viime voitossa edukseen. Nyt on kuitenkin pidempi matka + vielä takamatkan takarivi, joten kysymysmerkkejä riittää. 11 HILIPEE on luotettava työmyyrä. Ori nappasi keskiviikkona Vermon pitkällä matkalla kakkossijan johtavan rinnalta. 12 KAAPPI kohtaa nyt itseään paljon rutinoidumpia kilpakumppaneita. Viime aikojen suoritukset eivät riitä ihan kärkeen, mutta toisaalta ammattikuski voi tuoda hevoseen lisätehoja.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 9-12

T4-1: 14,1,6,9,11 + 15,8,3,10,2 (12,5)
T4-2: 7,1 + 4 (3,10)
T4-3: 5,3,1 + 4,2,9,11,10 (8,6)
T4-4: 2,5 (1,6)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 480 riviä, hinta 96 euroa.

PÄIVÄN DUO 
Lähdöt 11-12

5,3,1
2,5

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

9,11
9,11,2,10,7
9,11,2,10,7,3,1,5

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2,1
2,1
4,5,12,11,10,6,9

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

14,1
14,1,6,9,11
14,1,6,9,11,15,8,3,10,2

Yhteensä 64 yhdistelmää, hinta 32 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

5
3,1,4,2,9,11,10
3,1,4,2,9,11,10

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 12

2,5
2,5,1,6,4,7
2,5,1,6,4,7

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 13

7
4,8,9,13,14,11,12
kaikki

Yhteensä 91 yhdistelmää, hinta 45,50 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L3/9 CHIQUE: Tamma matkasi Turussa johtavan ulkopuolella. Se teki kelpo esityksen ja oli kolmas maalissa. Aivan hyvä hevonen lähtöihinsä. Hieman epävarma ja laukkojakin on tullut. Hyppy voi tulla vähän missä sattuu.

L4/6 RHAPSODY: Viime kilpailu oli Tammahambo. Kova porukka tietenkin, mutta hiukan pettymys varsa kuitenkin oli, jos edellisstarttiin vertaa. Suoritus oli kehnompi. Aivan lahjakas alokas on kyseessä.

L7/2 CALLELA LADYBOSS: Kouvolassa hevonen voitti johtopaikalta helposti. Härmässä jäätiin kuolemanpaikalle. Lähtö oli kovavauhtinen ja tamma teki kyllä sitkeän esityksen. Se lähtee kovaa ja paikka on mainio. Tuosta saattaa tulla keulajuoksu. Johtoasemasta tämä on vaikea ohitettava.

L9/14 YPÄJÄ LOUVRE: Ori voitti ajamani Jyväskylän startin sitkeän suorituksen päätteeksi. Viimeksi Vermossa Ollin ajamana se oli myös oikein hyvä. Mikkelissä on takamatkalta aina erityisen paljon tekemistä. Kunnossa hevonen on ja jos juoksu luonaa, ihan mahdollinen pärjääjä näistäkin asetelmista.

L10/4 HEVILLÄ: Hevonen oli oikein hyvä ajamassani Teivon lähdössä. Puolen kierroksen jälkeen edettiin toiselle ilman vetoapua. Siitä ori polki viimeisen tuhannen 1.22-kyytiä ja puristi ohi. Tosi vahva esitys.

L10/10 LISSUN EERIKKI: Jyväskylässä tuli laukka kesken kisan. Alkumatka oli oriille vaikeaa. Se ei meinannut saada millään rytmistä kunnolla kiinni. Viimeiset 700 metriä se polki sitten vinhasti ja ehti vielä Costellon rinnalle. Hyvä hevonen, jonka pitää olla mukana peleissä. Auton takaa se pääsee sujuvammin liikkeelle.

L11/4 SPADE ACE FRIDO: Ruuna tuli Vermossa parijonosta tasaisesti maaliin. Ihan hyvä esitys. Vire on ok mallilla.

L11/6 AMBROGIO: Matkattiin Kaustisella toisessa ulkona. Kahdesta edellä juosseesta ei saatu mitään otetta ja ne pakenivat alta. Lähtö oli kovavauhtinen ja tämä meni hyvän täyden matkan ajan.

L11/11 GRIMINAL JACK: Ruuna teki Teivossa tosi hyvän startin. Jouduttiin avamaan siinä 1.09-kyytiä, jotta johtopaikka irtosi. Hienosti hevonen taisteli maaliin asti, vaikka lopussa yksi tulikin ohi.

L13/6 TÄNTTÄRÄ: Viimeksi tuli laukka heti auton irrottua. Muut käskivät hevosiaan siinä ympärillä. Tämä oli vähän liiankin täpinöissään ja ravi hukkui.

Jere Taulio

L3/2 AGING WELL: Kunto on hyvä, mutta laukat on sotkeneet. Kaikki kengät olisi tarkoitus napata pois Mikkelissä. Jos hevonen menisi siten hieman vapautuneemmin. Muuten on samat varusteet. Lähtöpaikka on toki mainio. Ei tämä nyt hidaskaan avaaja ole, muttei myöskään mikään raketti. Keskitason kiihdyttäjä. On tästä tietysti aina hyvät odotukset. Kova hevonen luokaltaan. Oriilla on ollut paljon huonoa tuuriakin. Mika on ajanut tällä aiemmin. Tuttu tapaus, joka istui hyvin käteensä.

L5/4 QUEASY DU POINT: Olin tyytyväinen tamman suoritukseen paluukilpailussa Mikkelissä. Se oli kuolemanpaikalta kelpo kolmas. Hevonen ei oikein osannut juosta mailia. Ei se tyhjäkään ollut. Uskoisin sen pystyvän parantamaan sekunnin verran startti kropassaan. Ei suurempia varustemuutoksia. Ehkä vetolaput lisätään tähän kisaan.

L6/4 TINTIN: Hyvällä juoksulla ruuna voisi olla sijoilla 3-4. Asiallisessa kunnossa se jatkaa. Maili käy hevoselle hyvin. Todennäköisesti napataan kaikki kengät pois. 

L11/12 DETROIT ROCK SISU: Paluustartti Lappeessa meni mukavasti. Lähtöpaikka hankaloittaa nyt paljon. Toivottavasti keula ajaisi reipasta. Tuo avaisi meillekin saumoja. Muiden armoillahan tuolta ollaan. Ruuna olisi uskoakseni tehnyt aika kovan ajan paremmista asetelmista.

Tapio Mäki-Tulokas

L6/9 MADRID: Nopeita lähtijöitä on edessä. Paikka on ihan ok. Eiköhän hevonen pääse tuosta juoksemaan kärkiporukoissa. Katsotaan sitten tilanteen mukaan, ajetaanko sisä- vai toista rataa. Ei ruuna ole vielä ollut aivan sellainen, kuin se parhaimmillaan on pystynyt olemaan. Pikkasen on puuttunut. Tehdään Mikkeliin pieni varustemuutos. Lisätään kokolaput. Maililla takarivistä on aina vaikea voittaa. Todennäköisin sijoitus lienee joku 3-4:s.

L7/1 LOLO LEE: Hevonen tuli meille toissa kilpailun jälkeen. Härmän startti oli ensimmäinen meiltä käsin. Tosi hyvä tamma oli siellä. Tuskin tässä pystytään pitämään keuloja. Toisaalta Callela Ladybossin takana olisi hyvä matkata. Hevonen on riittävä näissäkin lähdöissä, kunhan juoksunkulku vain onnistuu. Hyvää sijoitusta odotan. Ilman kenkiä jatketaan edelleen.

L11/8 SUNBEAM: Ruunalla on nyt ollut lähtöratojen kanssa kurjaa tuuria. Koitettava se on kasiltakin. Kärkisijat lienee näistä asetelmista aika utopiaa. Rahasija olisi ihan ok.

Janne Soronen

L3/7 ENTER MAYWEATHER: Kaustisella tuli laukka viidennessä kaarteessa ahtaassa tilanteessa. Ruuna kiri vielä tosi kovaa laukan jälkeen. Hyppyyn paloi mielestäni voitto. Matka on ok. Lähtöpaikalla ei ole tälle niin suurta merkitystä. Paremmistakin asetelmista se jäisi luultavasti häntäpäähän keskinkertaisena avaajana. Jos juoksu jotenkin onnistuu, pystyy se kirimään hyvin. Toisaalta jos vauhti hiljenee, matkallakin voi tehdä ratkaisuja. Toki vastustakin on. Kengät jalassa kisataan. Hevonen menee melkeinpä paremmin sillä balanssilla.

L11/1 BWT ROCK AND ROLL: Ruuna on ollut ihan hyvä jokaiseen tauon jälkeiseen kolmeen kilpailuunsa. Tuorein esitys oli niistä kaikkein paras. Hevonen näyttäisi menevän koko ajan oikeaan suuntaan. Lähtönopeutta löytyy ja se pystyy hyödyntämään paikkansa. Todennäköisesti matkataan keulassa tai johtavan takana. Tämä pystyy menemään mailin aika haipakkaa läpi. Kengät on jalassa tälläkin.

Petri Salmela

L7/5 LADY ZAPPA: Tuorein Solvallan startti meni täysin pieleen. Siinä oli väsyvä hevonen edessä. Tamma menetti siinä paljon metrejä. Lisäksi matkalla oli häiritsevää kolarointia. Kun tiloja tuli, tämä spurttasi tosi kovaa. Tallin kaksikko on lähtökohtaisesti aika tasaveroinen. Asetelmien myötä tämä on parempi sauma tällä kertaa.

L7/12 CARISMA SISU: Tamma jaksaa kyllä vähän kiertääkin, mutta onhan rata 12 Mikkelissä aika lailla tekemätön paikka. 

Teemu Okkolin

L2/5 WARRANTTI: Tehtävä on tosi kova ja ruuna palaa tauolta. Tarkoitus on enemmänkin saada varsalle rutiinia. Aika arka ja lapsellinen tapaus vielä. Ravillahan tuosta olisi rahapalkintokin tarjolla.

L8/3 TURBO-JYTKY: Kaustisella ori vähän väsyi lopussa. Siinä mentiin alkumatkasta tosi reipasta. Tämä lähtee lujaa liikkeelle ja napannee ensimmäiset keulat. Jonkun hyvän hevosen selkä kelpaisi sitten.

  Takaisin listaukseen